· Ο Ακάμας σαν πολιτικό τζαι Ιστορικό ζήτημα


·         Ο Ακάμας σαν πολιτικό τζαι Ιστορικό ζήτημα

Το ζήτημα του Ακάμα είναι σχετικά απλό πια όπως έχει κωδικοποιηθεί μέσα από τόσους αγώνες από τα τέλη του προηγούμενου αιώνα. Θα ανάμενε κανείς ότι θα είναι ξεκάθαρη πια η εικόνα μπροστά στις συνέπειες από τα σκάνδαλα της ανεξέλεγκτης ανάπτυξης – που αφορούν όχι μόνο τις οικολογικές συνέπειες αλλά, ακόμα πιο σημαντικά, την διάχυση πια της διαφθοράς στους πολιτειακούς θεσμούς με ξεδιάντροπες παραβιάσεις τον νόμων/κανονισμών [όπως έγινε με το σκάνδαλο των διαβατηρίων – από το οποίο πλούτισε μια μικρή ομάδα ατόμων σε βάρος της κοινωνίας τζαι της ίδιας της Δημοκρατίας] ....Ιδιαίτερα σε μια εποχή όπου η προστασία της ποικιλότητας του πλανήτη είναι μέρος της ανάγκης οικολογικής προστασίας του μέλλοντος της ανθρωπότητας..

Πολιτικά, κατά συνέπεια, αλλά τζαι Ιστορικά, η διαφύλαξη του Ακάμα θα έπρεπε να είναι κατανοητή. Όμως η διαπλοκή που έμαθε στην αρπαχτή σε βάρος των υπολοίπων απλώνεται για μια ακόμα κίνηση κατά των κοινών..

Είναι σε τουτο το πλαίσιο που η μαζική πορεία του Σαββάτου, ήταν τζαι μια επιστροφή της κυπριακής αμφισβήτησης στους δρόμους αλλά τζαι μια αναγκαιότητα του μέλλοντος.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

· Ο διορισμός του συζύγου της κ. Κυριακίδου: ένα ενδιαφέρον τραπεζιτικό-πολιτικό δίκτυο. Που φυσικά εν έσιει αίσθηση καν της έννοιας της σύγκρουσης συμφερόντων κοκ..

Επανέρχεται μονίμως το καθεστώς της ΚΟΠ σαν είδος σκανδάλου. Με τον Κούμα... Κάποτε θα πρέπει η κοινωνία να αντιμετωπίσει τζαι τούτα τα κόλπα ελέγχου/αόρατης εξουσίας που λειτουργούν τζαι νάκκον σαν πρότυπα μορφών πολιτικής εξουσίας..

• Βασικά η διαπλοκή των πολιτικών-δικηγορικών γραφείων με ύποπτα συμφέροντα κάμνει το καθεστώς που έφκαλε τόσα εκατομμύρια από Ρώσους να το παίζει τωρά αντι-ρωσικό..