• Οι ψήφοι στην Βουλή. Τζαι πάλι οριακά.

 


Οι ψήφοι στην Βουλή. Τζαι πάλι οριακά.

 Συνολική αποτίμηση ενός βαθιά διχασμένου εκλογικού σώματος: παρά την ανακούφιση του ΔΗΣΥ που μπόρεσε να προσπεράσει [στο χώρο του θεάματος] την πτώση του στα χαμηλότερο ποσοστό από το 1976, εντούτοις οι κοινωνικές συμμαχίες δείχνουν μια βαθιά πόλωση  που αναμένεται να συνεχιστεί τζαι να διευρυνθεί – μέχρι να φτάσει επιτέλους τζαι στο μπλοκ της αποχής, το οποίο καλλιεργεί η συναγερμική τακτική για να παθητικοποιεί μερίδα της κοινωνίας. 

Όσον αφορά τους ψήφους στη Βουλή, ο ΔΗΣΥ με τις εξαρτήσεις του, το γΕλαμ, την ΔΗΠΑ, τζαι την ΕΔΕΚ του Σιζόπουλου φτάνει στις 29 ψήφους, ενώ η αντιπολίτευση [ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ, Οικολόγοι] στους 27. Η διαφορά είναι ένας ψήφος. Το οποίο συγκριτικά μπορεί να πει κάποιος ότι είναι καλύτερο για την αντιπολίτευση από την προηγούμενη κατάσταση, όταν το ΔΗΚΟ στήριζε την κυβέρνηση μέχρι το 2019 [ενώ είσιεν τζαι το ένα τρίτο των βουλευτών του να έχουν τάσεις προς συναγερμικές εξυπηρετησεις όπως φάνηκε όταν το ΔΗΚΟ κινήθηκε προς την αντιπολίτευση], τζαι η ΕΔΕΚ του Σιζόπουλου είσιεν πάλε 4 βουλευτές με τον Λιλλήκα σαν πρόθυμο φιλοσυναγερμικό στήριγμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η οριακή [αν την στηρίζει η ΕΔΕΚ] πλειοψηφία της κυβέρνησης, βασίζεται τζαι το κολπο του Σαββίδη [υποτίθεται Γενικός Εισαγγελέας] να προκαλέσει διάσπαση του σχήματος Θεολόγου/κυνηγοί που οδήγησε στην δημιουργια 2 σχημάτων – εμφανώς αν εμμέναν μαζί θα έμπαιναν στην βουλή τζαι η Θεολόγου [τουλάχιστον] θα εντασσόταν στην αντιπολίτευση. Είναι χρήσιμο να έχεις ένα πειθήνιο Εισαγγελέα προεκλογικά προφανώς... :)

Αν τα 3 κόμματα της αντιπολίτευσης στηρίξουν αυτήν την περίοδο ένα συμπαγές μπλοκ ενάντια στην διαπλοκή [ η οποία φυσικά θα συνεχιστεί από τον ΔΗΣΥ] τότε οι 3 βουλευτές της ΕΔΕΚ [πλην Σιζόπουλου]  θα είναι σε όπως την μούγια μέσα στο γάλα αν μετατραπούν σε εξόφθαλμα όργανα του ΔΗΣΥ. Διότι το να πουλάς σοσιαλιστική αντιπολίτευση σε επίπεδο να εκλιπαρείς με αναφορές σε «Αντίσταση», αντιφασισμό, κριτική στις τράπεζες κοκ, τζαι να περάσεις μια θητεία της Βουλής σαν όργανο του ΔΗΣΥ θα είναι κάπως χοντρό.  Άρα ο ΔΗΣΥ θα έχει κάποιο προβλημα να συσπειρώνει πέρα από το σταθερό μπλοκ των εξαρτήσεων του – ΔΗΣΥ, γΕλαμ, ΔΗΠΑ. Τζαι φυσικά θα εξαρτηθεί από την συνέπεια των 3 κομμάτων της αντιπολίτευσης να συνεργαστούν για να εμποδίσουν την συναγερμική διαπλοκή.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η υποθεση της κ. Γιαννάκη φαίνεται να μετατράπηκε, με τις αντιδράσεις της [τζαι των εκ των φαινομένων, υποστηρικτών της], σε υποψία σαν σύμπτωμα διαπλοκής... το οποίο ενισχύεται από ένα είδος άγχους για λογοκρισία από.. τους «υπερασπιστές»..

Επίπεδο γελοιότητας με το συμπάθκειο – τα κοπελλούθκια του Χριστοδουλίδη πρέπει να πηαίνουν σχολείο με κρατική επιχορήγηση;

· Η Γιαννάκη, όπως ήρταν τα πράματα Χριστοδουλίδη, εν εσένα που εκθετει, με το δημοσιογραφικό δίκτυο που φαίνεται να πλάκωσε για να στηρίξει/προωθήσει τουτο που φαινεται σαν συγκάλυψη...