Η Κυπριακή αριστερά σαν θεσμος...




Η Κυπριακή αριστερά σαν θεσμος...

Σε αυτό το πλαίσιο, το ΑΚΕΛ είναι μέρος ενος είδους τοπικού «κράτους» [χωρίς γεωγραφική επικράτεια φυσικά-πλην ίσως των συλλόγων] της ελληνοκυπριακής αριστεράς, η οποία με αντίστοιχους τουρκοκύπριους στην βόρεια Κύπρο, λειτουργεί ανεξάρτητα από το ποιός είναι πρόεδρος, τζαι τηρεί με ευλάβεια το ιστορικά καθορισμένο νομικό πλαίσιο διαχείρισης του κυπριακού. Με απλά λόγια το ΑΚΕΛ, τζαι η τουρκοκυπριακή αριστερά, σαν συνολική κυπριακή αριστερά,  είναι ο καλύτερος σύμμαχος του ΟΗΕ, του οργανισμού που έχει κωδικοποιημένα τα κέρδη προηγούμενων αγώνων: ότι η Κύπρος θα είναι ανεξάρτητη, μια πολιτεία και όχι επαρχίες/αποικίες Άλλων, τζαι ότι η λυση βρίσκεται στις συγκλίσεις όπως στο εξαιρετικά σημαντική σταθμισμένη διασταυρωμένη ψήφο. 

Τζαι επειδή τζαι η ΕΕ ανήκει επίσης στους θεσμούς με νομική κατοχύρωση της κυπριακής ομοσπονδιακής λύσης σαν μέρος των όρων συμμετοχής της Κύπρου στην ΕΕ, αξίζει να δούμε πάλε ότι εν το ο ΑΚΕΛ, σαν μέρος των θεσμών [αξιωματική αντιπολίτευση] που για να είναι συνεπές με  την ανθρωπιστική ιδεολογική του παράδοση τόλμησε στο κλίμα φόβου/άγχους κορωνοϊού τζαι κυβερνητικού bullying τζαι τον ττελιών/Πουρνάρα, να κάμει εκδήλωση για τους μετανάστες ενάντια στο ρατσισμό..

Ρίσκαρε το ΑΚΕΛ, χωρίς να το καταλαβαίνει ίσως. Αλλά αυτά είναι τα πλεονεκτήματα της ιδεολογίας [ενός συνεπούς πλαισίου επιχειρημάτων] όσον αφορά την επιλογή του ιστορικά αναγκαίου αντι του συγκυριακά εύκολου.

Όπως τζαι για το κυπριακό, έπρεπε ένας θεσμος, με σεβασμό, να πει «εν μιλά για εμάς ο Αναστασιάδης», έτσι τζαι στο μεταναστευτικό, το κόμμα που εκπροσωπεί την ηγεμονική ευρωπαϊκή θέση, είναι το ΑΚΕΛ: τούτο το κόμμα /κίνημα είπεν προεκλογικά: «εμείς οι κυπραιοι πολίτες εν δεχόμαστε τα στρατόπεδα συγκέντρωσης ...όπως στην Πουρνάρα......»

Αν έχασε για αυτό το ΑΚΕΛ, είναι προς τιμήν του.. :)..Τζαι θα δικαιωθεί αναπόφευκτα ιστορικά...

Συντήρησε με αξιοπρέπειά την εικόνα της άλλης Κύπρου. Ώσπου να γίνει συνείδηση το μέλλον που έρχεται.

Respect. 


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η υποθεση της κ. Γιαννάκη φαίνεται να μετατράπηκε, με τις αντιδράσεις της [τζαι των εκ των φαινομένων, υποστηρικτών της], σε υποψία σαν σύμπτωμα διαπλοκής... το οποίο ενισχύεται από ένα είδος άγχους για λογοκρισία από.. τους «υπερασπιστές»..

Επίπεδο γελοιότητας με το συμπάθκειο – τα κοπελλούθκια του Χριστοδουλίδη πρέπει να πηαίνουν σχολείο με κρατική επιχορήγηση;

· Η Γιαννάκη, όπως ήρταν τα πράματα Χριστοδουλίδη, εν εσένα που εκθετει, με το δημοσιογραφικό δίκτυο που φαίνεται να πλάκωσε για να στηρίξει/προωθήσει τουτο που φαινεται σαν συγκάλυψη...