· Το ότι ο Αβέρωφ έσιει ένα λαφαζανέξ στυλ, εν γεγονός. Σύρνει διάφορα τζαι ότι κολλήσει.... Φυσικά ένεν τυχαίο ότι ο ΔΗΣΥ αμολήθηκε που την αρχή να ελέγχει τις τράπεζες – άρα τζαι τα δάνειά στα ΜΜΕ.. Οπότε ο Αβέρωφ συρνει κάτι, κυκλοφορά, αλλά οι δημοσιογραφία της υπακοής, εν τον ρωτούν να τεκμηριώσει... Οπότε εξ ανάγκης κάμνουν το οι πολίτες πκιον.. :)


·        
Το ότι ο Αβέρωφ έσιει ένα λαφαζανέξ στυλ, εν γεγονός. Σύρνει διάφορα τζαι ότι κολλήσει....

Φυσικά ένεν τυχαίο ότι ο ΔΗΣΥ αμολήθηκε που την αρχή να ελέγχει τις τράπεζες – άρα τζαι τα δάνειά στα ΜΜΕ..

Οπότε ο Αβέρωφ συρνει κάτι, κυκλοφορά, αλλά οι δημοσιογραφία της υπακοής, εν τον ρωτούν να τεκμηριώσει...

Οπότε εξ ανάγκης κάμνουν το οι πολίτες πκιον.. :)

Demetris Demetriou

Αβέρωφ και αξιοπιστία..

Ψες ο κ. Αβέρωφ μας παρουσίασε μιαν εικόνα της Κύπρου ως τον πιο δημοφιλή προορισμό ξένων επενδύσεων στην ΕΕ σε βαθμό μάλιστα που σχεδόν με έκανε να πιστέψω ότι η Κύπρος κολυμπά μεσα στο χρυσάφι και ο κυπριακός λαός στο σύνολο του περνά στιγμές απόλυτης ευδαιμονίας . Σχεδόν όμως διότι είπα να το επιβεβαιώσω από τα στοιχεία όπως παρουσιάζονται από έγκυρες ξένες πηγές. Παραθέτω τα στοιχεία το οποία βρήκα από τρεις διαφορετικές πηγές και που αφορούν τις Ξένες Άμεσες Επενδύσεις (FDI – Foreign Direct Investments ) στην Κύπρο (εισροές) χωρίς να υπάρχει η ανάγκη από μέρους μου να κάμω εκτενή ανάλυση αφου τα νούμερα μιλούν από μόνα τους :

To 2012 πριν να αναλάβει ο ΔΗΣΥ την εξουσία, είχαμε 69,97 δις. δολάρια σε ξένες επενδύσεις (FDI) . Από το 2013 και μετά είχαμε μια συνεχή μείωση για να φτάσουμε στο 2018 με αρνητικό νούμερο (καθαρές εκροές δηλαδή) της τάξης του -1,1 δις. δολ. . Το 2019 υπήρξε μια ανάκαμψη στα 42 δις. ενώ το 2020 ακολουθεί μια δραματική πτώση των FDI στα μείον -327 εκ. δολ. (καθαρή φυγή επενδύσεων δηλαδή) . Το ευλογημένο κατά τον Αβέρωφ έτος του 2021 οι άμεσες ξένες επενδύσεις μειώθηκαν κατά -4,6 δις δολ. ενώ τον Ιαν. 2022 , ένα επίσης θαυματουργό έτος κατά τον Αβέρωφ, κατά -4,1 δις. δολ. Η δε αξία των επενδύσεων από εντελώς νέα projects (greenfield Investments) το 2021 ήταν 214 εκ. και αυτά από 14 οργανισμούς μόνο. Οι κύριοι επενδυτές προέρχονταν από Ρωσία και γι’ αυτό η μείωση και επίσης γι’ αυτό προμηνύεται χειροτέρευση της κατάστασης. Άλλες χώρες ακολουθούν με μικρότερα ποσά όπως το Λουξεμβούργο, Γερμανία Ολλανδία , ΗΒ που και αυτές εντός ολίγου θα αρχίσουν να …..κρυολογούν . Οι κύριοι τομείς των επενδύσεων ήταν στα ακίνητα (γι αυτό το 2019 είχαμε αύξηση ένεκα χρυσών διαβατηρίων σε διεθνούς φήμης απατεώνες – ή η Λεμεσός πετά) , στον χρηματοοικονομικό τομέα, στα ναυτιλιακά , στον τουρισμό και στη φαρμακευτική βιομηχανία. (Πηγές : FDI Cyprus από LLOYDS Report, EU stats, CEIC data) .

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η υποθεση της κ. Γιαννάκη φαίνεται να μετατράπηκε, με τις αντιδράσεις της [τζαι των εκ των φαινομένων, υποστηρικτών της], σε υποψία σαν σύμπτωμα διαπλοκής... το οποίο ενισχύεται από ένα είδος άγχους για λογοκρισία από.. τους «υπερασπιστές»..

Επίπεδο γελοιότητας με το συμπάθκειο – τα κοπελλούθκια του Χριστοδουλίδη πρέπει να πηαίνουν σχολείο με κρατική επιχορήγηση;

· Η Γιαννάκη, όπως ήρταν τα πράματα Χριστοδουλίδη, εν εσένα που εκθετει, με το δημοσιογραφικό δίκτυο που φαίνεται να πλάκωσε για να στηρίξει/προωθήσει τουτο που φαινεται σαν συγκάλυψη...