· Weekly Review: Στην Κύπρο, ο ΔΗΣΥ φαίνεται να επιταχύνει την προεκλογική του - με μαζική αρπαχτή με στόχο την συσπείρωση;

 


Ο Δαλίτης του Φιλελεύθερου φαίνεται να είναι ένα ενδιαφέρον σύμπτωμα που αναπόφευκτα θα πιστωθεί στο δίκτυο Αβέρωφ. Ο ρόλος του, με κύριους πρωτοσέλιδους τίτλους, φαίνεται να είναι ότι προσπαθεί να προωθεί θέματα που να δημιουργούν εν δυναμει κρίση εμπιστοσύνης στην αντιπολίτευση – ανάμεσα στο ΔΗΚΟ τζαι το ΑΚΕΛ ας πούμε. Παρακολουθώντας τα δημοσιεύματά του, αυτή η διάσταση είναι σταθερή – αρχικά μάλιστα φάνηκε να προωθει την ιδέα [τώρα με ποιά σοβαρότητα, μόνο ο καθρέφτης του μπορεί να απαντήσει] ότι ο Ν. Παπαδόπουλος θα στήριζε Αβέρωφ... Άμα ξέμεινε από σοβαροφάνεια αυτό το σενάριο, άρχισε το σενάριο Παμπορίδη [με το αμίμητα κωμικό πρωτοσέλιδο ότι η απόφαση του ΑΚΕΛ να ξεκινήσει συζητήσεις – με το ΔΗΚΟ βασικά- σήμαινε ότι «στρώνει χαλί» στον Παμπορίδη. Τέτοια «δημοσιογραφία».. :)] κοκ... Το Σάββατο, 19/2, ταυτόχρονα με τον Πολίτη [τουλάχιστον τζήνοι εν το είχαν τζαι κύριο τίτλο] προσπάθησε να πουλήσει το ότι το ΔΗΚΟ συζητά στήριξη ..Χριστοδουλίδη... Μεγάλο άγχος πρέπει να έσιει ο Αβέρωφ για πιθανή συνεργασία της αντιπολίτευσης, για να αφήσει το εσωτερικό του προβλημα [τον Χριστοδουλίδη] τζαι να βουρά να του έβρει υποστηρικτές. Στο κείμενό του, ο Δαλίτης παραδέχεται ότι το ΔΗΚΟ δεν επιβεβαιώνει τις «πληροφορίες» [του Αβέρωφ να πούμε;.. :)], αλλά ο Δαλιτης στο καθήκον;..

Για να κατανοηθεί ίσως το άγχος του επιτελείου Αβέρωφ, που φαίνεται να εκφράζεται από τον Δαλίτη [σαν είδος δυτικού ΜΜΕ που περιμένει εισβολή στην Ουκρανία, χθες] ίσως να είναι χρήσιμο να δει κανείς ένα σχόλιο του Πιμπίσιη [επίσης όπως φαίνεται, προσκείμενο του ΔΗΣΥ, αλλά με μια πιο αποστασιοποιημενη στάση] στις αρχές της εβδομάδας, όπου σε ένα γενικολόγο κείμενο έριχνε την σπόντα ότι γίνονται δημοσκοπήσεις αλλά δεν δημοσιοποιούνται κοκ. Γιατί δεν έχουν έρεισμα οι υποψήφιοι που τις παραγγέλλουν ας πούμε, γιατί τα κόμματα είναι σε κρίση κλπ. Για την αντιπολίτευση τουύτο δεν έχει ιδιαίτερο νόημα, αφού ακόμα συζητούν το κοινό πρόγραμμα τζαι οι υποψήφιοι είναι ακόμα άγνωστοι... Όμως αναπόφευκτα η σκέψη πάει στον ξεκάθαρα δηλωμένο υποψήφιο – τον Αβέρωφ- που στηρίζεται από κόμμα. Δεν μπορεί κανείς να φανταστεί ότι ο Αβέρωφ, τζαι το επιτελείο που τον στηρίζει, εν κάμνει δημοσκοπήσεις [με δεδομένο μάλιστα ότι ο Χριστοδουλιδης διέρρευσε πριν λλιον τζαιρό δημοσκόπηση που έδειχνε τον Αβέρωφ στο 7%]...

Λίγο μετά το σχόλιο Πιμπισιη, ο Αβέρωφ [προκαλώντας προφανώς υποψίες για πού τον τρώει τζαι που κνίθεται] ανακοίνωσε ότι ο ΔΗΣΥ δεν έχει σχέδιο Β τζαι ότι ο ίδιος δεν θα αποσυρθεί. Είπε κανένας επίσημα ότι θα αποσυρθεί;.. :)

Οπότε η δήλωση μάλλον είναι απάντηση σε έμμεσες αναφορές [όπως ίσως του Πιμπίσιη;] ίσως τζαι στο εσωτερικό του ΔΗΣΥ, για να στηρίξει την υποψηφιότητα του που μάλλον έσιει τζαι εσωτερικά προβλήματα πειστικότητας..

Σε έτσι πλαίσιο φαίνεται να είναι αναπόφευκτα προσπάθεια μετατόπισης ένας πρωτοσέλιδος τίτλος Δαλίτη που ψάχνει πάλι [όπως με το «χαλί» του Παμπορίδη] προβλήματα στην αντιπολίτευση..

Κατά τα άλλα ο ΔΗΣΥ ξεκίνησε φουλ προεκλογική. Μοιράζει σε ημέτερους τ/κ υποστατικά, «βρέχει λοχίες στην αστυνομία» λαλούν στις ειδήσεις, κοκ; ..Ο Αβέρωφ επί το έργον;.. :)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η υποθεση της κ. Γιαννάκη φαίνεται να μετατράπηκε, με τις αντιδράσεις της [τζαι των εκ των φαινομένων, υποστηρικτών της], σε υποψία σαν σύμπτωμα διαπλοκής... το οποίο ενισχύεται από ένα είδος άγχους για λογοκρισία από.. τους «υπερασπιστές»..

Επίπεδο γελοιότητας με το συμπάθκειο – τα κοπελλούθκια του Χριστοδουλίδη πρέπει να πηαίνουν σχολείο με κρατική επιχορήγηση;

· Η Γιαννάκη, όπως ήρταν τα πράματα Χριστοδουλίδη, εν εσένα που εκθετει, με το δημοσιογραφικό δίκτυο που φαίνεται να πλάκωσε για να στηρίξει/προωθήσει τουτο που φαινεται σαν συγκάλυψη...