Μάλλον επιστρέφουμε στην προεκλογική περίοδο με τα δίκτυα προεδρικού- ΔΗΣΥ να προσπαθούν να εξωραΐσουν την εικόνα – μπροστά σε ένα καχύποπτο κοινό, παρά τα τόσα θεάματα τζαι υποσχέσεις..

 


Μάλλον επιστρέφουμε στην προεκλογική περίοδο με τα δίκτυα προεδρικού- ΔΗΣΥ να προσπαθούν να εξωραΐσουν την εικόνα – μπροστά σε ένα καχύποπτο κοινό, παρά τα τόσα θεάματα τζαι υποσχέσεις..

Η υποτιθέμενη πρόθεση του προεδρικού για «ανοίγματα»/ «γέφυρες»/ τζαι «οικουμενικά» copy paste. Τέτοια έριχνε τζαι ο Κληρίδης το 1998, λίγο πριν στηθεί το θέαμα/κολπο κλοπής του Χρηματιστηρίου.

Στη σημερινή συγκυρία, η προσπάθεια του προεδρικού φαίνεται να πηγάζει από μια τουλάχιστον ρεαλιστική διαπίστωση έστω και ανομολόγητη από τα δίκτυα προπαγάνδας του επιτελείου που συντηρείται με δημόσιο χρήμα στο προεδρικό: παρά τις προεκλογικές υποσχέσεις, παρά την προσπάθεια κατασκευής μετεκλογικής ευφορίας,  η κοινωνία δεν ψήφισε τον ΔΗΣΥ, η δυσφορία με τη διαφθορά δεν μειώθηκε, τζαι τα κόμματα του κυβερνητικού μπλοκ δεν φαίνεται να μπορούν ούτε καν αυτά να δηλώσουν δημόσια ότι στηρίζουν τον ΔΗΣΥ- το γΕλαμ απέδωσε την ψήφο στην Αννίτα στον αντι-ακελισμό, ο Κάρογιαν έστησε ολόκληρο θέαμα παραπλάνησης [δήθεν κοινωνικής συναίνεσης] για να ψηφίσει την υποψήφια του ΔΗΣΥ, ενώ η ΕΔΕΚ έβγαλε τζαι ανακοίνωση ότι ανήκει στην αντιπολίτευση..

Άρα ο Αναστασιάδης ξέρει ότι δεν άλλαξε η εικόνα του. Προσπαθεί να ξεπλυθεί. Τζαι να πουλήσει την εικόνα του ήπιου κλπ..

Προσπαθεί να ξεπλυθεί, αναζητώντας πλυντήρια για το σκάνδαλο των διαβατηρίων. Θα δείξει αν το κάμνει για την ό,ποια υστεροφημία [αφού επαναλαμβάνει ότι δεν θα είναι υποψήφιος – αλλά με τα κολλήματα του ποιός τον πιστεύκει;] ή γιατί προσπαθεί να ξαναπουλήσει τον εαυτό του με άλλα χρώματα...

Τζαι πιο ουσιαστικά προσπαθεί να ξεπλύνει την ακροδεξιά μετατόπιση – η ταύτιση με το γΕλαμ δεν ήταν μόνο στην βουλή. Η όλη ρητορική του, καθώς βρίσκεται αντιμέτωπος με την διαφθορά του καθεστώτος του αναζητά κάλυψη σε ακροδεξιές πρακτικές τζαι ρητορικές. Όπως δείχνουν οι πρακτικές του Νουρή, η στάση του στο κυπριακό κοκ..

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η υποθεση της κ. Γιαννάκη φαίνεται να μετατράπηκε, με τις αντιδράσεις της [τζαι των εκ των φαινομένων, υποστηρικτών της], σε υποψία σαν σύμπτωμα διαπλοκής... το οποίο ενισχύεται από ένα είδος άγχους για λογοκρισία από.. τους «υπερασπιστές»..

Επίπεδο γελοιότητας με το συμπάθκειο – τα κοπελλούθκια του Χριστοδουλίδη πρέπει να πηαίνουν σχολείο με κρατική επιχορήγηση;

· Η Γιαννάκη, όπως ήρταν τα πράματα Χριστοδουλίδη, εν εσένα που εκθετει, με το δημοσιογραφικό δίκτυο που φαίνεται να πλάκωσε για να στηρίξει/προωθήσει τουτο που φαινεται σαν συγκάλυψη...