Αλλά στο τραπεζιτικό τομέα εν πολλά τα προβλήματα που μάλλον προσπαθεί να συγκαλύψει ο πειθήνιος κ. Ηροδότου τζαι ο άλλος πειθήνιος του τραπεζιτικού λόμπι, ο Πετρίδης




Η αδιαφάνεια που καταγγέλλεται συχνά για τις σχέσεις μετόχων των τραπεζών με τα ταμεία εκποιήσεων περιουσιών, είναι μια ενδιαφέρουσα σιωπή. Όχι απλώς από τους αρμόδιους αλλά τζαι από τα καθεστωτικά ΜΜΕ.. Οι αξιωματούχοι είναι πειθήνιοι, τα ΜΜΕ τί; Αναμένοντας ας πούμε τα «διαφημιστικά πακέτα»:... :)

Σύνδεσμος κατά της ασυδοσίας των τραπεζών

H helix subco SARL ( η σε ότι επωνομαστει αρκετές φορες) είναι η ιδιοκτήτρια της Gordian.

H helix subco SARL δεν είχε λεφτά να αγοράσει τηνGordian.

Όταν η τράπεζα μετέφερε δάνεια λογιστικής αξίας 1.7 δις στην Gordian ( H αξια τους τους στην τράπεζα ήταν παραπάνω από διπλάσια) και η Gordian ενώ ήταν ανενεργή αμέσως απέκτησε αξία. Οι δε μετοχές τς ανήκαν στους μετόχους της τράπεζας οι οποίοι ισχυρίζονται ότι θα τις έδωσαν πίσω στην τράπεζα.

Η τράπεζα έπρεπε να δώσει σύμφωνα με το σχέδιο τις μετοχές στην Helix subco SARL και να πάρει το αντάλλαγμα. Αυτό δεν έγινε. Η τράπεζα έδωσε τις μετοχές και η GORDIAN δανείστηκε από την μητρική helix( δεν ξέρουμε αν έδωσε τα λεφτά στην τράπεζα ή στους μετοχους) με ένα επιτοκιο τοκογλυφικο.

Επί όλων των περιουσιακών στοιχείων της Gordian έχουν εγγραφεί επιβαρύνσεις. Ακόμα και στους τρεχούμενο.

Είναι φανερό ότι το παιγνίδι χοντραίνει.

Η τράπεζα εξακολουθεί να είναι παττισμενη, η εταιρεία στην οποία πήγαν τα δάνεια είναι παττισμενη ενώ πουλά κάθε μέρα περιουσιες πολιτών και επιχειρήσεων.

Που πάνε τα λεφτά?

Η Κεντρική Τράπεζα πρέπει να τοποθετηθεί. Ως επόπτης των τραπεζών και των εταιρειών εξαγοράς πιστώσεων ωφειλει να τοποθετηθεί. Η κοινωνία είναι ανάστατη. Κλεφτουν καποιοι με πλαστά υπόλοιπα τις περιουσιες πολιτών και επιχειρήσεων και στην ουσία τα κέρδη τα καρπονονται καποιοι "αγνωστοι".

Η κατάσταση είναι τεταμένη και αν συνεχίστει το κρυφτούλι σημαίνει ότι έχει πολλούς εμπλεκομενους.

Τα ίδια και χειρότερα συμβαίνουν και με άλλες εταιρείες εξαγοράς πιστώσεων.

Γραμματέας της Gordian είναι το Γραφείο Κουσιου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η υποθεση της κ. Γιαννάκη φαίνεται να μετατράπηκε, με τις αντιδράσεις της [τζαι των εκ των φαινομένων, υποστηρικτών της], σε υποψία σαν σύμπτωμα διαπλοκής... το οποίο ενισχύεται από ένα είδος άγχους για λογοκρισία από.. τους «υπερασπιστές»..

Επίπεδο γελοιότητας με το συμπάθκειο – τα κοπελλούθκια του Χριστοδουλίδη πρέπει να πηαίνουν σχολείο με κρατική επιχορήγηση;

· Η Γιαννάκη, όπως ήρταν τα πράματα Χριστοδουλίδη, εν εσένα που εκθετει, με το δημοσιογραφικό δίκτυο που φαίνεται να πλάκωσε για να στηρίξει/προωθήσει τουτο που φαινεται σαν συγκάλυψη...