Σπόντες [23 Δεκεμβρίου 2019]


Δ. Δ. Δ. << Τα τρίγωνα του Δ-ιαβόλου >>



  • Συναγερμός, μάσα και αυταρχισμός:

    Ο διορισμός του Σέπου στο Παγκυπριο είναι μια ακόμα ένδειξη της αυταρχικής στροφής του ΔΗΣΥ. Το άτομο που στην εθνικόφρων κοσμάρα του διαχωρίζει ακόμα, δεκαετίες μετά την χούντα, μέχρι και τους έλληνες ποιητές σε «συμμορίτες» και μη, που αρνείται να δεχτεί ακόμα και το ιστορικό γεγονός του Πολυτεχνείου, αλλά ο οποίος όταν ο ρατσισμός του βρέθηκε μπροστά σε μια μαθητική αντίδραση/αντίσταση, έπαιζεν το «μα εγώ εν τζαι..», ξαναδιορίστηκε διευθυντής – δείχνοντας ότι ο Χαμπιαούρης ήταν απλώς ηπια μορφή του τι μπορεί να σερβίρει μια κυβέρνηση του ΔΗΣΥ.


    Ο διορισμός του Σέπου, συμπληρώνει το ρατσιστικό κλίμα που προσπαθεί να καλλιεργήσει η κυβέρνηση ενάντια στους μετανάστες [και μέσα από τα ελεγχόμενα ΜΜΕ της και μέσα από δηλώσεις αξιωματούχων της] με αποκορύφωμα τις στρατιωτικές περιπολίες στην παλιά Λευκωσία.


    Παράλληλα ο διορισμός του Σέπου είναι και ένα μήνυμα ασυδοσίας για τους ημέτερους. Λέει ουσιαστικά – «ότι και αν κάνετε, μεν έσιετε έγνοια, θα σας βολέψουμε»..Τζαι ο Σέπος βέβαια ήταν απλώς θέμα διορισμού – κάτω από την επιφάνεια ο ΔΗΣΥ και η κυβέρνηση του συνεχίζουν να αναζητούν τρόπους εξυπηρέτησης του κεφαλαίου για να έχουνε «μερίσματα» από το φαγοπότι – τα μερίσματα μπορεί να είναι υπηρεσίες από τα ελεγχόμενα ΜΜΕ ή απλώς υποσχέσεις καριέρας μετά από θητείες κ.ο.κ.


    Δεν τα καταφέρνει όμως παντού ο ΔΗΣΥ… Παρά το νέο κουρνιαχτό που προσπάθησε να σηκώσει με το ΓΕΣΥ, τελικά μόνο ο Σιζόπουλος εμφανίστηκε να αποδεχεται τον ρόλο του φερέφωνου των παρασκηνιακών συμφερόντων. Το ΔΗΚΟ, προς τιμήν του, δεν ακολούθησε.


    Όσο για τα διεθνή – μια κυβέρνηση που εκλιπαρεί το Ισραήλ που ήδη την εκβιάζει για δικαιώματα στο φυσικό αέριο, είναι εμφανώς «πρόθυμη» για τα πάντα. Το ότι έχει δώσει στην Τουρκία την δικαιολογία να μας περικυκλώσει είναι απλώς σύμπτωμα του ότι δεν ενδιαφέρονται [ούτε κατανοούν] τις συνέπειες. Όπως και το 74...


    Κατά τα άλλα ένας από τους λίγους αξιωματούχους που αντιστάθηκαν με αξιοπρέπεια σε αυτήν την ιστορική οπισθοδρόμηση της περιοδου μετα το 2013 [που παραπεμπει στην ημετεροκρατία της δεκαετίας του 1930 και την κουμπαροκρατια της δεκαετιας του 1960], ο Κώστας Κληρίδης, κατέγραψε και την μιζέρια των ΜΜΕ όπου η αντροπή έχει από καιρό εξαφανιστει για μερικούς.


    Η ΜΟΚΑΣ ξέπλυνε και πάλι τον Αναστασιάδη, και η Ελληνική ζητά και παίρνει και επιχορηγήσεις από το κράτος, μετά την δωρεα που της εκαναν με τις καταθέσεις του Συνεργατισμού. Η νεοφιλελέ κωμωδία της επιχορήγησης των ημέτερων επιχειρήσεων από το κράτος...


    Δύσκολη εποχη που ισως να κρυβει κατω από την επιφανεια της τα κυμματα του μελλοντος – που ξεσπουν ξαφνικα σους δρομους, όπως στην Χιλη, την στιγμη που δεν τα περιμενεις...


    Οσο για τις αυταπατες μερικων, ο Σεπος είναι τεκμηριο από μονος του...


  •  Το χαμόγελο του Σαλβαδόρ Αλλιέντε… και της Ιστορίας... :)

    https://www.youtube.com/watch?v=-XfaWT1A6A0


    Καθώς οι πραξικοπηματίες βομβάρδιζαν το προεδρικό μέγαρο της Χιλής στις 11 Σεπτέμβριου 1973, ο Αλλιέντε απεύθυνε τον τελευταίο του μήνυμα στους συμπολίτες του. Μια από τις ιστορικές του φράσεις σε εκείνο το διάγγελμα, πριν δολοφονηθεί σαν σύμβολο της Δημοκρατίας, ήταν και το «Ο λαός πρέπει να αντισταθεί αλλά όχι να θυσιαστεί..» Και μετά μίλησε για την Ιστορία και το μέλλον που έρχεται πάντα σαν δικαίωση…


    Το πραξικόπημα στην Χιλή δεν ηταν μόνο ανατροπή της Δημοκρατίας. Όπως και το προηγούμενο αιματοβαμμένο πραξικόπημα στην Ινδονησια, την δεκαετία του 1960, το πραξικόπημα στην Χιλή είχε σαν στόχο την εξαφάνιση της αντίστασης και όσων αγωνίζονταν για μια άλλη κοινωνία.


    Ο Πινοσέτ και οι μπράβοι γύρω του, προσπάθησαν να κωδικοποιήσουν μέχρι και στο σύνταγμα την συντήρηση της ανισότητας.
    Αλλά η σφαγή και ο τρόμος δεν δούλεψαν. Πριν καν κλείσουν 20 χρόνια από το πραξικόπημα, στην πρώτη απόπειρα του στρατιωτικού καθεστώτος να νομιμοποιήσει με εκλογές την ύπαρξη του, ηττήθηκε. Και ακολούθησε μια πορεία «εκδημοκρατισμού» υπό σκιά.

    Μέχρι την φετινή έκρηξη που φαίνεται πια να σαρώνει και το σύνταγμα του παρελθόντος πια. Το πιο κάτω βίντεο είναι από μια συναυλία στην Χιλή, στις 14 Δεκέμβριου από ένα ιστορικό μουσικό συγκρότημα που ταυτίστηκε με την αντίσταση στον φασισμό - και την ελπίδα που είχε φέρει η «Λαϊκή ενότητα» της κυβέρνησης του Αλλιέντε.


    Δείτε το…
    https://www.youtube.com/watch?v=-XfaWT1A6A0
    Δείτε αυτά τα πλήθη που μαζευτήκαν να ακούσουν την συναυλία και το τραγουδι που είχε γίνει σύμβολο της κυβέρνησης Αλλιέντε. «El pueblo unido…» «Λάος ενωμένος, ποτέ νικημένος…». Μπορεί να νικηθεί στην συγκυρία αλλα όπως δείχνει η εμπειρία της Χιλής και όχι μονο, επανέρχεται. Σαρωτικά… Αυτοί που τραγουδούν στην εξέδρα, έχουν στους ωμους τα χρόνια της Ιστορίας, αλλά στους δρόμους αυτοί που συγκρούονται με την αστυνομία ή που γεμίζουν τους δρόμους με εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους, είναι νέοι που γεννήθηκαν μετά την σφαγή.

    Η Ιστορία δεν εξαφανίζεται...

    Όπως και η Μακρόνησος δεν εξαφάνισε την μνήμη [ποιοι ήταν οι προδότες και ποιοι αντιστάθηκαν] έτσι και το πραξικόπημα στην Χιλή δεν εξαφάνισε ούτε την μνήμη ούτε την Ιστορία.
    Και το θέμα δεν αφορά μόνο την Χιλή. Αφορά και όσους στηρίζονται στα τανκς των ΜΜΕ σήμερα για να συντηρούν μια εξουσία διαπλοκής, αυταρχισμού κοκ. Όπως ο Αναστασιάδης και ο κύκλος του, ή ανάλογα και ο Μητσοτακισμός στην Ελλάδα…

    Να φοβάστε την επιστροφή της Ιστορίας…

    Μια μέρα θα γεμίσει τους δρόμους ξανά – και τότε δεν θα ξέρετε από πού να φύγετε…Πως θα αλλαξετε ρητορικη [όπως κανατε και το 74 στην Κυπρο]…

    Να το θυμάστε…

    Ποιός μπορούσε να φανταστεί αυτά τα πλήθη στους δρόμους της Χιλής;

    Και όμως…

    Να ακούτε το πάθος με το οποίο το πλήθος τραγουδά το
    el pueblo unido και να θύμαστε το Μέλλον που έρχεται…

  • Να ξεκινήσουμε με μια θετική διάσταση [γιατί αν ξεκινήσουμε που την αποικιακή συμπεριφορά του Ισραήλ – τζαι την τοπική δουλοπρέπεια- εν θα φτάσουμε στα θετικά]. Το να δικτυώνονται οι κύπριοι από τα κάτω προς τα πάνω εν η μόνη λυση – τζαι για την αντιμετωπιση των πελατειακων κράτων της διαπλοκής στο εσωτερικό, τζαι για τις εξωτερικές [συγκαλυμμένες ή οϊ] νέο-αποικιακές επεμβάσεις από δυτικά [ποτζεί έχουμε τζαι τους αμερικάνους που θέλουν να μας λαλούν τζαι ποια πλοία θα επιτρέπεται να έρκουνται στα λιμάνια μας] και ανατολικά:

    Klitos Papastylianou

    «On Wednesday afternoon, a series of reports exploring effective platforms of practical cooperation and linkages between various groups and communities (professional, economic, academic, civil society, and grass-roots) across the divide in Cyprus is being launched. Each report explores the potential benefits of cooperation, as well as the potential risks of absence of cooperation, for the island as a whole, suggesting ways for overcoming existing difficulties and, where possible, making recommendations regarding new potential paths of cooperation. With Maria Hadjimichael we authored the one about Environmental Protection and Cooperation in an (ethnically) divided island..»
    https://cyprus.prio.org/Events/Event/?x=1084&fbclid=IwAR33gTNVOX3Yg94lkTHVngIshoE1fzfutdVTm0fRqzq5TqTP9SXar4L3WCE

    Building Peace in Cyprus through Linkages

  • Ο Κώστας Κληρίδης καταγράφει τις αντιστάσεις στο θεσμικό επίπεδο. Και έχει δίκαιο ότι σε αυτό το επιπεδο ήταν λίγες. Και πολύ καλά θέτει πια, και αυτός, την ανάγκη «αλλαγής» ..Όχι απλώς εναλλαγής αλλά μιας σε βάθος αλλαγής που να αντιμετωπίσει το βαθύ κράτος και το ανάλογο κατεστημένο.

    Αν όχι τίποτε άλλο ο Κώστας Κληρίδης άγγιξε ένα κομβικό σημείο: το πώς η πλειοψηφια των ΜΜΕ είναι επιχειρήσεις προς πώληση συγκαλύψεων ή κατασκευής υστεριών ενάντια σε όσους δεν υποτάσσονται…


    Και το έκαναν και για τις τράπεζες και το κανουν τώρα και για την διαπλοκή..Και την γενικοτερη κατασταση της ημετεροκρατιας που εχει προκαλεσει ο ΔΗΣΥ… 


    https://www.facebook.com/michalisparaskevaslawyer/videos/2566005153632418/?v=2566005153632418

  • Είναι πάντως γοητευτικό [τζαι στο παρόν τζαι σαν Ιστορικό τεκμήριο] όταν ο Κώστας Κληρίδης πετάσσει τους κατάμουτρα την διαπλοκή των ΜΜΕ… :)

    Στην ομιλία του ο κ. Κληρίδης αναφέρθηκε στην διαπλοκή στα ΜΜΕ, συγκεκριμενοποιώντας σε «δυο εφημερίδες» - και στην περιπτωση που μια από αυτές άλλαξε στάση απέναντι του μετά από επένδυση μέρος της οποίας φαινεται οτι ήταν και η αλλαγή στάσης. Και οι πληροφορίες από την εφημερίδα ήταν ότι είχαν «οικονομικά προβλήματα» και άρα…
    Το εχουμε ξανακουσει αυτό το σκηνικο...Άρα θα πουλούσαν επίθεση εναντίον του σαν ειδος δηλωσης υποταγης [ή για να το πουμε τραπεζιτικα, κατι σαν πληρωμη τοκου..:)] στην επένδυση για να... σωθούν οικονομικά. Ή για να το πούμε πιο απλά, θα γίνονταν όργανο του επενδυτή.

    Φυσικά είχαμε την χορωδία που κατσιαριζει σε ετσι περιπτωσεις/καταγγελιες -  με τον Πολίτη ας πούμε, αλλα και τον Κρις Τριανταφυλλίδη της μεγάλης οικογένειας που συμπεριλαμβάνει Πολυβίου κοκ… Ακούσαμε ότι ένα από τα φύλλα συκής, του Πολιτη, στον ραδιοφωνικο του μονολογο, το έριξε στο «αν γίνεται [η διαπλοκη επενδυτων και ΜΜΕ], τότε φταίει ο κόσμος που δεν αγοράζει την εφημερίδα» [την όποια εφημερίδα πουλιέται ας πούμε..:)].


    Και οι της χορωδιας της συγκαλυψης ήθελαν… τεκμήρια.
    Αν μερικοί ενδιαφέρονται για ιστορικά τεκμήρια, όπου, ας πουμε, ο Πολιτης εμπλέκεται στην πώληση του χώρου με βάση οικονομικά συμφέροντα, τότε υπάρχει το κλασικό πια ιστορικό τεκμήριο: για να πάρει ο Πολιτης 50,000 ευρώ διαφημιση από τον Ηλιάδη [της Τραπεζας Κυπρου] έκοψε τα κείμενα του Μ. Ολύμπιου. Μαρτυρία τεκμήριο στο δικαστήριο. Η οποια δεν αμφισβητήθηκε.

    “Ο μάρτυρας κατήγγειλε επίσης ότι είχε μόνιμη στήλη στην εφημερίδα Πολίτης και μετά από δυσμενές άρθρο που έγραψε, του λέχθηκε ότι δεν θα δημοσιεύουν πλέον τα άρθρα του μετά από παρέμβαση του Αντρέα Ηλιάδη καθώς και ότι η Τράπεζα απέκοψε διαφήμιση ύψους €50.000 από την εφημερίδα.»


    http
    ://www.philenews.com/el-gr/oikonomia-kypros/146/287528/kakourgiodikeio-i-gs-tis-tr-kyprou-ton-iounio-2012-sto-epikentro


    Άρα το επιχείρημα του Πολίτη είναι να αγοράζεται η φυλλάδα τους για να μπορεί να πουλά την αφέλεια, όσων την αγοραζουν ακομα, για τα οικονομικά συμφέροντα της επιχείρησης; Διότι προφανώς και πριν αποκαλυφθεί σαν εφημερίδα συγκαλύψεων σκανδάλων [και να χασει μεγαλο μερος του κοινου της] προηγουμενως είχε κέρδη τα οποία μοιράστηκαν ιδιοκτήτης, επενδυτές και μερικοί μεγαλο-συντάκτες. Και τότε - όταν είχαν την εμπιστοσύνη οσων τους καταλαβαν μετα, τι έκαναν; Πούλησαν αυτήν την εμπιστοσύνη [και μάλιστα από αυτούς που αποκαλύφθηκαν σαν υπεύθυνοι της κρίσης, όπως ο Ηλιάδης] για να βγάζουν κέρδη. Και απλώς τώρα δεν ξέρουν τι να πουν και αναμασούν κωμικά σενάρια: «εμπιστευθείτε μας και δεν θα είμαστε αυτό που είμαστε;»…
    :)
    Περαστικα...

  • Το ενδιαφέρον ιστορικά στην αναφορά του κ. Κληρίδη στην διαπλοκή ήταν η αναφορά σε 2 εφημερίδες τζαι η αναφορά ότι η αλλαγή έγινε γύρω από μια ποινική υπόθεση…

    «Για ανελέητη και αήθη επίθεση που δέχθηκε τόσο ο ίδιος ο Γενικός Εισαγγελέας όσο και ο Γενικός Ελεγκτής, έκανε λόγο σε εκδήλωση του Κυπριακού Φόρουμ Ακεραιότητας, ο Κώστας Κληρίδης, αναφερόμενος σε δυο εφημερίδες.


    Είπε επί αυτού ότι 2 συγκεκριμένες εφημερίδες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του πρόσφεραν μεγάλη υποστήριξη μέχρι παρεξηγήσεως, από τα άλλα ΜΜΕ. Ανέφερε πως όταν άρχισε διερεύνηση για συγκεκριμένη ποινική υπόθεση, επικοινώνησαν μαζί του από την εφημερίδα και του κατονόμασαν πρόσωπο το οποίο θα χρηματοδοτούσε την εφημερίδα, η οποία αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα.»


    http://www.philenews.com/koinonia/eidiseis/article/840195/drimy-katigro-eisangelea-kai-eleggti-katangelies-se-ekdilosi-ga-ti-diafthora?fbclid=IwAR0RuHVdc8_0a4eFyQ22SjIn6Iyzr_5qYL1W1OAupwK2A_C0E9_9meCMw0w


    Αφού παρακολουθούμε τα σκηνικά των σχεσεων των καθεστωτικων ΜΜΕ με οικονομικα συμφεροντα, να ρίξουμε και την εκτίμηση μας: Λογικά ο κ. Κληρίδης αναφερόταν στον Πολίτη ο οποίος είχε μια μεγάλη μεταμόρφωση από εφημερίδα που εμφανιστηκε με διαφημιστικό σλόγκαν το «τα λέει όλα», σε εφημερίδα που αγωνιζεται, μετά το 2013 [και μεχρι σημερα], με πάθος να προωθήσει την κυβερνητική γραμμή και να συγκαλύψει τα σκάνδαλα της κυβέρνησης Αναστασιάδη – με κωμικές/γελοίες όντως, όπως είπε ο κ. Κληρίδης, απόπειρες επιθέσεων ενάντια στον Γενικό Εισαγγελέα και τον Γενικό Ελεγκτή.

    Το χρονικό σημείο αλλαγής στάσης απέναντι στον κ. Κληρίδη νομίζουμε ότι μπορεί να προσδιοριστεί την περίοδο 2015-16, όταν ο κ. Κληρίδης αποκάλυψε και έστειλε στα δικαστήρια την προσπάθεια του Ρίκκου να στήσει την δίκη για την
    Providencia προς όφελος του Νεοκλέους. Όμως υπήρξαν ακόμα 2 επεισόδια για τα οποια φάνηκε να φκάλει σπυρκά ο Πολιτης: η μια ήταν η έρευνα για τον Λουρουτζιάτη τζαι η άλλη για την Φόκους. Για τον Λουρουτζιάτη ο Πολιτης φάνηκε να προτιμούσε να στραφεί αλλού η προσοχή στην διερεύνηση σκανδάλων.

    Η άλλη ήταν η υπόθεση της Φόκους όπου ο Πολίτης έστησε ένα θέαμα μετατόπισης από το τεκμηριωμένο γεγονός ότι το μόνο κόμμα που πήρε χρηματοδότηση μεσω Φόκους ήταν ο ΔΗΣΥ. Έτσι για καιρό επέμενε ότι είχε πάρει και το ΑΚΕΛ και φυσικά μετέτρεψε το ζήτημα, για τους αφελείς που τον πίστευαν, σε «θέμα του ΑΚΕΛ» [για να ξεχαστεί έτσι το κυβερνητικό κόμμα – «δημοσιογραφία» Πολίτης.. :)] ..Ο Κ. Κληρίδης όμως πήρε την έρευνα της αστυνομίας και την παρουσίασε γκρεμίζοντας το ψέμα του Πολίτη: κατέγραψε ότι μόνο ο ΔΗΣΥ πήρε χρήματα… Κάπου εκεί θα ήταν ενδεχομενως η τελική ρήξη.


    Για τον επενδυτή οι υποψίες λόγω Ρίκκου πάνε στον Νεοκλέους. Ο Νεοκλέους έκανε επενδύσεις σε ΜΜΕ – δημόσια στην
    Mail πρόσφατα και πιο παλιά μεσω δανείου στον Τσουρούλη [λογικά πρέπει να έχει ξοφληθεί… J..ξοφληθηκε;..] για μετοχές του Σίγμα. Αν είχε και επενδύσεις αλλου, δεν είναι σαφες με δημοσια τεκμηρια… Πάντως το μαινόμενο πάθος ενάντια στον Γενικό Εισαγγελέα και η ευνοϊκή παρουσίαση [και ευχολόγια αρχικά υπέρ. :)] του Ρίκκου είναι εκεί σαν συνειρμικα τεκμηρια, η/και σαν ενδειξεις… Όπως, θα μπορουσε να πει καποιος, ηταν και η απουσία κειμένων του Ολύμπιου μετά την παρέμβαση Ηλιάδη [για την οποια το κοινο δεν ηξερε πριν την δικη του Ηλιαδη/Τραπεζας Κυπρου.. :)]

    Η άλλη εφημερίδα λογικά είναι η Καθημερινή. Η άλλη σαφως με βαση την κωδικοποιση των ειδησεων, φιλο-συναγερμική εφημερίδα… Εκεί βέβαια είναι σαφές ότι η ιδιοκτησία Λοττίδη είχε ιδιαίτερα συμφέροντα και τα προωθούσε προς την κυβέρνηση. Άρα ποιος άλλος επενδυτής; Ίσως ο Νεοκλέους, ίσως και πιο κοντά στο προεδρικό...;


    https://dialogos.com.cy/nees-diloseis-g-e-gia-efimerides-akoma-pio-geloio-na-kamonontai-kapoioi-oti-den-gnorizoyn/?fbclid=IwAR0yBKZsChhFpEcALUXCmuAIyidtLzJzHySEPxzpYYJ8TtLJk_8S3FE_AJw

  •  Για το κυπριακό τζαι την διαπλοκή του/των δικηγορικού/ικων γραφείου/ων: ο Αναστασιάδης περιφέρεται με τον Ακιντζί σε διάφορες εκδηλώσεις που έχουν να κάνουν με αναγνώριση της ανάγκης συνεργασίας των δυο κοινοτήτων… Δύσκολο να τον πιστέψει κανείς πια ομως…Ακομα και οι συναντησεις με τον Ακκιντζιη φαινονται να είναι μαλλον προιον της αβασταχτης μοναξιας [εσωτερικα και εξωτερικα] μια προεδριας που βολοδερνειι αναμεσα στις πελατειακες σχεσεις, την ανυποληψια, και τα συμφεροντα ενός δικηγορικου γραφειου…

    Σε αυτό το πλαισιο είναι ενδιαφέρουσα η εικόνα των φιλελέ [που υποτιθεται ηθελαν λυση] καθως φαινονται, σαν δημοσια εικονα [ΜΜΕ ή σαν κοινο στο οποιο απευθυνεται η εξουσια] να μοιαζουν με ειδος πλυντηριου πελατειακών σχέσεων..


    Ο Αναστασιαδης στις συναντησεις με τον Ακκιντιζη, μάλλον περιφέρει το σώμα του σαν θέαμα προς τους δεξιούς που θέλουν λύση - αφού τους έχει εκεί να ανέχονται τον Πρόδρομο, τώρα και τον Σέπο, και τις στρατιωτικές επιδείξεις του ρατσισμού, τους ρίχνει και ένα κοκαλάκι «δυναντησεων»... Α ναι, κάτι ψέλλισε και η κωμική παράσταση Αβέρωφ για το «παράθυρο λύσης» κοκ….


    Κοκαλάκια για αφελείς…

    Για την ώρα ο Ανάστος θεωρεί ότι κέρδισε μήνες [μεχρι μετα τις τουρκοκυπριακές εκλογές] και χρειάζεται τους φιλελέ [οσους απεμειναν στην αφεεια ακομα] για να πολεμά τους αξιωματούχους που δεν ελέγχει [όπως τον γενικό εισαγγελέα και τον γενικό ελεγκτή].


    Και πρέπει να εστιάσουμε σε αυτό το σημείο: είναι οι φιλελέ που πολεμούν με νύχια και δόντια τους αξιωματούχους που είναι ενάντια στην διαπλοκή και δεν ελέγχονται από το προεδρικό…

    Να και μια ακόμα κυπριακή καινοτομία: ο «φιλελευθερισμός» της περιφέρειας σαν ιδεολογία ξεπλύματος των πελατειακών σχέσεων…


    Και περα από την καινοτομια που αποδεικνευει το επαφανειακο της ρητορικης μερικων, θα πρεπει να θυμομαστε επισης για την γελιοτητα μερικων που θα βγουν μετα να ξαναδοκιμασουν να πουλησουν..κριτικη για την υπο-αναπτυξη και της πελατειακες σχεσεις…


    Είναι γεγονος ότι αρκετοί αποστασιοποιήθηκαν από αυτές τις επιχειρήσεις των ΜΜΕ [δεν τις αγοράζουν και δεν τις πιστεύουν δηλαδή πια] που εκφράζουν αυτό το είδος πολιτικού πλυντηρίου – αλλά παραμένουν σαν ΜΜΕ που ρίχνουν κανένα κοκαλάκι υπέρ της λύσης για να το γυρίσουν μετά στην εξυπηρέτηση των πολιτικών [οικονομικών και ημετεροκρατίας] του προεδρικού..

  • Κοκαλάκια και σταγόνες…
    Μια εξουσία που περπατά σε τεντωμένο σχοινί και πουλά διάφορα σε διάφορους…Ριχνει κοκαλακια για αφελεις…

    Μέχρι την στιγμή που θα συγκλίνουν πάλι δυναμικές για νέες αποκαλύψεις ή νέες μορφές συγκλίσεων στο δρόμο…

    Είμαστε σε περίοδο αναμονής και το προεδρικό με τα φερέφωνα του προσπαθούν να κρατούν χαμηλό προφίλ καθώς κτίζουν άμυνες από τα ακροδεξιά…
    :)
    Και πλανιουνται σταγονες βροχης..που κανεις δεν είναι σιγουρος ποτε και πως θα ξεσπασουν – σε καταιγιδα η σε τι;..

    Θα δείξει…

  •  Και ας πάμε τώρα στην νέο-αποικιακή ντροπή – σε σχέση με το Ισραήλ [ή να πούμε ιδιαίτερα τον Νετανιάχου;]

    Την Τέταρτη 19/12 ο Φιλελεύθερος είχε σαν κύριο τίτλο το εξής: «Κόβουν τον αέρα του Ερντογαν». Και πριν απορήσεις ποιος κόφκει αέρα, νά’ σου ο υπότιτλος: «Το Ισραήλ δίνει διαβεβαιώσεις ότι δεν συζητά αγωγό προς Τουρκία.» Και απορείς εις διπλούν: καλά πότε ξανάρχισε το Ισραήλ να μιλά για αγωγούς προς την Τουρκία; Δεν υποτίθεται ότι Τουρκία και Ισραήλ δεν τα πάνε καλά; Ολόκληρη διεθνής ειδησεογραφία των τελευταίων χρόνων το επιβεβαιώνει. Αλλά το πρωτοσέλιδο του Φιλελευθέρου [που φιλοξενεί καθημερινά τον φαντασιακό κοσμο του Πιν σε δημόσια θέα] φαίνεται να είναι οντως, όπως και ο Πιν, εκτός χρόνου.


    Διαβάζεις το κείμενο και διαπιστώνεις ότι το θέμα δεν είναι κάτι μεταξύ Ισραήλ και Τουρκίας αλλά ..Κύπρου και Ισραήλ: Το θέμα αφορούσε την δημοσιοποίηση [από ισραηλινά ΜΜΕ] ότι τουρκικά πλοία εκδίωξαν ισραηλιτικό πλοίο από την κυπριακή ΑΟΖ. Και ιδού τι μαθαίνει κανείς άμα διαβάσει το κείμενο και δεν μείνει στον τίτλο:


    «..η προβολή του όλου θέματος από ισραηλινής πλευράς ερμηνεύεται και ως μια πολιτική τοποθέτηση και άσκηση πιέσεων προς τη Λευκωσία για τις διαφωνίες που έχουν προκύψει με τα αποθέματα του Αφροδίτη. Υπενθυμίζεται πως σε αρκετές περιπτώσεις υπήρξαν αναφορές από το υπουργείο Ενέργειας του Ισραήλ για το θέμα του αγωγού προς Τουρκία, τοποθετήσεις που είχαν ως στόχο να ασκήσουν πίεση προς την κυπριακή πλευρά.”


    Δηλαδή το Ισραήλ εκβιάζει την κυπριακή πλευρά για υποχωρήσεις [και άλλες] για το φυσικό αέριο διαφορετικά απειλεί ότι θα ξαναξεκινησει συζητήσεις για αγωγό προς Τουρκία; Τζαι ο Χριστοδουλίδης έπιασε τηλέφωνο τζαι ο Ισραηλίτης είπεν του,
    «οϊ Νίκος μεν ανησυχείς..».. Τζαι ο «δικός μας» επίστεψεν τον; Ή έστω τηλεφώνησε στον Πιμπίσιη να το βάλει πρωτοσέλιδο. Τζαι αντί ο τίτλος να είναι «Κόβει τον αέρα της Κύπρου για το φυσικό αέριο το Ισραήλ με εκβιασμούς…» έγινε η κασέτα «κακή Τουρκία, καλο Ισραήλ»…

    «Δημοσιογραφία» Πιμπίσιης, Άριστος, Πιν…
    ή πώς να κανετε το άσπρο μαύρο… :)

    http://www.philenews.com/eidiseis/politiki/article/840946

  • Αναζητώντας τον πρωθυπουργό του Λιβάνου… :)

    Το Σάββατο μια άλλη ίσως πτέρυγα του Φιλελεύθερου πρόβαλε τα διεθνή εντάλματα σύλληψης για ισραηλινούς σε σχέση με το βαν. Στο πλευρό όμως του πρωτοσέλιδου τίτλου για τα εντάλματα, υπήρχε και ένας μικρότερος τίτλος με την αφήγηση του προεδρικού: «Το Ισραήλ θέλει υπογραφές για
    East Med”.

    Σημειώστε ότι το υπογράφει ο Πιμπίσιης ο οποίος λίγες μέρες πριν είχε καταγράψει το ότι το Ισραήλ εκβίαζε την Κυπριακή Δημοκρατία για το φυσικό αέριο. Τώρα το Ισραήλ θέλει… ή ο Νετανιάχου θέλει να γαντζωθεί από όπου νά’ ναι; ..Και τι σχέση έχει άραγε ο Πιμπίσιης με τον Νετανιάχου για να τον προβάλει έτσι; ..Και στους εκβιασμούς και στις δήθεν προθυμίες του;.. :)


    Το κωμικό ωστόσο είναι παρακάτω:  «Ο Προέδρος μίλησε με Μητσοτάκη και Χαρίρι».
    Μήπως να πληροφορήσει κάποιος τον Πιμπίσιη και τον Αναστασιάδη ότι ο Χαρίρι δεν είναι πια πρωθυπουργός του Λιβάνου; Έτσι για να ξέρουν τζαι που να τηλεφωνούν. :) Οξά η μονη άκρη που έχουν στον Λίβανο εν μόνο ο ηγέτης του φιλο-σαουδαραβικού κόμματος...;

    Τι σου κάνουν οι πολιτικές που περνουν μέσα από τα συμφέροντα δικηγορικών γραφείων…
    :)

    https://www.cbc.ca/news/world/lebanon-diab-new-pm-1.5402520

  • Τζαι είχαμε τζαι μια βραχυκύκλωση θεσμών με τις αποικιακές επεμβάσεις του Ισραήλ

    Ακόμα ένα δικαστήριο φάνηκε να στηρίζει τις ισραηλίτικες θέσεις: μετά την ανεκδιήγητη κατάσταση με την κοπέλα που την δικάζουν ακόμα μετά το ξέπλυμα των 12 «παιδιών του ισραηλιτικού στρατού», τώρα είχαμε και την μη κράτηση 3 υπόπτων παρά την έκκληση της αστυνομίας. Ενώ άμα έστηνε σκάνδαλα μετατοπίσεων ο ΔΗΣΥ το 2013-15 τα δικαστήρια μια χαρά εκλείαν κόσμο μέσα για τους εκβιασμούς του στυλ «θελουμε τον ταδε..πες μας και θα σε κανουμε μαρτυρα κατηγοριας.»… Έτσι δεν ξεπλυθηκαν εταιρειες κοκ στην σκανδαλο του ΣΑΠΑ;


    Ίντα ο Χάσικος τότε ανακοίνωσε τζαι ποινή, σαν υπουργός εσωτερικών, τζαι ο «δικαστής ο Σάντης» εν ενοχλήθηκε…Τέτοια υποταγή και προθυμία…

    Δαμαί όμως ούτε καν κράτηση… Ενδιαφέρον.. :)


    Το ευρύτερο ζήτημα αφορά το βαν. Από ότι φαίνεται μερικοί εκεί στην αστυνομία κάνουν επιτέλους την δουλειά τους [σε αντίθεση με την ΜΟΚΑΣ ας πούμε…
    J] και άρχισαν να κάνουν συλλήψεις για ανακρίσεις κλπ. Το δικαστήριο είπε όχι… Αλλά μάθαμε επίσης ότι και λειτουργοί του κράτους χρησιμοποιούσαν τις υπηρεσίες του βαν… Άρα είναι και το συναγερμικό κράτος εμπλεκομενο κάπου εκεί;

    Υπάρχει, όμως, και διορισμένος της εισαγγελίας στην διερευνητική επιτροπή.. :) Άρα κινείται κάτι υπό εποπτεία.. :)  Και αποκαλύπτει διάφορα…


    Έτσι παρά την μη κράτηση των 3 κυπρίων, η αστυνομία με την εποπτεία της επιτροπής, φαίνεται, έκδωσε και ‘διεθνή εντάλματα σύλληψης…

    Μπράβο.. :)


    Οπότε λύσσαξαν μερικοί  στα ανατολικά μας παράλια φαίνεται…
    J ..Εξού και η κωμική ανακοίνωση της εταιρείας που μας κατασκόπευε…

    https://dialogos.com.cy/apanta-i-astynomia-stis-katigories-wispears-kamia-kommatiki-i-alli-paremvasi/

         Corina Demetriou
Πόσο σοβαρή είναι μια εμπορική εταιρεία που δίνει στα ΜΜΕ ανακοίνωση της με την οποία ειρωνεύεται την αστυνομία ότι κόπτεται να «ικανοποιήσει τις ανάγκες του ΑΚΕΛ για την επερχόμενη εκλογική τους εκστρατεία» και δηλώνει ότι δεν αισθάνεται πλέον υποχρεωμενη "να τηρεί τα προσχήματα"; Σοβαρολογούν; Οι πελάτες της που την επέλεξαν σοβαρολογούν;


  • Ορισμός και καταπολεμηση του Αντισημτισμου…Ο «αντισημιτισμός» της συγκεκριμένης εστίασης [την οποια υιοθετησε η κυβερνηση] αφορά τζαι τον αντι-αραβισμό [αφορα δηλαδη τον ρατσισμο εναντια σε ολους τους σημιτικους λαους;] οξά εν απλά μονο μια ειδική κατηγορία ρατσισμού που απαγορεύεται – μόνο για τους εβραίους; Τζαι αν εν μόνο για τους εβραίους, ένεν ρατσιστική διάκριση;

    «Με την υιοθέτησή της, η Κύπρος καθίσταται η 17η χώρα παγκοσμίως που υιοθετεί τον εν λόγω ορισμό και εντάσσεται στον πυρήνα των Κρατών που καταπολεμούν τον Αντισημιτισμό και εφαρμόζουν εκπαιδευτικές και άλλες πολιτικές που προάγουν τον σεβασμό στη διαφορετικότητα και καταπολεμούν κάθε μορφής ρατσισμού.»


    https
    ://dialogos.com.cy/ypoyrgiko-symvoylio-yiotheteitai-o-orismos-toy-antisimitismoy/?fbclid=IwAR0cbj1E6u3oGJAS9RHH1h9pqviCdDYMWpTjK3ilr3YPu42H6ffL7qGHvSE


    Πάλε καλά που στην συγκεκριμένη ανακοίνωση αναφέρεται ευρύτερα τζαι το θέμα του ρατσισμού. Διότι από ότι είδαμε τα τελευταία χρόνια ο «αντι-σημιτισμός» άρκεψε να χρησιμοποιείται για να συγκαλύπτεται ο ισραηλινός ρατσισμός εναντίον των παλαιστίνιων τζαι όσων τολμούν να θέσουν το ζήτημα της καταπίεσης τζαι καταστολής που το Ισραηλιτικό κράτος. Η περίπτωση της Βρετανίας όπου ο «αντισημιτισμός» έγινε όργανο για επιθέσεις σε αντι-ρατσιστές όπως ο Κόρμπυν είναι εκφραστικό του πως ο συγκεκριμένος όρος ξεφτιλίζεται πια σαν όργανο προπαγάνδας που στηρίζει τζαι ρατσιστικές πρακτικές.


    Θα δούμε αν εν απλώς τυπική αναγνώριση ή αν εν όρος του Ισραηλιτικού κράτους για να επεμβαίνει στα εσωτερικά της Κύπρου. Να δούμε αν αύριο θα μας πουν ότι το να αναφέρονται οι νεκροί παλαιστίνιοι [που σκοτώθηκαν από Ισραηλίτικες σφαίρες] ειναι ... αντισημιτικό.
    Τότε θα ξέρουμε…

    Αλλά για όσους έχουν έτσι πρόθεση, ποντάρετε σε λάθος πρακτική. Θα σας αποκαλύψει αντί να εκφοβίσει…

    Θα δείξει…

        Η ΕΕ σε κρίση – και αυτό φαίνεται και από το ευρωβαρόμετρο…
Σύμφωνα με την σχετική έρευνα που έγινε τον Νοέμβριο του 2019, η «θετική εικόνα της ΕΕ έχει χάσει κάποιο έδαφος και τωρα ανέρχεται στο 42%». Μειοψηφικό μου φαίνεται…
Αλλά εντάξει, δεν το συζητούμε… Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι η Κύπρος είναι η χώρα με την μεγαλύτερη μείωση – μείωση κατά 10 μονάδες και υποχώρηση στο 37% ...Ανάλογες μειώσεις είχαμε και στην Ρουμανια [με υποχώρηση 8% και ποσοστό αποδοχής τώρα μόλις γύρω στο 52%]. Υποχώρηση κατά 7% υπηρξε και στις Κάτω χώρες [θετική εικόνα  43%] και στην Αυστρία [θετική εικόνα 38%].

Η υποχώρηση μπορεί να εντοπιστεί σε μια σειρά παράγοντες όπως η απώλεια δυναμικής αλλά και κατεύθυνσης της ΕΕ, όπως και οι παρεμβάσεις της ΕΕ στα εσωτερικά των χωρών [η πτώση στην Ρουμανία λ.χ. συμβαδίζει με την προσπάθεια των Βρυξελλών να ανατρέψουν την κεντροαριστερή κυβέρνηση, το οποίο πέτυχαν μεν αλλα με αυξανόμενο ευρωσκεπτικισμο και στην αριστερά αλλά και στο ευρύτερο κοινό όπως φαίνεται].
Για την Κύπρο η ΕΕ είναι και ήταν πάντα μακρυά… Απλώς σαν υποσχεση πρόσφερε ένα είδος εξωτερικής ασφάλειας, και από την άλλη, θετικη εσωτερικη πλευρα, μηχανισμούς ελέγχου της εξουσίας – λ.χ. για οικολογικα θεματα..Οι οποίοι όμως δεν φαίνονται ιδιαιτερα – οποτε δεν κερδιζει η «ευρωπαικη εικονα» ακομα και από τον τομεα από τον οποιο θα μπορουσε… Έτσι αυτό που μένει από την ΕΕ για τους κυπριους, είναι η εικόνα ενός εξωτερικού παρατηρητή που επέβαλε ένα μνημόνιο με κόστος που ακόμα βιώνεται τραυματικά από την πλειοψηφία [που δεν έχει σχέση με τον Χάρη και τους ημέτερους του], και ο οποίος δεν φαίνεται να έχει κατεύθυνση [όπως ήταν κάποτε η ιδέα/όραμα για μια «ενωμένη Ευρώπη» κοκ] …
Και όταν ότι απέμεινε από την ΕΕ είναι η εικόνα του νεοφιλελευθερισμού που ευνόησε τους ημέτερους της κυβέρνησης, και αρα η ΕΕ εμφανίζεται και αυτή σαν ενας μηχανισμος που χρησιμοποιηται για ξεπλύμα της διαπλοκής και των άλλων κόλπων της κυβέρνησης, δεν είναι τυχαίο ότι ένας πληθυσμός με κριτική σταση προς την κυβέρνηση σε ποσοστα αναμεσα στο 60-70%, αποστασιοποιείται…
Και το ότι η Τουρκία κανει ναυτικό περίπατο γύρω από την Κύπρο παρά τις κυβερνητικές φανφάρες, απλώς αποκαλύπτει την ΕΕ σαν κυβερνητικό πυροτέχνημα – που χρησιμοποιηται για θεαματα αλλα δεν λεει την αληθεια για το κυπριακο… άρα δεν την εμπιστεύονται πια ούτε οι υποστηρικτές της λύσης ούτε οι αντίπαλοι της.
Και σε αυτό το πλαισιο οι γραφικοί του «μένουμε Ευρώπη» του 2013 δεν πείθουν για τίποτα άλλο από την ανάγκη τους να ξεπλένουν το κυβερνών κόμμα και την ημετεροκρατια του…
Θα πρέπει, όμως, κάπως να δούμε και πως εφαρμόζονται στην Κύπρο οι ευρωπαικοι θεσμοί που αξίζουν…Αλλα σε αυτους δεν εχουν ακομα προσβαση οι πολιτες.
Για την ώρα η ΕΕ πάει κάτω μαζί με την ανικανότητα και την ημετεροκρατία της κυβέρνησης που τυλίχτηκε την ΕΕ σαν πλυντήριο…


Επιτελους, φυσικα, που θα γινει μια ερευνα εστω για την αισχροτητα του Ισραηλιτικου κρατους εναντιον των παλαιστινιων…Τζαι Τώρα τι; Θα μας πουν τα φερεφωνα,  ότι εν «αντισημιτισμός» η έρευνα για τα εγκλήματα του Ισραήλ;Από τον Νετανιάχου τζαι τους υποτακτικούς του όλα να τα περιμένετε…
«Η πρόθεση του Δικαστηρίου της Χάγης να εξετάσει πιθανά εγκλήματα πολέμου στην Παλαιστίνη, προκάλεσε άμεσα την αντίδραση του Ισραήλ, δια στόματος Μπίμπι Νετανιάχου.
Η εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου,
Φατού Μπενσούντα, ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι έχει αρκετά στοιχεία στα χέρια της, ώστε να ξεκινήσει πλήρη έρευνα για να εξεταστούν τα Εγκλήματα Πολέμου που έχουν διαπραχθεί ή διαπράττονται αυτή τη στιγμή, σε Παλαιστινιακά Εδάφη, και ειδικότερα στα κατεχόμενα της Δυτικής Όχθης, την Ανατολική Ιερουσαλήμ και τη Λωρίδα της Γάζας.»
https://thepressproject.gr/to-israil-sto-stochastro-tou-diethnous-pinikou-dikastiriou/?fbclid=IwAR3cKygdJLtfD0yHP_WU9kSp-Q-XmJBS_P0WZwkD_JIu3Hnk1st3eaZMT44#.Xf4zNzZKXgY.facebook

·          
  • Για τις αγκυλώσεις στο παρελθόν, της κάθε Σάβιας – τζαι όσων ψήφισαν μαζί της στην Βουλή για να μην χρηματοδοτηθεί η εποπτεία των επιχειρήσεων για εργατική προστασία:

    Marina
    Savva

    |"Μετά από πολύωρες έρευνες των σωστικών συνεργείων, ο άτυχος 55χρονος, ο εργάτης που καταπλακώθηκε από όγκο χώματος το μεσημέρι στη Λεμεσό εντοπίστηκε νεκρός", αναφέρουν σήμερα τα ΜΜΕ.


    Η βουλευτίνα του ΔΗΣΥ, Σάβια Ορφανίδου υπεραμύνθηκε της αποκοπής του κονδυλίου για τη σύσταση της Ενιαίας Υπηρεσίας Επιθεωρήσεων κάνοντας λόγο για ιδεολογικές αγκυλώσεις


Γιάννης Ραμόν
«Ακόμα ένας νεκρός εργάτης δυστυχώς χτες στην Λεμεσό, σε λεγόμενο εργατικό ατύχημα όπως συνηθίζουν να λένε παραπλανητικά στα ΜΜΕ, απαλλάσσοντας αυτόματα από τις ευθύνες τους τις επιχειρήσεις, την εργοδοσία και το κράτος που με τις πρακτικές τους δολοφονούν την εργατική τάξη.
Τα τελευταία χρόνια, και ειδικότερα τα τελευταία δύο χρόνια, τα θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα έχουν αυξηθεί δραματικά, σε ποσοστό που ξεπερνά πλέον το 100%.
Φτάσαμε στο σημείο να ακούμε σχεδόν κάθε βδομάδα για θανάτους εργατών/τριων και όλοι να συνεχίζουν να σφυρούν αδιάφορα, δείγμα όχι μόνο της αναλγησίας κράτους και κεφαλαίου, αλλά και το πόσο υποτιμημένες είναι οι ζωές αυτών που δεν ανήκουν στα ανώτερα κοινωνικά στρώματα, που δεν είναι μέρος των οικονομικών ελίτ, ούτε και χρυσοπληρωμένοι υπάλληλοι τους.
Ακόμα και στην σημερινή εποχή που σύμφωνα με την καθεστωτική λογική όλοι δήθεν μπορούμε να ζήσουμε άνετα σε συνθήκες ευμάρειας, ανεξαρτήτως κοινωνικής θέσης, τάξης και επαγγέλματος, η εργατική τάξη αναλώσιμη και εκμεταλλευόμενη συνεχίζει να πεθαίνει καθημερινά στις οικοδομές, στα λατομεία, στα εργοστάσια, στις αποθήκες και γενικότερα στα κάτεργα που τους στέλνουν αυτοί που ιδιοποιούνται την εργασία τους και πολλαπλασιάζουν τα κέρδη τους πατώντας κυριολεκτικά επί πτωμάτων, χωρίς να δίνουν σε κανένα λογαριασμό.
Κι αυτό γιατί δυστυχώς ενώ φαντάζει αυτονόητο ότι η απάντηση μέσα σε αυτή την ζοφερή πραγματικότητα, πρέπει να είναι η οργάνωση και αντεπίθεση των εργαζομένων απέναντι σε αυτούς που τους δολοφονούν, δεν υπάρχουν τουλάχιστον εδώ οργανωμένα σύνολα, συνδικαλιστικά, πολιτικά και κοινωνικά που θα τολμήσουν να συγκρουστούν πραγματικά για την υπεράσπιση των ζωών μας και σε αυτό έχουμε ευθύνη όλοι ανεξαιρέτως που είτε σιωπούμε, είτε δεν παλεύουμε για να αλλάξει κάτι κάθε φορά που χάνεται μια ζωή στο μεροκάματο, αλλά και οπουδήποτε αλλού.
Χτες ο πατέρας μου είπε ότι τους κάλεσε ο διευθυντής στην δουλειά για να τους πει ότι δεν είναι υπόχρεοι να πηγαίνουν σε κάποιο πόστο εργασίας αν δεν νιώθουν ασφαλείς ή ξέρουν ότι δεν τηρούνται τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Κούφια λόγια γεμάτα υποκρισία όσο ξέρουν ότι δεν θα συναντήσουν αντιστάσεις.
Τουλάχιστον σήμερα μάθαμε ότι η εργατική αλληλεγγύη δεν έχει εκλείψει. Στην Λεμεσό 8 εργαζόμενοι διέθεσαν τον μισθό τους για να επιδιορθώσουν τη στέγη της οικίας άπορης οικογένειας με 2 ανήλικα παιδιά.
Ποσό επίκαιρο είναι αυτό το τραγούδι που μου έρχεται συχνά στον νου:
Συθέμελα ρίξτε παλάτια και θρόνους
βαριές αλυσίδες πορφύρες και νόμους
ντροπή στον εργάτη στον σκλάβο ντροπή
στο αίμα αν δεν πνίξει μια τέτοια ζωή»…

         Κυριάκος Ασπρομάλλης:
Πετράνα Μίλκοβα, αν είσουν η κύπρια Πέτρα Μιχαήλ και τα σκυλιά σου σκότωναν κύπριο θα πλήρωνες €1000? Ισόβια θα πήγαινες.
·          

  • Τούτον τον τύπο [που εν τζαι προξενος της Ουκρανίας] εν θα τον σχολιάσουν οι επαγγελματίες του αντι-σημιτισμού;

    Ένας ουκρανος προξενος με που γράφει ότι «είναι τιμή να είσαι φασίστας»


    «Last year a Ukrainian diplomat, whose friends-only Facebook posts hailed the Nazis and invoked God’s wrath on Jews, was sacked for disgracing the service. Now he is back in the ranks, after a court ruled he’d done nothing wrong.


    Vasil Marushchinets was recalled from his position as Ukrainian consul in Hamburg, Germany, and fired in May 2018. The incident occurred shortly after a popular Ukrainian video blogger posted a damning report exposing the diplomat’s friends-only posts on Facebook.


    If they were public, the posts would definitely breach the law of the host country, since Marushchinets wrote about how it was “an honor to be a fascist”, how “the Jews declared war” on Hitler-ruled Germany, and how the Holocaust was a hoax. He even shared images from his 60th birthday, which featured a celebration cake fashioned to feature the Nazi leader’s book ‘Mein Kampf” as the centerpiece.’


    https://www.rt.com/news/476096-ukraine-consul-mein-kampf/

  • Βολεύοντας τον ημέτερο…

    Σε μια συνέντευξη του Προδρόμου για την νέα του καρέκλα, έσυρνε διάφορα κλισέ ανάμεσα τους τζαι την «κριτική σκέψη». Ο Πρόδρομος τζαι η «κριτική σκέψη».. :) ..Πριν περάσουν λλίες μέρες ήρτεν η είδηση για βόλεμα του Σέπου στο Παγκυπριο…


    Προφανώς, ο Προδρόμου μπέρδεψε το «κριτική σκέψη» με την ημετεροκρατία..Την πρωτη δεν ειμαστε σιγουροι αν την συναντησε ποτε περα από το να την πολεμα..Την δευτερη, την ημετεροκρατια, φαινεται να την ξερει καλα…
    Ή για να δείτε ότι ο πάτος έχει πάντα τρύπα στην συναγερμοποίηση…

    Φαντάσου να συγκρίνεσαι με τον Χαμπιαούρη τζαι να φκαίνει καλλύτερος ο Χαμπιαούρης –τζαι στην αντι-ρατσιστική ευαισθησία/ κατανόηση τζαι στην κατανόηση, εστω, των καιρών…


    Αραγε ο Προδρομος ξερει ότι η αντι-ρατσιστικη σταση εν μερος της κριτικης σκεψης...;

    Πάτος χωρίς τρύπα…


    «Στη θέση του Διευθυντή του Παγκύπριου Γυμνασίου, βρίσκεται από σήμερα ο Λοΐζος Σέπος, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της ΠΣΕΜ.
    Ο κ. Σέπος, μετά το περιστατικό με τη μαθήτρια που προσήλθε στο σχολείο με την μαντήλα, την πρώτη ημέρα της νέας σχολικής χρόνιας, είχε μετατεθεί από το λύκειο στο οποίο βρισκόταν στα Κρατικά Ινστιτούτα Επιμόρφωσης.

    Ωστόσο, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΣΕΜ, Γιάννης Λαπήθιος στον
    REPORTER, ο κ. Σέπος έχει διοριστεί Διευθυντής στο Παγκύπριο Γυμνάσιο. «Εμείς το μάθαμε σήμερα και το θέσαμε στη συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας. Είναι απαράδεκτο, ένας καθηγητής που έχει επιδείξει τέτοια ρατσιστική συμπεριφορά και έχει απασχολήσει το Υπουργείο Παιδείας με αυτόν τον τρόπο να βρίσκεται ξανά κοντά σε μαθητές. Εμείς ζητάμε την άμεση απομάκρυνση του κ. Σέπου από το σχολείο».

    http
    ://www.reporter.com.cy/local-news/article/611392/sto-paggyprio-gmnasio-o-sepos-zitoyn-amesi-apomakrynsi-toy-oi-mathites?fbclid=IwAR2IATXaP_D7qoXuYVopfIouvpz4NcsKH1rbdS6jtj8jSK7t-pDa83MWi90

  • Τζαι φυσικά η ΜΟΚΑΣ ξέπλυνε και πάλι τον Αναστασιάδη….

    Έκαμε έρευνα τζαι αφού, λαλεί ουσιαστικά, τα λεφτά επεράσαν που τόσες τράπεζες μάλλον πρέπει να εν νόμιμα.
    Τζαι για σκηνικό με το ξέπλυμα κκ δεν είδαν δεν άκουσαν… Έτσι τυχαία μεταφέρονται τα χρήματα σε «εταιρείες βιτρίνες»….

    «Σύμφωνα με τα αρχεία της ανενεργής λιθουανικής τράπεζας «
    Ukio Bankas» τα οποία κατέχει και ανέλυσε ο OCCRP, το IRPI (της Ιταλίας) και το «Global Witness», αποκαλύπτεται πως η νομική εταιρεία του Αναστασιάδη εκτελούσε πολύπλοκες συμφωνίες που μετάφεραν ρωσικό χρήμα από και σε εταιρείες – βιτρίνες που είχαν είτε δημιουργηθεί είτε συσχετιζόντουσαν με την εταιρεία του Προέδρου.

    Δύο από αυτές τις εταιρείες βιτρίνες, οι
    Batherm Ventures Ltd. και Matias Co Ltd., φαίνονται να είναι βαθιά διαπλεκόμενες με το ‘Πλυντήριο της Τρόικας’ (σ.σ Το σκάνδαλο «Troika Laundromat» δεν αφορά τη γνωστή τρόικα, που μετά το 2015 μετονομάστηκε «οι θεσμοί», αλλά μία από τις μεγαλύτερες επενδυτικές τράπεζες της Ρωσίας, την Troika Dialog, η οποία αργότερα συγχωνεύτηκε με δύο άλλες ρωσικές κρατικές τράπεζες), ένα δίκτυο βιτρινών που λειτουργούσε από το 2006 ως το 2013 και έκανε διακίνηση τουλάχιστον 4.6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, δίνοντας την ευκαιρία στους χρήστες του να φοροδιαφεύγουν, να αποκρύπτουν περιουσιακά στοιχεία και να ξεπλένουν χρήμα.

    Η
    Batherm και Matias τροφοδότησαν το σύστημα με 323 εκατ. δολάρια για διάφορους λόγους, οι περισσότεροι άγνωστοι.»

    https://politis.com.cy/politis-news/kypros/occrp-trapezika-archeia-syndeoyn-ton-ptd-me-to-skandalo-troika-laundromat/


    Ή μηπως, για να το πούμε πιο απλά, το θεμα ενι -  ποιά εν η ΜΟΚΑΣ που εν να ελέγχει το δικηγορικό γραφείο Αναστασιάδη;

    Οπότε τι χρειάζεται δηλαδή η ΜΟΚΑΣ;

    Να καταργηθεί..


    Όταν υπάρχει κάποιο πρόβλημα να ρωτούμε τις τράπεζες μέσω των οποίων γίνεται το ξέπλυμα αν έχουν υποψιαστεί κάτι [τζαι η απαντηση θα εν παντα δεδομενη] - τζαι έτσι τα δικηγορικά «μας» γραφεία θα μπορούν να απολαμβάνουν την ασυδοσία του πλυντηρίου…


    https://politis.com.cy/politis-news/kypros/mokas-den-prokyptei-tipota-apo-tin-ereyna-gia-to-troika-laundromat/?fbclid=IwAR1EUwLvjenOME6E5IMOAab1zWyt-SH6iDijtXGZ7HCeOb72u8VWSYDB6uc

  •   Θα μπορούσε φυσικά να πει κανείς ότι το ξέπλυμα έγινε σπορ στην ανατολική Μεσόγειο…

    Στην Αθήνα η Εισαγγελία ξέπλυνε την Χρυσή Αυγή….
·          
  • Η υποκρισία τζαι το κυπριακό πρόγραμμα ξεπουλημάτων…

    Για να καταλάβει κάποιος την έννοια της λειτουργίας πλυντηρίου:

    Τούτοι οι τύποι χρηματοδοτούσαν το
    Brexit αλλά οι ίδιοι αγοράσαν κυπριακό διαβατήριο για να μεινουν τζαι ευρωπαιοι πολιτες. Αλλα εχρηματοδοτησαν τους αλλους για να ψηφισουν να μεν εχουν το ευρωπαικο διαβατηριο που θελουν οι ιδιοι…

    Για να γινει κατανοητο πως λειτουργουν τζαι μερικα κυπριακα ΜΜΕ…
    J..Ψηνουν οσους αναγωνστες/τριες τους εμειναν να λειτουργουν εναντια σε ότι τα ΜΜΕ θελουν για τον ευατο τους…

    [όπως λ.χ. – «μεν ψηφιζετε εν ουλλοι οι ιδιοι»…αρα θα ελεγχουν οι επενδυτες των ΜΜΕ την κυβενρηση που εκλεγεται για την ημετεροκρατια]


    «Cyprus government documents seen by Reuters show that Conservative Party donors have sought citizenship of the island, an EU member state, since Britain voted to leave the bloc in 2016.


    They include billionaire Alan Howard, one of Britain's best-known hedge fund managers, and Jeremy Isaacs, the former head of Lehman Brothers for Europe, the Middle East and Asia. Cyprus' interior ministry recommended that both men's applications be approved, the government documents show.»


    https://mobile.reuters.com/article/amp/idUSKBN1YN191?__twitter_impression=true&fbclid=IwAR3m4vQ84o-0JQgh9dE4CluFxPvexdYXVgdOsYmTn7WnYt05piXWMs6PrEw

  •  Για τα χαζοχαρουμενα θεαματα των αμερικανικων οπλων τζαι της πραγματικοτητας της αμερικανικης πρακτικης… Οταν συμεπριφερονται ετσι στους γερμανους, μαλλον ουτε για κουρδους εν θα μας εχουν, αφου προκαταβολικα θελουν ελεγχο των λιμανιων…

    Οι νοσταλγοί της αποικιοκρατίας στην εξουσια φαινεται να φαντάζονται τους εαυτούς τους σαν τους τοπικούς μουχτάρηες της δεκαετία του 1930.. Τζαι επειδή έχουμε τζαι βλήτα που εκάμναν [έστω τζαι συγκρατημένο] παναϋριν για το ότι εν να μπορούν να διουν λεφτά στις ΗΠΑ για όπλα, τζαι εκάμναν ότι εν καταλάβαιναν το τι απαιτουν οι αμερικανοί ως ορους, ιδού πως συμπεριφέρονται στους Γερμανούς
    :

    Το γερμανικό κράτος αποφάσισε, παρά τις ενστάσεις των Αμερικάνων [που απλώς θέλουν να πουλούν οι ίδιοι φυσικό αέριο στους Γερμανούς], να ανοίξει τζαι δεύτερο αγωγό φυσικού αερίου που την Ρωσία. Οι αμερικανοί όμως αποφάσισαν ότι «για το καλο τους Γερμανούς» εν έπρεπε να αγοράζουν πιο φτηνό φυσικό αέριο που την Ρωσία τζαι έτσι εβάλαν κυρώσεις – στις εταιρειες που καμνουν τον αγωγο…Τζαι ετσι αναγκαστηκαν τζαι οι Γερμανοι να διαμαρτυρηθουν – για επεμβαση στα εσωτερικα τους.. Οι αμερικανοι λαλουν ότι εβαλαν τις κυρωσεις «για το
    European energy security» [την ευρωπαικη ενεργειακη ασφαλεια] την οποια, σύμφωνα με τους αμερικάνους, ξέρουν την τζηνοι καλλύτερα που τους ίδιους τους ευρωπαίους.

    «The bill notes that "(NDAA) protects European energy security by imposing sanctions related to Russian energy pipelines Nord Stream 2 and TurkStream."


    http://www.xinhuanet.com/english/2019-12/21/c_138648032.htm


    Ξεφτίλα..Τζαι υστερα πώς να απορησεις ότι μειωνεται η εκτιμηση των ευρωπαιωνν πολιτων απεναντι σε μια κατασταση που ανεχεται τετοιους αποικιακους εξευτελισμους;
    Τζαι μερικοί δακάτω θέλουν τούτην την νεοαποικιακή δουλοπρέπεια;

    Πόσα θα πάρουν τα εμπλεκόμενα δικηγορικά γραφεία, τα ΜΜΕ [σε «δυσκολη οικονομικη κατασταση»] τζαι οι όποιοι πολιτικάντηδες για να προωθουν την υποτελεια;


    Αλλα εχουν τζαι οι φουσκες το χρονικο τους περιθωριο.
    Θα έρτει τζαι η ώρα της αλήθκειας…

  • Καταγράφοντας την μιζέρια των ορφανών της ήττας του 1945 στην ανατολική Ευρώπη – ή για να έχουμε και εικόνα ποιούς στηρίζουν και ξεπλένουν οι «δημοκρατίες» της δυτικής Ευρώπης…: ο υπουργός της Εσθονίας που δεν κοιμάται από το άγχος του μπας και γίνουν πρωθυπουργοί «τα παιδια της πλύστρας»…

    Οι Βαλτικές δημοκρατίες, ιδιαίτερα η Λετονία και η Εσθονία, λειτουργουν με ρατσιστικες νομοθεσιες – τι άλλο είναι ένα κράτος το οποίο αποκλείει πολίτες που έζησαν και ζουν στην συγκεκριμένη χώρα, γιατί δεν μιλούν την εθνική γλώσσα της πλειοψηφίας; …Οι αποκλεισμένοι μιλούν ρωσικά και η πολιτική σε αυτές τις χώρες μετά την ανατροπή του κρατικού σοσιαλισμού, οικοδομήθηκε πάνω στο αποκλεισμό των ρωσόφωνων.


    Έτσι και ο πιο ακραίος ακροδεξιός είναι αποδεχτός σε κυβερνητικό σχήμα για να μείνουν αποκλεισμένοι οι ρωσόφωνοι.
    Είναι και αυτή η περίπτωση ένα δείγμα του ρατσισμου του «πλειοψηφισμου». Και φυσικά οι δυτικοευρωπαίοι που θέλουν να έχουν λόγο για τι συμβαίνει γενικά στο κοσμο [στηρίζοντας μεχρι και ισλαμιστές, άμα λάχει, όπως στην Συρία] κάνουν ότι δεν βλέπουν…
    Ευρωπαϊκή επιλεκτική όραση…


    Αυτήν την εβδομάδα είχαμε μια κωμική αποκάλυψη της σαπίλας εκεί στην Βαλτική.. :)

    Ένας ακροδεξιός υπουργός τα έβαλε με την νέα πρωθυπουργό της Φινλανδίας η οποία έρχεται από το σοσιαλδημοκρατικό κόμμα το οποίο εκφράζει την αριστερά…
    Η ακροδεξιά δεν έχει μνήμη – απλώς είναι επιλεκτικά κολλημένη στο παρελθόν… Οπότε ο Εσθονός ακροδεξιός άρχισε το παραμιλητό του, θεωρώντας την νέα πρωθυπουργό ως συνέχεια των «κόκκινων» στην ταξική αντιπαράθεση του 1918 [και φυσικά δεν θυμόταν ότι τότε το κράτος είχε διενεργήσει μια σφαγή των εξεγερμένων εργαζομένων.

    Ως εδώ άντε να πεις ότι έμεινε κολλημένος στο παρελθόν. Αλλά οι ακροδεξιοί είναι γραφικοί στην βλακεία που τους ωθεί να είναι ξεκάθαροι για την ανοησία τους [το είχε και ο Γρίβας αυτό.. :)]: η οργή του δεν ηταν μόνο ότι η νέα πρωθυπουργός ηταν «κόκκινη» αλλά ότι ξεκίνησε από την εργατική τάξη, ότι ήταν εργαζομένη [ένα ακόμα «παιδί της πλύστρας» δηλαδή.. :) για να θυμηθούμε τους δικούς μας μίζερους του 2011]…Και εκεί θυμήθηκε, το εθνικόφρων τούβλο, και τον... Λένιν.  Όπως είπε ο Λένιν, λαλεί ο εθνικόφρων, θα κάνουν και τους «μάγειρους.. πρωθυπουργούς».


    Ενώ στον κόσμο της εθνικοφροσύνης υπουργοί πρέπει να γίνονται μόνο οι της ανώτερης τάξης ή έστω δικηγοράκοι που εξυπηρετούν τα «αφεντικα»και θέλουν τους μοιάζουν…


    Απολαύστε την ταξική βλακεία αλλά και ταξικό ρατσισμό που αποκαλύπτει…


    [ΥΓ. Το τούβλο απολογήθηκε μετά. Αλλά
    … «τα γραπτά μένουν».. :)

    «Estonia's interior minister has lashed out at Finland's new prime minister, Sanna Marin, accusing the 34-year-old of being unfit for office and participating in a neo-Bolshevik conspiracy against her country.


    Mart Helme, a member of Estonia's right-wing populist Conservative People's Party,
    told local media that recent events in Finland have made his "hair stand on end."

    Noting that Soviet leader Vladimir Lenin once remarked that
    "every cook could become a minister," Helme lamented that "now we can see that a saleswoman has become a prime minister [in Finland]."

    Continuing his attack on the new leader, Helme suggested that Marin is part of a
    "red" conspiracy to dismantle Finland»

     https://www.rt.com/news/475970-sanna-marin-estonia-cashier-finland/



  •   Μια εξαιρετική καταγραφή του διευρυνόμενου χάσματος αναμεσα στα παραμιλητά της εξουσίας τζαι την πραγματικότητα «..καθώς τα χειροκροτήματα κόπηκαν μαχαίρι στην αναγγελία συγκεκριμένων πολιτικών τζαι κυβερνώντων που έστειλαν στεφάνια»

    Christine
    Petrides:

    Τζαι όσον για σένα ρε Φωτίου, τα "Ελληνίδες-'Ελληνίδες" που προσφωνούσες με στόμφο τζαι προκλητικότατα σήμερα τους Ελληνοκύπριους συμπατριώτες σου στην εκκλησιά, να τα λαλείς στους παρέες σου που σε βολέψαν τζαμε στην Πινδάρου, στους καφενέδες των Θόϊ, τζαι σε κηδείες δικών σου ατόμων. Με τα "ελληνόμετρα" να αξαμώνεις την δειλία των παιθκιών των επωνύμων, που τότε στην Τούρκικη εισβολή, ήταν χωσμένοι σε ορεινά θέρετρα τζαι επαίζαν το πουλλί τους, καθώς 19χρονα παιθκιά της εργατιάς συλλαμβάνονταν τζαι εκτελούνταν στις προδομένες μάχες, χάριν των συνθημάτων σας αυτών. Ένας ορθός πολιτικός, ορθός λέω, αποκαλεί "Συμπατριώτες-συμπατριώτισσες" τους Ελληνοκύπριους παρευρισκόμενους σε τέτοιου τραγικού είδους κηδείες, τζαι όχι να δείχνει τον νούν του, εκμεταλλευόμενος τον πόνο τζαι την ανωτερότητα των συγγενών.....


    ΥΓ. Εγύρευκα σε στο προαύλιο μετά να σου τα πω κατ'ιδίαν, αλλά ειχες γίνει Λούης, αφού μυρίστηκες που ώρας το κλίμα που θα επικρατούσε, καθώς τα χειροκροτήματα κόπηκαν μαχαίρι στην αναγγέλία συγκεκριμένων πολιτικών τζαι κυβερνώντων που έστειλαν στεφάνια....Απού φύει φύει ελληναρά μου, έτσι;;;;


    Υ.Γ.2 Α! τζαι
    by the way, της τούρκικης εισβολής προηγήθηκε ένα προδοτικό πραξικόπημα πέ της σέκρεταρυ που σου συνέταξε τον "λόγο" σήμερα.....τζαι ευτυχώς που μίλησαν τζαι οι συναδέλφοι του μακαρίτη στις τότε μάχες τζαι αποκατέστησαν τις αλήθκειες...

    Υ.Γ3 Δεν θα μπω στην διαδικασία να σχολιάσω περί έθνους κλπ κλπ, επειδή το ένστικτο μου εν πάντα αλέρτ τζαι ποτέ, μα ποτέ δεν με πρόδωσε για τις προθέσεις κανενός!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η υποθεση της κ. Γιαννάκη φαίνεται να μετατράπηκε, με τις αντιδράσεις της [τζαι των εκ των φαινομένων, υποστηρικτών της], σε υποψία σαν σύμπτωμα διαπλοκής... το οποίο ενισχύεται από ένα είδος άγχους για λογοκρισία από.. τους «υπερασπιστές»..

Επίπεδο γελοιότητας με το συμπάθκειο – τα κοπελλούθκια του Χριστοδουλίδη πρέπει να πηαίνουν σχολείο με κρατική επιχορήγηση;

· Η Γιαννάκη, όπως ήρταν τα πράματα Χριστοδουλίδη, εν εσένα που εκθετει, με το δημοσιογραφικό δίκτυο που φαίνεται να πλάκωσε για να στηρίξει/προωθήσει τουτο που φαινεται σαν συγκάλυψη...