Οι στόχοι των αμερικανών – τζαι η φτήνια που πριμοδοτεί ουκρανικά πτώματα για να κερδίσουν κάποιοι στις επόμενες εκλογές..


Οι λόγοι που οι αμερικανοί φαίνεται να ήθελαν την ρωσική επέμβαση, ίσως να είχαν να κάμουν πολύ λιγότερο με το τί θα γίνει στην ανατολική Ευρώπη κοκ, τζαι πολύ περισσότερο με το τί θα γίνει στο εσωτερικό των ΗΠΑ ή/τζαι της Δυσης ευρύτερα...

Όσο κυνικό τζαι να ακούεται – τζαι ανεξάρτητα από το κόστος τζαι τις απρόσμενες συνέπειες: Οι αμερικανοί, το αμερικανικό βαθύ κράτος, όπως το εκπροσωπεί η Νούλαντ λ.χ., ήθελε αντιπαράθεση  - τζαι ουκρανικά πτώματα..

Από την οπτική του βαθέως κράτους μια κρίση στην Ουκρανία θα έδινε την ευκαιρία στις ΗΠΑ να σβήσουν από την επικαιρότητα τζαι την μνήμη το φιάσκου στο Αφγανιστάν... Τα ουκρανικά πτώματα θα βοηθούσαν σε αυτό. Οι Ρώσοι δεν βοήθησαν, όμως, ιδιαιτερα το αμερικανικό πλάνο, γιατί δεν ακολουθήσαν την αμερικανική πρακτική του carpet bombing..

Ταυτόχρονα, με μια κρίση στην Ουκρανία, το αμερικανικό κράτος μετά την εσωστρεφή προεδρία Τραμπ θα εμφανίζονταν με νέα ρούχα – φιλειρηνικό, απέναντι σε επικίνδυνες ανατολικές αρκούδες. Τζαι παράλληλα θα έκανε επίδειξη της οικονομικής του πυγμής με τις κυρώσεις...Τζαι οι αμερικανοί θα πουλούσαν τζαι όπλα που θα βοηθούσε τα συμφέροντα του στρατιωτικού-βιομηχανικού κατεστημένου [όπως θα βοηθούσε τζαι την αμερικανική εξαγωγή ενέργειας το μπλοκάρισμα του ρωσικου βόρειου αγωγού]..

Στον οικονομικό τομέα, οι αμερικανοί κέρδισαν σαφώς – αλλά σε βάρος των ευρωπαίων. Οι Ρώσοι, όμως, φάνηκε να είχαν προετοιμαστεί, τζαι η διατήρηση σχέσεων με τις μεγάλες δυνάμεις εκτός Δύσης [τζαι η συσσώρευση χρυσού για περάσουν από το δολάριο στην αντιστοιχία του ρουβλιού με τον χρυσό] ήταν μάλλον ένα κρύο ντους για τους αμερικάνους..

Κάποτε οι αμερικανοί, το 1956, είχαν εξευτελίσει δυο αυτοκρατορίες [έστω τζαι υπό παρακμή], την βρετανική τζαι την γαλλική στην κρίση του Σουέζ..

Τωρά μπορούσαν να κοιτάζουν μόνο τα κέρδη τους σε βάρος των ευρωπαίων συμμάχων τους..

Ο τρίτος παράγοντας, τζαι ο πιο χυδαίος, που έσπρωχνε τους αμερικάνους προς την αντιπαράθεση ήταν τελείως εσωτερικός: Έρχονται κοινοβουλευτικές εκλογές [για Κογκρέσο και Γερουσία] στις ΗΠΑ. Οι κυβερνώντες δημοκρατικοί κινδυνεύουν να χάσουν έδρες τζαι την ισχνή πλειοψηφία τους. Ταυτόχρονα, οι ρεπουπλικάνοι, το ιστορικό κόμμα, βρίσκεται αντιμέτωπο με τους οπαδούς του Τραμπ, οι οποίοι απειλούν ουσιαστικά ότι θα στηρίξουν υποψήφιους που πρόσκεινται στον Τραμπ, αντί στο κομματικό κατεστημένο. Οπότε μια κρίση με την Ρωσία, τζαι μια δαιμονοποίησή της, ελπίζεται [τζαι από τους δημοκρατικούς, αλλά τζαι που το ρεπουμπλικανικό κατεστημένο] ότι θα μετατραπεί σε απόσταση από τον Τραμπ τον οποίον τα ΜΜΕ προσπάθησαν να παρουσιάσουν σαν «όργανο του Πούτιν». Με ανοησίες σαν δήθεν αποδείξεις... Η στιγμή της παρακμής κατασκευάζει Τραμπ τζαι παράνοιες..

Μέχρι στιγμής πάντως οι υποψήφιοι που στηρίζει ο Τραμπ, δεν φαίνεται να χάνουν έδαφος στο εσωτερικό των ρεπουμπλικάνων..

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η υποθεση της κ. Γιαννάκη φαίνεται να μετατράπηκε, με τις αντιδράσεις της [τζαι των εκ των φαινομένων, υποστηρικτών της], σε υποψία σαν σύμπτωμα διαπλοκής... το οποίο ενισχύεται από ένα είδος άγχους για λογοκρισία από.. τους «υπερασπιστές»..

Επίπεδο γελοιότητας με το συμπάθκειο – τα κοπελλούθκια του Χριστοδουλίδη πρέπει να πηαίνουν σχολείο με κρατική επιχορήγηση;

· Η Γιαννάκη, όπως ήρταν τα πράματα Χριστοδουλίδη, εν εσένα που εκθετει, με το δημοσιογραφικό δίκτυο που φαίνεται να πλάκωσε για να στηρίξει/προωθήσει τουτο που φαινεται σαν συγκάλυψη...