Κάτι φαίνεται να κινείται τζαι στην ΕΕ; ...Τελικά, ο Μπάϊντεν έμεινε τζαι νακκον μισοδότζιη...

 

Ο Μπάϊντεν, τζαι οι ΗΠΑ, φαίνεται να είναι ο βασικός δυτικός κερδισμένος μέχρι τώρα –  για την ώρα κανένας εν φαίνεται να αθθυμάται το Αφγανιστάν [όπως τζαι ούτε τις αναλογίες της χρήσης από τους αμερικάνους των νεοναζί τζαι των ισλαμιστών], ενώ η προσπάθεια για περιορισμό των ρωσικών εισαγωγών φυσικού αερίου ρίχνει τους ευρωπαίους στο έλεος των αμερικάνικων εξαγωγών σε πολύ ακριβότερες τιμές φυσικά.

https://dialogos.com.cy/financial-times-symfonia-gigas-gia-promitheia-tis-ee-me-fysiko-aerio-apo-tis-ipa/

Ένας βολικός πόλεμος για την τέως ηγετική χώρα στο παγκόσμιο σύστημα...

«Τέως» αφού το βεληνεκές της επιρροής σαφώς έσιει μειωθεί όπως δείχνει τζαι η διεθνής απροθυμία ταύτισης με την Δύση..

Τούτην την εφτομαδα όμως άρχισαν κάπως τζαι οι εσωτερικοί τριγμοί. Ο Μπάϊντεν επήεν στην Ευρώπη με στόχο να το παίξει ηγέτης του ΝΑΤΟ/δυτικού κόσμου... Αλλά μάλλον ήβρεν αντρόσιην..

Ο βασικός στόχος, όπως εφαίνετουν από τον τρόπο που οι αμερικανοί προωθούσαν την εκστρατεία τους στα ΜΜΕ, ήταν η άμεση απόφαση για διακοπή παροχής ενέργειας από την Ρωσία... Οι γερμανοι αυτήν φορά μάλλον εβάλαν όριο – τζαι αρνήθηκαν..

Αλλά τζαι η προσπάθεια να καθοριστεί ένα ευρωπαϊκό σύστημα αγοράς ενέργειας [ιδιαίτερα με φόντο τις ΗΠΑ σαν βασικό προμηθευτή] προκάλεσαν τζαι αντιδράσεις από τον ευρωπαϊκό νότο – που ήθελε μια επιχορήγηση στην τιμή. Τζαι φυσικά ο βόρειοι αρνήθηκαν..

Οπότε δηλαδή επανήλθαμε [έστω τζαι συγκαλυμμένα για την ώρα] στην προηγουμένη διαμάχη  «βορείων» τζαι «νοτίων» για την λιτότητα που επιβλήθηκε λόγω ..κοίτα δεις..μιας τραπεζιτικής κρίσης στις ΗΠΑ..

Τούτη η εξάρτηση μάλλον κοστίζει στους ευρωπαίους – τζαι καθώς οι αμερικανοί πάσιν που μια κρίση σε άλλη, προφανώς κάποια στιγμή μπορεί να έρτει τζαι η ευρωπαϊκή ώρα της «ωριμότητας», αυτονομίας που θα ελάλεν τζαι ο Καντ..

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η υποθεση της κ. Γιαννάκη φαίνεται να μετατράπηκε, με τις αντιδράσεις της [τζαι των εκ των φαινομένων, υποστηρικτών της], σε υποψία σαν σύμπτωμα διαπλοκής... το οποίο ενισχύεται από ένα είδος άγχους για λογοκρισία από.. τους «υπερασπιστές»..

Επίπεδο γελοιότητας με το συμπάθκειο – τα κοπελλούθκια του Χριστοδουλίδη πρέπει να πηαίνουν σχολείο με κρατική επιχορήγηση;

· Η Γιαννάκη, όπως ήρταν τα πράματα Χριστοδουλίδη, εν εσένα που εκθετει, με το δημοσιογραφικό δίκτυο που φαίνεται να πλάκωσε για να στηρίξει/προωθήσει τουτο που φαινεται σαν συγκάλυψη...