· Για το άγχος του Σαββίδη που γίνεται αυταρχισμός;


  Για το άγχος του Σαββίδη που γίνεται αυταρχισμός;

Corina Demetriou

Δεν γίνεται η δημόσια εξύβριση στον δρόμο να είναι ποινικό αδίκημα και η εξύβριση στα ΜΚΔ να μην είναι,» είπε ο Γενικος Εισαγγελέας, ζητώντας από τη βουλή να επαναφέρει νομοσχέδιο ποινικοποίησης των αρνητικών σχολίων στα ΜΚΔ, που αποσύρθηκε μετά από λαϊκή κατακραυγή.

Η διαφορά μεταξύ του δρόμου και των ΜΚΔ είναι το προφανές γεγονός ότι τα ΜΚΔ μπορείς να τα αποφύγεις χωρίς να χρειαστεί να περιορίσεις τις διακινήσεις σου. Υπάρχει και το μπλοκ που όλοι οι χρήστες χρησιμοποιούμε για να έχουμε την ησυχία μας. Αν ένα σχόλιο περιέχει προτροπή σε βία, αυτό είναι ήδη ποινικό αδίκημα και δε χρειάζεται να νομοθετήσει κάτι η βουλή. Αν ένα σχόλιο απλώς σας ασκεί κριτική, έστω έντονη, και αυτό σας ενοχλεί, μπορείτε να αποποιηθείτε του δημόσιου αξιώματος που κατέχετε και να περάσετε ήσυχα την υπόλοιπη σας ζωή χωρίς να πρέπει να υποστείτε τη αρνητικά σχόλια στα ΜΚΔ. Ορισμένοι δεν εξαρτώνται από τη ψήφο του λαού και επομένως δεν έχουν θέμα με το να ζητήσουν περιορισμό των θεμελιωδών μας δικαιωμάτων χωρίς να υφίσταται σοβαρός λόγος, απλά γιατί ενοχλούνται προσωπικά. Οι βουλευτές δεν ανήκουν σε αυτή την κατηγορία. Θα παρακολουθήσουμε τη συνέχεια.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η υποθεση της κ. Γιαννάκη φαίνεται να μετατράπηκε, με τις αντιδράσεις της [τζαι των εκ των φαινομένων, υποστηρικτών της], σε υποψία σαν σύμπτωμα διαπλοκής... το οποίο ενισχύεται από ένα είδος άγχους για λογοκρισία από.. τους «υπερασπιστές»..

Επίπεδο γελοιότητας με το συμπάθκειο – τα κοπελλούθκια του Χριστοδουλίδη πρέπει να πηαίνουν σχολείο με κρατική επιχορήγηση;

· Η Γιαννάκη, όπως ήρταν τα πράματα Χριστοδουλίδη, εν εσένα που εκθετει, με το δημοσιογραφικό δίκτυο που φαίνεται να πλάκωσε για να στηρίξει/προωθήσει τουτο που φαινεται σαν συγκάλυψη...