Σπόντες [28 Δεκεμβρίου 2020]

 

 

  • Ήταν μια παράξενη χρονιά το 2020: τζαι η διασύνδεση του εθνικισμού με την διαπλοκή της εξουσίας, εφάνηκεν να εν πιο σαφής σαν εικόνα – ιδιαίτερα με την εμπειρία του καθεστώτος Αναστασιάδη

    Η εμπειρία του κορωνοϊού σφράγισε σε μεγάλο βαθμό την καθημερινή εμπειρία.

    Πολιτικά, είχαμε μια επανάληψη του 1974 με το τουρκικό κράτος να επιβάλει ένα «δικό του» στις τουρκοκυπριακές εκλογές – έστω και οριακά – με την βοήθεια των νότιων ομοϊδεατών. Τον ρόλο του πραξικοπήματος τζαι της ΕΟΚΑ β είχε ο Αναστασιάδης, που έκανε ότι μπορούσε για να υπονομεύσει τον Ακιντζί, το Σίγμα, τζαι οι τυπικοί ψευτόμαγκες της εθνικοφροσύνης που έστησαν το θέαμα στην Δερύνεια που φαίνεται να έσπρωξε οριακούς ψήφους προς τον Τατάρ. Αυτή ήταν μια σαφής οπισθοχώρηση στο κυπριακό..


    Στα θετικά, είχαμε την σταδιακή αποκάλυψη του σκανδάλου των διαβατηρίων. Παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης, τζαι των φερέφωνών της, να το συγκαλύψουν, τελικά το σκάνδαλο επανέρχεται είτε από το εξωτερικό [όπως το ρεπορτάζ του Αλ Τζαζίρα] είτε από το εσωτερικό με τις έρευνες της Ελεγκτικής Υπηρεσίας. Τελικά, το φθινόπωρο το θέμα έγινε κεντρικό στην πολιτική σκηνή, με τον Αναστασιάδη να είναι όλο και περισσότερο ύποπτος για διαπλοκή [και σε οικογενειακό επίπεδο] και να αντιδρά όπως ένα ένοχος – με υστερικές προσπάθειες να ελέγξει την διαδικασία. Τζαι διαδοχικές κωλοτούμπες αντιφατικών κινήσεων τραμπουκισμού, αναζήτησης συμμαχιών για συγκάλυψη κοκ. Διόρισε δυο ημέτερους στην Εισαγγελία, αρνούμενος μέσω υπουργών να επιστρέψει έρευνα κοκ. Φαίνεται ότι το ζήτημα του καζίνο είναι χοντρό σκάνδαλο και φαίνεται να εμπλέκει την οικογένεια Αναστασιάδη, αλλά ενδεχομένως και την υπουργό Δικαιοσύνης, την κ. Γιολίτη, και άλλους ημέτερους.


    Στα επίσης θετικά είχαμε μια σειρά από κινητοποιήσεις – και ενάντια στο κλείσιμο των οδοφραγμάτων, και ενάντια στην διαπλοκή, σε βαθμό μαλιστα που αναγκάστηκε σε παραίτηση ο Συλλούρης. Αξιοσημείωτες ήταν και αντιρατσιστικές κινητοποιήσεις των Αντιφα και άλλων ομάδων – όπως και ανάλογες κινήσεις ενάντια στην καταστολή/αυταρχισμό.


    Στα θετικά, μπορεί να καταγράψει κανείς και το ότι το πρόγραμμα των σκανδάλων [που φαίνεται να είναι η συνέχεια των τραπεζιτικών με τα ξεπλύματα κοκ]  διακόπηκε, και μερικοί από τους πύργους [ενάντια στους οποίους αγωνίστηκε μια σχετική πρωτοβουλία στη Λεμεσό] φαίνεται να παγοποιήθηκαν… Αξιοσημείωτα και τα Μακαριακά ποσοστά [άνω του 80%] που στηρίζουν την έρευνα του Γενικού Ελεγκτή ενάντια στην απόπειρα συγκάλυψης του ΔΗΣΥ/κυβέρνησης και φερέφωνων.


    Ιστορική, ήταν επίσης η πρώτη καταψήφιση προϋπολογισμού στην Βουλή. Προϊόν, εν μέρει, της κοινωνικής δυσφορίας για την κυβέρνηση διαπλοκής – αλλά και μια κίνηση που κωδικοποιεί πια την διαπλοκή του καθεστώτος Αναστασιάδη με μια θεσμική ιστορική πρώτη φορά..


    Και θέτει και το ζήτημα πια της διαμόρφωσης μια δημοκρατικής πλειοψηφίας για εκδημοκρατισμό.

 

 

  • Τώρα πια η απελπισία στήνει αντίσκηνα έξω από το προεδρικό..

    Απεργία πείνας εξω από το προεδρικό ενάντια στο διαρκές σκάνδαλο/έγκλημα των τραπεζών τζαι την συγκάλυψη του..



    Δυο γυναίκες κάνουν απεργία πείνας μπροστά από το προεδρικό Μέγαρο….. Ακούσατε τίποτε;


    Ο λόγος της απεργίας ειναι η "κλοπή" της περιουσίας τους από την Τράπεζα Κύπρου.
    Η διαμαρτυρία αφορά τες καταχρηστικές ρήτρες / παράνομες υπερχρεώσεις. Η τράπεζα μπορεί να εκποιήσει έστω κ αν το δάνειο έχει παράνομες χρεώσεις, ή / κ αν ο δανειολήπτης είναι στα δικαστηρια κατά της τράπεζας για τούτα. Αυτα είναι τα υπερπρονομια που παραχώρησε το κράτος στους ένοχους θεσμους που έριξαν την κοινωνία στη οικονομική κρίση..

    Margarita Loizidi
    - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ
    ΉΜΕΡΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ.ΕΓΩ ΚΑΙ Η ΚΑΡΑΟΛΗ ΜΑΡΙΑ ΕΥΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΠΕΜΤΗ ΜΕΡΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ.


    ΘΕΟΡΟΥΣΑΜΕ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΟΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΝΙΜΕΡΩΘΗ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΞΟΝΤΟΝΟΥ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΑΔΥΝΑΜΟΥΣ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΤΟΥΣ ΑΜΕΣΑ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΒΓΕΝΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΠΛΗΣΤΗΡΙΑΣΜΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΝ.


    ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΟΙΚΟΓ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΓ. ΚΑΡΑΟΛΗ ΟΠΟΥ ΣΕ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΧΡΟΝΩΝ
    Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΟΥΣ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕ ΚΑΙ ΔΙΑΛΥΣΕ ΤΗΝ ΓΝΩΣΤΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ CHR.KARAOLIS CONSTRUCTIONS.

    Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑI ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΜΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΚΑΡΑΟΛΗ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΑΡΧΙΣΕ ΩΣ ΕΝΑΣ ΑΠΛΟΣ ΕΡΓΑΤΗΣ ΝΑ ΚΤΙΖΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΕΝΤΙΜΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ  ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΔΙΟ. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΣΕ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΠΟΛΛΩΝ ΕΚΑΤΩΜΙΡΙΩΝ. ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ
    ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΗΤΟ ΔΕΣΜΕΥΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΩΝ 13ΩΝ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ. Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΜΕ ΤΕΣ ΥΠΕΡΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟ ΑΝΕΒΑΣΕ ΣΤΑ 17 ΕΚΑΤΟΜ.

    ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΓΙΝΕΤΟ Η ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ ΚΑΤΟΠΙΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΒΕΒΑΙΑ
    Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΔΙΩΡΙΣΕ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ.

    ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΣΧΕΘΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΙΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΥΛΗΘΕΙ ΣΕ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΤΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ. ΤΟ ΓΕΛΟΙΟ ΚΑΙ ΑΝΗΘΙΚΟ ΣΥΝΑΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΝΩ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΗΔΗ
    25 ΕΛΑΤΟΜ.  ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΙΣΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΕΚΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ Κ.ΚΑΡΑΟΛΗ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ ΔΙΑΜΕΝΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ (81ος ΕΤΩΝ) ΚΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΟΠΟΥ ΔΙΑΜΕΝΕΙ Ο ΕΓΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ 32 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΔΥΣΚΟΛΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΥΤΙΣΤΙΚΟΥ ΑΤΟΜΟΥ.

    Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΗ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΑΠΟΓΟΡΕΥΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΣΗ ΣΕ ΗΛΙΚΙΟΜΕΝΟΥΣ Η ΑΝΑΠΗΡΟΥΣ.


    ΑΥΤΟ ΦΙΛΟΙ ΗΤΑΝ ΤΟ ΚΕΡΑΣΑΚΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΤΑ.ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΕΦΕΡΕ
    ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΕΙΑΣ ΠΕΙΝΑΣ.

    ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΓΡΑΦΩ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΚΟΥΣΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΜΕ
    ΒΑΡΙΑ ΚΑΡΔΙΑ ΣΑΣ ΛΕΩ ΟΤΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΠΕΤΡΑΠΗΚΕ ΟΥΤΕ ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΝΑΛΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΛΗΣΙΑΣΗ. ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΟΙΡΑ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΑΤΥΧΙΣΑΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΧΡΕΟΣ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΑ Η ΘΑ ΤΟ ΤΡΙΠΛΟΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ Η ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ.

    Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΥΤΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΕΝΤΙΜΟΤΙΤΑ ΚΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΒΛΕΨΗ
    ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΙΣ.

    ΣΑΣ ΠΑΡΑΛΑΛΩ ΒΟΗΘΗΣΤΕ
    ΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΕΣΤΟ ΚΑΙ ΜΕ ΜΙΑ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΜΕ. — at Προεδρικό Μέγαρο

 

 

  • Για το προηγούμενο σκάνδαλο της εξουσίας τζαι την συγκάλυψη του: Το Τραπεζιτικό. Τζαι πως αντί να τιμωρηθούν οι ένοχοι τώρα πληρώνουν τα θύματα που βρέθηκαν σε θέση αδυναμίας μετά την οικονομική κρίση που προκάλεσαν οι ίδιες οι τράπεζες..

    Οι κυπριακές τράπεζες από την δεκαετία του 1990, και ιδιαίτερα μετά το 2000, άρχισαν να εστιάζουν στην προσέλκυση ξένων κεφαλαίων [με αδιαφορία για τις πηγές τους – όπως ακριβώς έκαναν μερικοί και για το σκάνδαλο των διαβατηρίων αυτήν την περίοδο]. Σε αυτό το πλαίσιο, οι τράπεζες μοίραζαν υποσχέσεις και δάνεια – και κάνοντας και κερδοσκοπία όπως η αγορά ελληνικών ομολόγων από την Τράπεζα Κύπρου το 2009, ή και άλλα ανάλογα σκάνδαλα στην Λαϊκή.

    Τελικά, αυτές οι 2 τράπεζες οδήγησαν την Κύπρο στο Μνημόνιο τον Ιούνιο του 2012, αλλά η δύναμη τους να εξαγοράζουν ΜΜΕ για να λογοκρίνουν τα σκάνδαλα τους οδήγησε το 2013 και στην εκλογή μιας ημέτερης κυβέρνησης που αναλώθηκε να τις συγκαλύπτει.

    Η συγκάλυψη επεκτάθηκε δυστυχώς και στο δικαστικό σώμα: όταν η εισαγγελία κατάφερε να καταδικαστεί ο Ηλιάδης της Τράπεζας Κύπρου, στην πιο γνωστή και σημαντική απόφαση για τα σκάνδαλα των τραπεζών, δυο δικαστές τον απάλλαξαν σε έφεση – ο ένας φαίνεται να πήρε προαγωγές ασανσέρ από την νυν κυβέρνηση, ενώ ο άλλος αποκαλύφθηκε ότι είχαν εξυπηρετηθεί συγγενείς του  από την Τράπεζα Κύπρου. Από τότε τα σκάνδαλα των τραπεζών συνεχίζουν να πλανιούνται με εκποιήσεις σπιτιών και περιουσιών μέσα από διαδικασίες που αφήνουν υπόνοιες για τα συμφέροντα που κρύβονται πίσω από τις εταιρείες εξαγοράς δανείων.

    Ουσιαστικά, η Κύπρος από κοινωνία βασιζόμενη στην μικροιδιοκτησία οδεύει σε μια κοινωνία συσσώρευσης γης και πλούτου σε λίγους, όπως πριν αιώνες, και εξαγοράς από ξένους με ύποπτα κεφάλαια… Είναι σε αυτό το πλαίσιο που το σημερινό σκάνδαλο [διαπλοκής και διαφθοράς ] για τις πολιτογραφήσεις είναι εν μέρει συνέχεια του προηγούμενου..




  •  Savvakis Savvides, ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ

    Η πικρή αλήθεια [για τις Τραπεζες τζαι τις ευθυνες τους]

    Οι μόνοι που βολεύονται από το να την παραποιούν ακόμη είναι περίπου οι ίδιοι που έχουν συμβάλει να δημιουργηθεί το πρόβλημα που κατέστησε την χώρα πρώτη στον κόσμο σε ιδιωτικό και μη εξυπηρετούμενο χρέος. Δηλαδή, διεφθαρμένοι τραπεζίτες, λογιστές, δικηγοροι, και πολιτικοί. Ιδίως πολιτικοί που διατηρούν παράλληλα και μεγάλα δικηγορικά γραφεία.


    Ο λόγος που έχουν κάποιοι "επενδύσει" και απόκτησαν έτσι το τιμόνι των
    zombie τραπεζών μας (ξένοι ή μη) είναι διότι ένοιωθαν ότι ήταν κατοχυρωμένοι νομικά και είχαν την υπόσχεση των κυβερνώντων μας για να συνεργαστούν μαζί τους για να τους επιτρέψουν να εισπράξουν τες υποθήκες και εγγυήσεις των δανείων. Η περιπτώσεις που προσφέρονταν για βιώσιμες αναδιαρθρώσεις ήταν πολύ λίγες και αυτό ήταν γνωστό.

    Η κυβέρνηση ή σφυρίζει αδιάφορα ή νομοθετεί
    a la carte απλώνοντας κόκκινο χαλί στους επενδυτές "γύπες" προς τες περιουσίες των Κυπρίων.

·          

 

  • Της κυπριακής αξιοπρέπειας τζαι αθρωπιάς…

    Maria
    C:
    Ε συγκινήθηκα ρε.
    Διαβάζω ότι ο φίλος μας Αντώνης Μαδέλας, που έχει την ταβέρνα Χαλάνδρα, εχτές "παρανόμησε" και λειτούργησε την ταβέρνα για να μαγειρέψει και να προσφέρει δωρεάν φαγητό σε 70 άτομα. Ούτε το είπε, ούτε το πήραμε χαμπάρι.

    Όχι επειδή τον ξέρουμε. Ξέρουμε πολλούς.
    Αλλά γιατί υπάρχουν άνθρωποι που τα δύσκολα τα κάμνουν εύκολα. Δεν είναι θέμα "γενναιοδωρίας", αλλά στάση ζωής.

    Στάση ζωής όμορφης πάλε σημαίνει, αυτό και μόνο. Τα δύσκολα να τα κάμνεις εύκολα.

    (Νίτσε τζαι λόγια αεροκοπανιστά..)




  •  Corina Demetriou
    Την ημέρα των Χριστουγέννων, ενώ όλοι εμείς είμασταν με τους δικούς μας γύρω από ένα τραπέζι, το εστιατόριο
    Beirut Lebanese Kitchen άνοιξε ειδικά για να μαγειρέψει και να παραδώσει ζεστά χριστουγεννιάτικα γεύματα σε πολλές ευάλωτες οικογένειες. Nα τους το ανταποδώσουμε.

    ΥΓ. Οι μέρες αυτές ήταν γεμάτες από αφανείς ήρωες. Μεταξύ αυτών το
    Koutouki Xalandra που προσφέρθηκε να μαγειρέψει αφιλοκερδώς για 70 άτομα και οι φούρνοι Πανδώρα που έδωσαν δωρεάν φαγητό.
    Να τους προτιμούμε.

·          

 

  • Η κωλοτούμπα/αναδίπλωσή του προεδρικού τζαι μια πρώτη νίκη της κοινωνίας. Αλλά οι ένοχοι προσπαθούν ακόμα να συγκαλύψουν με την μέθοδο του χαμολιού – μέσω μεταμορφώσεων χρωμάτων για συγκάλυψη..

    Αυτήν την εβδομάδα, το προεδρικό έκανε ακόμα μια κωλοτούμπα στην απεγνωσμένη του προσπάθεια να συγκάλυψει την εμπλοκή στελεχών και ημέτερων, συμπεριλαμβανομένης και της οικογένειας Αναστασιάδη, στο σκάνδαλο των διαβατηρίων: Από τις απόπειρες τραμπουκισμού/απειλών ενάντια στον Γενικό Ελεγκτή, τζαι μετά τον πάτσο που εσύναξε το προεδρικό από τις δημοσκοπήσεις [με ποσοστά άνω του 80% να στηρίζουν τον Ελεγκτή τζαι να γράφουν τον Ανάστο τζαι την προπαγάνδα των φερέφωνων ΜΜΕ], το προεδρικό αναδιπλώθηκε – τώρα θα προσπαθήσει να το παίξει ότι δημοσιοποιεί έρευνες… Αλλά φυσικά ελεγχόμενες με διάφορα κόλπα. Γενικώς, ο στόχος φαίνεται να είναι να μην φτάσουν οι έρευνες τζαι τα στοιχεία στον ημέτερο κύκλο του προεδρικού…


    Η αναδίπλωση του προεδρικού ήταν μια ανακουφιστική νίκη της κοινωνίας ενάντια στην συγκάλυψη από μια εξουσία που ξέρει ότι εμπλέκεται τζαι ελίσσεται για να συγκαλύψει..

·          

 

  • Ο Αναστασιάδης τζαι η ασυναρτησία – καταλάβει τούτος ο τύπος τί σημαίνει η λέξη «διαφθορά» οξά νομίζει ακόμα ότι μοιράζει σανό σε τασάκια στην μάντρα του ΔΗΣΥ;

    Νίκος Αναστασιάδης: «Είμαι έτοιμος να αναλάβω τις ευθύνες μου, παραιτούμενος του αξιώματος που μου έχει εμπιστευθεί ο λαός, αν διαπιστωθεί ότι εμπλέκομαι σε οποιαδήποτε υπόθεση διαφθοράς ή παράνομη πράξη ή έδειξα ανοχή σε οποιαδήποτε ενέργεια που ζήμιωσε ή ζημιώνει τα δημοσιονομικά του κράτους».


    Είτε ο Αναστασιάδης δεν ξέρει τί σημαίνουν οι λέξεις, είτε λαλεί χυδαία ψέματα [κάτι το οποίο δεν θα ήταν παράξενο για την ιστορία/βιογραφία Αναστασιαδη-δεσμεύομαι-
    mea culpa-πουτάνα/πατρώνα κοκ..].. Ας μην πούμε για την υπόθεση του συμπέθερου. Ούτε για το κούρεμα. Ας μείνουμε μόνο στα διαβατήρια – στο σκάνδαλο που φαίνεται να εμπλέκει και την οικογένειά του.

    Τζαι μόνο το γεγονός ότι υπέγραφε διαβατήρια τα οποία επεξεργαζόμουν το δικηγορικό γραφείο, στο οποίο τζαι επισημά είναι υπεύθυνες οι κόρες του, τζαι επουλαν διαμερίσματα ο γαμπρός του, είναι σύγκρουση συμφερόντων. Αν δεν μπορεί να καταλάβει ότι τούτο εν μορφή διαπλοκής ας του το εξηγήσει κάποιος για να μην γίνεται τζαι παραπάνω ρεζίλι που το συνηθισμένο. Αν ευστοχούσε Αναστο η υπόσχεση σου, θα εισιες παραιτηθεί ήδη.


    Η να πάμε σε πιο συγκεκριμένα παραδείγματα ειδών συναλλαγής;
    Όταν υπόγραφε τα διαβατήρια, δεν ήξερε ότι ευνοείτο ο Σαουδάραβας [με ένα εκατομμύριο χατίρι] ο οποίος μετά του πρόσφερε δωρεάν οικογενειακά ταξίδια; Ενόμιζεν ότι το τζετ ήταν του γαμπρού του, του developer? Εν ήξερε ότι εστήνουνταν οι κομπίνες τις οποίες ανακάλυψε ο Γενικός Ελεγκτής? Τζαι άμα τες έμαθε [αν δεν ήξερε δηλαδή] τί έκαμε; Ενθάρρυνε τον Ελεγκτή να συνεχίσει ή απαγόρευσε την έρευνα;

    Προφανώς, Ανάστο φαίνεται από τις αντιδρασεις σου ότι τζαι ξέρεις για την διαφθορά στην υπόθεση διαβατήρια, τζαι ότι εμπλέκεσαι σε σύγκρουση συμφερόντων,  τζαι συγκαλύφκεις – όχι μόνο δείχνεις ανοχή, διακινδυνεύεις να μην εγκριθεί ο προϋλλογισμός για να μην αποκαλυφθούν, αλλά που ξεκινούν από το κ. Σίνκα τζαι φτάνουν στην αδελφότεκνη, τζαι φυσικά στο οικογενειακό δικηγορικό γραφείο τζαι στο γαμπρό
    developer

    Άτε δοκίμασε να παραιτηθείς να δούμε…
    :) Εν αντρέπεσαι τόσων χρονών άνθρωπος να γελοιοποιείσαι, όπως κάποιος που φαίνεται ότι λαλεί ψέματα γιατί νομίζει ότι πιστεύκουν τον/την; Απλώς τεκμηριώνεις την απουσία τσίπας…Τζαι όϊ μόνο..

 

 

  • Ετον τζαι τον Πουργουριδη, του κόμματος του Αναστασιάδη, που ξεκαθαρίζει το ποιος αποφάσιζε για το πρόγραμμα των διαβατηρίων..
    Ο Αναστος τζαι η φαμίλια. Τζαι τωρα Αναστο τι θα κάμεις; Θα πάρεις τον Πουργουριδη δικαστήριο – όπως την Γιολιτη που νομίζει ότι μπορεί να λογοκρίνει αντι να απαντά;


    https://www.facebook.com/xenis.savva/videos/10224027534905364

 

 

  • Μια σοφή κουβέντα. Έσιει τζαι η αξιοπρέπεια μια κάποια αξία αγαπητέ κύριε…. Αλλά που βόσκεις εσύ πε μου, για να μπορέσεις να καταλάβεις..






  • Τζαι να θυμάστε – κάποιοι προσπάθησαν να συγκαλύψουν το σκάνδαλο τζαι την παρεμπόδιση έρευνας..

    Κάποιοι για ανταλλάγματα ψήφισαν τζαι θα ψηφίσουν τον προϋπολογισμό – χωρίς να ζητήσουν έλεγχο για το πώς η εκτελεστική εξουσία διαχειρίζεται τα δημοσια οικονομικά..
    Για το πώς τρέμει ακόμα τζαι την έρευνα..

    Όταν συγκαλύφκεις την διαφθορά τζαι την διαπλοκή –  συμμετέχεις…
    Για να αθθυμούμαστε, λοιπόν, όταν θα τολμήσουν οι γελοίοι να πουλήσουν φανφάρες..

    Κυρά Ελένη, που σου ελείψαν τα μπουρλότα, κωμικοί ψευτόμαγκες του γΕλαμ, πειθήνιοι της διαπλοκής. Τζαι άτε να δούμε τζαι τον Σιζό αν τζαι πως πουλά στο παζάρι.. :)

 

 

  • Ανάστο το πιο κάτω σκάνδαλο γιατί εφαήθηκες να το λογοκρίνεις; ..Που δαμαί φαίνεται να ολοκληρώθηκε μια λύσσα με τον Ελεγκτή…

    Τί κρύβουν οι φάκελοι Ανάστο;..


    Άρα, σαν λογική συνέπεια, ξέρεις τζαι συγκαλύφκεις σκάνδαλο που αγγίζει τη διαπλοκή τζαι από ότι φαίνεται μάλλον διασταυρώνεται με διαφθορά..


    Λοιπόν, μια φορά στη ζωή σου θα δείξεις νάκκον τσίπα;  Ή θα επιμένεις στην τεκμηρίωση ότι το «δεσμεύομαι» εν η μόνιμη περιγραφή της προσπάθειας παραπλάνησης;


    Οξά εν μας πεις τζαι με στόμφο τωρά ότι εν έξερες για το κούρεμα τότε; Νισάφι.. πόση απόπειρα συγκάλυψης πκιον;
    Πόση Αναξιοπρέπεια;.. τζαι να πουλάς τζαι βαρύγδουπες λέξεις πουπάνω..

    Τούτα τί είναι κυριε Ανάστο;



 

  • Τζαι με βάση έτσι σκάνδαλα, όπως των διαβατηρίων γενικά ή του Καζίνο ειδικά, τζαι με δεδομένη την ενοχή που προσπαθεί να εμποδίσει την έρευνα, μερικοί θα παν ψηφίσουν στην Βουλή για να δώσουν σε αυτήν την ομάδα ατόμων [που κάμνουν την κυβέρνηση] τη ευκαιρία να συνεχίσουν με έτσι πρακτικες;.. Κάθε ψήφος για αυτό το σκηνικό είναι συνενοχή..

 

 

  •  Ο χρόνος του κορωνοϊού..

    Αυτή η παράδοξη [αλλά τζαι ενδιαφέρουσα εμπειρία] φαίνεται να οδεύει προς το τέλος, καθώς φαίνεται να έχει φτάσει η αναμενόμενη «επιστημονική στιγμή» - η διάθεση των εμβολίων. Η διάθεση των εμβολίων σε μαζικό επίπεδο είναι τζαι αποτέλεσμα της κοινωνικής δυσφορίας που συνυπάγεται η συνέχιση των περιορισμών, το αδιέξοδο ελέγχου νέων κυμάτων του ιού, αλλά τζαι της αυξανόμενης καχυποψίας για τις προθέσεις μορφών εξουσίας με αυταρχικά μέτρα εν μέσω ασυνάρτητων κινήσεων προς εξυπηρέτηση ημέτερων [η αντίδραση της κυβέρνησης Αναστασιάδη λ.χ. στο δεύτερο κύμα είχε αρκετά από αυτά τα αυταρχικά τζαι ημετεροκρατικά μέτρα]..


    Τί άφησε πίσω της αυτή η εμπειρία – έστω αυτόν τον χρόνο;


    Το πρώτο δεδομένο είναι ότι αυτή η πανδημία υπήρξε η πρώτη πανδημία, η οποία βιώθηκε ταυτόχρονα παγκόσμια μέσω της ηλεκτρονικής επικοινωνίας. Με ένα παράδοξο τρόπο, ενώ προκάλεσε αποστασιοποίηση μεταξύ των ατόμων, στο παγκόσμιο επίπεδο προκάλεσε μια επιτάχυνση της ενοποίησης του πλανήτη.


    Και γενικότερα οικονομικά - τεχνολογικά η εμπειρία του κορωνοϊου αποτέλεσε μια επιπλέον επιτάχυνση της διάχυσης της ηλεκτρονικής τεχνολογίας – από τις μορφές επικοινωνίας μέχρι τον εργασιακό χώρο.


    Αν και η οικολογική διάσταση δεν διερευνήθηκε/συζητήθηκε ακόμα έντονα, η όλη εμπειρία, η πιο έντονη από μια σειρά ιων που εμφανίζονται από την δεκαετία του 1980 σαν αποτέλεσμα της ανθρώπινης επέκτασης στην φύση, μάλλον ήταν και μια προειδοποίηση για το τί μπορεί να αντιμετωπίσει στο μέλλον, η ανθρωπότητα αν δεν αποκατασταθούν οι ισορροπίες ανθρωπότητας- υπόλοιπης φύσης, αλλά και αν δεν βρεθούν κοινωνικές δομές που να εμποδίσουν την οργή η απελπισία να πάρει την μορφή του «βιολογικού πολέμου».

    Και όχι μόνο από κράτη, αλλά και από ασύμμετρους αντίπαλους. Αυτός είναι ο φόβος και η απειλή που θα μείνει πίσω ακόμα και όταν τα εμβόλια ηρεμήσουν την κατάσταση. Και κάτι θα πρέπει να γίνει σαφώς. Η ιδέα ότι ένας στρατός ή οι πύραυλοι νικούν τους πολέμους, είναι πια εκτός πραγματικότητας. Ένας ιός θα σάρωνε μια χώρα. Και δεν θα ελεγχόταν η εξάπλωση του. Άρα το θέμα είναι πως εμποδίζονται οι ιοί [από την φύση ή από ανθρώπινη κατασκευή] και η ανάδυση/διάχυση τους..


    Οικονομικά, η κρίση αποτέλεσε μια εντυπωσιακή [θα δούμε βέβαια πόσο θα κρατήσει] ανατροπή του παραπαίοντως έτσι τζαι αλλιώς νεοφιλελεύθερου δόγματος που επέβαλε το δυτικό κεφάλαιο από την δεκαετία του 1980. Ξεκινώντας από το γεγονός ότι έγινε δεκτή η αξιωματική θέση ότι η κοινωνία οφείλει να προστατεύσει τις αδύναμες/ευπαθείς ομάδες. Τζαι επιπρόσθετα ξαφνικά τα κράτη άρχισαν να δανείζονται [από τον εαυτό τους στο μέλλον] όπως τις παλιές καλές μέρες του σοσιαλδημοκρατικού κεϋνσιανισμού, και, ιδιαίτερα τα δυτικά κράτη τα οποία ταλαιπώρησαν τόσο τους λαούς τους με τις πρακτικές λιτότητας [για να ξελασπώσουν τις τράπεζες] άρχισαν να υιοθετούν μεθόδους.. «σοσιαλισμού» - όπως η επιχορήγηση εργαζομένων ή η ανάληψη από την πολιτεία συντονιστικού ρόλου στην διαχείριση της οικονομίας κοκ. Το πόσο θα αντέξουν αυτά τα μέτρα ή/και αν θα ξεχάσει ο πληθυσμός αυτές τις  παραβιάσεις του νεοφιλελεύθερου δόγματος κοκ, θα φανεί…


    Πολιτικά, ο μεγάλος κερδισμένος ήταν σαφώς η Κίνα. Η οποία βρέθηκε μεν στο ματι του κυκλώνα αρχικά, αλλά κατάφερε σε λίγους μήνες να ελέγξει το πρόβλημα, με ένα εντυπωσιακό ξεδίπλωμα πολιτικών από την Πολιτεία, της οποίας οι σοσιαλιστικές διαστάσεις αποδείχθηκαν πρότυπο – μπόρεσε να εφαρμόσει ένα οργανωμένο και κρατικά επιχορηγημένο [μεταφέροντας πόρους μέσω του κεντρικού σχεδιασμού] 
    lockdown σε μια πόλη εκατομμυρίων τζαι μετά να ελεγχει την όποια εξάπλωση του ιού, ενώ μπόρεσε να στηρίξει τους πολίτες/εργαζομένους, να στήσει σε διάστημα ημέρων έκτακτα νοσοκομεία κοκ. Συγκριτικά, η Δύση φάνηκε να πελαγοδρομεί. Αναζητώντας νοσοκομειακές κλίνες. Και έτσι η Κίνα φάνηκε σε αρκετές χώρες σαν πρότυπο – και κατάφερε ταυτόχρονα να επανέλθει εντυπωσιακά όσον αφορά την οικονομία..

    Το χαμογελαστό παράδειγμα της πολιτικό – ιδεολογικής εικόνας ήταν αδιαμφισβήτητα οι γιατροί της Κούβας. Μικρό αλλά γοητευτικό παράδειγμα μιας ιατρικής με άλλες προτεραιότητες [σε σύγκριση με την Δύση – ή τις καπιταλιστικές πρακτικές]..

 

·          

  • Πώς θα είναι οι άνθρωποι που θα βγουν από την εμπειρία του κορωνοϊου;

    Η ιδέα/φαντασίωση «επιστροφής» σε ένα είδος «κανονικότητας» είναι μάλλον παραπλανητική. Η κρίση του κορωνοϊού θεσμοποίησε και ανέδειξε δεδομένα που αναπτύσσονται έτσι και αλλιώς από πριν [ηλεκτρονική διάχυση, ενοποίηση του πλανήτη, πρόβλημα οικολογικών ορίων μεταξύ ανθρώπου – φύσης, κρίση του νεοφιλελεύθερου κράτους, κίνδυνος βιολογικού πολέμου αλλά και μορφών αυταρχισμού κοκ] και ακριβώς για αυτό η «επιστροφή» δεν θα είναι πια επιστροφή στην παλιά κανονικότητα.


    Ο Θεοτοκάς περιγράφοντας το κλίμα στην Ελλάδα μετά την αποχώρηση των ναζί το φθινόπωρο του 1944, απορούσε πώς θα δρούσαν στο μέλλον αυτά πλήθη που συνέρρεαν στους δρόμους με τις σημαίες του ΕΑΜ. Κουβαλούσαν μέσα τους, σχολίαζε, και την Γαλλική και την Ρωσική επανάσταση αλλά και το 1821.. πώς θα ξεδιπλώνονταν αυτά τα όνειρα αυτά τα πάθη;  Ή απάντηση εκεί βέβαια, όπως το κωδικοποίησε τζαι ο Χατζηδάκης, ήταν ότι δολοφονήθηκε το όνειρο, η «ψυχή των παιδιών της γαλαρίας»..


    Σήμερα η ανθρωπότητα, σε παγκόσμιο επίπεδο, φαίνεται έτοιμη να βγει στους δρόμους και πάλι μετά τον υγειονομικό εγκλεισμό.. Πώς θα είναι οι ανθρωποι; Οι ίδιοι; Με τί όνειρα, δεδομένα, πάθη και θυμούς θα βγουν ξανά στους δρόμους;
    Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι αυτός ο χρόνος του εγκλεισμού πέρασε χωρίς να αφήσει ψυχολογικά και πολιτισμικά υπόλοιπα/μεταμορφώσεις.

    Ας μην έχουμε αυταπάτες. Σε μερίδες του πληθυσμού άρεσαν τα μέτρα – η εξ αποστάσεως εργασία, εκπαίδευση ή η επιχορήγηση για δικαιολογημένη απουσία από εργασία, ενώ για άλλες μερίδες του πληθυσμού η απώλεια άμεσης ανθρώπινης επαφής ήταν εξοργιστική.. Όπως και σε ομάδες που πλήγηκαν εργασιακά.


    Πολιτικά, βγήκαν στους δρόμους και η άκρα αριστερά [ενάντια στον αυταρχισμό] αλλά και η άκρα δεξιά με την συντηρητική της νοοτροπία απέναντι [και πάλι] στην επιστήμη..


    Ήταν τζαι τούτη μια διάσταση – η διαμάχη για την επιστήμη τζαι την καχυποψία για τις προεκτάσεις της. Λες και έρχονταν στην επιφάνεια σύνδρομα του 19ου αιώνα.. Αλλά τζαι τάτε κάτι άλλαζε δραματικά – η βιομηχανική κοινωνία κατασκεύαζε το πλαίσιο μιας άλλης καθημερινόττας.. που καταγράφηκε στα πολιτικά κινήματα τζαι την τέχνη του πρώτου μισού του 20ου αιώνα..


    Σήμερα είναι λες και κατασκευάζεται η νέα καθημερινότητα της μεταμοντέρνας εποχής.

 

 

  • Η πιο αξιοσημείωτη έκρηξη ήταν στις ΗΠΑ και απλώθηκε εν μέρει και στην Ευρώπη – η οποία κουβαλούσε μέσα της μια ιστορική ανατροπή, όπως εκφράστηκε και με τα αγάλματα της αποικιοκρατίας που έπεφταν.

    Η εξέγερση των γκέτο [της δεκαετίας του 1960] επανήλθε – αλλά αυτήν φορά δεν ήταν μόνο οι αφροαμερικανοι – αλλά και μια σημαντική μερίδα/τάση της λευκής νεολαίας μέσα από τους Αντιφα. Το ότι αυτή η εξέγερση δεν οδήγησε [όπως την δεκαετία του 1960 ή την δεκαετία του 200-10 στην Γαλλία] σε συντηρητική στροφή στις εκλογές, ήταν επίσης αξιοσημείωτο…
    Τζαι αναμένουμε την επόμενη καταγραφή…

 

 

  • Ελπίδες ανατροπής τζαι ανάδυσης: από την Βολιβία στην εξέγερση των αμερικάνικων πόλεων

    Η πιο εντυπωσιακή ανατροπή έγινε στην λατινική Αμερική – στην Βολιβία. Εκεί πριν ένα χρόνο, λίγο πριν την εμφάνιση του κορωνοϊου, το φθινόπωρο του 2019, ένα, εκ των φαινομένων,  πριμοδοτουμενο από τις ΗΠΑ [με την στήριξη της υπόλοιπης Δύσης – από Καναδά σε Ευρώπη] πραξικόπημα ανάτρεψε το αποτέλεσμα των δημοκρατικών εκλογών τις οποίες είχε κερδίσει η αριστερά με βάση την πλειοψηφία των ιθαγενών της χώρας. Ήταν η συνέχεια του θεσμικού πραξικοπήματος πριν λίγα χρόνια στην Βραζιλία και της νέο-αποικιακής απόπειρας διορισμού ημέτερου [της Δύσης] «προέδρου» - ανδρείκελου στην Βενεζουέλα.

    Το φετινό φθινόπωρο, όταν τελικά έγιναν οι εκλογές ξανά [με επίβλεψη του ΟΗΕ ο οποίος παρέμβηκε μετά από την αντίσταση που φαινόταν να οδηγεί σε εμφύλιο] η αριστερά συνέτριψε το πραξικόπημα με ποσοστό 56%. Σε αυτό το κλίμα, μέχρι και ο ακροδεξιός Μπολσονάρο αναγνώρισε ότι το «κόκκινο ρεύμα», όχι μόνο δεν είχε ηττηθεί, αλλά απλωνόταν και πάλι..


    Η ανικανότητα των εγκάθετων ακροδεξιών να διαχειριστούν την κρίση αλλά και η αντίσταση έφεραν και πάλι το ιστορικό απωθημένο [αιώνων αποικιοκρατίας και ρατσιστικής επιβολής] στην επιφάνεια..


    Ήταν αυτό το απωθημένο που έφερε στην επιφάνεια και η εξέγερση του
    black lives matter τζαι των Αντιφα στις ΗΠΑ, που δημιούργησαν μια ντε φάκτο νέα πολιτικό πολιτισμική  ηγεμονία που έβγαλε τον κόσμο από την αποχη/αδιαφορια για να ψηφισει και να χάσει ο Τραμπ [που συσπείρωσε και τους συντηρητικούς και όσους τρόμαξαν από την βία της εξέγερσης] αλλά και που θέτει πια στο τραπέζι του δημόσιου λόγου την αναγνώριση των εγκλημάτων αιώνων – εγκλημάτων πάνω στα οποία στηρίχθηκε η δυτική εξουσία και πλούτος..

 

 

  •  «Του προδότη που προχώρησε ως σε τούτο το έγκλημα ζητώ την τιμωρία»: «25,000 νέοι έποικοι» θα πολιτογραφηθουν στην βόρεια Κύπρο, γράφει η Καθημερινή του Λοττίδη -  για να στηριχθεί μια νέα πλειοψηφία της τουρκοκυπριακής απορριπτικής δεξιάς που έφερε στην εξουσία ο Αναστασιάδης τζαι τα ΜΜΕ του ελληνοκυπριακού εθνικισμού – με πρωτοστάτη το Σίγμα.

    Τζαι να μην ξεχνούμε φυσικά το φερέφωνο Πολίτης που στήριξε τον Αναστασιάδη μετα το Κραν Μοντανά, τζαι ας εξέραν ότι ο πρόεδρος τους εσυζήταν για δυο κράτη με την τουρκική κυβέρνηση – παρακάμπτοντας τον Ακιντζί.


    Τώρα το ομολογεί τζαι ο σύμμαχος του Αναστασιάδη. Τζαι ο Αναστος λαλει, όπως τότε με το «δεσμεύομαι», εν παρεξήγηση..:)..Σε επίσημες δηλώσεις εν το ειπε..Μα το θέμα εν ακριβώς η παραπλάνηση Αναστο. Αλλα λαλείς δημοσιά τζαι αλλα πίσω που κλειστές πόρτες…Πόση λαφαζανια;


 

  • Για να δούμε τζαι την επόμενη άσκηση κοινής λογικής. Γιατί ο Τόμμης τα λαλεί τούτα τωρά;

    Ας ξεκινήσουμε από την αποκάλυψη – η δήλωση του Τόμμη επισφραγίζει αυτό που ξέραμε – ότι ο Ανάστος συζητούσε [ή να πούμε εκλιπαρούσε;] την Τουρκία για 2 κράτη. Οπότε η ξεφτίλα όσων εξακολουθούσαν μετά το 2017/18 να κάμνουν ότι εν θωρούν την μιζέρια της εξάρτησης του Πολίτη [πως αλλιώς να πούμε την στήριξη στο Αναστασιάδη στις εκλογές του 2018;] έτην δαμαί, να κάμνει παρέλαση..


    Για να αθθυμάστε την εκτίμηση ότι μερικοί, αν είχαμε λυση το 2004, το 2010-11, όταν θα επρόκυπτε η κρίση των τραπεζών, μπορεί τζαι να ταυτίζονταν με όσους θα εφώναζαν ότι για την οικονομική κρίση ..φταίουν οι τουρκοκύπριοι - όπως εφώναζαν, ας πύμε, μερικοί ότι για την κρίση εφταίαν τα «τσεκκούθκια» [υιοθετώντας τον ρατσιστικό όρο του Αβέρωφ για τους ηλικιωμένους] των πολιτικών προσφύγων.. Για να συγκαλύψουν τις τράπεζες. Δαμαί κατηγορούσαν το δημόσιο για την κρίση των τραπεζών τζαι εκάμναν μέτωπο με την ακροδεξιά έξω από το προεδρικό το καλοκαίρι του 2011..


    Τζαι αν ο ΔΗΣΥ το στηρίξει θα τους δείτε κατά πάσα πιθανότητα μερικούς να κλώθουνται για να στηρίξουν τζαι την αποκεντρωμένη των 2 κρατών..


    Γιατί τα λαλει όμως ο Τόμμης τώρα;


    Επιλογή 1: Μήπως για να σταθεροποιήσει το μέτωπο του γΕλαμ-Αλληλεγγύης-Σιζόπουλου το οποίο είναι πια τζαι το ρατσιστικό μπλοκ;


    Επιλογή 2: Τωρά που ο απορριπτισμός-ακροδεξιά-Αναστασιάδης λτδ εκλέξαν τον Τατάρ, παιζουν το «Μα εγω εν τζαι..», ελπίζωντας ότι θα ξεπλυθούν από τις συνέπειες του προηγούμενου έργου τους..


    Θα δούμε στο επόμενο επεισόδιο. :)

 

 

  • Κωμική φιγούρα του χρόνου ανακηρύσσεται ο Ν. Χριστοδουλίδης: «μπλόφα είναι ότι θα ανοίξουν το Βαρώσι», «δεν θα βρουν να αγοράσουν τρυπάνι για γεωτρήσεις», « οι κυρώσεις θα καίνε» και άλλα φαιδρά μιας ημιμάθειας που συνάντησε την ανικανότητα κατανόησης.

 

 

  • Διαχρονικό σύμβολο της  ημετεροκρατίας στον ΔΗΣΥ, τζαι υποκριτικά αχάπαρος [του στυλ «μα εγώ εν τζαι..»] της χρονιάς ανακηρύσσεται ο Χάρης Γεωργιάδης: Με την ανάληψη υπουργικών καθηκόντων μια από τις πρώτες του «δουλειές» ήταν να ξεπλύνει τον μπαμπά από υποθέσεις παραβίασης κανονισμών. Μετά μοίρασε πόστα σε συμμαθητές/τριες με μιαν σχεδόν παιδιάστικη νοοτροπία, λες και αναζητούσε αναγνώριση από ημέτερους.

    Ανάμεσα σε άλλα πήρε και τον Χατζηγιάννη, ο οποίος ήταν υπό διερεύνηση για παρανομίες/παρατυπίες στην τράπεζα όπου εργαζόταν, τζαι έβαλεν τον επικεφαλής του Συνεργατισμού. Μαζί τον διέλυσαν σε ένα, εκ των φαινομένων, πάρτι ημετεροκρατίας όπως είναι πια τεκμηριωμένο στο πόρισμα της επιτροπής Αρέστη. Ταυτόχρονα, ο Χαρούλης των συμμαθητών, του μπαμπά κοκ πρωτοστάτησε στο μεγαλύτερο σκάνδαλο στην Ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας, αυτό των διαβατηρίων..


    Σε μια ευνομούμενη Πολιτεία, ο Χ. Γεωργιάδης θα ήταν ήδη στα δικαστήρια για παρατυπίες, σκανδαλώδη ευνοιοκρατία, τζαι ευθύνες τόσο για το σκάνδαλο διάλυσης του Συνεργατισμού [ για το οποιο καταγραφεται σαν υπευθυνος στο πορισμα – τζαι δεν το εσιει αμφισβητησει τεκμηριωμενα] όσο τζαι για το σκάνδαλο των διαβατηρίων. Αλλά την εποχή της ημετεροκρατίας ο Χ. Γεωργιάδης κρύβεται φυσικά πίσω από άλλους.


    Το πιο κωμικό με τον Χ. Γεωργιάδη είναι η εμφανής δυσκολία του να κατανοήσει ότι «δεν βρέχει», αλλά ότι αυτός βρίσκεται στο κέντρο των σκανδάλων – τζαι ότι είναι γνωστό. Με τον αέρα ενός αχάπαρου που δεν δείχνει να μπορεί να κατανοήσει τί συμβαίνει γύρω του, παραμιλά λες και ζει ακόμα σε ένα παιδιάστικο όνειρο αυτό-αναφοράς. Λες και μιλά στον εαυτό του μόνιμα..


    Το αποκορύφωμα, για το οποίο του αξίζει ένα βραβείο αχαπαροσύνης για την σχέση του με το περιβάλλον του, μαζί με το ιστορικό της ημετεροκρατιας, ήταν μια συνέντευξη του στον Φιλελεύθερο όπου, κάνοντας πάλι ότι ζει στην αυτό-αναφορική κοσμάρα της φαντασίας του ωρύεται για «καμένη γη» αν δεν εγκριθεί ο προϋπολογισμός [μιλά για «καμένη γη» αυτός που μας έφερε στην διάλυση του Συνεργατισμού με την διαπλοκή Χατζηγιάννη- τζαι στην διεθνή ξεφτίλα με το πρόγραμμα των διαβατηρίων].

    Το πιο κωμικό βέβαια είναι ότι ο κ. Γεωργιάδης κάμνει ότι ξεχνά ότι λόγω ανάλογης θέσης του ΔΗΚΟ [ότι δεν ψήφιζε τον προϋπολογισμό] αναγκάστηκε να αποχωριστεί ο ίδιος τη καρέκλα στην οποία φαινόταν να θέλει να βιδωθεί.. :) ..Τότε λοιπόν γιατί παραιτήθηκες Γεωργιάδη; Για τα σκάνδαλα τζαι τις ευθύνες σου για την διάλυση του Συνεργατισμού. Αν εσύ αποχωρίστηκες την καρέκλα, τί φοβάται ο Ανάστος τζαι δεν επιτρέπει μια έρευνα σε μερικούς φακέλους;  Ή μήπως να πουμε κύριε Γεωργιάδη τί φοβάστε ομαδικά;.. :)

 

 

  • Για τον αμίμητο Ηροδότου της Κεντρικής Τράπεζας τι να πεις;. Σύμφωνα με καταγγελία του  Συνδέσμου κατά της ασυδοσίας των τραπεζών κάλεσε την αστυνομία γιατί δυο συνταξιούχοι του έστειλαν επιστολή διαμαρτυρίας..

    Πόση ξεφτίλα;
    «Δυο συμπατριώτες μας συνταξιούχοι έστειλαν επιστολή στον κεντρικό Τραπεζίτη. Αντι απάντησης τους έστειλε την αστυνομία. Τα συμπεράσματα δικά σας»

    Τι φοβάσαι ρε Ηροδότου; Η μήπως εν οι ενοχές σου για τον ρόλο που εβαλαν να παίζεις τζαι θωρείς φαντάσματα; Θα πρέπει κάποτε να λογοδοτήσεις τζαι εσύ για τον ρόλο σου. Αλλα κανένας εν σε απειλα..Τι νομίζεις ότι περιμένει κανένας από κάποιον που διορίστηκε όπως διορίστηκες; Για την λογοδοσία [στην κοινωνία – όχι απλά σε όσους σε διορισαν] τζαι την υστεροφημία [αν έχεις ακουστά την λέξη]  ίσως να πρέπει όντως να σκέφτεσαι όμως…
    Αλλωστε όπως βλέπεις τζαι η ανοχή της σύγκρουσης συμφερόντων, είναι ένα ζητήματα.. Η επιστολή που..τρομοκράτησε τον..Ηροδότου…




·          

  • Τζαι μιλώντας για την ασυναρτησία των πλυντηρίων της εξουσίας, να αθθυμήθουμε τζαι τον Αριστο του Φιλελεύθερου, που σε μια σπαραξικάρδια απόπειρα ξεπλύματος του Αναστασιάδη [έκανε και από αυτά φέτος ο Αριστος της εθνικοφροσύνης του 74 τζαι πιο πριν..:)] αποκαλούσε «ξιμαρισμενους» κοκ όσους ανάφεραν ότι ο Αναστασιάδης είχε προσφέρει την βόρεια Κύπρο στην Τουρκιά με την μορφή της λύσης δυο κρατών..

    Το είχε γράψει μεχρι και η εφημερίδα που τον στήριξε τόσες φορές, ο Πολιτης. Αλλα ο Αριστος βράχος στην υπηρεσία υπεράσπισης, απόδιδε σε συνομωσίες κλπ την πληροφορία για τον Αναστο τζαι την εισήγηση για δυο κράτη.  Μαλιστα στο παραμιλητό του, αυτός, ο υποστηρικτής της ένταξης στο ΝΑΤΟ [της υποταγής δηλαδή στις μεγάλες χώρες που κάνουν τον τοπικό διοικητή του ΝΑΤΟ – όπως θα ελαλεν τζαι ο Τάσσος- δηλαδή την Βρετανία τζαι την Τουρκία] υποψιαζόταν την..νατοϊκή βρετανική πρεσβεία…Τέτοια παράνοια. Ενας τύπος που φαίνεται να κατάγεται από την εθνικοφροσύνη που υποστήριζε το σχέδιο Ατσεσον..


    Ιδου λοιπόν το τεκμήριο της εγκυρότητας του Αριστου..
    Με φόντο τζαι την δήλωση του Αρχιεπίσκοπου ότι του εισηγήθηκε τζαι τζηνου τα δυο κράτη ο Αναστος..Τζαι ο Αναστος λαλει «εν τον αντιληφθηκε σωστα»..Ξιμαρισμενος;

    Τζαι Αριστε; Τωρα ποιος παρεας σου λαλει ψέματα; Ο Χρυσόστομος, οξα ο Αναστασιάδης;
    Περαστικά με τις νατοϊκές πρεσβείες τζαι τις υπηρεσίες – ξιμαρισμενες η μη… :)



    https://www.philenews.com/f-me-apopsi/arthra-apo-f/article/1066079/ma-ti-myala-bginoyn-sto-kypriako-meintani?fbclid=IwAR14XGPDgtBIBJPQY7poHqNw3BVDWfpIFI59tpNHMnkvnLWPJo516UMON3Q

 

 

  • Τζαι να μην ξεχνούμε τζαι την άλλη [πέρα από τον Αριστο του φιλελεύθερου] πτέρυγα των πλυντηρίων της εξουσίας του ΔΗΣΥ κοκ..

    Τωρα ο Πολιτης έφτασε πραγματικά τζαι σε ετσι σημείο να απειλα κοσμο;


    «Γιατι δεν συμμορφώνεται προς τα υποδείξεις»;


    Τελικά μάλλον κατάγονται τζαι αλλοι από την εθνικοφροσύνη του 74..:)



 

  • Η κίνηση προς την κοινοβουλευτική δημοκρατία – όταν το κοινοβούλιο μπλοκάρει τον προϋπολογισμό και αναγκάζει την κυβέρνηση να αλλάξει πολιτική

    Μετά την καταψήφιση του προϋπολογισμού ο ΔΗΣΥ [συνειδητοποιώντας ότι ήταν πια μειοψηφία και στην Βουλή και στην κοινωνία – παρά τους εξαρτωμένους του] αμολήθηκε, με τα μιντιακά του φερέφωνα, σε μια προσπάθεια αλλαγής εντυπώσεων.  Το κενό βάρους ήταν φυσικά η προσπάθεια να μετατοπιστεί η εστίαση από την άρνηση της κυβέρνησης να επιτρέψει την έρευνα του Γενικού Ελεγκτή. Η Αλήθεια και ο Πολίτης έκαναν ότι μπορούσαν να δαιμονοποιησουν τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη, αλλά ήταν φανερό ότι η μπογιά τους πια δεν έπιανε ούτε καν σε όλους του συναγερμικούς.

    Έτσι η κυβέρνηση άρχισε τα κλαψουρίσματα ότι δεν την άφηναν να εφαρμόσει το πρόγραμμα της για «κοινωνικό κράτος». Μιλούσαν  τώρα για κοινωνικό κράτος αυτοί που δαιμονοποιούσαν την προσπάθεια στήριξης των ηλικιωμένων σαν «τσεκκούθκια». Τώρα, σε μια ειρωνική δικαίωση του Δημήτρη Χριστόφια, έδιναν οι ίδιοι «τσεκκούθκια» τζαι ήθελαν τζαι ..αναγνώριση για την υποκρισία τους..


    Αλλά τζαι οι εξαρτώμενοι κατάλαβαν πια την αδυναμία του κυβερνώντος κόμματος τζαι ο καθένας έρκεψε πκιον να θέλει αλλαγές, παραχωρήσεις κοκ – αλλάζοντας ουσιαστικά τον προϋπολογισμό.


    Τώρα μοίραζαν τσεκκούθκια αυτοί που διόριζαν τυπάκους σαν τον Δ. Γεωργιάδη του Πολίτη, ο οποίος με το θράσος του ημετεροκρατικού διορισμού [σε ένα πόστο για το οποίο υπήρχαν άλλοι που θα μπορούσαν να αναλάβουν – τους οποίους λοιδορούσε πριν σαν.. χαραμοφάηδες δημόσιους υπάλληλους, πριν βέβαια γίνει και αυτός δημόσιος υπάλληλος] δήλωνε [για να δικαιολογήσει την αποκοπή της επιχορήγησης των σχολικών λεωφορείων] ότι τα παιδιά δεν είχαν δικαιώματα, αφού δεν πλήρωναν φόρους ...


    Τζαι αυτοί που έκοβαν από τις συντάξεις το 2014, τώρα θυμήθηκαν τις ανάγκες των ηλικιωμένων..
    Η γελοιότητα του ανεμόμυλου «Αβέρωφ»..

    Η καταψήφιση κέρδισε ουσιαστικά για την κοινωνία νέες παροχές. Τζαι νέες αναδιπλώσεις όσων σκέφτονται μόνο τις παροχές για ημέτερους επιχειρηματίες..


    Απλώς, σαν αρνητικό, η νέα διαμόρφωση του προϋπολογισμού γινόταν, όπως συνήθως με την δεξιά, σαν είδος συναλλαγής. Αναξιοπρεπώς σαν είδος ρουσφετιού για ψήφους στην Βουλή…
    Τζαι ότι ο σύνδεσμος τραπεζών αναγκάστηκε να αποδεχθεί την αναστολή εκποιήσεων τουλάχιστον μέχρι τον Μάρτιο.

 

 

  •  Τζαι στα παρασκήνια κυκλοφορούσαν οι φήμες για τις συναλλαγές..

    Ο Λιλλήκας θα «δώσει» [στις πολλαπλές ερμηνείες του «δίνω» - όπως συναλλάσσομαι;] την ψήφο του για διορισμό σε πόστο πρέσβη;..
    Ενώ ο Σιζόπουλος, πέρα από την επίσης φημολογούμενη επιμονή του για υπόσχεση της προεδρίας της βουλής – αν έχουν τους ψήφους οι εξαρτώμενοι του ΔΗΣΥ- φαίνεται να συνεχίζει την προσπάθεια υπονόμευσης του ΓΕΣΥ..

    Εν πολλά τα λεφτά κύριε Μαρίνο;


    Με την ΕΔΕΚ των τελευταίαν 40 χρονών θα μπορούσε να διαφωνήσει κανείς για πολλά..
    Αλλά τέτοια κατάντια; Θα δούμε τί απομένει από την ιστορική συνείδηση στις βουλευτικές…

    https://www.stockwatch.com.cy/el/article/oikonomia-politika/edek-proedriko-sfragizoyn-yperpsifisi-se-nea-synantisi?utm_source=facebook&utm_medium=26-12-20-sw2&fbclid=IwAR2gsODw0jwwaUgL0PD1kEAY12bzVe_3QqjP2k3_3bmcK8YYgH90VsVgk2E

 

 

  • Ελέγχει έστω την ηγεσία ο Σιζόπουλος; την βάση εμφανώς δεν την ελέγχει όπως φαίνεται ξεκάθαρα από τον τρόμο του να δοκιμάσει να εκλέγει με άμεσο ψήφο. Ποντάρει σε επανεκλογή μέσω του συνολικού ψήφου το κόμματος, σαν, υποτίθεται, πρόεδρός του..

    Θα δούμε στις βουλευτικες τζαι πόσοι απλώς θα κλείσουν την μύτη από την δυσωδία τζαι θα δώσουν ψήφο την οποία θα εκμεταλλευτεί ο Σιζό..
    Αλλά μπορεί να του την έσιει στημένη κάπου τζαι ο Ευσταθίου. Μαζί αναρριχήθηκαν αλλά ο Ευσταθίου κράτησε πούντον του στην καταψήφιση του προϋπολογισμού σε αντίθεση με τα παζάρια του Σιζόπουλου… Θα δείξει… Την προηγουμένη φορά συνεργασίας ΔΗΣΥ-ΕΔΕΚ η πτώση των ποσοστών παρέσυρε μέχρι τζαι τον Λυσσαρίδη…

 

 

  • Η αποκάλυψη των «διαμαρτυρομένων» που τελικά απλώνουν βολικά το χεράκι στην ποτσούα με το μέλι της εξουσίας με συναλλαγές ξεπλύματος – που κάνουν δηλαδή ότι δεν καταλάβουν ότι λειτουργούν σαν όργανα για να προστατεύσουν τα συμφέροντα των ημέτερων του ΔΗΣΥ από έρευνα για το σκάνδαλο των διαβατηρίων...

    Πάντως, ο χρόνος που πέρασε τζαι ιδιαίτερα η αντιπαράθεση για τον προϋπολογισμό αποκάλυψε επίσης την παραπλανητική διάσταση των υποτιθέμενων «κομμάτων διαμαρτυρίας» του 2016 [με φόντο άτομα όπως οι ανεμόμυλοι τύπου Θεοχάρους τζαι Λιλλήκας ή το ακροδεξιό εξαπτέρυγο του αρχιεπισκόπου, το γΕλαμ] που πριμοδότησαν τα εξαρτώμενα [από τράπεζες τζαι κυβέρνηση] ΜΜΕ με την ισοπέδωση ευθυνών του στυλ «ολοι είναι ίδιοι» [τζαι άρα την συγκάλυψη των τραπεζών τζαι των ευθυνών ΔΗΣΥ/Αναστασιάδη τζαι την ψήφο σε ανεμόμυλους όπως αποδεικνύεται]..


    Η Θεοχάρους φαίνεται να διαπραγματεύεται τους ψήφους της για διάφορα, όπως τζαι ο Λιλλήκας -  τουλάχιστον οι 2 άλλοι βουλευτές της τότε «Συμμαχιας» αποχώρησαν. Τζαι η Θεολόγου, σαν άτομο, αποδείχτηκε σημαντική παρουσία στην Βουλή σε σχέση με τα τραπεζιτικά..


    Όσο για το γΕλαμ, αποδειχτηκε, στην κρίσιμη στιγμή, μια ρεζέρβα του συστήματος της εξάρτησης…τζαι άμα σκεφτεί κάνεις το ξέπλυμα τους από τον αρχιεπίσκοπο, προφανώς η υποτιθέμενη διαφορά του γΕλαμ από  την διαπλοκή, είναι μάλλον όπως την σχεση του σεβασμού της αρχαιότητας με τον αριθμό των ορόφων του αρχιεπισκοπικού ξενοδοχείου πάνω στα αρχαία της Γεροσκήπου. Ανάλογη συνέπεια όπως εκείνη που λαλεί ότι κόμμα θέλει στρατό κοκ τζαι οι ηγέτες του γυρεύκουν τρόπους να μεν πάσιν οι ίδιοι στρατό.. :) ..Η μόνιμη ιστορική ψευτομαγκιά της ελληνοκυπριακής ακροδεξιάς που στα δύσκολα βουρά να κρυφτεί – όπως το 74..


    Άντε να δούμε πόσα ψώνια θα αγοράσουν το ληγμένο.. :)

 

 

  • Διεθνώς, από ότι φαίνεται, η αντιπαράθεση της υπό σύγχυση για την ώρα, Δύσης με την Κίνα, δεν αποδίδει. Παρά τα θεάματα του Τραμπ τζαι τις πιο ήπιες κινήσεις των φιλελέ που αγχώνονται για την κινεζική τεχνολογία..

    Σύμφωνα με νέα έρευνα του βρετανικού
    think tank Centre for Economics and Business Research [CEBR] η Κίνα αυτήν την δεκαετία θα ξεπεράσει τις ΗΠΑ σαν η μεγαλύτερη οικονομία στον πλανήτη. Άλλες έρευνες θεωρούν ότι ήδη έχει φτάσει αυτό το οριακό σημείο..

    Γενικώς επαληθεύονται, από ότι αποφαίνεται το
    think tank, οι εκτιμήσεις από την δεκαετία του 1990, ότι η Ασία γίνεται ο νέος χώρος συσσώρευσης στο παγκόσμιο σύστημα.. Τζαι η Κίνα δεν είναι απλώς μόνο ένας παραγωγικός κολοσσός, αλλά τζαι ένας καταναλωτικός κολοσσός με το ένα τέταρτο του παγκόσμιου πληθυσμού.

    Και μια Πολιτεία που έχει την ευελιξία διαχείρισης του κοινωνικού πλούτου τζαι επένδυσης του σε ανάγκες [ λ.χ. μείωση της ανισότητας/φτώχειας η επένδυση σε νέες τεχνολογίες] με ορθολογικά μέσα/πρακτικές παρά με το κουμάρι της κατανομής πόρων μέσα από την ..αγορά [θυμάστε αυτό το παραμύθι που κρύφτηκε σε τρύπες αυτήν την χρόνια που το ερώτημα ήταν – γιατί μερικές κοινωνίες αντιδρούν τόσο ανορθολογικά σε ένα κοινωνικό προβλημα;]..


    Η δεκαετία του 1990 φαίνεται, κοιτάζοντας προς τα πίσω, όπως την δεκαετία του 1920 για την βρετανική αυτοκρατορία. Τότε η Βρετανια είχε κερδίσει τον μεγάλο αντίπαλό της, την Γερμανία, τζαι φαινόταν σαν ο αδιαμφισβήτητος ηγεμόνας του πλανήτη. Τα
    roaring 20s κατά την αμερικανική ορολογία.

    Τελικά, η συνείδηση των υπόγειων μετατοπίσεων άρχισε με την κρίση του 1929, η οποία ξεκίνησε από τις ΗΠΑ και όχι από την Βρετανία – και ολοκληρώθηκε με το τέλος του Β’ Παγκόσμιου όταν πια στο παγκόσμιο σύστημα αναδύθηκαν οι ΗΠΑ και η ΕΣΣΔ. Τζαι η Βρετανία άρχισε να συνειδητοποιεί το τέλος εποχής. Που σφραγίστηκε με την κρίση του Σουέζ, όταν οι νέοι ηγεμόνες του παγκόσμιου συστήματος υποχρέωσαν την Βρετανία τζαι την Γαλλία σε αποχώρηση..


    Μυρίζει κάτι ανάλογο στην ατμόσφαιρα πια για τις ΗΠΑ. Μετά τα
    roaring 90ς [με το γλειφιτζούρι του «τέλους της Ιστορίας»- σαν δείγμα κωμικής έπαρσης] ήρθε η αποτυχία στο Ιράκ, τζαι οι οικονομική κρίση… τζαι μετά ο Τραμπ..

    Τζαι η αργή συνειδητοποίηση ότι τώρα πια οι ΗΠΑ λειτουργούν σε ένα πολύ-πολικό παγκόσμιο σύστημα..


     
    https://sputniknews.com/world/202012261081572418-new-era-china-may-overtake-us-as-largest-economy-in-near-future-report-suggests/

 

 

  • «Κωλοτούμπα» είναι η συνηθισμένη έκφραση για την συμπεριφορά του Αναστασιάδη τζαι των φερέφωνων του τις τελευταίες μέρες του 2020..

    Μετά την ήττα τους στην βουλή για τον προϋπολογισμό είπαν να το παίξουν τραγωδία τζαι τραμπουκισμός. Τάχα μου ξαφνικά οι συναγερμικοί αγάπησαν το κοινωνικό κράτος τζαι εν θα μπορούσαν να το εφαρμόσουν, τα γέρημα, λόγω της καταψήφισης. Τζαι ταυτόχρονα η χορωδία από το Σίγμα στην Κεννεβέζου, τον Παρούτη κοκ, τηλεοπτικα, τζαι από τον Πολίτη στην συναγερμική πτέρυγα του Φιλελεύθερου, φόρεσε την σοβαροφάνεια τζαι ανακοίνωσε πάλε παύση του Γενικού Ελεγκτή.


    Νέα «Συνέλευση των ποντικών» δηλαδή. Που μάλλον κατέληξε και πάλι [ιδιαίτερα μετά το ποσοστό στήριξης του Ελεγκτή από το 84% σε δημοσκόπηση του Φιλελεύθερου] στο..


    «
    Όλες οι λύσεις είναι φίνες και ωραίες
    τότε και μόνο όταν είναι εφικτές

    μα σαν δεν έχεις κότσια να τις εφαρμόσεις

    ασ’τες καλύτερα, καθόλου μην τις λες.»


    Εν επεράσαν ουτε 5 μέρες τζαι ξαφνικά η προσφυγή στο Ανώτατο για παύση εξαφανίστηκε πάλε από την επικαιρότητα. Ο Κούσιος στις κωμικές περιοδικές του δηλώσεις μας είπε ότι ο Ανάστος έχει πιο σοβαρά πραγματα να σκεφτεί [σώπα..!.. τζαι γιατί Κούσιε εν διά τους φακέλους να ασχοληθεί μόνο με την.. σοβαρότητα του;.. :)]. Ο εισαγγελέας/τέως υπουργός έκαμνε τις δίκες του κωλοτούμπες για την ανακοίνωση ότι εν να κάμνει λογοκρισία στα πορίσματα..


    Ως την Τρίτη, Τετάρτη η κυβέρνηση άλλαξε σενάριο. Τώρα θα δημοσιοποιήσει το πόρισμα Καλογήρου [δηλαδή δεν περιλαμβάνει υποθέσεις του δικηγορικού γραφείου Αναστασιάδη;..:)] κοκ….


    Τί αλλαξε; Ένας γερός πάτσος από το κοινό που σε δημοσκοπήσεις [ένα σύνηθες όργανο του προεδρικού για να στήνει θεάματα] με ποσοστά του 84% εσυμφώναν με τον Γενικό Ελεγκτή
    . Οπότε ο ΔΗΣΥ αναλώθηκε να προσπαθεί να συνάξει τους ημέτερους τουλάχιστον. Όταν η θέση του προέδρου εν έσιει ούτε καν 13% στήριξη μάλλον τζαι οι συναγερμικοί κάτι πρέπει να κάμουν..

 

 

  • Στρατηγικές υπεκφυγής. Μια αποδόμηση ενός κειμένου από την φιλοκυβερνητική πτέρυγα του Φιλελευθέρου.
    ή,
    Πώς να πουλήσει κάποιος την γραμμή του προεδρικού/ΔΗΣΥ με προσπάθεια να το κάμνει να φαίνεται, τάχα μου ισορροπημένο: η συγκάλυψη της εμπλοκής της οικογένειας Αναστασιάδη στο σκάνδαλο, άρα τζαι των συγκρούσεων συμφερόντων Αναστασιάδη, Εισαγγελέα κοκ, που θέτουν όντως θέμα διαχείρισης δημόσιου χρήματος – τζαι η μετατροπή της απαίτησης για έρευνα σε.. προσωπικό «γινάτι» [ενώ του Αναστασιάδη φαίνεται ότι η εμπλοκή οικογένειας τζαι του ίδιου ένεν προσωπικό ζήτημα]


    Θεάματα ισοπέδωσης: Ας πούμε λαλεί κάποιος «ναι εν σκάνδαλο το θέμα των διαβατηρίων» γενικά [ξεχνώντας την εμπλοκή του προέδρου τζαι της οικογένειας του, τζαι φυσικά κάμνοντας ότι εν θωρεί το άγχος της ενοχής που εμποδίζει την έρευνα του Γενικού Ελεγκτή] για να άρχισει μετά το συναγερμικό εμβατήριο για.. τα κακα που φέρνει η καταψήφιση του προϋπολογισμού. Συγκαλύπτοντας ότι η αιτία είναι η παρεμπόδιση έρευνας για το σκάνδαλο.


    Κάπως έτσι, σαν υπεκφυγή για συγκάλυψη του ΔΗΣΥ [τζαι πιο ειδικά του Αβέρωφ μάλιστα] κινείται τζαι ένα κείμενο του Φ. Δαλίτη στον Φιλελευθερο στις 24/12.
    Θεωρεί λ.χ. «αυτονόητο» [σε μια απόλυτα συναγερμική ταύτιση] ότι δεν είναι σωστό το ΔΗΚΟ να θέτει θέμα για την έρευνα του Ελεγκτή [τζαι τις οποίες ευθύνες διαπλοκής του προέδρου τζαι άλλων στην κυβέρνηση ας πούμε].

    Γιατί δεν είναι λογικό ένα κόμμα να θέτει προϋποθέσεις χρηστής διοίκησης για να ψηφίσει ένα προϋπολογισμό;
    Το ίδιο έκαμε το ΔΗΚΟ [τζαι πολλά καλά έκαμε] τζαι στην υπόθεση των αποκαλύψεων των ευθυνών του Χ. Γεωργιάδη για την διάλυση του Συνεργατισμού – αναγκάζοντας τον σε παραίτηση..

    Σε μια εσω-συναγερμική στροφή, ο δημοσιογράφος κάνει κριτική στα «ψηλά δώματα» της κυβέρνησης που αφήσαν τον Αβέρωφ μόνο του. Μια ρητορική που θυμίζει νάκκον Αβερωφισμό…

    Δηλαδή τί να εκάμναν; Το πιο απλό θα ήταν να αφήσουν τον ελεγκτή να κάμει έρευνα..
    Τολμούν; Το ότι ο δημοσιογράφος [τζαι οϊ μόνο ο συγκεκριμένος] καμώνεται ότι δεν καταλαβαίνει ότι η κυβέρνηση κρατά αιχμάλωτη την διαδικασία λόγω ενδεχόμενης ενοχής τζαι φόβου – τζαι ότι ο ίδιος λειτουργεί σαν μηχανισμός συγκάλυψης, είναι λυπηρό..

    Τζαι μετά παραπέμπει στο «γινάτι» του Νικόλα..
    Καλά γιατί εν προσωπικό «γινάτι» μια απόλυτα λογική διεκδίκηση ελέγχου για το πώς ξοδεύονται τα δημοσιά χρήματα; Γιατί εν «γινάτι» του Νικόλα τζαι οϊ γινάτι του προεδρικού να μεν επιτρέπει την έρευνα; Μήπως γιατί δεν είναι απλώς γινάτι αλλα ενοχή – όσον αφορά το προεδρικό;

    ΥΓ.

    Αναφορά στο σχόλιο «Η κυβέρνηση στα ψηλά δώματα και το γινάτι του Νικόλα» - τώρα γιατί όχι το «γινάτι» η «η ενοχή» του Αναστασιάδη στον τίτλο, είναι μάλλον εμφανής επιλογή συγκάλυψης.]…

 

 

  • Παρακαλούνται τα φερέφωνα του ΔΗΣΥ να συνειδητοποιήσουν ότι ο έλεγχος για τα δημόσια οικονομικά, στα οποία εμπίπτει τζαι ο προϋπολογισμός, περιλαμβάνει και την καταψήφιση από την Βουλή σαν κίνησης ελέγχου πως ξοδεύονται τα χρήματα των φορολογουμένων.. Αυτός είναι τζαι ο ρόλος του Γενικού Ελεγκτή..

    Τζαι ας το συνειδητοποιήσουν όσοι αναπαράγουν το συναγερμικό εμβατήριο ότι ουσιαστικά αυτό που λαλούν είναι ότι στηρίζουν τη συγκάλυψη του σκανδάλου τζαι την αποδοχή της διαφθοράς – διότι είναι στην εξουσία μια κυβέρνηση που ενδεχομένως [με βάση το οτι έχουμε μπροστά μας] είναι διαπλεκόμενη αλλά βολεύκει τους..
    Το οποίο θα μπορούσε να σήμαινε ότι θα ηταν καλά να προβληματιστούν για την δική τους σχέση με το θέμα της διαπλοκής κοκ.. :)

 

 

  • Η καταψήφιση του  προϋπολογισμού αποδείχτηκε πολλά χρήσιμη..

    Ανάμεσα σε άλλα είδαμε την πραγματικότητα γυμνή με τις κωλοτούμπες, είδαμε ξαφνικά κυβερνητικές υποχωρήσεις [που δεν θα γίνονταν], τζαι είδαμε τη ξεφτίλα των συναλλαγών [τζαι όσων αποδέχονται την συγκάλυψη της διαπλοκής] γυμνή. Για να ξέρουμε τζαι σε ποιούς  μπορούμε να βασιστούμε για ένα έστω αστικό εκδημοκρατισμό..

1.    Είδαμε τον Αναστασιάδη να κλώνεται τζαι φακκά κωλοτούμπες όταν ήρτεν τζαι ήβρεν τον η κοινωνική κριτική για την προσπάθεια ξεπλύματος της διαπλοκής στην οποία φαίνεται να εμπλέκεται οικογενειακώς

2.    Τζαι όσοι θα «παραχωρήσουν» την ψήφο τους στο ΔΗΣΥ αρκέψαν να ζητούν αλλαγές στο προϋπολογισμό σε βαθμό που να σκέφτεται κανένας ότι εν καλά να καταψηφίζεται κάθε χρόνο ο προϋπολογισμός για να ελέγχει η κοινωνία [αφού όσοι θα «παραχωρησουν» την ψήφο ζητούν αλλαγές για να ξεπλύνουν την υπονοια για δικιά τους διαπλοκή, με «φιλο-λαϊκά μέτρα» ή μέτρα που θα πουλήσουν σε συγκεκριμένες ομάδες/λόμπι.... Καταντά δηλαδή παζάρι της ξεφτίλας ο προϋπολογισμός. Τζαι μπορεί ο καθένας να δει «με νηφάλιο ματι» πκιον πως λειτουργούν μερικοί.. Τζαι ότι ο προϋπολογισμός θα μπορούσε, με μια ορθολογική κυβέρνηση,τζαι πλειοψηφία, να ήταν πολλά διαφορετικός..

 

 

  • Μια πιθανή ερμηνεία γιατί ο ΔΗΣΥ τζαι τα φερέφωνα του προσπαθούν να κωλοβαρούν το θέμα της έρευνας για το σκάνδαλο των διαβατηρίων…
    [το πρόβλημά τους όμως θα είναι ότι στην προσθαφαίρεση εγγράφων, η όποια συγκάλυψη θα κινδυνεύει να αποκαλυφθεί με έλεγχο άλλων υπηρεσιών… Μάλλον θα θέλουν ολόκληρο συνεργείο σε πολλές υπηρεσίες για να συγκαλύψουν όντως..]


    Patrikios
    Pavlou:
    «Επειδή με μισόλογα, υπονοούμενα και ... πογυριστά, δεν περνά το μήνυμα, θα το πω στα ίσια και χωρίς περιστροφές.


    Κύριε Πρόεδρε και κύριε Γενικέ Εισαγγελέα, για όσο χρόνο δεν θα έχει πρόσβαση στους φακέλους των πολιτογραφήσεων ένας φορέας που οι πολίτες να θεωρούν αξιόπιστο, όπως είναι η Ελεγκτική Υπηρεσία, θα ανησυχούμε. Και θα ανησυχούμε πολύ δικαιολογημένα, γιατί, όσα μέτρα προστασίας και να έχετε πάρει, για όσο χρόνο δεν θα ξέρουμε το περιεχόμενο των φακέλων, θα θεωρούμε πιθανό ο ‘’νούρος του διαβόλου’’ ή κάποιου άλλου πιο υπαρκτού όντος, να αναμειχθεί με αποτέλεσμα είτε να αφαιρεθούν χαρτιά που ενοχλούν είτε να προστεθούν χαρτιά που λείπουν. Και δυστυχώς δεν υπάρχει τρόπος να πείσετε τη πλειοψηφία των πολιτών, που είναι δικαιολογημένα καχύποπτοι, πως αυτοί οι φόβοι είναι φανταστικοί!»

·          

 

  • Συμβουλή προς κυβέρνηση και φερέφωνα: Μάθετε το σύνταγμα

    «Εν ολίγοις, αυτοί που λένε πως αν η κυβέρνηση έδινε τους φακέλους, παρά την περί αντιθέτου γνωμάτευση του εισαγγελέα, θα παρανομούσε, είναι βέβαιο ότι παραπλανούν, μάλλον εσκεμμένα.»


    Michalis
    Attalides:
    Μπράβο Χρύσανθε Μανώλη. Γνωμάτευση είναι έκφραση γνώμης η συμβουλής που δεν είναι δεσμευτική. Αντίθετα, το Σύνταγμα το κάνει υποχρέωση του Γενικού Ελεγκτή να εξετάσει τους φακέλλους και άρα της κυβέρνησης να επιτρέψει πρόσβαση. Και το Σύνταγμα είναι απόλυτα δεσμευτικό για όλους.


    «
    Από τη μια είναι η άρνηση του γενικού εισαγγελέα να συναινέσει (υπό μορφή γνώμης) σε παραχώρηση φακέλων για τις πολιτογραφήσεις στην Ελεγκτική Υπηρεσία και από την άλλη η δήλωση του Γεώργιου Σαββίδη ότι θα αποφασίσει ο ίδιος αν πρέπει να δοθεί στη δημοσιότητα το πόρισμα της Ερευνητικής Επιτροπής.

    Όσοι προεξοφλούν ότι το μεγαλύτερο μέρος του πορίσματος ή κάποιας ενδιάμεσης έκθεσης θα δημοσιοποιηθούν, θα πρέπει να λάβουν υπόψη πως ήδη εκδόθηκε ένα πόρισμα, από την Επιτροπή Καλογήρου, με σοβαρές επισημάνσεις για λάθη ή παρανομίες/παρατυπίες και αυτό το πόρισμα δεν δημοσιοποιήθηκε επίσημα.


    Δηλαδή, έχουμε ήδη ένα δείγμα γραφής. Και της κυβέρνησης και του γενικού εισαγγελέα. Το πιθανότερο είναι πως τα πιο σημαντικά τμήματα του πορίσματος, αυτά που θα αφορούν σοβαρές παρανομίες, υπερβάσεις και αθέμιτες πρακτικές, αυτά δηλαδή που είναι δυνατό να επιβάλλουν στον γενικό εισαγγελέα την προώθηση ποινικών διώξεων, δεν θα δημοσιοποιηθούν. Διότι ο γενικός εισαγγελέας κρίνει πως αυτό θα βλάψει το δημόσιο συμφέρον.


    Χθες, ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε πως ο ίδιος συμμερίζεται την άποψη του 84% των πολιτών, οι οποίοι, σύμφωνα με δημοσκόπηση στον «Φιλελεύθερο», ευνοούν την παραχώρηση των φακέλων στην Ελεγκτική. Ο κ. Νεοφύτου επισήμανε όμως, ότι υπάρχει η αρνητική γνωμάτευση του γενικού εισαγγελέα, η οποία εμποδίζει την κυβέρνηση να δώσει τους φακέλους.


    Γιατί όμως τη λένε γνωμάτευση και όχι απόφαση ή εντολή; Μάλλον γιατί είναι μια γνώμη! Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Νομικής Υπηρεσίας «οι γνωμοδοτήσεις του γενικού εισαγγελέα δεν συνιστούν εκτελεστές διοικητικές πράξεις και, ως εκ τούτου, δεν υπόκεινται σε αναθεωρητικό έλεγχο από το Ανώτατο Δικαστήριο με προσφυγή, δυνάμει του Άρθρου 146 του συντάγματος, δεν δεσμεύουν, όμως, τα Δικαστήρια με οποιονδήποτε τρόπο».

    Στη δε ιστοσελίδα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, υπάρχει μια δήλωση του πρώην αρμόδιου υπουργού Ιωνά Νικολάου, ο οποίος όταν ρωτήθηκε, με αφορμή την τότε νοσηλεία ενός κρατούμενου, αν θα δεχθεί την (σ.σ. περί του αντιθέτου) γνωμάτευση του τότε γεν. εισαγγελέα, «παρέπεμψε σε αναφορά του 2012, όπου ο κ. Χριστόφιας, ως τότε Πρόεδρος της Δημοκρατίας, διαφωνώντας με τον τότε Γενικό Εισαγγελέα για την υπογραφή ενός νόμου που ψηφίστηκε από τη Βουλή (σ.σ. ο εισαγγελέας γνωμοδότησε υπέρ της υπογραφής), προχώρησε με αναφορά στο Ανώτατο Δικαστήριο. Η πλήρης ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου», είπε ο Ιωνάς Νικολάου, «κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι γνωματεύσεις του Γενικού Εισαγγελέα, που είναι ο νομικός σύμβουλος του Προέδρου, του Υπουργικού Συμβουλίου και των Υπουργών, δεν είναι δεσμευτικές για αυτούς. Συνεπώς, πρόσθεσε ο κ. Νικολάου, δεν μπορώ να πω ότι δεσμεύομαι από την γνωμάτευση της Εισαγγελέως».


    Εν ολίγοις, αυτοί που λένε πως αν η κυβέρνηση έδινε τους φακέλους, παρά την περί αντιθέτου γνωμάτευση του εισαγγελέα, θα παρανομούσε, είναι βέβαιο ότι παραπλανούν, μάλλον εσκεμμένα. Η γνωμάτευση μπορεί να παρακαμφθεί, με διάφορους εύσχημους τρόπους, αν το θελήσει η κυβέρνηση.»


    https
    ://www.philenews.com/f-me-apopsi/arthra-apo-f/article/1086308?fbclid=IwAR2r1aiBZy7LNDl4km4R7wtfvGA5c8R2ImkWT1vTJm6u1WlruTIW8FqcCTA#.X-LbjunloGJ.facebook

 

·          

  • Όταν δικαιώνεται ο Χριστόφιας τζαι ο τυπάκος που εκστόμισε την ρατσιστική αθλιότητα για τους ηλικιωμένους, ότι η ενίσχυση της στήριξης τους, ήταν [υποτιμητικά, σαν εξαγορά] «τσεκκούθκια», τώρα αγάπησε τζαι τα τσεκκούθκια τζαι την πολιτική του κοινωνικού κράτους του Χριστόφια..

    Ή, πως και γιατί η κυβέρνηση αναγκάστηκε να δώσει την αύξηση στις συντάξεις [από όπου είχε κόψει το 2014 και το οποίο κωλοβαρούσε για χρόνια παρά τις πιέσεις τζαι οργανωμένων συνόλων τζαι της Βουλής]..


    «Το μέγεθος της οργανωμένης κοροϊδίας που συντελείται στην Κύπρο από την τάξη που κυβερνά λαμβάνει διαστάσεις ιστορικές. Από χθες αλληλοσυγχαίρεται η κυβέρνηση, ο Αβέρωφ Νεοφύτου και το ΕΛΑΜ γιατί θα δοθεί αύξηση στο επίδομα χαμηλοσυνταξιούχου. Και αξιώνουν μάλιστα χειροφίλημα από τους ιθαγενείς για την ελεημοσύνη της φιλεύσπλαχνης κυβέρνησης.


    Όμως δεν θα συνειδητοποιήσετε το μέγεθος της κοροϊδίας -και δεν θα εκτιμήσετε το υποκριτικό ταλέντο των ερμηνευτών στους δέκτες σας- αν δεν έχετε υπόψη ότι η απόφαση για να αυξηθούν οι χαμηλές συντάξεις είχε ληφθεί ΠΡΙΝ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ, το Δεκέμβρη του 2019 και η κυβέρνηση πεισματικά δεν την εφάρμοζε. Δηλαδή κόσμος που είναι κάτω ή στα όρια της φτώχειας δεν έπαιρνε επί ένα χρόνο την αύξηση στο επίδομα, που είχε εγκριθεί.


    Χρειάστηκε να τεθεί επανειλημμένα στη Επιτροπή Εργασίας τη Βουλής, να επιμένουν οι οργανωμένοι συνταξιούχοι, να κατεβούν και σε διαδηλώσεις -ναι, οι παππούδες και οι γιαγιάδες μας! (για αυτό και για άλλα αιτήματα) - για να θυμηθεί τώρα, μετά την καταψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού, να ανακοινώσει η Υπουργός - σε απευθείας μετάδοση από το γραφείο του Προέδρου του ΔΗΣΥ- ότι θα δοθούν αυξήσεις. Η ερώτηση "θα έδινε η κυβέρνηση αυτή τη αύξηση αν δεν είχε καταψηφιστεί ο προϋπολογισμός προχτές;" θα μπορούσε να είναι ένα σύντομο
    iq test.

    Αντίστοιχα, κονδύλια που περιλαμβάνονται στον προϋπολογισμό μένουν αδιάθετα, όπως για παράδειγμα μερικά εκατομμύρια για τη φοιτητική χορηγία, παρά τις τροπολογίες που έθετε τα προηγούμενα χρόνια η αντιπολίτευση για να χρησιμοποιούνται ώστε να στηριχθούν επιπρόσθετα φοιτητές με αυξημένες ανάγκες. Το ίδιο συμβαίνει και με το κονδύλι για συντήρηση και αναδόμηση των προσφυγικών συνοικισμών. Από τα 28 εκατ. ευρώ που εγκρίθηκαν πέρσι στον προϋπολογισμό, η κυβέρνηση δαπάνησε τα 16. Ως να μην υπάρχουν προσφυγικοί συνοικισμοί υπό κατάρρευση, σπίτια σε άθλια κατάσταση και ηλικιωμένοι εγκλωβισμένοι σε διαμερίσματα γιατί το κυπριακό κράτος εν έτει 2020 δεν κατάφερε να βάλει ανελκυστήρες σε όλες τις προσφυγικές πολυκατοικίες. Δηλαδή, όχι μόνο η Κύπρος βρίσκεται στα χαμηλότερα επίπεδα πανευρωπαϊκά στις δαπάνες πχ. για κοινωνική προστασία, αλλά ακόμα και οι δαπάνες που προϋπολογίζονται ΔΕΝ υλοποιούνται.


    Την ίδια ώρα, όπως μάθαμε χθες, το κράτος -δηλαδή εμείς- θα πληρώσουμε για φέτος άλλα 12 εκατομμύρια ευρώ στην Ελληνική Τράπεζα, για να καλυφτούν οι προβλεπόμενες ζημιές της. Αυτό συμβαίνει γιατί η συμφωνία που έκανε η κυβέρνηση για το ξεπούλημα του Συνεργατισμού, πέραν από τα 5 δις ζημιών, προβλέπει και εγγύηση των κερδών της Ελληνικής ύψους 2,2 δις ευρώ. Και παρότι τα «σπίρτα» του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης προέβλεπαν ότι μόνο 155 εκατ. θα χρειαστούν σε βάθος 12 χρόνων, ήδη σε δύο χρόνια οι Κύπριοι πολίτες πληρώσαμε 84.5 εκατ. στη …δυσπραγούσα τράπεζα.


    Όταν λοιπόν ολοφύρονται κυβέρνηση και ΜΜΕ γιατί "καταψηφίστηκε ο προϋπολογισμός", διερωτηθείτε: ποιος φτιάχνει τον προϋπολογισμό και προπαντός ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ.»


    Γ. Κουκουμάς

·          

 

  • Και με τον Άρη αρχηγό να ναι καλό το βόλι

    [ολίγον χιούμορ περί εμβολίων, υστεριών τζαι άλλων θεαμάτων]


    Όπως οδήγουν θωρώ στο σταυροδρόμι δίπλα που τα φώτα ένα τύπο, ηλικιωμένο προς τα 70, να κρατά ένα
    picket που ελαλεν ότι έσιει την αγία κοινωνία να τον προστατεύκει,  ενώ εμείς που θα βάλουμε εμβόλιο θα έχουμε παρενέργειες. Πάνω στο πλακάτ είσιεν  2 σημαιούλες – κυπριακή τζαι ελληνική.

    Ήταν τζαι κρυάδα. Οπότε όπως τον είδα έτσι κακορίζικο μόνο του μέσα την κρυάδα, ελυπήθηκα τον. Ήταν τζαι οι πελλάρες που έγραφεν στο πλακάτ. Ο καημένος πιστεύκει πραγματικά ότι άμα του δώκει ένα παπάς [όσο διεφθαρμένος, πίκρης κοκ τζαι να ένι] μια κουταλιά κρασί με νάκκον ψωμί ανακατεμένο, εν ασφαλής… Έτσι τζαι αλλιώς άμα «πάει»/πεθάνει από αφελή έλλειψη αυτό-προστασίας, ποιός εν να ζητήσει λοαρκασμό;


    Αλλά η μοναξιά του επροκάλεσε μου τζαι μια συμπάθεια. Ήταν τζιαμαί μόνος του τζαι ελάλεν το φκιολίν του. Χωρίς τις φανφάρες μητροπολιτών  τζαι άλλων φανατικών..


    Λλίες ώρες μετά εβρεθηκα με ένα γνωστό μου, εντάξει έσιει τζαι τούτος κόλλημα με τους θεούς κλπ, αλλά εν συνήθως σοβαρός. Ας πούμε ισορροπημένος. Εν θα μου πουλήσει αγιοσύνη ας πούμε. Ήταν, όμως, σε κατάσταση αλλοφροσύνης τούτην την φορά.. Πε τζαι καλά να με πείσει ότι επειδή μερικοί γιατροί, τζαι πιο λλίοι ακαδημαϊκοί, υπογράψαν μια διακήρυξη υπέρ της πρακτικής της «ανοσίας της αγέλης», πε τζαι καλά τούτη ηταν η επίσημη επιστημονική θέση τζαι ούλλα τα άλλα ήταν συνομωσία των φαρμακευτικών εταιρειών..


    Αν η μοναξιά του ηλικιωμένου επροκάλεσε μου συμπάθεια, οι εμμονές του γνωστού μου, που εμφανώς επούλαν μου ατεκμηρίωτες λαφαζανιές, ενοχλήσαν με..
    Ιδιαίτερα τούτο το cherry picking αποσπασματικών στοιχείων, σαν προπαγανδιστική δημοσιογραφική κοπτοραπτική, για με ξεγελάσει βασικά, εφανήκαν μου κουφά. Η μόνη δικαιολογία που εμπόρουν να σκεφτώ ήταν ότι [τραγικά ίσως] επίστευκεν τζαι ο ίδιος το παραμύθι που μου επούλαν..

    Επροσπάθεν να μου πουλήσει την παράνοια στην όποια είσιεν εμπλακεί με φανφάρες για συνομωσίες των κακών..
    Επροσπάθησα, σε μια απόπειρα να συντηρήσω επίπεδο φιλικής αβρότητας, να του πω ότι μάλλον ήταν υπερβολικά μερικά μέτρα αλλά ήταν υπερβολή επίσης να λαλεί ότι μια μικρή [σε παγκόσμιο συγκριτικό επίπεδο] ομάδα που υπόγραψε 3-4 παραγράφους, ήταν η επιστημονική αλήθεια… Άδικος κόπος..

    Άμα ύστερα εβρέθηκα με μιαν φίλη, που είμαστε σε κοινό πλαίσιο κατανόησης [πάμε μαζί διαδηλώσεις] τζαι έππεσε κουβέντα για την υστερία που την μια τζαι για την ταλαιπωρία [που με έτσι κυβέρνηση γίνεται σιηρότερη] που την άλλη, λαλώ «εγώ τζαι αύριο να έρτει το εμβόλιο βάλω το για να κόφκουμε δρόμο. Το πιο σημαντικό ένι να δούμε τί θα φκει , τί έγινε ήδη τούτον τον χρόνο, με τούτην την παγκόσμια εμπειρία....»


    Λαλεί μου η φιλενάδα μου – ε ναι, αλλά μπορεί να εν έχουν δίκιο κάπου στην παράνοια τους ότι μερικά που τα διαφημιστικά των εμβολίων μπορεί να εν τζαι κόλπα για να πουλούν φάρμακα. Που μπορεί τζαι να έχουν παρενέργειες..


    -      
    Εν να πάρω σιόρ το ρωσικό εμβόλιο – για να αποφύγουμε τις δυτικές εταιρείες..
    -      
    Εγώ, λαλεί μου θα πάρω το κουβανέζικο. Στο κάτω κάτω αν κάτι πάει στραβά να πάω με τους καλούς. Που σίουρα εν το κάμνουν για το κέρδος..

    Τζαι Αθθυμήθηκα το στίχο που εν αντάρτικο:


    «Και με το Άρη Αρχηγό

    Νά’ ναι γλυκό το βόλι..»…
    :)

 

 

  • Σχόλιο για την ενδεχόμενη νέα απόπειρα συγκάλυψης [Μαγειρεμάτων] της κυβέρνησης μετά την νέα κωλοτουμπα να επιτρέψει αποσπασματική δημοσιοποίηση πορισμάτων – για να συγκαλύψει και πάλι ότι φοβάται την έρευνα του Γενικού Ελεγκτή στους φακέλους

    "Αυτό που διαφαίνεται είναι ότι στο τέλος θα μας πουν ότι διαχρονικά υπήρχε πρόβλημα με τις πολιτογραφήσεις, ότι δεν υπήρχαν κανονισμοί, ότι όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων πολιτογράφησαν αλλοδαπούς, οπόταν όλοι το ίδιο… είναι. Βεβαίως, μόνο τα τελευταία χρόνια δημιουργήθηκε ολόκληρη βιομηχανία όχι επενδύσεων αλλά πώλησης «χρυσοφόρων» διαβατηρίων, σε σημείο που κάποιοι πλούτισαν, διασύροντας όμως την ίδια ώρα τη χώρα. Τέλος, με τον τρόπο που λειτουργούν κάποιοι στην Ερευνητική, γίνεται αντιληπτό και το γιατί δεν δόθηκαν οι φάκελοι στον Γενικό Ελεγκτή τον οποίο θεωρούν ανεξέλεγκτο... Η κυβέρνηση ήθελε να πορευθεί σίγουρα και ασφαλισμένα για τις δικές της ευθύνες. Και από αυτή την οπτική γωνία, η επιλογή κάποιων προσώπων ήταν η καλύτερη υπό τις περιστάσεις. Καλά μαγειρέματα. "


    ΒΑΣ ΒΑΣ

    https://www.philenews.com/eidiseis/paraskinio/article/1087837/kommatiki-erevnitiki-epitropi-magirematos?fbclid=IwAR26JNDr64LZOjGl_9SoBjfmvKIdqD80o3f7qi1HNwQc7oZTfwf_zOfWhfM




  •  Τζαι μια πολλά λογική απορία για το πόρισμα Καλογήρου, το οποίο η κυβέρνηση προσπαθεί να χρησιμοποιήσει σαν συγκάλυψη για τον φόβο της να επιστρέψει έρευνα του Γενικού Ελεγκτή – του αρμοδιου συνταγματικά για τα τέτοια θέματα

    Σελίδα Στηριξης Γενικού Ελεγκτή


    ΙΔΟΥ Η ΑΠΟΡΙΑ:

    «Το περιβόητο πόρισμα Καλογήρου θα βγει την Τρίτη στο φως έστω και μισό. Για να δούμε. Κανονικά θα έβλεπαν 3000 φακέλους. Πόσους είδαν τελικά; Έλεγξαν έστω και μία περίπτωση από το Γραφείο Αναστασιάδη;»

 

 

  • Τζαι η ανεξέλεγκτη  οικολογική καταστροφή πάει χέρι-χέρι με το καθεστώς των σκανδάλων τζαι της συγκάλυψης όπου η ασυδοσία ονομάζεται «χαλάρωση» τζαι συγκάλυψη «προστασία δεδομένων»

    Indi
    Utopia

    «Σας χαιρετω φιλοι μου. Εδω και περιπου ενα μηνα απεναντι απο το χωριο Φλασου προς
    Aγιο Επιφανιο μπουλτοζες δουλεουν ασταματητα με αποτελεσμα να ισοπεδώσουν μια πανεμορφη πλαγια. Μετα απο μερες που συνεχιζαν να σχιζουν το πανεμορφο βουνο ρωτησα και εμαθα πως τα εργα γινονται απο την Μητροπολη Μορφου για να φτιαξει φωτοβολταικο παρκο.. Η μητροπολη Μορφου υποτιθεται πως εχει ανθρωπους με οικολογικη συνειδηση αφου εχουν και βιοκαλλιεργιες . Πως ειναι δυνατον να καταστρεφουν ενα βουνο που θα μπορουσε να βαλουν πανω στες στεγες του κοσμου τα φωτοβολταικα και να επωφελητουν και ο κοσμος . Ντροπη και αισχος στην Μητροπολη . Ο θεος δεν ειναι μαζι σας το θεο το κοβεται στα δυο πανω στα βουνα εκει με τες μπουλτοζες. Φυσικα η κυβερνηση μας εδωσε αδειες αυτοι μας κυβερνουν αυτοι ειναι οι πατερες της εκκλησιας ανθρωποι οχι της αγαπης και του θεου αλλα απο καπου αλλου σαταναες.»







  •  Τζαι στην Αντρολύκου συνεχίζεται το οικολογικό έγκλημα

    Andreas
    Evlavis


    110.000 ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΓΗΣ ΖΗΤΟΥΝ ΛΑΤΟΜΟΙ ΓΙΑ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΡΥΞΗΣ ΠΕΤΡΩΜΑΤΩΝ ΜΕ ΑΥΤΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΡΟΛΥΚΟΥ !


    ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΜΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΤΟ ΝΕΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ !


    ΔΕΝ ΑΞΙΖΕ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΟΣΟ ΣΟΒΑΡΟ ΘΕΜΑ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΤΑ Μ.Μ.Ε ??? ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ΤΟ ΕΘΑΨΑΝ ???


    ΤΡΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΦΑΡΑΓΓΙΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ .....ΟΤΑΝ ΓΙΝΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΚΑΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΘΑ ΔΙΕΡΩΤΟΥΝΤΕ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ . ??? ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ.


    ΕΧΕΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΟΒΑΡΟ ΘΕΜΑ ΟΠΩΣ ΑΥΤΟ.






  • Αντωνία:
    Αν είναι να κολαστώ σήμερα είναι μόνο για τον Ακάμα και την Καρπασία.. Σχεδον έγκαταλειμενο χωριο Ανδρολικου, ονομασία προερχόμενη από τον Άγιο Ανδρονικο. Οι πιο πολλοί από τους πιο πρόσφατους μόνιμους του Τ/Κ κάτοικους-κοινότητα έφυγαν το 1975. Οι λιγοστοί που έμειναν πίσω, αντιμετώπισαν την αδιαφορία του κρατους και των υπηρεσιών, όπως ηλεκτρικό, τηλεφωνικό και δίκτυο ύδρευσης για πολλά χρόνια. Μετά ήρθαν τα λατομεία σε άμεση εγγύτητα με τον οικισμό, σε φαράγγια και μοναδικά γεωμορφωματα και τοπία, και φυσικά σε Τ/Κ γη!

    Κάποιοι από τους κατοίκους το είδαν σαν πηγή εισοδήματος. Άλλοι όμως όχι, όπως τον μακαρίτη τον Χασσαν. Άλλοι που διόρθωσαν ρημαγμένα από τους ανθρωπους αλλά και τη φθορά του χρόνου σπίτια και προσπάθησαν να ριζώσουν στο χωριο, εκδιώχθηκαν γιατί ήθελαν το καλό του χωριού, ζητούσαν χρηστη διοικηση, αγάπησαν το περιβάλλον της Ανδρολικου και τα μοναδικά της φαράγγια. Το χωνέψαμε (
    😉 ότι είναι απαραίτητο να καταστρέφουμε τα παλαιοντολογικά στοιχεία των φαραγγιών και την βιοπικοιλοτητα γιατί θελουμε .... ανάπτυξη...

    Σήμερα όμως, με ποια δικαιολογία συζητείται καν η διάνοιξη νέας λατομικής περιοχής σε άλλη Τ/Κης ιδιοκτησίας γη , σε υψίπεδα μεταξύ προστατευόμενων δήθεν φαραγγιών;;; Παράλληλα μαθαίνω ότι ληφθήκαν αποφάσεις για κατεδάφιση και άλλων σπιτιών στον οικισμό γιατί είναι ετοιμόρροπα!

    Γιατί δεν μπορούν να στερεωθούν και να χρησιμοποιηθούν, γιατί δεν μπορούν να αξιοποιηθούν λεφτά από τα κέρδη των λατομων και από την επαρχιακή διοικηση για αποκατάσταση του οικισμού;;;; Που είναι ο στρατηγικός σχεδιασμός για βιώσιμη ανάπτυξη;;; Υπάρχει κοινή λογική η απλά δεν νιαζεται κανεις;;;


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η υποθεση της κ. Γιαννάκη φαίνεται να μετατράπηκε, με τις αντιδράσεις της [τζαι των εκ των φαινομένων, υποστηρικτών της], σε υποψία σαν σύμπτωμα διαπλοκής... το οποίο ενισχύεται από ένα είδος άγχους για λογοκρισία από.. τους «υπερασπιστές»..

Επίπεδο γελοιότητας με το συμπάθκειο – τα κοπελλούθκια του Χριστοδουλίδη πρέπει να πηαίνουν σχολείο με κρατική επιχορήγηση;

· Η Γιαννάκη, όπως ήρταν τα πράματα Χριστοδουλίδη, εν εσένα που εκθετει, με το δημοσιογραφικό δίκτυο που φαίνεται να πλάκωσε για να στηρίξει/προωθήσει τουτο που φαινεται σαν συγκάλυψη...