Από την «ντροπή» της εξουσίας στον «εμετό» των πρωτοσέλιδων [του Πολίτη]



Τώρα θα πρέπει να αποδώσουμε και την αρμόζουσα τιμή, στον κύριο Κώστα Κληρίδη. Τα σέβη μας αγαπητέ κύριε. Τί υπέροχη διατύπωση για τα πρωτοσέλιδα των ΜΜΕ [για τον Πολίτη ήταν αλλά.. φυσικά δεν είναι ο μόνος - όμως ο κύριος Κώστας είναι συγκεκριμένος και ακριβής]: «..μόλις το είδα, έκανα εύκολα εμετό».

Θα μείνει στην Ιστορία αυτός ο άνθρωπος, του οποίου η φωνή προδίδει την βαθιά ενόχληση ενός ατόμου που δυσκολεύεται να κατανοήσει το ξεδιάντροπο και το χυδαίο. Έχει το ύφος πατρικίου, όπως γράψαμε και τότε που τόλμησε να τα βάλει με τον Αναστασιάδη δημόσια με την ιστορική φράση «Ντροπή κύριε Πρόεδρε» [για την προσπάθεια του Αναστασιάδη να στήσει μια επιτροπή ημέτερων να ξεπλύνει τον Ρίκκο], που φαίνεται όμως να βιώνει βαθιά το αίσθημα του δικαίου. Και να ενοχλείται αυθεντικά. Και είναι αυτή ενόχληση στις ταλαντώσεις της φωνής που του προσδίδει μια γοητευτική οικειότητα του πανανθρώπινου – πριν την επέλαση του ξεδιάντροπου: αυτό νοιώθουμε συχνά. Μα καλά, δεν ντρέπονται τίποτε; Το θέμα για να καταγραφεί και η υπόθεση.

Την Τέταρτη, ο Πολίτης βγήκε πάλι στο σεργιάνι των πρωτοσέλιδων δαιμονοποιήσεων. Ο δικηγόρος του κ. Κληρίδη αγόρασε ένα χωράφι, ο ιδιοκτήτης θεωρεί [έτσι του είπαν] ότι θα μπορούσε να πάρει περισσότερα, για αυτό κίνησε αγωγή στην Γενική Εισαγγελία για γνωμάτευση της. Θα μπορούσε βέβαια ο αγοραστής να έκανε μύνηση στο Κτηματολόγιο, αφού αυτό ζήτησε γνωμάτευση [τελικά για διάφορα θεάματα και όχι μόνο για το χωράφι του τύπου] και εφάρμοσε τον κανονισμό. Αλλά ο Πολίτης ήθελε και θέλει λάσπη ενάντια στον Γενικό Εισαγγελέα.


Είναι μακριά Ιστορία. Ο Πολίτης έμμεσα ή άμεσα στήριζε τον Ρίκκο – so much για την σκανδαλοθηρική εφημερίδα. Μόνο ότι συμφέρει στους ημέτερους. Οι 10,000 του Παπασάββα ήταν ζήτημα - το μισό εκατομμύριο του Ρίκκου δεν ήταν. Μετά ο Κληρίδης, ως γενικός εισαγγελέας, ήταν πίσω από την δίκη /καταδίκη του Ηλιάδη – και παρά τις φούσκες του Πολίτη, αυτή ήταν η εφημερίδα η οποία τον Σεπτέμβριο του 2012, όταν ξεκίνησε η διερεύνηση των τραπεζιτικών σκανδάλων φώναζε πρωτοσέλιδα ότι... δεν πρέπει να γίνονται έρευνες. Και πριν μας είπε ότι για όλα φταίει το δάνειο που δεν πήρε η Ομόνοια(!)

Και στην δίκη του Ηλιάδη μάθαμε και για το διαφημιστικό πακέτο που πήρε ο Πολίτης από τον Ηλιάδη της Τράπεζας Κύπρου για να λογοκρίνει κριτική για την τράπεζα. Τέτοια δημοσιογραφία πρωτοσέλιδων. Μετά είχαμε μια ολόκληρη σειρά θεμάτων που ο κ. Κληρίδης δεν «υπάκουε» στις υποδείξεις – με πιο πρόσφατη την προσπάθεια, από τον Πολίτη να δαιμονοποιηθεί η Ε. Λοϊζίδου με μια φτηνή εκστρατεία σκίτσων και παραπλανήσεων [δεν μπορούσαν να μάθουν ποιος είναι ο ρόλος της εισαγγελίας στις σχέσεις μεταξύ κρατών].
Αυτό είναι το background. Και το θέμα; «Δημοσιογραφία» Πολίτη. Αφού επέμενε και την επόμενη, τελικά την Παρασκευή είχε την ανακοίνωση του κ. Κληρίδη [αφού κοίταξε του φακέλους ο άνθρωπος] που τεκμηρίωναν ότι η δική του γνωμάτευση είχε γίνει εντελώς άσχετα με το υπό συζήτηση θέμα:

«Με επιστολή του ημερ. 12.02.2014 ο αν. διευθυντής του τμήματος κτηματολογίου ζητούσε από τον γενικά εισαγγελέα, όπως γνωμοδοτήσει επί 8 ερωτημάτων τα οποία σχετίζονταν, όχι με κάποια συγκεκριμένη περίπτωση, αλλά γενικά τις περιπτώσεις μεταβιβάσεων ακίνητης ιδιοκτησίας εταιρείας για την οποία έχει διοριστεί παραλήπτης ή διαχειριστής... το θέμα χρήζει άμεσης αντιμετώπισης [ανάφερε στην επιστολή ο αν. Διευθυντής]... Όπως διαπιστώνεται του θέματος επιλήφθηκε η Δικηγόρης της Δημοκρατίας κα Ε. Φλουρέντζου..»

Άξιζε ή δεν άξιζε η περιγραφή του πρωτοσέλιδου σαν «εμετού»; Τα σέβη μας…[για το πλαίσιο – στην ίδια σελίδα με την ανακοίνωση του Γ.Ε. ο Φιλελεύθερος [21/9 σελ. 14] υπήρχε κείμενο με τίτλο: «Δεν βλέπει κώλυμα η Νομική Υπηρεσία για Μπράουντερ. Χθεσινή σύσκεψη για το ρωσικό αίτημα» - ο τύπος, πελάτης του Πουργουρίδη, για «χάρη» του οποίου κατασκεύασε και την δαιμονοποίηση της Λοϊζίδου ο Πολίτης. Μήπως, φαίνεται, ότι μερικοί προτιμούν να καθορίζουν τις δικαστικές αποφάσεις μέσω πρωτοσέλιδων απειλών δαιμονοποίησης;]



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

· Βοηθώντας τον Αριστο Μιχαηλίδη να μάθει νάκκον την ιστορία του Γρίβα με τεκμήρια του ίδιου..

Ποιούς παρακολουθούσε η ΚΥΠ; Οι δημοσιογράφοι μάλλον είναι αρκετά πειθήνιοι ή φοβισμένοι ακόμα να ζητήσουν τη δημοσιοποίηση της λίστας αυτών που παρακολουθούσε η ΚΥΠ, αλλά ο χώρος των ακτιβιστών/τριων, που σίγουρα ήταν στόχος και με βάση την ειδικότητα της εταιρείας, είναι πολίτες που μπορούν να το απαιτούν

· Μια ακόμα χαριτωμένη «σύμπτωση» - απαλλαγή για τις μίζες του ΣΑΠΑ από συναγερμικο δίκτυο;