Οι πρόωρες προεδρικές εκλογές μπορεί να μην είναι κάτι που θέλει ο Αναστασιάδης, καθώς βλέπει την αυτοεικόνα του να καταρρέει, αλλά εδώ που έφτασαν τα δεδομένα ίσως να είναι η μόνη λύση.

Εκλογές ή παρατεταμένες εντάσεις μέχρι την έκρηξη;

·         Οι πρόωρες προεδρικές εκλογές μπορεί να μην είναι κάτι που θέλει ο Αναστασιάδης, καθώς βλέπει την αυτοεικόνα του να καταρρέει, αλλά εδώ που έφτασαν τα δεδομένα ίσως να είναι η μόνη λύση. Εκτός και αν θα μείνει η κοινωνία στο αυτόματο πιλότο για 2 ακόμα χρόνια. Ή ακόμα χειροτέρα με ένα κύμα δυσφορίας να διογκώνεται τζαι με αδυναμία πράξης από την εκτελεστική εξουσία..

Μπορεί ο Αναστασιάδης στην κατάσταση που βρίσκεται να διαπραγματευτεί λ.χ. το κυπριακό; Προφανώς όχι. Ούτε οι υποστηρικτές της λύσης, ούτε οι απορριπτικοί, θα μπορέσουν να δεχτούν ότι διαπραγματευτεί ένας πρόεδρος όπως ο Αναστασιάδης. Αντίθετα, ότι στηρίξει ο ίδιος θα είναι ευκαιρία για τους αντίπαλους της επιλογής του να επαναφέρουν, η απλα να συνεχίσουν να αναφέρουν, τα σκάνδαλα του..

Αν οι διαπραγματεύσεις για το κυπριακό είναι όντως σε ενα κομβικό σημείο ιστορικά, σίγουρα ο Ν. Αναστασιάδης δεν έχει πια ούτε το κύρος, ούτε απολαμβάνει κοινωνική εμπιστοσύνη για να διαπραγματευτεί. Μόνο να κωλοβαρεί μπορεί – αυτό που κάνει ουσιαστικά γενικότερα. Αλλά και αυτό θα γίνει αντικείμενο κριτικής σαν προϊόν της διαπλοκής του…

Όμως ούτε μπορεί να μπουν όλα στο ψυγείο χωρίς συνέπειες, ακριβώς γιατί η εγκατάλειψη του Κραν Μοντανά έχει δώσει λευκή επιταγή στο τουρκικό κράτος, όπως αποδείχτηκε με τον ΑΟΖ και με την Αμμόχωστο..

Και δεν είναι μόνο αυτό. Η κυβέρνηση πρέπει να διαχειριστεί κεφάλαια από την ΕΕ – μερικά από τα οποία είναι δάνεια που θα εκτοξευόσουν το δημόσιο χρέος..

Εμπιστεύεται κανένας τον ΔΗΣΥ να κάμει μια τέτοια διαχείριση ορθολογικά και έντιμα χωρίς διαπλοκή; Μόνο οι αφελείς.. Όλοι θα υποψιάζονται [και δικαιολογημένα] μίζες και ημετεροκρατία. Άρα αναγκαστικά η Βουλή θα μπει σε μια διαδικασία αυξανόμενου ελέγχου. Και θα έχουμε παρατεταμένες εμπειρίες όπως με την ψήφιση του προϋπολογισμού..

Μια νέα κυβέρνηση θα έχει τουλάχιστον την νομιμότητα να πάρει αποφάσεις σε συνεργασία με την βουλή. Εδώ δεν εμπιστεύονται πια την ηγεσία του ΔΗΣΥ οι ψηφοφόροι του, αν κρίνει κανείς από τις παραστάσεις Αβέρωφ που ουσιαστικά υπόσχεται ότι δεν θα είναι πια ο ΔΗΣΥ που ήξεραν... Φτηνές προεκλογικές φούσκες..

Τζαι πίσω από αυτά τα δυο [κυπριακό τζαι διαχείριση ευρωπαϊκών κονδυλίων για πανδημία]  υπάρχουν τζαι οι κοινωνικοί κραδασμοί που αναδύονται – είτε είναι οι μαζικές εκποιήσεις, αφού τα τραπεζικά συμφέροντα εμφανώς ελέγχουν τον ΔΗΣΥ, οι οποιες προκαλούν μια ένταση που δεν ειναι δύσκολο να εκραγεί στη επιφάνεια επίσης, όπως και η κατάντια της οικονομίας των part time που καταδικάζει τους νέους που αναδύονται σαν νέο πολιτικό υποκείμενο με αυξανόμενη δυσφορία, σε ότι φαίνεται σαν μια μόνιμη οικονομική εξάρτηση…

Εκλογές ή παρατεταμένες εντάσεις μέχρι την έκρηξη;

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η υποθεση της κ. Γιαννάκη φαίνεται να μετατράπηκε, με τις αντιδράσεις της [τζαι των εκ των φαινομένων, υποστηρικτών της], σε υποψία σαν σύμπτωμα διαπλοκής... το οποίο ενισχύεται από ένα είδος άγχους για λογοκρισία από.. τους «υπερασπιστές»..

Επίπεδο γελοιότητας με το συμπάθκειο – τα κοπελλούθκια του Χριστοδουλίδη πρέπει να πηαίνουν σχολείο με κρατική επιχορήγηση;

· Η Γιαννάκη, όπως ήρταν τα πράματα Χριστοδουλίδη, εν εσένα που εκθετει, με το δημοσιογραφικό δίκτυο που φαίνεται να πλάκωσε για να στηρίξει/προωθήσει τουτο που φαινεται σαν συγκάλυψη...