· Χοντρινίκσει η αντιπαράθεση των αππωμένων εκπροσώπων του αποικιακού καθεστώτος στο Κίεβο με τον Έλον Μασκ, ο οποίος πρόσφερε δωρεάν υπηρεσίες επικοινωνιών στο Κίεβο στην αρχή του πολέμου..


·         Χοντρινίκσει η αντιπαράθεση των αππωμένων εκπροσώπων του αποικιακού καθεστώτος στο Κίεβο με τον Έλον Μασκ, ο οποίος πρόσφερε δωρεάν υπηρεσίες επικοινωνιών στο Κίεβο στην αρχή του πολέμου..

Μετά την αντιπαράθεση για την εισήγηση του Μασκ για δημοψηφίσματα στην νότια τζαι ανατολική Ουκρανία, ένα από τα νούμερα του Κιέβου, φέρεται να είπε «να πάει να γ.... ο Μασκ». Τζαι ο Μασκ φαίνεται να αποφάσισε ότι το ψυσιηκό για το Κίεβο ήταν μάλλον too much

Ο Έλον Μασκ αποφάσισε να διακόψει πάνω από την Ουκρανία τη λειτουργία συστήματος Starlink, του δορυφορικού δικτύου που παρέχει υπηρεσίες internet σε παγκόσμια κλίμακα, μετά από το κτύπημα του συστήματος με πυροβολαρχίες λέιζερ του συστήματος Peresvet.

Οι μαζικές βολές πυροβόλων λέιζερ που είχαν σημειωθεί τις τελευταίες ημέρες στην συνοριακή πόλη Μπέλγκοροντ, που βρίσκεται σε απόσταση 70 χλμ. από το Χάρκοβο αλλά και σε άλλες περιοχές της Ρωσίας και προέρχονταν από το σύστημα Peresvet είχαν χρησιμοποιηθεί  κατά των δορυφόρων του συστήματος «Starlink»  «τυφλώνοντας» τις ουκρανικές δυνάμεις υποχρεώνοντας τες σε μεγάλες απώλειες.

Ο Ε.Μασκ πλέον επικαλείται υψηλό κόστος χρήσης, κάνοντας έναν πρόχειρο υπολογισμό, βάζοντας μπροστά την SpaceX η  οποία δεν μπορεί να το χρηματοδοτεί «επ’ αόριστον», όπως είπε.

«Η SpaceX δεν ζητά να λάβει τα προηγούμενα έξοδα, αλλά επίσης δεν μπορεί να χρηματοδοτήσει το υπάρχον σύστημα επ’ αόριστον και να στείλει αρκετές χιλιάδες περισσότερα τερματικά (σ.σ. στην περιοχή). Αυτό είναι παράλογο» ανέφερε, ενώ στην «παραίνεση» του Ουκρανού πρεσβευτή στη Γερμανία Αντρί Μέλνικ «να πάει να γ…», όταν έγινε γνωστή η είδηση περί πιθανής απόσυρσης της στήριξης που παρέχει ο Αμερικανός επιχειρηματίας στην Ουκρανία, ο τελευταίος απάντησε: «Απλώς ακολουθούμε τη σύσταση [του πρέσβη]».

https://iskra.gr/e-maskekleise-to-starlink-pano-apo-oukrania-meta-tin-rosiki-antidoryforiki-epithesi/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η υποθεση της κ. Γιαννάκη φαίνεται να μετατράπηκε, με τις αντιδράσεις της [τζαι των εκ των φαινομένων, υποστηρικτών της], σε υποψία σαν σύμπτωμα διαπλοκής... το οποίο ενισχύεται από ένα είδος άγχους για λογοκρισία από.. τους «υπερασπιστές»..

Επίπεδο γελοιότητας με το συμπάθκειο – τα κοπελλούθκια του Χριστοδουλίδη πρέπει να πηαίνουν σχολείο με κρατική επιχορήγηση;

· Η Γιαννάκη, όπως ήρταν τα πράματα Χριστοδουλίδη, εν εσένα που εκθετει, με το δημοσιογραφικό δίκτυο που φαίνεται να πλάκωσε για να στηρίξει/προωθήσει τουτο που φαινεται σαν συγκάλυψη...