Ο ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ θεωρεί ότι οι περιοχές ΝΑΤΟΥΡΑ εν σαν την κατοχή... Τίποτε άλλον εν εκαταλάβαν – απλώς να αρπάξουν ακόμα κάτι, να φάσιν ακόμα κάτι που τα κοινά..



·         Να φάσιν, να φάσιν κλπ – η ιδεολογία του ΔΗΣΥ, τζαι των πέτρινων χρόνων προεδρίας Αναστασιάδη. Ο ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ θεωρεί ότι οι περιοχές ΝΑΤΟΥΡΑ εν σαν την κατοχή... Τίποτε άλλον εν εκαταλάβαν – απλώς να αρπάξουν ακόμα κάτι, να φάσιν ακόμα κάτι που τα κοινά..

Τζιαι αντί να εν περήφανη η Κύπρος για τούτον, τις περιοχες Naura, που δείχνει την αξίαν της έστω τζια νναιν εναν κομμάτι ρότσου, μερικοι εχουν τζιαι παράπονο τζιαι έν... κατοχή. Εχουν δίκαιο εν κατοχή η φαντασιωση τους: Η κατοχή της κλίκκας του να φάμεν...

«Είναι γεγονός ότι η Κύπρος έχει πολλές περιοχές ενταγμένες στο δίκτυο Natura 2000, σε σύγκριση με άλλα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Για την ένταξη αυτή όμως, ισχύουν συγκεκριμένοι λόγοι για τους οποίους οι περιοχές αυτές χρήζουν προστασίας, είτε αυτοί αφορούν είδη χλωρίδας είτε είδη πανίδας.

Αυτό το γεγονός πιθανό να διαφεύγει του ευρωβουλευτή του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και του ΔΗΣΥ Λευτέρη Χριστοφόρου, ο οποίος σε ερώτηση που απέστειλε στην Κομισιόν ζητά ουσιαστικά τη μείωση των δεσμευμένων περιοχών, συνδυάζοντας το γεγονός της κατοχής του 37% της κυπριακής επικράτειας από τον τουρκικό στρατό με τις ενταγμένες στο δίκτυο Natura περιοχές.

Ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΣΥ χαρακτηρίζει μάλιστα αδικία αυτό τον συνδυασμό. Πέραν του ατυχούς παραλληλισμού από τον κ. Χριστοφόρου, απορούμε αν το πρόβλημα της Κύπρου είναι όντως η έλλειψη αναπτύξιμων εκτάσεων. Γιατί εξ όσων θυμόμαστε, οι ανεξέλεγκτες αναπτύξεις γης ήταν ένας από τους κυριότερους λόγους που οδήγησαν στην κατάρρευση της κυπριακής οικονομίας.

Ας πωληθούν πρώτα τα χιλιάδες ανεκμετάλλευτα ακίνητα και μετά συζητάμε για έλλειψη αναπτύξιμων εκτάσεων κ. Χριστοφόρου.»

·         Μπυρής

https://dialogos.com.cy/natura-opos-katochi/?fbclid=IwAR2Lc57ZwoZMxgl0QpH8tVinPdJ-J8dYOAQiTJWHQPy8xYBut31pS9puIAc


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η υποθεση της κ. Γιαννάκη φαίνεται να μετατράπηκε, με τις αντιδράσεις της [τζαι των εκ των φαινομένων, υποστηρικτών της], σε υποψία σαν σύμπτωμα διαπλοκής... το οποίο ενισχύεται από ένα είδος άγχους για λογοκρισία από.. τους «υπερασπιστές»..

Επίπεδο γελοιότητας με το συμπάθκειο – τα κοπελλούθκια του Χριστοδουλίδη πρέπει να πηαίνουν σχολείο με κρατική επιχορήγηση;

· Η Γιαννάκη, όπως ήρταν τα πράματα Χριστοδουλίδη, εν εσένα που εκθετει, με το δημοσιογραφικό δίκτυο που φαίνεται να πλάκωσε για να στηρίξει/προωθήσει τουτο που φαινεται σαν συγκάλυψη...