· Η γραφική εικόνα της Βρετανίας στην διαδικασία αποχαιρετισμού/ταφής της κυρίας Ελισάβετ, μπορεί να έκφραζε μεσαιωνικά η εστω παραδοσιακά πρότυπα που αναπαράγονται σαν τελετουργίες σε ένα εντελώς διαφορετικό πια κοσμο, αλλα ηταν τζαι μια άσκηση εξουσίας τζαι χειραγώγησης..


 ·         Η γραφική εικόνα της Βρετανίας στην διαδικασία αποχαιρετισμού/ταφής της κυρίας Ελισάβετ, μπορεί να έκφραζε μεσαιωνικά η εστω παραδοσιακά πρότυπα που αναπαράγονται σαν τελετουργίες σε ένα εντελώς διαφορετικό πια κοσμο, αλλα ηταν τζαι μια άσκηση εξουσίας τζαι χειραγώγησης..

Εν ο τρόπος που η εξουσία τζαι οι μηχανισμοι χειραγώγησης της δημιουργούν ένα κλίμα που παράγει ένα είδος μαζικού συναισθήματος. Τζαι ενεν η πρώτη φορά...Εν η ίδια διαδικασία που επιβλήθηκε στους ευρωπαίους παραδίπλα στην Βρετανία για να αποδεχτούν την λογοκρισία της άλλης άποψης τζαι να ταυτιστούν μονοδιάστατα με ένα πόλεμο στη Ουκρανία για τον οποίο τους λαλει η εξουσία τους σήμερα, ότι πρέπει τζαι να κρυώνουν το σιημωνα. Για να μην ομολογηθεί το φιάσκο της εξουσίας. Τζαι ευρύτερα εν με ετσι μηχανισμούς που στήθηκε η διάλυση της Λιβύης τζαι του Ιράκ στα δυτικά ΜΜΕ. Καθώς αναδύεται, όμως, πκιον ο πολύ-πολικός μετααποικιακός κόσμος εν σημαντικό να δούμε τζαι τον πολιτισμικό σχετικισμό που υπαρχει ντε φάκτο πια. Η μυθική εικόνα που κατασκεύασε η Δύση για μια πυραμίδα πολιτισμικών αντιδράσεων που βασίζεται εξελικτικά [με κριτήριο την απόκτηση ορθολογικής κουλτούρας] στο πέρασμα από την νεωτερικότητα κλπ, με την Δύση [που τα πέρασε όλα αυτά υποτίθεται τους τελευταίους 3 αιώνες] στην κορυφή της πυραμίδας, καταρρέει σαν χάρτινος πύργος μπροστά στο κατασκευασμένο συναίσθημα της υπερβολής τζαι των αντιφάσεων για την 96χρονη νεκρή που ταυτόχρονα δεν εκαμνε τίποτε [αρα δεν πειράζει που ηταν βασίλισσα σε μια «δημοκρατία»] τζαι που την άλλη ηταν τοσο σημαντική [αρα ηταν μια εξουσία]..

Στην μεταμοντέρνα μας κατάσταση ο μύθος του δυτικού εκπολιτισμού απλώνεται πια σαν συγκρίσιμη εμπειρία με όλες τις άλλες νεωτερικοτητας του πλανήτη. Η ιεραρχία των «ανώτερων» δυτικών λειώνει σαν ένα παγωτό στην έρημο της κοινής μας πραγματικότητας τζαι των ανάλογων κωμωδιών που κατασκευάζουν οι εξουσίες – όταν τις δει κανείς από την οπτική του αποστασιοποιημενου ορθολογισμού χωρίς επιλεκτικές παρωπίδες ξεπλυμάτων. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η υποθεση της κ. Γιαννάκη φαίνεται να μετατράπηκε, με τις αντιδράσεις της [τζαι των εκ των φαινομένων, υποστηρικτών της], σε υποψία σαν σύμπτωμα διαπλοκής... το οποίο ενισχύεται από ένα είδος άγχους για λογοκρισία από.. τους «υπερασπιστές»..

Επίπεδο γελοιότητας με το συμπάθκειο – τα κοπελλούθκια του Χριστοδουλίδη πρέπει να πηαίνουν σχολείο με κρατική επιχορήγηση;

· Η Γιαννάκη, όπως ήρταν τα πράματα Χριστοδουλίδη, εν εσένα που εκθετει, με το δημοσιογραφικό δίκτυο που φαίνεται να πλάκωσε για να στηρίξει/προωθήσει τουτο που φαινεται σαν συγκάλυψη...