Τζαι πριν αλέκτωρ/Τατάρ λαλήσει… ο Ανάστος αθθυμήθηκε την ΔΔΟ σε μια κωμική πια απόπειρα υπεκφυγής – κάμνοντας ότι ξεχνά τί έχει παραχωρήσει ηδη στο τουρκικό κράτος: το άνοιγμα του Βαρωσιού τζαι την ναυτική περικύκλωση της Κύπρου..


Τζαι πριν αλέκτωρ/Τατάρ λαλήσει… ο Ανάστος αθθυμήθηκε την ΔΔΟ σε μια κωμική πια απόπειρα υπεκφυγής – κάμνοντας ότι ξεχνά τί έχει παραχωρήσει ηδη στο τουρκικό κράτος: το άνοιγμα του Βαρωσιού τζαι την ναυτική περικύκλωση της Κύπρου..

Όπως είχε προβλεφθεί, ο Αναστασιάδης καθώς βουλιάζει στην ανυποληψία εξωτερικά τζαι στα σκάνδαλα εσωτερικά, άρχισε, μετά την εκλογη Τατάρ, μέσω εκπροσώπων να πουλά… ΔΔΟ ..Ανέξοδα… Λαλεί σου «θα πάω συνομιλίες, ο άλλος θα λάλει θέλει δυο κράτη, θα κωλοβαρέσει η κατάσταση χωρίς να με κατηγορούν…»

Οι υπολογισμοί της αρπαχτής που αναζητά υπεκφυγές. Δεν μπορεί να σκεφτεί ότι οι συνέπειες έχουν αλλάξει πια το πεδίο. Με δική του αποκλειστική ευθύνη μετά το Κραν Μοντανά..

Ήδη ο βόρειος σύμμαχος του [στην φαντασίωση ξεπλύματος], ο Τατάρ, έχει ανοίξει το Βαρώσι τζαι η όποια καθυστέρηση απλώς διευκολύνει τον. Ταυτόχρονα το τουρκικό κράτος με φόντο και πάλιν την άρνηση Αναστασιάδη στο Κραν Μοντανά, αλλά τζαι την άρνηση Αναστασιάδη να δεχτεί ισότιμη συμμετοχή των τουρκοκυπρίων στις συζητήσεις για το φυσικό αέριο, εγκαθίδρυσε [με αφετηριακό σημείο το σκηνικό στην τοποθεσία Σουπιά, αμέσως μετά το Κραν Μοντανά όπου το τουρκικο ναυτικο υποχρέωσε ιταλικό πλοίο σε αποχώρηση από έρευνες γεώτρησης] ένα καθεστώς ναυτικής περικύκλωσης. Τζιαι ο Αναστασιάδης δεν μπορεί πια να προχωρήσει σε σενάριο δύο κρατών όπως υποσχόταν στον Τσαβούσογλου - γιατί φωνάζουν τζαι οι της λύσης τζαι οι απορριπτικοί ενάντια στα δυο κράτη..

Η όλη διαδικασία οδηγείται σε μπλοκάρισμα.. ή απλώς πάγωμα ως παρακάτω… Αλλά το τουρκικό κράτος έχει πια διασφαλίσει την άνεση ναυτικής περικύκλωσης της Κύπρου..

Τζαι πως ζητά ο Αναστασιάδης κάτι από Ευρώπη πια μετά το ρεζιλίκι της πώλησης διαβατηρίων;..

Το πραγματικό πρόβλημα είναι  ότι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων δεν υπάρχει ούτε ένας υποστηρικτής της Κύπρου. Πλην ίσως του Γκουτέρες τζαι των αντιπροσώπων του. Ο Αναστασιάδης κοιτάζει το συμφέρον του τζαι των ημέτερων του, ο Τατάρ το δικό του τζαι της Τουρκίας, ο Ερντογάν του τουρκικού κράτους, ο Μητσοτάκης του ελληνικού κράτους κοκ..

Από το ιντερνέτ…

«Λαϊκή απογευματινή: τώρα που έφυγε ο Ακινζτί και ο Τατάρ ζητά «εναλλακτικές λύσεις εκτός ομοσπονδίας», αυτός αγάπησε την ΔΔΟ! Έτσι τώρα παίζει άλλο παιχνίδι με στόχο να πάμε σε συνομιλίες τις οποίες αυτή τη φορά θα «πουκουππίσει» ο Τατάρ και να βγει αυτός από «πάνω».

Γι’ αυτό χθες δήλωσε ότι «ελπίζω οι θέσεις που διατυπώθηκαν μέχρι σήμερα από τον τ/κ ηγέτη να μην είναι και η τελική επιδίωξη διότι σε μια τέτοια περίπτωση, αντιλαμβάνεστε ότι θα έχουμε μια εκτροπή». Αυτά είναι τα πράματα. Τακτικισμοί παντός καιρού. Εκείνος που έκανε τις «εκτροπές» επάγγελμα, εκείνος που έκανε ότι περνούσε από το χέρι του για να βγει από τη μέση ο Ακιντζί, μιλά τώρα για «εκτροπή». Και με ιδιαίτερα αξιοθαύμαστη θεατρικότητα υπογραμμίζει: «Δεν θέλω να προβαίνω σε δηλώσεις που μπορεί να δυναμιτίσουν το κλίμα» (!!!).

Η ψυχρή δήλωση του ΓΓ του ΟΗΕ Α. Γκουτέρες χθες ότι «έχω σημειώσει την εκλογή του κ. Ερσίν Τατάρ ως τ/κ ηγέτη» δείχνει το βαθμό του αδιεξόδου. Ίσως ούτε και τα ΗΕ να γνωρίζουν τι είναι εκείνο που θα ξεκολλήσει τη διαδικασία από τον πάτο. Ίσως τώρα να χρειαστεί ο ίδιος ο ΓΓ μια περίοδο περισυλλογής να δει πως δεν θα αποτύχει ξανά, ή....»

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η υποθεση της κ. Γιαννάκη φαίνεται να μετατράπηκε, με τις αντιδράσεις της [τζαι των εκ των φαινομένων, υποστηρικτών της], σε υποψία σαν σύμπτωμα διαπλοκής... το οποίο ενισχύεται από ένα είδος άγχους για λογοκρισία από.. τους «υπερασπιστές»..

Επίπεδο γελοιότητας με το συμπάθκειο – τα κοπελλούθκια του Χριστοδουλίδη πρέπει να πηαίνουν σχολείο με κρατική επιχορήγηση;

· Η Γιαννάκη, όπως ήρταν τα πράματα Χριστοδουλίδη, εν εσένα που εκθετει, με το δημοσιογραφικό δίκτυο που φαίνεται να πλάκωσε για να στηρίξει/προωθήσει τουτο που φαινεται σαν συγκάλυψη...