Σπόντες [25 Φεβρουαρίου 2019]


<< ΣΚΑΝΤΑΛΟΚΑΘΑΡΙΣΤΗΣ >>
Όπως λέμε... Οδοκαθαριστής.... Βοθροκαθαριστής..


  • Και ποιοί μαζεύουν τα ακίνητα τα οποία εκποιούν οι δυο τράπεζες που άφησαν [τζαι προφανώς ελέγχουν] οι Χάρης –Αναστασιάδης-Αβέρωφ; …Οι εταιρείες του Σιακόλα, ας πούμε έδωσαν το πρότζεκτ στην Λίμνη, αλλά τζαι σκέφτονται να δώσουν [τωρά γιατί το κάμνουν αφού λοαρκάζουν να το δώσουν, άλλη υπόθεση] το νέο «Έργο»/πύργο/τερατούργημα στην Λεμεσό, στην Τράπεζα Κύπρου. Ταυτόχρονα στα μουλωχτά η Τράπεζα συνάει ακίνητα… Που πάσιν τούτα τα ακίνητα; Κυκλοφορεί [τζαι διασταυρωμένο] ότι παρασκηνιακά με δίκτυα εταιρειών επιφάνειας τζαι συγκάλυψης, υπάρχει μια συσσώρευση ιδιοκτησίας γης που δεν έχει ξαναδεί η Κύπρος από τον 19ο αιώνα, όταν οι εξεγέρσεις των αγροτών, οδήγησαν στην ντε φάκτο αποδοχή της μικρο-ιδιοκτησίας….. Τζαι οι νέο τσιφλικάδες [που θα χρησιμοποιήσουν την γη για να φυτεύουν υπηρεσίες συσσώρευσης κεφαλαίων], είναι .. «η κλίκκα». Έτσι το ακούσαμε σε 3 αναφορές, έτσι το μεταφέρουμε…. :) ..Το λιγότερο που μπορεί να απαιτήσει κανείς [αφού η συσσώρευση γης στις 2 ελεγχόμενες τράπεζες είναι ντε φάκτο γεγονός] είναι η διαφάνεια… Τζαι αφού από την πλειοψηφία των καθεστωτικών ΜΜΕ δεν μπορείς να περιμένεις έρευνα για διαφάνεια [εδώ συγκάλυψαν ότι οι Σιακόλας, Λεπτός κοκ ήταν οι μεγαλο-οφειλέτες μετά το κούρεμα], τότε όσοι έχετε πρόσβαση σε πληροφορίες, you are welcome στο ιντερνέτ… Είναι και αυτό ένα είδος αντίστασης: whistle blowing..


  • Επιφάνεια και βάθος στην προσπάθεια ξεπλύματος του προγράμματος πώλησης διαβατηρίων, στο οποίο εμπλέκεται και η προεδρική οικογένεια: Αφού έκραξε η ΕΕ το κυπριακό πρόγραμμα πώλησης διαβατηρίων [ότι ουσιαστικά διευκόλυνε την φοροαποφυγή κοκ] σαν το πιο επικίνδυνο της Ευρώπης, αποφάσισαν τοπικά να φτιάξουν την επιφάνεια. Έτσι το ξαναλάνσαραν με νέα επιφάνεια/dress code. Και μάλλον αυτοί διέρρευσαν και το ότι το εγκρίνουν «εξειδικευμένες εταιρείες παροχής υπηρεσιών..». Η μια είναι η Henley & Partners. Έλα όμως που η συγκεκριμένη εταιρεία είναι στο μάτι του κυκλώνα κατηγοριών για στήσιμο ύποπτων διαδικασιών παραχώρησης διαβατηρίων.. Άρα; ..Άρα από το προεδρικό, ή όποιοι άλλοι διαρρέουν τέτοια κόλπα δημοσίων σχέσεων, μας λένε ότι θα φτιάξουν ένα πρόγραμμα που θα είναι ύποπτο για σκάνδαλα, αλλά ίσως να ξεπλένεται καλύτερα; ..Τί άλλο να συμπεράνεις παρά.. ξέπλυμα.. και να σκεφτεί κανείς ότι ακόμα δεν εστιάστηκε η διεθνής εικόνα, απλώς περιφέρεται η γνώση, στην προεδρική οικογένεια και τα συμφέροντα της… J



Αυτή η πληροφορία για το νέο σχέδιο της κυβέρνησης, πιθανως την έχουν διαρρεύσει οι του προεδρικού. Ας δούμε τώρα τι λένε στην Μάλτα για τους Henley & Partners:
«Henley and Partners, the private concessionaires awarded a multimillion-euro contract to act as agents of Malta’s cash-for-citizenship scheme, are embroiled in yet another scandal in which a 40-year-old Pakistani national was issued a Grenada diplomatic passport in mysterious circumstances.
The man, Fahad Sultan Ahmed, holds no official diplomatic position at the Grenada High Commission in London, nor does he hold any other portfolio or assignment anywhere for Grenada.
According to various reports, Ahmed is a wealthy Pakistani businessman residing in the UK, by virtue of a visa reportedly obtained for him by Mishcon De Reya, which is the law firm that represents Henley & Partners.
This latest revelation follows allegations earlier this year that Henley and Partners, which plays a major role in promoting Grenada’s citizenship by investment (CBI) programme, was involved in an alleged scheme to obtain a Grenadian diplomatic passport for a Ukrainian businessman, in exchange of a US$1 million payment.»
  • Οι συνέπειες των δικηγορίστικων ρητορικών στο κυπριακό, και της ανακύκλωσης των ψέματων μετα το Κραν Μοντανά: Σε μια χώρα ναυτικά περικυκλωμένη, αναζητούμε ότι νά’ ναι κοιτάσματα φυσικού αερίου για να κρατήσουμε στις περιοχή «μας» τις εταιρείες τουλάχιστον… Στο κυπριακό μετά την ανακύκλωση των ρατσιστικών θέσεων Αναστασιάδη [να αποκλειστεί η συμμετοχή τ/κ σε αποφάσεις έστω και με «1 θετική ψήφο»] στον Πολίτη, και το διαρκές χιούμορ πια για τα ανύπαρκτα «πρακτικά» της 4ης Ιουλίου, αρχισαν οι ανακυκλώσεις για εντάσεις – με ολίγα «Στροβιλια» κοκ.. και, guess what, για την συνάντηση Αναστασιάδη-Ακιντζή. Η στρατηγική του προεδρικού και των οργάνων του στα ΜΜΕ είναι να κερδίσουν χρόνο… Όμως – υπάρχουν και οι συνέπειες… J ..Στο φυσικό αέριο είναι δύσκολο να μην δει κανείς την σκιά του κυπριακού. Μετά από τις διαρροές ή φήμες για «κοίτασμα τύπου Ζορ» το θέαμα υποβαθμίστηκε σε «καλό» και «εμπορεύσιμο» κοίτασμα. Δηλαδή το «καλό» είναι της παρηορκάς; Τζαι το κοίτασμα στο Αφροδίτη που ήταν περισσότερο από «καλό» ακόμα δεν το αξιοποίησε [και μάλλον την υποχρεώνουν να δίνει μέρος του στο Ισραήλ] και θα αξιοποιήσει ένα – με το ζόρι όπως φαίνεται - «καλό»; …Θα δείξει… Αλλά στην γενικότερη παρουσίαση του Φιλελεύθερου [ο οποίος έκανε την σχετική πρωτοσέλιδη αναφορά] υπήρχε μια γενικότερη εκτίμηση των ..θετικών [αφού ίσως το «καλό» ήταν εμφανώς υποβάθμιση από την φαντασίωση του Ζορ] και ανάμεσα στα πιο σημαντικά ήταν ότι η Exxon Mobil και η εταιρεία του Κατάρ θα παρέμειναν στην ΑΟΖ μας. Δηλαδή μεταφρασμένο: ούτε καν η ποσότητα δεν μας νοιάζει πια – στην αβάσταχτη μοναξιά στην οποία έχει πέσει η Κυπριακή Δημοκρατία με την πολιτική Αναστασιάδη κοκ, έχουν φτάσει στο σημείο να φαίνονται ότι εκλιπαρούν τις εταιρείες να μείνουν στην ΑΟΖ; ..Διότι προφανώς καμία υπόσχεση [Ισραήλ, ΗΠΑ κοκ] δεν θα γίνει πραγματικότητα απέναντι στο τουρκικό  ναυτικό. Άρα ας είναι τουλάχιστον οι εταιρείες στα πέριξ. Κάτι θα παίζει σαν εσωτερικό θέαμα έστω..

     
  • Συνέπειες του κυπριακού στο φυσικό αέριο ΙΙ: Δηλαδή τώρα ελπίζουμε σε δικό μας τερματικό υγροποίησης; Τζαι ..οι σύμμαχοι; Οι υποσχέσεις;...Μαλλον ο  πραγματικός φόβος είναι η επανάληψη του επεισοδίου «Σουπιά»… Και αυτό δεν το φοβάται μόνο μια απομονωμένη, στην περιοχή, κυβέρνηση, αλλά και οι εταιρείες ενδεχομένως… Η μήπως περιμένουμε ότι η εταιρεία του Κατάρ θα έρθει σε αντιπαράθεση με την Τουρκια; Λίγη γεωπολιτική των τελευταίων χρόνων, ίσως να βοηθούσε μερικούς στους προγραμματισμούς τους με τα κουβαδάκια στην παραλία.. :) Και η Τουρκία ανακοίνωσε έρευνες και νοτια της Κύπρου… Και φυσικά κανένας δεν λέει τίποτα… Αλλά το πιο γοητευτικό στο κείμενο του Φιλελευθέρου ήταν το εξής:
    «
    Επίσης, ο «Γλαύκος» δημιουργεί πλέον ένα καλό υπόβαθρο, ώστε με πιθανές νέες μικρότερες ή μεγαλύτερες ανακαλύψεις να συμπληρωθεί η κύρια απαίτηση –τις ελάχιστες ποσότητες διαθέσιμου φυσικού αερίου– για δημιουργία τερματικού υγροποίησης στην Κύπρο.» http://www.philenews.com/oikonomia/kypros/article/660236 ....

    Δηλαδή: τώρα ξεχάσαμε τον
    Eastmed και με το κουβαδάκια μας θα μαζεύουμε λίγο φυσικό αέριο από εδώ λίγο από εκεί, και θα κάνουμε. .τερματικό για υγροποίηση; Καλά αυτό δεν ήταν ο στόχος ο οποίος ακυρώθηκε για να γίνουν οι διορισμοί της κυβέρνησης και του Αβέρωφ ώστε να ελέγχουν το πρόγραμμα; Και αυτό με το τερματικό δεν μας το θύμισε και ο Αιγύπτιος υπουργός πριν λίγες μέρες – ότι έχουν και εκείνοι τερματικό. Και εκείνους τους υποσχεθήκαμε όπως και για τον East Med αλλά, όπως πάμε μάλλον θα μείνουμε με το κουβαδάκι.. και τους συμμάχους να θέλουν μέρισμα από όσο φυσικό αέριο βρούμε, ή μας αφήσουν να βγάλουμε… Αυτά για τις συνέπειες μιας εξωτερικής πολιτικής που ανακύκλωνε παιδιάστικες φαντασιώσεις της δεκαετίας του 1960, ότι η πλήρης και απόλυτα δουλοπρεπής υποταγή στα δυτικά συμφέροντα θα.. ήταν η καλύτερη λύση [για οτιδήποτε].. Και αυτήν την ανοησία την πίστευαν μερικοί ακόμα και μετά το καλοκαίρι του 1974, όταν οι ιδεολογικοί τους προγονοί παρέδωσαν την Κύπρο ολοκληρωτικά στο ΝΑΤΟ στις 15 Ιουλίου και έκανε περίπατο μετά ο τουρκικός στρατός [του ΝΑΤΟ]… J Κάπως έτσι και σήμερα με το φυσικό αέριο: όταν δεν κατανοείς τις συνέπειες, τότε το παίζεις αγενής [και γελοιοποιησαι στα μάτια όλων] στο Κραν Μοντανά, και τώρα εισπράττει η χώρα στην οποία επιβλήθηκες μέσω των ΜΜΕ, τις συνέπειες με διεθνή αδιαφορία…


  • Απρόσμενες συνέπειες και στο χαλούμι: για να θυμόμαστε ότι ούτε δυτικά είναι εύκολα τα πραγματα με την προσπάθεια επιβολής του μονο-κοινοτικού καθεστώτος έκτακτης ανάγκης…. Στα μέσα της εβδομάδας μάθαμε ότι χάθηκε το χαλούμι και μέσω ΕΕ. Όβερ. Μας απειλεί η Ευρώπη για το χαλούμι μέσω η λόγω κυπριακού. Άντε πάλι το Κραν Μοντανά… J.. Το χαλούμι κόλλησε γιατί διεκδικούν τζαι οι τ/κ. Έγινε μια αρχική συμφωνία με φόντο τις συνομιλίες. Τώρα που σταμάτησαν; Μπορεί οι ε/κ να είχαν ένα είδος μονοπωλίου κρατικής εξουσίας το οποίο σπαταλά σαν μεθυσμένος gambler ο Johnny walker, αλλά από το 2004 και με ιλιγγιώδεις ρυθμούς μετά το ναυάγιο, ελέω Αναστασιάδη [για τους διεθνείς παίκτες είπαμε] στο Κραν Μοντανά, οι τ/κ είναι πια αποφασιστικός παίκτης και θα τον νοιώσουν οδυνηρά μερικοί με μονοπωλιακές φαντασιώσεις «έκτακτης ανάγκης»… J ..Τζαι ο Ανάστος διαρρέει ότι έστειλε επιστολή στο Γιούνγκερ. Τζαι θα τον.. φοβηθούν;.. :)
20 Φεβρουαρίου 2019. «Επιστολή προς τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνγκερ, απέστειλε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, όπως πληροφορείται ο “Φ” σε μια προσπάθεια να ξεμπλοκάρει το θέμα του φακέλου του χαλλουμιού και να προχωρήσει η κατοχύρωση του προϊόντος ως Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης. Σημειώνεται ότι η Κομισιόν δημοσίευσε την αίτηση καταχώρισης της ονομασίας χαλούμι στις 28 Ιουλίου 2015 και από τότε το θέμα παραμένει σε εκκρεμότητα. Η αίτηση κατατέθηκε στις 9 Ιουλίου 2014.  Η αίτηση έχει μπλοκάρει στις Βρυξέλλες λόγω της διασύνδεσής του με τον κανονισμό της Πράσινης Γραμμής για σκοπούς ελέγχου της εμπορίας των προϊόντων που θα παράγονται στα κατεχόμενα και το κυπριακό πρόβλημα. Λίγες ημέρες πριν τη δημοσίευση της αίτησης στην Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συγκεκριμένα στις 16 Ιουλίου 2015, εκδόθηκε κοινή συναντίληψη από το Γραφείο του Προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ως αποτέλεσμα της συμφωνίας που επιτεύχθηκε στη συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.”  http://www.philenews.com/koinonia/eidiseis/article/659071

  • Και τί πειθήνια εφημερίδα αυτός ο Πολίτης: μετά την αμίμητη συνέντευξη όπου κατάπιαν αμάσητο τον ρατσισμό να θέλει ο Αναστασιάδης να αποφασίζουν οι ε/κ [σαν μοναδικοί εκπρόσωποι των «κυπρίων»] με την ΕΕ για θέματα όπως οι αγωγοί φυσικού αερίου, αυτήν την εβδομάδα συνεχίστηκε η αποπειρα «ομαλοποιησης» των υπεκφυγων Αναστασιαδη.
    Στο πρωτοσέλιδο τίτλο της Κυριακής, η εφημερίδα αποφάσισε ότι τελικά «συμφωνούν» [δηλαλη και ο Ακκιντιζη] για αποκεντρωμένη [μπλα μπλα] απλώς διαφωνούν στην αφετηρία…
    J ..Δηλαδή δεν συμφωνούν [εδώ δεν συμφώνησε κανένας ε/κ ηγέτης/κόμμα πλην του κόμματος του Αναστασιάδη] αλλά είπαμε, ο Πολίτης είναι σε μια τέτοια κατάσταση που αν ο Johnny Walker αναφωνήσει σε φαντασίωση αλκοόλ ότι η ήλιος ανατέλλει από την Δύση, τότε θα το λανσάρουν πειθήνια σαν «προβληματισμό του προέδρου».. :)

    Οπότε έτσι και με την «αποκεντρωμένη» υπεκφυγή του Αναστασιάδη που φαίνεται εμφανώς ότι είναι προσπάθεια του Ανάστου να δημιουργήσει συνθήκες  για κωλοβαρεμα. Έτσι λοιπόν η αφετηρία του Αναστασιάδη κωδικοποιηται πρωτοσελιδα ότι έχει σαν στόχο την «λειτουργικότητα». Τώρα τί σόϊ λειτουργικότητα είναι αυτή που αποκλείει την μια κοινότητα από τις αποφάσεις – την έστω και «1 [μια] θετικη ψήφο»- μόνο ο Πολίτης και η υπακοή του μπορούν να ερμηνεύσουν. Αντίθετα η «αφετηρία» του Ακιντζή, σύμφωνα με την εκδοχή του πρωτοσέλιδου, είναι «ενίσχυση της πολιτικής ισότητας» για τα συμφεροντα των τ/κ. Δηλαδή, όπως θα το ελεγε ενας απορριπτικος: ο κακός «Τούρκος» θέλει και άλλα για την ισότητα, ενώ ο καλος
    Johnny Walker θέλει την «λειτουργικότητα». Τουλάχιστον στον Φιλελεύθερο, έχεις ένα σταθερό βιολί.

    Η περίπτωση του Πολίτη αντίθετα είναι χρήσιμη και σαν μελέτη μορφών χειραγώγησης. Το σκηνικο φαινεται καπως ετσι: αρχικα κατασκεύασε μια εικόνα [υποτιθεται υπέρ της λύσης – για να βοηθήσει, όπως αποδεικτηκε πρακτικα, τον υποψήφιο της να γίνει πρόεδρος] και τώρα προσπαθεί να ξεπλύνει τον πρόεδρο που έκλεξε στο ακροατήριο που παραπλάνησε για τις προθεσεις του… Και φαίνεται να προσπαθεί να ρυμουλκήσει κάπως και το ακροατήριο. Ότι έχει μείνει τέλος πάντων…


    Ιδού λοιπόν οι χρήσεις της ενασχόλησης με ένα έντυπο τοσο πληκτικά προβλέψιμο πια. Το πως μπορεί να περιγραφεί το άσπρο σαν μαύρο είναι μέρος του αναλυτικού σκηνικού…
    J Και αν θέλει να δει κανείς και την συγκριτική κατάσταση, η Αλήθεια του ιστορικού Κληριδισμού, απλώς φαίνεται να ελπίζει σε επιστροφή Λουτ. Αυτό ελεγε ο τιτλος της την ιδια Κυριακη. Ελπίζει σε συνομιλίες –  άλλοι φαίνονται να προσπαθούσαν να λανσάρουν τις υπεκφυγές του Ανάστου…. :)


  • Μια ανάσα για τον Ανάστο, και μετά και πάλι η πραγματικότητα: μάλλον δεν γλυτώνεις τις συνέπειες. Ίσως ούτε και τον Ακιντζί… J ..Μια πρώτη δημοσκόπηση από την τουρκοκυπριακή κοινότητα δίνει ένα κάποιο προβάδισμα στο ηγέτη της τ/κ δεξιάς και στον Οζερσάϊ. Οπότε ο Αναστασιάδης και τα όργανα ξεπλύματος του μπορούν να νοιώσουν μια συγκρατημένη αισιοδοξία ότι θα απαλλαγούν από τον Ακιντζί… Βέβαια και η τ/κ δεξιά και ο Οζερσάϊ θα ζητήσουν, όχι απλώς διαχωρισμό, αλλά και εξτρά μπόνους. Αλλά ο Αναστασιάδης και οι ημέτεροι του, βασικά θέλουν κωλοβάρεμα… Διότι πως θα πουλήσουν αυτά που θέλει η τ/κ δεξιά -  διχοτόμηση [ξεπούλημα της βορειας Κύπρου δηλαδή], αποδοχή τουρκικής πλειοψηφίας στην Κύπρο [αυτό θα είναι το μαθηματικά σίγουρο αποτέλεσμα μετα από όποιας μορφής δυο κρατών, αποκεντρωμένης μπλα μπλα] κοκ; Και αν η δεξιά μας, και τα όργανα της, δεν φημίζονται για την κατανόηση των συνέπειων από την εμμονή τους στην διακυβέρνηση με φόντο την ημετεροκρατία και την αρπαχτη διάφορων ειδών, το πρόβλημα του μέλλοντος [τί θα γίνει η Κύπρος με την πρακτική τους – που θα φέρει μια οργή ανάλογη του 74 τελικά] δεν είναι το μόνο αρνητικό, δυστυχώς, για αυτούς… Προηγούνται μεν δεξιός και Οζερσάϊ αλλά ακολουθεί από κοντά ο ηγέτης του αριστερού κόμματος, και πιο πίσω ο Ακιντζί, και πιο πίσω η Σιμπέλ, επίσης αριστερή… Το συμπέρασμα της πεντάδας είναι ότι η αριστερά μπορεί να κερδίσει και πάλι τις εκλογές… Και ωιμέ… Πως θα φακκά πόρτες ο Ανάστος και πως θα γράφουν για αυτόν τα κωμικά περί «ηγέτη» και «τσεκ ματ», οι πρόθυμοι;… Που ελάλεν τζαι το Βασίλης Μιχαηλίδης:
«το νιν άνταν να τρωει την γην, τρώει την γην θαρκέται,
μα πάντα τζήνον τρώεται
τζαι τζήνον καταλλιέται»..
Η ε/κ εθνικοφροσύνη [συμπεριλαμβανομένων πια και φιλελεδων που έφαγαν αρκετά για να ανήκουν στο κλαμπ] αν δει κάπως το ιστορικό της παρελθόν με φόντο τους στίχους του Μιχαηλίδη, ίσως καταλάβει την σοφία του κυπριακού στίχου – για τα στάδια των μεταλλάξεων της… Περαστικά..


  • We shall overcome: ένα ιστορικό φόντο αισιοδοξίας για την σύγκλιση εσωτερικών αντιστάσεων και εξωτερικών πλαισίων, απέναντι στην προσπάθεια του βαθέως κατεστημένου να ξεπουλήσει την Κύπρο, σε μορφή νέο-αποικίας ή να την διατηρήσει διαιρεμένη για να κυβερνά το βαθύ κατεστημένο της διαπλοκής.
    Με το κυπριακό μπλοκαρισμένο [διότι είναι σαφές ότι ο Ανάστος αναζητά τρόπους υπεκφυγών και αποφυγής της διαδικασίας – με την στηριξη των εξαρτώμενων ΜΜΕ], το ερώτημα είναι τί μπορεί να γίνει; …Ιστορικά η Κύπρος δεν μετατράπηκε σε αποικία ξανά [των Βρετανίας – Ελλάδας-Τουρκίας όπως προνοούσε το σχέδιο Άτσεσον και, όπως φαινόταν, ήταν και στο σχέδιο το πραξικοπήματος-εισβολής του 1974] ούτε διχοτομήθηκε νομικά, ακριβώς γιατί υπήρχε μια, σχεδόν αόρατη, συμμαχία κινήσεων από τα κάτω στο εσωτερικό και εξωτερικών δεδομένων… Το σενάριο του 1974 θα ήταν ομαλό, αν δεν υπήρχε αντίσταση και στο πραξικόπημα και στην εισβολή: αν η επιβολή του ελληνικού και του τουρκικού κράτους γινόταν μέσα από μια τραγωδία ανάλογη της μικρασιάτικης χωρίς να μπορούν οι Κύπριοι [όπως δεν μπορούσαν και οι Μικρασιάτες το 1922] να αρθρώσουν δικό τους λόγο... Τελικά όμως η Κυπριακή Δημοκρατία, παρά την εσωτερική της υπολειτουργία πριν το 1974 με βάση τις παρεμβάσεις των εθνικών γειτονικών κρατών, είχε μια κατοχύρωση στον ΟΗΕ. Και έτσι η τοπική αντίσταση, αλλά και η διεθνής αναγνώριση, οδήγησαν σε ένα πάγωμα της τραγωδίας αντί στην ολοκλήρωση της με μετατροπή του νησιού-χώρας σε τριπλή αποικία.

    Το επόμενο σενάριο προωθούμενο από φιγούρες όπως ο Δούντας, αλλά και τοπικά ορφανά της ακροδεξιάς, και όχι μόνο, ήταν η παγοποίηση του διαχωρισμού. Το πάλεψε ο Ντενκτάς στο βορρά και οι εθνικόφρονες με τους απορριπτικούς συμμάχους τους στο Κέντρο στο νότο – και οι δυο ήθελαν διαχείριση της τοπικής εξουσίας χωρίς Άλλους. Αλλά και πάλι η διπλή εσωτερική και εξωτερική κίνηση οδήγησε σε ναυάγιο την φαντασίωση του μόνιμου διαχωρισμού… Την δεκαετία του 1990, μετά το ρήγμα της περιόδου του Βασιλείου, άρχισε μια διαδικασία διάβρωσης του τείχους – παρά το εθνικιστικό κλίμα της περιόδου Κληρίδη – η οποία ολοκληρώθηκε με το άνοιγμα των οδοφραγμάτων το 2003, και την μαζική κίνηση εκείνης της άνοιξης που μετέτρεψε ένα θεσμικό γεγονός, σε λαϊκή ντε φάκτο πραγματικότητα. Το τείχος υπονομεύτηκε, αυτήν την φορά με φόντο εξωτερικά, την ΕΕ… Και όταν οι ε/κ προσπάθησαν να υφαρπάξουν ξανά τα όποια οφέλη της Κυπριακής Δημοκρατίας [όπως με το καθεστώς έκτακτης ανάγκης της δεκαετίας του 1960] από την ΕΕ, οι ευρωπαίοι επέβαλαν τους κανονισμούς της πράσινης γραμμής, δημιουργώντας ένα θεσμικό πλαίσιο ντε φάκτο επανένωσης, όπως η αναγνώριση της ανεξαρτησίας από τον ΟΗΕ δημιούργησε την άμυνα ενάντια στις προσπάθειες επιστροφής σε μορφή αποικίας πριν το 1980.

    Είναι σε αυτό ακριβώς το πλαίσιο που είμαστε σήμερα: από την μια η ΕΕ δεν φαίνεται να έχει καμία διάθεση να ευκολύνει την υφαρπαγή μορφών εξουσίας από τους ε/κ, ενώ η εμπλοκή του ΟΗΕ στην διαδικασία από το σχέδιο Αννάν στο σχέδιο/πλαίσιο Γκουτέρες, καθορίζει ένα εξωτερικό πλαίσιο λειτουργίας, στο οποίο θα βασίζεται και η εσωτερική δυναμική της λύσης – διευρύνοντας τα όρια… Σε αυτό το πλαίσιο η κυβέρνηση Αναστασιάδη θα πρέπει να ειδωθεί σαν ένα είδος κωμικής πια [παρα τραγικής – τραγική ήταν η δεξιά/ακροδεξιά πριν το 74 τζαι οι φαντασιώσεις καρεκλών που την έδερναν] επανάληψης, και
    grotesque προβολής της διαπλοκής εθνικών/εθνικιστικών κοκ συνθημάτων και ρητορικών με την προσπάθεια υφαρπαγής εξουσιών, και της εικόνας ενός καθεστώτος διάχυτης διαπλοκής. Η προσπάθεια δαιμονοποιήσης των τ/κ είναι απλά ένας μηχανισμός που επαναλαμβάνεται στο εσωτερικό της ε/κ κοινότητας με στόχο πάντα τον έλεγχο της εξουσίας από ένα βαθύ κατεστημένο που πάει πίσω στο 1948.. Αλλά συναντά μονίμως την πραγματικότητα – των εσωτερικών αντιστάσεων και των εξωτερικών δεδομένων…





  •          Και για το ΓΕΣΥ, αν τα καταφέρουμε, θα είναι μια νίκη ανάλογη του ιστορικού We shall overcome με φόντο τα κατεστημένα που παρατάχθηκαν απέναντι του – και το γεγονός ότι είναι στην εξουσία μια κυβέρνηση που λίγο πολύ μας είπε και με τον πρόεδρο και τον ηγέτη του κυβερνώντος κόμματος ότι θα το ήθελε.. αλλιώς.. Για τα συμφέροντα των άλλων προφανώς.. :) Αλλά κοντεύκει ο τζαιρός τζαι είμαστε ακόμα δαμαί με το μονο-ασφαλιστικό που θέλει η κοινωνία και το οποίο στήριξε η «κοινωνική συμμαχία». Θα δείξει...




  • Οι γιατροί για την κοινωνία: «Η πορεία που ακολουθεί το Συμβούλιο Ιατρικού Σώματος, χειραγωγείται από μεγάλα συμφέρονται και από πολιτικές ξένες προς την ιατρική και ιπποκρατική ηθική και οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στη διάσπαση του ιατρικού κόσμου», σημειώνει μεταξύ άλλων ο Δρ. Άλκης Παπαδούρης, ο οποίος υποδεικνύει παράλληλα πως μια ενδεχόμενη αποτυχία του ΓΕΣΥ, θα βαραίνει σε πολύ μεγάλο βαθμό το Συμβούλιο Ιατρικού Σώματος με την πολιτική που ακολουθεί.
…. επιστολή-κόλαφος που απέστειλε χθες ο παιδίατρος Δρ. Άλκης Παπαδούρης, προς το Συμβούλιο του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), με την οποία κοινοποιεί την απόφασή του να παραιτηθεί από μέλος του Συμβουλίου Ιατρικού Σώματος(ΣΙΣ).
 «Η πορεία που ακολουθεί το Συμβούλιο Ιατρικού Σώματος, χειραγωγείται από μεγάλα συμφέρονται και από πολιτικές ξένες προς την ιατρική και ιπποκρατική ηθική και οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στη διάσπαση του ιατρικού κόσμου», σημειώνει μεταξύ άλλων ο Δρ. Άλκης Παπαδούρης, ο οποίος υποδεικνύει παράλληλα πως μια ενδεχόμενη αποτυχία του ΓΕΣΥ, θα βαραίνει σε πολύ μεγάλο βαθμό το Συμβούλιο Ιατρικού Σώματος με την πολιτική που ακολουθεί. http://www.reporter.com.cy/local-news/article/460394/-xegmnose-tin-igsia-toy-paggyprioy-iatrikoy-syllogy-o-dr-papadoyris?fbclid=IwAR2Whv8mR7q4NXNzAyc7hP7B-Hw5KByAc7vPogtiYca270WYVAETewwRRLU


  • Η υστερία για «βιασμό βρέφους» [5 μηνών παρακαλώ..] κοκ, μπορεί να είναι χρήσιμη για την κοινωνία αν μπορέσουμε να μάθουμε κάτι – την ανάγκη να υπάρχει μια αναγκαία τάση σκεπτικισμού [σαν μορφή προσωπικής άμυνας της αξιοπρέπειας του νου μας – που λέει και μια φίλη] … Ιδιαίτερα  με τις ανάγκες θεαμάτων από το ευρύτερο κλίμα… Το ότι μπορεί να υπήρχε και ένα ρατσιστικό υπόβαθρο στην υστερία είναι επίσης πιθανόν… Αλλά η αναπαραγωγή χωρίς καν την στοιχειώδη σκέψη - σκεπτικισμό: «Μα τί εννοεί; Πώς γίνεται; Ποιά η απόδειξη κοκ;» είναι μια συνταγή υποταγής στο θέαμα… Ετσι συγκαλύπτονταν τα σκάνδαλα με την σκανδαλολογία που λειτουργουσε σαν μετατόπιση [ετσι προσπάθησαν να συγκαλυφθούν οι των τράπεζων μέσω των ΜΜΕ τους], ετσι στήνονταν και στηνονται από μερικά ΜΜΕ δίκες δια του πρωτοσέλιδου, έτσι δαιμονοποιείται η αλήθεια και άτομα από αυτούς που θέλουν να λογοκρίνουν… Και όταν μερικοί «αρμόδιοι» εμπλέκονται στην κατασκευή αυτών των υστεριών, θα πρέπει επίσης να υπάρχει και μια εξήγηση - για να κατανοήσουν και οι «όποιοι αρμόδιοι» ότι η κατασκευή θεάματος δεν είναι δωρεάν «15 λεπτά δημοσιότητας» σε βάρος όποιου λάχει.. Και γενικότερα ο σκεπτικισμός σαφώς θα πρέπει να πιάσει και τους αρμόδιους [σαν φορείς μορφών εξουσίας] και τις δηλώσεις τους…



  • Ο υπουργός, τα ενοίκια και η ιδιοκτήτη κατοικία – ή δώστε ένα καθρέφτη στον Χ. Γεωργιάδη. Ο Χάρης Γεωργιάδης φαινόταν από την αρχή ότι ήταν μια μετριότητα, η οποία αναρριχήθηκε με βάση την κομματική ταύτιση και τα οικογενειακά δίκτυα, όπως γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις. Το ότι μια από τις πρώτες του κινήσεις σαν υπουργου ήταν να ακυρώσει έρευνα για παρατυπίες του πατερα του, ήταν εκφραστικό. Το ότι ήταν τόσο πειθήνιος με την τρόικα – ακόμα και το body language φαινόταν να δείχνει την εσωτερική του ανασφάλεια – ήταν επίσης εκφραστικό. Φαινόταν να του αρέσει να του λένε τι να κάνει αυτοι που βίωνε σαν ανωτέρους του.. Το ότι εσωτερικα, όπως είδαμε, αλλά και όπως αποκαλύφθηκε κραυγαλέα με τις καταθέσεις για τον Συνεργατισμό, διόριζε φίλους, συμμαθητές κοκ, απλώς επιβεβαιώνει τα πιο πάνω… Ένα παιδί ημέτερων ευαισθησιών που αφού πρόβαλε την υποταγή στους ξένους, ήθελε να το παίζει κάπως σαν εξουσία που μοιράζει καρέκλες στο εσωτερικό. Ενδιαφέρον ψυχαναλυτικό σύνδρομο… J

    Αλλά να αμολά μετά από τόσα χρονιά μια τέτοια βαρέλα; Για την άνοδο των ενοικίων, είπε, φταίει το γεγονός ότι οι νέοι δεν κτίζουν σπίτια, αλλά νοικιάζουν… Πραγματικά απορείς με την αφέλεια – δηλαδή, δυσκολεύεται πολύ, να καταλάβει [ή το υποσυνείδητο του αρνείται να δει την ευθύνη;] ότι οι νέοι άνθρωποι με το καθεστώς παγώματος μισθών και το καθεστώς
    part time εργασίας της Ζέτας, δεν έχουν πια την δυνατότητα να κτίζουν δικό τους σπίτι; …Και η σύγκριση της κατάστασης στην οποία βρίσκεται σήμερα η νεολαία με το άγχος της κυβέρνησης να πουλά διαβατήρια για να πλουτίζουν δικηγορικά γραφεία και εταιρείες developers, όπως του γαμπρού, είναι από μόνο του ένας καθρέφτης μιας κοινωνίας στην οποία η ταξική ανισότητα συμβαδίζει με την όλο και πιο διαφανη εικόνα συμπτωμάτων διαπλοκής και ημετεροκρατίας και δημιουργίας δικτύων εξυπηρετήσεων. Ξέρει ο κ. Χ. Γεωργιάδης ότι αυτός ο καθρέφτης θα είναι η εικόνα της εποχής. Ίσως για αυτό κάνει ότι δεν καταλαβαίνει …Αλλά η εικόνα δεν θα φύγει όσο και να κλείνει τα μάτια του.. :)


  • Και ένα εξαιρετικό στην αιχμή του σχόλιο για την ατάκα του Χάρη Γεωργιάδη για την άνοδο των ενοικίων: μερικές φορές όταν μιλά κάποιος, είναι χρήσιμο Χάρη, να βλέπει και που κατοικει ο ίδιος… Γυάλινα σπίτια..:)
Μαρίνα Σαββα: "Η άνοδος των ενοικίων στην Λεμεσό έχει να κάνει κυρίως με την νοοτροπία των νέων ζευγαριών που πλέον προτιμούν να ενοικιάζουν παρά να αγοράζουν ....Οι πύργοι συνέχισε δεν έχουν καμιά σχέση με το Εν λόγω θέμα".
Χάρης Γεωργιάδης 2019μ. Χ.
Υπουργός Οικονομικών-
Peaky Blinder
Μπράβο κ. Υπουργέ! Καιρός ήταν να τα χώσει κάποιος σε αυτά τα τσογλάνια για τη νοοτροπία που έχουν να αρνούνται πεισματικά να ρίξουν εκει πέρα 4-5 εκατομμύρια στην τσέπη του προεδρικού γαμπρού η άλλου επιφανούς developer για να αγοράσουν 70 τμ. Καιρός ήταν να τα ακούσουν αυτοι οι απαράδεκτοι τύποι που επιμένουν αντί να παν σε ένα τοκογλύφο να δανειστούν και να τα σκάσουν επιμένουν οι βιτσιόζοι να ενοικιάζουν ένα γουμά για 600 ευρώ. Ευτυχώς που είστε και εσείς να βάλετε τα πράγματα στη θέση τους.



  •  Κυκλοφορεί πια σαν bittersweet φράση: «Δουλεύκουμεν για τις τράπεζες» [εννοώντας ότι δουλεύκει ο κόσμος για να πληρώνει τους τόκους και τα δάνεια], και κυοφορείται η φράση: «Ζούμε στα διαμερίσματα των developers των τράπεζων»… Ο Χάρης και η άγνοια του ή ο φόβος να δει την πραγματικότητα: Αν θέλει ο υπουργός να μάθει και λίγα οικονομικά πέρα από το να πετάει ατάκες, ίσως να ηταν καλά να δει,  τα επιτόκια των τραπεζων, τους μισθούς [για να έχει μια εικόνα τί σημαίνει χρηματοδότηση νέας οικίας], και τις επιπτώσεις των δανειων [εξυπηρετούμενων και μη εξυπηρετούμενων]… Όταν οι τράπεζες στοιβάζουν ακίνητα και απαιτούν να τα πάρουν κενά χωρίς οτιδήποτε μέσα, τότε τί να σημαίνει άραγε Χάρη; Μήπως οι οργανισμοί τους οποίους η κυβέρνηση σου εξυπηρέτησε με τόσο πάθος, όσο και εσύ ήσουν πειθήνιος στην τρόικα, οδηγούν ουσιαστικά σε άνοδο των ενοικίων αφού στην οικονομία δεν υπάρχουν χρήματα [από μισθούς ή χαμηλότοκα δάνεια] για να στηριχθεί η οικοδόμηση ιδιοκτήτης κατοικίας, ενώ οι τράπεζες και οι developers φτιάχνουν ένα πλαίσιο ανόδου των ενοικίων [με φόντο και τους ξένους που έχουν λεφτά];…


  • Και για να μην ξεχνάμε το κομβικό σημείο της διασταύρωσης συμφερόντων: «23,0000 υποθέσεις της ΤΚ και να μην τον ελέγχει ο φόρος δειγματοληπτικά έστω; Μιλώ για τον Πολυβίου
    Alpha Plan


  • Ένα τεστ για το Εφετείο… Μια σύγκλιση συμφερόντων αλλά και αποκαλυπτικών δυναμικών: η έφεση του Πολίτη, ο Πολυβίου στο Εφετείο [και οι συγκρούσεις συμφερόντων], η δαιμονοποίηση της Λοϊζίδου [και η υπεράσπιση του δικαιώματος στην προσωπικότητα], και τα δικηγορικά γραφεία που θα ήθελαν ενδεχομένως να κρίνουν δίκες μέσω πρωτοσέλιδων..
    Από ότι ακούσαμε επιβεβαιώθηκε ότι στην έφεση της επιχείρησης «Πολίτης» ενάντια στην απόφαση που δικαίωνε την κ. Ελένη Λοϊζίδου για την δημοσιοποίηση των ημέηλς της [και την δαιμονοποίησή της] θα εμφανιστεί σαν δικηγόρος ο Π. Πολυβίου… Τί χαριτωμένη σύγκλιση…
    J Θυμίζουμε ότι η υπόθεση φάνηκε να ξεκινά [και σαν χρονική συγκυρία] από τα συμφέροντα του κ. Browder - Αμερικανού επενδυτή ο οποίος δεν θέλει να δοθούν στις ρωσικές αρχές στοιχεία για τα συμφέροντα του από τις κυπριακές αρχές. Οι ρωσικές αρχές διερευνούν πιθανές οικονομικές ατασθαλίες. Οπότε ενώ η υπόθεση ήταν στα δικαστήρια, ξαφνικά ο Πολίτης άρπαξε τα στοιχεία υποκλοπής ημέηλ της κ. Λοϊζίδου και εξαπέλυσε μια εκστρατεία εναντίον της – η κ. Λοϊζίδου ήταν η εκπρόσωπος της εισαγγελίας στην δίκη για τον Browder. O στόχος του Πολίτη φαινόταν να ήταν να διασύρει την κ. Λοϊζίδου και να εμφανίσει την εισαγγελία σαν «όργανο της Ρωσίας» - κάνοντας πονηρούλικα ότι ξεχνά ότι η εισαγγελία έχει νομική υποχρέωση να προβάλει τις θέσεις της εισαγγελίας άλλης χωράς που ζητά κάτι από κυπριακό δικαστήριο. Ο Πολίτης πουλούσε δαιμονοποίηση ουσιαστικά χωρίς να αναφέρει ξεκάθαρα το background των συμφερόντων Browder… Έμοιαζε σαν μια προσπάθεια να κερδηθεί μια δίκη με πρωτοσέλιδες δαιμονοποιήσεις ενάντια σε μια εισαγγελέα την οποία δεν μπορούσαν ενδεχομένως, κάποιοι, να κερδίσουν στα δικαστήρια. Η κ. Λοϊζίδου κατέφυγε στα δικαστήρια και εξασφάλισε μια σημαντική δικαστική απόφαση υπέρ του «δικαιώματος στην προσωπικότητα». Απαγορεύοντας ουσιαστικά την δημοσίευση περαιτέρω ημέηλς και ανάλογης δαιμονοποίησης. Τώρα στο Εφετείο θα εμφανιστεί λοιπόν και ο Πολυβίου εκ μέρους του Πολίτη. Ο δικηγόρος της Τράπεζας Κύπρου βρέθηκε πρόσφατα στο ίδιο στρατόπεδο με την επιχείρηση Πολίτης μετά τις αποκαλύψεις για τις συγγένειες [με δικαστές του Ανώτατου] στο δικηγορικό γραφείο Πολυβίου, αλλά ανάλογες συγγένειες της αρχισυνταξίας του Πολίτη. Και είχαμε, στον Πολίτη, και κείμενα στήριξης, μπορεί να πει κάποιος, των θέσεων που έκφραζε ο Πολυβίου. Οπότε έχουμε μια τριπλή σκηνή:
1. Μια προσπάθεια να ακυρωθεί η ιστορική απόφαση για το «δικαίωμα στην προσωπικότητα», η οποία προστατεύει το άτομο από την δαιμονοποίηση μέσω της παραβίασης προσωπικών δεδομένων.

2. Μια προσπάθεια να επιτραπεί σε ΜΜΕ [τον Πολίτη] να στήνει θεάματα σε βάρος εισαγγελέα – με ντε φάκτο επίδραση στην δίκη για τα συμφέροντα Browder. Και εδώ φαίνεται να υπάρχει μια ευρύτερη σύγκλιση συμφερόντων, χωρίς κατ’ ανάγκη τυπική συμφωνία μεταξύ τους,  δικηγορικών γραφείων που υπερασπίζονται συμφερόντων όσων δεν θέλουν να διερευνώνται οι πρακτικές τους στην Ρωσία από τις ρωσικές αρχές. Και αυτό αφορά και το δικηγορικό γραφείο Πουργουρίδη που εκπροσωπούσε τον κ. Browder, αλλά ίσως και το δικηγορικό γραφείο Νεοκλέους και άλλους που εκπροσωπούν συμφέροντα που θα ήθελαν να χρησιμοποιούν την Κύπρο σαν χώρο για αποφάσεις που θα επικαλούνται μετά [ανάλογη ήταν και η υπόθεση Providencia στην οποία εμπλέκονταν και Νεοκλέους και Ρίκκος].

3. Το ποιοί θα είναι στο Εφετείο και τί απόφαση θα πάρουν [με φόντο πια και την όποια ενδεχομένη σύγκρουση συμφερόντων]  θα είναι πολύ ενδιαφέρον και ίσως και αποκαλυπτικό για την επιρροή [ή όχι] του κ. Πολυβίου, με δεδομένο ότι από ότι μάθαμε το Εφετείο είχε ήδη μια απόφαση στην οποία τάχθηκε υπέρ του Πολίτη, χωρίς ο κ. Νικολάτος να αποκαλύψει την σχέση συγγένειας με τον αρχισυντάκτη του Πολίτη [υπόθεση Παπασσάβα], ενώ ο κ. Πολυβίου ελέγχεται για αποφάσεις [και του Εφετείου] οι οποίες διευκολύναν πελάτη του [τον κ. Ηλιάδη] και για τις οποίες υπάρχουν υπόνοιες για σύγκρουση συμφερόντων δικαστών [όπως αναφέρθηκε στην επιστολή Ν. Κληρίδη].



  • Ο Πολυβίου στο Εφετείο για τον Πολίτη, φαίνεται πάντως να εκφράζει μια συμμαχία συμφερόντων, πέρα από την επαγγελματική σχέση δικηγόρου-πελάτη. Τώρα τί ακριβώς εκπροσωπεί ο Πολυβίου θα το δούμε – ένα μέρος της δικαστικής του στρατηγικής φαίνεται να είναι εστιασμένο στα διαδικαστικά. Να κερδίζει κάποιος όχι με βάση ζητήματα δίκαιου αλλά διαδικασίας. Θα δούμε πως θα το παίξει. Το άλλο αφορά τον ογκόλιθο πια στο σαλόνι της υποτιθέμενης κυπριακής δικαιοσύνης. Οι σχέσεις του κ. Πολυβίου μέσω της εργοδότηση συγγενών δικαστών του Ανώτατου, αλλά και του ρολου του κ. Πολυβίου σαν δικηγόρου της Τράπεζας Κύπρου… Αναπόφευκτα πια αυτή η δίκη για καλύπτεται και από αυτήν την διάσταση/αύρα. Θα δείξει..


  • Photios kouzoupis:
Ποιός ειπε αυτές τες ιστορικές φράσεις όταν ήταν σε δύσκολη θέση?:
"Το οποίο Ανώτατο λοιδορείτε στις εφημερίδες"
"Είναι μπολσεβίκοι γιατί δεν πιστεύουν στην αλήθεια"
"Έριξε όλους τους νεαρούς μπολσεβίκους επάνω μου.. για να με καταστρέψουν"
''
Aν δε γνώριζε όφειλε να γνωρίζει''
ΥΓ: Ένας είναι ο εχθρός, ο μπολσεβικισμός!!



  • Περί Πόλυ Πολυβίου και των θεαμάτων των ΜΜΕ: μερικές ερωτήσεις που ίσως να ήταν καλό να δοκίμαζαν να αρθρώσουν μερικά Μέσα και θα ηταν ενδιαφερον αν ο κ. Πολυβιου ξεκαθαριζε την εικονα – με τεκμηριωμενες διαψευσεις λ.χ... :) …Coletis Ghris. Βγήκε στις τηλεοράσεις να προλάβει, με σκοπό να φοβίσει οσους σκέφτονται να καταθέσουν μαρτηρια εναντίον του και να τρομοκρατήσει ότι οι δικαστες είναι μαζί του, και ότι αυτός είναι ο υπερασπιστής της δικαιοσύνης και των δικαστων .
Κύριοι δημοσιογράφοι γιατι δεν ρωτάτε τον Πολυβιου:
Για τον ρόλο του στην Τράπεζα Κύπρου;
Ποσα δεκάδες εκατομμύρια αυτός και συνεργάτες του εισπραξαν από τράπεζα κύπρου πριν το κουρεμμα των καταθέσεων;
Για τις εταιρείες που έχει γραμμένες στο εξωτερικό;
Για ταμεία και/ η κληροδοτήματα και/η μέσο υπεράκτιων εταιρειών που είναι στο γραφείο του και προεβεναν σε πολησεις μετόχων την περίοδο της φουσκας;
Για λογαριασμούς στην Ελβετία και άλλου;
Για την φορολογική του δήλωση;
Πόσες χιλιαδες υποθέσεις της Τράπεζας Κύπρου χειρίστηκε το γραφείο του και οι συνεργάτες του;
για την συνεργασία με τον ξάδελφος του Χαριλαος Σταυράκη στην τράπεζα;
εαν ήταν αξιωματουχος της Τράπεζας Κύπρου και της CISCO την περίοδο της χειραγώγησης της μετοχής της και τι είπε στην βουλή κατά την διερεύνηση της απατης του ΧΑΚ.
Σε πόσες υποθέσεις μεσολάβησε να διαγραφεί χρέη σε κάποιους καρεκλοκένταυρους....


  • Περί θεαμάτων σκανδαλολογίας/δαιμονοποίησης σαν είδος μετατόπισης: Σκέψεις για στις κατηγορίες εναντίον του Α. Θεοχάρους. Η απαγγελία κατηγοριών ενάντια στον κ. Α. Θεοχάρους από το ΤΕΠΑΚ, είναι ενδιαφέρουσα. Διαφωνήσαμε με τον κ. Θεοχάρους στο παρελθόν – ιδιαίτερα την εποχή της σύλληψης της κ. Κεραυνού. Είχαμε τότε υποδείξει ότι η αποκάλυψη σκανδάλων ήταν σαφώς κάτι αναγκαίο, αλλά ότι η χρήση της δημόσιας δαιμονοποίησης, όχι μόνο δεν βοηθά στον εκδημοκρατισμό και την ισονομία, αλλά μπορεί να γίνει και μηχανισμός συγκάλυψης. Αυτοί που έχουν έλεγχο/πρόσβαση στα ΜΜΕ χρησιμοποιούν την δαιμονοποίηση σαν μηχανισμό κατασκευής «δίκης διά του πρωτοσέλιδου» όπου η εστίαση οδηγείται σε μια διάσταση [ή και σε παραπλάνηση-στημένο θέαμα] για να συγκαλυφθεί η ευρύτερη εικόνα.

    Στην περίπτωση του ΣΑΠΑ λ.χ. συγκαλυφθήκαν οι εργολάβοι/εταιρείες που πλήρωναν μίζες για να κάνουν υπερχρεώσεις στο κοινό – και αυτό ήταν το πραγματικό σκάνδαλο μπροστά στο οποίο ο Βέργας ήταν επιφάνεια [και σε σχέση με τα χρήματα και ευρύτερα όσον αφορά τον μηχανισμό]. Η δαιμονοποίηση φαινόταν να χρησιμοποιήθηκε και στην περίπτωση της κ. Κεραυνού, αλλά πιο πρόσφατα, σε ακαδημαϊκό περιβάλλον, και στην περίπτωση του κ. Κωνσταντίνου, στο Πανεπιστήμιο Κύπρου… Κοιτάζοντας τα δεδομένα στην υπόθεση του κ. Θεοχάρους, παίρνει κανείς την αίσθηση κάτι ανάλογου… Θα παρακολουθούμε το θέμα για να δούμε τις οποίες ευρύτερες διαστάσεις, αλλά η κατηγορία για ένα ποσό που πληρώθηκε [για να μπορέσουν να γίνουν οι ευρύτερες πληρωμές] δεν φαίνεται ακριβώς για ένα σκάνδαλο που θα άξιζε το θέαμα της σύγκρισης με την υπόθεση της «Ροζίτα»..

    Θα δούμε τα δεδομένα. Αλλά η αποκάλυψη, μετά από μια αρχική έρευνα της Δ.Α., ότι η αιχμή της επίθεσης όσον αφορά τα ΜΜΕ έρχεται από ένα συγκεκριμένο παραγοντα ΜΜΕ [ας αφήσουμε το όνομα για πάρακάτω] ο οποίος έχει σχέση με την Ροζίτα κοκ, δημιουργεί ακριβώς την εικόνα που αναφέρθηκε πιο πάνω. Μια προσπάθεια δημόσιου θεάματος για να μετατοπιστεί η έμφαση από κάπου αλλού [κάποιο άλλο θέμα] και ίσως για να λειτουργήσει και κάπως σαν «πειθαρχική πρακτική»: μην μιλάτε γιατί έτσι θα πάθετε μέσω του συγκεκριμένου ΜΜΕ. Θα τα ξαναπούμε…


  • Πύργοι και εθνικοφροσύνη: Το ότι η κυβέρνηση Αναστασιάδη ακύρωσε συνάντηση με έλληνα υφυπουργό κοκ, γιατί έκανε δηλώσεις ενάντια στους πύργους, είναι ένα μικρό τεκμήριο μιας μεγάλης αλήθειας: η εθνικοφροσύνη [αυτό που πουλά ο Αναστασιάδης αυξανόμενα – όπως και ο Τραμπ – όταν είναι υπό πίεση και θέλει συσπείρωση των ημέτερων] πουλά Ελλάδα σαν φαντασιακή μητέρα [η οποία νομιμοποιεί μόνο την εξουσία της δεξιάς .. :) ..αυτό ηταν πάντα το σενάριο της λαγνείας της Μάνας], σαν στρατιωτική δύναμη [στην αστοσιά… J], και σαν είδος «ανωτερότητας» [των ταυτισμένων ιθαγενών οι οποίοι θα πρέπει εννοείται να έχουν ..τοπικά οφέλη..] …Το θέλουν την Ελλάδα τζαι ας τρώσιν πέτρες κουβαλούσε πάντα διπλό νόημα: αυτοί που θα έτρωγαν τις πέτρες δεν θα ήταν όσοι πουλούσαν Ελλάδα για να διατηρήσουν τις καρέκλες, αλλά οι υπόλοιποι. Σε αυτό το πλαίσιο, η πραγματική Ελλάδα είναι ένας πελάς για την εθνικοφροσύνη… Οπότε το μικρό επεισόδιο ήταν ενδεικτικό: η Ελλάδα θα εισάγεται στην Κύπρο μόνο σε συσκευασία που εγκρίνει η εθνικοφροσύνη… Οι υπόλοιποι θα λογοκρίνονται… Η κυπριακή εθνικοφροσύνη είναι τελικά ανάδελφη… J


  • Ψυχαναλυτικό, Μυθολογικό τεκμήριο από το εθνικόφρων ασυνείδητο: Πίσω από τις μπλε τρίχες  των σχέσεων Μανάδων και Κορών προβάλει το θέαμα των πύργων της Imperio υπό την υψηλή προστασία του δικηγορικού γραφείου το οποίο δήλωσε πρόσφατα, μέσω του οικογενειακού πατριάρχη εκπροσώπου, ότι δεν θέλει να εκθρονιστεί. Τυφλα να έχει το οιδιπόδειο η Ηλεκτρα και ο φθόνος του πεους κατά τον Σίγκμουντ…. :) 
«Οι πύργοι στη Λεμεσό «έριξαν» και τις διαχρονικά καλές σχέσεις μεταξύ της Λευκωσίας και της Αθήνας, προκαλώντας πρωτοφανές διπλωματικό επεισόδιο.
Αφορμή για την πιο πάνω εξέλιξη αποτέλεσαν οι αναφορές του Έλληνα Υφυπουργού Περιβάλλοντος Γεώργιου Δημαρά σε πρόσφατη εκδήλωση στη Λεμεσό, για «πολεοδομικό ανορθολογισμό που οδηγεί σε χαοτικές καταστάσεις» σε σχέση με τα υψηλά κτίρια.
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας μας, μετά τις πιο πάνω αναφορές του Γ. Δημαρά, το Προεδρικό έδωσε εντολή να ακυρωθεί προγραμματισμένη συνάντηση μεταξύ του Υπουργού Γεωργίας Κώστα Καδή με τον Έλληνα Υφυπουργό Περιβάλλοντος, ενώ έστειλε και επιστολή διαμαρτυρίας προς την Πρεσβεία της Ελλάδας στην Κύπρο. Οι αναφορές του Γ. Δημαρά έγιναν σε εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου στη Λεμεσό, με τίτλο: «Ψηλά Κτίρια – Μια σύγχρονη περιβαλλοντική πρόκληση».
Την επόμενη μέρα, Παρασκευή 25 Ιανουαρίου, ήταν προγραμματισμένη συνάντηση μεταξύ του Κ. Καδή και του Δ. Δημαρά. Ωστόσο δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ, αφού ακυρώθηκε από τον Κ. Καδή ο οποίος επικαλέστηκε φόρτο εργασίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Χ», ο πραγματικός λόγος που οδήγησε στην ακύρωση της συνάντησης ήταν η εντολή η οποία δόθηκε από το Προεδρικό, το οποίο είναι ιδιαίτερα ενοχλημένο με τις αναφορές του Έλληνα Υφυπουργού Περιβάλλοντος.
Μάλιστα η κυβέρνηση έστειλε και επιστολή διαμαρτυρίας προς την Πρεσβεία της Ελλάδας στην Κύπρο, ανάγοντας το θέμα σε διπλωματικό επεισόδιο.»
https://dialogos.com.cy/protofanes-diplomatiko-epeisodio-me-tin-athina-gia-chari-ton-pyrgon/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter&fbclid=IwAR1MQjkw5ztt8D36zhAM2EVhoknoBGAhOuPgmrKEjjw7EU6liJtL6QwXTSM  



  • Προέδρος δεν θα γίνεις ρε… J
Marios:
Έππεσε γραμμή φαίνεται και ο Πόλυς ξεπλένετε κάθε μέρα στα κανάλια.
Έγραψε βιβλίο για το Κυπριακό τζαι έχει προχώ προτάσεις. Λαλεί να λυθεί με δόσεις... τζαι νομίζει ανακάλυψε την τα
shινοπιττα !! Οι δημοσιογράφοι ακούν εντυπωσιασμένοι:
"Να τα ξαναπούμε σύντομα!!!"
Επίσης φταίει ο εισαγγελέας που τα δικηγορούθκια του είναι γόνοι δικαστών.
"Εν που εκίστισε ο εισαγγελέας γιατί χάνει τις δίκες "
Υ.Γ.πρόεδρος δεν θα γίνεις πάντως ρε κύριε. Τζαι φταίει ο Χριστόφιας !



  • Ελληνικές ευθύνες και η έννοια του καθρέφτη: Ο Κοτζιάς ανήκει σε αυτούς του ελληνες που αναγνωρίζουν το έγκλημα του 1974 – που το έκανε η Χούντα… Για το 2017, όμως,  τί νομίζεις ότι θα νοιώθουν οι Κοτζιάδες του μέλλοντος αγαπητέ; Η έννοια «Κοτζιάς», ας πούμε, θα μπορούσε, με βάση την παρούσα εμπειρία, να παραπέμπει σε κάποιο που το έπαιζε ή ηταν αριστερός, στην Ελλάδα, συμμετείχε σε κυβέρνηση που δήλωνε αριστερή, αλλα ο ίδιος, σαν υπουργός, ταυτίστηκε στην Κύπρο με την εξυπηρέτηση της ε/κ δεξιάς κυβέρνησης, και των ιδεολογημάτων της τοπικής εθνικοφροσύνης… Καλό είναι να θυμάστε κ. Κοτζιά ότι η σχέση Αθηνών και Κύπρου είχε, και στα μυαλά μερικών ίσως να έχει ακόμα, και αποικιακά κατάλοιπα ανώτερων-κατώτερων, πολιτισμένων – «βάρβαρων υπό εκπολιτισμό». Πως αλλιώς να εξηγήσει κανείς άραγε την προσπάθεια των Αθηνών να επιβάλουν στην Κύπρο ιδεολογηματα όπως το «εθνικό κέντρο» [το βίτσιο ξεκίνησε επι Γ. Παπανδρέου], ή να απαγορεύουν την δημιουργία τοπικών δημόσιων πανεπιστήμιων μετα το 74; Ή  να θεωρούν ότι μπορούν να είναι αριστεροί στην Ελλάδα αλλά στην Κύπρο να ταυτίζονται με τη δεξιά και να έχουν και το θράσος να κατηγορούν την κυπριακή αριστερά γιατί δεν είναι υπάκουη… Αλήθεια τι διαφορετικό ήθελαν οι αποικιοκράτες; Πειθήνιους ιθαγενεις… Δεν είναι έτσι; ..Καθρέφτη κ. Κοτζιά και μετά να εκφράζεις την λύπη σου – ή και την ντροπή σου για το 1974.. Και το δυο είναι ευπρόσδεκτα. Αλλά σαν συνολική εικόνα…J

  • Ο Αναστασιάδης εξηγώντας το κυπριακό και αναζητώντας πρακτικά…


  •          Η μια και μοναδική ε/κ εθνικοφροσύνη: Να καταγράψουμε και το νέο ύψος του Διπλαρου: πρακτικά υπαρχουν – προφορικό έγγραφο… Ευτυχώς που η εθνικοφροσύνη αγωνίζεται για την γλώσσα, γενικως, για να είναι σαφές το τι σημαινει κάθε λέξη ας πουμε – τι είναι το έγγραφο και τι είναι το προφορικό…Jhttps://www.facebook.com/Xeroteana/videos/391162714946668/


·          
  •          Τώρα δεν υπάρχουν όρια ούτε οικολογικά – ούτε καν λογικά;
    «Η Πολιτεία είναι δυνατόν να επιτρέψει ποτέ την ανάπτυξη μιας… κωμόπολης πάνω από το φράγμα του Κούρη, του μεγαλύτερου από τα 13 φράγματα ύδρευσης της Κύπρου; Ποιες θα είναι οι επιπτώσεις από την ανθρωπογενή ρύπανση, τα σπίτια, τους οχετούς, τις επιφανειακές απορροές που θα μεταφέρει η βροχή κατευθείαν στο υδατοφράκτη, αν επιτραπεί η οικοπεδοποίηση μιας μεγάλης έκτασης πάνω από το φράγμα; Κινδυνεύει ή όχι η ποιότητα του νερού και η δημόσια υγεία αν γίνει κάτι τέτοιο; Μετά από δέκα χρόνια, ακούει κανείς; Είναι έτοιμη η Πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της; Σε ώτα μη ακουόντων απευθύνεται το ΕΤΕΚ, η Επίτροπος Περιβάλλοντος, το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων, αλλά και εμείς! Οι συναρμόδιοι υπουργοί αρνήθηκαν με διάφορα προσχήματα να τοποθετηθούν αν θα εισακούσουν τον τεχνικό σύμβουλο του κράτους -το ΕΤΕΚ- να ανακαλέσουν διοικητική απόφαση που λήφθηκε παραμονές εκλογών του 2008 από τον τότε Υπουργό Εσωτερικών με την οποία αναβαθμιζόταν ο πολεοδομικός συντελεστής της περιοχής γύρω από τον υδατοφράκτη Κούρη από ζώνη προστασίας σε οικιστική ζώνη.

Με λίγα λόγια η Πολιτεία αρνείται να αχρηστεύσει αυτή την ωρολογιακή βόμβα που τοποθετήθηκε εκεί από το 2008 με την πολεοδομική αναβάθμιση των ζωνών ανάντη του φράγματος… Η απόφαση αυτή χαρακτηρίστηκε σκανδαλώδης γιατί λήφθηκε παρά την αντίθετη άποψη του αρμόδιου Τμήματος Ανάπτυξης Υδάτων (ΤΑΥ) και παρ’ όλο που τα δημογραφικά και πολεοδομικά δεδομένα στην περιοχή κατ’ ουδένα τρόπο δικαιολογούσαν κάτι τέτοιο.

Παρ’ όλες τις αντιδράσεις και τις ενστάσεις σ’ αυτή την πολεοδομική αναβάθμιση από το πλέον αρμόδιο Τμήμα -το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων, το Επιστημονικό Τεχνικό Επιμελητήριο που είναι ο πλέον αρμόδιος, βάσει του νόμου, τεχνικός σύμβουλος του κράτους και την Επίτροπο Περιβάλλοντος, δεν υπήρξε ακόμα απόφαση που να κατευνάζει τις ανησυχίες για τον κίνδυνο που διατρέχει η ποιότητα του νερού και κατ’ επέκταση η δημόσια υγεία του πληθυσμού που υδροδοτείται από τον υδατοφράκτη.»

·         Όταν το διεθνές καιροσκοπικό κεφάλαιο, αγοράζει διαβατήρια, αυτό που κάνει είναι ότι ευκολύνει πλουσίους στο παγκόσμιο σύστημα να αποφεύγουν να πληρώνουν φόρους για τις περιουσίες τους. Αυτό είναι το θέμα. Και όσοι νομίζουν ότι πουλώντας διαβατήρια απλώς θα τα οικονομήσουν για να βάλλουν ππάτσιες σε μια οικονομία που παραπαίει κάτω από τους αριθμούς που εκφράζουν τα κέρδη των λίγων, θα ανακαλύψουν σύντομα τις απρόσμενες συνέπειες. Που τώρα είναι η απότομη άνοδος των ενοικίων και δημιουργία αστέγων μετα την φτωχοποίηση γερμανικού νεοφιλελευθερισμού μάρκας Σόιμπλε. Και στην Κύπρο θα πρέπει να θυμόμαστε ότι είμαστε ήδη θύματα αυτών των κεφαλαίων: κρύφτηκαν στις κυπριακές τράπεζες και δόθηκαν απλόχερα δεσμεύοντας την κοινωνία με δάνεια που τωρα δεν μπορούν, σε καθεστώς νεοφιλελεύθερης κατοχής, να αποπληρωθούν..

·         Χρήστος Λαζαρίδης:
Το πριν 10 μέρες τεράστιο! κοίτασμα (ανάλογο του Ζορ!) σήμερα έγινε καλό... ως ικανοποιητικό. Την άλλη εβδομάδα θα ξέρουν πόσο 'ικανοποιητικό'....πάντως ποιοτικά λένε είναι εντάξει δεν καταστρέφει τους λέβητες....
😀


·         Και μια καταγραφή του τί έλεγαν, τί λένε.. :) ..Για να υπάρχει πάντα το μετρο σύγκρισης.. Αυτή την εβδομάδα: «Έχει ανακαλυφθεί ένα καλό κοίτασμα, που είναι χωρίς αμφιβολία εμπορεύσιμο, με χαρακτηριστικά που σχηματίζουν την εικόνα ότι είναι το καλύτερο κοίτασμα που βρέθηκε μέχρι τώρα στην ΑΟΖ της Κύπρου. Αυτό δείχνουν με ασφάλεια τα μέχρι τώρα στοιχεία από τη γεώτρηση στον στόχο «Γλαύκος». Τα μέχρι τώρα χαρακτηριστικά του κοιτάσματος, δίνουν θετικές επιπτώσεις σε τέσσερις κατευθύνσεις, με σημαντικές εξελίξεις για την Κύπρο και τα επόμενα βήματα στην ΑΟΖ, αλλά και σε σχέση με τους υδρογονάνθρακες στην ευρύτερη περιοχή. Το πρώτο χαρακτηριστικό, ότι δηλαδή πρόκειται για ένα καλό εμπορεύσιμο κοίτασμα, σημαίνει και οικονομικά οφέλη και προστιθέμενη αξία για την κυπριακή οικονομία. Επίσης, δεύτερη σημαντική εξέλιξη, είναι πως η ανακάλυψη εξασφαλίζει την παραμονή και το ενδιαφέρον αλλά και άμεσο συμφέρον της ExxonMobil όπως και της Qatar Petroleum στην Κύπρο και στην κυπριακή ΑΟΖ για τις επόμενες δύο δεκαετίες για εκμετάλλευση του κοιτάσματος και περαιτέρω έρευνες.» http://www.philenews.com/oikonomia/kypros/article/660236

Προηγουμένως…
J : 13/2 «Την ανακάλυψη «τεράστιου» κοιτάσματος φυσικού αερίου στο οικόπεδο 10 της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κύπρου αναμένεται να ανακοινώσει, την επόμενη εβδομάδα, η αμερικανική ExxonMobil.
Αυτό ανέφερε υψηλόβαθμη πηγή της Κύπρου, μιλώντας στο ιταλικό πρακτορείο «Agenzia Nova», στο περιθώριο του συνεδρίου EGYPS 2019, που διεξάγεται στο Κάιρο.
Ο ίδιος αξιωματούχος συνέκρινε την ανακάλυψη της ExxonMobil με το μεγαλύτερο κοίτασμα φυσικού αερίου που έχει ανακαλυφθεί ως τώρα στην Ανατολική Μεσόγειο, το αιγυπτιακό κοίτασμα Ζορ, σημειώνοντας ότι «δεν είναι τόσο μεγάλο όσο το Ζορ, αλλά έχει παρόμοια λεκάνη απόθεσης».

·         Ο Χρήστος Λαζαρίδης μας έχει συνηθίσει σε έγκυρες πληροφορίες. Και αν, ως συνήθως, ευσταθουν οι πληροφορίες που καταγράφει, τότε, προφανώς το πρόβλημα με τους δικηγόρους που κάνουν τους μεσάζοντες με ρωσικά κεφάλαια, είναι ..ιδιαίτερα ενδιαφέρον…J
Χρήστος Λαζαρίδης
«Ζεματαει παιδιά..
Σύμφωνα με τη Βόλγα-Κασπία, η οικογένεια Νεοκλέους συνεργάστηκε στενά με τους ρώσους δισεκατομμυριούχους, αδελφούς
Magomedov, οι οποίοι βρίσκονται σήμερα στο SIZO
Ο Ziyavudin και ο Magomed Magomedov συνελήφθησαν στις 30 Μαρτίου, όταν εμφανίστηκαν για ανάκριση στο Τμήμα Ερευνών (SD) του Υπουργείου Εσωτερικών. Οι αδελφοί είναι ύποπτοι για απάτη, υπεξαίρεση χρημάτων, καθώς και για τη δημιουργία εγκληματικής οργάνωσης. Παρά την άνευ προηγουμένου εγγύηση - 2,5 δισεκατομμύρια ρούβλια για κάθε έναν από τους αδελφούς, το δικαστήριο έστειλε και τους δύο στο Lefortovo.
Οι αδελφοί
Magomedov βρήκαν θέση στην αυτοκρατορία των "δικηγόρων-αρπακτικών" της Κύπρου, ιδιαίτερα ο ίδιος ο Magomed Magomedov ονομάστηκε δικαιούχος του λιμανιού Novorossiysk. Παράλληλα, σύμφωνα με έγγραφα, το ήμισυ του μετοχικού κεφαλαίου ανήκει σε εταιρεία της Κύπρου, αλλά δεν ανήκει στον Magomedov. 
Μέχρι το 2011, σύμφωνα με το κανάλι
REN-TV , το διοικητικό συμβούλιο περιλάμβανε τρεις Neocleus τον πατέρα Ανδρέα και τους γιους Παναγιώτη και Ηλία.
Ταυτόχρονα, δημοσιογράφοι, αναφερόμενοι σε πηγή από τις ειδικές υπηρεσίες της Ρωσίας, υποστηρίζουν ότι τουλάχιστον ο Ανδρέας Νεοκλέους, ο επικεφαλής της οικογένειας, υπήρξε εδώ και πολλά χρόνια πράκτορας της βρετανικής υπηρεσίας πληροφοριών.
Συνεχίζεται..»
https://www.youtube.com/watch?v=nd1AlQNw8BA&feature=youtu.be&fbclid=IwAR0VfpN1uZTBcnl7szCfLXoxk55rCiXyulEjjDVrPUgunBiUhRU5OiEi4_8

·          
·         Από την Μπολιβιαριανή πορεία ενάντια στην επέμβαση στα σύνορα με την Κολομβία. Προφανώς ο τσαβισμου is alive and kicking... :)

https://www.telesurenglish.net/news/Venezuela-Massive-Bolivarian-March-For-Peace-And-Sovereignty-20190220-0027.htm











Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η υποθεση της κ. Γιαννάκη φαίνεται να μετατράπηκε, με τις αντιδράσεις της [τζαι των εκ των φαινομένων, υποστηρικτών της], σε υποψία σαν σύμπτωμα διαπλοκής... το οποίο ενισχύεται από ένα είδος άγχους για λογοκρισία από.. τους «υπερασπιστές»..

Επίπεδο γελοιότητας με το συμπάθκειο – τα κοπελλούθκια του Χριστοδουλίδη πρέπει να πηαίνουν σχολείο με κρατική επιχορήγηση;

· Η Γιαννάκη, όπως ήρταν τα πράματα Χριστοδουλίδη, εν εσένα που εκθετει, με το δημοσιογραφικό δίκτυο που φαίνεται να πλάκωσε για να στηρίξει/προωθήσει τουτο που φαινεται σαν συγκάλυψη...