Η κατάντια της ΕΕ


Ο μεγάλος χαμένος της αντιπαράθεσης μεχρι στιγμής είναι σαφώς η ΕΕ.. Η Γερμανία αναγκάστηκε να υποχωρήσει στην αμερικανική πίεση τζαι να μην εγκρίνει [για την ώρα] τον βόρειο αγωγό. Αυτό σημαίνει ότι με βάση το ουκρανικό [αν δεν καταφέρουν οι γερμανοί να αυτονομηθούν από τους Αμερικάνους] οι αμερικανοί θα υποχρεώνουν τους ευρωπαίους να πληρώνουν πολύ πιο ακριβά για ενέργεια..

Το μόνο ίχνος αντίστασης/αντίδρασης των ευρωπαίων ήταν ότι οι γερμανοί ανακοίνωσαν, νέα έξοδα για αγορά εξοπλισμών. Τωρά αν θα μείνουν στο ΝΑΤΟ σαν υποδεέστερη χώρα στους αμερικάνους ή αν θα τολμήσουν να διεκδικήσουν κάτι παραπάνω, είναι ασαφές ακόμα. Αν δοκιμάσουν να διεκδικήσουν «ευρωπαϊκό στρατό» οι αμερικανοί μπορεί να τους στήσουν καμιάν Ουκρανία τζαι στην Δύση..

Πάντως σε αυτόν τον τομέα οι αμερικανοί κέρδισαν με σαφήνεια. Τζαι ανέτρεψαν μια εν δυνάμει ρωσο-γερμανική συνεργασία για το προβλεπτό μέλλον θα μπορούσε να πει κάποιος/α, που ήταν μια έγνοια σε αμερικάνικους κύκλους..

Η Ευρώπη δέχτηκε και ένα δεύτερο πλήγμα – την υποβάθμιση των δημοκρατικών θεσμών. Ένα τομέα ο οποίος είχε βελτιωθεί σαφώς από την μεταπολεμική περίοδο [μετά το 1945].. Η απαγόρευση ρωσικών τηλεοράσεων τζαι ο χυδαίος αντι-ρωσικός ρατσισμός, ουσιαστικά γελοιοποίησε την ό,ποια εικόνα ευρωπαϊκού διαφωτισμού κλπ κλπ..

Ουσιαστικά, οι ευρωπαίοι κατάντησαν να πριμοδοτούν τους νεοναζί στην Ουκρανία – ενώ στις χώρες τους υποτίθεται ότι απαγορεύουν την ναζιστική προπαγάνδα. Με αυτήν την έννοια ότι στήριζαν [έστω τζαι υπό αμερικανική πίεση στην Ουκρανία] ήρθε τζαι βρήκε τους ευρωπαίους στο σπίτι τους..

Ουσιαστικά, τα νεοναζιστικά τάγματα κλπ σαν οι ισλαμιστές της Ευρώπης, μπορεί αύριο να κάνουν πορείες στους δρόμους των ευρωπαϊκών πόλεων..


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η υποθεση της κ. Γιαννάκη φαίνεται να μετατράπηκε, με τις αντιδράσεις της [τζαι των εκ των φαινομένων, υποστηρικτών της], σε υποψία σαν σύμπτωμα διαπλοκής... το οποίο ενισχύεται από ένα είδος άγχους για λογοκρισία από.. τους «υπερασπιστές»..

Επίπεδο γελοιότητας με το συμπάθκειο – τα κοπελλούθκια του Χριστοδουλίδη πρέπει να πηαίνουν σχολείο με κρατική επιχορήγηση;

· Η Γιαννάκη, όπως ήρταν τα πράματα Χριστοδουλίδη, εν εσένα που εκθετει, με το δημοσιογραφικό δίκτυο που φαίνεται να πλάκωσε για να στηρίξει/προωθήσει τουτο που φαινεται σαν συγκάλυψη...