Ο κατακλυσμός των μιτσιων κομμάτων



Μια από τις καινοτομίες των εκλογών είναι ο μεγάλος αριθμός υποψηφίων τζαι κομμάτων. Από μόνο του τούτο εν θετικό σύμπτωμα – είναι μάλλον μια απρόσμενη συνέπεια της Συναγερμικής ρητορικής «όλοι είναι ίδιοι» για να ξεπλυθεί το φαγοπότι του ΔΗΣΥ. Ο βασικός στόχος αυτής της ρητορικής είναι ο αποκλεισμός του πληθυσμού από τις εκλογές, όπως παρατήρησε ο Τσόμσκι για τις ΗΠΑ. Το ότι στην Κύπρο αυτή η ρητορική είσιεν τζαι σαν αποτέλεσμα μια αύξηση των υποψηφίων, σαν απροσμενη συνεπεια,  είναι θετικό – δεν καταλήγουμε σε ένα διαχωρισμό «εκλεκτών» που ψηφίζουν τζαι μιας «αγέλης» που αποκλείεται από τις διαδικασίες όπως είναι η ρητορικη τηε εξουσιας στις ΗΠΑ.

 Βέβαια μπορεί να πει κάποιος ότι είναι αυταπάτη ότι οι εκλογές μπορούν να αλλάξουν δραματικά τα δεδομένα. Τζαι ναι τζαι όϊ.. Οι δραματικές αλλαγές χρειάζονται πλήθη στο δρόμο που να ξέρουν τι θέλουν τζαι έχουν εικόνα πως θα αναδιοργανώσουν την κοινωνία. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, όμως, αυτό το οποίο αντιμετωπίζει η κυπριακή κοινωνία είναι μια ιστορική οπισθοδρόμηση η οποία πρέπει να ανατραπεί: με τον ΔΗΣΥ σαφώς επιστρέφουμε στις εποχές της κουμπαροκρατία [τώρα με την έννοια «συμμαθητές»] του Γιωρκατζισμού, των ξεδιάντροπων πελατειακών σχέσεων, οι οποίες συνοδεύονται από ένα ιδεολογικό πλαίσιο οπισθοδρόμησης με συμπτώματα όπως η προσπάθεια εκφοβισμού του Γαβριήλ, τα καραγκιοζιλίκια της Γιολίτη να στέλλει  αστυνομία σε σπίτι ατόμου το οποίο υποψιάζεται ότι την ειρωνεύεται κοκ. Τζαι στο background υπάρχει φυσικά η ημετεροκρατία της αρπαχτής –των διαβατηρίων, των χαλαρώσεων κοκ.

Συν βέβαια τα αδιέξοδα στα οποία έχει οδηγήσει το κυπριακό ο διχοτομισμός του Αναστασιάδη τζαι του περίγυρου του – ο οποιος συνδεεται σαφως με την διαχειριση του κρατους εκτακτης αναγκης σαν μηχανισμο αρπαχτης.

Σε τούτο το πλαίσιο, η ψήφος είναι μια πολιτική πράξη για να υπάρχει έλεγχος της εκτελεστικής εξουσίας [που τεκμηριωμένα εμπλέκεται στην διαπλοκή] από την νομοθετική. Τζαι ένας τρόπος καλλιέργειας της δυναμικής μιας ανατροπής.

Από τα μιτσιά κόμματα μέχρι τώρα φαίνεται να ξεχωρίζουν [με ετεροκλητες κατευθυνσεις/ιδεολογιες] με κάποια ποσοστά στις δημοσκοπησεις – οι «Ενεργοί Πολίτες», η «Αφύπνιση», η «Πνοή Λαού», τζαι η «Αμμόχωστος», η οποία συγκροτήθηκε με άξονα τον κίνδυνο που δημιουργείται με το άνοιγμα της Αμμοχώστου από τον Τατάρ, αλλά τζαι με φόντο την λύση. Συμμετέχουν άτομα τα οποία έχουν εμπειρία στην προσπαθεια λυσης. Η κ. Μαραγκού φαίνεται να είναι η εμβληματική εικόνα του κόμματος/σχήματος. Στα μικρα κομματα θα μπορούσε να κατατάξει κανεις τζαι το κόμμα της Θεοχάρους του οποίου η κατάρρευση φαίνεται να είναι γεγονός, παρά τα θεάματα τα οποία πρόσφερε η ιδρυτής του σε μια προσπάθεια να κερδίσει κάποια προσοχή..

Το αν θα καταφέρουν να κερδίσουν σημαντικά ποσοστά σαν σύνολο τα νέα σχήματα, τζαι από πού θα αντλήσουν, θα φανεί. Λογικά πρέπει να φέρουν αυξημένη ψήφο.

 Αυξημένη ψήφο πρέπει να υπαρχει τζαι ανάμεσα στους νέους/ες αφού γράφτηκαν 15,000 νέοι ψηφοφόροι σε σύγκριση με 10,000 σε προηγούμενες εκλογές.


Με δεδομενο ότι η υποτιθεμενη «μη εθνικιστικη» [ας το ονομασουμε ετσι αφου ο ορος «φιλελε» εμφανως δεν λειτουργει πια] πτερυγα του ΔΗΣΥ τελικα δεν τολμησε να κατεβασει καποιο δικο της σχημα, θα είναι ενδιαφερον να δουμε αν από εκεινη την πτερυγα θα υπαρχουν διαρροες προς τα μικρα σχηματα.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η υποθεση της κ. Γιαννάκη φαίνεται να μετατράπηκε, με τις αντιδράσεις της [τζαι των εκ των φαινομένων, υποστηρικτών της], σε υποψία σαν σύμπτωμα διαπλοκής... το οποίο ενισχύεται από ένα είδος άγχους για λογοκρισία από.. τους «υπερασπιστές»..

Επίπεδο γελοιότητας με το συμπάθκειο – τα κοπελλούθκια του Χριστοδουλίδη πρέπει να πηαίνουν σχολείο με κρατική επιχορήγηση;

· Η Γιαννάκη, όπως ήρταν τα πράματα Χριστοδουλίδη, εν εσένα που εκθετει, με το δημοσιογραφικό δίκτυο που φαίνεται να πλάκωσε για να στηρίξει/προωθήσει τουτο που φαινεται σαν συγκάλυψη...