· Μια σημαντική διάσταση αυτής της εκλογικής διαδικασίας είναι αν θα σωθεί η ΕΔΕΚ από τον Σιζόπουλο ή αν θα αφεθεί να λειτουργεί πια σαν ένα κομματικό σχήμα που εκφράζει τα συμφέροντα του όποιου ηγέτη/προέδρου του κοκ..


·         Μια σημαντική διάσταση αυτής της εκλογικής διαδικασίας είναι αν θα σωθεί η ΕΔΕΚ από τον Σιζόπουλο ή αν θα αφεθεί να λειτουργεί πια σαν ένα κομματικό σχήμα που εκφράζει τα συμφέροντα του όποιου ηγέτη/προέδρου του κοκ..

Ο Σιζόπουλος υπήρξε μέρος του προβλήματος αυτής της εποχής. Το ότι είναι ο πολιτικός που εξαρτάται από τον εισαγγελέα του ΔΗΣΥ για να αντιμετωπίσει εσωκομματικούς αντιπάλους [Παπαδάκη], μιλά από μόνο του για την κατάντια του..

Αλλά τα δεδομένα είναι μαλλον χειροτερα από ότι φαίνεται. Ο Σιζόπουλος υπήρξε σταθερα στην πλευρα των απόπειρων ξεπλύματος τον τελευταίο καιρό – όταν αποκαλύφθηκε η αθλιότητα με την οποία ο Συλλούρης διαπραγματευόταν το μέσο για τα διαβατήρια, ο Σιζόπουλος ξεμείνε σαν ενα γελοίο πλυντήριο που προσπαθούσε να αρνηθεί την πραγματικότητα- τζαι στην Βουλή..

Ο Σιζόπουλος φαινόταν να είχε μετατραπεί σε όργανο των συμφερόντων πίσω από τα σκάνδαλα/διαφθορά των διαβατηρίων..

Αν τα οποια συμφέροντα/κινητρο είχαν να κάμουν με γνωστή εργοληπτική εταιρεία η δικά του προσωπικά, δεν διερευνήθηκε..

Φαινόταν τόσο κωμικός τζαι εκτός τόπου τζαι χρόνου..

Αλλά η προσφορά υπηρεσιών δεν έμενε μόνο προς τον Συλλουρη η το προεδρικό του ΔΗΣΥ… Όταν ο αρχιεπίσκοπος έγινε στόχος κοινωνικης οργης με την απόπειρα του να κατεδαφίσει διατηρητέα, η ΕΔΕΚ του Σιζόπουλου, έφκαλε ανακοίνωση ονομάζοντας τις απόπειρες κατεδάφισης «κατάρρευση κτηρίων». Την ορολογία που θα υιοθετούσε ο αρχιεπίσκοπος όντως σε άμυνα… Πολύ δύσκολα μπορεί να τα δει κανείς όλα αυτά σαν τυχαία..Αργότερα μάθαμεν ότι ο Τεχνικός Διευθυντής της Αρχιεπισκοπής και προφανώς υπεύθυνος μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο για τις κατεδαφίσεις είναι ο υποψήφιος βουλευτής της ΕΔΕΚ Στέλιος Γεωργίου.  

Ο Σιζόπουλος έμοιαζε, σε εκεινο το πλαισιο, με επιχείρηση προσφοράς υπηρεσιών ξεπλύματος..

Τζαι σαν κερασάκι στην τούρτα ήρθε τζαι η αποκάλυψη οτι η Τράπεζά Κύπρου χάρισε σχεδόν ένα εκατομμύριο στον Σιζόπουλο..

Δύσκολο να μη δεις αυτό που αποκαλούσε ο Γενικός Ελεγκτής σε άλλες υποθέσεις σαν κάποιο «αόρατο χέρι» να κινει διάφορα νήματα.. :)

Όπως τζαι στον ΔΗΣΥ οι υποψήφιοι του Σιζόπουλου με το σχήμα της ΕΔΕΚ χρησιμοποιούν φρασεολογίες αλλαγής κοκ. Ίσως να είναι και κεκτημένη εδεκίτικη ταχύτητα..

Μόνο που τώρα δεν κατεβαίνει η ΕΔΕΚ, αλλά το κομμα/ επιχείρηση Σιζόπουλου. Αντε η συνεργασια Σιζο-Λιλληκα κοκ..

 Οι ψήφοι δεν θα πάνε στους υποψήφιους, αφού η ΕΔΕΚ είναι στο όριο – άντε να βγάλει 1,2 βουλευτές. Ο βασικός κερδισμένος θα είναι ο Σιζόπουλος, ο οποίος παρά την γενική αντιπάθεια που προκαλεί, κρύβεται πίσω από τον ρόλο του προέδρου για να εκλεγεί με τους ψήφους άλλων..

Εδώ που εφτάσαν τα πράγματα ίσως ο μόνος τρόπος να σωθεί η ΕΔΕΚ σαν ιστορικός χώρος είναι να μην ψηφίσουν μαζικά οι ιστορικοί εδεκίτες. Το να μην φκάλει η ΕΔΕΚ βουλευτές για μια θητεία μπορεί να είναι οδυνηρό, αλλά η χρησιμοποίηση της ΕΔΕΚ από  τα συμφέροντα Σιζόπουλου [όπως φαινεται τωρα] είναι προσβολή στην ιστορική μνήμη..

Τζαι οδηγεί την ΕΔΕΚ ούτως ή άλλως στην διάλυση σαν  ιστορικού χώρου…

Τζαι όποιος καταλάβει εκατάλαβε..





Σχόλια

  1. ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΔΕΚ ΔΕΝ ΤΗΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΟΥΤΕ ΚΙ' ΑΥΤΗ ΕΜΑΣ , ΑΦΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕ ΓΙΝΑΜΕ , ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΘΜΕ , ΚΟΛΑΟΥΖΟΙ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΚΑΝΕΝΟΣ ΠΟΥ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙ ΤΟΝ .. ΠΡΟΕΔΡΟ ΑΠΛΩΣ ΓΙΑ ΕΞ- ΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΤΟΥ ΣΤΕΝΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΤΗΝ ΑΤΙΜΩΡΙΣΙΑ ΤΟΥ . ΠΕΤΥΧΕ , ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΙ' ΑΥΤΟΣ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΣΑΠΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ , Η ΚΑΚΟΜΟΙΡΗ Η ΕΔΕΚ ΣΕ ΤΙ ΕΦΤΑΙΞΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ ΑΡΠΑΚΤΕΣ ΚΑΙ .. ΑΣΥΝΑΡΤΑΣΙΕΣ , ΠΟΣΟ ΠΙΟ ΧΑΜΗΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ; !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η υποθεση της κ. Γιαννάκη φαίνεται να μετατράπηκε, με τις αντιδράσεις της [τζαι των εκ των φαινομένων, υποστηρικτών της], σε υποψία σαν σύμπτωμα διαπλοκής... το οποίο ενισχύεται από ένα είδος άγχους για λογοκρισία από.. τους «υπερασπιστές»..

Επίπεδο γελοιότητας με το συμπάθκειο – τα κοπελλούθκια του Χριστοδουλίδη πρέπει να πηαίνουν σχολείο με κρατική επιχορήγηση;

· Η Γιαννάκη, όπως ήρταν τα πράματα Χριστοδουλίδη, εν εσένα που εκθετει, με το δημοσιογραφικό δίκτυο που φαίνεται να πλάκωσε για να στηρίξει/προωθήσει τουτο που φαινεται σαν συγκάλυψη...