Αναφορα σε ένα φιλο.... Martin Abbas Hellicar


Αναφορα σε ένα φιλο....

·         Alexis Hadjinicolaou

Ο Martin Abbas Hellicar, ένας από τους πιο αφοσιωμένους υπερασπιστές της φύσης στην Κύπρο, έφυγε από τη ζωή χθες, αφήνοντας πίσω του ένα σημαντικό κενό στον τομέα της περιβαλλοντικής προστασίας.

Ως Διευθυντής της BirdLife Cyprus, ο Martin αφιέρωσε τη ζωή του στην προστασία των πουλιών και των βιοτόπων τους, συνδυάζοντας την επιστημονική έρευνα με την ενεργή δράση για την ευαισθητοποίηση του κοινού και την προώθηση της οικολογικής ισορροπίας.

Η αφοσίωσή του στην προστασία των πουλιών και των βιοτόπων τους ήταν εμφανής σε κάθε πτυχή της καριέρας του. Υπό την ηγεσία του, η BirdLife Cyprus ανέλαβε σημαντικά έργα προστατεύοντας έτσι την τοπική πανίδα και τη χλωρίδα.

Ο θάνατός του αποτελεί μεγάλη απώλεια για την κοινότητα των περιβαλλοντολόγων και για όλους όσους τον γνώρισαν και εκτίμησαν το έργο του. Θα τον θυμόμαστε πάντα για την αφοσίωσή του, την επιστημονική του συμβολή και την ανεξάντλητη αγάπη του για τη φύση.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει.

ΥΓ. Ο Μάρτιν ηταν γιος του καθηγητή Hellicar..ενος αντισυμβατικού καθηγητή τότε, στην Αγγλική Σχολή...Ανάδινε μια αύρα της δεκαετίας του 1960..:)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Επίπεδο γελοιότητας με το συμπάθκειο – τα κοπελλούθκια του Χριστοδουλίδη πρέπει να πηαίνουν σχολείο με κρατική επιχορήγηση;

· Βοηθώντας τον Αριστο Μιχαηλίδη να μάθει νάκκον την ιστορία του Γρίβα με τεκμήρια του ίδιου..

Η ένοπλη παλαιστινιακή αντίσταση στην αποικιακή ασυδοσία του ισραηλίτικου κράτους..