Από το Βαρώσι στα Μαρωνιτικα χωρκά το πέρασμα της εξουσίας Αναστασιάδη τζαι συνεργατών οδήγησε στο αδιέξοδο... Τζαι οι απολογητές συνεχίζουν ακόμα να προσπαθούν να πουλήσουν ξεπλύματα...




Από το Βαρώσι στα Μαρωνιτικα χωρκά το πέρασμα της εξουσίας Αναστασιάδη τζαι συνεργατών οδήγησε στο αδιέξοδο...

Τζαι οι απολογητές συνεχίζουν ακόμα να προσπαθούν να πουλήσουν ξεπλύματα...

Σήμερα βιώνουμε την απόλυτη στασιμότητα στο θέμα της επανεγκατάστασης στα μαρωνίτικα χωρκά, Αγία Μαρίνα τζαι Ασώματο.. Θυμάστε τα ουσιαστικά βήματα προόδου που είχαν γίνει ως αποτέλεσμα των αγώνων των κατοίκων της Αγίας Μαρίνας για επανεγκατάσταση στο χωρκό τους? Είχαν καταφέρει να αναστηλωθεί η εκκλησία και το κοιμητήριο, να ασφαλτωθεί ο δρόμος, πάρθηκε πολιτική απόφαση Τουρκίας για μετακίνηση του στρατοπέδου που το χωρκό τζαι απόφαση 'Γενικού Εισαγγελέα' των τουρκοκυπριακών αρχών για επιστροφή των περιουσιών τους. 

Μετά την εκλογή του Γιαννάκη Μούσα στην θέση του Εκπροσώπου των μαρωνιτών μια σειρά ενεργειών επιβράδυναν την διαδικασία, οδηγώντας την σήμερα στην αποτελμάτωση:

* Εξοστράκισεν την δικοινοτική ομάδα επανεγκατάστασης υποβαθμίζοντας τζαι υποσκάπτοντας την. 

* Διέκοψεν τες παραγωγικές σχέσεις που είχαν οι προηγούμενοι εκπρόσωποι με τους τουρκοκύπριους κατοίκους της Αγιάς Μαρίνας τζαι με την τουρκοκυπριακή κοινότητα ευρύτερα.

* Εβαλεν δίπλα του μαρινιώτες με ουδέτερη, έως αρνητική στάση στους αγώνες για επανεγκατάσταη, οι οποίοι όμως συνδέονται με την διεφθαρμένη διακυβέρνηση Αναστασιάδη, στο άρμα της οποίας ο Μούσας προσδέθηκεν. Θυμούμαι μια έκδοση του Tύπου των Μαρωνιτών, παρανομές εκλογών με καμιάν πενηνταρκά φωτογραφίες της Αντρης Αναστασιάδη.

Οπότε μια δέφτερη ανάγνωση του άρθρου του πιο κάτω άρθρου του Πιμπίσιη, στο οποίο surprise surprise λαλεί ότι φταίει η Τουρκια για το τέλμα τζαι ότι ο Γιαννάκης Μούσσας ‘κινείται συνεχώς με στόχο να προχωρήσει το όλο θέμα της επανεγκατάστασης των Μαρωνιτών στα χωριά τους’ ένι ότι στα ΜΜΕξαπάτησης προσπαθούν να ξεπλύνουν το υπάκουο παιδί των διεφθαρμένων, που τες ευθύνες του.



https://www.philenews.com/eidiseis/politiki/article/1574723?fbclid=IwAR0Bbepr3-R389L8CL5nhPY7dpsLqIGoZobWo_KNQ1-0NsFtfLQZpAm6Czc

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η υποθεση της κ. Γιαννάκη φαίνεται να μετατράπηκε, με τις αντιδράσεις της [τζαι των εκ των φαινομένων, υποστηρικτών της], σε υποψία σαν σύμπτωμα διαπλοκής... το οποίο ενισχύεται από ένα είδος άγχους για λογοκρισία από.. τους «υπερασπιστές»..

Επίπεδο γελοιότητας με το συμπάθκειο – τα κοπελλούθκια του Χριστοδουλίδη πρέπει να πηαίνουν σχολείο με κρατική επιχορήγηση;

· Η Γιαννάκη, όπως ήρταν τα πράματα Χριστοδουλίδη, εν εσένα που εκθετει, με το δημοσιογραφικό δίκτυο που φαίνεται να πλάκωσε για να στηρίξει/προωθήσει τουτο που φαινεται σαν συγκάλυψη...