Σπόντες [17 Μαΐου 2021]

 

"Όταν τελειώσει ο πόλεμος πάλι θα σου γράφω ποιήματα"


 

  • Όποιος/α μιλά για «αντισημιτισμό» σαν είδος ρατσισμού, χωρίς να αναφέρεται ρητά στον ρατσισμό του Ισραηλίτικου κράτους απέναντι στους Παλαιστίνιους, κουβαλά ένα πτώμα στο στόμα του/της»

    [παράφραση ενός συνθήματος του Μάη του 1968 για την υποκρισία του πομπώδους εξωτερικά λόγου που καμώνεται ότι δεν βλέπει την εσωτερική του αντίφαση]

 

 

  • Η ρατσιστική κατάντια του κράτους του Ισραήλ, τζαι των διεθνών συμμαχιών τζαι χρήσεων του, είναι αποκαλυπτική ενός ιστορικού παραλληλισμού ο οποιος εκφραζεται τζαι απο το ότι, διεθνώς πκιον, η περιγραφή του Ισραήλ συνοδεύκεται από τον όρο «κράτος Απαρτχάιντ»..Τζαι που την άλλη, οι Παλαιστίνιοι, είναι ίσως ο μόνος λαός σήμερα που μπορεί να ξεσηκώσει παγκόσμιες κινητοποιήσεις αλληλεγγύης...όπως οι Αφρικανοί της Νότιας Αφρικής πριν 30 χρόνια.


    Οι Νοτιοαφρικάνοι λευκοί ενόμιζαν ότι θα ήταν ανίκητοι. Τζαι τζηνοι εκαμναν εκλογές μεταξύ τους τζαι εδιαφημιζουνταν σαν η «μόνη Δημοκρατία» στην περιοχή τους.



         
    https://www.sahistory.org.za/article/history-elections-south-africa

    Ύστερα, εξυπνησαν οδυνηρά. Ο ιθαγενεις απέκτησαν τα δικαιώματα στην γη τους. Θα ξυπνήσει, αργά ή γλήορα, τζαι το Ισραήλ στη Ιστορία τζαι την Γεωγραφία. Όπως τζαι τόσοι άλλοι που πέρασαν από την περιοχή - οι σταυροφόροι, οι αποικιοκράτες, οι αυτοκρατορίες. Ήρταν τζαι εφύαν. Οι ιθαγενείς εμείναν, συνεχίζοντας μέσα στους αιώνες τις πλουραλιστικές τους συνθέσεις πολλαπλών κουλτούρων.


    Τούτο εκφράζει η γοητευτική επιμονή των παλαιστινίων στη γη- παρά τα όσα τραβούν. Εν φέφκουν, εν ακολουθούν τα ρεύματα των μεταναστών. Αντέχουν σαν να κουβαλούν μέσα τους, στην σχέση τους με την γη τους, ένα μυστικό αιώνων που θα αποκαλυφθεί όταν επικρατήσει και πάλι η ισορροπία της ανθρωπότητας της γης απέναντι στις νευρώσεις εξουσίας των «Αρείων» με άλλο όνομα... Γιατί αυτό που κουβαλά η νεύρωση του αυταρχισμού της επιβολής είναι η μεταφορά της φαντασίωσης επιβολής του Άουσβιτς μέσα από τους απογόνους των τότε θυμάτων.


    Δαμέ, στην Παλαιστίνη των πολλαπλών κουλτουρων, θα ηττηθεί ολοκληρωτικά η νεύρωση του Άουσβιτς...


    Η μονόχνωτη κουλτούρα του έθνους-κράτους των ανώτερων εκλεκτών ομοίων, αργά ή γρήγορα θα συναντήσει το τέλος της μπροστά στην αδυσώπητη πραγματικότητα της Ιστορίας του χώρου τζαι του χρόνου..


    ..Τζαι τότε θα είναι μια ενδιαφέρουσα στιγμή τζαι για τα φερέφωνα..

 

 

  • Η Παλαιστίνη τζαι οι Παλαιστίνιοι σαν κομβικό σημείο της ιστορικής αλήθειας του Μετα-αποικιακού κόσμου: δεν θα ολοκληρωθεί το τέλος της αποικιοκρατίας, τζαι του ρατσισμού της, πριν αποκτήσουν οι παλαιστίνιοι ίσα δικαιώματα στην γη τους.

    Το «παλαιστινιακό» [σαν το ζήτημα της αποικιοκρατικής επιβολής τζαι απόπειρας εθνοκάθαρσης ενός πληθυσμού ιθαγενών στην Μέση Ανατολή] σήμερα περνά μια ενδιαφέρουσα μεταμόρφωση. Καθώς το Ισραηλίτικο κράτος παραδίδεται όλο και περισσότερο σε ένα υστερικό ρατσισμό [μετονομασία του Ισραήλ σε «εβραϊκό κράτος», συνεχής επέκταση οικισμών εποίκων σε βάρος των παλαιστινίων για να ικανοποιείται η ακροδεξιά που στηρίζει τις κυβέρνησες Νετανιάχου, μονομερείς ενέργειες παραγνώρισης διεθνούς δικαίου- όπως για την Ανατολική Ιερουσαλήμ κοκ] στο εξωτερικό, η προπαγάνδα του Ισραηλιτικού κράτους γίνεται πια ξεδιάντροπα εργαλειακή. Προσφέρεται, δηλαδή, στις πιο συντηρητικές τάσεις διαφόρων κοινωνιών, ιδιαίτερα της Δύσης, για να ανατραπούν ή να υπονομευθούν αριστερές κυβερνήσεις [όπως λ.χ. ηγεσία Κόρμπυν στο βρετανικό εργατικό κόμμα].


    Είχε και προηγουμένως το Ισραήλ «παράδοξες» συμμαχίες για ένα καθεστώς που υποτίθεται εκπροσωπούσε τους απογόνους των θυμάτων του ναζισμού - λ.χ. οι σχέσεις του με το ρατσιστικό κράτος του απαρτχάιντ στην νότια Αφρική ιδιαίτερα από την δεκαετία του 1970. Προσπαθούσε όμως ακόμα τότε το Ισραήλ να κρατά κάποια προσχήματα. Όμως σήμερα τα συμφέροντα ηγεμονικών κύκλων στο Ισραήλ ταυτίζονται ξεκάθαρα πια με μια σειρά συμφερόντων καταστολής σε άλλες χώρες. Το Ισραήλ προσπαθεί να το παίζει διεθνώς σαν μια μεσαίου μεγέθους δύναμη εξαγωγών οπλών, μηχανισμών παρακολούθησης κλπ. Η προσπάθεια να το παίξει και τζάι κάπως μικρομεσαία δύναμη στρατιωτικά έσπασε τα μούτρα της στην Γεωργία [
    vs Ρωσία 2008], στους κούρδους του βορείου Ιράκ [που συνετρίβησαν από την Βαγδάτη] ...Η εσωτερική συντηρητικοποιηση με την στήριξή των θρησκευτικών κομμάτων [που δεν διαφέρουν από τα ανάλογα ισλαμικά ή χριστιανικά] σε κυβερνήσεις δεξιάς-ακροδεξιάς, απλώς συμπληρώνει αυτήν την εξέλιξη.

    Το ότι ο Νετανιάχου ταυτίστηκε με τον Τραμπ δεν ήταν παράξενο. Το Ισραήλ είναι πια ένα ακροδεξιό καθεστώς που πουλά ρατσισμό. Ακόμα τζαι τον «αντισημιτισμό» τον έχει μετατρέψει σε ένα ιδεολόγημα για να εξυπηρετεί τα συμφέροντα της αυτής της στροφής. Το Ισραήλ για να παραφράσουμε μια φράση για τον ναζισμό δεν έχει πια τίποτε το ιδιαίτερο πέρα από το
    banality/κοινοτυπία ενός ρατσιστικού κράτους με φαντασιώσεις μικρομεγαλισμού. Η μόνη πραγματική καινοτομία είναι πως αυτό το κράτος υπάρχει σε ένα κόσμο, όπου ο ρατσισμό τζαι η αποικιοκρατία είναι πια όχι απλώς μπανάλ, αλλά τζαι απολιθώματα του παρελθόντος που ανατρέπονται σε αγάλματα. Το Ισραήλ είναι πια μια κωμικοτραγική αντίφαση – ένα κράτος που οικοδομήθηκε, υποτίθεται, ενάντια στον ευρωπαϊκό [που δεν ήταν μόνο γερμανικός – ήταν τζαι δυτικό-ουκρανικός, τζαι πολωνικός, κοκ] ρατσισμό κατάντησε να είναι το τελευταίο εναπομείναν ρατσιστικό κράτος που γίνεται όλο και πιο ρατσιστικό, ενώ τα υπολοιπα αποστασιοποιούνται, προσπαθούν να αποβάλουν ακόμα τζαι τα συμβολικά κατάλοιπα τζήνου του παρελθόντος. Το ότι ταυτίζεται πια διάχυτα με το απαρτχάιντ είναι απλώς σύμπτωμα του πώς φαίνεται/γίνεται αντιληπτό διεθνώς.

    Σε αυτό το πλαίσιο, οι παλαιστίνιοι μετατρέπονται στο κομβικό σημείο συνείδησης του Μετα-αποικιακού κόσμου. Ένα σύμβολο των ανθρώπων που ζουν μπροστά στα μάτια της ανθρωπότητας την εποχή της ηλεκτρονικής επικοινωνίας, ότι ζούσαν οι αποικιοκρατούμενοι λαοί τους προηγουμένους 2 αιώνες [μέχρι το 1960-70] τζαι πως ζούσαν οι μειονότητες στο εσωτερικό εθνικών/ρατσιστικών κρατών [ας πούμε οι αφροαμερικανοί στον αμερικανικό νότο μέχρι την δεκαετία του 1960].


    Είναι μια αναπαράσταση του παρελθόντος της αποικιοκρατίας που θυμίζει στην παγκόσμια συνείδηση, το ότι το βήμα στο μέλλον, έμεινε ημιτελές ακόμα. Για αυτό τζαι οι παλαιστίνιοι ξυπνούν σχεδόν αμέσως ένα αίσθημα αλληλεγγύης τζαι ταύτισης διεθνώς. Είναι συμβολικά ο/η παγκόσμιος/α άνθρωπος στην ροή της Ιστορίας..

 

 

  • Οι Παλαιστίνιοι σαν σύμβολο του ανυπότακτου ανθρώπου που συνδέει την μεταμοντέρνα εμπειρία με την παράδοση [οικολογική με την σημερινή ορολογία] του δεσίματος με την γη..

    Απέναντι στην ξεκάθαρα ρατσιστική στροφή του Ισραηλιτικού κράτους τις τελευταίες δεκαετίες, το παλαιστινιακό έχει επίσης μεταμορφωθεί. Ιστορικά, οι παλαιστίνιοι πέρασαν από την εμπειρία μιας κοινωνίας η οποία βίωσε την εθνοκάθαρση τζαι την αποικιακή επιβολή κατά την διάρκεια του εκμοντερνισμού της. Συγκροτήθηκε σε ένα λαό με άξονα την γη, την ιστορική Παλαιστίνη, αλλά με μεγάλο μέρος των παλαιστινίων στη διασπορά. Σε ένα μεγάλο βαθμό, αυτή η συγκρότηση, αυτονομοποίηση των παλαιστινίων από το ευρύτερο όραμα του παναραβισμού, λειτούργησε τζαι στο εσωτερικό των αραβικών κοινωνιών ριζοσπαστικά – η υποκρισία των εμιράτων/μοναρχιών οδήγησε σε διαφοροποιήσεις/ανατροπές μοναρχιών/παραδοσιακών μορφών εξουσίας σε αρκετά αραβικά κράτη τζαι τις τοπικές κοινωνίες. Το παλαιστινιακό δεν ήταν πια μόνο ένα ζήτημα αραβικής αξιοπρέπειας – ήταν τζαι μια καταγραφή του πώς οι συντηρητικοί πουλούσαν τις χώρες τους στην νέο-αποικιοκρατία για να διατηρούν στην εξουσία.


    Από την δεκαετία του 1970 [με την Ιντιφάδα] τζαι του 1990 με την κάποια αυτοκυβέρνηση, η εικόνα της παλαιστινιακής αντίστασης, έγινε με ένα ενδιαφέρον τρόπο παγκόσμια – ένα σύμβολο του αποικιακού κατάλοιπου στον Μετα-αποικιακό κόσμο. Η αδυναμία του Ισραηλιτικού κράτους να αποδεχθεί ένα συμβιβασμό στην Ιερουσαλήμ, η χυδαία στάση του εγκλωβισμού του Αραφάτ σε ένα κτήριο, λες και ζούσαν σε μια αποικιακή φαντασίωση του 19ου αιώνα, οδήγησε σε δραματική αλλαγή: ο/η παλαιστίνιος/α δεν ήταν πια ο ένοπλος/η Φενταγίν – τωρά ήταν ο/η εξεγερμένος μεταμοντέρνος ιθαγενής. Θύμιζαν/θυμίζουν πια τον Μάρκος τζαι τους Ζαπατιστας στην Τσιάπας του Μεξικού.


    Έτσι σήμερα το παγκόσμιο κίνημα αλληλεγγύης του Παλαιστίνιους έχει ξεκάθαρα μετα-αποικιακές συμπαραδηλωσεις- τζαι για πρώτη φορά αγγίζει τζαι μεγάλες ομάδες ατόμων εβραϊκής καταγωγής που βλέπουν πια ότι η εσωτερική ακροδεξιά στροφή του Ισραήλ, είναι μια ντροπή για την δική τους συλλογική Ιστορία. Η ανάπτυξη του κινήματος
    BDS [για απόσυρση επενδύσεων – με ανάλογο τρόπο όπως έγινε με την νότια Αφρική] έχει ουσιαστικά πανικοβάλει το σιωνιστικό λόμπι. Γιατί αυτό το κίνημα [με άξονα τα πανεπιστήμια] απλώνεται στην καθημερινότητα και κερδίζει το παιχνίδι του δημόσιου λόγου. Όταν ανατρέπονται αγάλματα «εθνικών ηρώων» σε ΗΠΑ και Βρετανία για τον ρόλο τους στην αποικιοκρατία, η κωμικοτραγική εικόνα του Ισραηλιτικού κράτους που φαίνεται να προσπαθεί να επιστρέψει στον 19ο αιώνα, βγάζει μάτι πια.

    https
    ://www.counterpunch.org/2021/04/30/bottom-up-politics-grassroots-activism-drive-pro-palestine-shift-in-the-us/

 

 

  • Τα αδιέξοδα ενός αποικιακού κράτους την Μετα-αποικιακή εποχή... Το φθινόπωρο του Ισραηλιτικού εβραϊκού κράτους..

    Τα δυτικά κράτη επένδυσαν στο Ισραήλ σαν στρατηγικό σύμμαχο την εποχή του Ψυχρού πολέμου. Σήμερα το ρατσιστικό-αποικιακό προφίλ του Ισραηλιτικού κράτους δεν πουλά. Αλλά τα εσωτερικά πολιτικά αδιέξοδα του ίδιου του Ισραήλ δεν επιτρέπουν πια μια έστω ορθολογική μετατόπιση. Είναι φανερό ότι υπαρχουν θεσμοί τζαι συμφέροντα [εσωτερικά τζαι εξωτερικά] που προσπαθούν να  ορθολογικοποιήσουν την κατάσταση – για αυτό τζαι η δικαστική δίωξη για διαπλοκή του Νετανιάχου. Ο οποίος φαίνεται εμφανώς διατεθειμένος να γαντζωθεί στη εξουσία έστω και με λουτρό αίματος.


    Όμως η εποχή που το Ισραήλ που ήταν δήθεν ανίκητο έχει τελειώσει. Η ήττα από την Χιζμπολάχ το 2006 ήταν ένα καμπανάκι. Το Ισραήλ μπορεί να σκοτώνει αόπλους, να βομβαρδίζει την Γάζα, αλλά δεν μπορεί να κερδίσει πια απεναντι σε ενα ανταρτικό στρατό ασύμμετρου πολέμου. Για αυτό αποσυρθηκε από την Γαζα. Παρά τον αποκλεισμό, η Χαμάς στην Γάζα κατασκευάζει πυραύλους που φτάνουν στο Τελ Αβίβ - παρά τον
    Iron dome..

    Είναι, σε αυτό το πλαίσιο, που η ακροδεξιά του Ισραήλ φαίνεται να προσπάθησε να εργαλειοποιησει τον αντισημιτισμό – να πουλήσει, δηλαδή, την ρατσιστική ιδεολογία του παρελθόντος σαν όπλα σε ομοϊδεάτες ακροδεξιούς, συντηρητικούς κοκ με αντάλλαγμα την επίθεση ενάντια στο νέο Μετα-αποικιακό πλαίσιο στήριξης των παλαιστινίων... Τζαι το συγκεκριμένο ιδεολόγημα εντάσσεται πκιον στην ευρύτερη ακροδεξιά [όπως δείχνουν τζαι οι ταυτίσεις των Σαλβινί τζαι του Αυστριακού πρωθυπουργού με το Ισραήλ] αλλά συναντούν επίσης την νεοφιλελεύθερη δεξιά που θέλει να πολεμήσει την αναδυόμενη αριστερή κριτική με δαιμονοποιησεις στο επίπεδο της ταυτότητας. Έτσι όσοι ανέχονται η στηρίζουν τον ρατσισμό στο Ισραήλ /Παλαιστίνη κατηγορούν όσους προβάλουν το έγκλημα σαν υπόπτους..


    Κάπως έτσι το πάλεψε τζαι το καθεστώς της Νότιας Αφρικής πριν το τέλος...

 

 

  • Η παρούσα κρίση στο παλαιστινιακό: το εσωτερικό αδιέξοδο του Ισραήλ με το καθεστώς Νετανιάχου τζαι η νέα έκρηξη οργής της παλαιστινιακής νεολαίας απέναντι στην νέο-αποικιακή προσπάθεια εκτοπισμού από την Ανατολική Ιερουσαλήμ..

    Η κρίση που εκράγηκε με τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς τζαι τους πυραύλους που την Γάζα, δεν ήταν τυχαία. Μόλις πίσω από την επιφάνεια είναι η αγχώδης προσπάθεια του Νετανιάχου, ο οποίος δικάζεται για διαπλοκή, να γαντζωθεί στην εξουσία. Δημιουργώντας ένταση βρήκε την ευκαιρία να  πετάξει στο ρατσιστικό όχλο/τραμπούκους της ακροδεξιάς παλαιστινιακά πτώματα. Η κρίση ξέσπασε ουσιαστικά μόλις τέλειωσε η διορία που του δόθηκε από τον πρόεδρο για σχηματισμό κυβέρνησης. Οπότε τυπικά ο Νετανιάχου αύξησε την ένταση με απαγορεύσεις στις θρησκευτικές συγκεντρώσεις για την γιορτή του Ραμαζανιού.

    Ουσιαστικά, ο Νετανιάχου αφού απέτυχε να στήσει [και να κερδίσει εκλογικά] μια δεξιά-ακροδεξιά πλειοψηφική συμμαχία, προσπαθεί να αποτρέψει μια άλλη συμμαχία που θα στηρίξει την παραπομπή του σε δική. Τζαι αφού τα παλαιστινιακά κόμματα [20% των ψηφοφόρων του Ισραήλ] έχουν αποφασιστικές ψήφους για να υπάρξει πλειοψηφία, μια ρατσιστική υστερία θα λειτουργούσε αποτρεπτικά, έλπιζε, στο να αποδεκτουν οι αντίπαλοι να κυβερνήσουν με παλαιστινιακή ανοχή. Είναι σε τέτοιο επίπεδο η ισραηλιτική πολιτική ζωή, που σε μια φάση ο Νετανιαχου πόνταρε τζαι σε ένα ισλαμικό παλαιστινιακό κόμμα που άφησε ανοικτή την πιθανότητα ..να τον στηρίξει. Τζαι άμα εν τα εκαταφερεν να πείσει μια ομάδα που αποσχίστηκε απο το κόμμα του – το ξαναέριξε στα πολεμικά θεάματα. Η απύθμενη υποκρισία του Νετανιάχου..


    Στο
    background ωστόσο υπάρχει τζαι μια ευρύτερη κρίση. Το καθεστώς Νετανιάχου βασισμένο στους πιο ακραίους εθνικιστές/ρατσιστές, αλλά τζαι στους φανατικούς θρησκόληπτους [που είναι όπως παντού στην κοσμάρα τους τζαι εύκολα χειραγωγίσιμοι] ουσιαστικά σπρώχνει συνεχώς για παραχωρήσεις στους έποικους- που είναι ο σκληρός πυρήνας της ακροδεξιάς, τζαι λόγω καθαρά υλικών οικονομικών συμφερόντων. Υφαρπάζουν γη. Η τελευταία κίνηση ήταν η προσπάθεια να εκδιωχθούν παλαιστινιακές οικογένειες [απόγονοι προσφύγων από το 1948] από περιοχή της ανατολικής Ιερουσαλήμ, η οποία με διεθνείς αποφάσεις ανήκει στους παλαιστίνιους], για να πάρουν τα σπίτια τους έποικοι. Αυτό πυροδότησε μια έντονη αντίδραση, ιδιαίτερα στην παλαιστινιακή νεολαία, η οποία αναδύθηκε σαν ο νέος πρωταγωνιστής της αντίστασης στους δρόμους. Είναι με βάση αυτήν την ένταση που  ξεκίνησε ο νέος γύρος πυραύλων και βομβαρδισμών.

    Η Χαμας σε αυτό το πλαίσιο έκανε την δικιά της παρέμβαση στα πλαίσια της παλαιστινιακής κοινωνίας. Ήταν μια δήλωση συμπαράστασης στην παλαιστινιακή κοινότητα στη ανατολική Ιερουσαλήμ, αλλά τζαι μια κίνηση κριτικής της Φατάχ που ελέγχει την Δυτική όχθη. Ουσιαστικά, η Χαμάς κερδίζει πάντα από τον ισραηλιτικό εξτρεμισμό. Τζαι αν εστιάσει κανείς στην ευρύτερη Ιστορια της περιοχής, η άνοδος των ισλαμιστών έναντι των κοσμικών κινημάτων έχει συνήθως την έμμεση [τζαι μερικές φορές υπόγεια άμεση] στήριξη της Δύσης ή τζαι του Ισραήλ – από το Αφγανιστάν, στην Συρία, στο Ιράκ, είναι μια αρκετά γνωστή Ιστορία..


    Το Ισραήλ προσπάθησε αμέσως να κινητοποιήσει τα φερέφωνα δημόσιων σχέσεων που έχει. Έτσι είδαμε τζαι τον Κ. Κωνσταντίνου του Πολίτη σαν καλό στρατιωτάκι [τζαι μετά τον Τσουρούλη που αναζητά ισραηλινό επενδυτή, τον Τζίβα του Αναστασιαδικού αστεροσκοπείου, τον Καλατζή των γενικών υπηρεσιών λτδ κλπ] να προσπαθεί να υπερασπιστεί τον βομβαρδισμό της Γάζας χωρίς λέξη φυσικά για το τί προηγήθηκε -  την νέα υφαρπαγή παλαιστινιακών σπιθκιων, τις απαγορεύσεις στις θρησκευτικές γιορτές κοκ..


    Όμως τα φερεφωνα/στρατιωτάκια αυτήν την φορά ηταν όπως τη μούγια μέσα στο γάλα. Η εικόνα του Ισραήλ που πάλι σκοτώνει Παλαιστίνιους ήταν εμφανής τζαι με τους αριθμούς: για 60 παλαιστίνιους νεκρούς υπήρχαν μόνο 6 ισραηλίτες, για κάθε 70 παλαιστινίους μόνο 7 Ισραηλίτες κοκ... Η αφέλεια του κάθε Κωνσταντίνου/Τσουρούλη κοκ να νομίζουν ότι θα ξεγελάσουν με εμβατήρια παραπλάνησης, έσκασε σαν φούσκα. Ο ΚωνΚων ήταν σε αμόκ όταν διαπίστωσε το ξεφούσκωμα της πάλαι ποτέ εικόνας του σαν είδος
    opinion leader.. Τώρα πια ούτε σαν lifestyle influencer δεν πουλούσε ..

    Τζαι το σκηνικό ήταν ευρύτερο. Το Ισραήλ ήβρε διστακτική στήριξη στην Ευρώπη τζαι στις ΗΠΑ αλλά στον υπόλοιπο πλανήτη η εικόνα ήταν σαφώς αρνητική για το Ισραήλ.  Ακόμα όμως τζαι στις ΗΠΑ υπήρχε σαφής διαφοροποίηση – όπως η ξεκάθαρη δήλωση του Β.
    Sanders η οποία εκφράζει μια ευρύτερη διαφοροποίηση τζαι αναμεσά στην εβραϊκή κοινότητα αλλα τζαι στο Δημοκρατικό κόμμα... 

    https://www.nytimes.com/2021/05/14/opinion/bernie-sanders-israel-palestine-gaza.html?fbclid=IwAR2i9l3-cnBqEOGKiA4reFzffXEs5gi8WC-Z6w22yJWT7ihPxbu_K5QZRKQ


    Γενικότερα ακόμα τζαι στα τέως αποικιακά/νεοαποικιακο κέντρα [ΗΠΑ, Ευρώπη] σχεδόν αμέσως αναδύθηκε η αντίσταση στην ισραηλινή προπαγάνδα. Ο Μπάϊντεν άρκεψε να σούζεται – έτσι τζαι αλλιώς είσιεν ζήσει τον ρατσισμό του Νετανιάχου απέναντι στον Ομπάμα. Ανάμεσα στους δημοκρατικούς ψηφοφόρους το Ισραήλ του Νετανιάχου έχει αρνητική εικόνα όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις. Ακόμα τζαι η θεαματική υπόσχεση για χερσαία έπεμβαση έμεινε μετέωρη. Το κόστος από την ασύμμετρη αντίσταση [τζαι άρα την ντε φάκτο ήττα με κόστος αρκετές απώλειες] αλλά τζαι την διεθνή κατακραυγή [ήδη το
    BBC  άρχισε το Σάββατο να μεταδίδει τα εγκλήματα των ισραηλιτικών βομβαρδισμών με αναφορά σε νεκρούς άμαχους] φαινόταν μεγάλο. Τζαι ο Ισραηλίτικος πανικός εκφράστηκε τζαι με τον βομβαρδισμό κτηρίου που στέγαζε όχι απλά τον Al Jazeera αλλα τζαι το Associated Press…Το Ισραήλ του Νετανιαχου φοβόταν πια τις εικόνες των έργων του- ακόμα τζαι μέσα που το δυτικό βλέμμα.

    Τα Ισραήλ είδε την μοναξιά του. Ουτε καν οι Άραβες σύμμαχοι του [Εμιράτα, Σαουδική Αραβία, Αίγυπτος] δεν τολμήσαν να το στηρίξουν τζαι να αναπαράξουν σαν μερικους πειθήνιους δακατω, ότι
    they stand with Israel. Μαλιστα η Σαουδική Αραβία συνομιλεί για εξομάλυνση σχέσεων με το Ιράν τζαι  η Αίγυπτος με την Τουρκία... Επικίνδυνος κλοιός για να πουλά ψευτομαγκιά ένας πολιτικάντης σε διαπλοκή.

    Τζαι στο εσωτερικό του Ισραήλ το αδιέξοδο συνεχίζεται – ένας διεφθαρμένος πολιτικάντης, που στήνει ρατσιστικά θεάματα σφαγών για να κρατηθεί στην εξουσία.


    Μπορεί τελικά η παλαιστινιακή αντίσταση [τώρα τζαι τους ισραηλινούς δρόμους από το 20% που είναι πολίτες – έστω και β κατηγορίας-του Ισραήλ] να βοηθήσει το ίδιο το εβραϊκό Ισραήλ να εκσυγχρονιστεί από τον Μεσαίωνα στον οποίο τους έχει πάρει ο Νετανιάχου..


    Για το ρατσιστικό εκτοπισμό παλαιστινίων τζαι το
    background στην κρίση: https://jacobinmag.com/2021/05/israel-palestine-sheikh-jarrah-al-aqsa-mosque?fbclid=IwAR3sk1fkvxkyv_amuasBxXmf8Fq-G4W54SsdgTGwrTGLvoOh172DIFy1dD4



 

  • Τί θα ελάλεν ο Φρόιντ, ο κοσμοπολίτης εβραϊκής καταγωγής ψυχαναλυτής/ψυχίατρος για την ιστορική συγκυρία του Ισραήλ – τζαι όχι μόνο..

    «Η μοιραία ερώτηση για το ανθρώπινο είδος μου φαίνεται ότι είναι κατά πόσο η πολιτισμική του ανάπτυξη θα καταφέρει να ελέγξει την αναστάτωση που προκαλεί στην συλλογική ζωή το ανθρώπινο ένστικτο της επιθετικότητας και της αυτό-καταστροφής. Ισως όσον αφορά αυτήν την διάσταση, η σημερινή συγκυρία να αξίζει ιδιαίτερης προσοχής. Οι ανθρωποι έχουν καταφέρει να αποκτήσουν έλεγχο πάνω στις δυνάμεις τη φύσης σε τέτοιο βαθμό, που με την βοήθεια αυτής της δύναμης δεν θα έχουν κανένα προβλημα να εξαφανίσουν οι μεν τους δε μεχρι τον τελευταίο άνθρωπο. Αυτό το ξέρουν τζαι που δαμέ πηγάζει μέρος της παρούσας αναστάτωσης τους, της μη-ευτυχίας τους τζαι το αισθημα του άγχους που τους διακατέχει. Και τωρα είναι η στιγμή να αναμένουμε ότι η άλλη ουράνια δύναμη από τις δυο που αναφέραμε [του Ερώτα και του Θανάτου], ο αιώνιος Έρως, θα κάμει μια προσπάθεια να ανασυγκροτηθεί στην διαμάχη με τον εξίσου αιώνιο του αντίπαλο.»


    Από το «
    Civilization and its Discontents” το οποίο γράφτηκε την δεκαετία του 1930 με φόντο την άνοδο των ναζί στην εξουσία.]

 

 

  • Στα τοπικά έχουμε μια από τα ίδια. Η ξεφτίλα της συναγερμικής διαπλοκής τζαι ημετεροκρατίας. Ιδιαίτερα τώρα που όπως κατέγραψε τζαι η μια από τις εφημερίδες τους, ο Πολίτης το σαββατοκυρίακο, έχουν προεκλογικό πρόβλημα συσπείρωσης..

    Ξαφνικά, δεν χρειάζεται [μεχρι τις εκλογές φαίνεται] το
    safe pass  κλπ, τζαι αφού περάσαμε ένα ακόμα λοκνταουν [χωρίς ιδιαίτερη λογική αφού φαίνεται να μπαίνουν τζαι να φκαίνουν τα λόκνταουν, όχι με υγειονομικά κριτήρια αλλά με προεκλογικά, κομματικά, κ.α. συμφέροντα] τώρα ξαφνικά έχουμε γενικό χαλάρωμα. Μέχρι τζαι το βραδινό έξω επεκτάθηκε ως τις 12.. Μην ψάχνετε λογική. Το έχουν πει αρκετές φορές ειλικρινείς επιστήμονες που συμμετείχαν σε αυτές τις αποφάσεις- το κριτήριο ειναι πολιτικό..

    Φυσικά, δεν μας είπαν ακόμα ποιοί κερδοσκοπούν με τα
    rapid tests στα οποία επιμένουν να πετούν το δημόσιο χρήμα αντί να επενδύσουν σε μαζικούς εμβολιασμούς.

    Τζαι η Πύλη εμβολιασμών πέφτει κάθε λλιον – τζαι ας δώσαμε 300, 000 να στηθεί..


    Μεν ρωτήσετε για τις σχέσεις όσων κερδοσκοπούν από όλα αυτά με συμφέροντα που συνδέονται με την εξουσία. Θα το ονομάσουν «εργαλειοποίηση» της διαπλοκής.... :)


    ΥΓ. Α ναι ο Γενικός Εισαγγελέας [να πούμε του ΔΗΣΥ λτδ κ. Σαββίδη;] αποφάσισε να αποσύρει κατηγορίες ενάντια σε πολίτη [από ότι γραφτηκε ιερεα] για παράβαση του Περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμου. Πάλε προεκλογικό – εν ημέτερος τζαι παίζει ρόλο ο ψήφος του/της; Οξά εκατάλαβες ότι εν περνά στο δικαστήριο;


    Τζαι καλά - για τους ως δαμέ; Τζιαμέ επειδή εν ενάντια στην κυβέρνηση εν να συνεχίζεις την ταλαιπωρία;



  • Μάθαμε ποσα μας στοιχίζουν τα rapid tests για τα οποία η κυβέρνηση φαίνεται να εσιει ιερή δέσμευση σε μερικούς να τους εξαντλήσει το στοκ..

    38 εκατομμύρια – αν φκαλουν κέρδος μερικά εκατομμύρια οι μεσάζοντες
    why not? Έχουν ένα κράτος που υποχρεώνει τους πολίτες να κάμνουν τεστ τα οποία είναι ιδιωτικής κερδοφόρα επιχείρηση με κρατικές πλάτες..
    Τζαι ακόμα εν μας είπαν ποιοι εμπλέκονται...

 

  • Όσον αφορά το σκάνδαλο των διαβατηρίων, συνεχίζεται η έρευνα... τζαι στο βάθος πάντα η ..οικογένεια Αναστασιάδη. Πόσα δικηγορικά γραφεία σχετίζονται με τη φαμίλια είπαμε;

    Νέο μαργαριτάρι για τον κόσμο της διαπλοκής του καθεστώτος Αναστασιάδη:


    Ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εσωτερικών, επί Χάσικου, «είπε πως όταν διορίστηκε στα πρώτα στάδια παρέλαβε διάφορες αιτήσεις, τις οποίες έστειλε στον υπουργό. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι αιφνιδιαστικά σταμάτησαν να του στέλλουν αιτήσεις, αφού αποστέλλονταν απείθειας στο γραφείο του υπουργού..»


    Θυμίζουμε ότι στην κατάθεση του ο Χάσικος είσιεν πει ότι ούτε τζήνος κοίταζε τις αιτήσεις.... :)
    Μάλλον η εξαδέλφη των κόρων του Αναστασιάδη τα έλεγχε όλα;
    Τί σύμπτωση...

    Πόσα δικηγορικά γραφεία είπαμε συνδέονταν άμεσα ή έμμεσα με την οικογένεια Αναστασιάδη;..

 

 

  • Πάντως αν αληθεύει ότι ένα μεγάλο ποσοστό των συναγερμικών εν αναποφάσιστοι τζαι καταφέρουν να μεν ψηφίσουν ΔΗΣΥ σαν πρόβατα που θα τους παίξουν το αντι-ακελικό κουδουνούην [όπως το κουδουνούην που έπαιζε στο πείραμα με τους σιύλλους ο Παβλόφ] ή σαν εξευτελισμένοι ικετες που θα πιστέψουν υποσχέσεις για ψίχουλα από ρουσφέτι....
    Ίσως υπάρχει ελπίδα τζαι ποτζεί... :)
    Θα δουμε..





  • Άντε επιστροφή στα Συναγερμικα θεάματα – το κολπο του «όλοι είναι ίδιοι» κοκ..

    Μια αναπαράσταση του τι λαλει το ενδιάμεσο πόρισμα της επιτροπής Νικολατου τζαι τι προσπαθεί να συγκαλύψει το επιτελείο της κυβερνητικής προπαγάνδας. Ουτε οι αριθμοί ουτε τα τεκμήρια φαίνεται να μετρούν για την συναγερμικη προπαγάνδα – το άγχος της απόπειρας Μετατοπισης ή ο πανικός της ενοχής..


    «Ο κόσμος του Κουσιου» των συμφερόντων εκποιήσεων τζαι της αδυναμίας κατανόησης της έννοιας της σύγκρουσης συμφερόντων..

 


  •  Τζαι μιλώντας για την σύγκρουση συμφερόντων το δίδυμο στην Εισαγγελία, ιδιαίτερα ο βοηθός που πιάστηκε with a smoking gun [τουλάχιστον η σύγκρουση συμφερόντων του Σαββίδη εν περιλαμβάνει τζαι πώληση διαβατήριων για προσωπικό όφελος – μόνο συμμετοχή σε παράνομη/παράτυπη έγκριση πώλησης], καμιά φωνή ευαισθησίας για παραίτηση;..

    Χαρά στο κακό. Εν βιδωμένοι στη φαντασίωση της καρέκλας, οξα εν ο φόβος μιας αντικειμενικής απόφασης για τις παρατυπίες;


    Να το ονομάσουμε «ο φόβος του Νετανιαχου;»... :)





  • Τελικά ο Σαββίδης, εν ξέρει/καταλάβει τί κάμνει [τότε γιατί τον πληρώνουμε;] ή απλώς υπηρετεί την κυβέρνηση [οπότε πάλε γιατί τον πληρώνουμε τζαι εν τον πληρώνει το κομματικό ταμείο του ΔΗΣΥ – όπως τζαι την Μηλιώτη by the way;]

    Corina
    Demetriou

    Διαβάζουμε σήμερα πως Ο Γενικός Εισαγγελέας απόσυρε τις κατηγορίες για «διέγερση πολιτών για παράβαση του Περι Λοιμοκαθάρσεως Νόμου» από άτομο που καλούσε τον κόσμο στα ΜΚΔ να κατεβεί σε διαδήλωση.

    Γιατί;

    Μήπως η δίωξη ξεκίνησε χωρίς την έγκριση του Γενικού Εισαγγελέα και όταν το πληροφορήθηκε έδωσε οδηγίες να αποσυρθούν, γιατί αντιλήφθηκε πως η δίωξη ήταν αβάσιμη και δυσανάλογη;


    Μήπως επειδή πλησιάζουν εκλογές και ο κατηγορούμενος προέρχεται ιδεολογικά από δεξαμενή από την οποία η κυβέρνηση προσπαθεί να αλιεύσει ψήφους;


    Μήπως γιατί η κυβέρνηση κατάλαβε πως η διαχείριση του δικαιώματος της διαμαρτυρίας που έγινε τους προηγούμενους μήνες, εκτός από ασύμφορη για την εικόνα της, μπορεί να την καταλήξει ενώπιον του ΕΔΑΔ;


    Εάν ισχύει το 1, τότε χρειάζονται επειγόντως ενδουπηρεσιακές αναδιαρθρώσεις και ανάληψη ευθυνών με παραιτήσεις. Δεν γίνεται να θυματοποιούνται και να σέρνονται άτομα στα δικαστήρια γιατί έτσι.
    Aν ισχύει ένας από τους υπόλοιπους λόγους, τότε σαφώς δεν ενεργεί ως ανεξάρτητος αξιωματούχος αλλά ως εντολοδόχος της κυβέρνησης.

    Μπορούμε να αναμένουμε πως θα αποσυρθούν και οι αντίστοιχες κατηγορίες από άτομα που προέρχονται από άλλους ιδεολογικούς χώρους από τους οποίους η κυβέρνηση δε αντλεί ψήφους; Σε κάθε περιπτωση, η κυβερνηση οφείλει μια δημόσια απολογία και χρηματική αποζημίωση στα άτομα που αδίκως έσυρε στα δικαστηρια, αν θελει οντως να αποφύγει την πλήρη γελ
    oιοποίηση των θεσμών

 

 

  • Η εσωτερική αποσύνθεση της Ισραηλίτικης κοινωνίας: απόπειρα λιντσαρίσματος πολίτη γιατί οι ακροδεξιοί τραμπούκοι που ενθαρρύνει το καθεστώς Νετανιάχου, θεωρήσαν ότι ήταν παλαιστίνιος... Μπροστά στις κάμερες. Τζαι δακάτω μερικά νούμερα ήταν “I stand with Israel” .. Με αναλογία 10 νεκρούς παλαιστίνιους για 1 Ισραηλίτη...τζαι με τέτοιο κλίμα ..

    Για να νοιώθουμε επίσης τί έχουμε καταφέρει να αποφύγουμε σαν κυπριακή κοινωνία. Γιατί τέτοιες φαντασιώσεις τραμπουκισμού μαζί με διαπλοκή είχαν τες μερικοί...Τζαι μάλλον ενεν μόνο ακροδεξιοί – αν κρίνουμε από την απόπειρα ξεπλύματος του ισραηλιτικού ρατσισμού, υπήρχαν τζαι νεοφιλελε πρόθυμοι για σιγοντάρισμα υστεριών – φτάνει να ηταν ημέτεροι...



 

  • Το ρατσιστικό ντελίριο στο Ισραήλ είναι νέο – τζαι έχουν ευθύνες όσοι το  στηρίζουν σαν στρατιωτάκια δημόσιων σχέσεων της όποιας πρεσβείας..

    Εγκλήματα εναντίον αμάχων παλαιστινίων υπήρξαν από το 1948..Με κορυφαίο παράδειγμα την σφαγή από τους τραμπούκους του Μπέγκιν στο
    Deir Yiasin [ολοκληρωτική καταστροφή του χωρκού με 107 νεκρούς – ανάλογο της σφαγή στα χωρκά Μαράθα—Αλόα-Σανταλάρης]. Όμως ο Μπέγκιν σαν ηγέτης της ισραηλίτικης δεξιάς [άρα τζαι των νοοτροπιών των μαζικών σφαγών] δεν κέρδισε εκλογές για δεκαετίες. Όταν μάλιστα ο συνεργάτης του ο Σιαρόν επέτρεψε στους φαλαγγίτες να οργανώσουν την σφαγή των παλαιστινίων στους καταυλισμούς Σάμπρα και Σιατίλα στον Λίβανο, ξέσπασε μια εσωτερική ηθικη οργή στο Ισραήλ.

    Ο πληθυσμός, παρά το καθεστώς προκαταλήψεων εναντίον των Αράβων/παλαιστινίων, δεν είχε ακόμα αποκτηνωθεί σε βαθμό να ανέχεται την εικόνα λιντσαρίσματα στους δρόμους η μαζικης σφαγης αμαχων. Αντέδρασε  η πλειοψηφία της ισραηλίτικης κοινωνίας, όταν είδαν τις φωτογραφίες της σφαγής στον Λιβανο. Υπήρχε κάτι ακόμα από την ελπίδα δημιουργίας μιας ηθικής κοινωνίας..


    Υπάρχει και σήμερα αντίσταση. Αλλά είναι μειοψηφική τωρα. Ίσως πολλοί να φοβούνται. Οι τραμπούκοι στους δρόμους [είτε του Ισραήλ  το 2021, είτε της Οδησσου στην Ουκρανία το 2014, είτε στο Λευκόνοικο το 1958] προκαλούν φόβο. Αυτή είναι η λειτουργία τους... είτε Χιτες λέγονται, είτε ναζί, είτε ισραηλίτες εθνικόφρονες, είτε Ουκρανοί εθνικιστές... Τζαι στην ανοχή αυτού του φόβου έχουν ευθύνη όποιοι ξεπλένουν το καθεστώς Νετανιάχου...


    Τα όργανα καταστολής της  "μοναδικής Δημοκρατίας της περιοχής» κατά τα πλυντήρια του Νετανιαχου, δείχνουν την «ευαισθησία τους»  για τα στα παιδια των παλαιστινίων

    [Γιατι υπήρξαν μερικοί, τις πρώτες ώρες, των χαζοχαρούμενων φερέφωνων του I stand with Israel που έχουν τζαι το θράσος να παπαγαλίζουν ότι οι παλαιστίνιοι αφήνουν σκόπιμα τω μωρα τους να σκοτωθούν    γράφτηκε τζαι τούτο. Αλλα ας δείξουμε οίκτο για αυτόν που αναπαρήγαγε την αθλιότητα της πρεσβείας. Απλα καταγράφουμε το επίπεδο της ρητορικής.

·          

  • Επειδή κάθε φορά που υπαρχει κρίση στην Μέση Ανατολή έχουμε τις ίδιες μίζερες απόπειρες μετατοπισης η συγκάλυψης, να τεκμηριώσουμε ξανά το πώς οι Άραβες στήριξαν την Κυπριακή Δημοκρατία μετά το 1974 – για να μην ξαναθυμίσουμε ότι είναι χάρις στο νίκη, με διεθνή στήριξη, των Αιγυπτίων στην κριση του Σουέζ που τελειωσε οριστικά η αποικιοκρατία στην περιοχή μας...

    Ο πιο κάτω πίνακας για το εξαγωγικό εμπόριο  είναι από το «
    Inside the Cyprus Miracle» του Δ. Χριστοδούλου. Οι κυπριακές εξαγωγές στη Μέση Ανατολή ήταν μόλις 8% το 1973. Το 1975 εκτοξεύτηκαν σε 28% τζαι μέχρι το  1980 εφτασαν σχεδόν στις μισές εξαγωγές [49%].. Οι Άραβες στήριξαν οικονομικά τη ανάκαμψη της Κυπριακής Δημοκρατίας.

 

 

  • Όπως τζαι το καθεστώς Νετανιάχου στήνει τείχη διαχωρισμού, έτσι τζαι το καθεστώς Αναστασιάδη [τζαι τα κοινά των δυο ένεν μόνο τα ττελια των προκαταλήψεων τζαι του διαχωρισμού..]

    Στην Κύπρο, όμως, η αντίσταση είναι πλατιά [από τις διαδηλώσεις στο δρόμους μέχρι την παραβίαση των διαχωρισμών τζαι των ττελιών στα σύνορα του ρατσισμού] τζαι το καθεστώς εν εκατάφερεν να νομιμοποιήσει τα ττέλια..


    Η αντίσταση στο Ακάκι, από γεωργούς, από άτομα με ιδιοκτησία ή τζαι σπίτι στην διαχωριστική ζώνη, είναι μέρος της αντίστασης του χώρου, των κοινών συμφερόντων τζαι εμπειριών. Που εν εμπορεσε να κερδίσει το προεκλογικό ττέλι των Νουρή-Κούσιου-Αναστασιάδη..


    Feelix
    Eer

    H
    πορεία συνεχίζεται μέσα στην πράσινη γραμμή. ΟΧΙ στα συρματομπλέγματα του Νουρή!



  •  Το αποκαλυπτικό ξεφούσκωμα του του ConCon/Κ. Κωνσταντίνου του Πολίτη. Μια συγκριτική ιστορική αναφορά - από τον Λάζαρο Μαύρο στον Κ. Κωνσταντίνου. Ή όταν οι φούσκες χάνουν αέρα τζαι αποκαλύπτουν την μιζέρια της σύγκλισης του ρατσισμού [εθνικοφρονων τζαι νεοφιλελεύθερων φερέφωνων] πίσω από το θέαμα..



    Ο Κ. Κωνσταντίνου του Πολίτη υπήρξε, όπως τζαι ο Λάζαρος Μαύρος, κάποτε ένα είδος ενδιαφέροντος θεάματος στα ΜΜΕ. Φαινομενικά, εκφράζαν διαφορετικές οπτικές για το κυπριακό. Εξυπηρετούσαν και διαφορετικά συμφέροντα/επιχειρησεις – ο μεν Λ. Μαύρος εντάχθηκε στον ΔΙΑ τζαι για ένα διάστημα την δεκαετία του 1990 μπορεί να πει κάποιος ότι καθόριζε τζαι ατζέντα στον δημόσιο λόγο μερικές φορές. Αξιομνημόνευτη ήταν μια προειδοποίηση του στον τότε διευθυντή της Χαραυγής, ότι αν συνέχιζε να δίνει χώρο σε κυπροκεντρικές απόψεις [τότε είχε ξεκινήσει για τα καλά η αντιπαράθεση ελληνοκεντρισμού-κυπροκεντρισμού] δεν θα έδιναν [ευρύτερα στο ΑΚΕΛ] λόγο στο ραδιόφωνο του συγκροτήματος. Ο διευθυντής της Χαραυγής τον αγνόησε, αλλά το ότι είχε το θράσος να  προβάλει τέτοιες απαιτήσεις ήταν εντυπωσιακό. Ο Κωνσταντίνου του Πολίτη, γνώρισε μια πιο μικρή, συγκριτικά, επιτυχία, την επόμενη δεκαετία, ιδιαίτερα μετά το 2004.  Σε εκείνο το πλαίσιο, ο Κωνσταντίνου με τα σχόλια του στην εφημερίδα κέρδισε ένα κοινό που ένοιωθε ανακουφισμένο που κάποιος έγραφε σαρκαστικά σχόλια για τον αρχιεπίσκοπο ιδιως η ευρυτερα για τους συντηρητικους..


    Ούτε ο Λ. Μαύρος, ούτε ο Κ. Κωνσταντίνου ελαλούσαν κάτι το ιδιαίτερο. Τζαι οι δυο από μια προνομιακή [σαφώς λόγω προτίμησης του εργοδότη] θέση [ραδιοφωνική εκπομπή, καθημερινή στήλη με ατάκες] πουλούσαν ένα είδος κριτικής η οποία δανειζόταν από την αριστερά για να εξυπηρετήσει την δεξιά διακυβέρνηση. Ο μεν Μαύρος τα έπαιζε αντι-ιμπεριαλισμός [αλλά άρεσκεν του τζαι τζήνου ο μιλιταρισμός του Ισραήλ] κάμνοντας ότι τάχα μου εν εθώρεν ότι τζαι το ιδεολογικό του παρελθόν [στον ενωτισμό της ΕΟΚΑ β] αλλά τζαι ο υστερικός του εθνικισμός, προωθούσαν ουσιαστικά τα πλανά διαχωρισμού από το σχέδιο Άτσεσον ή τζαι πιο πριν. Ο δε Κωνσταντίνου πουλούσε την αριστερή κοσμική κριτική [ενάντια στον αρχιεπίσκοπο κοκ] τζαι την ιστορική αντι-εθνικιστική θέση της αριστεράς. Κάμνοντας τζαι τούτος ότι εν εκαταλάβαινε ότι ήταν απλώς ένα όργανο [σαν είδος δολώματος για να πουλά η διεύθυνση την προπαγάνδας της] ενός εντύπου το οποίο όπως φάνηκε ντε φάκτο ιστορικα λειτουργούσε σαν alter ego του Αναστασιάδη.

    Ο Μαύρος έχασε το παιχνίδι, καθώς ο εθνικισμός του αποδείχτηκε απλώς στρατηγικη εξουσίας που καμωνοταν ότι δεν εβλεπε τις συνεπειες. Ποσες φορες να παιξει καποιος το το ιδιο παιχνιδι από το 74; Ο Κωνσταντίνου αποκαλύφτηκε πιο δραματικά την περασμένη δεκαετία, 2010-20. Όταν ξέσπασε το σκάνδαλο των τραπεζων τζαι η εφημερίδα/επιχείρηση του ήταν πρωτοστάτης στην συγκάλυψη των τράπεζων, ο Κωνσταντίνου έκαμνε την πάπια. Όπως τζαι ο Λ. Μαύρος εννοείται. Η στιγμή της αλήθειας για τον Κωνσταντίνου ήρτεν την εποχή που άνθιζε στα παρασκήνια η επιχείρηση διαβατήρια. Τότε [ενδεχόμενονως όχι τυχαία] ο Αναστασιάδης τζαι τα όργανα του εξαπέλυσαν επίθεση σε δυο αξιωματούχους που δεν ελέγχαν: τους Κώστα Κληρίδη τζαι Οδυσσέα Μιχαηλίδη. Τζιαμαί εφάνηκεν πόσο λλίος ήταν [ακομα τζαι για τα δικα του συμφεροντα η των μαστορων του] ο Κωνσταντίνου. Προφανώς ζούσε μια φαντασίωση ότι ήταν καπως ..σταρ. Οπότε άρχισε να γράφει παιδιάστικες ανοησίες [εκ των φαινομένων για να προσφέρει υπηρεσίες τους εργοδότες τους]– πόσο πιο χαζό μπορεί να γίνει ένα κείμενο όταν νομίζεις ότι μειώνεις [η διακωμωδείς;] με το να αποκαλείς ένα ατομο όπως τον Κ. Κληριδη, «Κωστάκη» τζαι ένα άνθρωπο που το λαλούν Οδυσσέα «Σάκη»;. Παιδιάστικες ανοησίες ενός ατόμου που νόμισε ότι ασκούσε επιρροή... ακόμα τζαι στο να πουλά ανοησίες..Απλα δεν ειχε τι άλλο να πει τζαι επεφτε σε επιπεδο του νηπαγωγειου..


    Τζήνη ήταν η πρώτη αποκαλυπτική ήττα του θεάματος Κωνσταντίνου. Απετυχε [όπως τζαι η εφημεριδα του ] οικτρα να πεισει για την δαιμονοποιηση στην οποια επενδυε. Το ιδιο το κοινο στον Πολιτη αρχισε να αντιδρα εντονα.. Ενώ ο Λ. Μαύρος καθώς έχανε το αριστερό του κοινό, που μετακόμιζε αλλού, επέμενε στο φκιολίν του – με κάποιες απόπειρες να μπει στο ιντερνέτ, ο Κωνσταντίνου αφηνίασε: άρκεψε να λογοκρίνει όποιον/α του έκανε κριτική. Εν μέρει ο Κωνσταντίνου δεν είχε και τί να πει. Τα κείμενα του ήταν φτωχά αν το δεις σε σχέση με το περιεχόμενο/πληροφορίες. Τα μόνο ενδιαφέρον τους ήταν οι ατάκες. Σκιτσογράφος ήταν παρά αναλυτής ή δημοσιογράφος. Οπότε έσπασε τα μούτρα του – τζαι αποκαλύφτηκε. Τον έγραψαν κανονικά στην γελοία προσπάθεια του να επιτεθεί στους ανεξάρτητους αξιωματούχους. Ήταν ένα άτομο που εξυπηρετούσε τον Αναστασιάδη τζαι απλώς το έπαιζε κάπως κριτική για να μαζεύει ακροατήριο τζαι να το βομβαρδίσουν μετά με την προπαγάνδα του προεδρικού οι υπόλοιποι. Συνταγή Πολίτης λτδ..:)


    Η κατάρρευση του Κωνσταντίνου άρχισε να γίνεται εμφανής. Πέρα από την αδυναμία του να απαντήσει, άρχιζε να κατασκευάσει παραμύθια δαιμονοποίησης για όσους του έκαναν κριτική - νόμιζε ότι δαιμονοποιούσε, ενώ εξευτελιζόταν αποκαλύπτοντας μια πίκρικη μικροπρέπεια. Από ένα σημείο τζαι μετά το έχασε πλήρως – ίσως σαν σύμπτωμα πανικού γιατί ένοιωθε ότι τώρα πια το ακροατήριο σμικρύνονταν τζαι οι ατακούλες δεν πουλούσαν. Αλλά δεν είχε τζαι τί να πει ο καημένος.


    Αν η διχοτόμηση σαν συνέπεια ήταν το σημείο που τσάκισε τον Μαύρο, ο ρατσισμός του Ισραήλ τον οποίο υιοθέτησε ο Κωνσταντίνου ήταν το φινάλε της  φούσκας Κωνσταντίνου που είχε ήδη εμπλακεί σε μια σειρά από άλλες μικροπρεπείς ανοησίες με τους εκπαιδευτικούς προηγουμένως – την περίοδο της αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση. Όταν προέκυψε η υπόθεση με την κοπέλα από την Βρετανία που κατάγγειλε βιασμό, ο Κωνσταντίνου που πουλούσε εν μέρει και ένα προφίλ στήριξης στις σεξουαλικές προτιμήσεις πέρα από την ετεροφυλία, πέταξε αιφνίδια την μάσκα της ευαισθησίας, για να γίνει ένας φανατικός, που θύμιζε φαλλοκεντρικό άγχος ευνουχισμού – όχι μόνο προσπάθησε να δαιμονοποιήσει την κοπέλα με υπονουμενα, αλλά εξαπέλυσε και επιθεση ενάντια στις γυναίκες που την στήριζαν. Ήταν πραγματικά τραγικός, καθώς ξαφνικά πουλούσε τζαι ευαισθησία για τον ..τουρισμό [αυτό εννοούσε με το «συλλογικό κακό» που θα μας έβρισκε με την δημοσιοποίηση της αθλιότητας του δικαστηριου για την κοπέλα] – κάτι ανάμεσα σε εκπρόσωπο του Αναστασιάδη τζαι της ΟΕΒ.. Η δε μικροπρέπεια του για τις ακτιβίστριες ηταν χαρακτηριστική. Μιλούσε για πληρωμένες ακτιβίστριες, ένας τυπάκος που εργοδοτειται από μια φιλοκυβερνητική εφημερίδα την εποχή της διαπλοκής.


    «
    Costis Con
    «Διαβάζω ακόμα
    posts για το boycottcyprus και τα υπόλοιπα και οφείλω να πω το εξής: η τραγική ηδονή που θέλει να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει, σε πάρα πολλά από αυτά, δεν έχει σχέση με τη 19χρονη. Είναι σύμπτωμα απλής, κλινικής βλακείας. Μόνο τέτοιοι τραγικοί άνθρωποι θα μπορούσαν να ηδονίζονται για κάτι το οποίο οδηγεί σε συλλογικό κακό, συνεπώς και στους ίδιους. Βεβαίως, το τελευταίο σε κάποιο μόνο βαθμό αφού, οι πλείστοι από αυτούς και αυτές τους χαιρέκακους ανόητους και ανόητες είτε πληρώνονται από το Δημόσιο είτε κάνουν μπίζνες με τον ακτιβισμό τους. Όμως, η βλακεία τους είναι πραγματικά τρομακτική... 😳

    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10157269975803052&set=a.10150845014743052&type=3&theater


    Άρχισε τότε να τα έχει με το ιντερνέτ, με τα Μέσα Κοινωνική Δικτύωσης κοκ. Τζαι να βρίζει χαζά την κοινωνία γύρω του για ...προβληματικό
    DNA.. :) ..Του έφταιγαν τα ρούχα του κοινώς... :) ..Δεν μπορούσε να απαντήσει τζαι δεν μπορούσε να σταματήσει την αποκάλυψη του απο πολλούς που κάποτε τον πίστευαν..

    Και τότε άρχισε να συγκροτείται η εικόνα του τί κρυβόταν πίσω από τις ατακούλες του θεάματος ΚωνΚων. Η ταύτιση του με το Ισραήλ δεν ήταν παράξενη – η επιχειρηση η οποια τον εργοδοτουσε ανήκε στο ίδιο μπλοκ ξεπλύματος του Ισραήλ. Απλώς ο καημένος ο Κωνσταντίνου ήταν πιο «αθυρόστομος» και αυτοκαρφωνόταν.


    Όταν έτρεξε σαν στρατιωτάκι να στηρίξει την ισραηλίτικη επίθεση χωρίς έστω μια τυπική απόσταση [έστω μια αναφορά στα πολλαπλάσια θύματα ανάμεσα στους παλαιστίνιους] δεν έκανε απλώς στρηπ τηζ μια εξάρτησης/μονομέρειας/αδυναμίας μιας στοιχειωδώς έντιμης, έστω, παρουσίασης... Φανηκε
    in real time ταυτισμένος με ένα ξεδιάντροπο ρατσισμό.

    Ο Κωνσταντίνου που ζητούσε στήριξη για τους ομοφυλόφιλους πουλούσε δαιμονοποίηση για μια κοπέλα που κατάγγειλε ρατσισμό. Τώρα ο Κωνσταντίνου που πουλούσε δηθεν αντι-ρατσισμό εσωτερικά, ταυτιζόταν με τον πιο ξεδιάντροπά ισραηλίτικο ρατσισμό. Τζαι οϊ μόνο. Ξαφνικά τζαι στο εσωτερικό ο Κωνσταντίνου ήταν συνήγορος του κάθε εθνικιστή που έβλεπε στο Ισραήλ το σύμμαχο που θα νικούσε την Τουρκία κλπ...


    Η αποκάλυψη...

    Τα θέμα δεν είναι ότι είναι παραπλανεί, ότι ξεπλένει συμφέροντά κοκ. Το θέμα ηταν πια η κραυγαλεα αντιφαση – στην περιπτωση του Ισραηλ ταυτιζοταν με ότι οι ατακούλες του κατηγορούσαν πριν. Ο δήθεν που αποκαλύφθηκε τζαι σεξιστής τζαι ρατσιστής αναλογω πλαισιου. Αυτά είχε γράψει σαν φτηνιαρικα υπονουμενα ενάντια στην κοπέλα που κατάγγειλε βιασμό από ισραηλίτες:


    «
    Το ζήτημα των καταγγελιών, των ψευδών καταγγελιών για βιασμούς με σκοπό την απόσπαση χρημάτων από ασφάλειες είναι ένα τεράστιο πρόβλημα για τουριστικούς προορισμούς και η Κύπρος δεν είναι εξαίρεση. Κάθε άλλο. Έχουμε υποστεί πολλά λόγω αυτού του φαινομένου.»

    Πόσο πιο άθλιο μπορεί να γίνει ένα κόλλημα η μια προσπάθεια ξεπλύματος;
    Το φθινόπωρο μιας παραπλάνησης που ξεφουσκώνει..

    Το ότι τον έπιασε αμόκ γιατί οι αριστεροί φυσικά δεν ταυτίζονται με τον ρατσισμό του ισραηλ, ήταν κωμικό. Έδειχνε πόσο είχε υπερεκτιμήσει την επιρροή                                                           των ατακούλων του, τζαι σε ποια αυταπάτη ζούσε για την πειθώ του.
    Η εξάρτηση ήταν πλέον εμφανής.

 

 

  • Ο ρητορικός ρατσισμός του ΚωνΚων  Ι:



    Αφού ονομάζει «δολοφονική τρομοκρατία» τους πυραύλους της Χαμάς που είχαν σαν θύματα το ένα δέκατο των συνολικών θυμάτων [7 στους 77 ας πούμε] ξηχάννει ο καημένος, να αναφερθεί στα πολλαπλάσια [δεκαπλάσια – 70 στα 77] θύματα ανάμεσα στους παλαιστίνιους.. Μια ξεδιάντροπα ρατσιστική ρητορική, η οποία ενώ προβάλει τα θύματα της μιας πλευράς, λογοκρίνει τις αιτίες αντίδρασης τζαι τα θύματα της άλλης πλευράς – την οποία προσπαθεί να δαιμονοποιήσει.


    Τζαι μια μικρή αποδόμηση από τον Χ. Χατζηιωάννου  της αρχική απόπειρας ρητορικής υπεκφυγής – «μπορούμε να συζητούμε..» ..


    Χρίστος Χατζηιωάννου

    «Το άλλο το ακούσατε; Όταν βομβαρδίσεις και δολοφονήσεις δεκατέσσερα παιδιά, είναι "αποφασιστικότητα" (Χ. Τσουρούλης) και "δικαίωμα στην αυτοπροστασία" (Κ. Κωνσταντίνου).»


    Μπορούμε να συζητουμε.. φτάνει να μπορούν οι ισραηλίτες έποικοι να αρπάζουν γη, σπίθκια κλπ. Τζαι να σκοτώνονται οι παλαιστίνιοι χωρίς να αναφέρονται καν..

    Αν αυτός δεν είναι ρατσισμός...

 

 

  • Για να έχουμε εικόνα πως συγκαλύπτει ο ρατσισμός: Οι αριθμοί των θυμάτων έχουν τζαι μια ιστορική καταγραφή, η οποία επίσης λογοκρίθηκε...ΙΙ

    Όταν ο Κων Κων του Πολίτη λογόκρινε τα πολλαπλάσια θύματα  ανάμεσα στους Παλαιστίνιους, δεν το έκανε από απλή άγνοια αλλά μαλλον από συνειδητή λογοκρισία –  οι αριθμοί ήταν εύκολα διαθέσιμοι και στο ιντερνέτ τζαι από δυτικά ΜΜΕ..


    «At least 103 Palestinians have been killed since Monday, including 27 children, and more than 580 wounded, the health ministry in Gaza said. Officials in the territory said many civilians had died.»  
    https://www.bbc.com/news/world-middle-east-57110368

    Ποιά είναι η διαφορά του Κωνσταντινου απο οποιοδηποτε ελληνοκυπριο εθνικιστη όταν λογοκρίνει τα θύματα ανάμεσα στους τουρκοκύπριους τζαι προβάλοει μόνο τα θύματα ανάμεσα στους ελληνοκύπριους;


    Αυτό κάμνει τζαι ο Κωνσταντίνου του Πολίτη στην ρητορικη προώθησης των αποικιακών [σε σχέση με την γη των παλαιστινίων] συμφερόντων του Ισραήλ.


    Ιδού επίσης τζαι ένα κατάλογος των νεκρών από το 2011.. Αυτοί οι αριθμοί δεν είναι θέμα συζήτησης. Είναι διαθέσιμοι τζαι σαν κάποιος που καμώνεται ότι ασχολείται με το θέμα, τζαι πληρωνεται να καμνει τον δημοσιογραφο, ο ΚωνΚων θα πρέπει να ήξερε τουλάχιστον την τεραστια διαφορά ανάμεσα στα θύματα - παλαιστίνιων τζαι ισραηλιτών...


    Αναπόφευκτο συμπέρασμα: έπαιξε πελλόν για να παραπλανήσει..


    Anastasis Pis

    Israeli-Palestinian conflict deaths/injuries documented by UN


    Palestinian:


    2011 2.3K

    2012 4.9K

    2013 4K

    2014 19.9K

    2015 14.8K

    2016 3.6K

    2017 8.5K

    2018 31.6K

    2019 15.6K

    2020 2.8K


    Israeli:


    2011 136

    2012 578

    2013 157

    2014 2.8
    K
    2015 339

    2016 222

    2017 174

    2018 130

    2019 133

    2020 61

 

  • Μια μικρή αποδόμηση μιας ακόμα παραπλάνησης  ΙΙΙ – οι δηθεν ιρανικοί πύραυλοι..

    «Δημοσιογραφία, Κωνσταντίνου, Πολιτης λτδ»..
    Να το πουμε «Η προπαγάνδα του ισραηλίτικου κράτους, σαν πακεταρισμένη παραπλάνηση»;.. Τζαι κατά τα άλλα οι κυπραιοι εν βάρβαροι, οι παλαιστίνιοι δεν αναφέρονται καν σαν ανθρώπινα όντα, ακόμα τζαι σαν νεκροί, ενώ οι Ισραηλίτες είναι ανώτερος πολιτισμός.

    « Ο ρατσισμός στο πιάτο σας» ;..
    Πασάροντας τζαι λλίον ανύπαρκτους «ιρανικούς πυραύλους» για να δέσει το γλυκό της δαιμονοποίησης των αντιπάλων του Ισραήλ.

    Αξίζει να σχολιαστεί, σε αυτό το πλαίσιο, η παραπλάνηση για τους «ιρανικούς πυραύλους.


    Μέχρι τζαι ένα φανατικός σε βαθμό αυτοεξευτελισμού όπως ο Κωνσταντίνου, δεν μπορεί να μην ξέρει ότι το «αγαπημένο του κράτος» πολιορκεί την Γάζα άρα δεν μπορούν να σταλούν πύραυλοι στην Γαζα – «ιρανικοί» οι άλλοι. Είναι γνωστό [σε όποιον/α το ψάξει υποτυπωδώς το θέμα αντί να αναμεταδίδει ότι του πασάρει η πρεσβεία του Ισραήλ] ότι οι πύραυλοι που εκτοξεύονται, κατασκευάζονται στη Γάζα. Βέβαια, δεν ταιρκαζει με το παραμύθι των βαρβάρων παλαιστινίων. Αλλά ιδού που το λαλεί τζαι το
    BBC..

    «But by far the bulk of the Hamas and Islamic Jihad arsenals come from a dynamic and relatively sophisticated manufacturing capability inside the Gaza Strip itself. Israeli and outside experts believe that Iranian know-how and assistance have played a significant role in building up this industry. Accordingly, weapons manufacturing and storage sites have been among the chief targets of the Israeli strikes.»
    https://www.bbc.com/news/world-middle-east-57092245

    Αλλα το να λες «ιρανικοί πύραυλοι» δημιουργεί μια συμπαραδηλωση ότι από τα βάθη της Ασίας μας [στην περιοχή μας] ρίχνουν πυραύλους οι ισλαμιστές κοκ...


    Τζαι μετα διαπιστώθηκε οτι αυτοί που βομβαρδίζουν κτήρια δημοσιογραφικών πρακτορείων όπως το
    Associated Press είναι το «αγαπημένο κράτος» του Κωνσταντίνου που προφανώς εν θέλει την καταγραφή του εγκλήματος των δικών του πυραύλων..

 

 

  • Μια αντιπροσωπευτική αναπαράσταση της αρχικής προσπάθειας των ισραηλίτικων πρεσβειών να προβάλουν το θέμα μέσα από τους ημέτερους στα δυτικά ΜΜΕ..Να κλαψουρίζεις για ένα πύραυλο ενώ ισοπεδώνεις μια περιοχή






  •  Τζαι φυσικά εν ηταν μόνο η παρειτσα του Πολίτη κοκ που εβουρησαν να προσφέρουν συγκάλυψη..

    Εισιεν τζαι η Καθημερινή του Λοττιδη το «μερτικό της» που θα ελάλεν τζαι ο Βασίλης.


    Ο βομβαρδισμός του κτηρίου το οποίο στέγαζε δημοσιογράφους κωδικοποιήθηκε σαν «κατάρρευση». Ετσι στα καλά καθούμενα έπεσε μόνο του τα γερημα..


    Δημοσιογραφία της πλάκας..
    Αθθυμιζει την ανακοίνωση της ΕΔΕΚ για τις κατεδαφίσεις διατηρητέων από το συνεργείο του Αρχιεπίσκοπου – «καταρρευσαν» όχι «κατεδαφίστηκαν”. Έχουν τζαι οι λέξεις τα νοήματα τους. Όπως τζαι οι επιλογές λέξεων τζαι οι μορφές λογοκρισίας..





  •  Υπαρχουν τζαι τα πρόσωπα των θυμάτων..Αυτο το κοριστσι ας πουμε...Για να μην μιλάμε μόνο για αριθμούς νεκρων παλαιστινίων που λογοκρίνει ο ρατσισμoς των εξαρτώμενων της ισραηλινής πρεσβείας τζαι των δυτικών προκαταλήψεων..

    Τούτη η μιτσιά πέθανε/σκοτώθηκε από ισραηλίτικο βομβαρδισμό. Γιατί ο Νετανιάχου θέλει κρίση για να μην πάει φυλακή. Γιατί το ισραηλιτικό κράτος, παραβιάζοντας τις διεθνείς αποφάσεις επιμένει να αρπάζει σπιθκια την ανατολική Ιερουσαλήμ για να τα δώσει σε έποικους...


    Να θυμομαστε αυτό το στρατοεπδο συγκεντρωσης διπλα μας. Γιατί ειναι τζαι οι παλαιστίνιοι ανθρώποι..Συμβολα αντιστασης..


    Τζαι θα έρτει μια μέρα που οι απόγονοι όσων δολοφονούν σήμερα, θα ντρέπονται όπως ντρέπονται οι Γερμανοι για τον μαζικό θάνατο των εβραίων [τζαι όχι μόνο] στα στρατόπεδα συγκέντρωσης της δεκαετίας του 1940.


    Steven McCallum

    Rahaf Al Masry. 6 years old. Entire life ahead of her. Dead - in the blink of an eye.

    Nothing justifies this.
    #GazaUnderAttack






  •  Ένα τεκμήριο διάλογου ανάμεσα σε μια παλαιστίνια, την Muna, που θα της πάρουν το σπίτι τζαι ένα έποικο, τον Yakub, που θα πιάσει το σπίτι της. Αυτά που ο κάθε ΚωνΚων/Τσουρούλης/Τζίβας/Καλατζής κοκ θέλουν να λογοκρινονται... Τζαι απλώς μετά να μιλούμε γενικώς - με την παλαιστίνια στους δρόμους, τζαι τον έποικο στο σπίτι της. Τζαι αν πάει Η Παλαιστινια να μείνει στην Γάζα μπορεί να την εύρει τζαι καμιά βομβα του Ισραηλιτικού κράτους, τζαι αν πάει στην Δυτική όχθη, θα μπορούν να μπουκάρουν στο σπίτι της ισραηλινοί στρατιώτες...Τζαι  θα υπαρχουν μερικα φερεφωνα που θα προσπαθουν ακομα τζαι τοτε να λογοκρινουν την εμπειρια της..

    Από ένα βίντεο το οποίο αρχικά λογοκρίθηκε στο
    Instagram. Ένας ενδιαφέρον διάλογος ανάμεσα στο φορέα του αποικιακού κράτους, ένα Ισραηλίτη, τον Yakub τζαι μια Παλαιστίνια, την Muna της όποιας θα πιάσει το σπίτι ο Yakub στον αποικιακό κόσμο του ισραηλινού κράτους. Στον αποικιακό κόσμο του Yakub κάποιος θα αρπάξει το σπίτι, αφού η Muna εν παλαιστίνια. Για την Muna που την άλλη εν θέμα δικαίου. Μπορεί το Ισραηλίτικο κράτος [που επί Νετανιάχου ονομάστηκε «εβραϊκό» σε μια ξεκάθαρα ρατσιστική κίνηση] να καταλάβει την έννοια του δικαίου πκιον έτσι που έχουν βυθιστεί στην αθλιότητας της αποικιακής εθνοκάθαρσης των παλαιστινίων;

    «
    Yakub, ξέρεις ότι τούτο ενεν δικό σου σπίτι..» Η Muna βρίσκεται εξω από το σπίτι της.

    Ο
    Yakub απαντά. «Ναι αλλα, άμα φύω εν τζαι παεις πίσω. Οποτε ποιον εν το προβλημα;  Γιατι μου φωνάζεις; Εν το εκαμα εγω τουτο. Εν το εκαμα εγω τουτο. Εν εύκολο να μου φωνάζεις αλλα εν είμαι εγώ που το εκαμα τουτο.»

    Muna
    : «Κλεφκεις το σπίτι μου».

    Yakub
    . «Τζαι να μεν το κλέψω εγώ, κάποιος άλλος θα το κλέψει. »

    Muna
    . «Οϊ. Κανένας εν επιτρέπεται να το κλέψει»..

    «One of the videos initially censored by Instagram is that of Muna al-Kurd, a Palestinian woman who had lost her home in Sheikh Jarrah to a Jewish settler by the name of Yakub.


    “Yakub, you know this is not your house,” Muna is seen outside her home, speaking to Yakub.


    Yakub answers, “Yes, but if I go, you don’t go back. So what’s the problem? Why are you yelling at me? I didn’t do this. I didn’t do this. It’s easy to yell at me, but I didn’t do this.


    Muna: “You are stealing my house.”


    Yakub: “And if I don’t steal it, someone else is going to steal it.”


    Muna: “No. No one is allowed to steal it.”


    The untold story of Sheikh Jarrah, of Jerusalem – in fact, of all of Palestine – is that of Muna and Yakub, the former representing Palestine, the latter, Israel. For justice to ever be attained, Muna must be allowed to reclaim her stolen home and Yakub must be held accountable for his crime.»

    https://www.counterpunch.org/2021/05/13/muna-is-palestine-yakub-is-israel-the-untold-story-of-sheikh-jarrah-2/





  •  Βγήκε λοιπόν σεργιάνι το χαφιεδότσουρμο... Έπαθαν τόσο πανικό που θέλουν να λογοκρίνουν τζαι το χιούμορ τζαι διούν αμοιβή για χαφιέδες...;

    Στις ΗΠΑ, όπου το ισραηλίτικο λόμπι νοιώθει να χάνει το έδαφος κάτω από τα πόθκια του, καθώς αυξανόμενα, αμερικανοί αλλά τζαι αμερικανο-εβραίοι αντιδρούν στο ρατσισμό του καθεστώτος Νετανιάχου, άρκεψε να στήνει δίκτυα χαφιεδισμού – σε πανεπιστήμια μέχρι τζαι σε έντυπα..


    Το πιο κάτω είναι ένα χιουμοριστικό σχόλιο με φωτογραφία για τις δικαιολογίες του ισραηλίτικου ρατσισμού για την δολοφονία παιδιών στην Παλαιστίνη..


    Ούτε χιούμορ εν αντέχει πκιον το καθεστώς. Ανακοινώσαν αμοιβή σε όποιον τους δώσει πληροφορίες ποιος/α εδημοσιοποίησεν την εικόνα– προφανώς για να πάσιν στο μάστρο/εργοδότη για να τον/την απολύσει..


    Οι απόγονοι υποτίθεται αυτών που επιβίωσαν από το Άουσβιτς; Οξά αυτοί που αντιγράφουν τους ναζί;




    “I could see the whites of the baby’s eyes and hear her terrifying cries, and I knew it was either her or me,”
    the fictional Israeli soldier in the article tells his comrades. “And this wasn’t some newborn infant, you know? This was a baby who could probably sit up independently. I was scared, but I acted quickly to throw that tear gas at her and her older sister. And who knows how many lives I saved when I shot the women trying to help her?”

    The story was retweeted after several days of street violence in Jerusalem, which culminated with the Israel Defense Forces
    pounding Gaza with airstrikes in response to Palestinian rocket attacks. Palestinian officials say that nine children were killed in the Israeli strikes, while Palestinian rockets killed two Israeli civilians and wounded several others, including a 12-year-old child.

    To be clear, there is blame on both sides here. But make fun of Israel’s proclivity for killing Palestinian children, and you’re an anti-Semite. That’s according to StopAntisemitism.org, a New York-based watchdog group whose Twitter tagline reads
    “We expose antisemitism, regardless of source.”

    The group didn’t just kvetch about the article. It offered a
    “prize” to anyone on the Onion’s staff willing to snitch on whoever tweeted the story out. - https://www.rt.com/op-ed/523533-onion-israel-anti-semitism/





  •  Τζαι μια γοητευτική ιρλανδική απάντηση από ένα βουλευτή στο ιρλανδικό κοινοβούλιο  με τον Ισραηλίτη πρέσβη να ακούει τζαι να ξεροκαταπίνει... :)

    https://www.youtube.com/watch?v=zNUp3hGEPHk




  •  Τα όπλα του «πολιτισμένου» ισραηλιτικού κράτους – προφανώς μερικοί έχουν μια ιδιαίτερη σχέση με τον «βόθρους» τζαι τους «οχετούς.»..

    Iasonas
    Apostolopoulos

    Την ώρα που οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στην Γάζα έχουν σκοτώσει 103 ανθρώπους εκ των οποίων 27 παιδιά, στην Ιερουσαλήμ, οι «Γιατροί Χωρίς Σύνορα» αναφέρουν ότι τις τελευταίες μέρες έχουν περιθάλψει εκατοντάδες τραυματίες Παλαιστινίους, με χτυπήματα από πλαστικές σφαίρες, γκλοπς και δηλητηρίαση από λύματα. Ναι, καλά διαβάσατε, λύματα ή αλλιώς
    skunk weapon.

    Η «βόμβα σκατών» κατασκευάζεται από την ισραηλινή εταιρία
    Odortec και ρίχνεται από αύρες της αστυνομίας με κανόνια.

    Η μυρωδιά θυμίζει νεκρό ζώο ή βόθρο και παραμένει στον ψεκασμένο χώρο μέχρι και βδομάδες ενώ στα ρούχα για μήνες.


    Η επαφή με το δέρμα προκαλεί ερεθισμούς, και η κατάποση, συμπτώματα δηλητηρίασης, ναυτία, εμετούς ακόμα και θάνατο.


    Πέρα από την χρήση σε διαδηλώσεις, το όπλο χρησιμοποιείται ως μέτρο μαζικής πειθάρχησης, τρομοκρατίας και συλλογικής ευθύνης σε γειτονιές, μαγαζιά ή και σπίτια Παλαιστίνιων που συμμετέχουν σε διαμαρτυρίες.


    Το ισραηλινό κράτος εδώ και δεκατίες εφαρμόζει ακριβώς το δόγμα του απαρτχάιντ, «κλείνω την μειονότητα σε όλο και μικρότερες και πιο απομονωμένες ζώνες ασφυκτικού ελέγχου και επιτήρησης» (μπαντουστάν), ελέγχοντας πλουτοπαραγωγικούς πόρους, εύφορη γη και νερό.


    Αυτή τη στιγμή το «κράτος της Παλαιστίνης» είναι απλά κάποιες νησίδες γης σε μια θάλασσα από ισραηλινά στρατόπεδα, οικισμούς, φράκτες και
    checkpoint.

    Τα επεισόδια στην Ιερουσαλήμ ξεκίνησαν λόγω της επικείμενης έξωσης παλαιστινιακών οικογενειών από αραβική γειτονιά για να εγκατασταθούν Εβραίοι-Ισραηλινοί έποικοι.


    Η πάγια πολιτική του Ισραήλ είναι η βίαιη επέκταση των οικισμών εποίκων και η κατοχή όσο περισσότερης παλαιστινιακής γη με όσο το δυνατόν λιγότερους Παλαιστινίους μέσα.


    Η φυλετική βία, η συνεχής απώλεια σπιτιών και γης, η στρατιωτική κατοχή, η ρατσιστική αντιμετώπιση των παλαιστινίων, η μετατροπή τους σε σώματα άξια να λουστούν ακόμα και με σκατά, οι καθημερινές ταπεινώσεις, βασανισμοί και εκτελέσεις, οι εκατοντάδες συλλήψεις και το εμπάργκο κάνουν πιο φανερό από ποτέ ότι:


    Δεν υπάρχει καμια σύγκρουση δυο εθνικισμών, υπάρχει ένα πληθυσμός που αντιστέκεται στην ισοπέδωση του.


    #
    GazaUnderAttack
    #StopJerusalemExpulsions #SaveSheikhJarrah






  •  Ευτυχώς υπάρχουν τζαι τούτοι στο Ισραήλ. Σκέφτεσαι ώρες ώρες πόση ελπίδα στην ανθρωπότητα έδωσαν οι κομμουνιστές σε διάφορες αποικοκρατούμενες χώρες, με εθνικιστικές διαμάχες όταν έμπαιναν μπροστά στους εθνικιστικούς διαχωρισμούς...

    Κουβαλώντας την άλλη ελπίδα..




    Την Τρίτη, 11/05, το
    Hadash διοργάνωσε διαδηλώσεις σε διάφορες πόλεις του Ισραήλ κατά της στρατιωτικής κλιμάκωσης και των επιθέσεων εναντίων των παλαιστινίων, οι οποίες καταστάληκαν βίαια από την ισραηλινή αστυνομία. Τα συνθήματα των ισραηλινών διαδηλωτών, μεταξύ άλλων, ήταν:

    "Οι ζωές των Παλαιστινίων αξίζουν", "Σταματήστε το απαρχάιντ", "Ναι στη Δημοκρατία - Όχι στο φασισμό"


    http://maki.org.il/en/?p=27639

 

 

  • Τζαι η αξιοπρέπεια της άλλης, της ιστορικής, κοσμοπολίτικης, εβραϊκής φωνής που γέννησε ένα Τσόμσκι, ένα Μαρξ, ένα Αϊνστάιν, ένα Φρόιντ..


 

  • Τζαι για να αθθυμούμαστε τζαι το κυπριακό. Ποιοί έδωσαν στην Τουρκία λευκή επιταγή να αλωνίζει [σε θάλασσες γυρόν που την Κύπρο αλλά τζαι διεθνώς πολιτικά] σαν η πλευρά που τηρεί τις υποσχέσεις της σε αντίθεση με την ελληνοκυπριακή [Αναστασιάδη] που άλλα λαλεί  άλλα κάμνει κοκ..

    «Ο Τσαβούσογλου παρουσίασε στη Γενεύη έγγραφο του Κραν Μοντάνα διά του οποίου ο Αναστασιάδης απέρριψε την εκ περιτροπής προεδρία



    Fished
    from the internet:
    Είναι αδιανόητο έως και εξωφρενικό να αποκαλύπτεται από τον τουρκικό Τύπο, ότι το 2017 στο Κραν Μοντάνα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης κατέθεσε έγγραφο που απέρριπτε την εκ περιτροπής προεδρία η οποία υπάρχει συμφωνημένη μεταξύ των δύο πλευρών και διατυπωμένη στα ψηφίσματα του Σ.Α. του ΟΗΕ, ενώ είπε στον Τσαβούσογλου ότι οι Ε/κ δεν πρόκειται να μοιραστούν ούτε καν νοσοκομείο με τους Τ/κ, πόσο μάλλον την εξουσία! Αυτά, σύμφωνα με τη Χουριέτ της 6ης Μαΐου 2021 ελέχθηκαν στη διάρκεια της Πενταμερούς της Γενεύης 27-29 Απριλίου, από τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου ο οποίος και παρουσίασε το έγγραφο Αναστασιάδη του 2017.

    Συγκεκριμένα όπως έγραψε το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ), στην Πενταμερή διαμείφθηκαν τα παρακάτω: «Ο τ/κ Τύπος αναδημοσιεύει σήμερα (07.05.21) άρθρο από την χθεσινή Χουριέτ, του Φατίχ Τσιεκιργέ για το παρασκήνιο της άτυπης πενταμερούς στη Γενεύη, όπου ο Τούρκος αρθρογράφος αναφέρεται σε «έγγραφο που πάγωσε το τραπέζι στη Γενεύη». Σύμφωνα με το άρθρο, στην συνάντηση το λόγο είχε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ο οποίος μίλησε περίπου 40 λεπτά, και υπερασπίστηκε τη θέση για λύση ομοσπονδίας. Στη συνέχεια, αναφέρει, πήρε σειρά ο Υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος ρώτησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας:

    «Δεν είστε εσείς που πριν από 4 χρόνια στο Κραν Μοντανά μου είπατε ότι οι Ελληνοκύπριοι ποτέ δεν πρόκειται να μοιραστούν την εξουσία με τους Τουρκοκύπριους και ότι εσείς δεν θα μπορέσετε να πείσετε το λαό σας για αυτό το θέμα;». Σύμφωνα με τον Τούρκο αρθρογράφο, αυτή η ερώτηση του Τσαβούσογλου έπεσε σαν πάγος στο τραπέζι. Ακολούθησε διάλογος μεταξύ του Τούρκου Υπουργού και του ΠτΔ με τον κ. Τσαβούσογλου να ρωτά τον Πρόεδρο Αναστασιάδη κατά πόσο στο Κρανς Μοντάνα, «δεν ήσασταν εσείς που μου είπατε ξανά ότι ‘ο λαός μου δεν είναι έτοιμος να μοιραστεί ακόμη και τα νοσοκομεία με τους Τουρκοκύπριους;’».

    Ο Τσιεκιργέ έγραψε ότι ο Τούρκος ΥΠΕΞ είπε πλέον "φτάνει πια" σε αυτά τα παιχνίδια διπλοπροσωπίας που συνεχίζονται για χρόνια και του παρουσίασε έγγραφο, το οποίο ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είχε καταθέσει στο Κραν Μοντανά με το οποίο απέρριψε την εκ περιτροπής προεδρία. Η ε/κ πλευρά, γράφει ο Τούρκος αρθρογράφος, αρχικά το αμφισβήτησε, αλλά όταν το έγγραφο τους δόθηκε επικράτησε σιωπή».

 

 

  • Ως τωρά τον Κούσιο είδαμεν τον να προσπαθεί να συγκαλύφκει τον εαυτό του για τον ρόλο/συμφέροντα του στις εταιρείες εκποιήσεων – ή στην προσπάθεια να συγκαλύψει τον Αναστασιάδη τζαι τα συμφέροντα της οικογένειας του στο σκάνδαλο των διαβατηρίων..

    Τωρά έτον τζαι ένα Κούσιο σε παράκρουση..


    Φωνάζει στον δημοσιογράφο γιατί «ρωτά». Καλά, ρε Κούσιε, δηλαδή ποια ενόμιζες ότι εν δουλειά των δημοσιογράφων;


    Εντάξει έσιετε τζαι τζήνο το συνεργείο στο προεδρικό που αντί να ρωτά, κατασκευάζει προπαγάνδα για αναμάσημα ημέτερων ..


    Αλλά εφτάσετε στο σημείο να νομίζετε ότι θα αναπαράγουν την προπαγάνδα σας ούλλοι;


    Οξά εν το άγχος γιατί καταλάβετε ότι εξευτελίζεστε με το να συμπεριφέρεστε, ανεξάρτητη χώρα τάχα μου, σαν όργανο ενός διαπλεκόμενου πολιτικάντη στο Τελ Αβίβ...


    Οξα να μεν λαλούμεν την λέξη «διεφθαρμένου» τζαι «πολιτικάντη» γιατί ξαφνικά μπορεί να εμφανιστούν καθρέφτες μπροστά σε μερικούς;.. :)



 

  • Τελικά ο Αναστασιάδης υπόγραψε το νομοσχέδιο με τις εγγυήσεις των τραπεζων..

    Αλλά τούτην την φορά ουτε οι τραπεζίτες, ούτε τα μιντιακά τους φερέφωνα αντιδράσαν  [τζαι να υποβάλουν τον Ανάστο να βάλει βέτο]  στο ότι καθορίστηκε ρόλος για την ελεγκτική υπηρεσία...


    Τελικά, άμα σφίξουν τα  πράματα, ανακαλύφκουν τζαι οι τραπεζίτες ότι ο κόσμος ένεν δικός τους τζαι πρέπει να ζήσουν με έλεγχο για τα κόλπα τους..
    Καλως.. :)

 

 

  • Στα προεκλογικά, η κατάσταση ντζίζει τζαι το επίπεδο του κωμικού πκιον..
    Οι υποψήφιοι του ΔΗΣΥ αγχώνονται σε βαθμο να συγκαλύφκουν το σήμα το κόμματος τους τζαι γράφουν στις ταπέλες συνθήματα, λες τζαι ανήκουν στην αντιπολίτευση..


    Δηλαδή τόσο απελπιστική εν η κατάσταση, κοπέλλια/κοπελλες, που προσπαθείτε να ξεγελάσετε τον κόσμο; Σε τελική ανάλυση, οι μισοί σας ψήφοι [άτε να πούμε μόνο οι μισοί χατιρικά] θα εν ψήφοι ουσιαστικά ενάντια στην διακυβέρνησή σας..

 

 

  • Άλλη πλάκα η ΕΔΕΚ.. Τωρά κάμνει εκστρατεία ενάντια στην.. «ατιμωρησία»..

    Πεεε. Μάλλον ο Σιζοπουλος προσπαθεί να αντιγράψει το κόμμα στο οποίο θέλει να πάρει την ΕΔΕΚ σαν ρεζέρβα, τον ΔΗΣΥ, τζαι αφού μάλλον καταλάβει ότι με το να πει την αλήθκεια εν μπαίνει καν στην Βουλή [«σοσιαλιστικές ψήφοι» για το κόμμα που στέγασε τη ΕΟΚΑ β;..] οπότε σύρνει ότι νά’ ναι πκιον..


    Καλά ρε Σιζιπουλειοι κοκ – ένεν ο Σιζόπουλος που εκτυπιέτουν στη Βουλή για την διαρροή στοιχείων που οδήγησαν στη διερεύνηση του σκανδάλου των διαβατηρίων; Δηλαδή ο Σιζόπουλος πρώτα εν έθελεν διερεύνηση τζαι τωρά, φωνάζει γιατί εν τιμωρούνται όσοι έθελεν να συγκαλύψει πριν;


    Οξά ο Σιζόπουλος φωνάζει για τον αρχιεπίσκοπο, ας πούμε, που έσυρε κάτω τα διατηρητέα τζαι ύστερα, αφού είπεν ότι θα τα σάσει, παίζει πελλόν; Αλλά ο Σιζό έβαλεν υποψήφιο υπάλληλο του αρχιεπίσκοπου;


    Οπότε ποιός να τιμωρηθεί ρε;.. :)
    Μυριζει πλυντήριο η υποθεση..

 

  • Τζαι το γΕλαμ έσιει την πλάκα του... μαζί με την δειλία συγκάλυψης τωρά της καταγωγής από τα χρυσά αυγά, των Αθηνών, έσιει πλάκα να θωρείς συνθήματα στις ταπέλες τους, του στυλ «Πόσο να τους ανέχεσαι»..

    Καλά ρε εσείς υπήρχε φορά που σας είσιεν ανάγκη ο ΔΗΣΥ τζαι εν εβουρήσετε να εξυπηρετήσετε;
    Εν είσαστε εσείς που από ότι λαλούν οι φήμες έστησεν σας το κόμμα ο Αρχιεπίσκοπος; Τζήνο τζαι την διαπλοκή του θα την ανέχεστε, οξά εν τον εαυτό σας που ρωτάτε – ποσο να σας ανεχτουν οσοι σας εψηφισαν την προηγουμενη φορα; Οξά το περιπαιξιμο εν λοαρκαζεται;.. :)

    Πάντως μια ενδιαφέρουσα κίνηση του ακροδεξιού μορφώματος είναι ότι μερικοί υποψήφιοι βάλλουν τζαι κυπριακή σημαία στις ταπέλες..
    Καλώς. Εκαταλάβετε τελικά σε ποιάν χώρα κατοικάτε;.. :)

 

 

  • Κοντέφκει άραγε το τέλος των 100 χρόνων μοναξιάς της Κολομβίας;

    Αν, τουτην την εφτομαδα, η Παλαιστίνη ήταν το κέντρο βάρους της αντίστασης, αφού συμβολίζει τζαι τον αγώνα της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, αλλά τζαι την αντίσταση για να κλείσει οριστικά η αποικιακή περίοδος, η Κολομβια ηταν η άλλη περιοχη μαζικων κινητοποιησεων. Σαν συμβολικο κεντρο των αγωνων για την απελευθέρωση της Λατινικής Αμερικής. Μέχρι τις 13 Μαΐου υπήρχαν 42 νεκροί από την καταστολή του κράτους των συμμοριών της ακροδεξιάς...Τζαι ο αγώνας συνεχίζεται στους δρόμους παρά την τρομοκρατία.


    Τζαι τα δυτικά ΜΜΕ μόλις εκαταφεραν να στείλουν ανταποκριτές στη Γάζα..



 

  • Ενδιαφέρουσες ευρωπαϊκές τάσεις: ένα συντριπτικό ποσοστό στην δημοσκόπηση του ευρωβαρόμετρου [96% στην Κύπρο, τζαι  87% πανευρωπαϊκά] είναι υπέρ του καθορισμού κατώτατου μισθού...

    Ενδιαφέρουσα τάση η οποία σαφώς δεν αντικατοπτρίζει την απόπειρα νεοφιλελεύθερης επιβολής τις προηγούμενες δεκαετίες – την αντίληψη δηλαδή ότι «θα τα λύσει όλα η αγορά». Προφανώς μετα τζαι την δραματική αύξηση της κρατικής παρέμβασης λόγω κορωνοϊου, ο μύθος της αυτορρυθμιζόμενης αγοράς εσιει υποχωρήσει.


    Ας ελπίσουμε ότι οι κοινωνίες θα θυμούνται την αθλιότητα της προηγουμένης δεκαετίας για να σωθούν οι τράπεζες..
    Τζαι ότι κοντέφκει επιτέλους τζαι η ώρα της ωριμότητας της ταξικής συνείδησης.

    Πάντως τζαι όσον αφορά την κρατική παρέμβαση με επενδύσεις δημόσιου χρήματος οι κύπριοι είναι θετικοί σε ποσοστό 89%.. Τζαι εν καλο που δημιουργήθηκε το προηγούμενο για έλεγχο από την ελεγκτική υπηρεσία των κρατικών οικονομικών παρεμβάσεων – γιατί έτρωεν πολλά η ημετεροκρατία ιδιαίτερα τούτην την περίοδο της συναγερμοκρατίας....


    Θα δούμε τις αντιπαραθέσεις του μέλλοντος με αυτά τα δεδομένα.

 

  • Οι ανθρωποι στους δρόμους για τα δικαιώματα τους..

    Εν ευχάριστο ότι αρχίζουν να απλώνονται στους δρόμους διαδηλώσεις τζαι κινητοποιήσεις για διεκδικηση δικαιωματων..


    Αμα μεχρι τζαι ο Φιλελευθερος λαλει ηταν «χιλιαδες» παμεν καλα..πολλα καλα..:)


    Από την κινητοποίηση των εκπαιδευτικών έξω από το προεδρικό για τερματισμό του εργασιακού καθεστώτος με αγορά υπηρεσιών ..


    Τζαι τουτο από τα καταλοιπα της νεοφιλελευθερης οικονομικης καταστροφης  των πολλων για τα συμφεροντα των λιγων...



  •   Μάλλον δεν έπαιξε ιδιαίτερα η ρατσιστική υστερία με τα ττέλια..

    Στο ζήτημα της μετανάστευσης στο οποίο είσιεν επενδύσει σαφώς η κυβέρνηση τζαι τα ακροδεξιά της δεκανίκια, υπάρχει, συμφωνα με την δημοσκοπηση του ευρωπβαρομετρου, ένα ποσοστό 44% που το θεωρεί ένα από τα σημαντικότερο θέματα τα οποία αντιμετωπίζει η ΕΕ αλλά με πτώση  9% από ένα χρόνο προηγουμένως [στοιχεία ευρωβαρόμετρου, Χαραυγή σελ. 11, 13/5]


    ...Μάλλον τα θεάματα με τα ττέλια, οι δηλώσεις Κούσιου κοκ, εν έπιασαν τόπο  για να υπάρχει μείωση...
    Τζαι εν ενδεικτικό επίσης ότι μια πλειοψηφία δεν τσίμπησε..
    Υπάρχει ελπίδα.. :)

 

 

  • Το ζήτημα της Άντρης Ελευθερίου τζαι οι θεαματικές υποσχέσεις Σαββίδη, Γιολιτη κοκ..

    Γιώργος Μιχαήλ

    “Σας διαβεβαιώνω ότι υπάρχει η πολιτική βούληση για αποτελεσματική αντιμετώπιση των θλιβερών αυτών φαινομένων, για στήριξη των θυμάτων και για παραδειγματική τιμωρία των δραστών”, έλεγε τον περασμένο Μάρτιο η Υπ. Δικαιοσύνης αναφορικά με τις υποθέσεις βίας και κακοποίησης σε βάρος γυναικών. Η υπόθεση της Άντρης Ελευθερίου μπορεί, ως γνωστό, να μπήκε στο συρτάρι λόγω νομικού κωλύματος και ελέω ποινικού κώδικα, ωστόσο μια αγγλική παροιμία λέει ότι όπου υπάρχει (πραγματική) θέληση, υπάρχει δρόμος! Και τον δρόμο τον δείχνει ο έγκριτος δικηγόρος με ειδίκευση στα ανθρώπινα δικαιώματα και πρόεδρος της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου Αχιλλέας Δημητριάδης.
    Συνεπώς, ιδού η Ρόδος…



 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η υποθεση της κ. Γιαννάκη φαίνεται να μετατράπηκε, με τις αντιδράσεις της [τζαι των εκ των φαινομένων, υποστηρικτών της], σε υποψία σαν σύμπτωμα διαπλοκής... το οποίο ενισχύεται από ένα είδος άγχους για λογοκρισία από.. τους «υπερασπιστές»..

Επίπεδο γελοιότητας με το συμπάθκειο – τα κοπελλούθκια του Χριστοδουλίδη πρέπει να πηαίνουν σχολείο με κρατική επιχορήγηση;

· Η Γιαννάκη, όπως ήρταν τα πράματα Χριστοδουλίδη, εν εσένα που εκθετει, με το δημοσιογραφικό δίκτυο που φαίνεται να πλάκωσε για να στηρίξει/προωθήσει τουτο που φαινεται σαν συγκάλυψη...