Ο θάνατος ενός παιδιού τζαι ένας ακόμα αγώνας των γονιών για δικαιοσύνη;


Ο θάνατος της άτυχης Ιωάννας, προφανώς δεν έγινεν σε κενό αέρος.. Eπροέκυψεν εντός ενός συστήματος δημόσιας υγείας, το οποίο, όπως φαίνεται από διάφορες διαμάχες οι οποίες εμφανίζονται κατά καιρούς, φαίνεται να είναι ελεγχόμενο σε μεγάλο βαθμό από καπετανάτα μεγαλογιατρών, με διαπλεκόμενα προσωπικά, κομματικά τζαι άλλα συμφέροντα. Η υποβάθμιση της ποιότητας παροχής υπηρεσιών υγείας που θέτει σε κίνδυνο την υγεία, ακόμα τζαι την ζωή παιδιών έχει γενεσιουργό υπόβαθρο.

Δεν μπορεί να είναι τυχαίο το γεγονός ότι λλία χρόνια πριν, μεγαλογιατροί του Μακάριου, επολεμήσαν την δημιουργία Πανεπιστημιακής Κλινικής του Πανεπιστημίου Κύπρου στο Νοσοκομείο.. Ενδεχομένως ένοιωσαν απειλή από την προοπτική υιοθέτησης διεθνών διαδικασιών, πρωτόκολλων τζαι ΕΛΕΓΧΩΝ.. Ούτε εκπλήσσει το γεγονός ότι μετά την πρόσφατη ανακοίνωση για διαθεσιμότητα του διευθυντή της παιδιατρικής κλινικής, εν σχέση με τον θάνατο της Ιωάννας, έγινε δημόσια παρέμβαση από μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ, αποκαλώντας εγκληματική την διαθεσιμότητα. Ο εν λόγω γιατρός, όντας ειδικός παιδονεφρολόγος λογικά περιέθαλπε το παιδί. Τζαι δεδομένου του διδύμου των υπουργών του ΔΗΣΥ στην Γενική Εισαγγελία, ο κίνδυνος συγκάλυψης της οποιαδήποτε πιθανής ιατρικής αμέλειας, είναι ορατός.

Μπράβο στους γονείς της Ιωάννας.. Που με το θάρρος τους δεν συνδράμουν μόνο στο να βρεθεί τι επήεν λάθος με την περίθαλψη του παιδιού τους, οδηγώντας το στον θάνατο. Βοηθούν το κάθε ένα άρρωστο παιδί που περιθάλπεται τωρά τζαι στο μέλλον στο Μακάριο Νοσοκομείο. Τζαι συνεισφέρουν ευρύτερα για έναν καλύτερο σύστημα δημόσιας υγείας..
Το καλύτερο μνημόσυνο αγαπητοί Αντουανέτα και Μιχάλη...

#alwaysioanna

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η υποθεση της κ. Γιαννάκη φαίνεται να μετατράπηκε, με τις αντιδράσεις της [τζαι των εκ των φαινομένων, υποστηρικτών της], σε υποψία σαν σύμπτωμα διαπλοκής... το οποίο ενισχύεται από ένα είδος άγχους για λογοκρισία από.. τους «υπερασπιστές»..

Επίπεδο γελοιότητας με το συμπάθκειο – τα κοπελλούθκια του Χριστοδουλίδη πρέπει να πηαίνουν σχολείο με κρατική επιχορήγηση;

· Η Γιαννάκη, όπως ήρταν τα πράματα Χριστοδουλίδη, εν εσένα που εκθετει, με το δημοσιογραφικό δίκτυο που φαίνεται να πλάκωσε για να στηρίξει/προωθήσει τουτο που φαινεται σαν συγκάλυψη...