Σπόντες του Ιούνη [Μέρος ΙΙ]


  • ·   Μερικές εισηγήσεις προς την κατεύθυνση της διερεύνησης των «παραπλανητικών δηλώσεων» και άλλων «παραπλανητικών», από τους προνομιακά διορισμένους στην Συνεργατική μετά το 2013: Μαρία Χρ. Δεισδαιμόνα: : «Ένα απο τα ζητηματα που πρέπει να εξετάσει ο Γ. Εισαγγελέας σχετικά με την πώληση του Συνεργατισμού, είναι το πώς γίνεται η Κύπρος να εξέλθει (εδώ γελάμε) από τα μνημόνια από τον Μάρτη του ’16 με όλες τις επίσημες εκθέσεις να αναφέρουν πως το «χρηματοπιστωτικό σύστημα το οποίο αποτέλεσε την αιτία της κρίσης, αναδιαρθώθηκε και ανακεφαλαιοποιήθηκε πλήρως» και 2.5 χρόνια μετά να φορτώνυν τον κυπριακό λαό με τρισχειρότερο μνημονιακό φέσι από την πώληση του Συνεργατισμού. Τελικά βκήκαμε, μπήκαμε, μπαινοβγαίνουμε, τί συμβαινει? Να ξέρουμε και πόσο επιτυχημένος είναι ο Χάρης, χαζούληδες....»

·          
·         Ιδού και τί κατέγραψε ήδη η έρευνα του Γενικού Ελεγκτή: είτε ήταν ανίκανοι με περικεφαλαία [νόμιζαν δηλαδή ότι θα κατακτούσαν την Ασία και έχασαν την τράπεζα την οποία ανάλαβαν από το δημόσιο] είτε σκόπιμα οδηγούσαν στην σημερινή δωρεά του συνεργατισμού για δικά τους η ημέτερων συμφέροντα:

«Εικόνα κακής διακυβέρνησης ως προς την ασάφεια των ρόλων διαπιστώνει ο Γενικός Ελεγκτής στον Συνεργατισμό. Ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης φιλοξενούμενος στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση άφησε σκιές για το πως ο Νικόλας Χατζηγιάννης βρέθηκε ξαφνικά στο πηδάλιο της τράπεζας ενώ αναφερόμενος στον πρώην Γενικό Διευθυντή Μάριο Κληρίδη, είπε ότι εξωθήθηκε σε παραίτηση καθώς στην πορεία δεν είχε οποιοδήποτε ρόλο να επιτελέσει.
«Ο Γενικός Ελεγκτής ανέφερε ότι ακόμα και ο ρόλος της Υπηρεσίας του ως προς τον έλεγχο των πεπραγμένων του Συνεργατισμού, πέρασε αό διάφορα στάδια, ωστόσο στην έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα τον Δεκέμβριο του 2015, γίνονταν είπε αρκετές αναφορές για τις διαδικασίες ανακεφαλαιοποίησης, τα προβλήματα κακής διακυβέρνησης και για το πως ο Μάριος Κληρίδης οδηγήθηκε σε παραίτηση.

“Το εύρημα μας είναι ότι υπήρχε μία εικόνα κακής διακυβέρνησης υπό της μορφή της ασάφειας ρόλων. Ο τότε Πρόεδρος της επιτροπίας Νικόλας Χατζηγιάννης ασκούσε ρόλο Εκτελεστικού Προέδρου ενώ ο Μάριος Κληρίδης ήταν σαν μαριονέτα που σεβόμενος τον εαυτό του αποχώρησε τελικά”, ανέφερε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε ότι στη συνέχεια με μια “απαράδεκτη” διαδικασία κατά την έκφραση του, ο Νικόλας Χατζηγιάννης διορίστηκε στη θέση Ανώτερου Εκτελεστικού Διευθυντή. Η θέση τότε είχε προκηρυχθεί μόνο στην ιστοσελίδα του Συνεργατισμού, είπε, υπήρχαν οκτώ ενδιαφερόμενοι, ωστόσο εν τέλει κατέληξαν στον Νικόλα Χατζηγιάννη που ήταν εσωτερική λύση. Ανέφερε μάλιστα ότι ο κ. Χατζηγιάννης βρέθηκε να αμοίβεται από 35,000 που έπαιρνε ετησίως, στις 200.000 ευρώ.
Στην περίπτωση πρόσληψης εξωτερικού οίκου για υποστήριξη του έργου διαχείρισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων είπε, παρά τις οδηγίες του Προέδρου της Επιτροπείας Τάκη Ταουσιάνη για να εξερευνηθούν διάφορες επιλογές, οι Γενική Διεύθυνση είπε “κώφευσε”. Τους παρουσίασαν την Altamira ως τη μοναδική λύση είπε ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης και ότι σε διαφορετική περίπτωση θα κατέρρεε η τράπεζα. Ακολούθησε σύμφωνα με τον κ. Μιχαηλίδη, η παραίτηση του Τάκη Ταουσιάνη.»

·         Και για να καταλάβουμε σε τί ήλπιζε ο Ανάστος με τα παναΰρκα για ξένους ερευνητές κοκ, ίσως να εννοούσε ανάλογα τέτοιων «αξιολογήσεων» που χάνουν την αξιοπιστία τους αυξανόμενα [θυμίζουμε ότι και ο Βγενόπουλος ήθελε «ημέτερη αξιολόγηση» για την Λαϊκή, από ξένους «δικούς»] …Η αξιότιμη, λοιπόν, KPMG η οποία κάνει «δουλειές»/έρευνες, αξιολογήσεις κοκ, για την τοπική κυβέρνηση της διαπλοκής, πιάστηκε στην Βρετανία να κάνει ύποπτα  discounts στις αξιολογήσεις της. Και άμα κάνει στην Βρετανία, τί δεν θα κανει στην Κύπρο, όταν απέναντι της έχει ένα Χάρη και ένα Ανάστο; Τόσο βολικά πειθήνιους.. :) .. «UK accounting watchdog says KPMG audits show “unacceptable deteriotration” HweJones, LONDON (Reuters) - KPMG, one of the world’s “Big Four” accounting firms, has shown an “unacceptable deterioration” in how it audits top British firms and will be first to undergo special supervision, Britain’s accounting watchdog said on Monday. The Financial Reporting Council (FRC) said the Big Four auditors - which also include PwC, EY and Deloitte - must act swiftly to reverse the decline in this year’s audit inspection results if they are to hit targets set by the watchdog. It singled out KPMG, however. “There has been an unacceptable deterioration in quality at one firm, KPMG,” the FRC said in a statement. “Fifty percent of KPMG’s FTSE 350 audits required more than just limited improvements, compared to 35 percent in the previous year.” The decline reflects badly on action taken by the previous leadership, which was replaced during 2017, and not just on the performance of front line teams, the FRC said. “Our key concern is the extent of challenge of management and exercise of professional scepticism by audit teams ... and more generally the inconsistent execution of audits within the firm.”
https://www.reuters.com/article/uk-britain-accounts-kpmg/uk-accounting-watchdog-says-kpmg-audits-show-unacceptable-deterioration-idUKKBN1JE25L?utm_campaign=trueAnthem:+Trending+Content&utm_content=5b27f7d304d301465cf451b8&utm_medium=trueAnthem&utm_source=twitter

  • ·        Και επειδή με βάση τις υπάρχουσες δίκες για το [διαρκές και συνεχόμενο πια] τραπεζιτικό σκάνδαλο που ξεκίνησε από τις αρχές της δεκαετίας, η πιο σημαντική καταδίκη ήταν του Ηλιάδη για παραπλάνηση του κοινού, να αρχίσουμε να καταγράφουμε τα ψέματα που ειπωθήκαν. Ιδού ο Πλατύς [ο οποίος κάποτε ανήκε στο κόμμα του Χάρη, και τον οποίο χρησιμοποίησε, σαν στόχο, προεκλογικά το επιτελείο Αναστασιάδη προκαλώντας bank run] να πληρώνει πίσω τον τέως φίλο και «συναγωνιστή» του στο κόμμα… 5 ψέματα του Χάρη, σε μια μόνο εκπομπή – αναπαραγωγές των τόσων ψεμάτων παραπλάνησης και χειραγώγησης του κοινού από τον φθινόπωρο του 2017 – από τότε δεν τροχοδρομείται η διαδικασία;….
    «
    Stelios Platis: ΑΧ ΒΡΕ ΧΑΡΗ…  ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ;Σε παρακολούθησα στον Onoufrios Socratous σήμερα. Προς τι τα ψέματα φίλε; Έγιναν τραγικά λάθη από τους δικούς σου την 5-ετία. Και τα αποτελέσματα είναι πια πέραν από εμφανή. Διαμελίσθηκε και πέθανε ο Συνεργατισμός. Και κάνεις απίστευτη ζημιά στην εμπιστοσύνη του κόσμου τόσο στο θεσμό που υπηρετείς όσο και στο σύστημα, όσο καταφεύγεις σε ψέματα για να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα.

- ΨΕΜΑ 1: Συγχώνευση. Ο Συνεργατισμός έχει διαμελισθεί σε «καλό» και «κακό» κομμάτι. Δεν παραμένει going concern για να εξαγοραστεί ή να συγχωνευθεί.

- ΨΕΜΑ 2: Η φημολογία (για κούρεμα) έθεσε σε κίνδυνο τις καταθέσεις. Με δική σας παραδοχή ούτε ELA είχε ο Συνεργατισμός ούτε απαιτήθηκε. Ο κόσμος απέσυρε τις καταθέσεις του (στις περισσότερες των περιπτώσεων κάτω των 100 χιλιάδων) επειδή ακριβώς τόσο εσύ όσο και η κυβέρνηση στην οποία υπηρετείς βάλθηκαν να πείσουν τον κόσμο από το 2013 μέχρι και προχθές (κάποιοι) ότι είναι δυνατόν να κουρευτούν όλες οι καταθέσεις (για να δικαιολογήσετε φυσικά το αποσυρθέν υπό της ΕΚΤ «πρώτο κούρεμα» που φέρατε στη βουλή). Και στην τελική, Χάρη, ευτυχώς που ο κόσμος απέσυρε χρήματα και σας ανάγκασε να καταθέσετε 2.5 δις – η καλύτερη εγγύηση κατά του κουρέματος που εδώ και καιρό έπρεπε να δώσετε – για να μην σας ξαναμπούν πειρασμοί!

- ΨΕΜΑ 3: Το 1.7δις δεν θα αποπληρωνόταν ποτέ πίσω στους φορολογουμένους. Αυτό το πρωτάκουστο είναι ενάντια στην όλη διαδικασία κρατικοποίησης τραπεζικών ιδρυμάτων για διάσωσή τους, όσο και στις διαβεβαιώσεις που έχουν δοθεί. Η διαδικασία αφορά σε σταδιακή ιδιωτικοποίηση έναντι χρημάτων προς το κράτος.

- ΨΕΜΑ 4: Τα Επενδυτικά Ταμεία δεν θα μπορούσαν να αγοράσουν τη ΣΚΤ λογω του ότι δεν είχαν τραπεζική άδεια. Μα ακριβώς, Χάρη, εάν ήταν όντως εξαγορά θα έμενε και η τραπεζική άδεια της ΣΚΤ ζωντανή. Άσε που και η ίδια η Ελληνική σε επενδυτικά ταμεία ανήκει!
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ όμως παραδέχεσαι ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρξει ποτέ κούρεμα καταθέσεων κάτω των 100 χιλιάδων… Ας είναι και αυτό κάτι (μόνο ενημέρωσε, σε παρακαλώ, και τους δικούς σου που κάνουν αντίθετες δηλώσεις)


·  Και για να ξέρουμε πώς προσπαθεί [πέρα από τις ασυναρτησίες] το προεδρικό να συγκαλυφθεί με μετατοπίσεις, ιδού ο Λοττίδης μονίμως προσφέροντας υπηρεσίες στο προεδρικό [έχει και άλλα άτομα για διορισμό σε επιτροπάτα η οικογένεια; Περαστικά στους αναγνώστες/τριες της Καθημερινής]. Ανακάλυψε… συνομωσία για έλεγχο της Ελληνικής από το ΑΚΕΛ. Μάλιστα μέσω Χάρη. Η απελπισία τέχνας κατεργάζεται… Ό,τι νά’ ναι φτάνει να θολώσουν τα νερά… Προσέξετε στην πιο κάτω διατύπωση πως με το παιχνίδι της εναλλαγής των λέξεων εμφανίζεται η Δήμητρα σαν κύριος παίκτης και όχι η Logicom με την οποία ο Χατζήγιαννης φαίνεται να έχει «βαθιά» σχέση… J …Και από ότι γράφτηκε με τον επικεφαλής της… Άμα το δεις από την οπτική των σχέσεων του Χατζήγιαννη στην εταιρεία και στον Συνεργατισμό ταυτόχρονα, τότε φαίνεται ότι ο Χατζήγιαννης έδωσε άτοκο δάνειο στην Logicom για να γίνει ο βασικός παίκτης στην Δήμητρα και μέσα από την Δήμητρα να διασφαλίζει η Logicom [με τις «βαθιές»  σχέσεις του Χατζήγιαννη] ρολό στην Ελληνική… Άρα μπορεί να έστησε ο Χατζήγιαννης ένα κόλπο για να βρεθεί ο κύκλος του με έλεγχο των κεφαλαίων του Συνεργατισμού και στην Ελληνική… Νομοθεσία για την revolving door διαπλοκή, έχουμε; Δεν ήταν αρκετή εμπειρία το ξεπούλημα των εμπορίων δραστηριοτήτων στο λιμάνι Λεμεσού; Ιδού και το μαργαριτάρι του Λοττίδη με παρενθετικά σχόλια] …

"Ο Συνεργατισμός δάνεισε προ μηνός την
Logicom 20 εκατομμύρια για να αγοράσει το μερίδιό του στη Δήμητρα. Και η Δήμητρα, με τον νέο της μέτοχο πήγε και ουσιαστικά αγόρασε την Ελληνική η οποία στη συνέχεια αγόρασε τον Συνεργατισμό! [σε αυτήν πρόταση ξεκινά το κόλπο της μετατόπισης – αντί να αναφέρεται σαν κύριος παίκτης η Logicom που πηρέ και το δάνειο, και αρά έλεγχε την Δήμητρα, απλώς αναφέρεται η Δήμητρα] …Με αυτές τις συντονισμένες κινήσεις η Δήμητρα με τους άλλους 150.000 μικρομετόχους της ελέγχει την μεγαλύτερη τράπεζα της Κύπρου. Και αυτή με τη σειρά της ανοίγει πανιά για να προσεγγίσει άλλους 400.000 πελάτες του Συνεργατισμού.
Τόσο απλά". Όταν τον ρώτησα: "Και η Δήμητρα σε ποι
oν ανήκει;" η απάντηση ήταν: "Κυρίως στο ΑΚΕΛ, οπόταν και στο ΑΚΕΛ πρέπει να είναι happy που έμμεσα πήρε τις μετοχές της Ελληνικής!
http://www.kathimerini.com.cy/gr/apopseis/arthrografia/politics-blog/politicsblog-o-synergatismos-i-logicom-i-dimitra-kai-i-kinisi-mat-toy-nikaroy.....  

    Και που εξαφανίστηκε ο Χατζηγιάννης, ο συμμαθητής του Χάρη στο καθ’ υποβολή συνωμοτικό σενάριο του Λοττιδη.. :) και στην πορεία της πρότασης και η Logicom… Να και ένα δημοσίευμα που αναφέρει όσα κάνει ότι δεν ξέρει,  δεν άκουσε [τα όσα «ευρέως γνωστά» όπως καταγράφονται]… Ο Ειρήναρχος είναι ο «γνωστός» του Χατζηγιάννη στην Logicom ε;  «Εκτός Δήμητρας Επενδυτικής ο Συνεργατισμός. Η συναλλαγή ανακοινώθηκε στις 18 Μαρτίου 2018. Η αγορά χρηματοδοτήθηκε από τον Συνεργατισμό με παρατράβηγμα (overdraft) €20 εκατ. ευρώ χωρίς καμία εξασφάλιση και με επιτόκιο 0%!....... Οι στενές διαπροσωπικές σχέσεις των δυο ανδρών, Νικόλα Χατζηγιάννη και Βαρνάβα Ειρήναρχου, είναι ευρέως γνωστές. Τέτοιες πρακτικές και «διευκολύνσεις» όμως, είναι επιεικώς απαράδεκτες και δεν εμπίπτουν στα πλαίσια εξυπηρέτησης λόγω φιλίαςhttp://24h.com.cy/2018/05/i-logicom-diathetei-fainetai-geres-plates/
       
·         Και κοιτάξετε τώρα που οι υπεύθυνοι της αποτυχίας, μετακινούνται για να αναλάβουν άλλα πόστα με ανάλογα ποσά... Επισήμανση του Stavros ZeniosΑυτό, φίλοι των ΜΜΕ, πρέπει να αναδειχθεί ως μείζον θέμα διαπλοκής και ανικανότητας, ή τουλάχιστον επιπολαιότητας. Αυτοί που ΔΕΝ μπόρεσαν να διαχειριστούν τα ΜΕΔ της ΣΚΤ για 5 χρόνια θα μας υποδείξουν πως θα τα διαχειριστούμε τα επόμενα 15.


·       Καταγράφουμε επίσης τις δυναμικές της επίσημης πολιτικής των κομμάτων για την προσπάθεια ξεπουλήματος/υφαρπαγής/χαρίσματος του Συνεργατισμού: το ΑΚΕΛ πήρε από την αρχή κριτική θέση. Οι Οικολόγοι επίσης τήρησαν μια αυξανόμενα προς το τέλος κριτική στάση… Και μετά την ανακοίνωση της κωμωδίας «πώλησης», όπου ο πωλητής πλήρωσε τον αγοραστή [για να πάρει το κερδοφόρο κομμάτι – και αυτό δεν καταγράφηκε σαν οφθαλμοφανής επιχορήγηση της άλλης τράπεζας] εμφανίστηκε και το ΔΗΚΟ με εμφανώς κριτική στάση. Η ΕΔΕΚ βολοδέρνει να το παίζει ίσες αποστάσεις, καθώς ο Σιζοπουλος και ο κύκλος του προσπαθούν ίσως να φωνάξουν «υπάρχω» [ή ίσως μερικοί να συμμετέχουν και στο σενάριο ξεπλύματος με μοτίβο «μαζί τα φάγαμε»] …Θα χρειαστεί πολιτική βούληση και άμυνα, γιατί το προεδρικό θα λυσσάξει με/μέσω των ΜΜΕ του με στόχο το ξέπλυμα και τις επόμενες απαιτήσεις των επενδυτών στους οποίους χαρίζουν τον κυπριακό πλούτο [ο επόμενος στόχος φαίνεται να είναι οι εκποιήσεις για να υφαρπάξουν, σε τιμές όπως πήγε τσάμπα ο Συνεργατισμός, μαζικά γη].. Και αν γίνει κανονική έρευνα, τότε βασικός στόχος θα ειναι πάλι ο Κ. Κληρίδης, που δεν φαίνεται επιρρεπής στα ξεπλύματα – ήδη έχουν μόνιμη επίθεση εναντίον του Οδυσσέα Μιχαηλίδη που έκανε τις πρώτες έρευνες για τον Συνεργατισμό, οι οποίες καταγράφουν την εικόνα των παρατυπιών… Ιδιαίτερα αν η έρευνα προχωρήσει στα ουσιώδη της διαπλοκής, σύγκρουσης συμφερόντων και παρατυπιών πρόσληψης των ημέτερων του Χάρη μετά το 2013… Διότι αυτοί δημιουργήσαν και διαχειρίστηκαν την αποτυχία τους… Και υπάρχουν και ζητήματα παρατυπιών που οδηγούν σε κακοδιαχείριση, υπάρχουν επίσης θέματα εξαπάτησης/παραπλάνησης του κοινού, αλλά και υποψίες για στημένο παιχνίδι με βαθύτερα σενάρια διαπλοκής, όπως σε revolving door διαπλοκή [όταν ο δημόσια υπεύθυνος μια αποτυχίας, εμφανίζεται σε κάποιος χρονικό διάστημα με θέση ή εισόδημα από την εταιρεία που ωφελήθηκε από τις κινήσεις ή την στημένη αποτυχία του]…


·    Και για τον φτηνό πια [τί άλλη δικαιολογία να βρεις για κάτι τέτοιο;] ρατσισμό μερικών στο ΡΙΚ [εδώ κατάντησε την εσωτερική διαδικασία λύσης ο Ανάστος και όσοι τον συγκαλύπτουν] ιδού – δεν κάλεσαν τον τουρκοκύπριοι εκπρόσωπο της ομάδας που πήρε τα βραβείο Ανθίας-Πιερίδης. Από τους 3 που τιμήθηκαν κάλεσαν μόνο τους 2 ελληνοκύπριους: «Νεόφυτος Νεοφύτου: Ακόμα ένα από τα πολλά ατοπήματα του κρατικού μας καναλιού ΡΙΚ !!!
Όχι μόνο δεν προσκάλεσαν σε εκπομπή για το βραβείο πολιτιστικής κληρονομιάς Τεύκρος Ανθίας-Θεοδόσης Πιερίδης του ΑΚΕΛ ως όφειλαν και το τρίτο τιμώμενο σύνολο (που μεταξύ είχε και την μεγαλύτερη πολιτική αξία δηλ.το αντικατοχικό τουρκοκυπριακό Δημοτικό θέατρο) αλλά δεν έγινε ούτε καν αναφορά σε αυτό !!! Προς το μέσον της εκπομπής έγινε κομψή υπόδειξη προς τον παραγωγό από τον κύριο Κατσαντώνη και διεσώθει ότι μπορούσε να διασωθεί ...με απολογίες για την παράλειψη.....
Καλό το γλωσσάρι του ΟΑΣΕ δεν λέω και ας υπάρχουν οι αντιδράσεις...
με την διχοτόμιση που ρίζωσε στα κεφάλια μας τι κάνουμε ???
Είναι αόρατοι για πολλούς οι Τκ και δεν τους αρέσει να ασχολούνται μαζί τους ..αλλά για το κρατικό ΡΙΚ με τους τόσους τουρκολόγους και τουρκόφωνους κε Τσώκο μας αυτό είναι απαράδεκτο και αντεθνικό τους ρίχνουμε όλοένα και περισσότερο στην αγκαλιά της Τουρκίας...»

  • ·       Την Τετάρτη, 20/6/2018, ο Π. Βάσιλας στον Φιλελεύθερο, σελ. 10, ύψωσε την οργισμένη φωνή των καταστηματαρχών στα κοτshινοχώρκα ότι πάνε οι τουρίστες στη βόρεια Κύπρο. «Γεμίζουν με τουρίστες τα κατεχόμενα, Μέσω Πρωταρά – Αγίας Νάπας τουριστικά γραφεία μαχαιρώνουν την οικονομία» …Λύση δεν θέλουν, θέλουν να κλείσουν τζαι τις διόδους – για το έθνος των εισοδημάτων… Δεν θα σας περάσει ρε.. Έχετε εξουσία, Έχετε λεφτά, πουλιέστε στο εξωτερικό, και πουλάτε [την βόρεια Κύπρο, μέρος της ΑΟΖ κοκ], αλλά κρατάμε τζαι εμείς τους πούντους μας. Μην ξεχνάτε ότι η γεωγραφία είναι υπέρ μας. Μην ξεχνάτε, επίσης, ότι τζήνο που κάμνει αδυσώπητα δύσκολη την ήττα μας, των κυπροκεντρικών της λύσης κοκ, είναι το συνοριακό καθεστώς [για το οποίο πουλιέστε – με τάση προς την δυτικολάγνη τζαι στην εκτός Δύσης περιοχή μας, με συμμαχίες υποτέλειας με το απαρτχάιντ του Ισραήλ τζαι τον μεσαίωνα της Σαουδικής Αραβίας] του νησιού. Η Ε.Ε. στην οποία επενδύατε σαν υπαλλακτική μαμμα, όϊ μόνο αφήσει σας σύξυλους το 2013, αλλά τζαι σε διάφορα θέματα, όπως το κυπριακό, εν μαζί μας, για δικά τους ζητήματα. Εγγυήθηκαν την ελεύθερη διέλευση μέσω οδοφραγμάτων. Οπότε αν θα το παίξετε ψευτομαγκιά, υπ’ όψιν εν με τους ευρωπαίους [την λαγνεία σας] που θα φακκάτε… Να αθθυμάστε τα αμπελοπούλια… Οι τοπικοί ρουσφετολογικοί σας «νόμοι» ή οι «άρχοντες» σας, που σας καλοπιάνουν, εν παρπατούν εκτός Κύπρου για τα κολλήματα των συμφερόντων σας… Οπότε χωρίς λύση απλώς σιγά σιγά οι τουρίστες εν θα πηαίνουν απλώς για λλίες μέρες, αλλά θα κάμνουν βασικά τουρισμό ποτζεί… Κοιτάξετε την τιμή της πεζίνα τζαι την επιλογή των λευκωσιατών να βάλουν πιο φτηνή στην βόρεια Λευκωσία, ενάντια στο ε/κ καρτέλ καυσίμων. Οπότε, όπως βλέπετε, το τείχος σας διαβρώνεται, όσο τζαι να φωνάζετε… J ..περαστικά..

·          
  • ·         Μα πάει δικαστήριο για διαφθορά η σύζυγος του Νετανιάχου, του σύμμαχου των νεοφιλελέδων [δυτική δημοκρατία ανατολικής μεσογείου με απαρτχάιντ σαν Disneyland για τους λευκούς αρειο-σημίτες] τζαι του προεδρικού δίδυμου Αβέρωφ-Ανάστου; …περαστικά επίσης… J …Περιμένουμε να δούμε, αν έμεινε τίποτα από θεσμούς κοκ στο κράτος του Νετανιάχου…. Ή αν βυθίζονται, χωρίς ελπίδα επαναστορφης πια, στο παρελθόν σε πορεία συνάντησης των Σαουδαράβων… Αυτό είναι το δυτικό μοντέλο στην περιοχή της Ανατολική Μεσογείου: ρατσισμός με διαφθορά με οπαδούς σε στάση πελατειακών σχέσεων. Και η διαπλοκή του βγάζει μάτι…

·          
  • ·   Αυτό που είναι το πιο γοητευτικό με τους εθνικόφρονες της ευρύτερης περιοχής είναι η κωμική τους ανασφάλεια που τους οδηγεί σε πανικό, μόλις προκύψει η σκέψη ότι μπορεί να υπαρχει ένα πλαίσιο που να μην λογοκρίνει την άλλη άποψη την οποία φοβούνται. Ο απορριπτικός λόγος είναι εξ ορισμού λογοκριτικός. Θέλει να κατασκευάζει ιστορίες, αφηγήσεις και ψέματα για το τί έγινε είτε το 1964, είτε το 1974 λογοκρίνοντας την εμπειρία της άλλης πλευράς. Είναι αυτή η αθλιότητα, η οποία επιβλήθηκε ευρύτερα στην κοινωνία, που λογόκρινε και την αναφορά καν στις μαζικές σφαγές στην Τόχνη και την Αλόα-Σανταλάρη-Μαράθα στην ελληνοκυπριακή κοινότητα [και τις αντίστοιχες σφαγές στην ελληνοκυπρίων από τον τουρκοκυπριακό απορριπτικό λόγο]. Έτσι τύποι που ανελίχτηκαν λόγω ιδεολογίας αντι δημοσιογραφικής ευθιξίας, όπως οι Λ. Μαύρος ή Α. Μιχαηλίδης, λογοκρίναν σε βαθμό που φαίνονταν να πιστεύουν τα ψέματα τους. Το 2009-10 σκίζονταν για μέρες γιατί ο Ρ. Κατσιαούνης τους υπενθύμισε το απλό γεγονός της απαγωγής και δολοφονίας 32 τ/κ στην περιοχή Βαρωσιού τον Μάιο του 1964.. Δεν ήξεραν και είχαν το θράσος να απαιτούν με συνεχείς επιθέσεις να λογοκριθεί και η αναφορά. Όπως η κ. Πέτρα του Σιγμαλάιβ που πουλά τώρα που πουλά αγώνα για την λογοκρισία με την λέξη «Ελευθερία» [εννοεί για την ίδια και τους φανατικούς της οπτικής της – και άρα λογοκρισία για τους υπόλοιπους]…

·          
  • ·    Οπότε είναι λογικό ότι τρομάζει μερικούς το γλωσσάρι που θα άνοιγε την πόρτα στην εμπειρία των ανθρώπων στην βόρεια Λευκωσία. Η κ. Αργυρου θέλει μόνο το δικό της παραμύθι και την καρεκλίτσα της. Σιγά μην την ενδιαφέρει η αλήθεια. Το ψέμα ουκ ελάττω παραδώσω..…. Κανένας δεν θα υποχρεώσει κανένα/καμία να γράφει. Διαφορετικά – απλώς θα διαμορφώσει ένα πλαίσιο εισήγησης που θα λαμβάνει υπό οψιν τα βιώματα και των δυο κοινοτήτων. Αυτό ακριβώς δεν θέλουν – το άνοιγμα στην άποψη της άλλης πλευράς, έστω και αν δεν υιοθετηθεί το οποίο γλωσσάρι, θα είναι μια παρουσία που θυμίζει την Άλλη εμπειρία. Όπως τα οδοφράγματα – που θυμίζουν την πραγματικότητα της βόρειας Κύπρου που οι εθνικόφρονες δημοσιογράφοι θέλουν να λογοκρίνουν από την πραγματικότητα κατασκευάζοντας θεάματα επιλεκτικής νοσταλγίας… Αυτό που πραγματικά φοβούνται οι λογοκριτές είναι η αλήθεια. Και σε αυτήν την αλήθεια περιλαμβάνεται και το γεγονός ότι αυτήν την στιγμή οι απορριπτικοί ελέγχουν βασικές θέσεις έτσι ώστε να επιβάλουν ένα υστερικό λόγο εξυπηρέτησης και των απορριπτικών, αλλά και των θέσεων της κυβέρνησης που προσπαθεί να αποφύγει την λύση… Αλλά όσο και να κτυπιέστε ρε – η αλήθεια θα σας θάψει. Όσο ψέματα και να πείτε – η εικόνα της αθλιότητας σας θα είναι πάντα μπροστά σας με τον Καθρέφτη της βόρειας Κύπρου – όπως την κατάντησαν οι απορριπτικοί της ΕΟΚΑ β το ‘74, όπως την καταντούν οι απορριπτικοί του σήμερα να είναι αιχμάλωτη δεκάδων χιλιάδων στρατιωτών, για να αποφευχθεί η επανένωση…. Αλλά θα είναι εκεί πάντα – και εμείς εδώ να επιμένουμε μέχρι να σας σαρώσει η Ιστορία. Και τότε θα είστε απλώς τα δείγματα της κωμικής στενοκεφαλιάς και της νευρωτικής ανάγκης για χειραγώγηση. Οι τοπικοί εκφραστές του μοτίβου «το άσπρο είναι μαύρο», όπως το μυθιστόρημα του Όργουελ...

·          
  • ·    Για να έχουμε εικόνα των ψεμάτων – ιδού το αρχικό κείμενο του Σίγμα: προσέξετε τί λέει ότι θα αλλάξει και μετά τί λέει  ο κ Χριστοφίδης. Ούτε την λέξη Κατοχή ανάφερε, ούτε ότι θα επιβληθεί καν κάτι. Απλώς ανάφερε τις διαφορετικές εκδοχές… Αλλά αυτό ενοχλεί τους λογοκριτές. Γιατί να ακουστεί η άλλη άποψη… Ενώ αυτό το ψέμα επιπέδου που επιβλέπει η κυριά Πέτρα είναι «ελευθερία»… Το ψέμα σαν ελευθερία; Περαστικά κυρία.. 
    «Πιο συγκεκριμένα: Η Επιτροπή Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας, που είναι το αρμόδιο Συμβούλιο Τύπου και Ηλεκτρονικών Μέσων, υπεύθυνο για την αυτορρύθμιση της συμπεριφοράς των ΜΜΕ και εγκαθιδρύθηκε το 1997 από τον Σύνδεσμο Εκδοτών Εφημερίδων και Περιοδικών, τους ιδιοκτήτες ιδιωτικών Ηλεκτρονικών Μέσων και την Ένωση Συντακτών Κύπρου, προωθεί το συγκεκριμένο εγχείρημα, επιβάλλοντας την κατάργηση της χρήσης λέξεων που θα μπορούσαν να ενοχλήσουν την άλλη πλευρά, όπως: «κατεχόμενα», «ψευδοκράτος», «κατοχικός ηγέτης» και άλλες….»

    Και ποιά τεκμήρια υπάρχουν για αυτήν την βαρύγδουπη εισαγωγή;. Ιδού η «ελευθερία» του ψέματος της Πέτρας:

    «Οι λέξεις που προβλέπεται να καθιερωθούν, έχουν ως στόχο, όπως μας λέχθηκε από τον κ. Χρίστο Χριστοφίδη, να μην «προκαλούν» την μια ή την άλλη κοινότητα. […] Ερωτηθείς ο κύριος Χριστοφίδης, για το ποιες λέξεις θα περιλαμβάνονται στο γλωσσάρι που θα δοθεί στους δημοσιογράφους, με τη λογική ότι οι Τουρκοκύπριοι δεν θεωρούν ψευδοκράτος τα κατεχόμενα, ούτε κατεχόμενο το μοιρασμένο κομμάτι της πατρίδας μας, απέφυγε να απαντήσει. Έδωσε, ωστόσο, ως παράδειγμα τη λέξη «Τουρκανταρσία», εξηγώντας ότι αυτή θα μετατραπεί σε «δικοινοτικές ταραχές». Ερωτηθείς, επίσης, σε ποιες λέξεις θα «συμβιβαστούν» οι Τουρκοκύπριοι δημοσιογράφοι, πάλι δεν πήραμε καμία απάντηση. Όπως είπε, «οι δημοσιογράφοι βρίσκονται σε διάφορα ρεπορτάζ και στη συνέχεια ενημερώνουν τον πολίτη. Κάποιες λέξεις που χρησιμοποιούν, είτε συνειδητά είτε χωρίς να το ξέρουν, ενοχλούν τη μία ή την άλλη πλευρά». Στο σχετικό γλωσσάρι, που είναι σχεδόν έτοιμο και θα κατατεθεί τη μεθεπόμενη Πέμπτη, 21 Ιουνίου, στην Ολομέλεια της Επιτροπής, για τοποθέτηση, και αρχές Ιουλίου θα παρουσιαστεί στους δημοσιογράφους, θα υπάρχουν εισηγήσεις για το ποιες λέξεις θα χρησιμοποιούνται.

    «Εισηγήσεις λέξεων που θα μπορούσαν να αποφευχθούν από δημοσιογράφους της μιας ή της άλλη πλευράς και θα μπορούσαν να ενοχλήσουν. Όπου μπορεί να γίνει συμβιβασμός, να γίνεται και από τις δύο πλευρές
    », πρόσθεσε ο Χρίστος Χριστοφίδης. Ωστόσο, επεσήμανε ότι δεν υπάρχει ομοφωνία σε όλες τις λέξεις που θα αλλάξουν, αφού ορισμένες δεν μπορούν να αλλαχθούν. Ο κ. Χριστοφίδης σημείωσε, επιπρόσθετα, πως το γλωσσάρι δεν θα είναι δεσμευτικό για καμία πλευρά, αλλά θα αφορά εισήγηση της Επιτροπής Δεοντολογίας.
    http://www.sigmalive.com/simerini/politics/514536/paraxarassoun-tin-istoria-fimonoun-tous-dimosiografous

  • ·        Αλλά είναι και ευρύτερα κωμικό να ακούς την κ. Αργυρου του Σιγμαλάιβ να το παίζει «ελευθεροτυπία». Ακριβώς όπως ο Τσουρούλης που έκανε πάσες του Αναστασιάδη στο debate.. Ελευθερία στημένων θεαμάτων ..Μην γίνεστε κωμική σεβαστή κυρία. Πού ήσασταν τότε που συγκάλυπταν τα ΜΜΕ τα σκάνδαλα των τράπεζων; Εκεί ήσασταν. Πειθήνια και τώρα θέλετε να πουλήσετε και ελευθερία; ..…Υπακούατε στις συγκαλύψεις που αφορούσαν τις τράπεζες που δάνειζαν τα ΜΜΕ σας… J ..Τέτοια ελευθερία;.. :) ..Οπότε να βάζετε και λίγο λαδί στην σαλάτα σας…. «Ελευθερία» για την πλειοψηφία των ΜΜΕ, κ. Πέτρα [και τους υψηλόβαθμους όπως εσείς] σημαίνει απλώς να αναπαράγουν αυτά που θέλει ο εκδότης/ιδιοκτήτης και οι διορισμένοι του… Και αυτό που λέτε τώρα είναι και πάλι, όπως και με τις τράπεζες, να μην ακουστεί η άλλη άποψη, να μην γίνει συζήτηση με βάση  τα τεκμήρια από την άλλη κοινότητα. Εθελούσια τύφλωση - αυτό διεκδικείτε από αυτούς που χειραγωγείτε. Ελευθερία θα πει να υπάρχουν όλα στο τραπέζι και να μπορεί να επιλέγει και ο/η δημοσιογράφος και ο αναγνώστης/τρια… Αλλά αυτή η ελευθερία θα έδειχνε και πόσο κωμική είναι η αντίδραση σας – και πόσο εξαρτώμενη είσαστε από αυτούς που σαν έχουν στην συγκεκριμένη θέση. Οπότε αγωνίζεστε για λογοκρισία στο όνομα μιας «ελευθεριας», την οποία προβάλετε σαν λέξη κενή περιεχομένου, αλλά την οποία φοβάστε σαν πραγματικότητα … J ..όπως και την αλήθεια





...με τους κάθε λογής Λαζαρήδες
Λαζαρής Μαύρος - θρασύδειλη εθνοτραμπούκικη δράση για την διχοτόμηση της χώρας από το 1972.
ΥΓ. Σε όποιους αφορά: Όσοι νομίζουν ότι μπορεί να γίνει ένα χιλιοστό βήμα μπροστά για την επανένωση της χώρας στα μουλλωχτά, χωρίς να συγκρουστούν με τους κάθε λογής Λαζαρήδες που λυμαίνονται τη δημόσια σφαίρα εκμεταλλευόμενοι την ανοχή τους και πατώντας πάνω στον φόβο τους, είναι χίλια γλωσσάρια πίσω από την πραγματικότητα.



·         Ο Λοττίδης "πληροφορείται" μίσιη μου, εν θωρεί στο τουιτερ. Ουάου! " Αληθεύει ότι πανεπιστημιακοί αλλά και πολιτικοί ανησυχούν πως το διερευνούμενο σκάνδαλο στο Πανεπιστήμιο Κύπρου θα τύχει πολιτικής εκμετάλλευσης; Ποιος γνωστός πανεπιστημιακός υποστηρίζει ότι η έρευνα που διεξάγεται θα αφήσει "μια μεγάλη τάτσα" στο καλό όνομα του πανεπιστημίου ενώ θα επηρεάσει και τις εκλογές για ανάδειξη νέου πρύτανη;" http://www.kathimerini.com.cy/gr/apopseis/arthrografia/politics-blog/politicsblog-o-foylis-i-orizontia-psifoforia-i-gkest-star-kai-to-tatoyaz

  • ·       Να διερευνηθούν τα πολιτικά εκτεθειμένα πρόσωπα λαλεί ο Αναστασιάδης. Καλάν εν άκουσεν ποττέ ότι βάσει νόμου εν η δουλειά της Κεντρικής να το κάμνει ελέγχους συνέχεια για πολιτικά εκτεθειμένα πρόσωπα: Έτο απόσπασμα δαμέ να το μάθει: Σύμφωνα με το άρθρο 59(1)(α) των περί της Παρεμπόδισης και Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Παράνομες Δραστηριότητες Νόμων του 2007 έως 2016 ("ο Νόμος"), η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου ("ΚΤΚ") είναι η αρμόδια εποπτική αρχή για την εφαρμογή των προνοιών της νομοθεσίας σε σχέση με χρηματοοικονομικές δραστηριότητες για τα πιστωτικά ιδρύματα (ΠΙ), τα ιδρύματα πληρωμών και τα ιδρύματα ηλεκτρονικού χρήματος. Σχετικά, η ΚΤΚ έχει εκδώσει προς τα ΠΙ την Οδηγία για την Παρεμπόδιση του Ξεπλύματος Παράνομου Χρήματος και Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας ("η Οδηγία") η οποία αναφερεται αναλυτικά στον τρόπο εφαρμογής των διατάξεων του Νόμου από τα ΠΙ και έχει εκδόσει προς τα ΠΙ κατευθυντήριες γραμμές επί βασικών θεματικών ενοτήτων όπως είναι οι διαδικασίες προσδιορισμού ταυτότητας και τα μέτρα δέουσας επιμέλειας ως προς τους πελάτες, η συνεχής παρακολούθηση των λογαριασμών και των συναλλαγών, τα πολιτικώς εκτεθειμένα πρόσωπα, φορολογικά αδικήματα τα οποία αποτελούν γενεσιουργό αδίκημα για σκοπούς  ξεπλύματος παράνομου χρήματος και χρηματοδότησης της τρομοκρατίας και τα συστήματα διαχείρισης των κινδύνων που συνδέονται με το ξέπλυμα παράνομου χρήματος και τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας.
    https://www.centralbank.cy/el/licensing-supervision/prevention-and-suppression-of-money-laundering-activities-and-financing-of-terrorism-1

·          
  • ·    Αλλα βεβαια ο Αναστασιαδης που εστησεν με την πλειοψηφια των ΜΜΕ τζηνα τα θεαματα δαιμονοποιησης το 2013 για να θκιωξουν τον Δημητριαδη που επεμενε σε ελεγχο για συγκρουση συμφεροντων [και τις πολιτικες διασυνδεσεις μερικων] είναι κωμικο να θυμαται τωρα, που εκοψε μεσα τα «πολιτικα εκτεθειμενα προσωπα»…Ρε Αναστο, εσκεφτηκες ότι στην Κυπρο η ερευνα για τα «πολιτικα εκτεθειμενα προσωπα» μπορει να φτασει μεχρι τα δικηγορικα γραφεια που εξυπηρετουν μεγαλομετοχους πελατες τραπεζων, και πολιτικους που παιζουν το διπλο παιχνιδι δημοσιο αξιωμα-ιδιωτικο δικηγορικο γραφειο «στην οικογενεια»;..Μεν αννοιεις καλιτερα το στομα σου..Μπερδευκεις μονος σου..J

·          
  • ·   Τωρά αν μας λαλεί ο Αναστασιάδης με τη δήλωση για έρευνα για τα πολιτικά εκτεθειμένα πρόσωπα ότι η Κεντρική Τράπεζα τζιαι η Γιωρκάτζη εν εκάμαν τη δουλειάν του? :) Αν νναιν τούτον που μας λαλεί γιατί εν ζητά διερεύνηση στην Κεντρική ή τζιαι στην Κεντρική για το θέμα των πολιτικά εκτεθειμένων προσώπων?

·          
  • ·   Επίσης, το ζήτημα των πολιτικά εκτεθειμένων προσώπων με κόκκινα δάνεια στο συνεργατισμό, ετέθηκε πριν δκυο μήνες στη βουλή. Εν το άκουσεν ο Αναστασιάδης να εδιόριζεν ερευνητική επιτροπή για να μπόρει να πουλήσει με το Χάρη τον συνεργατισμό καθαρό.
    http://www.philenews.com/oikonomia/kypros/article/512206/politika-ektetheimena-prosopa-echoyn-npls-160-ekat-sti-skt

·          
·     Τα ΜΜΕ εν παντές τζιαι επιάσαν εργολαβία να αποδείξουν πριν την οποιαδήποτε έρευναν τζιαι παρά την έκθεση της ελεγκτικής υπηρεσίας ότι ο συνεργατισμός ήταν ο βελζεβούλης. Όπως το 2013 ότι ο κόσμος έφταιεν για την κρίση γιατί επήεν διακοπές ή έφαεν σε ταβέρνα κοψίδκια αντί λουβίν έσσω. Σε τούν' την εκστρατεία Καθημερινή τζιαι Φιλελεύθερος ειδικά διούν ρέστα, με τον δεύτερο να φκαίνει συχνά πρώτος στες ειδικές διαδρομές. Παράδειγμα τούτος ο τίτλος:  Λεηλασία παντός είδους στον Συνεργατισμό  http://www.philenews.com/oikonomia/kypros/article/543409/leilasia-pantos-eidoys-ston-synergtismo
  • ·      Για το διορισμό Χατζηγιάννη τον οποίον έψεξε η Ελεγκτική Υπηρεσία που το 2016 σε σχετικήν έκθεση τότε, ο Συνεργατισμός απάντησεν ως ακολούθως:

     
    "Μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, ο επικεφαλής της Μονάδας Διαχείρισης της συμμετοχής της Δημοκρατίας στην ιδιοκτησιακή δομή του Συνεργατισμού, Διονύσης Διονυσίου, εξήγησε, πως η συγκεκριμένη θέση έπρεπε να καλυφθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα. Υποβλήθηκε ενδιαφέρον από οκτώ συνολικά πρόσωπα, τα οποία εργοδοτούνταν όλα σε άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα άρα θα χρειαζόταν αρκετός χρόνος μέχρι να αποδεσμευτούν και να εγκριθούν για τη θέση. Επίσης, ο κ. Διονυσίου ανέφερε πως ο κατώτερος μισθός που ζητήθηκε, ήταν υπερδιπλάσιος από αυτόν που αποφασίστηκε να προσφερθεί για τη θέση, δηλαδή τις 200 χιλ. ευρώ. Προηγουμένως είχε ξεκαθαρίσει πως ο Νικόλας Χατζηγιάννης είχε το δικαίωμα να επιδείξει ενδιαφέρον παρά το γεγονός πως προηγουμένως κατείχε τη θέση του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου." 
    http://www.kathimerini.com.cy/gr/oikonomiki/oikonomia/251176/?ctype=ar

·     Τον Μάρτη του 2017, ο Χατζηγιάννης εδίαν διαβεβαιώσεις ότι οι υπερχρεώσεις τζιαι επιστροφή τους δεν θα επηρέαζε τον Συνεργατισμό, κάτι που έρκεται σε σύγκρουση με το επιχείρημα του Χάρη τούτην την εβδομάδα " Η απώλεια που προέκυψε σχετικά με παράτυπες υπερχρεώσεις σε συγκεκριμένο συνεργατικό πιστωτικό ίδρυμα δεν θα κάνει διαφορά στον ενοποιημένο Συνεργατισμό, δήλωσε την Πέμπτη ο Γενικός Διευθυντής της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας Νικόλας Χατζηγιάννης." http://www.kathimerini.com.cy/gr/oikonomiki/epixeiriseis/264336/?ctype=ar

·         Ε τα κεφάλαια της επόμενης μέρας Χατζηγιάννη που επήαν? Αν ναι, στην Ελληνική που εννά βοηθήσει τζιείνη τωρά για την επόμενη μέρα της κυπριακής οικονομίας. Κάτι όπως την παράδοση της Πλατείας Ελεύθερίας έναν πράμαν γιατί τα κεφάλαια της επόμενης μέρας του 2015 ως το 2018 έκαμαν φτερά: "Ο Συνεργατισμός έχει τα κεφάλαια και την ρευστότητα για να προχωρήσει πάνω σε υγιείς χρηματοδοτήσεις και στον επιχειρηματικό κόσμο για να στηρίξει τις επιχειρήσεις και να βοηθήσει στην επόμενη μέρα της κυπριακής οικονομίας”, τόνισε ο κ. Χατζηγιάννης " https://www.offsite.com.cy/articles/eidiseis/oikonomia/194255-nikolas-hatzigiannis-o-synergatismos-ehei-ta-kefalaia-gia-na

·         Τελικά ποιόν να πιστέψουμεν? Τον Χατζηγιάννη που ελάλεν ότι ο Συνεργατισμός μπόρει να στηρίξει την επόμενη μέρα της οικονομίας, το Χάρη που λαλεί ότι φταιν οι υπερχρεώσεις, τον Προδρόμου που λαλεί ότι ο Συνεργατισμός είσιεν αρνητική θέση (http://www.sigmalive.com/news/oikonomia/515497/pos-mporeis-na-ksepouliseis-kati-pou-to-2013-eixe-arnitiki-thesi ) οξά τον Αναστασιάδη που λαλεί φταιν οι τράπεζες? Ο πανικός προδίδεται που τον αποσυντονισμό..

·    Μια καλή ξένη σπόντα: "Σε καμιά περίπτωση δεν πωλούνται οι μετοχές του κράτους, αυξάνεται το μετοχικό κεφάλαιο και έτσι υπάρχει συμμετοχή επενδυτών». Οι εξελίξεις απέδειξαν ότι επρόκειτο για ένα μεγάλο ψέμα. Προφανώς και όλα τα ψέματα που μας πούλησαν όλους αυτούς τους μήνες, όλα αυτά τα τελευταία χρόνια ο κ. Σταυρινίδης, ο κ. Γεωργιάδης, ο κ. Αναστασιάδης και όλα τα παπαγαλάκια και φερέφωνά τους, είναι επενδύσεις και μάλιστα στρατηγικές…! Επενδύσεις στη μεγάλη αφέλεια όσων τους πίστεψαν και τους ξαναψήφισαν για να τους οδηγήσουν στην πάμπτωχη μεν, από αξίες και οράματα και δημόσιο πλούτο, Κύπρο, στην περήφανη δε νήσο που έλκει επενδυτές τέτοιους, οι οποίοι ανακαλύπτουν μέχρι και τα οικόπεδα του Νίκου στα όποια κάκκαφα βρίσκονται! Έτσι κατάντησε ο Συνεργατισμός! Ένα οικόπεδο του Νίκου!" 
http://dialogos.com.cy/blog/ena-ikopedo-tou-nikou/#.Wyt-z6czbIU
  • ·       " Μιλώντας στον Active ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ, Φίλιος Φυλακτού δήλωσε πως το Ταμιευτήριο των Δασκάλων ήταν απόλυτα υγιές και εύρωστο και δεν αντιμετώπιζε πρόβλημα μη εξυπηρετούμενων δανείων, ενώ τόνισε πως το 2013 στο πλαίσιο της αναχρηματοδότησης των ΣΠΙ η ΠΟΕΔ προθυμοποιήθηκε να δώσει το ποσό των €1,7 εκατ. που απαιτείτο για το Ταμιευτήριο των Δασκάλων, εισήγηση που δεν έγινε αποδεκτή από το κράτος." http://www.philenews.com/oikonomia/kypros/article/543791/nomika-metra-exetazei-i-poed-ga-to-tamieftirio-daskalon

·          
  • ·       Η Κουρσουμπά που την άλλη αποκαλύφθηκε: «Ο κ. Κουρσουμπάς όταν υπέβαλε το αίτημα του για διαγραφή του υπόλοιπου του δανείου του ψευδώς ισχυρίστηκε ότι μόνο εισόδημα του ήταν μία σύνταξη ύψους €352 μηνιαίως. Είχε όμως παραδεχθεί ότι έχει ακίνητη περιουσία. Στη συνέχεια ο κ. Κουρσουμπάς δήλωσε ότι έχει και εισόδημα από ενοίκια ύψους περίπου €2.000 μηνιαίως. Στην υπεύθυνη δήλωση του ημερ. 28.2.2017 προς την ΣΚΤ ο κ. Κουρσουμπάς, συμπληρώνοντας το έντυπο στο Μέρος με τίτλο Μηνιαία εισοδήματα και έξοδα νοικοκυριού» δεν περιέλαβε τα εισοδήματα της συζύγου του», σύμφωνα με τον Γενικό Ελεγκτή. Δεδομένου, ανέφερε ο κ. Μιχαηλίδης, ότι η ΣΚΤ ανήκει στο κράτος, και δεδομένου ότι ενώπιον της Επιτροπής επίσημα ο κ. Χατζηγιάννης είχε δηλώσει ότι δεν γνώριζαν ότι ο κ. Κουρσουμπάς είναι σύζυγος ΠΕΠ, «θα ενημερώσουμε αύριο της ΣΚΤ αφού ενδεχομένως η απόφαση για διαγραφή ποσού ύψους €37.243 να είναι αποτέλεσμα ψευδών παραστάσεων». Όπως είπε «ενδεχομένως τώρα που ξέρει (η ΣΚΤ) ότι έχει και άλλα εισοδήματα το νοικοκυριό να αποφασίσει ότι δεν έπρεπε να διαγράψει αυτό το χρέος του δανείου», ανέφερε.Είπε επίσης ότι από το ποσό των €37.000 περίπου που διαγράφτηκε, ποσό €20.000 περίπου αφορά διαγραφή τόκων και €17.000 τόκων υπερημερίας και δεν γίνεται καμία αναφορά σε υπερχρεώσεις." http://dialogos.com.cy/blog/kontra-g-elegkti-koursoumpa-gia-to-danio-tou-sizigou-tis/#.WyuugKczbIV

·          
  • ·     Τελικά εν ήταν "κόντρα": " Σύμφωνα με τον Γενικό Ελεγκτή, το μη εξυπηρετούμενο δάνειο του κ. Κουρσουμπά ήταν εξασφαλισμένο, συγκεκριμένα ήταν υποθηκευμένα δυο ακίνητα που υπερκάλυπταν το ύψος του δανείου και το πιο σημαντικό, διαπίστωσαν από τη Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα ότι ο κ. Κουρσουμπάς είναι ιδιοκτήτης τεράστιας ακίνητης περιουσίας στις ελεύθερες περιοχές, γεγονός το οποίο ο ίδιος απέκρυψε, όπως κατήγγειλε χθες στη Βουλή ο κ. Μιχαηλίδης. Από την άλλη, η κ. Κουρσουμπά καταγγέλλει τη στοχοποίηση και τον άδικο διασυρμό της ίδιας και της οικογένειάς της από τον Γενικό Ελεγκτή και διερωτήθηκε χθες στην Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής πού είναι το σκάνδαλο. "http://www.philenews.com/koinonia/eidiseis/article/544275/apokalypseis-odyssea-ga-to-daneio-toy-syzygy-koyrsoympa


·  Άλλη μια απόδειξη της ανάπτυξης-Κάσπερ το φιλικό φάντασμα: "το συμβόλαιο περιλαμβάνει πρόνοια ότι κατά τους πρώτους δύο μήνες θα τους αποκόπτεται ποσό ύψους 200 ευρώ (100 ευρώ κάθε μήνα), το οποίο θα κατακρατείται ως «εγγύηση» από τον εργοδότη και θα επιστρέφεται μόνο εάν και εφόσον ο εργαζόμενος συμπληρώσει ολόκληρη την περίοδο της εργασίας του. Δηλαδή, εάν ο εργαζόμενος βρει εργασία με καλύτερους όρους και αποφασίσει να πάει σε άλλη δουλειά, χάνει τα 200 ευρώ. Επίσης το συμβόλαιο περιλαμβάνει πρόνοια ότι από τον πρώτο μισθό του εργαζόμενου θα του αποκόπτεται ποσό ύψους 100 – 200 ευρώ, το οποίο θα το παίρνει το γραφείο για «υπηρεσίες» που τους παρείχε όπως η μεταφορά τους από το αεροδρόμιο στο ξενοδοχείο. Αυτό το ποσό δεν επιστρέφεται. Ακόμη το συμβόλαιο αναφέρει ότι σε περίπτωση που ο εργαζόμενος παραβιάσει κανόνες του εργοδότη, ο τελευταίος θα έχει το δικαίωμα να τον απολύσει και ο εργαζόμενος θα πρέπει εντός 48 ωρών να εκκενώσει το δωμάτιο στο οποίο διαμένει." 
http://dialogos.com.cy/blog/anagkazoun-ergazomenous-na-ipograpsoun-engrafo-pou-tous-aferi-e400/#.WyzqbaczbIV
·     «Αν εφαρμοστούν οι νόμοι της κυβέρνησης για το θέμα των δανείων θα υπάρξει μαζική καταστροφή του κόσμου, τόνισε στον Άστρα εκ μέρους του Κινήματος Ενάντια στις Εκποιήσεις Ευγενία Μωυσέως. Επισήμανε παράλληλα ότι η νομοθεσία δεν είναι τίποτε άλλο από τη νομοθεσία που προωθεί η Ε.Ε. και εφαρμόστηκε στην Ισπανία και άλλες χώρες με αποτέλεσμα την καταστροφή απλών πολιτών.
http://dialogos.com.cy/blog/proothounte-i-idii-nomi-stin-kipro-pou-katestrepsan-tous-ispanous-polites/#.WyzwaKczbIV

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η υποθεση της κ. Γιαννάκη φαίνεται να μετατράπηκε, με τις αντιδράσεις της [τζαι των εκ των φαινομένων, υποστηρικτών της], σε υποψία σαν σύμπτωμα διαπλοκής... το οποίο ενισχύεται από ένα είδος άγχους για λογοκρισία από.. τους «υπερασπιστές»..

Επίπεδο γελοιότητας με το συμπάθκειο – τα κοπελλούθκια του Χριστοδουλίδη πρέπει να πηαίνουν σχολείο με κρατική επιχορήγηση;

· Η Γιαννάκη, όπως ήρταν τα πράματα Χριστοδουλίδη, εν εσένα που εκθετει, με το δημοσιογραφικό δίκτυο που φαίνεται να πλάκωσε για να στηρίξει/προωθήσει τουτο που φαινεται σαν συγκάλυψη...