· Βοηθώντας τον Αριστο Μιχαηλίδη να μάθει νάκκον την ιστορία του Γρίβα με τεκμήρια του ίδιου..


·         Βοηθώντας τον Αριστο Μιχαηλίδη να μάθει νάκκον την ιστορία του Γρίβα με τεκμήρια του ίδιου..

Επειδή εν τζαι Χριστούγεννα, τζαι ο κόσμος αθθυμάται τζαι το 1963-64, αλλά επειδή τον Γενάρη θα έχουμεν τζαι την επέτειο της αρχής της επίθεσης του Γρίβα ενάντια στην αριστερά το 1958, με την ταυτόχρονα δολοφονία του Μ. Πέτρου τζαι του Η. Ττοφαρή, δημοσιεύκουμε πιο κάτω ένα τεκμήριο που τον ιστορικό του Γρίβα, τον Σ. Παπαγεωργίου, για τα πλάνα τζαι την νεύρωση του πελλόγιωρκου, ο οποίος προγραμμάτιζε, από ότι φαίνεται, λουτρά αίματος  τζαι για τους αριστερούς τζαι για τους τουρκοκύπριους...

Στο πλαίσιο των συζητήσεων για τα γεγονότα του 1963 -64 ο Άριστος έφκαλεν πάλε σπυρκά για ένα κείμενο του Νεοκυπριακού Συνδέσμου, τζαι επροσπάθεν, πάλε να ξεπλύνει τον Γρίβα..

Για να βοηθήσουμε λοιπόν την ιστορική γνώση του κ. Μιχαηλίδης, ιδού μια ιστορική μαρτυρία από τον ιστορικό το κ. Γρίβα, τον Σπύρο Παπαγεωργίου με αναφορά σε αλληλογραφία του Γρίβα με τον μητροπολίτη [τότε] Άνθιμο]..Τεκμήρια που δεν έχουν διαψευστεί ουτε από του συνδέσμους ξεπλυμάτων των ενοχών του 1974:

«Εξ αφορμής φόνων και τραυματισμών Κυπρίων κομμουνιστών εκ μέρους ανδρών της ΕΟΚΑ, ο Μακαριος ηνηγκάσθη να διαμήνυση εις τον Διγενή, ότι δεν πρέπει να λησμονείται οι στόχος του Αγώνος ήταν οι Άγγλοι και όχι τα μέλη του ΑΚΕΛ. Εξ άλλου, την 23ην Ιανουάριου 1958, ο Εθναρχεύον Μητροπολίτης Κιτίου Άνθιμος [«Πρωτευς»] έγραψεν εις τον Διγενην, ότι «ευκολώτερον καταβάλει κανείς τους αντίπαλους του όταν τους αντιμετωπιζη κεχωρισμένους», θελων να υποδειξη οι επρεπε να παύσουν οι επιθέσεις εναντίον των κομμουνιστών. Εις πάντα ταύτα ο αρχηγός της ΕΟΚΑ απάντησε προς τον «Πρωτεα» δι’ οργίλης επιστολής του [25.1.1958], εις την οποίαν κατηγορει συλλήβδην τους χειριζόμενους το Κυπριακον ότι εδιδον «συγχωροχάρτι εις τους προδοτας». Συναφώς ετονιζεν:

«Τι πρέπει να γινη;. Πρέπει να αντιμετωπισωμεν την καταστασιν θαρραλέα. Οι κομμουνισται είναι αντίπαλοι μας, είτε το θελουμεν, είτε όχι. Ενδείκνυται να τους εξοντωσωμεν ως πολιτική οντότητα, ώστε να μη είναι πλέον υπολογίσιμος δυνάμενη δια των αποφάσεων της να επηρεαζη το εθνικον ζήτημα όπως συνέβαινε μεχρι τούδε.»

Την αναφερθείσα επιστολην του ο Διγενής ετελειωνε τονιζων, ότι ητοιμαζετο δυναμικως να αντιμεωπιση και τους τρεις αντίπαλους, ήτοι Αγγλους, Τούρκους, και Κομμουνιστας..»

Σπύρου Παπαγεωργίου. 1977. Κυπριακή Θύελλα, 1955-1959. Εκδόσεις Κ. Επιφανειου:Λευκωσια. σελ. 595.

 

Αυτή ήταν μια πτέρυγα της ΕΟΚΑ από την οποία ξεπήδησαν τζαι οι δολοφόνοι του 1974 τζαι του 1964. Προφανώς, ο βρετανός μαρξιστής, τον οποιον επικαλειται σαν άλλοθι της συγκάλυψης, δεν ήξερε να διαβάζει τα τεκμήρια της αθλιότητας του Γρίβα. Και για να μην υπάρχει καμιά αμφιβολία για τις προθέσεις και την πρακτική του Γρίβα να εξαπολύσει λουτρό αίματος, μπορεί να δει κανείς τις δολοφονίες αριστερών τον Μάιο του 1958 με εκφραστική μορφή τον λιθοβολισμό του Σάββα Μένοικου στο Λευκόνοικο. Και ήταν ξεκάθαρη και η πρόθεση του για επίθεση στους Τουρκοκύπριους.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Επίπεδο γελοιότητας με το συμπάθκειο – τα κοπελλούθκια του Χριστοδουλίδη πρέπει να πηαίνουν σχολείο με κρατική επιχορήγηση;

Η ένοπλη παλαιστινιακή αντίσταση στην αποικιακή ασυδοσία του ισραηλίτικου κράτους..