Σπόντες [25 Ιανουαρίου 2020]


  • Ιστορικές Μνήμες Αντίστασης: οι πρώτοι νεκροί της δημοκρατικής αντίστασης τους οποίους δολοφόνησαν οι μασκοφόροι του Γρίβα το 1958, σαν απόπειρα τρομοκράτησης του πληθυσμού εν όψει της Ανεξαρτησίας, την οποία μερικοί φαντάζονταν από τότε σαν κράτος των ημέτερων.

Tζαι η μαζική αντίσταση στους δρόμους. Γιατί οι δολοφονίες έγιναν ακριβώς επειδή ο Πέτρου τζαι ο Ττοφαρής, όπως τζαι ο Μένοικος μετά, τζαι ο Καβάζογλου τζαι ο Μισιαούλης, ήταν ανυπότακτοι….

«Λύση, η πλατεία του χωριού σαν σήμερα 
[21 Ιανουαριου], πριν από 63 χρόνια. Η κηδεία του λαϊκού αγωνιστή Μιχάλη Πέτρου, που δολοφονήθηκε από μασκοφόρος το προηγούμενο βράδυ στον ίδιο χώρο, μπροστά από την "φουντανάκκα" (διακρίνεται αμυδρά στα αριστερά με κάποιους σκαρφαλωμένους πάνω. Για όσους γνώριζαν την Λύση πριν από το 74 εκεί ανεγερθηκε αργότερα η προτομή του Γρήγορη Αυξεντίου). Η μαύρη σημαία που συμβολίζει το πένθος υψώθηκε, μάλλον από κοντέατες, στο λεγόμενο εξάγωνο που βρισκόταν νότια της πλατείας.
Η Λύση γέμισε κόσμο από τα γύρω χωριά ακόμα και από την Αμμόχωστο και την Λευκωσία. Η οργή του κόσμου ήταν ασυγκράτητη. Η διπλή, ταυτόχρονη δολοφονία του Μιχάλη Πέτρου και του Ηλία Τοφαρή στην Κώμα του Γυαλού ήταν η σταγόνα που ξεχύλισε το ποτήρι. Ο Μακάριος και ο ελληνικός πολιτικός κόσμος επέκριναν ανοικτά τον Γρίβα ότι στρέφει τα όπλα εναντίον αδελφών. Η τερατογένεση της ακροδεξιάς βίας που οδήγησε την Κύπρο στην καταστροφή ολοκληρώνεται με αυτές τις δολοφονίες και τις άλλες που οργανώθηκαν τον Μάιο του ίδιου χρόνου. Ο γριβισμός δηλητηρίασε την ψυχή του λαού μας, που υποφέρει μέχρι σήμερα.»


Tasos Costeas

 

  • Οι αποκαλύψεις είναι οριστικές πια – ο Χ. Γεωργιάδης ομολόγησε ότι κανένας [άρα ούτε ο Αναστασιάδης] δεν έγειρε θέμα αυτό-εξαίρεσης [όπως όφειλαν όσοι είχαν εμπλοκή συγγενικού προσώπου – όπως ο Αναστασιάδης], ενώ ο Χάσικος ομολόγησε ότι τους πίεζε η Κομισιόν από το 2015, αλλά η κυβέρνηση τους έπαιζε πελλόν τζαι επούλαν λαφαζανιές – τάχα μου «ήταν κοντά η λυση». Που να πουν την αλήθκεια του «Την Μάσα ουκ ελάττω παραδώσω»;..

 

  • Τζαι μάλιστα ο Χάσικος με την δικήν του αθυροστομία μας εξήγησε τζαι πως το σκάνδαλο των διαβατηρίων ήταν τζαι ένας μηχανισμός μέσα από τον οποίο οι developers έστηναν διαδικασίες μέσω τραπεζών [ενώ οι πολίτες χωρίς μέσο τραβολογιούνται ακόμα σε εκποιήσεις τζαι εκβιασμούς των τράπεζων υπο την κηδεμονια της κυβερνησης του προγραμματος-σκανδαλου των διαβατηριων]:

    Οι
    developers  «πήραν εκατομμύρια από τις τράπεζες, πέρασαν όλοι σε κόκκινα δάνεια κτλ. και ήταν οι πρώτοι που πώλησαν όσοι είχαν ακίνητα [μέσω του επενδυτικού προγράμματος] και ξανάκτισαν, και ξαναπουλησαν και πήγαιναν και ούτω κάθε εξής»…[Από την καταθεση Χασικου. Χαραυγή, 23/1/2021, σελίδα 13: «Κάρφωσε τον «γαμπρό» ο Χάσικος..»

 

  • Το πρόγραμμα είχε μπει στο σκηνικό των χαλαρώσεων,  τζαι από ότι φαίνεται από όσα είπε ο Χάσικος οι μεγάλοι κερδισμένοι ήταν οι developers τζαι οι μεσάζοντες [όπως δικηγόροι τζαι αλλοι]… Σύμφωνα με τον Χάσικο οι μεσάζοντες [δικηγόροι , λογιστές, ντιβελοπερς]..ασκούσαν τεράστιες πιέσεις για χαλάρωση των κριτηρίων και προωθούσαν αιτήσεις «με μανία».. «Ηταν πολλά τα χρήματα, ηταν και η πίεση μεγάλη, διότι μπορεί να υπήρχαν ποσα χονδρικά, 100,000 ας πουμε, ετσι ελεγετο»…

·          

  • Η ημετεροκρατία φορά άμφια ή κάμνει ότι τα σέβεται. Τα άμφια– από τα Μεσοβουνια, στην Γεροσκήπου, στα σκάνδαλα των διαβατηρίων: Σ. Χάσικος «δεν υπήρχε περίπτωση να πω «Μακαριότατε δεν γίνεται…»..

    Για να κατανοηθεί το πλαίσιο αξίζει η αναφορά που καταγράφηκε στα πρακτικά για τον ημέτερο αρχιεπίσκοπο: «ο αρχιεπίσκοπος έστειλε μια επιστολή και παρακαλούσε διότι είχε και αυτός το συμφέρον το δικό του, δηλαδή ήταν να πουλήσει αυτό το κομμάτι γης, που ήταν να κτίσει πάνω την βίλα του, έδωσε τζαι 300,000 ευρώ εκ των υστέρων.» Αναφέρθηκε, μάλιστα, σε διάλογο που είχε με τον αρχιεπίσκοπο στον οποίο του ανάφερε «εγώ πάντα θα βοηθώ, δεν είναι εσάς που βοηθώ, βοηθώ την εκκλησιά και δεν υπήρχε περίπτωση να πω «Μακαριότατε δεν γίνεται, δεν γνωρίζω».


    Μάλιστα τί βολικά που γίνονταν όλα ανάμεσα σε ημέτερους. Δεν υπήρχε περίπτωση να πει όχι.. :)

·         

  • Τον τζαιρό του Ρίκκου ο Θανάσης Αθανασίου είσιε γράψει στο μπλοκ του στο Σίγμα, ένα κομμάτι με τίτλο "εσπούρτισεν το παρακράτος". Κάπως έτσι τζαι σήμερα…

    Σαν να το παρακράτος τωρά μασιέται να σπουρτίσει πάλε; Κάπως έτσι μπορούν να περιγραφούν τζαι οι φαιδρές κοκορομαχίες του «Ρε» μεταξύ Χάσικου τζαι Γεωργιάδη… Αλλά τζαι ο τρόπος που ξεσιυλά πκιον το σκάνδαλο… Τζαι η εμπλοκή του Αναστασιάδη. Που δεν αυτό-εξαιρέθηκε… Ούτε αυτό το τυπικό δεν το έκανε. Τζαι φυσικά, δεν συμβούλεψε την οικογένεια του να αποφύγει μια επιχείρηση στην οποία εμπλεκόταν ο ίδιος σαν πρόεδρος/δημόσιο πρόσωπο…


    Μεχρι τζαι ο Διονυσιου την Κυριακη [αθθυμηθηκε τωρα] ειπεν μας ότι «Έλεγε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης σε διάφορες συνάξεις: “Μας κούρεψαν 5 δις από τις καταθέσεις μας. Εγώ θα βγάλω τα διπλάσια από τα διαβατήρια”.


    Άντε να δούμε πώς θα συγκαλύψουν αυτήν την εξόφθαλμη παρατυπία ενός προέδρου, ο οποίος βγάζει οικογενειακά, ιδιωτικά, λεφτά από το δημόσιο λειτούργημα ότι τζαι καμώνεται ότι δεν ξέρει τί είναι η σύγκρουση συμφερόντων..
    Να δούμε, δηλαδή, μέχρι που θα φτάσει η κωμωδία τώρα πια…

    https://www.sigmalive.com/blog/athanasiout/2015/03/1291/espourtisen-to-parakratos 

 


·        

  •  Όσο για το «μένουμε Ευρωπη» των συναγερμικών, ιδού: Δουλεύοντας τους Ευρωπαίους, τζαι τους ντόπιους αφελείς, ότι το πρόγραμμα ήταν για το μνημόνιο [αρχικά] τζαι μετά για το ..κυπριακό. Ενώ ο Ανάστος ναυαγούσε την λύση στο Κραν Μοντανά, ο Χάσικος ελάλεν τους ευρωπαίους «είμαστε κοντά σε λυση». Τζαι δίπλα του εφώναζε ο Κουλέρμος «το κρίμα στο λαιμό σας», αλλά ο Σωκράτης μας, σαν καλό στρατιωτάκι, δεν άκουε και δεν είπε τίποτα..

    Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό [τον κ. Χάσικο] στην ερευνητικη Νικολατου, ο ίδιος εξήγησε «προς την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι είμαστε μια χώρα η οποία όπως καλά γνωρίζετε είναι σε μνημόνιο και η παράκληση είναι αφήστε μας να βγούμε από το μνημόνιο, παράλληλα και ταυτόχρονα σας διαβεβαιώνουμε ότι δεν γίνονται πολιτογραφήσεις παράνομες κτλ., υπάρχει δέουσα επιμέλεια, προσοχή, αλλά μόλις τελειώσει το μνημόνιο, εμείς είμαστε έτοιμοι να κουβεντιάσουμε μαζί σας να δούμε πως είναι ακριβώς που θέλετε να διαμορφωθεί και εν πάσει περιπτωσει να συνεργαστούμε, αυτό πέρασα σαν υπουργός εσωτερικών μέχρι που τέλειωσε το μνημόνιο.
    Όταν τέλειωσε το μνημόνιο λοιπόν, αν θυμάστε, είχαμε μπει στα πολύ σοβαρά θέματα των συνομιλίων και ήταν άλλη παράκληση που έκαμε ο υπουργός εσωτερικών τότε προς την επιτροπή, θα το λύσουμε, είμαστε πολύ κοντά να το λύσουμε, αλλά παράλληλα μην νομίζετε ότι κάνουμε εδώ λαμογιες.»

    Από Φιλελεύθερο, 23/1/2021 «Για γέλια και για κλάματα»


    Τί αποκαλυπτικός Χάσικος… Από την μια ομολογεί ότι δεν υπήρχε κανένας έλεγχος [αφού χαλάρωσαν το πρόγραμμα], τζαι ότι η διαδικασία ήταν ότι μια κυρία [αρφότεχνη μήπως;] που μετέφερε τις αιτήσεις από το ένα υπουργείο στο άλλο και απλώς υπογράφονταν – παραδεχομένος επίσης ότι δεν υπήρχε καν μητρώο πολιτογραφήσεων [άρα και πόσοι πήραν τελικά διαβατήρια] τζαι που την άλλη επούλαν λαφαζανιές στην Ευρώπη ότι «δεν γίνονται λαμογιές» τζαι ότι «είμαστε κοντά να το λύσουμε». Το κυπριακό την περίοδο που ο πρωην πρόεδρος του κόμματος του τζαι μετα πρόεδρος της Δημοκρατίας , ναυαγούσε τα πάντα στο Κραν Μοντανα..


    Τζαι κύριε Σωκράτη μετά που τζήνο πάλε ελαλες «είμαστε κοντά να το λύσουμε»; Ούτε καν την ιστορική φράση του πεθερού σου εν αθθυμάσαι; «Το κρίμα στο λαιμό σας» Εγραψεν σας τοτε.
    Ηρτεν το κρίμα τζαι ήβρεν σας Σωκράτη. Τζαι ίσως να εν μόνο η αρχή..

    Όπως επουλούσετε λαφαζανιές σε αφελείς μέσω του ελέγχου των ΜΜΕ, έτσι επουλούσετε λαφαζανιές τζαι την ΕΕ για να ευνοούνται οι ημέτεροι [«δεν υπήρχε περίπτωση να πω όχι στον Αρχιεπίσκοπο»] ..Τζαι τελικά το πρόγραμμα/σκάνδαλο έγινε αυτοσκοπός. Διότι μετά το μνημόνιο τζαι το ναυάγιο στο κυπριακό τα διαβατήρια συνεχίσανε πουλιούνται μαζικά. Τζαι γιατί να μεν πιστέψουμε ότι η αρπαχτή ήταν ο στόχος που την αρχή; Ψέματα ελαλούσετε στους ευρωπαίους, ψέματα τζαι σε όσους επίστευκεν τα ΜΜΕ σας..


    Τζαι εσύ Σωκράτη, είπες κάτι; Με τόσα ΜΜΕ στην διάθεση σου;
    Ναι εν είσαι ένας Χ. Γεωργιάδης που στην πρώτη δυσκολία θα καρφώσει του παντες για να γλυτώσει, ή που θα στήσει πολιτική καριέρα σαν «συμμαθητής», αλλά εμπλάκηκες, τζαι έκαμες παρατυπίες όπως καταλάβεις με το «εγώ εν θα λαλούν όχι στον αρχιεπίσκοπο»..Τζαι σε έτσι πλαίσιο το να αγκρίζεται με τον γενικό ελεγκτή εν έσιει νόημα – δαμαί παραδέχτηκες ότι συγκάλυπτες. Εσύ ηταν να κόψεις εξω;.. :)

·         

  • Πάντως το θέμα της αδελφοτεκνης της κ. Αντρης που είχε εγείρει αρχικά η Ελεγκτική Υπηρεσία φαίνεται να εμφανίζεται και παλιν;..

    «Ερχομενος ο αιτητης ας πουμε ειτε ηταν μεσω δικηγόρου, είτε μεσω λογιστή, είτε αλλωσπως, πήγαινε στο Υπουργείο Εσωτερικών από ότι θυμούμαι, τα έπαιρνε η κυρία ΧΧΧΧ, ότι ηταν να το στείλει στο Υπουργείο Οικονομικών, τα έστελνε στο Υπουργείο Οικονομικών, αφού ολοκληρωνόταν η αίτηση, ο φάκελος εν πασει περιπτώσει, η κυρία ΧΧΧΧ , τα έφερνε τα προωθούσε στο γραφειο μου όσα ηταν για υπογραφή…»
    [από καταθεση Χασικου. Φιλελεύθερος, 23/1/2021]


    Αν η εν λόγω κυρία ΧΧΧΧ είναι η ίδια με την είναι αδελφοτεκνη της κ. Αντρης τότε ο ρόλος της ηταν σημαντικός. Μάλλον εκαμνε την δουλειά ελέγχου….αφού οι αρμόδιοι απλά επαιζαν πελλον για να εξυπηρετούν διάφορους…


    Ακριβώς τζιαι μόνο τούτο καταδεικνύει τζιαι την εμμονή της κυβέρνησης για να μεν κάμει η ελεγκτική υπηρεσία έρευνα για τες πολιτογραφήσεις. Άμαν με ένα τόσο μικρό δείγμα υπήρξαν τέτοιες αποκαλύψεις σκέφτου σε μια πιο ενδελεχή τζιαι μεγαλύτερης έκτασης έρευνα τί θα αποκαλυφθεί


    https://dialogos.com.cy/chrysa-diavatiria-ypo-diereynisi-kai-i-adelfotekni-anastasiadi-apo-ti-voyli-sto-ypes-gia-eidika-kathikonta/


    https://politis.com.cy/politis-news/kypros/sto-kadro-ton-ereynon-kai-i-adelfotekni/


    https://www.philenews.com/eidiseis/paraskinio/article/1073749

 

 

  • Ο Χάρης Γεωργιάδης απέδειξε για μια ακόμα φορά πόσο συμφεροντολόγος αλλά τζαι πόσο λλίος είναι μπροστά σε πίεση από μορφή εξουσίας – όπως τζαι με την τρόικα, φαίνεται να του φκαίνει ένα είδος υποτακτικότητας, τζαι ξεφουρνίζει ότι νά’ ναι..

    Η κορυφαία αποκάλυψη, μετα από ερώτηση του Νικολάτου, ήταν ότι ο Αναστασιάδης δεν αυτοεξαιρέθηκε από υποθέσεις που αφορούσαν το οικογενειακό δικηγορικό γραφείο που διαχειρίζονται οι κόρες του – σαν δημόσιος αξιωματούχος, τζαι πρόεδρος όφειλε, σαν απόλυτη προϋπόθεση για ζητήματα σύγκρουσης συμφερόντων, να αυτοεξαιρεθεί τουλάχιστον. Αλλά σιγά μην έσιει ο Αναστασιάδης ευαισθησία τζαι κατανόηση για την θέματα ηθικής/ήθους [αποφυγής σύγκρουσης συμφερόντων] στην δημόσια ζωή- τζαι περιορισμού της αρπαχτής των ημέτερων..

    «Ο Χάρης Γεωργιάδης κάρφωσε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τους πρώην συναδέλφους του στο Υπουργικό Συμβούλιο, οι οποίοι συνδέονται με γραφεία τα οποία υπέβαλαν αιτήσεις για «χρυσά» διαβατήρια, αναφέροντας χθες ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής ότι
     ποτέ και κανένας δεν δήλωσε σύγκρουση συμφέροντος ή/και ζήτησε να εξαιρεθεί από τη διαδικασία λήψης απόφασης.

    Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Επιτροπής, Μύρων Νικολάτος, υπέβαλε το ερώτημα προς τον
    Χ. Γεωργιάδη κατά πόσο υπήρχε κώδικας δεοντολογίας για αποφυγή σύγκρουσης συμφερόντων, δεδομένου –όπως επεσήμανε- ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και άλλα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου συνδέονται στενά με γραφεία τα οποία υπέβαλαν αιτήσεις για «χρυσά» διαβατήρια. Ο Χ. Γεωργιάδης επιχείρησε αρχικά να τριπλάρει την ερώτηση, λέγοντας ότι για τον ίδιο προσωπικά δεν τέθηκε ποτέ θέμα σύγκρουσης συμφερόντων και ότι δεν μπορεί να τοποθετηθεί εκ μέρους άλλων. Ωστόσο ο Μ. Νικολάτος επανήλθε ρωτώντας ευθέως τον Χ. Γεωργιάδη κατά πόσο είδε ή άκουσε ποτέ τον Πρόεδρο Αναστασιάδη ή άλλο μέλος του Υπουργικού Συμβουλίου να δηλώνει ότι οι αιτήσεις αφορούν το πρώην γραφείο του ή/και να ζητά να εξαιρεθεί από τη λήψη της απόφασης. «Δεν θέλω να το πω με απόλυτη βεβαιότητα, νομίζω θα το θυμόμουν. Εξ όσων θυμούμαι όχι», απάντησε επί λέξει ο Χ. Γεωργιάδης καρφώνοντας ουσιαστικά τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τους πρώην συνάδελφους του. Ανέφερε μάλιστα ότι αν εκτίθετο θέμα σύγκρουσης συμφερόντων για τον ίδιο, θα το δήλωνε και θα απείχε από τη διαδικασία.»

    https
    ://dialogos.com.cy/karfose-anastasiadi-kai-proin-synadelfoys-toy-o-charis/?fbclid=IwAR35lGWG15kkxATsHWV7llPsfP-lWtFKqxfMS4Ze9_RAZgjvIQX0W25lR9I

 

 

  • Κατά τα άλλα ο Χάρης εκουτσούφλαν που την μια αντίφαση στην άλλη σαν κάποιος που ήθελε να παραπλανήσει τζαι έβρισκε μπροστά του τα τεκμήρια που τον εδιαψεύδαν. Τζαι στην προσπάθεια να αποφύγει την κατάσταση στην οποία εβρίσκετουν, επροσπαθησεν να τα σύρει στον Χάσικο – για να μην μπλέξουν οι «συμμαθητές» [ο Χάρης τζαι ο Πετρίδης]

    «Ο
     Χ. Γεωργιάδης επιχείρησε να καλύψει τα νώτα του, λέγοντας ότι οι αιτήσεις για «χρυσά» διαβατήρια υποβάλλονταν και εξετάζονταν από το Υπουργείο Εσωτερικών και ότι η μόνη εμπλοκή του Υπουργείου Οικονομικών, στο οποίο ήταν προϊστάμενος ο ίδιος, αφορούσε τον έλεγχο των οικονομικών κριτηρίων. Επισημαίνεται ωστόσο ότι υπέπεσε σε αντιφάσεις, αφού πολλές από τις αναφορές του ενώπιον της Επιτροπής δεν συνάδουν με τις δηλώσεις του την επίμαχη περίοδο. Ενδεικτικά, σημειώνουμε τα ακόλουθα:

    Ο Χ. Γεωργιάδης είπε ενώπιον της Επιτροπής ότι το καλοκαίρι του 2017 ο τότε ΥΠΕΣ, Κωνσταντίνος Πετρίδης, εντόπισε σοβαρές αδυναμίες και ότι ο ίδιος θορυβήθηκε και εισηγήθηκε να ληφθούν μέτρα. Σημειώνεται ωστόσο ότι τον Σεπτέμβριο του 2017 –με αφορμή αποκαλύψεις της
    Guardian ότι η Κύπρος πουλά διαβατήρια σε ολιγάρχες- ο Χ. Γεωργιάδης είχε δηλώσει στο Euronews ότι πρόκειται για «υπερβολές» και είχε διαβεβαιώσει ρητά ότι γίνονται αυστηροί έλεγχοι.

    Επίσης, ο Χ. Γεωργιάδης ισχυρίστηκε ότι μετά από πληροφορία που έλαβε από τον Υφυπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ για συγκεκριμένη περίπτωση, δρομολογήθηκαν διαδικασίες για αποστέρηση του διαβατηρίου από
     επενδυτή. Σημειώνεται ωστόσο ότι τον Φεβρουάριο του 2019 είχε διαβεβαιώσει ότι «οι έλεγχοι είναι αυστηροί, γι’ αυτό και μέχρι σήμερα δεν έχει προκύψει καμία περίπτωση με πρόσωπο που έχει πολιτογραφηθεί».

 

 

  • Πως πιάστηκε μέσα ο Χ. Γεωργιάδης που προσπαθούσε να φορτώσει τις ευθύνες του αλλού – έστειλε ο ίδιος ραβασάκια για πολιτογραφήσεις ατόμων που ήξερε συνειδητά ότι δεν πληρούσαν τα κριτήρια. Ετο τζαι γιατί φοούνται τον Γενικό Ελεγκτή

    «Παρόλο που ο αιτητης δεν ικανοποιεί τα κριτήρια εισηγούμαι έγκριση της αίτησης δεδομένου του γενικότερου οικονομικού οφέλους που προκύπτει από την οικονομία από τις επενδύσεις του πατέρα του.»

    [επιστολη Χ. Γεωργιαδη που κατατεθηκε στην Ερευνητικη Νικολατου].


    Ασε που οι επενδύσεις φαίνεται ότι έγιναν παλαιότερα.
    Όταν ο Νικολάτος του έδωσε την επιστολή,  σαν τυπικός Χάρης Γεωργιάδης, έκαμεν ότι εν αθθυμάται.. Ύστερα αθθυμήθηκε ότι υπήρχαν ακόμα 10 περιπτώσεις…

    Αν πραγματικά ο Χάρης δεν ξέρει το άτομο για το οποίο μεσολάβησε να πάρει παράτυπα διαβατήριο [τζαι μάλιστα χωρίς καν να είναι έστω εξαρτώμενος του επενδυτή του παρελθόντος] τότε προφανώς την επιστολή έγραψε την για το χατίρι κάποιου αλλου..


    Αλλά αυτό μάλλον θα λογοκριθεί για την ώρα.
    Για αυτό άλλωστε δεν ήθελαν έρευνα του Γενικού Ελεγκτή. Ο οποίος βρήκε τζαι την σχέση συμφέροντα του Χάσικου με την Wargaming..

    Εδώ ο Νικολάτος άνοιξε το θέμα αλλά άφησε τον Χάρη να παραμιλά..
    Μια κανονική έρευνα θα ψάξει τις σχέσεις Χάρη τζαι του επενδυτή. Τζαι θα επιμένει στο γιατί ενδιαφέρθηκε ο Γεωργιάδης. Οικογενειακός ή κομματικός φίλος; Συνεργάτης, συμμαθητή ή συμμαθήτρια;..Η ισως τζαι δαμαι της φαμιλιας;

    Αυτά είναι τα ερωτήματα που δεν απαντήθηκαν παρά την, κατά τα άλλα, καλή αρχικη κίνηση οτι Νικολάτου..

 

 

  •  Άμα ακόμα τζαι ενα μέλος της τάξης που στηρίζει ο ΔΗΣΥ, ο Σαρρής, ομολογεί ότι «τα ποσά μεγάλα, οι δεκασμοί μεγάλοι» τότε μάλλον η υπόθεση αθθυμιζει την κινηματογραφική σκηνή που βυθίζεται το πλοίο τζαι διάφοροι βουρούν για τις βάρκες..

    Ο Σαρρής παραδέχτηκε ότι ήταν λάθος η εστίαση [και πάλι] στο κατασκευαστικό τομέα από όπου [τζαι έπρεπε να το ξέρει ο Σαρρής τούτο] ξεκίνησε τζαι η προηγουμένη κρίση, τζήνη των τραπεζών. Τον τομέα των ακινήτων από στον οποίο ο ΔΗΣΥ επέμενε μέχρι το περασμένο καλοκαίρι να είναι κέντρο εστίασης για τις επενδυσεις… Με την Ξένια μάλιστα να παθιάζεται με το ξέπλυμα της κίνησης του κόμματος της..

    Παντές τζαι εν τυχαίο που ο γαμπρός του προέδρου είναι
    developer..

 

 

  • Το πιο ενδιαφέρον της εβδομάδας ήταν σαφώς η δημόσια αντιπαράθεση Χάσικου-Γεωργιάδη.. το δισπιρκασμα τζαι των δυο εκφράστηκε με τις προσφωνήσεις «Ρε»..

    Γενικά, ο Χάσικος ενοχλήθηκε από την απόπειρα του Γεωργιάδη, όταν βρέθηκε υπό πίεση, να κουντήσει την ευθύνη αλλού – στον Χάσικο. Συνηθισμένη πρακτική άλλωστε των συναγερμικών – απλώς μέχρι τώρα προσπαθούσαν να τα φορτώνουν αλλού. Τωρά ήρτεν τζαι ήβρεν τους η δική τους πρακτική..


    Ο Γεωργιάδης απάντησε, ομολογώντας έμμεσα ότι έσπασε υπό πίεση [κάρφωσε ουσιαστικά και τον Αναστασιάδη που δεν αυτό-εξαιρέθηκε στην περίπτωση των διαβατηρίων που πουλούσε το δικηγορικό γραφείο της οικογένειας του] τζαι εξαπέλυσε αρχικά επίθεση εναντίον του Χάσικου του οποίου η κατάθεση δεν ήταν δημόσια  - λόγω πανδημίας [άρα δεν ήταν γνωστό τί είπε τζαι δεν αυτοεξευτελίστηκε όπως ο Γεωργιάδης] ..Ενδέχεται, ο Χάρης να ήξερε τί ομολόγησε ο Χάσικος [σιγα που εν θα εχουν οι συναγερμικοι αυτια στην επιτροπη που διορισαν] - για το πώς ήξεραν για τις ενστάσεις της ΕΕ τζαι τί λαφαζανιές επούλουσαν για μνημόνιο, κυπριακό κοκ. Η τζαι το γεγονός ότι ο Χάσικος ομολόγησε επίσης ότι ουσιαστικά δεν υπήρχε έλεγχος. Τζαι ότι ευκόλυνε τον αρχιεπίσκοπο γιατί «δεν υπήρχε περίπτωση να του πει όχι»..


    Τελικά, ο Χ. Γεωργιαδης αναδιπλώθηκε και πάλι, τζαι απέσυρε την απάντηση. Ο Χάρης που άμα του κάμουν «ππα», κλώννει.. :)..Τωρα ποιος του εκαμεν το «ππα», τζαι για ποιον λόγο, εν ενδιαφέρον ζήτημα…
    J..Ο φόβος περαιτέρω σπουρτισματος;

    Η ψευτομαγκιά ηταν διάχυτη τζαι στους 2 αλλά σαφώς του Χαρουλη ηταν, όπως φάνηκε τζαι με την απόσυρση, πολλά πιο ξεκάθαρη…


  •  Πως καταγράφηκε στην Δημοσια Σφαίρα του ιντερνετ η αναδίπλωση του Χ. Γεωργιάδη μετά την αντιπαράθεση με τον Χάσικο.




  •  Μετα που τούτες τις ομολογίες τζαι αυτοκαρφωματα, αλλαξε, κάπως, φκιολιν τζαι ο Διονυσίου του Πολίτη – φάνηκε να ταυτίζεται με τον Χάσικο τζαι να εστιάζει στην αδελφοτεκνη της κ. Αντρης [άρα στην οικογένεια Αναστασιάδη]..Αρκεψαν νά φοουνται ότι εν χαμένη υπόθεση η φαμίλια, οξα εν άλλο ένα που τα κόλπα δηθεν κριτικής σαν προλειανση ξεπλύματος [όπως τότε μετα το Κραν Μοντανα τζαι τις εκλογές]

    Τωρα αθθυμηθηκε, τέλος παντων ο Διονυσίου, αθθυμηθηκε [μασώντας τα παντες τζαι εν πικρης άμα χάνει..:)] ότι τελικά ο Γενικός Ελεγκτής [που τοσο πολέμησε η επιχείρηση Πολιτης λτδ – τζαι μάλλον θα συνεχίσει αφού το ευρύτερο πλαίσιο συμφεροντων-επιδιωξεων, εν τζαι αλλασει] που έθεσε θέμα για την αδελφοτεκνη της κ. Αντρης, εισιεν δίκαιο..


    «Τα βλέμματα αργά ή γρήγορα θα στραφούν όμως και αλλού: Σε μια ακόμα σύγκρουση συμφέροντος που επικεντρώνεται σε ένα όνομα: Μαρία Αδαμιδου. Όπως έγραψε ο «Φιλελεύθερος» στις 3 Δεκεμβρίου 2020, επικαλούμενος την κατάθεση του γενικού ελεγκτή ενώπιον της διερευνητικής επιτροπής, η “υπεύθυνη για τις πολιτογραφήσεις στο γραφείο του ΥΠΕΣ, από το ’13 έως το ’19, ήταν η Μαρία Αδαμίδου, αδελφότεκνη της Άντρης Αναστασιάδη.
    Και ο ελεγκτής φέρεται να είπε στα μέλη της επιτροπής ότι πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά όταν θα εξετάζουν τις πολιτογραφήσεις που έγιναν από το (πρώην) γραφείο του θείου της, του Προέδρου της Δημοκρατίας, και νυν γραφείο των ξαδέλφων της, των θυγατέρων του Προέδρου. Η κ. Αδαμίδου ήταν υπάλληλος της Βουλής και αποσπάστηκε στο γραφείο του ΥΠΕΣ το 2013…

    Σε δημοσίευμα της ιστοσελίδας
    Stockwatch τον Σεπτέμβριο του 2018, αλλά και σε άλλα ΜΜΕ την ίδια μέρα, φαίνεται, ωστόσο, ότι η κ. Αδαμίδου δεν ήταν απλώς μια συνεργάτιδα στο γραφείο του κ. Χάσικου, αλλά λειτουργούσε ως υπεύθυνη για τα διαβατήρια, εκπροσωπούσε μάλιστα και το Υπουργείο Εσωτερικών ενώπιον της Επιτροπής Εσωτερικών της Βουλής. Συγκεκριμένα η κ. Αδαμίδου εμφανίστηκε ενώπιον της επιτροπής στις 17 Σεπτεμβρίου 2018.»

     
    https://politis.com.cy/politis-news/kypros/o-ithynon-noys-kai-i-maria-adamidoy/?fbclid=IwAR0HNMf8BqwrFegFAwwOPAxNHWDVC13pqMkiMf9Ol4Yzz56_HXQjepmZ0Wg

 

 

  • Ένας απόηχος των σκανδάλων τζαι της διαμάχης Χάσικου-Γεωργιάδη στο χώρο των ψηφοφόρων του ΔΗΣΥ: εκτιμήσεις για απώλειες - τζαι φαντασιώσεις άλλου κόμματος;

    Ο σχολιογράφος μπορεί να καταταγεί στην πτέρυγα των «φιλελέ» όπως πέρασε στην κυπριακή παφιτικη ορολογία η συγκεκριμένη τάση της δεξιάς . Φιλελεύθερος με την έννοια του αμερικανου
    liberal δεν είναι – νεοφιλελεύθερος είναι που στις ΗΠΑ [που λειτουργούσε και λειτουργεί σαν πρότυπο για ανάλογους χώρους] θα θεωρείτο νέο-συντηρητικός στα οικονομικά [αν και όχι συντηρητικός σε θέματα πολιτικης ταυτότητας κοκ]. Είναι σχετικά σταθερά υπέρ της λύσης του κυπριακού [δεν έκαμε, δηλαδή, κίνηση του κλώννειν όπως τον Διονυσίου ας πούμε] τζαι όπως φαίνεται πιο κάτω μάλλον ζει με την φαντασίωση της [αόρατης εκ των φαινομένων] «φιλελεύθερης παράταξης» [τζαι μάλιστα «μεγάλης» - έναν αήπιν που μαλλον εμεινε τους που τον τζαιρό που επουλούσαν τον Ανάστο σαν «Νίκ-αρο».]

    Το κείμενο είναι ενδιαφέρον για 3 λόγους. Το πρώτο, τζαι σχετικά αδιάφορο πια, είναι η εκ των φαινομενων απόλυτη αδυναμία αυτών των ανθρώπων να καταλάβουν το ψέμα με το οποίο στήριξαν τον Αναστασιάδη – ή έστω να το παραδεχτούν. Αν και η αναφορά είναι περαστική το να αποδίδεται η οικονομική κρίση που οδήγησε στο μνημόνιο «στην περίοδο Χριστόφια» χωρίς αναφορά στις τράπεζες, είναι κωμικό. Κατάντια ιδίως για μερικούς που εκτός από φιλο-αμερικανοί είναι/ήταν τζαι του  «μένουμε Ευρώπη». Πόσες φορές πρέπει να τους πει η Ευρώπη ότι η κρίση ήταν… τραπεζιτική;

    Το ότι ακόμα αναμασούν ανοησίες, πηγάζει, όχι απλώς από ενοχη συνείδηση, αλλά τζαι απροθυμία να δουν ότι η δική τους συγκάλυψη των τραπεζών, άνοιξε την πόρτα στην αυθαιρεσία τζαι την διαφθορά του καθεστώτος που μας εφορτώσαν. Άμα μερικοί προσπάθησαν να μεταφέρουν τις ευθύνες των τραπεζών στο δημόσιο τζαι τα τσεκκούθκια των φτωχών, γιατί να μην νομίζει ο κάθε Χάσικος τζαι ο κάθε Χαρούλης, τζαι ιδιαιτερα η οικογενεια του «Νικ-αρου» τους,  ότι «
    everything goes»;.. Τζαι ετσι ο Ανάστος υπογραφε αμεριμνος, με φοντο τετοια συγκλαυψη, διαβατήρια για επιχειρήσεις της οικογένειας του…

    Το δεύτερο ενδιαφέρον είναι μια κίνηση [μέσω της πρόβλεψης ότι θα χάσει ο ΔΗΣΥ στις βουλευτικές] για αυτονομοποίηση των φιλελέ [είπαμε νεοφιλελεύθεροι, αυταρχικοί του συμφέροντος του κεφαλαίου, με εκλαμψεις για το κυπριακό].. Η πρόβλεψη οτι ένα τέτοιο σχήμα θα μπορεί να πάρει 5-6 βουλευτές είναι μάλλον υπερβολική…

    Αλλά ίσως κάτι να στήνεται στα παρασκήνια..


    Η τρίτη διάσταση είναι η απόπειρα να ερμηνευτεί η διαμάχη Χάσικου-Γεωργιαδη σαν ένα είδος διαμάχης που ίσως να διασταυρώνεται με το κυπριακό. Ο Χάσικος όντως έρχεται από την ιστορική καταγωγή του Κληριδισμού [μετά το ακροδεξιό του παρελθόν] ενώ ο Γεωργιάδης, σε αναζήτηση καλοπιάσματος του Αναστασιάδη έριξε εκείνο το ποτ πουρί λέξεων [νέος ρεαλισμός και τα μυαλά στα κάγκελα] σαν ξέπλυμα συζήτησης για τα δυο κράτη. Αλλά οι φιλελέ ήταν πάντα πιο κοντά στο Γεωργιάδη [με την αμίμητη ατάκα μιας κυρίας από αυτούς, ότι ο «Χάρης τράβηξε κουπί» - όσο για αυτό, από τον Χατζηγιάννη στις επιστολές για χαριστικά διαβατήρια, ο Χ. Γεωργιάδης, τράβηξε πολλήν ημετεροκρατικό κουπί.. :)]..


    Τωρα αν μπορει κανενας να συνδεσει το σχολιο0 του Διονυσιου που ξαφνικα εστιαζει στην οικογενεια Αναστασιαδη τζαι στηριζει ουσιαστικα τον Χασικο, με τα πιο πανω θα φανει…Ο Διονυσιου παντως δεν εχει σταθερη πολιτικη όπως φανηκε με τις κινησεις τζαι της επιχειρησης Πολιτης λτδ.


    Άρα ας πούμε οι της λύσης [όσοι έμειναν σαν συνεπείς σε ότι ελαλούσαν ότι η λυση εν προτεραιοτητα  – που μάλλον δεν είναι πολλοί – αλλά αυτό είναι άλλο θέμα] θα πάσιν με τον Χάσικο ενάντια στον Χάρη; Πάντως στην διαπλοκή ή σε αυτό που φαίνεται σαν διαπλοκή, δεν παίζει και μεγάλη διαφορά..

    Θα δείξει… Ας το καταγράψουμε σαν ένα
    ripple in the pond [ένας μικρός κυματισμός σε μια λάντα με νερό]..

«Yiannos C. Ioannou
Η μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη έχει δυσκολίες. Δεν έχει λύσεις.

Η ανταλλαγή μηνυμάτων στο
twitter μεταξύ του κ. Χάσικου και του κ. Χάρη Γεωργιάδη χτες, έγινε ήδη viral και βρέθηκε στην πρώτη σελίδα των σημερινών εφημερίδων. Με το να απευθύνεται ένας στον άλλο με το «ρε», τα δυο σημαντικά στελέχη του ΔΗΣΥ ήθελαν να στείλουν μηνύματα σχετικά με την έρευνα που γίνεται για το επενδυτικό πρόγραμμα όπως περιγραφόταν παραπλανητικά το project πώλησης ευρωπαϊκών διαβατηρίων έναντι σοβαρών ανταλλαγμάτων.

Να σημειώσω εδώ πως ο γράφων δεν απορρίπτει το εργαλείο της επένδυσης έναντι ανταλλαγμάτων, ειδικά στην μετά το 2013 περίοδο και την Κυπριακή οικονομία σε βαθιά κρίση. Πλην όμως ήταν προφανές πως το εργαλείο αυτό έμεινε τελικά το μόνο εργαλείο, έγινε αυτοσκοπός και μάλιστα έτυχε ασύλληπτα κακής διαχείρισης με στοχευμένα οφέλη και γκρίζες διαδικασίες.


Τώρα έφτασε η στιγμή που θα πληρωθεί ο λογαριασμός. Και ενώ κάποιοι τρίβουν τα χέρια τους και αναμένουν ζουμερές λεπτομέρειες για συγκεκριμένα άτομα, καλή ώρα όπως έγινε με το βίντεο του Αλ Τζαζίρα, το μεγαλύτερο θύμα είναι η μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη.
Και θα έχει κόστος γιατί η μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη, παραδοσιακά ταυτιζόταν με τον ΔΗΣΥ και τα πρόσωπα που τον εκπροσωπούν.

Σε άλλες αναλύσεις αναφέρεται πως η σύγκρουση Χάσικου – Γεωργιάδη έχει φόντο το Κυπριακό, αφού ο πρώτος είναι γνωστός υποστηρικτής της επίσημης θέσης της ΚΔ για λύση ΔΔΟ, ενώ ο Χάρης αναφέρεται σε περίεργες αλλά πάντως ασαφείς νέες
iδέες. Με το σκεπτικό αυτό ο Χάρης βρίσκεται πολύ κοντύτερα στις επιλογές που είχε κάνει ο πρόεδρος Αναστασιάδης μετά το Κραν Μοντάνα, δηλαδή μη λύση και ο θεός βοηθός.

Όπως και να το δει κάποιος η διαχείριση και των δυο ζητημάτων κατέληξε μπούμερανγκ για τον πρόεδρο, την κυβέρνηση, το κόμμα.
Όσοι είχαν ποντάρει στον Νίκο Αναστασιάδη για τη λύση του Κυπριακού νοιώθουν εξαπατημένοι γιατί χάθηκε η καλύτερη ευκαιρία λύσης που είχαμε ποτέ (και την οποία είχε δημιουργήσει ο ίδιος ο Νίκος Αναστασιάδης), νοιώθουν πως στο σημείο που φτάσαμε οι επιλογές του προέδρου όχι μόνο δεν έφεραν οποιοδήποτε κέρδος, αλλά ήδη μιλάμε για σοβαρότατες νέες ζημιές, στην ΑΟΖ, στο Βαρώσι, ενώ φτάσαμε να παρακαλούμε το ΣΑ και τον ΓΓ του ΟΗΕ να κάνουν αναφορά στην ΔΔΟ – εκείνη την ΔΔΟ που για 3 χρόνια ο κ. Αναστασιάδης επέλεξε ούτε καν να ψελλίσει!

Αν υπάρχει άλλος χαρακτηρισμός από την πανωλεθρία, για να τα περιγράψουμε αυτά, ευχαρίστως να τον δούμε.


Το άλλο δυνατό χαρτί του πρόεδρου, η οικονομία, ειδικά μετά την τραγική πενταετία Χριστόφια, φάνηκε να δουλεύει στην πρώτη θητεία. Στη δεύτερη θητεία όμως, άρχισε να βγαίνει μια μπόχα και η λέξη διαφθορά φάνηκε η καλύτερη για να περιγράψει πολλά από τα πράγματα που γίνονταν – που δεν αφορούν μόνο τον πρόεδρο και το περιβάλλον του. Αφορούν ένα ευρύτερο κύκλο ατόμων, οργανισμών, περιοχών που βρέθηκαν ξαφνικά με πολλά πλεονεκτήματα, σε βάρος των άλλων, αλλά με κοινό χαρακτηριστικό μια λέξη: διαφθορά.

Με την πανωλεθρία στο Κυπριακό και την διαφθορά στα οικονομικά, η μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη δεν είναι δυνατόν να θεωρεί πλέον τον πρόεδρο και το κόμμα του ως εξουσιοδοτημένους αντιπροσώπους της.


Το χειρότερο για τον πρόεδρο και το κόμμα του είναι πως έρχεται σύντομα η ώρα που τα πράγματα θα γίνουν ακόμα χειρότερα.

Σε λίγους μήνες έχουμε βουλευτικές εκλογές.

Αναμένω σοβαρή κατάρρευση των ποσοστών του ΔΗΣΥ.

Εννοείται πως υπάρχουν λόγοι ανησυχίας και για αρκετά άλλα κόμματα, αλλά αυτό δεν είναι του παρόντος άρθρου.

Ο ΔΗΣΥ θα χάσει και θα χάσει άσχημα.

Μπορώ να κάνω διάφορα σενάρια για το που θα πάνε αυτές οι απώλειες και που θα δοθούν οι ψήφοι διαμαρτυρίας.

Δεν μπορώ δυστυχώς να ελπίζω σε κάτι σημαντικό. Κυρίως λόγω θεσμικών περιορισμών - η βουλή μας δεν χαράζει πολιτική. Αν χαθούν 5-6 θέσεις από τα παραδοσιακά κόμματα και βρεθούν 5-6 νέα πρόσωπα εκεί, λίγα μπορούν να κάνουν.

Το κυριότερο ζήτημα όμως επικεντρώνεται σε πρόσωπο: τα προβλήματα της μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης ξεκινούν από ένα άτομο. Το οποίο θα βρίσκεται στη θέση που κατέχει τώρα μέχρι το 2023.

Γι’ αυτό και λύση δεν μπορούν να βρουν, μέχρι τότε.»

 

 

  • Κατά τα άλλα πέρασε ο προϋπολογισμός με το κούντημα του Σιζόπουλου, τζαι των υπολοίπων της πρώτης φοράς… Το ότι δεν άντεξε ΕΔΕΚ, δεν είναι έκπληξη. Απλώς επιβεβαιώνονται οι εξαρτήσεις Σιζόπουλου – που μάλλον ξεκινούν από το πώς αναρριχήθηκε στην ηγεσία ένας τύπος που δεν θα εκλεγόταν σε καμία επαρχία σαν υποψήφιος της ΕΔΕΚ [ή οποιουδήποτε άλλου κόμματος] , τζαι μάλλον είναι υποχρεωμένος στο πρώην υπουργό τζαι νυν Γενικό Εισαγγελέα από την υπόθεση Παπαδάκη..

    Έτσι η ΕΔΕΚ ολοκλήρωσε ένα κύκλο ντροπής τζαι τώρα ελέγχεται από τον ΔΗΣΥ…

    Κατάντια κύριε  Βάσο… αλλά η ευθύνη είναι όλη δική σου..

    Θα δούμε τί θα μείνει στις βουλευτικές… Τζαι αν θα καταφέρουν οι εδεκίτες να τον ξεφορτωθούν – όπως έκαναν τζαι στην πρώτη συνεργασία ΕΔΕΚ-ΔΗΣΥ μετά  το 1998.


    Τώρα αν θα υπάρχει η Αλληλεγγύη της Θεοχάρους τζαι το σχήμα του Κάρογιαν στην επόμενη βουλή θα φανεί ..αλλά μάλλον χλωμό φαίνεται το σκηνικό..
    Κάποιος/α που θέλει να στηρίζει τον ΔΗΣΥ [για κάποια εξυπηρέτηση] τί την θέλει την διαμεσολάβηση Κάρογιαν;

 

 

  • Για τα κωμικά θεάματα αχαπαροσυνης του ΔΗΣΥ στην Βουλή – τζαι μια εξαιρετική ανάλυση γιατί, με βάση τα τεκμήρια, ουσιαστικά «Είμαστε στον αυτόματο πιλότο»

    Maria
    Christou
    :
    Καλά το δηκο δεν ψήφισε τον Προϋπολογισμό για "τα μάτια του Οδυσσέα", δηλαδή για τες καρέκλες που κατέχει, οι οποίες του εξασφαλίζουν τον "ρυθμιστικό" ρόλο που θέλει.


    Οι "δυνάμεις της Λύσης" γιατί τον ψηφίσατε ρε Τορναριτη, Ξενιες;

    Οι συνεντεύξεις στην Χαραυγη σας έλειπαν.

    Οι Ιδιωτικοποιησεις είναι μέρος της Ομοσπονδίας ή της Διχοτόμησης και των Καρεκλων σας; Η κατολίσθηση των μισθών; Πάλε για την Ομοσπονδία;

    Καλά ο Σιζοπουλος πουλά τζαι την μάνα του.

    Οχι ότι περιμένω κόρη Ξένια να μάθαινες μες την ΝΕΔΗΣΥ, ότι η μείωση του κατώτατου συνδέεται με την Αύξηση της Ανεργίας και όχι με την μείωση της. Τούτα τα "παρωχημένα" μαθήματα ταξικων αναλύσεων καμνου τα στες Αριστερές οργανώσεις τζαι κάτι αλουτοι αναρχικοί.

    "Ο Κατώτατοι κ. Στεφάνου αφορά αυτούς που εργάζονται, όχι τους ανέργους. Γιατί να αυξηθεί;" Γυάλισε τζαι το μάτι του οτι είπε εξυπνάδα!!

    Ρε κυβερνούν μας βλακες Ρε!!

    Έστω ότι μες την ΝΕΔΗΣΥ μαθαίνετε να πλέκετε κλατσες του Εθνους ρε τζαι τίποτε αλλο!!

    Το προφανές ότι σε μια οικογένεια με ένα μισθό και ένα άνεργο, παίζει ρόλο το υψος του μοναδικού μισθού εν το ξέρεις Ρε;

    Τζαι ότι εν τώρα που πρέπει να αυξήσεις τον κατώτατο;

    Τζαι ότι η κατολίσθηση των μισθών Αυξάνει την Ανεργία;!

    Τώρα που σηκωστηκε το ΕΛΑΜ να κατηγορήσει το ακελ ότι επί θητείας του υπήρχε "αστυνομοκρατια" κατά του ΕΛΑΜ, γιατί δεν χειροκροτησατε ρε Επανενωτικοι μου;

    Ρε κυβερνούν μας βλακες λέω σας.

    Είμαστε στον αυτόματο πιλότο.

 

 

  • Όταν ο Αβέρωφ καταφεύγει στα διακοσμητικά στοιχεία για να παίζει την χαζοχαρούμενη παράσταση του «..τζαι εγώ, τζαι εγώ». Εκτός που πεζιναρης, λαφαζάνης, φερέφωνο διαφόρων συμφερόντων κοκ τωρα έγινε τζαι..οικολόγος…Με ευαισθησία στις χαλαρώσεις [τωρα το ότι είναι υπερ των χαλαρώσεων αντι εναντίον, στις λεπτομέρειες θα κολλούμε; Έχουμε τζαι βαφτιστικούς, τζαι κουμπάρους σιορ κοκ..:)]

    Μιχαλακης Σαββιδης

    Ο ΑΒΕΡΩΦ…ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ


    Έξυπνη η αλεπού ο Αβέρωφ. Αναφερόμενος στην ομιλία του Θεοπέμπτου στη βουλή, ο οποίος έδωσε ένα κατάλογο από ασύλληπτες καταστροφικές παρεμβάσεις στο περιβάλλον, είπε το έξης αμίμητο!

    «Μα κ. Θεοπέμπτου όλα αυτά τα χρόνια Επίτροπος Περιβάλλοντος ήταν μέλος των Οικολόγων!»


    Συμφωνούμε κ. Αβέρωφ! Αλλά δεν ανάφερες την ουρίτσα! Ότι ο Επίτροπος περιβάλλοντος δεν έχει εκτελεστικές εξουσίες. Μπορεί να ερευνά, να δίνει αναφορές, να εξετάζει περιβαλλοντικές παρεμβάσεις. Αλλά δεν μπορεί να κουνήσει το δακτυλάκι του να διορθώσει τα πράγματα. Μπορεί να σταματήσει τις παρεμβάσεις στον Ακάμα? Μπορεί να σταματήσει να γίνει ένας δρόμος αν κρίνει ότι είναι περιβαλλοντικά καταστροφικός? Μπορεί να κατεδαφίσει τις επαύλεις στις θαλασσινές Σπηλιές?


    Όχι φυσικά! Διότι η εκτελεστική εξουσία είστε εσείς. Εσείς κρατάτε το μπαλτά και το κρέας. Η προσπάθεια του Αβερωφ να φορτωσει τα περιβαλλοντικά προβλήματα του τόπου στους Επιτρόπους, μόνο χυδαία και άνανδρη μπορει να χαρακτηρηστεί.


    Αλλά είστε έξυπνοι και σε αυτό σας παραδέχουμε. Φτειάξατε ένα ξεδοντιασμένο πόστο και το αποκαλέσετε «Επίτροπο Περιβάλλοντος», έτσι για την μόστρα. Για να κρύβεστε πίσω από αυτή την θεατρική φιγούρα για να φαίνεται ότι τάχατες κόπτεστε για το περιβάλλον. Και όλοι έφαγαν αυτόν το ανάλατο κεφτέ που τους ταΐσατε.

 

 

  • Πάντως η εμπειρία του προϋπολογισμού ήταν διπλά χρήσιμη – από την μια διαφάνηκε ξεκάθαρα η ενοχή του Αναστασιάδη με τον τρομο του στην ιδέα έρευνας από την ελεγκτική υπηρεσία, τζαι που την άλλη φάνηκε ότι η κατάσταση του ΔΗΣΥ [να είναι στο εκλιπαρειν] είναι μια βολική θέση για διεκδικήσεις. Αφού μεχρι τζαι το μόνιμα σταθερό κόμμα των τραπεζιτών, ο ΔΗΣΥ, αναγκάστηκε να δεχτεί συζήτηση για τις.. εκποιήσεις..:).. Η Γιολίτη βέβαια σαν ανέκδοτο από άλλη ιστορία, απέσυρε το νομοσχέδιο, αποκαλύπτοντας ίσως τα μακροπρόθεσμα πλάνα. Αλλά τί είναι μια ακόμα «γκάφα»;

    Κατά τα άλλα η ανάγκη έρευνας από την ελεγκτική υπηρεσία παραμένει τζαι ενισχυεται από οσα μαθαμε τουτην την εφτομαδα.
    Τζαι το ελληνοκυπριακό πολιτικό σκηνικό οδεύει προς το κοινοβουλευτικό σύστημα. Ο Αναστασιάδης έχει αφήσει μια τατσα ιστορικών διαστάσεων στο θεσμικό ρόλο της εκτελεστικής εξουσίας..

 

 

  • Η επιτροπή Νικολάτου- επιτροπή Πική ξεκίνησε αλλά μάλλον δεν θα μπορέσει να γίνει ούτε από απόσταση επιτροπή Αρέστη..
    Την περίοδο που πέρασε, την εποχή της διαπλοκής του καθεστώτος Αναστασιάδη, είχαμε δυο επιτροπές. Αμέσως μετά το κούρεμα τζαι με κορυφαίο σκάνδαλο τότε όχι μόνο το ψέμα του Αναστασιάδη με το «δεσμεύομαι», αλλά τζαι την αποκάλυψη ότι ο συμπέθερος έφκαλε λεφτά πριν το κούρεμα [προφανώς από προνομιακή πληροφόρηση από τον συμπέθερο πρόεδρο] στήθηκε η επιτροπή Πικκή. Η οποία από την αρχή αντιμετώπισε παραιτήσεις – καθώς διαφαίνονταν διάφορα στοιχεία σύγκρουσης συμφερόντων. Με κορυφαίο το γεγονός ότι την διόρισε ο Αναστασιάδης, τζαι άρα δεν μπορούσε να τον ελέγξει – όπως παραδέχτηκε ο φαιδρός Πικκής στο τέλος. Η επιτροπή κατάντησε κωμωδία - μέχρι και ο Α. Μιχαηλίδης τους παρομοίασε με «παττιχάρηες» που φακκούν της παττίχας για να δουν αν εν καλή κοκ. Τζήνη η επιτροπή φανηκε να στήθηκε σαν ξέπλυμα για τον Αναστασιάδη..


    Αντίθετα όταν έκλεισε ο Χ. Γεωργιάδης τον Συνεργατισμό [με φόντο μάλιστα ύποπτα δάνεια στην
    Logicom – συμφερόντων Αβέρωφ- για να αγοράσει μετοχές που θα την εκάμναν παράγοντα στην Ελληνική στην οποία δοθήκαν οι καταθέσεις του Συνεργατισμού] ο Κώστας Κληρίδης, σαν ο έντιμος Γενικός Εισαγγελέας, διόρισε την επιτροπή Αρέστη να διερευνήσει το θέμα. Η επιτροπή κατάγραψε τα δεδομένα, την διαπλοκή και ημετεροκρατία του Χάρη και του συμμαθητή του, το Χατζηγιάννη κοκ..

    Η επιτροπή Νικολάτου ξεκίνησε σαν επιτροπή Πικκή. Και χειρότερα.. Ο Πικκής στην αρχή ήταν για μερικούς ..ανεξάρτητος κοκ. Ενώ ο κ. Νικολάτος είναι σαφώς εξαρτώμενος – τζαι υπό υποψία. Διορίστηκε από ένα πρώην υπουργό που εμπλέκεται στο θέμα των διαβατηρίων, εξοφθαλαμα για να παρεμποδιστεί έρευνα της ελεγκτικής υπηρεσίας. Επιπλέον ο κ. Νικολάτος βαρύνεται με υποψίες για δικές του αποφάσεις [όπως την αποφυλάκιση του Ανδρέα Ηλιάδη της Τράπεζας Κύπρου] με φόντο ευνοϊκές αποφάσεις της τράπεζας για οικογενειακά του πρόσωπα. Οι άλλοι της επιτροπής, πλην της κ. Καλογήρου που έχει μια θετική προϊστορία, δεν είναι σίγουρο που θα βαρέσουν και γιατί λ.χ. να μην πάνε με αυτούς που τους διόρισαν να ξεπλύνουν.


    Σε αυτό το πλαίσιο, η απόφαση να μην δεχτούν αύξηση ήταν θετική για την εικόνα τους.. Η ξεφτίλα της δημόσιας, τουλάχιστον, εξαγοράς από την κυβέρνηση του ΔΗΣΥ δεν ολοκληρώθηκε – όπως έγινε με την εξαγορά του ΔΣ της Κεντρικής Τράπεζας [αύξηση από 1,700 σε 30,000 ευρω] το καλοκαίρι του 2013..Τζαι τοτε η συντριπτικη πλειοψηφια των καθεστωτικων ΜΜΕ το εκαμε γαργαρα. Ενώ τωρα με την εναλλοκτικη Δημοσια Σφαιρα του ιντερνετ, η σιωπη θα ηταν σαν την μουγια μεσα στο γαλα…


    Τζαι μερικές ερωτήσεις στον Χ. Γεωργιάδη ήταν καλές. Το θέμα, βέβαια, είναι πως θα πακετοποιηθουν στην τελική έκθεση. Ήδη έμειναν κενά –όπως γιατί ο Χάρης έστειλε την σχετική επιστολή για παράτυπη παραχώρηση διαβατηρίου....Ποιο ηταν το κινητρο, τζαι το εν δυναμει συμφερον;


    Θα εν καλά να καταλάβουν ότι είναι τζαι οι ίδιοι υπό αξιόλογη του κοινού – τζαι ότι πρέπει κάποτε να εξηγήσουν γιατί συμμετέχουν σε μια προσπάθεια παραβίασης του συντάγματος [αυτό είναι η παρεμπόδιση του γενικού ελεγκτή να κάμει έρευνα] ..Διότι αν το παίζουν κόλπο Πολίτη [της επιχείρησης κατασκευής θεαμάτων ξεπλύματος] να ρίχνουν καμία ερώτηση για να καταλήξουν στο τέλος με την υποβαλλόμενη απολογία [«μετάνιωσα 100 φορές..»  σνιφ σνιφ] για να εμποδίσουν την έρευνα του ελεγκτή, τότε η κατάντια του Πολίτη [και η αποτυχία του παρά τις κατασκευασμένες υστερίες να πέτυχει στις επιθέσεις ενάντια στον γενικό ελεγκτή] θα είναι μάλλον τζαι η δική τους εικόνα στο μέλλον..

 

  • Τζαι παρα τα κλωθογυρίσματα του Διονυσίου, η ουσία της στροφής [για πόσο τζαιρο τζαι με ποιο στόχο θα μάθουμε σύντομα…] του στη οικογένεια Αναστασιάδη τζαι την αδελφοτεκνη της κ. Αντρης δικαιώνει σαφέστατα την Ελεγκτική υπηρεσία τζαι την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών που την στηρίζουν..

    Είναι ξεκάθαρη επιβεβαίωση του Γενικού Ελεγκτή [τον οποίον κυβέρνηση-ΔΗΣΥ-Πολιτης  επιχειρούν να αποδομήσουν] στα όσα ήβρε που
    την έρευνα που έκαμε σε μόνο 5 οξά 12 φακέλους.
    Είναι επισης δικαίωση τζιαι επιβεβαίωση των όσων ζητούν να κάμει έρευνα η Ελεγκτική Υπηρεσία που είναι ακριβώς τζιείνοι που ο Πολίτης λοιδορεί όπως στην περίπτωση της ομάδας στήριξης του Γενικού Ελεγκτή ή χλευάζει όπως στην περίπτωση του ΔΗΚΟ..





  • Τελικά ηταν τυχαία η αναφορά του Χάσικου σε «γαμπρό» ο οποίος τελικά αναφερόταν στον γαμπρό του Συλλουρη – αλλα, όπως κυκλοφορούσε με σβησμένο το ονομα, η παραμπεί στην κοινή γνώμη πήγαινε με μαθηματική ακρίβεια στον «γαμπρό» Αναστασιάδη;

    Μπορεί να ηταν τυχαία σύμπτωση [γαμπρός- γαμπρός] αλλα είναι και πονηρούλης ο Χάσικος – μπορεί να το άφησε σαν σπόντα. Ο ίδιος βέβαια το διέψευσε ότι αναφερόταν στον γαμπρό του Αναστασιάδη και στον διάλογο όντως φαίνεται να αναφέρεται στον Συλλουρη τζαι τα περί «γαμπρού» προστίθενται στις ερωτήσεις..


    Οποτε τωρα το ερώτημα, για την επιτροπή είναι σαφές – αφού ρώτησε για τους δικηγόρους, οφείλει να διερευνήσει τζαι για τους
    developers..Με βάση την μεθοδολογία του Γενικού Ελεγκτή θα πρέπει να διερευνηθεί σε ποιους πούλησε διαμερίσματα ο ντιβελοπερ γαμπρος του προεδρου – αν λ.χ. όλοι είναι από το οικογενειακό δικηγορικό γραφείο, η αν είναι από μερικά μικρά δικηγορικά γραφεία που έχουν μεγάλους αριθμούς αιτήσεων τζαι για τις οποιες υπαρχουν υποψίες ότι είναι «αχυράνθρωποι»/βιτρίνες για μεγάλα δικηγορικά γραφεία [όπως λ.χ. της οικογένειας Αναστασιάδη κοκ]…Τζαι με βάση την ομολογία Αναστασιάδη [στην φιλική του κουβεντούλα με τους εκπροσώπους του Πολίτη λτδ] για την πιθανότητα η κυβέρνηση να στελλει στην ερευνητική παραπλανητικού φακέλους, θα πρέπει η επιτροπή να φροντίσει τζαι για αυτήν την πιθανότητα..
    Θα κανει την έρευνα η επιτροπή η θα κωλώσει μπροστά στην σκιώδη εξουσία που τους διόρισε;





  •  Πάντως τζαι ο γαμπρός του Αναστασιάδη μια χαρά εβουραν τις αιτήσεις – αφού εισιεν τζαι την αδελφοτεκνη βοήθεια. Απο το κείμενο Διονυσίου τωρα που φαίνεται να «σπουρτα» η συγκάλυψη τζαι να αναφέρεται τι κυκλοφορούσαν τζαι στους απ ‘εσσω..:)

    «Ενδεικτική εδώ είναι η συμπεριφορά του γαμπρού του Προέδρου, του κ. Γιάννη Μισιρλή. Ο οποίος, προφανώς γιατί είχε ενημέρωση, σήκωνε το τηλέφωνο και καλούσε τους αρμοδίους στο ΥΠΕΣ για καθυστερήσεις στην έκδοση διαβατηρίων. Γνώριζε, σύμφωνα με πληροφορίες μας, ανά πάσα στιγμή και σε ποια φάση βρισκόταν η διαδικασία της έκδοσης. Αν για παράδειγμα είχε περάσει από την ΚΥΠ, αν η περίπτωση είχε εξετασθεί από τη ΜΟΚΑΣ, αν κάπου είχε σκαλώσει η διαδικασία σε κάποιο γραφείο.»


    https://politis.com.cy/politis-news/kypros/o-ithynon-noys-kai-i-maria-adamidoy/?fbclid=IwAR0HNMf8BqwrFegFAwwOPAxNHWDVC13pqMkiMf9Ol4Yzz56_HXQjepmZ0Wg





  •  Savvakis Savvides
    ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ

    Κάθε άλλο από αθώα περιστερά ήταν ο Πρόεδρος όπως του αρέσει να παρουσιάζεται μετά τις αποκαλύψεις του
    Al Jazeera! Με σύμβουλο τον Συλλούρη τα σχεδίασαν και τα εκτέλεσαν όλα. Ο Συλλούρης ήταν επίσημα ο Σύμβουλος του Προέδρου της Δημοκρατίας σε θέματα "Ξένων Επενδύσεων".

    https
    ://www.sarawakreport.org/.../henley-partners-denial.../





  •  Τζαι αφού το έριξε ο Χάσικος [στην γενικότερη αναφορά για γαμπρούς] για τον «γαμπρό του Συλλουρη», ετα τζαι τα τεκμήρια που αρκεψαν να κυκλοφορουν στο ιντερνετ.


    Ο Συλλουρης εμφανιζόταν από το 2015 [πριν καν δηλαδή γίνει πρόεδρος της Βουλής] σαν «Σύμβουλος του Προέδρου» [του Αναστασιάδη δηλαδή]..Τζαι τον επόμενο χρόνο, ο ΔΗΣΥ εκαμεν τον τζαι πρόεδρο της Βουλής. Εν να μας πουν τωρα ότι εν εξερεν ο Αναστασιάδης τζαι οποιος εθελεν εδηλωνε «σύμβουλος του προέδρου;

    Τολμά η επιτροπή Σαββίδη-Νικολατου να ερευνήσει;..τζαι να ερευνήσει τζαι ποιοι αλλοι στο εξωτερικό επαιζαν το «σύμβουλοι του προέδρου; Όπως ας πουμε όταν ο Αναστασιάδης έπαιρνε από ότι λεγεται τον δικό του γαμπρό σε ταξιθκια στην Απω Ανατολή;

·       


  • Στο κυπριακό σέρνονται. Τώρα εν να αρκεψει τζαι ο ΟΗΕ να μιλά για «ελληνοκυπριακές αρχές» κοκ. Για το κλείσιμο των οδοφραγμάτων ας πουμε;
    Ποιοί είπαμε ότι σιωπήσαν όταν ο Ανάστος τα έκλειεν μονομερώς;

    Πάρτε τώρα λίγη εικόνα τί βλέπει το διεθνές κοινό..

    Τζαι για εσένα, Σωκράτη, που ελαλες του ευρωπαίους [κουτόφραγκους;] ότι ..ήσασταν κοντά σε λυση..

 

 

  • Με βάση τζαι την αποκαλυπτική δήλωση του Σωκράτη [Χάσικου] «..δεν υπήρχε καμιά περίπτωση να πω «Μακαριότατε δεν γίνεται..»..Για να εχουμε τζαι εικόνα τι κρύβεται πίσω από τα ..ιερά άμφια. Το αλκοόλ είναι κακό για τους πιστούς αλλα άμα το παράγει η Εκκλησιά για κέρδος είναι..Αγιο;..:)


 

  • Κρίση των τραπεζών και στις Σεϋχέλλες – κυπριακό σχόλιο με φόντο τις κατηγορίες για καταθέσεις Αναστασιάδη [από τα κέρδη των διαβατηρίων] στις τράπεζες στις Σεϋχέλλες


  • Τζαι το σχόλιο του Παράσχου για την κοκορομαχία των τέως υπουργών του σκανδάλου των διαβατηρίων- παίζουν πάντως πολλά οι «Σεϋχέλλες» σαν παραπομπη στην Κύπρο σήμερα..:)


 

  •  ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ τον Αβέρωφ – των τραπεζών μέσα από τις οποίες φαίνεται να ξεπλύθηκαν πολλά, τζαι η ασυδοσία μιας εποχής να άφησε ένα κλίμα που οδήγησε στην κατάντια του σκανδάλου των διαβατηρίων που την μια τζαι στην αισχρότητα ξεπουλήματος της κυπριακής γης μέσα από τις εκποιήσεις χωρίς πραγματικη προστασία των δανειοληπτών..


    Με τα καμώματα του Αναστασιάδη, τις κωμικές εμφανίσεις του Χ. Γεωργιάδη, τις γκάφες της Γιολίτη κοκ, πάμε να ξεχάσουμε ότι ο Αβέρωφ είναι η πιο κωμική φιγούρα στο πολιτικό σκηνικό – τζαι ο πιο καιροσκόπος , τζαι ο πιο πιστός «υπηρέτης»/εκφραστης των τραπεζιτικών συμφερόντων. Γιατί σε λλίον μερικοί εν θα θέλουν να τον πουλήσουν τζαι σαν.. παράγοντα υπέρ της λύσης… Παντές τζαι εν ήταν ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ που εβούραν να επανεκλέξει τον Ανάστο μετά το Κραν Μοντανά..

    Ο Αβέρωφ είναι το σύμβολο του καθεστώτος της ημετεροκρατίας που οδήγησε στο σκάνδαλο των διαβατηρίων.. Ο εκπρόσωπος του λόμπι των τραπεζών – που πουλούν Κύπρο σε ξένους – τώρα σαν ΜΕΔ..

 

 

  •  Ένα από τα καλά της άρνησης να ψηφιστεί ο προϋπολογισμός του καθεστώτος Αναστασιάδη με φόντο της παρεμπόδιση της έρευνας της ελεγκτικής υπηρεσίας, ήταν ότι επιτέλους το ζήτημα των εκποιήσεων για ένα έστω τζαι σύντομο διάστημα διασταυρώθηκε με τον λόγο για τον προϋπολογισμό..

    Το σκάνδαλο των εκποιήσεων [τζαι ποιοί κρύφκονται πίσω που το μαζικό ξεπούλημα] θα έρτει επίσης να έβρει του ένοχους, όπως ήρτεν τζαι το σκάνδαλο των διαβατηρίων, με το οποίον εκάμναν μερικοί πάρτυ – γιατί ενόμιζαν ότι τίποτε εν τους ντζίζει. Τζαι τώρα ο Χάρης περιφέρεται φοητσιαμένος καρφώνοντας ημέτερους..Τζαι αναλογα τζαι αλλοι – τζαι σαν να μεγαλωνει η πολιτικη μοναξια του Αναστασιαδη…


    Θα έρτει τζαι η ώρα της αλήθκειας για τις εκποιήσεις…



 

  • Το παιχνίδι του Μπολίτη τζιαι η αποκάλυψη του φαίνουνται δαμέ. Μετά το φιάσκο της Γιολίτη για το νομοσχέδιο των εκποιήσεων, ηρωοποιεί ποιόν.... τον Αβέρωφ που την έπιαεν που το φτιν τζιαι επήαν μαζί στη βουλή για να πει mea culpa



    Ο δε Φιλελεύθερος παίρνει το χρυσό παπουτσόσυκο του ισαποστάκια

    https://www.philenews.com/oikonomia/kypros/article/1108624/asygosti-procheirotita-epetrepse-katachrisi-kai-diasyrmo

 

 

  • Από σχόλιο στο ίντερνετ για τις συζητήσεις στο ράδιο του Πολίτη… για τον Παράσχο τζαι ότι μοιάζει σαν δικαιολόγηση του Λοττίδη τζαι εμφανώς τζαι του όποιου κρύφτηκε πίσω από την πίεση του στον Παράσχο..

    «Ύστερα κατέφθασε το βαρύ πυροβολικό. Ο Διονύσης Διονυσίου, διευθυντής της εφημερίδας Πολίτης, βγήκε στην Ηλιάδη και είπε ότι έχει περάσει άπειρες ώρες ως μάρτυρας σε δίκες για λίβελλο και -με ύφος ψιλοαδικημένου- είπε (δις) ότι τα δικαστήρια υποχρεώνουν τους δημοσιογράφους να αποδεικνύουν «μέχρι κεραίας» τα όσα γράφουν. Ωστόσο δεν χρειάζεται να περάσει περισσότερο χρόνο στο εδώλιο ο Διονυσίου. Κι ένας ασκούμενος δικηγόρος μπορεί να τον πληροφορήσει ότι ο νόμος και τα δικαστήρια ακριβώς επιτρέπουν στους δημοσιογράφους να ΜΗΝ αποδεικνύουν «μέχρι κεραίας» τα όσα γράφουν αρκεί αυτά που αποδεικνύουν να είναι «εν πολλοίς» ορθά και ακριβή. Λεπτομέρειες, για έναν αρθρογράφο που μπορεί να χωρέσει στην ίδια παράγραφο Φουκουγιάμα, Πλούταρχο (όχι τον Γιάννη) και Μαρξ (Κάρλ, όχι Γκράουτσο).»

 

·          

  •  Μια καταγραφή του θεάματος των υπουργών «μα εγώ εν τζαι..» στην Δημοσια Σφαίρα των mainstream ΜΜΕ

    «Δεν ήξερες, δεν ρώταγες;

    Σε έναν τόπο που έπιασε τον ηθικό πάτο και η αξιοπρέπεια των πολιτικών προσώπων είναι στο επίπεδο του βεζίρη Ιζνογκούντ στη συνείδηση των πολιτών, ίσως ήταν καιρός να αφήσουμε τα «κύριε» και τα «φίλτατε» στην πολιτική. Ίσως η προσφώνηση «ρε» να είναι καταλληλότερη και αν μη τι άλλο πιο ειλικρινής, όταν τα πολιτικά πρόσωπα απευθύνονται το ένα στο άλλο. Ακόμη και στο πλαίσιο μιας παράστασης.


    Διότι, δυστυχώς, η αίσθηση που αποκομίζουμε έως τώρα από την Ερευνητική Επιτροπή για τις πολιτογραφήσεις είναι ότι παρακολουθούμε ένα ηθικοπλαστικό μελόδραμα. Οι καταθέσεις νυν και πρώην υπουργών εξελίσσονται σε ένα παιγνίδι εντυπώσεων, σε αγώνα απόσεισης ευθυνών και αποπροσανατολισμού. Τα αλληλοκαρφώματα και οι αντεγκλήσεις ανάμεσα στους «φίλους και συναγωνιστές» της κυβερνητικής παράταξης δεν είναι ένα ωραίο θέαμα. Αλλά ούτε και πειστικό.


    Σε ένα Υπουργικό Συμβούλιο που ενέκρινε για χρόνια στα τυφλά τις πολιτογραφήσεις, προφανώς κάποιοι δεν έθεσαν τα ερωτήματα που έπρεπε να θέσουν. «Το 2018 κατάλαβα ότι το πρόγραμμα ήταν διάτρητο και αμέσως δρομολόγησα μέτρα», κατέθεσε ο Χάρης Γεωργιάδης. Γιατί δεν ρώτησε τον περιπτερά, την ανθοπώλη, τον κρεοπώλη του; Αν εμείς ως άσχετοι και αδαείς πολίτες υποψιαζόμασταν -και πριν το 2018 που «ξύπνησε» ο Χάρης- ότι γίνεται μεγάλο κοντραμπάντο με τα διαβατήρια, πώς διέφυγε του υπουργού Οικονομικών; Άλλο το δεν έχω ευθύνη κύριε Χάρη μου και άλλο το είμαι ανεύθυνος.


    Και ποια είναι η ευθύνη ενός υπουργού όταν «υποψιάζεται» αλλά επιλέγει να μην ερευνήσει; Αν ήξερε ότι ο Χάσικος είχε τις ευθύνες που του αποδίδει σήμερα, τι έκανε τότε; Και στην τελική, σε ποιους υπήρξαν πιστοί οι υπουργοί; Στους πολίτες που τους πλήρωναν για να προασπίζονται τα συμφέροντα της οικονομίας και του τόπου ή στα κομματικά και κυβερνητικά στελέχη που «παραστράτισαν»;


    Στο θέμα των πολιτογραφήσεων όμως δεν τίθεται μόνο θέμα διαφάνειας. Τίθεται και θέμα ιεράρχησης προτεραιοτήτων. Όλοι οι υπουργοί κατέθεσαν ότι το 2013 το κράτος καιγόταν για εισροή ξένου συναλλάγματος. Γιατί περιορίστηκαν σε πολιτογράφηση επενδυτών σε ακίνητα, χρυσώνοντας τους
    developers και τους μεσάζοντες δικηγόρους και δεν επεκτάθηκε το πρόγραμμα σε τομείς που θα ήταν επωφελείς για τους πολίτες και τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη;

    Γιατί δεν πολιτογραφήσαμε εταιρείες και επενδυτές που θα έφερναν πράσινες επιχειρήσεις, ιατρικά κέντρα, κέντρα καινοτομίας και έρευνας, νέες τεχνολογίες, πανεπιστήμια, βιομηχανίες και εταιρείες που δραστηριοποιούνταν σε τομείς που θα άνοιγαν δουλειές για τους νέους επιστήμονες; Διότι οι μόνες δουλειές που ήρθαν με τα κριτήρια που τέθηκαν από το αμαρτωλό πρόγραμμα ήταν κρουπιέρηδες στο καζίνο και φτηνοί εργάτες για τις εργοληπτικές εταιρείες.


    Κρίνοντας εκ του αποτελέσματος, ένα πρόγραμμα που σχεδιάστηκε για να δώσει ανάσα στην οικονομία, έφερε μόνο περιβαλλοντικά εγκλήματα, πύργους, καζίνα και
    spectacular αναπτύξεις, δημιουργώντας μια νέα ελίτ ευνοούμενων, χωρίς να αποφέρει τίποτα σ’ αυτό που λέμε πραγματική οικονομία. Οι πολίτες βυθίστηκαν έτσι κι αλλιώς στην οικονομική κρίση και μαζί τους βούλιαξε και όση αξιοπιστία είχε απομείνει στα πολιτικά πρόσωπα που κυβέρνησαν έκτοτε.»

    Τώνια Σταυρινού 
    https://www.philenews.com/f-me-apopsi/arthra-apo-f/article/1108550?fbclid=IwAR2892NomrZCaVvmeyce_kmMjDCnSmNh0tAxayj9kOBqTurRd1wWB3pDqi0

 

 

  • Τζαι η αιχμηρή αληθκεια που την εναλλακτική Δημοσια Σφαίρα του ίντερνετ..

    Αν αυτός δεν είναι πάτος. Η όταν η τσίπα γίνεται σπάνιο αγαθό στην διαπλοκή της εξουσίας


    Από την σελιδα του
    Sotos Syzinos

    Αν αυτός δεν είναι ο πάτος...

    Η εξουσία διαφθείρει.

    Στις άλλες χώρες.

    Στη δική μας,

    η διαφθορά εξουσιάζει...


    Δεν είναι πάτος όταν ο Ανώτατος Άρχων του κράτους εξευτελίζει τον θεσμό που εκπροσωπεί, δηλώνοντας πως "άμα ήθελε η κυβέρνηση θα μπορούσε να παρέμβει στις ανακριτικές αρχές για να παρουσιάσουν φάκελο ο οποίος δεν θα δικαιολογούσε τη δίωξη από πλευράς γενικού εισαγγελέα";


    Πόσο συνάδει με τις Αρχές της Χρηστής Διοίκησης η ενέργεια του ΠτΔ να εγκρίνει 57 (μόνο;) αιτήσεις πολιτογράφησης που ΤΟΥ υπέβαλε το δικηγορικό ΤΟΥ γραφείο; Και αντί να κοκκινίσει από ντροπή, έχει και το θράσος να διερωτάται "πού είναι το ανήθικο;"!


    Δεν είναι κατάντια όταν ο Πρόεδρος, ερωτώμενος "γιατί έπρεπε να υπάρχει οικονομικό όφελος και για την οικογένεια του" (από το πρόγραμμα πολιτογραφήσεων), απαντά υποβάλλοντας το ερώτημα "οσάκις εκλεγεί κάποιος Πρόεδρος πρέπει τα παιδιά του να είναι άνεργα;" Αφού δεν αντιλαμβάνεται(
    😉
    ότι αυτό συνιστά κατάχρηση εξουσίας, ας αναθέσει και την εκτέλεση έργων του δημοσίου στην κατασκευαστική εταιρία του γαμπρού του, καθότι "οσάκις εκλεγεί κάποιος Πρόεδρος πρέπει ο γαμπρός του να μείνει άνεργος";! Άλλωστε ο Ερντογάν που ανέθετε συμβόλαια του δημοσίου στον δικό του γαμπρό είναι πιο έξυπνος από τον Αναστασιάδη;

    Πού είναι το ηθικό ανάστημα που έπρεπε να χαρακτηρίζει έναν ηγέτη όταν, ερωτηθείς αν θεωρεί σωστό που καταδέχτηκε να πάει δωρεάν διακοπές στις Σεϋχέλλες με όλο του το σόι με το τζετ του Σαουδάραβα φίλου του, και να φιλοξενηθεί από άλλον φίλο του, αντί απάντησης υπεκφεύγει λέγοντας "αυτό το θέμα τελείωσε"; Από πότε παρακαλώ ο ΠτΔ δικαιούται να κηρύσσει τη λήξη της συζήτησης ενός σκανδάλου; Με ποιά λογική; Μήπως επειδή κήρυξε την έναρξή του;!


    Δεν είναι ξεπεσμός όταν ο Πρόεδρος δηλώνει, σχετικά με το δωρεάν ταξίδι, ότι εάν εκ των υστέρων αντιλαμβανόταν την έκταση που θα έπαιρνε, δεν θα πήγαινε, και άρα υπονοώντας ότι εάν δεν έπαιρνε έκταση θα το επαναλάμβανε;!


    Ό,τι ισχύει για τη γυναίκα του Καίσαρα, δεν πρέπει να ισχύει και για τον άντρα της Άντρης;


    Τελικά, πόσο ηθικά χρεωκοπημένη και αρρωστημένη πρέπει να είναι αυτή η κοινωνία που ανέδειξε ως πρώτο και δεύτερο τη τάξει, πολιτικούς όπως τον Αναστασιάδη και τον Συλλούρη;


    Υπάρχει ελπίδα; Παραφράζω τον Ναζίμ Χικμέτ και τον Νίκο Γκάτσο:

    "Αν δεν γίνω ΕΓΩ θεριό /αν ΕΣΥ δεν γίνεις μπόρα /πώς το φοβερό σκουπιδαριό / ΕΜΕΙΣ θα διώξουμε απ' τη χώρα";

Γιαννάκης Ηρακλέους.

 

 

 

 


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η υποθεση της κ. Γιαννάκη φαίνεται να μετατράπηκε, με τις αντιδράσεις της [τζαι των εκ των φαινομένων, υποστηρικτών της], σε υποψία σαν σύμπτωμα διαπλοκής... το οποίο ενισχύεται από ένα είδος άγχους για λογοκρισία από.. τους «υπερασπιστές»..

Επίπεδο γελοιότητας με το συμπάθκειο – τα κοπελλούθκια του Χριστοδουλίδη πρέπει να πηαίνουν σχολείο με κρατική επιχορήγηση;

· Η Γιαννάκη, όπως ήρταν τα πράματα Χριστοδουλίδη, εν εσένα που εκθετει, με το δημοσιογραφικό δίκτυο που φαίνεται να πλάκωσε για να στηρίξει/προωθήσει τουτο που φαινεται σαν συγκάλυψη...