· Οι 2 τάσεις της αντίστασης στο καθεστώς έκτακτης ανάγκης [με την λογοκρισία τζαι την καλλιέργεια ρατσισμού] με φόντο το ουκρανικό.

 

Σχηματικά θα μπορούσε να πει κάποιος/α ότι υπάρχουν 2 τάσεις:

1.    Η στρατηγική/τάση της Ειρήνης. Εδώ γίνεται αποδεκτό το πλαίσιο που καθόρισε η Δύση, η ΕΕ κλπ, ότι στην Ουκρανία έγινε ρωσική εισβολή – τζαι ότι τούτο πρέπει να είναι η προτεραιότητα. Άρα η εννοια/συνθημα «Ειρήνη» προβάλει σαν η στρατηγική που δέχεται την κριτική στον Πούτιν, αλλά θεωρεί ότι τζαι οι δυτικοί με το ΝΑΤΟ έχουν ίσες ευθύνες. Τούτη η στρατηγική, με την οποία ταυτίζονται εμφανώς τα άτομα που συμμετέχουν σε αυτήν, έχει σαν δομική συνέπεια την άμυνα εναντίον σε μια ολοκληρωτική επίθεση υστερίας τζαι χειραγώγησης – όπως αυτή που έγινε όταν ξέσπασε ο πόλεμος στην Ουκρανία. Ανάλογη στάση τήρησε τζαι ένα μεγάλο μέρος της αριστεράς, κεντροαριστεράς στις ΗΠΑ μετά την 11 Σεπτεμβρίου..

2.    Αντιφασιστική/αντιαποικιακή τάση. Τούτη η τάση μπορεί να ονομαστεί αντιφασιστική ή τζαι αντι-αποικιακή ίσως όταν εστιάζει τζαι στην αμφισβήτηση διεθνών θεσμών που ελεγχει ακόμα η Δύση..

Η συγκεκριμένη τάση έπρεπε να συγκροτηθεί τζαι λειτούργησε αρχικά σαν πυρήνας πλήρους αντίθεσης στο καθεστώς των θεαμάτων με την επιβολή της ευρωπαϊκής διαταγής για λογοκρισία. Άρα αρχικά ήταν η πιο μικρή σκληροπυρηνική τάση... Ουσιαστικά για να σταθείς μαζί της θα έπρεπε να ψάχνεις σε ένα ελεγχόμενο ιντερνέτ για πληροφορίες για την ρωσική οπτική. Όμως η ιστορική γενεαλογία τούτης της τάσης πάει πίσω στο 2014.. Δαμέ  η αντίληψη της κύριας αντιπαράθεσης μεταφέρεται από το Ουκρανία - Ρωσία, στο εσωτερικό της Ουκρανίας: Πραξικόπημα 2014/νεοναζί – αντιφασιστική αντίσταση. Τούτη η τάση αυξάνεται όπως εφάνηκεν με το ρεζίλι του Ζελένσκι. Διότι το θέμα εν τζαι εν μόνο ότι εσηκωθήκαν τζαι εφύαν βουλευτές – το σιηρότερο ήταν ότι μετά ούλλα τα κόμματα καταδίκασαν την παρουσία του μούτρου Αζόφ... Σε ένα ευρύτερο πλαίσιο τούτη η τάση θεωρεί την αντιπαράθεση Ρωσίας με ΗΠΑ σαν μέρος μιας ευρύτερης αντιπαράθεσης ανάμεσα στην Δύση σαν παρακμάζον ηγεμόνα, τζαι την ανάδυση ενός πολυπολικου κόσμου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η υποθεση της κ. Γιαννάκη φαίνεται να μετατράπηκε, με τις αντιδράσεις της [τζαι των εκ των φαινομένων, υποστηρικτών της], σε υποψία σαν σύμπτωμα διαπλοκής... το οποίο ενισχύεται από ένα είδος άγχους για λογοκρισία από.. τους «υπερασπιστές»..

Επίπεδο γελοιότητας με το συμπάθκειο – τα κοπελλούθκια του Χριστοδουλίδη πρέπει να πηαίνουν σχολείο με κρατική επιχορήγηση;

· Η Γιαννάκη, όπως ήρταν τα πράματα Χριστοδουλίδη, εν εσένα που εκθετει, με το δημοσιογραφικό δίκτυο που φαίνεται να πλάκωσε για να στηρίξει/προωθήσει τουτο που φαινεται σαν συγκάλυψη...