• Ποιός κυβερνά αυτήν την Χώρα; Οι πολίτες οξά οι οίκοι αξιολόγησης των τραπεζών;



Ποιός κυβερνά αυτήν την Χώρα; Οι πολίτες οξά οι οίκοι αξιολόγησης των τραπεζών;

Τελικά με την γάγγραινα [όπως εξελίσσεται] των τραπεζιτικών συμφερόντων σε διασύνδεση με τα συμφέροντα δικηγορικών γραφείων κοκ, τίθεται ξεκάθαρα το ερώτημα, αν θα πρέπει να γίνει τζαι ποδά, στην ελληνοκυπριακή κοινότητα, ένα κίνημα με τιτλο  «Αυτή η χώρα είναι δική μας»..

Προσέξετε τα δεδομένα – οι τράπεζες με τη ανοχή της κυβέρνησης παραβιάζουν ευρωπαϊκές οδηγίες για δικαιώματα των δανειοληπτών. Τελικά [καθώς η αντιπολίτευση συγκροτεί πλειοψηφία ή τζαι λόγω πιέσεων των πολιτών] η αντιπολίτευση ετοιμάζει νομοσχέδια για προστασία των δανειοληπτών. Στα ευρωπαϊκά πλαίσια.

Τζαι ιδου τζαι οι οίκοι αξιολόγησης οι οποίοι λειτουργώντας με ένα αποικιακό τρόπο λαλούν μας – «οϊ μεν το κάμετε διότι εμείς νομίζουμε ότι εν θα εν καλό για τις τράπεζες». Άσχετο δηλαδή αν σας κλέφκουν ή παρανομούν με βάση ευρωπαϊκή οδηγία/κανονισμό... Να αθθυμήσουμε ότι οι οίκοι αξιολόγησης εν επήραν χαμπάρι το ότι έρκετουν η κρίση που εξεκκίνησε το 2007-08; Έτσι για το επίπεδο εγκυρότητας..

Που τζιαμαί τζαι τζει, τίθεται πάλε θέμα τραπεζών – στηρίζουμε τις τράπεζες σχεδόν 10 χρόνια. Κάποτε πρέπει να σταματήσει τούτο φκιολίν τζαι να δούμε σαν κοινωνία πως θα λειτουργούν όσα τραπεζιτικά ιδρύματα μπορούν, μόνα τους..

Αν για να έχουμε τράπεζες θα πρέπει να έχουν προτεραιότητα τα συμφέροντα που εξυπηρετούν  πλούσιους πελάτες δικηγορικών γραφείων ημέτερων, τζαι να έχουμε τζαι τους οίκους αξιολόγησης να μας το παίζουν αποικιακοί κυβερνήτες, τότε ίσως να εν τζαιρός να τεθεί θέμα νομιμότητας. Δαμέ που εφτάσαμε έχουν το θράσος να μας ζητούν να παραβιάζουμε ευρωπαϊκές οδηγίες...

Για τα συμφέροντα μερικών...

«Δίχτυ προστασίας για τους δανειολήπτες ετοιμάζει η αντιπολίτευση, η οποία μάλιστα ετοίμασε σχέδιο Β σε περίπτωση που δεν συναινέσει η κυβέρνηση στις αλλαγές οι οποίες προωθούνται.

Το θέμα συζητήθηκε στη χθεσινή συνεδρία της Επιτροπής Οικονομικών, στην οποία συμφωνήθηκε η γραμμή την οποία θα ακολουθήσει η αντιπολίτευση για επίτευξη του στόχου.

Όπως εξήγησε ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Άριστος Δαμιανού, την επόμενη Πέμπτη 22 Απριλίου στη συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής θα τεθεί προς ψήφιση το νομοσχέδιο για τα δικαστήρια μαζί με τις τροπολογίες των κομμάτων, οι οποίες στοχεύουν στην επαναφορά του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος των δανειοληπτών να διεκδικούν αναστολή της εκποίησης της περιουσίας τους, το οποίο ετσιθελικά και κατά τρόπο απαράδεκτο αφαιρέθηκε με πρωτοβουλία της κυβέρνησης, του κυβερνώντος κόμματος και μιας ευκαιριακής πλειοψηφίας στη Βουλή το 2018. Παράλληλα, θα παραμείνουν σε εκκρεμότητα οι  13 προτάσεις νόμου οι οποίες είναι κατατεθειμένες στην Επιτροπή Οικονομικών, καθώς και η πρόταση του ΑΚΕΛ για επιμήκυνση της αναστολής των εκποιήσεων μέχρι τις 31 Ιουλίου 2021, ώστε σε περίπτωση που η κυβέρνηση αποσύρει το νομοσχέδιο προκειμένου αποφύγει την επαναφορά του δικτύου προστασίας των δανειοληπτών, τότε η Επιτροπή Οικονομικών να προχωρήσει με την άλλη οδό ψηφίζοντας τις αυτόνομες προτάσεις νόμου.

Εν τω μεταξύ, ο οίκος Moody’s επιχείρησε για άλλη μια φορά χθες να κάνει παρέμβαση απειλώντας ότι ενδεχόμενη αλλαγή του νομικού πλαισίου θα οδηγήσει σε πρόσθετες προβλέψεις από τις τράπεζες και θα καταστήσει λιγότερο ελκυστικές τις πωλήσεις δανείων. Εκτίμησε επίσης ότι αναμένεται νέο κύμα μη εξυπηρετούμενων δανείων, ενώ προανήγγειλε νέες πωλήσεις δανείων αλλά και εκποιήσεις. Από την άλλη, χαρακτήρισε ως πιστωτικά θετικό γεγονός τη μείωση κατά 43% των μη εξυπηρετούμενων δανείων στις κυπριακές τράπεζες, παρά την πανδημία.

Σημειώνεται ότι το βασικό επιχείρημα το οποίο προτάσσουν η κυβέρνηση και οι τράπεζες για τη μη αλλαγή του νομικού πλαισίου είναι οι αξιολογήσεις των οίκων.»

https://dialogos.com.cy/stinetai-xana-dichty-prostasias-toys-daneioliptes-schedio-v-antipoliteysi/ 


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η υποθεση της κ. Γιαννάκη φαίνεται να μετατράπηκε, με τις αντιδράσεις της [τζαι των εκ των φαινομένων, υποστηρικτών της], σε υποψία σαν σύμπτωμα διαπλοκής... το οποίο ενισχύεται από ένα είδος άγχους για λογοκρισία από.. τους «υπερασπιστές»..

Επίπεδο γελοιότητας με το συμπάθκειο – τα κοπελλούθκια του Χριστοδουλίδη πρέπει να πηαίνουν σχολείο με κρατική επιχορήγηση;

· Η Γιαννάκη, όπως ήρταν τα πράματα Χριστοδουλίδη, εν εσένα που εκθετει, με το δημοσιογραφικό δίκτυο που φαίνεται να πλάκωσε για να στηρίξει/προωθήσει τουτο που φαινεται σαν συγκάλυψη...