.. η στάση των ελληνικών τζαι ελληνοκυπριακών ΜΜΕ απέναντι στην Τουρκία τζαι τον Ερντογάν, οι οποίοι εμφανώς βγήκαν κερδισμένοι από την αντιπαράθεση, ακολουθώντας μιαν γνώριμη, στην περιοχή μας, πολιτική: «ανηκωμεν στην Δύση» αλλά με «Αδέσμευτη πολιτική».. :)

 


·         Τζαι μέρος της κωμικής διάστασης της περιόδου της αναγνώρισης της ανάδυσης ενός νέου πολυκεντρικού συστήματος στις διεθνείς σχέσεις, είναι τζαι η στάση των ελληνικών τζαι ελληνοκυπριακών ΜΜΕ απέναντι στην Τουρκία τζαι τον Ερντογάν, οι οποίοι εμφανώς βγήκαν κερδισμένοι από την αντιπαράθεση, ακολουθώντας μιαν γνώριμη, στην περιοχή μας, πολιτική: «ανηκωμεν στην Δύση» αλλά με «Αδέσμευτη πολιτική».. :)

Για όποιον/αν δεν είναι φερέφωνο [το φερέφωνο απαγγέλει εμβατήρια που του υποβάλλονται τζαι κτυπιέται μονός/η του/της για τα θεάματα που του/της επιτρέπουν να σχολιάζει] υπάρχει ένας σαφής διαχωρισμός ανάμεσα στο τί είναι επιθυμητό τζαι τι είναι γεγονός στην πολιτική η στρατιωτική σκακιέρα...Αναμεσά δηλαδή στην όποια πολιτική άποψη τζαι στην ανάλυση που οφείλει εξ ορισμού να είναι αποστασιοποιημενη. Το να θεωρείς τον Ερντογάν αυταρχικό από την οπτική των τουρκοκυπρίων λ.χ. ή των εσωτερικών αντιπάλων του στην Τουρκία, είναι ένα. Το να καμώνεσαι ότι δεν βλέπεις την πραγματικότητα μιας αναδυόμενης περιφερειακής μεγάλης δύναμης, τζαι να αναμασάς ευχολόγια ελληνικής εθνικοφροσύνης [σαν wishful thinking] ότι αύριο «θα καταρρεύσει η Τουρκία», ότι η πολιτική Ερντογάν [να κρατήσει ισορροπίες] κλπ θα είναι το τέλος του κλπ, δεν είναι ανάλυση. Είναι φτηνιάρικη προπαγάνδα που δεν βλέπει την πραγματικότητα..

Όπως τζαι το εξίσου χαζό, ότι επειδή αυξάνεται σταδιακά η εσωτερική [τζαι στην Κύπρο] διαφοροποίηση, του κόσμου, από την Δύση στην νεοαποικιακή της εκστρατεία με τους νεοναζί στην Ουκρανία, τούτο.. θα εσιει «συνέπειες» [δαμέ η Τουρκία γράφει τους δυτικούς για τις κυρώσεις, τζαι οι άλλοι θέλουν γονυκλισίες].. Φαίνεται οτι όντως μερικοί θέλουν, πε τζαι καλά, λογοκρισία...:)

Ξεπεράστε ρε την ΕΟΚΑ β που έσιετε μέσα σας..

Ο Ερντογάν, που αντιμετώπιζε τζαι για πρώτη φορά ισχυρή εσωτερική αντιπολίτευση, κατάφερε, στα πλαίσια του πολέμου, να ελιχτεί τζαι να γίνει η Τουρκία ενδιάμεσος. Δαμέ η κωμική φιγούρα του Ζελένσκι που υιοθετούν τα φερέφωνα, θέλει τον τζαι.. εγγυήτρια δύναμη... :)

Τζαι τί μπορεί να κάμει το ΝΑΤΟ χωρίς Τουρκία στην Μέση Ανατολή;

Ή τί μπορούν να κάμουν της Τουρκίας οι δυτικοί;

Τελικά, η Τουρκία αναδεικνύεται σαν μια μεγάλη περιφερειακή δύναμη στην Ασία... Με ή χωρίς Ερντογάν..

Τζαι τα φερέφωνα [της εθνικόφρων πτέρυγας] απορούν «μα γιατί ξεχνούν την Κύπρο;»

Διότι η Κύπρος σώθηκε το 1974 λόγω της αδέσμευτης πολιτικής, όπως την εξέφραζε ο Μακάριος, που δεν επέτρεψε την νομιμοποίηση της διχοτόμησης που ήταν ο στόχος των δυο νατοϊκών εισβολών [ελληνικού πραξικοπήματος τζαι τουρκικής εισβολής]...

Όταν σε έχουν δεδομένο [όπως τον Μητσοτάκη] ή όταν έχεις λερωμένη την φωλιά σου, όπως ο Αναστασιάδης, που έστησε επιχείρηση διαβατηρίων με διαπλοκή του οικογενειακού δικηγορικού γραφείου με κραυγαλέο παράδειγμα την προσπάθεια να περασει καθολικό κούρεμα το 2013 για να φορτώσει στην δική του κοινωνία, το κόστος των ολιγαρχών [Ρώσων, ουκρανών κοκ δεν έχει σημασία, σημασία έχει η ύπαρξη μιας κυβέρνησης, πρόθυμης να κάνει τα πάντα στα πλαίσια ενός οικονομικού πλυντηρίου] δεν σε παίρνει κανένας σοβαρά...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η υποθεση της κ. Γιαννάκη φαίνεται να μετατράπηκε, με τις αντιδράσεις της [τζαι των εκ των φαινομένων, υποστηρικτών της], σε υποψία σαν σύμπτωμα διαπλοκής... το οποίο ενισχύεται από ένα είδος άγχους για λογοκρισία από.. τους «υπερασπιστές»..

Επίπεδο γελοιότητας με το συμπάθκειο – τα κοπελλούθκια του Χριστοδουλίδη πρέπει να πηαίνουν σχολείο με κρατική επιχορήγηση;

· Η Γιαννάκη, όπως ήρταν τα πράματα Χριστοδουλίδη, εν εσένα που εκθετει, με το δημοσιογραφικό δίκτυο που φαίνεται να πλάκωσε για να στηρίξει/προωθήσει τουτο που φαινεται σαν συγκάλυψη...