Μια Ιστορική στιγμή στο δρόμο για την Κύπρο του μέλλοντος


Όταν οι εργαζόμενοι, έστω τζαι χωρίς την ταυτότητα του τοπικού κράτους, αλλα σαν οι ανθρωποι που παράγουν τον πλούτο που  εκμεταλλεύονται κάποια αφεντικά, διαδηλώνουν τζαι κάθονται στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς... Μια Ιστορική στιγμή στο δρόμο για την Κύπρο του μέλλοντος

Christos Tombazos’

Συνειδητά δεν είπα/με πολλά κατά την διάρκεια της απεργίας. Σημασία είχε να αναδειχθούν σε όλα τα επίπεδα οι πρωταγωνιστές και κανείς άλλος. Όσοι ήθελαν ενημερώθηκαν. Ξέρουν. Ιδιαίτερα αυτοί που περνούσαν από το χώρο της απεργία.

Πρωταγωνιστές οι αθέατοι μέχρι πρόσφατα απεργοί, αυτούς που η κοινωνία προσπερνούσε αδιάφορα. Ούτε τώρα θα πω, με εξαίρεση αυτό το σχόλιο.

Κοιτάξτε καλά αυτή την φωτογραφία. Είναι από την σημερινή συνάντηση στο Υπ. Εργασίας. Αυτή είναι η εργατική πλευρά. Τα στελέχη της ΠΕΟ, εκπρόσωπος της ΣΕΚ. Οι άλλοι πέντε είναι οι εκπρόσωποι των απεργών, αυτοί που οι συνάδελφοι τους επέλεξαν να τους εκπροσωπούν.

Απέναντι τους ήταν εργοδοσία. Αυτοί λοιπόν, οι αθέατοι, οι ταπεινοί, ντελιβεράδες που μόνο οι ίδιοι ξέρουν πως βρέθηκαν και κάτω από ποιες συνθήκες στον τόπο μας, έγιναν ισότιμοι συνομιλητές. Είδαν την εργοδοσία στα μάτια. Απαίτησαν και κέρδισαν σεβασμό.

Αυτή η φωτογραφία συμπυκνώνει όλο τον αγώνα. Οι πρωταγωνιστές στην πράξη.

Respect ρε μάγκες.

ΥΓ. Η κινητοποίηση, τζαι η συνάντηση μετα, κατάφερε την «έναρξη θεσμοθετημένου διαλόγου με χρονοδιάγραμμα για την οριστική επίλυση του προβλήματος, με στόχο τη ρύθμιση των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων του κλάδου».

https://dialogos.com.cy/enarxi-dialogoy-lixi-apergias-o-agonas-ton-apergon-tis-wolt/?fbclid=IwAR3M-q4NH2qBPYxzi8KrQWBLNIfd1ny83M9_RRtL2TS0CWFmYV8ZbMrWe3c

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η υποθεση της κ. Γιαννάκη φαίνεται να μετατράπηκε, με τις αντιδράσεις της [τζαι των εκ των φαινομένων, υποστηρικτών της], σε υποψία σαν σύμπτωμα διαπλοκής... το οποίο ενισχύεται από ένα είδος άγχους για λογοκρισία από.. τους «υπερασπιστές»..

Επίπεδο γελοιότητας με το συμπάθκειο – τα κοπελλούθκια του Χριστοδουλίδη πρέπει να πηαίνουν σχολείο με κρατική επιχορήγηση;

· Η Γιαννάκη, όπως ήρταν τα πράματα Χριστοδουλίδη, εν εσένα που εκθετει, με το δημοσιογραφικό δίκτυο που φαίνεται να πλάκωσε για να στηρίξει/προωθήσει τουτο που φαινεται σαν συγκάλυψη...