Σπόντες [26 Απριλίου 2021]

 Όταν μια νέα γενιά, στην αγκαλιά μιας κυπραιας μάμμας, ανεμίζει το σύνθημα της κυπριακότητας αυτήν την εποχή «Εν μπορει να παρεμποδιστει η Ειρηνη»..

Από τις κινητοποιήσεις των Κυπρίων αυτήν την εβδομάδα για την Ειρήνη, την λύση-επανένωση, τζαι της Ανεξαρτησία της Κύπρου τζαι από την Αθήνα τζαι που την Άγκυρα - τζαι τα κολλήματα όσων νοσταλγούν ακόμα μαμάδες για να κυβερνούν στο όνομά τους.



  • Ήταν μια εφτομαδα θυμού για την τουρκοκυπριακή κοινότητα, τζαι σκανδάλων με κατάληξη ένα νέο λοκντάουν, για την ελληνοκυπριακή κοινότητα... Αλλά το Σάββατο στην κατάληξη μιας εφτομάδας δυσφορίας, μια κοινή διαδήλωση «άνοιξε – τζαι ένωσε - τον δρόμο» για την ελπίδα του μέλλοντος.. Αν το ιστορικό ερώτημα της εποχής είναι τί είδους κόσμος θα φκει που τούτα τα λοκντάουν, μια ενδεχομενη απαντηση ειναι οι κινητοποιήσεις που φαινονταν να κερδισαν την ηγεμονια των δρομων: Στην Κυπρο ξεκίνησαν με τις αντιφασιστικές περσι, τζαι συνεχιστηκαν μετά με «ανοίγματα των δρόμων» από τους του Ως Δαμέ, τζαι εδεθήκαν τωρά με την δικοινοτική κινητοποιηση της Λευκωσίας..Πορεια από την Πλατεια Ελυθεριας τζαι συγκεντρωση στην πλατεια Ινονου.. Πορεις που συγκλινουν σαν τα φκιορα μιας ανοιξης που ερκεται...



  • Ο «ενωμένος δρόμος» της κοινής πόλης σαν η κοινωνική ιστορική καταγραφή μιας νέας μορφής πραγματικότητας – της Αντίστασης στους δρόμους που εκφράζει τον ορθολογισμό της επανένωσης:

    Όταν τα κύματα της νέας εποχής τζυλούν στους δρόμους μιας ντε φακτο ενιαίας πόλης που την χωρίζουν τεχνητά κατασκευάσματα.


    Οι διαδηλώσεις/πορείες στους δρόμους της Λευκωσίας, βόρεια τζαι νότια, το Σάββατο 24/4






    Οι συγκυρίες ήταν διαφορετικές – αλλά οι διαδηλώσεις τις ενοποίησαν παρά τους άτυπους σύμμαχους της διχοτόμησης [Τατάρ, Αναστασιάδη]: από την μια οι τουρκοκύπριοι έχουν μια πολιτική ηγεσία που αναδείχτηκε με αμφισβητούμενο τρόπο [από ότι φάνηκε – μέσω εξαγοράς ψήφων], τζαι βρίσκονται σε μια σχέση αντιπαραθεσης με την Άγκυρα, όπως τζαι οι ελληνοκύπριοι πριν το 74, όταν η Αθήνα εσυμπεριφέρετουν σαν εθνικο-αποικιακο κέντρο [«εθνικό κέντρο» ήταν η ορολογία τους τότε- που εν διαφέρει πολλά που την σημερινη νοοτροπία του Ερντογάν] ..Οπότε ο δυναμισμός τζαι η μαζικότητα είσιεν πολλαπλές αφετηρίες. Στην νότια Λευκωσία, η κοινωνική οργή πλανιέται με αφετηρία το καθεστώς διαπλοκής, αλλά τζαι την [συνεπαγόμενη;] ανικανότητα πλέον των θεσμών να οργανωσουν μια έστω ορθολογική διαχείριση [της πανδημίας, των εμβολιασμών, ή εστω της  διαχείρισης της τραπεζιτικής κρίσης 10 χρόνια μετά – με τους τραπεζίτες να επιμενουν να τα θελουν ουλλα δικα τους. Τζαι εγγυήσεις τζαι


    free hand στις εκποιήσεις] καθώς παντού φαίνεται να πλανιέται ένα είδος ημετεροκρατικού δικτύου πελατειακών σχέσεων.

    Μπροστά σε τούτα τα δυο πλέγματα σχέσεων [εξαρτησης τζαι διαπλοκης], δυσκολευκει η διατήρηση της προοπτικής λύσης [καθώς πάσιν στην Γενεύη δυο πολιτικάντηδες που με ευκολία, για δικά τους συμφέροντα, θα μπορούσαν να οδηγήσουν την χώρα στην πλήρη εξάρτηση τζαι την σκλήρυνση του διαχωρισμού. Είναι σε τουτο το πλαισιο που η διαπλοκή τζαι η εξωτερική [με εθνικόφρων κέτσαπ] εξάρτηση είναι τα συνοδευτικά της απόπειρας συντήρησης της διχοτόμησης..


    Οι πορειες της Λευκωσιας το Σαββατο 24/4 ηταν η απαντηση των δρομων...Για την επανενωση, σαν ιστορικο αιτημα τζαι αναποφευκτη πραγματικοτητα – αλλα τζαι για την αναγκη μιας αλλης Κυπρου..


 

  • Η ανάδυση της Κύπρου του «κοινού δρόμου» τζαι μορφών δυαδικής εξουσίας

    Έτσι τα πλήθη που ξεχυθήκαν στους δρόμους της Λευκωσίας στις 24 Απρίλιου εξέφραζαν μια κοινή ιστορικη βούληση σε αντίθεση με την [πρόσκαιρη ελπίζουμε] εξουσία που εκφράζει την διαπλοκή τζαι την νεοαποικιακό [εθνική ή χρηματιστική] εξάρτηση..


    Ο «ενωμένος δρόμος», από τα κάτω, συγκροτεί μια πρώτη μορφή ενός είδους «δυαδικής εξουσίας» [απέναντι στους δυο διχοτομιστές, Τατάρ και Αναστασιάδη] η οποία δηλώνει προκαταβολικά την άρνησή της να δεχτεί οποιοδήποτε ναυάγιο ή απόπειρα διχοτόμησης στο όνομα των συμφερόντων της διαπλοκής τζαι της εξάρτησης.


    Έτσι τώρα πια δεν θα κοιτάζουν απορημένοι οι ξένοι για τον παραλογισμό των πολιτικάντηδων που έφερε στην εξουσία η διαπλοκή του χρήματος ή της εξάρτησης. Υπαρχει τωρα πια τζαι η εικονα της αλλης Κυπρου - με τις χιλιάδες στους δρόμους τζαι τες πλατείες..


    Αναδύεται η άλλη Κύπρος του «κοινού δρόμου»..


 

  • Η κινηματική διάσταση «του δρόμου»

    Η τουρκοκυπριακή κινητοποίηση συγκεντρώθηκε στην πλατεία Ινονού, η οποία είναι από τις αρχές του 2000, ο χώρος οπου συγκεντρώνονται η αριστερά αλλά τζαι οι δυναμικές της λύσης – σαν σημείο αναφοράς. Σαν ένας χώρος εν δυναμει δυαδικής εξουσίας/δυναμικής. Ένας εναλλακτικός χώρος απέναντι στην εξουσία - όταν η εξουσία είναι εξαρτωμένη ή/τζαι διχοτομική. Με αυτήν την έννοια, η δυναμική της λύσης αλλά τζαι των πολλαπλών ομάδων/κινημάτων/συντεχνιών που συγκροτούν τον κοινωνικό πόλο της «εξουσίας» απέναντι στον θεσμικό του κράτους, έχουν κερδίσει ένα πλεονέκτημα στο δρόμο.


    Στην ελληνοκυπριακή κοινότητα, το κυπριακό δεν μάζευε πλήθη. Ακόμα τζαι το συλλαλητήριο του «όχι» το 2004, παρά τα σαρωτικά ποσοστά που πήρε στο δημοψήφισμα το «όχι», δεν ήταν ιδιαίτερα μαζικό.. Τζαι ανάλογα οι προσπάθειες για συγκρότηση κινητοποιήσεων για την λύση μετά το 2004, είχαν περιορισμένο βεληνεκές αριθμητικά. Μια σημαντική εξαίρεση ήταν η μαζική δικοινοτική Πρωτομαγιά του 2014. Εκεί ήταν λες τζαι  ξαναμπήκε η Ιστορία στο προσκήνιο με χιλιάδες ανθρώπους να ενώνουν την φωνή τους για λύση..


    Η συνέχεια, ωστόσο, δεν είχε την ίδια δυναμική. Παρά τις κάποιες προσπάθειες για κινητοποιήσεις την περίοδο Μοντ Πελεράν – Κραν Μοντανά, [με μια ενδιαφερουσα νεα προσπαθεια, το
    Unite Cyprus now] αφησε μια πολύ πικρη γευση η συνειδητοποίηση του κόλπου που είχε παίξει ο Αναστασιάδης τζαι ο  κύκλος γυρόν του [τζαι τα μιντιακά τους φερέφωνα] από το 2004 [αυτόν το τυπάκο τον πουλούσαν κάποτε σαν «πολιτικό της λύσης».. :)] ..Έμεινε ένα πικρό αίσθημα που ενίσχυε το ευρύτερο αίσθημα αποχής κινητοποιήσεων για το κυπριακό. Ποιός θα έβγαινε στο δρόμο για να στηρίξει ένα τύπο σαν τον Αναστασιάδη σαν «ηγέτη λύσης» τζαι όλα τα άλλα φαιδρά, με βάση τα οποία γαντζώθηκε τζαι ο ίδιος τζαι τα σχετικά δικηγορικά γραφεία, στην εξουσία;



    Σε αυτό το πλαίσιο, η κινητοποίηση του Σαββάτου ήταν μια τομή: Γύρω στις 3 χιλιάδες άτομα [με μερικούς να εκτιμούν ότι ήταν και περισσότερος ο κόσμος προς τις 4000] απλωθήκαν στους δρόμους. Ήταν σιγουρα η πιο μαζική εκδήλωση υπέρ της λύσης μετά το φιάσκο του Κραν Μοντανά τζαι ίσως η δεύτερη πιο μαζική μετά την Πρωτομαγιά του 2014..

    Τζαι προγραμματισμενη κινητοποιηση στους δρόμους είσιεν να αντιμετωπίσει, στην συγκεκριμενη συγκυρια, ένα φορτισμένο κλίμα με την κυβέρνηση να ανακοινώνει νέο λόκνταουν, άρα τζαι ένα υπόγειο πανικό – αλλά τζαι ανάγκες απόδρασης τις λλίες ώρες πριν τον εγκλεισμό. Τζαι όμως μαζευτηκαν χιλιαδες παρα την συγκυρια. Γιατι τωρα πια υπηρχε η συνειδηση ότι οι πρωταγωνιστες/τριες δεν ηταν στα ανακτορα της εξουσιας, αλλα τζιαμε..στο «δρομο»... Απέναντι οι απορριπτικοί της υποτίθεται «Αδούλωτης Κερύνειας» του Σιεκέρσαββα κοκ, μάζεψαν μερικές εκατοντάδες.. [υποτίθεται «αδούλωτη» ακριβώς γιατί η πρακτική της οδηγεί, σαν συνέπεια, με μαθηματική ακρίβεια, όπως η 15η τζαι η 20η Ιουλιου] στην προσάρτηση της βόρειας Κύπρου στην Τουρκία]..

    Η διεκδίκηση της επανένωσης αποκτά δυναμική σε ένα νέο πλαίσιο – νεώς μορφών κινητοποίησης που τωρά πια, τζαι παρά τα ττέλια, εν δικοινοτικές – τζαι πλουραλιστικές...


    Τζαι συνειδητο αρκεφκει να κατανοει ότι εν τζαι κεντρο βαρους της πολιτικης πκιον..


    Ένας νέος «δρόμος»...


    Ενας βετερανος των κινητοποιησεων το εκφρασε ετσι...



    «
    Christos Tombazos

    Δεν είναι ώρα για αποτίμηση. Ούτε για συμπεράσματα. Ένα είναι το σίγουρο όμως. Δεν θα ξεμπερδέψουν εύκολα μαζί μας οι διχοτομιστές. Τσουνάμι ο λαός της ειρήνης και της επανένωσης μέσα σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες.


    Μίλησε η σιωπηλή πλειοψηφία. Ακούστε την. Διαφορετικά θα την βρίσκεται μπροστά σας. Πιο μαζικά. Πιο μαχητικά.


    Σήμερα ενώσαμε τον δρόμο, έστω με παράλληλες πορείες.

    Συνεχίζουμε.

    Εντείνουμε.
    »

 

·       

  • Οι συνιστώσες της Κινητοποίησης τζαι ο πλουραλισμός του μέλλοντος

    Στην κινητοποίηση στην ελληνοκυπριακή πλευρά φάνηκαν να συγκλίνουν 3 δυναμικές – προηγούμενες οργανώσεις/πλατφόρμες για την λύση, μια μαζική επίσης παρουσία αριστερών από την θεσμική αριστερά, αλλά χωρίς να τονίζεται η παρουσία με ιδιαίτερο μπλοκ ή οργανωτικά συνθήματα, τζαι το παιχνιδιάρικο ύφος του Ως Δαμέ, που έκαμε μια προ-συγκέντρωση, αλλά μετά απλώς διαχύθηκε ενισχύοντας τον πλουραλισμό του πλήθους..

    Κάθε συνιστώσα κουβαλούσε το δικό της ιστορικό βάρος. Η θεσμική αριστερά του ΑΚΕΛ είναι η παράταξη, η οποία οικοδομήθηκε από τα κάτω σαν δικοινοτικό κίνημα την δεκαετία του 1940, τζαι παρά τις συγκυρίες τζαι τους όποιους ελιγμούς/μανούβρες κοκ υπήρξε ιστορικά η παράταξη η οποία κράτησε το βάρος της ανάγκης συμβίωσης [σε εποχές δύσκολες – η διαδρομή από τον λιθοβολισμό του Μένοικου στην δολοφονία των Καβάζογλου - Μισιαούλη απλώς αλλαξε η γλώσσα των μασκοφόρων – η εστίαση ήταν η ίδια].. Αυτοί ήταν που φωναξαν το ιστορικό σύνθημα «οι τούρκοι της Κύπρου είναι αδελφοί μας» το 1977, τζαι αυτοί θα επιμένουν στο σύνθημα «Η Κύπρος ανήκει στο λαό της» για όλες τις δεκαετίες μετά το 74 – σε εύκολες τζαι δύσκολες εποχές..



    Το κίνημα/οργανώσεις/πλατφόρμες επανένωσης-λύσης μετά το 2004 κάλυπτε τζαι μέρος της αριστεράς [συμμετείχαν σαφώς οι οργανώσεις της αριστεράς ] αλλά άνοιξε τζαι προς πάλαι ποτέ υποτίθεται «φιλελεύθερη δεξιά». Ήταν κινητοποιήσεις τζαι πρακτικές που δημιούργησαν ένα πλέγμα δικοινοτικών σχέσεων [από εκπαιδευτικούς μέχρι μουσικές συνευρέσεις κοκ] το οποίο ιστορικά άρχισε να δένει ξανά μαζί την κυπριακή κοινωνία πέρα από τους διαχωρισμούς του 1964 τζαι 74.. Τζαι μια δυναμική εκφραση αυτού του κινήματος/συλλογής οργανώσεων/πρακτικών ήταν η αντίδραση στο κλείσιμο των οδοφραγμάτων το 2020.


    Αυτή η συνιστώσα μπορεί να δημιούργησε μια ντε φάκτο νέα πραγματικότητα κοινών πρακτικών αλλά κουβαλούσε ακόμα αρκετά τα απωθημένα του 2004.


    Η μαζική είσοδος του «Ως Δαμέ»,, φετος, μπόλιασε το κοινό πλήθος της 24 Απρίλιου με ένα παιχνιδιάρικο ύφος – η κατεύθυνση ήταν η ιστορικά καθορισμένη πορεία της επανένωσης. Αλλά με το παιχνίδισμα του πλουραλισμού. Που δεν ήταν μόνο στην ελληνοκυπριακή κοινότητα. Η πολλαπλότητα των σημαιών τζαι των συνθημάτων, μπορεί να μην ήταν μια συνειδητή προσπάθεια του Ως Δαμέ σαν συλλογικότητας που συγκροτείται στο δρόμο, αλλά ήταν το πνεύμα τζαι το κλίμα που μετάφερε σαν αύρα στην όλη κινητοποίηση..


    Υπήρχε πάλε ένα αίσθημα χαράς. Παρά πόνου/απογοήτευσης/απωθημένων...Ενα βλεμμα που κοιταζε το μελλον..:)

 

 

  • Κάποια παρατήρησε ότι δεν ήταν απλώς η μαζική παρουσία των νέων – ήταν τζαι η δυναμική παρουσία των γυναικών. Στους ήχους/συνθήματα. Τζαι στον δρόμο..


 

  • Παιχνιδίσματα της πορείας για «επανένωση των δρόμων» τζαι του χαμόγελου του μέλλοντος – για μια Κύπρο που αναδύεται στους δρόμους..



 

        

  • Η ατομικότητα στο πλήθος... το σώμα σαν σύνθεση

 

 

  • Καταγραφές από τον αγώνα των τουρκοκυπρίων – για την κοσμικότητα αλλά τζαι την ανεξαρτησία της Κύπρου...

    Μετά την απόφαση του τουρκοκυπριακού Ανώτατου δικαστηρίου υπέρ της κοσμικότητας της εκπαίδευσης τζαι τις απειλές του Ερντογάν, η αντίσταση των τουρκοκυπρίων υπήρξε φόρος τιμής για όλους τους Κυπρίους. Διαδήλωσαν με αποφασιστικότητα για την αυτονομία της ύπαρξης τους –από το μακρύ χέρι της εθνικής επιβολής [του «εθνικού κέντρου» που εκωδικοποιουσαν τζαι οι ποδά εθνικόφρονες την θέση τους υπέρ της εξάρτησης από τις παρεμβάσεις της Αθηνας- από την οποια φυσικα αναμεναν ότι θα τους διοριζε τοπικους μουχταρηες της Αθηναικου κρατους..:)]....


    Ιδιαίτερα η κινητοποίηση των τουρκοκύπριων νομικών έξω από τα δικαστήρια, ήταν συγκινητική σαν «δήλωση κοινοτικής ύπαρξης» τζαι κυπριακής αντίστασης... Η πρόεδρος του Ανώτατου φέρεται να βγήκε σε μια φάση έξω, υψώνοντας την γροθιά, σαν συμβολική συμπαράσταση..



  • Όταν η Ιστορία συναντά το παρόν τζαι την κυπριακή γλωσσική μορφή σαν δήλωση αντίστασης στους δρόμους.

    Α.ΣΥ.ΛΑ =Αντιφασιστική Συλλογικότητα Λάρνακας. Φόρος τιμής στην ανυπότακτη κυπριακή αντίσταση από τον Μεσαίωνα [Ρε Αλέξης]



  • Τζαι πίσω στην μιζέρια του καθεστώτος..: Ένα σκάνδαλο που ούτε το ξεδιάντροπο της νυν εξουσίας δεν μπορεί να ξεπλύνει ή/τζαι να καταπιεί αμάσητο.

    Η επιτροπή που διορισαν για το σκανδαλο των διαβατηριων, αναγκάστηκε [τζαι ο καημένος ο Νικολάτος προσπαθούσε σε μια φάση να ακροβατήσει μεταξύ παρανομιών τζαι παρατυπιών, αλλά δεν..] ουσιαστικά να πει την αληθκεια – ότι δηλαδή 51.8% των πολιτογραφήσεων έγιναν παράνομα/παράτυπα. Τζαι ότι υπήρχε γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα [του Εισαγγελέα που δεν ξέπλενε την διαπλοκή, όπως μερικοί σήμερα, του Κώστα Κληρίδη] από το 2015 ότι το μοίρασμα δωρεάν διαβατηρίων σε οικογένειες, ήταν παράνομο. Τζαι να πεις ότι η κυβέρνηση της διαπλοκής/ΔΗΣΥ έχει έλλειψη από δικηγόρους.. γεμάτη ήταν από κάτω μέχρι πάνω – την προεδρία. Τζαι το νυν διορισμένο ντουέτο στην εισαγγελία δικηγόροι είναι – τζαι μάλιστα  ο ένας ήταν τζαι υπουργός δικαιοσύνης. Δεν είχαν όλοι αυτοί ένα στοιχειώδες ενδιαφέρον να δουν τους κανονισμούς τζαι τις γνωματεύσεις για την δουλεια για την οποια πληρωνονταν από το δημοσιο; Ή μήπως ήξεραν ότι παραβίαζαν τους κανονισμούς τζαι ζήμιωναν το δημόσιο για ιδιωτικό συμφέρον τζαι απλα εκαμναν οτι εν εθωρουσαν;


    Απλά μαθηματικά – όταν χαρίζεις τις μισές παραχωρήσεις διαβατηρίων, τότε κάποιοι δεν πληρώνουν [άρα χάνει το δημόσιο] αλλά προφανώς σαν «ευγνωμοσύνη» ο ευεργετηθείς μοιράζει λεφτά σε όσους τον διευκόλυναν – δικηγορικό γραφείο,
    developers.

    Κλοπή σε βάρος του Δημόσιου λεγεται. Κυκλοφορεί λ.χ. ότι για την Μαρίνα της Αγίας Νάπας ενέκριναν διευθυντές που τελικά δεν.. Στο καζίνο δεν αναφέρεται καν η λέξη καζίνο στις εγκρίσεις...


    Όλες αυτές οι χαριστικές διευθετήσεις [όπως άλλωστε έδειξε τζαι η υπόθεση του Σαουδάραβα] ειχαν λογικα αντίτιμο  - μπορεί να ηταν χρήση ιδιωτικών αεροπλάνων σαν είδος συναλλαγής, μπορεί να είναι ηταν λ.χ. διορισμοι σε θέση διευθυντή κάποιου ημέτερου γαμπρού κλπ, κλπ.


    Η ουσία είναι, γενικώς τζαι ειδικώς, κάποιοι έκαναν ιδιωτικά κέρδη σε βάρος του δημόσιου..
    Τζαι τούτο ενεν μόνο ηθικό θέμα – είναι τζαι θέμα απώλειας εισοδημάτων για το δημόσιο το οποίο επηρέασε αρνητικά τους πολίτες. Ηταν κλοπή δημόσιου πλούτου από διαχειριστές. Τζαι κάθε ίχνος αντίτιμου που μπορεί να επηραν οικογενειακά είναι τεκμήριο εμπλοκής σε εξαπάτηση του δημόσιου μεσω συναλλαγής.

    Για αυτό αναποφευκτα ο Γενικος Ελεγτης θα πρεπει να συνεχισει την ερευνα που ξεκινησε. Τζαι οι της εισαγγελιας να αποσυρθουν από την υποθεση..

    Για να το πουμε ευγενικα..:)

 


  • Το ότι Βουλή ενέκρινε ψήφισμα, καταγράφοντας πια το αυτονόητο- ότι ο κ. Σαββιδης τζαι ο βοηθός του, εμπλέκονται σε σύγκρουση συμφερόντων τζαι ότι οποιαδήποτε απόφαση πάρουν, πλην της παραίτησης ή ανάθεσης του θέματος σε άλλους, θα είναι σκάνδαλο τεκμηριωμένης διαπλοκής. Που καταγράφεται τζαι από ένα από τα θεσμικα όργανα της πολιτείας – της νομοθετική εξουσία.

    Ο κ. Σαββίδης ας ψάξει ένα αξιοπρεπή τρόπο για την διάσωση της αυτό-εικόνας του. Η νυν εισαγγελία συμπεριφέρεται [έτσι έγινε με το ζήτημα της παρεμπόδισης της έρευνας της ελεγκτικής υπηρεσίας] σαν όργανο ιδιωτικών συμφερόντων. 51.8% από τα διαβατήρια παραβίαζαν τους κανονισμούς τζαι ο νυν υποτίθεται εισαγγελέας, έκαμνε ότι εν έξερεν τους κανονισμούς [εν του εθκιέβασε, εν τους έψαξε κοκ].. Η εικόνα είναι σαφής – ένας ακόμα θέσμος από-νομιμοποιείται στην εναγώνια προσπάθεια του καθεστώτος Αναστασιάδη να αποφύγει τις συνέπειες της διαπλοκής τζαι της σύγκρουσης συμφερόντων που χαρακτήριζαν σαν υπογραφή αυτά τα πέτρινα χρόνια της διακυβέρνησης Αναστασιάδη δικηγορικού γραφείου, εργοληπτικής εταιρείας
    Imperio λτδ..



  •  Μνήμες γελοιότητας – αθθυμάστε την ψευτομαγκιά «θα δημοσιεύσουμε τα πρακτικά»; Τα ίδια ξανα τωρά που τους εξευτελίζει ο Τσαβούσογλου..

    Τότε, την περίοδο του Κραν Μοντανά, το εσωτερικό σύστημα ελεγχου/λογοκρισίας/μετατοπισης [με παραδειγματα όπως τους «Αχ Μουσταφά»/Κασκάνη, τους «ηγέτες» που «κάνουν τσεκ ματ»/Διονυσίου-Τζίβας, τζαι τα υπόλοιπα αναλογα των αλλων καθεστωτικών ΜΜΕ] προσπαθούσε να συγκαλύψει τζαι να λογοκρίνει ότι όλοι οι εξωτερικοι παρατηρητές είχαν δει τζαι καταγράψει - την ευθύνη, δηλαδη, του Αναστασιάδη. Ηταν τοτε που ακουστηκε για πρωτη φορα το βορειοι τζαι νοτιοι Κυπριοι αλλα ο Φουρλας εισιεν κλειστα τα αυτια το καημενουλικο, τζαι η Θεοχαρους ηταν ακομα στην κωμικη περιοδο του να αυτό-πυρποληθει. Σε μια φάση, τοτε, όταν τζαι η εσωτερική αμφισβήτηση άρχισε να διογκώνεται, με παραπομπές τζαι του Άϊντε, αρκεψαν, οι επισημοι [όχι απλα τα φερεφωνα στα ΜΜΕ] του καθεστώτος, να απειλούν ότι θα «δημοσιοποιούσαν ..πρακτικά..»


    Φυσικά δεν το έκαμαν. Ήταν η συνηθισμένη ψευτομαγκιά για να ρίξουν σκόνη στα μάθκια τζαι σανό για τα πρόβατα που τους πίστευαν ακόμα. Διότι η πραγματικότητα είχε αρχίσει από τότε να φαίνεται – ότι ο Αναστασιάδης με την συμπεριφορά του έδωσε το «ελεύθερο» στο τουρκικό ναυτικό να κάμνει ότι θέλει γύρω από την Κύπρο...Τζαι ετσι σε δοσεις μετα παραδεχτηκαν ότι ο Ανασταισαδης μιλουσε για «δυο κρατη», ο ιδιος αναφερτηκε σε βορεια θαλασσα – αλλα μετα ετρεχε το επιτελειο να τα συγκαλυψει..Περασαμεν από την φουσκα του «Νικ-αρος» στην μιζερια του «Μα εγω εν τζαι...»..:)


    Τζήνη την ψευτομαγκιά των «πρακτικών» θύμισε προσφατα η αντίδραση των κωμικών φιγούρων του καθεστώτος, όταν ανακοινώθηκε ότι η Τουρκία είχε καταθέσει πρακτικά συνομιλιών με Αναστασιάδη.. Στην αρχή είπαν ότι είχαν τζαι τούτοι πρακτικά, ύστερα αρκέψαν να τα μασούν... Υγείαν.. :)


    Όποιος τους πιστεύκει – τζαι τούτους τζαι τα δημοσιογραφικά τους φερέφωνα, καλά να πάθει..:)

 


 ·        

  • Περί αυτοεξευτελισμού λόγος: Όταν ο Τόμμυς άρρωσεν τζαι το Νικούην, απλώς υπάκουσε...

    Τζαι όλη η κωμικοτραγική κατάσταση ενός προεδρου «μα εγω εν τζαι...», ήταν εμφανής τζαι με τις ασυναρτησίες με το νέο λόκνταουν – πόσο πιο γελοίος μπορείς να γίνεις, πρόεδρος υποτίθεται κοσμικης πολιτειας, να αναιρείσαι μόλις μετά την ανακοίνωση μέτρων γιατί σου θύμωσε ένας αρχιεπίσκοπος..;


    Τζαι το θέμα δεν αφορά το αν στην εκκλησιά θα μπουν 5,  10 ή 50 πιστοι. Αφορά το ποιοί θεσμοί αποφασίζουν τζαι αν υπάρχει ισονομία. Αν η Πολιτεία αυτοαναιρείται σε σχέση με την εκκλησιά [για ένα θέμα δημοσιας υγείας], τότε γιατί να τηρούν τους όποιους κανόνες οι υπόλοιποι; Αν κάθε κοινωνική ομάδα που διαφωνεί θα έχει ίση αντιμετώπιση τότε δεν υπάρχει προβλημα.

    Αλλά εμφανώς δαμέ αυτό που έχουμε είναι την προνομιακή θέση του Αρχιεπίσκοπου – τζαι καποιων αλλων που φαινεται να είναι ημετεροι του προεδρικου [ η μηπως ειμαστε την καταντια ότι μπορουν να εκβιασουν το προεδρικο...; Τωρα πια όλα παιζουν..]... Τζαι για αυτό, πιθανως, καταλήξαμε σε αυτό νέο κύμα πανδημίας.. Ξεκινώντας από τα σχολεία που «επρεπε» να ανοιξουν γιατι ηθελαν οι εργοδοτες, όπως το περασμενο καλοκαιρι ανοιξαν τα αεροδρομια για τουριστες αλλα όχι για τους κυπριους φοιτητες... Η πριν λλιον τζαιρο ανοιξαν τα
    Malls αλλα όχι τα μικροκαταστηματα.....

    Όπως συνηθως με αυτό το καθεστώς είναι ζήτημα ισονομίας. Τζαι ισως τζαι συναλλαγών σαν συνέπεια.

 

 

  • Μια ακόμα γοητευτική ατομική μορφή Αντίστασης.. Η νεαρή [Κωνσταντίνα Καϊμακκάμη] που έκαμεν το σκίτσο του Αναστασιάδη σαν πινόκιο τζαι έμοιραζε το στην Λεμεσό, ήταν μια ανάσα ελπίδας στην καταχνιά..

    Ένα πουλλί του μέλλοντος..







  • «Maria Christou

    «Το κορίτσι που ζωγράφισε την γελοιογραφία του Αναστασιάδη - Πινόκιο και γέμισε την Λεμεσό με 800 πορτραίτα έχει τις ευχές μου.


    Επειδή ζωγραφίζει, επειδή είναι κορίτσι, επειδή στο ατελιέ της είχε ένα πορτραίτο του Λένιν που επίσης ζωγράφισε.


    Επειδή το να είσαι νέα, Κυπραία, Λεμεσιανή στη πόλη της "ανάπτυξης", "αντιδραστική" που δεν υποκύπτεις στη μόδα να μεν ζωγραφίζεις τον Λένιν και εσύ ζωγραφίζεις τον Λένιν σε κάμνει μια εξαίρεση που τιμά τα νιάτα και άλλων γυναικών στη πόλη μας.


    Το τί μέλλον θα έχεις κορίτσι, είναι άγνωστο για την ώρα όμως είσαι μια ελπίδα.»




  •   Η πραγματικότητα της διαπλοκής σε καθημερινή θέα...

    Yianna
    Lazarou
    :

Για να καταλάβουμε που ζούμε: έχτισαν 26 ολόκληρους ορόφους πέραν του επιτρεπόμενου ορίου διότι οι "αρχές" τους το επέτρεψαν. Αν σας περνά τζ'αι σας δοκιμάστε να στεγάσετε το γκαράζ σας για αρχή.

 

 

  • Μέρος των απολαύσεων της Αντίστασης. Όταν η εθνικοφροσύνη τρέμει την Τέχνη: Οι σύνδεσμοι «αγωνιστών» [τζαι των της ΕΟΚΑ Β συμπεριλαμβανομένων] πανικοβλήθηκαν από ένα θεατρικό για την αισχρότητα των μασκοφόρων των Παπαφώτη-Γρίβα το 1958...

    Φαίνεται ότι μερικοί ανθρωποι κουβαλούν μια εσωτερική νεύρωση, που γίνεται ανεξέλεγκτη [ενδεχομένως όταν η πραγματικότητα θυμίζει την αιτία της ενοχής τους – τζαι την αναπόφευκτη αλήθκεια] τζαι οδηγά τους σε ένα παρατεταμένο ντελίριο που αποκαλύπτει ακόμα πιο έντονα την ενοχή τους..


    Οι «σύνδεσμοι αγωνιστών» μπλα μπλα [διότι έχουμε διάφορες παραλλαγές «Συλληφθέντες» και μη... όπως «κουτσουφλήσαντες» και μη κοκ – διότι μερικοί φαινεται να θέλουν καρέκλες στο όνομα κάποιων νεκρών. :)] έβγαλαν ανακοίνωση ενάντια σε ένα θέατρικο [το «1958» από το θεατρο «Αντιλογος»] που καταγράφει τις δολοφονίες αριστερών από μασκοφόρους της ΕΟΚΑ..


    Η ανακοίνωση αξίζει να σχολιαστεί σε 3 επίπεδα:


    Κατά αρχήν φαίνεται εμφανώς να φοβούνται την τέχνη, το θέατρο, το οποίο είναι πάρα πολλά καλό. Αυτό μάλλον σημαίνει ότι η Τέχνη αρχίζει να αγγίζει, παρά την πανδημία κοκ, την καθημερινότητα, με ένα τρόπο που κάμνει τους ένοχους να παραμιλούν... Η Τέχνη σαν φορέας αληθκειας. Τούτο εν το δεύτερο θέατρο που φαίνεται να λειτουργά καταλυτικά τούτην την περίοδο – το πρώτο ειναι το «
    out of necessity»  για την κυπριακή ταυτότητα που συγκίνησε, αγγίζοντας ένα βαθύ νεύρο...

    Τώρα είναι οι δολοφονίες της ΕΟΚΑ..Η ένοχη συνείδηση μιας περιόδου...


    Σε ένα δεύτερο επίπεδο, θα μπορούσε να πει κάποιος ότι το θέατρο για το έγκλημα, αποκάλυψε τον αυταρχισμό των συνδέσμων. Όπως τζαι ο Προδρόμου, ο οποίος συμπεριφέρεται σαν υποτακτικός του αρχιεπίσκοπου [τζαι ο καημένος είσιεν φαντασιώσεις «διανοούμενου εαυτού» υπηρετώντας τον σενιορ τρακτορ] προσπαθεί να τα βάλει με το έργο του Γαβριήλ, έτσι τζαι οι σύνδεσμοι φωνάζουν οι καημένοι προσπαθώντας να τα βάλουν με την καλλιτεχνική καταγραφή της ιστορικής αλήθειας.


    Γιατι φωνάζουν οι σύνδεσμοι, αφού με μαθηματική ακρίβεια η υστερία τους απλά θα μετατρέψει το έργο σε ιστορικό θεατρικό, όπως τζαι οι επιθέσεις ενάντια στον Γαβριηλ μετέτρεψαν τα έργα του σε ιστορικές καταγραφές της περιόδου; Γιατι δεν ξέρουν τι άλλο να κάμουν. Παραμιλούν ουσιαστικά όπως κάποιος που βλέπει μιαν αλήθεια και δεν ξέρει πώς να την λογοκρίνει.  Καποτε απειλούσαν, κάποτε οι μασκοφόροι έβαζαν προειδοποιητικές βόμβες. Τωρα όμως παραμιλούν γιατί ξέρουν στο βάθος ότι είναι ένα χαμένο παιχνίδι για αυτούς. Τζαι οι πιο νουσιμοι ίσως να τους είχαν πει να απολογηθούν όταν άνοιξε το θέμα επι προεδρίας Χριστόφια.

    Έχασαν τζαι την τελευταία ευκαιρία. Τωρα πια ποιος να πιστέψει τα αστεία επιχειρήματα – μπροστά στο όγκο των μαρτυριών τζαι των τεκμηρίων [μαρτυρίες από αυτόπτες, ντοκουμέντα τζαι από κείμενα του ίδιου του Γρίβα];  Ποιός/α τολμά να αναμετρηθεί με το πτώμα του ανυπότακτου προλετάριου που λιθοβόλησαν οι τραμπούκοι της εθνικοφροσύνης στην αυλή της εκκλησίας του Λευκονοικου; Οι καημένοι των συνδέσμων μπορεί να μην το ξέρουν καν αλλα η ιστορία του Μενοικου είναι μια από τις πιο καταγραμμένες ιστορίες την κυπριακή λογοτεχνία. Πώς να λογοκρίνετε το «Αουτο ντα φε» του Πιεριδη; Χάσατε δεκαετίες...


    Η ιστορική πραγματικότητα είναι καταγραμμένη τζαι οι «σύνδεσμοι» δεν απασχολούν κανένα διότι απλώς ζητούν λογοκρισία αντί να τολμήσουν να δουν την πραγματικότητα τζαι τα τεκμήρια.  Εμείναν να παραμιλούν μόνοι τους για την ενοχή τους..


    Το οποίο μας φέρνει τζαι στο τρίτο, το πιο ελπιδοφόρο, επίπεδο – το Ιστορικό. Ρητορικά έσιει κανείς την αίσθηση ότι οι σύνδεσμοι που λειτούργησαν ντε φακτο για να ξεπλύνουν την ΕΟΚΑ β τζαι τα εγκλήματά της, αυτήν την φορά, έστω τζαι αν αναμασούσαν κλισέ αυταρχισμού, φαίνονταν να εκλιπαρούν με κάποιο τρόπο – το ΑΚΕΛ ας πούμε- να σταματήσει την παράσταση της αλήθειας. Ακόμα πιο κωμικό οι τραμπούκοι που κάποτε απειλούσαν, τωρα προσπαθούν να το παίξουν τζαι ..θύματα...Κατάντησαν να προσπαθούν να πουν ότι ένα κοριτσάκι 12 χρονών που το πυροβολήσαν εν ψυχρω οι μασκοφόροι θα αφαιρούσε την μάσκα από ένα από αυτούς. Η 12χρονη θα έφτανε στο ύψος ενός ενήλικα τζαι θα τον υποχρέωνε να αφαιρέσει την μάσκα. πόσο πιο γελοίοι μπορούν να γίνουν;. Γιατί δεν αντέχουν την δική τους εικόνα – ότι δολοφόνησαν ένα κοριτσάκι ψάχνοντας για τον πατέρα της, τον οποίον ήθελαν να σκοτώσουν. Τέτοιοι ηταν. Τζαι οι μαρτυρίες είναι σαφείς από πολλούς...


    Τζαι πόσο δίκαια η εικόνα να έχουν καταντήσει να εκλιπαρούν ιστορικά. Να θέλουν να σταματήσει ένα θέατρο που καταγράφει την αθλιότητα που προσπαθούσαν να συγκαλύψουν για δεκαετίες.. Γιατί δεν έχουν τι να πουν. Τι να πουν για μια δολοφονίες άοπλων ανθρώπων που απλά ηταν διαφορετικών απόψεων από αυτούς [κατάντησαν στις γελοιότητες με εξοστρακισμένες σφαίρες ας πουμε], για την δολοφονία ενός ανθρώπου με ρόπαλα με σπόντες, μπροστά στην οικογένεια του; Τί να πουν για την δολοφονία των 2 γυναικών στην Μηλιά; Τι να πουν για τον λιθοβολισμό του Μενοικου;. Τωρα αναδιπλώνονται – «μα εμείς εν τζαι ...»..Τότε τραμπουκιζαν στο ανυπότακτο πτώμα...Τωρα εκλιπαρούν ανόητα υπεκφυγές...


    Δεν θα υπάρξει άλλος κλάδος ελαίας. Τη βρωμιά των δολοφονιών θα την φορτωθούν οι ένοχοι τζαι όσοι τους συγκάλυψαν...Τζαι αν νοιώθουν τον ιστορικό κλοιό να στενέφκει, καλά κάμνουν. Ακόμα δεν έζησαν την στιγμή που θα ντρέπονται να μιλούν όταν απέναντι τους θα είναι ο καθρέφτης του πόσο σιώπησαν. Απλώς δεν καταλαβαινουν ότι τον καθρεφτη μόνοι τους τον στήνουν.. Με την απροθυμία τους να πουν ένα συγνώμη.. Ουσιαστικά νομίζουν ότι θα επικαλούνται μόνιμα νεκρούς της δεκαετίας του 1950 για να συγκαλύπτουν τα εγκλήματα των ημετερων... Σαν δειλοί...


    Γιατί πρέπει να αθθυμούμαστε τζαι ποιοί είναι οι υποτιθέμενοι σύνδεσμοι ...Μπορεί να κρύβονται πίσω από την θυσία άλλων, αλλά κανένας από αυτούς δεν είχε ίχνος από το ήθος του Μάτση ή του Αυξεντίου. Που ήταν το 74; Γιατί μπροστά στην προδοσία δεν πήγαν να στήσουν ένα δικό τους έργο θυσίας;


    Γιατί είναι απολογητές των εγκλημάτων τζαι όχι πραγματικοί εκπρόσωποι των νεκρών που χρησιμοποιούν..


    Οι «σύνδεσμοι» χρησιμοποιήθηκαν μετά το 74 για να συγκαλύψουν τις ευθύνες της ακροδεξιάς πριν τζαι κατά την διάρκεια του 74 – στο πραξικόπημα αλλά τζαι μετά... Αν οι σύνδεσμοι δεν θέλουν στο μέλλον να ταυτίζονται με δολοφόνους, θα πρέπει να εξηγήσουν που ήταν τζαι τί εκάμναν τα μέλη τους στις 15 Ιουλίου 1974.. Αυτή είναι κομβική μέρα. Τζήνη την ημέρα, ο Παπακώστας, ο Χατζηδημητρίου τζαι ο Τάσσος τζαι άλλοι της ΕΟΚΑ, δεν ήταν με το πραξικόπημα – αντιστάθηκαν όπως μπορούσαν ή συνελήφθηκαν. Τα μέλη των συνδέσμων αγωνιστών που ήταν; Πόσοι από τα μέλη τους ήταν της ΕΟΚΑ β; Ξέρουν [δεν μπορεί να μην ξέρουν – γιατί αυτοί ήταν οι ένοπλοι που καμώνονταν ότι έκαναν κουμάντο στο καθεστώς του πραξικοπήματος] τα τοπικά τους στελέχη, ποιοί ήταν οι ένοπλοι τότε έκαναν τις σφαγές στην Τόχνη τζαι στα χωρκά Αλόα-Μαράθα-Σανταλάρη.. 126 νεκρά γυναικόπαιδα. Την περίοδο που οι ψευτόμαγκες της εθνικοφροσύνης που επουλούσαν ΕΟΚΑ, σκότωναν αμάχους τζαι γυναικόπαιδα –αντί να πολεμήσουν. Σκότωσαν τα γυναικόπαιδα τζαι αφήσαν το Βαρώσι χωρίς να ρίξουν σφαίρα... Θα πρέπει να εξηγήσουν πολλά οι «σύνδεσμοι» για τα εγκλήματα που έγιναν – τζαι το 1958 τζαι το 1974.. Για να τους πάρει κανείς σοβαρά...


    Οπότε ας μην εκλιπαρούν οι σύνδεσμοι – η αλήθεια δεν προκείται πια να συγκαλυφθεί. Για να γίνετε πιστευτοί  θα πρέπει να μιλήσετε τζαι για το βίο τζαι πολιτεία των μελών σας από τις 15 Ιουλίου τζαι μετά, το 1974..


    Όσο για το έγκλημα της δολοφονίας του Μένοικου θα έπρεπε να το είχατε υποψιαστεί ότι όταν ένας άνθρωπος έχει τετοιο ήθος ώστε να αρνείται να υποταχθεί με την σιωπή στους ένοπλους τραμπούκους, κάμνει το ακριβώς γιατί ξέρει ότι η Ιστορία θα τον δικαιώσει... Τζαι αφού ούτε τότε εκαταλάβετε, τώρα παραμιλάτε... Αποκαλύπτοντας την βαθύτερη μιζέρια μερικων.. Είναι λ.χ. τόσο γραφικά αποκαλυπτικό ότι επικαλείστε, παραπλανητικά, τους αποικιοκράτες για την δολοφονία. Είναι για να θυμόμαστε από πού ήρθαν οι προδότες του Μάτση του Αυξέντιου τζαι οι δολοφόνοι του Στεφανίδη;.. Άλλωστε εσείς δεν έχετε σαν «ήρωα» ένα τυπάκο που συνεργάστηκε με την γερμανική κατοχή στην Ελλάδα, τζαι υποστήριζε σχέδια διχοτόμησης της Κύπρου όπως το σχέδιο Άτσεσον; Μιλάτε εσείς για «προδότες» με τον Γρίβα στο κάδρο σας...;


    Κωμικές φιγούρες καταντήσατε...
    Συνεχίστε... είναι δικαίωση των νεκρών, το παραμιλητό σας... Η δειλία να πείτε ένα συγνώμη. Γιατί φοβάστε τα τόσα αλλά που θα σας φορτώσει η Ιστορία;..:)

 

  • Περί επιλεκτικής ευαισθησίας... Όταν η κ. Λοττίδου προσπαθεί να εκμεταλλευτεί μια πληγή... Για τον άλλο Παναγιώτη, κ. Λοττίδου θα γίνει κάτι; Οξά επειδή οι ένοχοι φαινεται να ήταν εθνικόφρων τέκνα θα χαθεί η ερευνά κάτω από κάποια στοίβα μη βολικών θεμάτων..;

    Το πιο κάτω σχόλιο αφορά την δήλωση της Λοττίδου ότι «ελπίζει ο Παναγιώτης να χαμογελά..» μετά την εσπευσμένη κίνηση του εισαγγελέα να ανακοινώσει την προσαγωγή ες  δίκη 12 ατόμων για την υπόθεση της αυτοκτονίας του – την ίδια μέρα [ώρα σχεδόν] της αναγγελίας του πορίσματος της επιτροπής Νικολάτου ότι 51.8% των διαβατηρίων που δόθηκαν ήταν παράνομα/παράτυπα.


    Γιώργος Μιχαhλ
    :
    Ο Στυλιανός, κυρία Λοττίδου, θα ήταν πραγματικά χαρούμενος αν σήμερα βρισκόταν στη ζωή και μπορούσε να απολαμβάνει όλα όσα απολαμβάνουν οι συνομήλικοι του και όχι να «βλέπει» να διώκονται ποινικά όσοι ευθύνονται για τον τραγικό θάνατό του, είτε λόγω αμέλειας ή/και ανικανότητας. Η δήλωσή σας προσβάλλει βάναυσα τη μνήμη ενός νεκρού παιδιού που αυτή η πολιτεία απέτυχε να προστατεύσει, ως όφειλε να πράξει, διασφαλίζοντας του το κυριότερο δικαίωμα στη ζωή και στην επιβίωση. Αν θέλατε σώνει και καλά να κάνετε επίκληση στο συναίσθημα των πολιτών, θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε έστω τη λέξη «δικαιωμένος» αλλά από που και ως που «χαρούμενο» ένα παιδί που έφυγε από την ζωή με αυτό τον τραγικό τρόπο . Πάλε καλά δηλαδή που δεν μας είπατε ότι ευτυχώς που πέθανε για να είναι πραγματικά χαρούμενος επειδή αυτή η πολιτεία δεν μπορούσε να του παράσχει την ελάχιστη ασφάλεια και προστασία που χρειαζόταν.


    Υ.Γ.(1)Η τιμωρία και η κάθαρση μιας τέτοιας υπόθεσης κρατικής αναλγησίας και εγκληματικής αδιαφορίας δεν επέρχεται μόνο μέσα από τις ποινικές διώξεις(οι οποίες, όπως είδαμε, μια καλή πρωία μπορεί και να ανσταλούν) αλλά και μέσα από την ανάληψη πολιτικής ευθύνης που στην προκειμένη περίπτωση παραμένει μέχρι στιγμής ορφανή.


    Υ.Γ.(2) Αλήθεια πόσο «χαρούμενες», κατά την κυρία Λοττίδου, θα πρέπει να αισθάνονται οι πέντε δολοφονημένες γυναίκες και τα δύο παιδιά όταν «είδαν» να αναστέλλεται από τον νυν Γενικό Εισαγγελέα η ποινική δίωξη των 15 αστυνομικών που λόγω της ίδιας εγκλημαιτκής αμέλειας ή/και ανικανότητας δεν διερεύνησαν τις καταγγελίες εξαφάνισής τους;

 ·         

  • Όταν ένα κόμμα που κάποτε ελαλούσαν το ΕΔΕΚ, κατάντησε πλυντήριο της διαπλοκής του καθεστώτος. Τζαι καλά ο Σιζόπουλος εν κωμική μορφή πκιον με τις εξαρτήσεις που φαίνεται να προβάλει, αλλά ήταν τζαι αποκαλυπτικός ο ρόλος του Ευσταθίου στο να υπερασπίζεται την σύγκρουση συμφερόντων της εισαγγελίας... τί υποχρεώσεις/χρέη κοκ εξοφλάς τζαι εσύ καημένε πια; ..Οξά εν αυθόρμητα που βουράς να ξεπλύνεις την δεξιά, που κάλυψε τους δολοφόνους τζαι τους ένοχους του τότε; Υπάρχει άραγε πάτος;

    Corina
    Demetriou:
    «Σε μια ιστορική απόφαση, η Βουλή χτες κατά πλειοψηφία κάλεσε τον Γενικό Εισαγγελέα και τον Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα να εξαιρεθούν από τη διαδικασία αξιολόγησης του ενδιάμεσου πορίσματος της Ερευνητικής Επιτροπής για τα χρυσά διαβατήρια και να δημοσιοποιήσουν άμεσα το ενδιάμεσο πόρισμα. Έπραξε το αυτονόητο για να διαφυλάξει τη νομιμότητα από την προφανή σύγκρουση συμφέροντος που ενυπάρχει εκεί που ένας αξιωματούχος καλείται να ερευνήσει τον εαυτόν του.


    Θα ανάμενε κανένας να βγει ο ΔΗΣΥ να διαμαρτύρεται για την απόφαση αυτή, υπενθυμίζοντας στη βουλή τα όρια της. Δε χρειάστηκε να το κάμει διότι το έκαμε για λογαριασμό του η ΕΔΕΚ. Η οποία από την πρώτη μέρα που δημοσιευτήκαν οι αποκαλύψεις του
    Aljazeera, υποστήριξε πως δεν έπρεπε να διερευνηθεί η ουσία αλλά το ποιος διέρρευσε τις πληροφορίες στο ‘φιλοτουρκικό κανάλι’. Ο Κ. Ευστάθιου της ΕΔΕΚ υποστήριξε ότι η κίνηση αυτή της Βουλής ισοδυναμεί με κήρυξη του Γενικού Εισαγγελέα ως ακατάλληλο, κάτι που δεν είναι δουλειά της βουλής, ότι δε δικαιούται η βουλή να υποδεικνύει στο Ανώτατο και στους άλλους θεσμούς τι θα κάμουν, ποια είναι η βουλή που θα σπιλώσει συνειδήσεις και να ζητήσει παύση του Γενικού Εισαγγελέα για μια διαδικασία που δεν ολοκληρώθηκε και ποια είναι η βουλή να υποβάλλει κανόνες συμπεριφοράς. Ερωτηθείς από τη δημοσιογράφο τι προτείνει για να λυθεί το πρόβλημα, απάντησε ότι δε γνωρίζει διότι δεν είναι νομικός σύμβουλος του κράτους και δεν είναι η δουλειά του να υποδείξει λύσης.

    Η θέση του Κ Ευσταθίου είναι προβληματική από πολλές απόψεις. Η αυτοεξαίρεση είναι το ελάχιστο μέτρο που μπορεί να ληφθεί όπου υπάρχει σύγκρουση συμφέροντος και με κανένα τρόπο δεν ισοδυναμεί με παύση, ούτε και σπιλώνει κανένα. Αλλοίμονο αν κάθε φορά που ένας δικαστής αυτοεξαιρείται από την εκδίκαση υπόθεσης που έχει προσωπικό συμφέρον, να σπιλώνει το όνομα του ή να θεωρείται ότι παυθηκε. Αντίθετα, η άρνηση εξαίρεσης είναι αυτή που δημιουργεί σκιές γύρω από ένα πρόσωπο που ασκεί εξουσία.


    Ο διαχωρισμός των εξουσιών δεν έχει στόχο να μην μπαίνει η μια εξουσία στα ταραφια της άλλης αλλά, αντίθετα, να ελέγχει η μια την άλλη, για να διασφαλίζεται η λογοδοσία ως απαραίτητο συστατικό της δημοκρατίας. Ο Κ. Ευσταθίου στην ουσία αφαιρεί το λόγο ύπαρξης της βουλής, αφού κατά τη γνώμη του δεν έχει ρόλο σε τίποτε, ούτε και κάτι να προτείνει για επίλυση της προφανούς σύγκρουσης συμφέροντος που προκύπτει με το Γενικό και το Βοηθό. Είναι αξιο απορίας γιατί διατηρεί τη βουλευτική του έδρα, αφού ούτε λύσεις διαθέτει ούτε βλέπει κανένα ρόλο για παρέμβαση του σε οτιδήποτε αφορά την εκτελεστική ή τη δικαστική εξουσία. Σα νομικός, θα μπορούσε να προτάξει το προφανές – ότι η εξουσία του Γενικού Εισαγγελέα οφείλει να ασκείται προς το δημόσιο συμφέρον και όχι προς το συμφέρον της εκάστοτε κυβέρνησης και ότι αν δεν είναι σε θέση ο ίδιος ο Γενικός να διαχωρίσει το δημόσιο από το κυβερνητικό συμφέρον, τότε οφείλει το Ανώτατο να συντάξει καθοδηγητικές γραμμές. Δεν το έπραξε, διοτι προφανώς η ΕΔΕΚ όση σχέση έχει με το σοσιαλισμό, άλλη τόση έχει με το ρόλο της ως αντιπολίτευση.»

 

  • Τζαι να επιστρέψουμε στα των συγκρούσεων συμφερόντων .

 

  •  Προς Σαββίδη για να αθθυμάται [τα νομικά έστω] του τί σημαίνει τζαι πως τεκμηριώνεται το «δημόσιο συμφέρον».


 

  • Στα θετικά της εφτομάδας είχαμε μια καλή σειρά αποφάσεων της αντιπολίτευσης στην Βουλή. Επιτέλους ένα από όργανα της Πολιτείας συμπεριφέρεται ορθολογικά [έστω η πλειοψηφία]..

    Δημιουργήθηκε ένα πλέγμα προστασίας των δανειοληπτών εστω τζαι προσωρινα..


    Σε ένα δεύτερο επίπεδο, όλη η υστερία που ξεκίνησε η κυβέρνηση, ο Πετρίδης των τραπεζών, τζαι όλα τα μιντιακά φερέφωνα που φωνάζαν για «ασφυξία» κοκ γιατί τέθηκε σαν προϋπόθεση εγγυήσεων του δημόσιου προς τις τράπεζες ο έλεγχος από την ελεγκτική υπηρεσία,  τωρα δεν επανέλαβαν το θέατρο των οδυρμών. Για να ξέρουμε σε τι επίπεδο θεαμάτων είναι ικανοί να καταλήξουν για να ξεγελάσουν το κοινό με εκβιασμούς. Τζαι πως αναδιπλώνονται άμα εν καταλάβουν ότι εν τους παίρνει..


    Όσο για τον Πετρίδη..
    Τελικά εξεκαθάρισεν ποτέ σου αν είσαι υπουργός μιας δημοκρατικής πολιτείας ή απλώς εκπρόσωπος τραπεζών – στο υπουργείο σου;





  • Πώς φαινεται να σχεδιάστηκε μια κομπίνα  – τζαι η εισαγγελία του καθεστώτος φαίνεται να προσπαθει να συγκαλύπτει ακόμα δίδυμο το Χ. Γεωργιάδης – Χατζηγιάννη [τζαι ο Γεωργιάδης εκλιπαρεί ψήφους για να αποκτήσει βουλευτική ασυλία;]

    S
    avvakis Savvides
    ΟΧΙ ΣΤΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ


    Μας ληστεύουν μπροστά στα μάτια μας. Ο σχεδιασμός και η εκτέλεση ενός εγκλήματος.


    Αν σας έλεγαν ότι η κυβέρνηση έδωσε δώρο στην Ελληνική Τράπεζα μια οφειλή που μάλιστα μέσω της ο φορολογούμενος πληρώνει και ένα πολύ καλό επιτόκιο τι θα ήταν η αντίδραση σας; Εγκληματικό! Απαράδεκτο! Σκανδαλώδες! Και άλλα παρόμοια. Σωστά; Διότι αυτό ακριβώς έχει γίνει. Και μάλιστα εκ προ μελέτης και σχεδιασμένο για να ξεγελάσει και να παραπλανήσει τον κόσμο που βέβαια θα υποστεί το κόστος.


    Έχουν δημιουργήσει τεχνητά και άμεσα μια οφειλή σε μορφή ενός ομολόγου €3.5 δις περίπου που δεν υπήρχε στους ισολογισμούς της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας και μια αντίστοιχη κατάθεση μέσω ενός "δημιουργικού"
    double entry book keeping και χρησιμοποιώντας το fractional reserve όπως δεν έχει εφαρμοστεί πουθενά προηγουμένως.

    Δηλαδή το κράτος βρέθηκε να εκδίδει ένα ομόλογο το οποίο όμως ήταν καλυμμένο από μια "κατάθεση" της ίδιας αξίας. Και μετά έγινε το δεύτερο παράδοξο και εγκληματικό. Δώρισαν αυτό το ομόλογο που μόλις είχαν δημιουργήσει και φαινόταν στους Ισολογισμούς της Συνεργατικής στην Ελληνική ενώ έχουν αφήσει την αντίστοιχη οφειλή των καταθέσεων πίσω στο κατάλοιπο του τι απέμεινε από τον Συνεργατισμό. Και προσπάθησαν να το δικαιολογήσουν μάλιστα λέγοντας ότι η Ελληνική άφησε πίσω κάποια δάνεια που δεν ήθελε να πάρει.


    Για όσους έχετε δάνεια (ΜΕΔ) στην ΚΕΔΙΠΕΣ τώρα θα μπορείτε να αντιληφθείτε γιατί οι εντολές που έχουν οι διαχειριστές είναι να σας πατήσουν στον λαιμό αν χρειαστεί για να μεγιστοποιήσουν την ανάκτηση και το κέρδος τους. Διότι μόνο έτσι η διεφθαρμένη πολιτική ηγεσία δεν θα κατηγορηθεί ότι έχει αφήσει τις καταθέσεις του κράτους εκτεθειμένες κάνοντας το κρατικό ομόλογο που έχουν δημιουργήσει στο
    computer στους ημετέρους τους δώρο.

 

·       

  • Μια εξαιρετικά σαφής καταγραφή των δεδομένων για τους κυρίους της εισαγγελίας: δεν τετραγωνίζεται ο κύκλος.

    «Τα πράγματα είναι πολύ απλά: Ο Γενικός Εισαγγελέας Γιώργος Σαββίδης και ο βοηθός Γενικός Εισαγγελέας, Σάββας Αγγελίδης, καλούνται να κρίνουν αποφάσεις ενός Υπουργικού Συμβουλίου στο οποίο συμμετείχαν, και να αποφανθούν κατά πόσον θα πρέπει να διωχθούν ή όχι. Πρόκειται για μια κραυγαλέα περίπτωση ασυμβίβαστου, η οποία φέρνει σε ιδιαίτερα δυσχερή θέση τους επικεφαλής της Νομικής Υπηρεσίας, ενός ανεξάρτητου θεσμού, από τους πλέον νευραλγικούς για τη λειτουργία του κράτους.


    Τόσον ο κ. Σαββίδης όσον και ο κ. Αγγελίδης διαβεβαιώνουν ότι η ακεραιότητα και η ανεξαρτησία τους είναι δεδομένες και ότι σε καμιά περίπτωση δεν λειτουργούν ως πρώην υπουργοί. Ακόμη και εάν δεν έχουμε λόγους να μην αποδεχθούμε τις διαβεβαιώσεις τους, το ζήτημα που εγείρεται είναι υπαρκτό και έχει πολλαπλές νομικές, πολιτικές και πολιτειακές προεκτάσεις.


    Το πρώτο θέμα που εγείρεται είναι κατά πόσον ο γενικός εισαγγελέας, ως ο νομικός σύμβουλος του Προέδρου, θα διώξει τον… πελάτη του. Κάτι τέτοιο δεν γίνεται διότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν διώκεται. Τι συμβαίνει όμως με τα υπόλοιπα μέλη διαφόρων κυβερνήσεων, στα οποία περιλαμβάνονταν, κατά τον ουσιώδη χρόνο, οι νυν επικεφαλής της νομικής υπηρεσίας, που θα αποφανθούν για τα περαιτέρω;


    Όσοι προσποιούνται ότι δεν βλέπουν κανένα πρόβλημα με την ιδέα και μόνον ότι ο μοναδικοί έχοντες την εξουσία να αποφανθούν για την ποινική δίωξη ή όχι του τελευταίου πολίτη, θα κρίνουν, εν τη σοφία τους (;) δικές τους πράξεις ή παραλείψεις, όπως καταγράφονται στο ενδιάμεσο πόρισμα της ερευνητικής επιτροπής για τις κατ’ εξαίρεση πολιτογραφήσεις του Κυπριακού Επενδυτικού Προγράμματος, υπό τον τέως πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου, προφανώς έχουν ως αφετηρία οτιδήποτε άλλο πλην της αναζήτησης της αλήθειας.


    Πρόκειται ουσιαστικά για μια αιμομικτική σχέση, (ας μας επιτραπεί ο αδόκιμος όρος) η οποία νομοτελειακά θα οδηγήσει σε τερατογένεση με πολύ χειρότερα αποτελέσματα, εάν οι περαιτέρω χειρισμοί δεν είναι τέτοιοι που να λύνουν αποτελεσματικά τον γόρδιο δεσμό. Οι όποιες αποφάσεις θα πρέπει να διαλύσουν και την τελευταία σκιά γύρω από την ανεξαρτησία του υψηλού θεσμού του Γενικού και Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα, οι οποίοι έχουν την υποχρέωση να διαφυλάξουν το κύρος του αξιώματος που υπηρετούν και να το θέσουν πάνω από τις όποιες πολιτικές ή άλλες διελκυστίνδες και σκοπιμότητες.


    Η Γενική Εισαγγελία βρίσκεται αντιμέτωπη με πολλαπλές προκλήσεις. Αυτή την ώρα πρώτιστη προτεραιότητα είναι η διαφύλαξη της αξιοπιστίας της, ώστε να είναι σε θέση να λειτουργήσει σαν τροχοπέδη στον κατηφορικό δρόμο που ακολουθούν οι θεσμοί, τους οποίους οι πολίτες απαξιώνουν όλο και περισσότερο. Οι κύριοι Σαββίδης και Αγγελίδης καλούνται να δώσουν λύση σε ένα πολυσύνθετο πρόβλημα, το οποίο αγγίζει και τους ίδιους. Στα χέρια τους βρίσκεται μια απασφαλισμένη χειροβομβίδα και οι επιλογές που έχουν δεν είναι ανεξάντλητες.”


     Γιάννης Αντωνίου  
    https
    ://www.philenews.com/f-me-apopsi/arthra-apo-f/article/1172708?fbclid=IwAR1_9YJulJ1bcXiw6YlDT0QoCrfPeWnw4SC2xffralOgazPlMUJLuZPdHaY




  •  Για το Καζινο 1: Όταν μοίραζαν διαβατήρια τζαι λογόκριναν τζαι τον λόγο των παραχωρήσεων διαβατηρίων...

    Andreas Hassapopoulos, Ομάδα Στήριξης Γενικού Ελεγκτή
    Αυτοί που πολιτογραφούσαν παραβιάζοντας τα σχετικά κριτήρια δήθεν για λόγους δημοσίου συμφέροντος, όφειλαν να καταγράψουν ξεκάθαρα ποιοι είναι αυτοί οι λόγοι. Στους 18 του καζίνο, τη λέξη καζίνο ούτε καν την ανέφεραν.

 

  • Για το Καζινο 2:  Τζαι τα οικολογικά εγκλήματα συνεχίζονται –στον βωμό του σκανδάλου των διαβατηρίων...για το καζίνο όπου φαίνεται ότι έδιναν διαβατήρια χωρίς καν να αναφέρουν την λέξη καζίνο...

    Orestis
    Matsas

    Στο Ζακάκι σήμερα κόπηκαν 32 κυπαρίσσια και ευκάλυπτοι, ηλικίας μεγαλύτερης από τους περισσότερους ανθρώπους που κατοικούν το νησί σήμερα. Γιατί; Για να χτιστεί καζίνο. Αν είναι τόσο δύσκολο να κατανοήσουμε ότι δεν έχουμε δικαίωμα να το κάνουμε αυτό, κι ότι είμαστε υπεύθυνοι για ότι παραλάβαμε και υπόλογοι για αυτά που θα παραδώσουμε, τότε δε μας αξίζει τούτος ο τόπος. Ας τον παραδώσουμε, άνευ όρων, στους επενδυτές. Τα αφεντικά δηλαδή της σημερινής κυβέρνησης και του ΔΗΣΥ. Αυτών που προ ημερών μας έλεγαν πως "φυτεύουν τον σπόρο της ελπίδας με 1 εκ. δέντρα". Ξέχασαν όμως να μας πουν πως όταν ακούνε για λεφτά κλυδωνίζεται το είναι τους, κι οι ευαισθησίες τους σκορπίζονται στους πέντε ανέμους.


    Υποκρισία και τίποτα λιγότερο.



 

 

  • Δηλαδή; Είτε δουλεύκει μας ο τύπος, είτε η εξαδέλφη των κόρων Αναστασιάδη ελειτούργαν σαν σούπερ υπουργείο μόνη της...

    Καμια έρευνα τζαι για τούτο το παράδοξο της εποχής Αναστασιάδη;



  •  Όταν τζαι η υπομονή φτάνει στο «Κανεί πκιον» [Υπενθύμιση – ακόμα εν μας είπαν ποιοί φκάλουν κέρδη που τα rapid tests που σχεδόν αντικαταστήσαν τον εμβολιασμό για μια περίοδο, διευκολυνοντας την νέα υποτροπή της πανδημίας]

    Leonidas
    Kyriakides

    «Εκαμετε τα σιόνι ρε γαούρκα


    Εβαλετε τον αμπαλατο ,τον άχρηστο των αχρήστων υπουργό παιδείας ιμισιη μου,τζιαι για να μεν φανεί ποσο άχρηστος τζιαι βλήμμα ενει εστησε πόιν να μείνουν τα σκολεια Τζιαι μεν τολμήσετε να ριψετε πάνω στον κόσμον τούτη την στράτα


    Μα ενομισετε ότι οι δουλειές του κόσμου εν άνοιξε κλείσε


    Τον κόσμο που εσιει εστιατόρια,μπαρ καφετέριες ερωτήσετε τον που προσέλαβε προσωπικό που εγορασε προϊόντα


    Το κόσμο που εσιει μαγαζιά ερωτήσετε που εστοκαρεν τζιαι περίμενε να δουλέψει λλιον


    Αντί να φέρετε εμβόλια εγοραζετε ραπιντ τεστ που τον κάθε απατεώνα τζιαι κορτονατε ότι εκαμνετε 50 σιλιαες τεστ την ημέρα


    Αντί να επιβάλετε υποχρεωτικό εμβολιασμό αφήνατε τον κάθε ττακκουριμενο παπά να λαλει πελλαρες του κόσμου


    Τζιαι μεν τολμήσετε να μας πειτε να μπουμεν στα καταφύγια ημισιη μου


    Στα καταφύγια να μπείτε εσεις


    Κανεί πιον»




  •   Feelix Eer
    «Οι μετανάστες που ήρθαν είναι περίπου 19.000.. μαζί μάλλον με αυτούς που τους έδωσαν διαβατήρια που ειναι 7000. Αλλά ναι θα μας αλλιώσουν τον πολιτισμό μας οι λίγες χιλιάδες φτωχοί μετανάστες που τρέχουν να φύγουν από πολέμους και διωγμούς.»

 



  •  Η μεγάλη πλακα της υπόθεσης τούτην την περίοδο είναι οι συναγερμικοί που κάμνουν προεκλογική ενάντια στο κόμμα τους. Θέλουν «αλλαγή», «ειλικρίνεια» [όπως με τα διαβατήρια ας πούμε;], ανανέωση [όπως με τον Αναστασιάδη;] κοκ..

    Τωρά έγινε πιο σκληρό ροκ. Κατεβαίνουν τζαι σε διαδηλώσεις. Η Αννίτα ας πούμε. Άτε σε λλίον εν να φκει τζαι ο Κυπριανού. Ο «φωτογράφος βρακουθκιων» υπέρ του «
    me too», τζαι η πτέρυγα της συγκάλυψης της νοτιοανατολικής Κύπρου, υπέρ της τήρησης των ευρωπαϊκών κανονισμών..

    Christine
    Petrides

    H
    Aννίτα του ΔΗΣΥ που διαδηλώνει ενάντια στην κυβέρνηση του ΔΗΣΥ που θέλει να μεταφέρει το Ασφαλτικό στη Κόση, τι συγγένεια έχει με την Αργυρούλα του Δίπλαρου;

 


 

  • Στα κόλπα του Συναγερμικού πανικού από ότι ακούομεν, κυκλοφορεί τζαι επέμβαση [με υποσχέσεις λέγεται.. :)] Αβέρωφ προς «κυνηγούς» για να διαλυθεί η συμμαχία με την κίνηση Ανεξάρτητοι της Θεολόγου...

    Εν γεγονός ότι ο ΔΗΣΥ εφαίνετουν να εφαήθηκεν να έβρει τρόπο να διαλύσει τζήνη την συνεργασία – μάλλον ανησύχαν τους η Θεολόγου. Αλλά μπορεί τωρά να τους φκει τζαι σιηρότερα η κατάσταση... Διότι εν να εν πιο δύσκολα τα σενάρια των εξαπτέρυγων που κινητοποιούνται στο τέλος [με αποσχίσεις ας πούμε κοκ] για στήριξη της κυβέρνησης, αν επικρατήσει η τάση των ανεξάρτητων χωρίς συνδέσεις με τον ΔΗΣΥ.. θα δείξει... :)..

 

  •  Εκτός που την γελοιότητα έχουμε τζαι την προεκλογική αισχρότητα

 



  • Τζαι για να αθθυμούμαστε την ευρύτερη εικόνα όσων συγκαλύπτονται από όσους κάμνουν ότι εν ξέρουν, εν είδαν – τα στοιχεία που εν μπροστά τους...

    Ο Μπαμπινιώτης...




    Fished from the internet


    Anthoula Chatzigeorgiou
    :

    Λ
    oιπόν, έχουμε και λέμε: Στις έρευνες της αστυνομίας στο σπίτι του Λιγνάδη βρέθηκε επιστολή από γονέα προς τον πρόεδρο του Αρσακείου Λυκείου (Μπαμπινιώτη) στο οποίο δίδασκε τότε ο Λιγνάδης, στην οποία έκανε καταγγελία πως ο Λιγνάδης ασελγούσε σε βάρος μαθητών που οδηγούσε σπίτι του και τους/ις βίαζε (η επιστολή στο πρώτο σχόλιο).

    Με κάποιο μαγικό τρόπο αυτή η επιστολή, ΑΝΤΙ να πάει στα χέρια της αστυνομίας ή κάποιου εισαγγελέα προς διερεύνηση, κατέληξε στο σπίτι του ίδιου του Δημήτρη Λιγνάδη και βρέθηκε τώρα, μετά από σχεδόν 25 χρόνια, στα οποία ο υποψήφιος για Χρυσή Σφαίρα σκηνοθέτης, συνέχισε ακάθεκτος να βιάζει ψυχές και σώματα παιδιών.


    Προφανώς εδώ καταλαβαίνουμε πως ο Γ. Μπαμπινιώτης ΕΞΑΠΑΤΗΘΗΚΕ από την υποκριτική τέχνη του, κατόχου 8 Όσκαρ, Δημήτρη Λιγνάδη και του έδωσε την επιστολή, γιατί τον ξεγέλασε πείθοντάς τον πως είναι μενού κάποιας πιτσαρίας. Γι αυτό άλλωστε και μόλις διορίστηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Λίνα Μενδώνη (οι οποίοι επίσης ξεγελάστηκαν από τον βραβευμένο με 34
    Emmy ηθοποιό) έδωσε και στους 2 θερμά συγχαρητήρια για την ΕΝΤΕΛΩΣ πετυχημένη και αξιοκρατική επιλογή τους να διορίσουν τον ΑΞΙΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΛΙΓΝΑΔΗ (φωτό στο δεύτερο σχόλιο).

    Λ
    oιπόν. Αν κάποιοι ακόμη πιστεύουν ή γράφουν, πως ΕΣΤΩ υπάρχει περίπτωση ΜΙΑ στο ΔΙΣEKATOMMYΡIO, να ΜΗΝ ΗΞΕΡΑΝ όλοι αυτοί οι άθλιοι τύποι ποιον διόριζαν και τι έκανε σε ΟΛΗ ΤΟΥ ΤΗ ΖΩΗ τη στιγμή που είχαν EΓΓPAΦEΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΟΝΙΩΝ και αντί να τις δώσουν ΑΜΕΣΑ στην αστυνομία να τον πάει φυλακή, ΤΟΥ ΤΙΣ ΕΣΤΕΛΝΑΝ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΝΑ ΤΙΣ ΚΑΝΕΙ ΚΟΡΝΙΖΑ και μετά τον διόρισαν κιόλας, τότε προφανώς είναι ή πορωμένοι Νεοδημοκράτες, ήδη διορισμένοι φιλελέδες, ή έχουν κάποιο προσωπικό όφελος για να το λένε. Δεν σηκώνει καμιά σοβαρή συζήτηση.

    Σε κάθε περίπτωση είναι τελειωμένοι παλιάνθρωποι, γιατί μιλάμε για βιασμούς μικρών παιδιών κι εκείνοι συνειδητά διαλέγουν τη συγκάλυψη (σε ένα θέμα που σε ΚΑΘΕ ΧΩΡΑ θα ήταν σε όλα τα πρωτοσέλιδα εφημερίδων και θα έπαιζε σε ΟΛΑ τα δελτια ειδήσεων,
    OΛΗ MEPA) για να μη τύχει να χαλάσουν την εικόνα του Κυριάκου Μωυσή, μεσογειακού τσιτάχ, Ιησού Χριστού, Κολοκοτρώνη, γκόμενου, Ροτβάιλερ, Ιron Man, Περικλή, Έλληνα Κέννεντυ (έχουν γραφτεί ΟΛΑ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ, σε άπειρα ΜΜE, δεν τρολάρω) Μητσοτάκη.

    Μείνετε σπίτι. Καλύτερα να μείνετε σπίτι. Έξω μυρίζει βόθρος που δεν άδειασε ποτέ. Αλλά ακόμη και η μυρωδιά ξεχειλισμένου βόθρου, είναι καλύτερη από τη μυρωδιά της συγκεκριμένης συγκάλυψης στη πλάτη, τη ζωή και τη ψυχή μικρών παιδιών που βιάζονταν συστηματικά, με πλάνο και κατ' εξακολούθηση για δεκαετίες τώρα. Γελοία σκουπίδια.


    Απο
    Chris Toutouzas

 

  •  Ντροπής πράγματα σε μια χωρα που θελει να λέγεται ότι εν ευρωπαική. Ενας χρόνος τζιε κάτι , τζιε ακόμα προσπαθεί να βρει τη λύση η κυβέρνηση για να διαχειριστεί την πανδημία. Ξεκινήσαν τωρα να μας λαλούν για τα εμβόλια, τωρά που στη συνείδηση πολύς κόσμος τα έσιει απορρίψει. Πριν λίο εδιούσαν τα πολλά ριάλια στα τεστς σαν τζιε ήταν η λύση. Η μέθοδος του φυσερού δηλαδή το άνοιξε κλείσε δεν προσφέρει τίποτες.

    Τούτο υποστηρίζουν σοβαροί επιστήμονες. Τζιε προφανώς εχουν δίκαιο τζιε τρανό παράδειγμα εν η χώρα μας. Που όπως εμάθαμε εκοντέψαμε να πεθανίσκουν τζιε μες τους διαδρόμους των νοσοκομείων. Τούτο ήταν που επρόταξε ο υπουργός υγείας στον κύριο Νίκο μας, αλλά επειδή ο κύριος Νίκος μας εσκέφτετουν πιο ολοκληρωμένα εν ήθελε λοκ νταουν. Αναγκάστηκε μετά τις απειλές του Υγείας ότι αν δεν τον κάμει εννα παραιτηθεί. Βέβαια ύστερα εθύμωσε τζιε ο Αρχιεπίσκοπος τζιε εβάλαν μέσα τζιε μια μιτσιάν χαλάρωση για τις εκκλησιές. Τούτα ούλλα βέβαια εν "συνοδευτικά" της όλης κατάστασης.Γιατί εν καταγεγραμμένα πολλά σοβαρά ζητήματα που θα έπρεπε εκ των πραγμάτων να εφέρναν παραιτήσεις , πολλές παραιτήσεις γιατί τούτοι οι άνθρωποι εν επικίνδυνοι
    .

    Ευθύνες για μη στήριξη των δημόσιων νοσοκομείων

    Εμβολιαστικό πρόγραμμα

    Εκατομμύρια στα ραπιτ τεστς

    Πρωτόκολλα αλα καρτ τζιε αλλαγές συχνές αλλαγές

    Ελεγχος εφαρμογής πρωτοκόλλων

    Ικανοποίηση ομάδων επαγγελματιών ή πολιτών χωρίς πλάνο τζιε σύμφωνη γνώμη που τους ειδικούς

    Ανοιξε- κλείσε τζιε ότι βκει Τζιε άλλα πολλά σοβαρά θέματα.


    Υ.Γ Η αποσυμφόρηση του Συστήματος Υγείας εννεν δουλειά του κόσμου. Αλλά της κυβέρνησης. Τζιε όη προσωρινή λύση αλλά μακροπρόθεσμη.




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η υποθεση της κ. Γιαννάκη φαίνεται να μετατράπηκε, με τις αντιδράσεις της [τζαι των εκ των φαινομένων, υποστηρικτών της], σε υποψία σαν σύμπτωμα διαπλοκής... το οποίο ενισχύεται από ένα είδος άγχους για λογοκρισία από.. τους «υπερασπιστές»..

Επίπεδο γελοιότητας με το συμπάθκειο – τα κοπελλούθκια του Χριστοδουλίδη πρέπει να πηαίνουν σχολείο με κρατική επιχορήγηση;

· Η Γιαννάκη, όπως ήρταν τα πράματα Χριστοδουλίδη, εν εσένα που εκθετει, με το δημοσιογραφικό δίκτυο που φαίνεται να πλάκωσε για να στηρίξει/προωθήσει τουτο που φαινεται σαν συγκάλυψη...