Τί θα μπορούσαν να μάθουν οι του καθεστώτος του Κιέβου από την κυπριακή εμπειρία, τζαι τί θα μπορούσαν να μάθουν οι ε/κύπριοι από το ουκρανικό..


    Τί θα μπορούσαν να μάθουν οι του καθεστώτος του Κιέβου από την κυπριακή εμπειρία, τζαι τί θα μπορούσαν να μάθουν οι ε/κύπριοι από το ουκρανικό..

Η κρίση στην Ουκρανία, ξεκίνησε από το 2014, τζαι μέχρι τώρα πέρασε 2 στάδια – το πρώτο ήταν η περίοδος 2014-22, με τις συμφωνίες του Μινσκ, στο οποίο το καθεστώς που εγκαθιδρύθηκε με το πραξικόπημα του 2014, θα μπορούσε να κινηθεί προς ένα είδος ομοσπονδιακής επανένταξης της ανατολικής Ουκρανίας, η οποία αντιστάθηκε στο πραξικόπημα με τις Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονμπάς... Ας πούμε για την χάρη της αναλογίας – ότι ήταν οι «θύλακες» της περιόδου 1964-74 στη Κύπρο; ..Να καταγραφεί όμως ότι στην περίοδο 64-74, η ε/κ πλευρά, εκτός από την περίπτωση της Κοφίνου, στην οποία βασικό ρόλο εισιεν ο Γριβας, δεν υπήρξαν οι βομβαρδισμοί εναντίον των θυλάκων, τους οποίους εκαμναν τα ακροδεξιά τμήματα του στρατού του Κιέβου ενάντια στο Ντονμπάς..

Η ε/κ ακροδεξιά εν κέρδισε το παιχνίδι – όπως έγινε στο Κίεβο. Εμφανώς όπως έδειξαν τζαι οι εκλογές του 1970 τζαι η αποτυχία της ΕΟΚΑ β να δημιουργήσει ρεύμα υπερ της, η ακροδεξιά απομονώθηκε τζαι βασιζόταν στην στήριξη από την ελληνικη χούντα... Τζαι έπαιξεν τα όλα για όλα τον Ιούλιο του 74 με την παρέμβαση της χούντας, που θα μπορούσε να παραλληλιστεί με την δυτική επέμβαση στην Ουκρανία – αξίζει να θυμηθεί κανείς ότι η εκλογή Ζελένσκι έγινε από όσους ήθελαν ειρήνη τζαι εξομάλυνση των σχέσεων με το Ντονμπάς, τζαι την Ρωσία....

Η μεταστροφή του Ζελένσκι, φαίνεται να έγινε κάτω από πίεση από τους ακροδεξιούς, αλλά τζαι μερικών δυνάμεων την Δύση [το μπλοκάρισμα του Βόρειου αγωγού 2 ηταν βασικό ζήτημα τζαι για τις ΗΠΑ]... Έτσι αντί ειρηνευτικό πλαίσιο, η προεδρία Ζελενσκι οδηγήθηκε στην απειλή να μεταφερθεί το ΝΑΤΟ στα ρωσικά σύνορα. Τούτον ήταν το πραξικόπημα της 15 Ιουλίου στην Ουκρανία..

Η Ρωσική επέμβαση στα αρχικά στάδια οδήγησε ουσιαστικά σε ένα είδος προσχεδίου συμφωνίας με βάση τις συζητήσεις στην Κωνσταντινούπολη... τέλη Μαρτίου..

Αλλά  μερικοί δυτικοί επέμβηκαν και πάλι για να ανατρέψουν τις συγκλίσεις, η αποχώρηση της Ρωσίας [σαν «ένδειξη καλής θέλησης» όπως την ονόμασαν οι Ρώσοι] από την περιοχή του Κιέβου, μετατράπηκε σε θέαμα στην Μπούρτσα με πτώματα να εμφανίζονται στους δρόμους μετά την αποχώρηση τζαι να πιστώνονται στη Ρωσία. Εφώναζαν ή εστησαν ένα θέαμα τζήνοι που ήταν η πλευρά που στήριζε την σφαγή της Οδησσού το 2014, τζαι οι δολοφόνοι των 14,000 στο Ντονμπάς από τους κανονιοβολισμούς την περίοδο 2014-22.. Τζήνη η χαμένη ευκαιρία, οδήγησε στην μάχη της Μαριούπολης... Τζαι ετσι το καθεστώς του Κιέβου έχασε επαφή με την Μαύρη θάλασσα...

Τζαι μετά, τούτον τον Σετεβρη, ακολουθήσε ένας νέος απορριπτισμος για συμβιβασμό, με νέους βομβαρδισμούς στο Ντονμπάς. Το οποίο οδηγεί τώρα πια στα δημοψηφίσματα για ένταξη στην Ρωσία..

Όποιος χάνει τις ευκαιρίες, βρίσκεται αντιμέτωπος με νέες πραγματικότητες..

Από το Κραν Μοντανά στον Τατάρ, ας πούμε...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η υποθεση της κ. Γιαννάκη φαίνεται να μετατράπηκε, με τις αντιδράσεις της [τζαι των εκ των φαινομένων, υποστηρικτών της], σε υποψία σαν σύμπτωμα διαπλοκής... το οποίο ενισχύεται από ένα είδος άγχους για λογοκρισία από.. τους «υπερασπιστές»..

Επίπεδο γελοιότητας με το συμπάθκειο – τα κοπελλούθκια του Χριστοδουλίδη πρέπει να πηαίνουν σχολείο με κρατική επιχορήγηση;

· Η Γιαννάκη, όπως ήρταν τα πράματα Χριστοδουλίδη, εν εσένα που εκθετει, με το δημοσιογραφικό δίκτυο που φαίνεται να πλάκωσε για να στηρίξει/προωθήσει τουτο που φαινεται σαν συγκάλυψη...