Η πικρή αλήθεια [για τις Τραπεζες τζαι τις ευθυνες τους] Savvakis Savvides



·         Savvakis Savvides

Η πικρή αλήθεια [για τις Τραπεζες τζαι τις ευθυνες τους]

Οι μόνοι που βολεύονται από το να την παραποιούν ακόμη είναι περίπου οι ίδιοι που έχουν συμβάλει να δημιουργηθεί το πρόβλημα που κατέστησε την χώρα πρώτη στον κόσμο σε ιδιωτικό και μη εξυπηρετούμενο χρέος. Δηλαδή, διεφθαρμένοι τραπεζίτες, λογιστές, δικηγοροι, και πολιτικοί. Ιδίως πολιτικοί που διατηρούν παράλληλα και μεγάλα δικηγορικά γραφεία.

Ο λόγος που έχουν κάποιοι "επενδύσει" και απόκτησαν έτσι το τιμόνι των zombie τραπεζών μας (ξένοι ή μη) είναι διότι ένοιωθαν ότι ήταν κατοχυρωμένοι νομικά και είχαν την υπόσχεση των κυβερνώντων μας για να συνεργαστούν μαζί τους για να τους επιτρέψουν να εισπράξουν τες υποθήκες και εγγυήσεις των δανείων. Η περιπτώσεις που προσφέρονταν για βιώσιμες αναδιαρθρώσεις ήταν πολύ λίγες και αυτό ήταν γνωστό.

Η κυβέρνηση ή σφυρίζει αδιάφορα ή νομοθετεί a la carte απλώνοντας κόκκινο χαλί στους επενδυτές "γύπες" προς τες περιουσίες των Κυπρίων.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η υποθεση της κ. Γιαννάκη φαίνεται να μετατράπηκε, με τις αντιδράσεις της [τζαι των εκ των φαινομένων, υποστηρικτών της], σε υποψία σαν σύμπτωμα διαπλοκής... το οποίο ενισχύεται από ένα είδος άγχους για λογοκρισία από.. τους «υπερασπιστές»..

Επίπεδο γελοιότητας με το συμπάθκειο – τα κοπελλούθκια του Χριστοδουλίδη πρέπει να πηαίνουν σχολείο με κρατική επιχορήγηση;

· Η Γιαννάκη, όπως ήρταν τα πράματα Χριστοδουλίδη, εν εσένα που εκθετει, με το δημοσιογραφικό δίκτυο που φαίνεται να πλάκωσε για να στηρίξει/προωθήσει τουτο που φαινεται σαν συγκάλυψη...