Η ξεφτίλα του επικοινωνιακού λόγου – ή πως ο γερμανικός δημόσιος λόγος καταντά [όπως καταγράφεται από την πολιτική εξέλιξη των πρασίνων] να αναπαράγει φτηνές υποκρισίες για να συγκαλύψει μια σχεδόν λάγνα σχέση με την εξουσία..


Η ξεφτίλα του επικοινωνιακού λόγου – ή πως ο γερμανικός δημόσιος λόγος καταντά [όπως καταγράφεται από την πολιτική εξέλιξη των πρασίνων] να αναπαράγει φτηνές υποκρισίες για να συγκαλύψει μια σχεδόν λάγνα σχέση με την εξουσία.

Οι γερμανοί πράσινοι είναι αποτέλεσμα ενός κινήματος, νέων, από τη δεκαετία του 1960, να σπάσουν το φράγμα της σιωπής, τζαι να μιλήσουν για τα ναζιστικά εγκλήματα τζαι ευθύνες [τουλάχιστον στη δυτική Γερμανία διότι η ανατολική επλήρωσε αποζημιώσεις τζαι έκαμε αποναζιστοποίηση]... το κίνημα μετά εκράγηκε στις πολλαπλές μορφές των κινημάτων την δεκαετία του 1970, τζαι στα 80ς διαμορφώθηκε το κόμμα των πρασίνων με κύρια έμφαση στην οικολογία, αλλά τζαι σε ταύτιση με το κίνημα ειρήνης – που τζαι τότε αφορούσε νατοϊκές βάσεις στη δύση [τότε βέβαια ήταν τζαι θέμα σοβιετικών βάσεων, πυραύλων κλπ ανατολικά]

Σήμερα οι πράσινοι είναι στην εξουσία – μάλιστα σε μιαν φάση οι δημοσκοπήσεις εδείχναν τους, να εν τζαι πρώτο κόμμα... τελικά ανακάμψαν οι σοσιαλδημοκράτες...

Όταν ξέσπασε το ουκρανικό, οι οικολόγοι/πράσινοι ταυτίστηκαν αμέσως με το νατοϊκό αφήγημα..

Το κόστος που πρέπει να πληρώσεις για να σε αφήσουν να «βόσκεις στα λιβάδια της ανώτερης τάξης»;

Τζαι η ευαισθησία φυσικά, στην υποταγμένη συνείδηση, εν επιλεκτική... Στην Ουκρανία δίνονται όπλα γιατί κινδυνεύει από τη Ρωσία..

Αλλά ταυτόχρονα η ευαίσθητη Γερμανία των πρασίνων κλπ, δεν έχει ηθικό προβλημα  να πουλά στην Σαουδική Αραβία, που επεμβαίνει στην Υεμένη κλπ..

Τζαι πουλούν όπλα στο πιο συντηρητικό καταπιεστικό καθεστώς για τις γυναίκες στον ισλαμικό κόσμο, την Σαουδική Αραβία, αλλά σιήζουν τα μαγιό τους για τις γυναίκες στο Ιράν. Οι της Υεμένης τζαι οι γυναίκες της Σαουδικής Αραβίας εν δεύτερης κατηγορίας ανθρωποι φαίνεται.. κάτι ξέρει η «ευρωπαϊκή» παράδοση που έτσι διαχωρισμούς..

 

Leandros

This week, the German government whose foreign policy is headed by the Greens has approved new arms sales to Saudi Arabia.

They spent the entire last week almost trying to claim credit for the brave revolt by the women of Iran.

Just one of the many examples why we need actual politics - theory plus practice (and concrete outcomes) - rather than flights towards abstraction masquerading as serious analysis.

I also did the mistake tonight of watching US pundits on Al Jazeera discuss if this war could "go nuclear", with all the emotional detachment of common sociopaths. One of them was a neocon and former adviser to George W. Bush, who more or less demanded full-scale nuclear war.

She also applauded the fact that the majority of German Greens think like her.

Time for the left to close its doors permanently to the scourge of liberalism.

More politics, less bla bla.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η υποθεση της κ. Γιαννάκη φαίνεται να μετατράπηκε, με τις αντιδράσεις της [τζαι των εκ των φαινομένων, υποστηρικτών της], σε υποψία σαν σύμπτωμα διαπλοκής... το οποίο ενισχύεται από ένα είδος άγχους για λογοκρισία από.. τους «υπερασπιστές»..

Επίπεδο γελοιότητας με το συμπάθκειο – τα κοπελλούθκια του Χριστοδουλίδη πρέπει να πηαίνουν σχολείο με κρατική επιχορήγηση;

· Η Γιαννάκη, όπως ήρταν τα πράματα Χριστοδουλίδη, εν εσένα που εκθετει, με το δημοσιογραφικό δίκτυο που φαίνεται να πλάκωσε για να στηρίξει/προωθήσει τουτο που φαινεται σαν συγκάλυψη...