Συναγερμικα κόλπα με απόπειρες μετατόπισης τζαι υπεκφυγής: μια καταγραφή ιστορικής μνήμης για σκάνδαλα, στημένα θεάματα [τζαι στημένες δίκες] ξεπλύματα ενόχων [ατόμων τζαι εταιρειών], την περίοδο της διακυβέρνησης ΔΗΣΥ που φτάνει σε αποκαλυπτικό αποκορυφωμα με το σκάνδαλο των διαβατηρίων..



Συναγερμικα κόλπα με απόπειρες μετατόπισης τζαι υπεκφυγής:  μια καταγραφή ιστορικής μνήμης για σκάνδαλα, στημένα θεάματα [τζαι στημένες δίκες] ξεπλύματα ενόχων [ατόμων τζαι εταιρειών], την περίοδο της διακυβέρνησης ΔΗΣΥ που φτάνει σε αποκαλυπτικό αποκορυφωμα με το σκάνδαλο των διαβατηρίων..

Στην απόγνωση  των Συναγερμικών  [«όποια πέτρα σκανδάλου σηκώσεις σήμερα θα βρεις συναγερμικό πια, πουκατω»] αναζητούν τρόπους διάχυσης της ευθύνης – ξεχνώντας ότι διαχειρίζονται την εξουσία μονοπωλιακά για 7 χρόνια.

Τζαι σε τούτο το πλαίσιο οι καταδίκες αντίπαλων του ΔΗΣΥ [την περίοδο της διακυβέρνησης ΔΗΣΥ] δεν είναι αντι-επιχείρημα. Όπως φάνηκε αρκετές φορές φορές οι του ΔΗΣΥ [κομματικοί η συνεργάτες «γέννημα θέρμα» που λαλει τζαι ο Αβέρωφ] στήνουν και δίκες, όπως απέδειξε ο Ρικκος για τον οποίον ο Αναστασιάδης πήγε και στο δικαστήριο σαν μάρτυρας.. υπεράσπισης…Η συγκαλύπτουν τεκμήρια όπως φαίνεται τοσο ξεκάθαρα τωρα πια με του Νουρη, Αναστασιάδη, Σαββίδη κοκ.

Το ουσιαστικό ζήτημα τζαι τωρα τζαι για όποιαν προηγουμένη υπόθεση, ειναι τα τεκμήρια. Τζαι ποιοι κάμνουν την έρευνα. Ο Ηλιάδης ας πουμε της τράπεζας Κύπρου καταδικάστηκε από το δικαστήριο αλλα τον ξέπλυνε στο εφετείο ο Νικολατος. Τζαι μετα μάθαμε τα συμφέροντα Νικολατου-Τράπεζας Κύπρου..

Τεκμήρια λοιπόν τζαι ποιοι αποφασίζουν…

Μερικοί Συναγερμικοί αφού δεν έχουν από πού να πιαστούν πια με ένα πρόεδρο ξεκάθαρα εμπλεκόμενο σαν φαγοπότι διαπλοκής, τζαι μια ολόκληρη κυβέρνηση να προσπάθεια να αποφύγει έρευνα – ενώ γενικότερα συσσωρεύονται σκάνδαλα από παντου, προσπαθούν σαν υστατη αμυνα να το παιξουν σκάνδαλα όσων τους κατηγορούν – για να πουν «τζαι εσεις « κοκ....

Έτσι, λοιπόν, μερικοί θυμήθηκαν την.. Δρομολαξια..

Να θυμίσουμε κατ’ αρχήν ότι στα 2 σκάνδαλα τα όποια έστησε ο μηχανισμός του ΔΗΣΥ την περιοδο 2013-15,  σαν μηχανισμό θεαματικού ξεπλύματος δικών του σκανδάλων [τράπεζες, κούρεμα, συμπέθερος], του ΣΑΠΑ τζαι της Δρομολαξιάς, υπήρχαν τζαι συναγερμικοί εμπλεκόμενοι. Οι συναγερμικοί γενικώς δύσκολα κόφκουν έξω που εμπλοκή σε σκάνδαλα. Για το πραγματικό σκάνδαλο του ΣΑΠΑ, τα είπαμε αρκετές φορές – τελικά απαλλάγηκαν [μέσω των κόλπων του Ρίκκου] οι πραγματικοί ένοχοι, που έβγαλαν κέρδη σε βάρος των πολιτών-  οι εργοληπτικές εταιρείες. Τζαι μια χαρά βολεύτηκε ο ΔΗΣΥ με το ξέπλυμα – σε βαθμό που ανάγκασε τον δικαστή Αρέστη να παραιτηθεί από επιτροπή για επίβλεψη του αποκλεισμού εταιρειών εμπλεκόμενων σε μίζες από δημόσια έργα. Ο ΔΗΣΥ/κυβέρνηση μια χαρά συνέχισαν να συνεργάζονται με τις εταιρίες των μιζων που ξέπλυνε ο Ρίκκος..

Στην Δρομολαξιά είχαμε από μια οπτική τζαι μια επίθεση του Χάσικου [που πρωτοστάτησε στο στήσιμο της υπόθεσης – συγκαλύπτοντάς τα δικά του συμφέροντα, τζαι το κάγρι του ήταν γιατί δεν προτιμήθηκε οικογενειακό χωράφι των συμφεροντων Κουλερμου] ενάντια σε συμφέροντα του Αβέρωφ [στον οποίο φαίνεται να πράσκεινταν μερικοί από τους εμπλεκομένους στην ΑΤΗΚ]..Για το πώς στήθηκε η δίκη, υπαρχει το  και ηχογραφημένο σχολιο του Ρίκκου «με δικαστή τον Σάντη..» [πονταρε δηλαδη σε συγκεκριμενο δικαστη προκαταβολικα] η το ακομα πιο ενδιαφερον σαν προτοειμασια στημενης δικης «εγω θελω τον ….». Οι ηχογραφησεις δημοσιεύτηκαν μάλιστα και στον φιλοκυβερνητικό Πολίτη. Αλλα διαφοροι εκαναν ότι δεν ακουαν..Ευτυχως μετα ο κ. Κληριδης καταλαβε ότι ο Ρικκος εστηνε δικες τζαι τον εστειλε τον ιδιο σε δικη με το θεμα της providencia. Το αδίκημα,στην υποθεςση της Δρομολαξιας, υποτίθεται ότι ήταν η αρχική αγορά από τον Λίλλη τ/κ τεμαχίου παράτυπα, αφού «ο τ/κ δεν κατοικούσε στις ελεύθερες περιοχές». Επεκτάθηκε σε μίζες που έδωσε ο Λίλλης [σύμφωνα με δικό του ισχυρισμό – χωρίς αλλά τεκμήρια πέραν από φίλους τους , υπόπτους για άλλα αδικήματα που έγιναν όμως δεκτοί από τον «δικαστή τον Σάντη» όπως έλεγε και ο Ρίκκος στην ηχογράφηση..:)]..Ο Λίλλης απαλλάχτηκε – και έτσι χωρίς σχεδόν αδίκημα, κατηγορήθηκαν άλλοι..

Τα δυο άτομα από την αριστερά που καταδικάστηκαν δεν πήραν σεντ – και με βάση το δικαστήριο. Ο ένας κατηγορήθηκε γιατί είπε του Λίλλη να πληρώσει τα χρέη της Αλκής [στην οποία ήταν πρόεδρος] τζαι ο άλλος γιατί ενέκρινε τα σχέδια…

Καταδικάστηκαν ουσιαστικα γιατί ήταν αριστεροί..

Όχι γιατί πήραν χρήματα..

Ο διοργανωτής της δίκης, ο Ρίκκος, βρέθηκε σε λίγο και αυτός φυλακή, αλλά για την προσπάθεια να στηθεί δίκη για ποσά εκατομμυρίων. Τζαι ο Χάσικος, που πρωτοστάτησε στην κατασκευή του θέματος/θεάματος, τελικά αναγκάστηκε να παραιτηθεί μετά από την ανακάλυψη δικών του συγκρούσεων συμφερόντων από τον Γενικό Ελεγκτή…

Για να έχουμε και εικόνα των πρωταγωνιστών…J

Αυτά για να έχουμε συγκριτικό μετρο..

Οι Τσουρής τζαι Ζαννέτος δεν πήραν χρήματα. Τζαι όταν ο Διονυσίου του Πολίτη προσπάθησε να στήσει θέαμα το 2016 για τον Ζαννέτο με το ψέμα οτι είχε αποκτήσει δήθεν έπαυλη κλπ, αναγκάστηκε να απολογηθεί. Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια.

Τζαι οπως απεδειξε η Ιστορια αυτης της δεκαετιας, αυτοι που φωναζαν αρχικα, από την πλευρα του ΔΗΣΥ/κυβερνησης κοκ, συχνα εστηναν παρασκηνιακα κολπα τζαι φωναζαν για αλλους για να συγκαλυψουν τα δικας τους..

Εμπλεκόμενοι σε διαπλοκή μπορεί να υπάρχουν σε διαφορα σχήματα/κόμματα/οργανώσεις κοκ. Αλλά στην περίπτωση του ΔΗΣΥ η διαπλοκή τζαι η ημετεροκρατία [τζαι στο στήσιμο δικών για άλλους τζαι συγκάλυψη ημέτερων] φαίνεται να έχει γίνει ή καταντήσει ουσιαστικό στοιχείο συνοχής του κόμματος τους…Τζαι η κατασταση τους είναι ολοφανερη σημερα – από το τρομο τους για ερευνα του Γενικου Ελεγκτη…


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η υποθεση της κ. Γιαννάκη φαίνεται να μετατράπηκε, με τις αντιδράσεις της [τζαι των εκ των φαινομένων, υποστηρικτών της], σε υποψία σαν σύμπτωμα διαπλοκής... το οποίο ενισχύεται από ένα είδος άγχους για λογοκρισία από.. τους «υπερασπιστές»..

Επίπεδο γελοιότητας με το συμπάθκειο – τα κοπελλούθκια του Χριστοδουλίδη πρέπει να πηαίνουν σχολείο με κρατική επιχορήγηση;

· Η Γιαννάκη, όπως ήρταν τα πράματα Χριστοδουλίδη, εν εσένα που εκθετει, με το δημοσιογραφικό δίκτυο που φαίνεται να πλάκωσε για να στηρίξει/προωθήσει τουτο που φαινεται σαν συγκάλυψη...