Για τον Λέλλο από τον Γρηγόρη Ιωάννου

 

Η ελληνοκυπριακή αστική τάξη δεν φημίζεται ούτε για τη διορατικότητα της ούτε για την ικανότητα των στελεχών της - αυτό ισχύει ακόμα περισσότερο για τα μέλη της που δραστηριοποιήθηκαν στον πολιτικό στίβο. Ο Λέλλος Δημητριάδης ήταν από τις ελάχιστες εξαιρέσεις. Με την περίφημη του αναφορά «η Κύπρος για τους Κυπρίους» και τη θύελλα αντιδράσεων που ξεσήκωσε από τα ελληνόπληκτα πλήθη εκείνης της εποχής τόσο εδώ όσο και στη «μητέρα πατρίδα», που μάλλον έπαιξε ρόλο στη μετακίνηση του από την κεντρική πολιτική σκηνή στη δημαρχεία Λευκωσίας, και μετά το 1974 με τη συμφωνία του με τον Μουσταφά Ακιντζί για την ενοποίηση του αποχευτευτικού της διαιρεμένης πρωτεύουσας, ο Λέλλος Δημητριάδης έγραψε ιστορία.
Ο Λέλλος υπήρξε από τους ελάχιστους εκείνης της γενιάς της ΕΟΚΑ που πήρε στα σοβαρά τη χώρα του και την προοπτική της και ήταν ίσως η μοναδική πολιτική προσωπικότητα της Δεξιάς που μπόρεσε να υπερβεί το τοξικό νέφος του ελληνοκυπριακού εθνικισμού. Ήταν βέβαια ένας αστός πολιτευτής στην Μπανανία με ό,τι αυτά συνεπάγονταν. Σε αντίθεση με τους άλλους του συναφιού, όμως, ο Λέλλος είχε χαρακτήρα, μυαλό και χιούμορ, και έβλεπε μπροστά.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η υποθεση της κ. Γιαννάκη φαίνεται να μετατράπηκε, με τις αντιδράσεις της [τζαι των εκ των φαινομένων, υποστηρικτών της], σε υποψία σαν σύμπτωμα διαπλοκής... το οποίο ενισχύεται από ένα είδος άγχους για λογοκρισία από.. τους «υπερασπιστές»..

Επίπεδο γελοιότητας με το συμπάθκειο – τα κοπελλούθκια του Χριστοδουλίδη πρέπει να πηαίνουν σχολείο με κρατική επιχορήγηση;

· Η Γιαννάκη, όπως ήρταν τα πράματα Χριστοδουλίδη, εν εσένα που εκθετει, με το δημοσιογραφικό δίκτυο που φαίνεται να πλάκωσε για να στηρίξει/προωθήσει τουτο που φαινεται σαν συγκάλυψη...