Η ανακύκλωση τζαι τα όρια στο χώρο της Δεξιάς


 


Η έμφαση στα ποσοστά του ΓΕλαμ [ο σχεδόν διπλασιασμός τους] όπως τζαι συγκριτικά η μεγαλύτερη μείωση των ποσοστών του ΑΚΕΛ σε σχέση με τα ποσοστά του ΔΗΣΥ, μπορεί να γίνει παραπλανητική αν οδηγήσει σε αποφυγή συνειδητοποίησης της βαθιάς πόλωσης  αυτών που ψήφισαν τζαι της γενικευμένης κρίσης λόγω των σκανδάλων που εκφράζει τζαι η αποχή [η οποία όμως βόλεψε σαφώς τον ΔΗΣΥ – τζαι άλλωστε πριμοδοτεί την με το «όλοι είναι ίδιοι»].

Αν αναλύσει κανείς την άνοδο του γΕλαμ με βάση την οπτικής των «δεξαμενών ψήφων», ουσιαστικά δεν υπήρξε αύξηση της ακροδεξιάς: η άνοδος του γΕλαμ είναι ένα είδος μετατόπισης των ποσοστών του άλλου ακροδεξιού μορφώματος, της Αλληλεγγύης, άμεσα ή έμμεσα μέσω ΔΗΣΥ. Ουσιαστικά αποψιλώθηκε η Αλληλεγγύη τζαι ενισχύθηκε το γΕλαμ. Έτσι ο ακροδεξιός πόλος γίνεται πιο συμπαγής μεν, αλλά όχι κατά ανάγκη τζαι πιο μεγάλος. Είναι όμως γεγονός ότι το γΕλαμ λειτουργεί πια πιο ξεκάθαρα σαν συμπληρωματική δύναμη της δεξιάς τζαι της ακροδεξιάς του ΔΗΣΥ.

Σε αυτό το πλαίσιο, θα πρέπει να καταγραφεί η επίσης ιστορική [όπως τζαι του ΑΚΕΛ] μείωση τζαι των ποσοστών του ΔΗΣΥ – το κυρίως κόμμα της Δεξιάς επιστρέφει στα πιο χαμηλά του ποσοστά από τον καιρό ίδρυσης του, 27+%. Αν και η φθορά συγκαλύπτεται από τις δυνατότητες [λόγω χρημάτων αλλά τζαι χρήσης της εξουσίας] του ΔΗΣΥ να συντηρεί παράλληλα σχήματα όπως το ΔΗΠΑ, το οποίο μοιαζει σαν το τυπικό κόμμα που στηρίζεται στην υπόσχεση διαπλοκής, εντούτοις είναι σαφές ότι ο ΔΗΣΥ εξαντλεί τα αποθέματα του. Απέδειξε ότι με την εξουσία [με τις υποσχέσεις εξυπηρέτησης «Γιαννάκηδων» ως ημέτερων λ.χ.], τα χρήματα [του κεφαλαίου το οποίο εξυπηρετεί, αλλά πολύ πιθανό τζαι από όσα οικοδομήθηκαν από ημέτερους στο σκάνδαλο των διαβατηρίων], τζαι τον έλεγχο των ΜΜΕ [που έριχναν την αποκάλυψη σκανδάλων προς το συναγερμικό ρητορικό σχήμα «όλοι είναι ίδιοι»] μπόρεσε/μπορεί να συγκρατεί τους ψήφους της δεξιάς σε ένα ελεγχόμενο κύκλωμα – εδώ στο σχήμα ΔΗΣΥ-γΕλαμ-ΔΗΠΑ.

Όμως δεν μπορεί επίσης να αναιρεθεί ότι αυτές οι εκλογές είχαν επίσης την πιο κωμική μορφή ever – ο ΔΗΣΥ έκανε αντιπολίτευση στον εαυτό του για να συγκρατήσει τα ποσοστά. Μάλλον ακόμα και οι ένοικοι της μάντρας ντρέπονταν να πουν ότι ψήφισαν ΔΗΣΥ, αν κρίνει κανείς από την αποτυχία των δημοσκοπήσεων – παρόλο που οι διοργανωτές τους είναι φιλικοί προς τον ΔΗΣΥ.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η υποθεση της κ. Γιαννάκη φαίνεται να μετατράπηκε, με τις αντιδράσεις της [τζαι των εκ των φαινομένων, υποστηρικτών της], σε υποψία σαν σύμπτωμα διαπλοκής... το οποίο ενισχύεται από ένα είδος άγχους για λογοκρισία από.. τους «υπερασπιστές»..

Επίπεδο γελοιότητας με το συμπάθκειο – τα κοπελλούθκια του Χριστοδουλίδη πρέπει να πηαίνουν σχολείο με κρατική επιχορήγηση;

· Η Γιαννάκη, όπως ήρταν τα πράματα Χριστοδουλίδη, εν εσένα που εκθετει, με το δημοσιογραφικό δίκτυο που φαίνεται να πλάκωσε για να στηρίξει/προωθήσει τουτο που φαινεται σαν συγκάλυψη...