Καταγγελία: Αληθή Πεπραγμένα Σχολικού Έτους 2016-2017 εις το Παγκύπριον Γυμνάσιον

Τελικά φαίνεται ότι έχουν διάφοροι στο μάτι του ενδιαφέροντος τους το Παγκύπριο και διάφορους λόγους [από έλεγχο με επιδείξεις πουριτανισμού κοκ].. Η υπόθεση που έκανε το σχολείο γνωστό και κέντρο αναφοράς την περασμένη χρονιά ήταν η αντιπαράθεση που ξεκίνησε ο τέως πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, ο κ. Ταλιαδώρος, με αφορμή της εικαστική παρέμβαση μαθητών/τριών σε αρχαία αγάλματα. Τελικά η όλη υπόθεση εξελίχθηκε σε μπούμερανγκ για τον Ταλιαδωρος και τους όποιους άλλους κρύβονταν πίσω από την παρέμβαση του – προφανώς κάποιοι είχαν στο στόχο την όλη παρέμβαση. Η παρέμβαση τιμήθηκε και ο Ταλιαδώρος [και για άλλους, πολλούς λόγους φυσικά] έχασε και στις εκλογές της ΟΕΛΜΕΚ.. Αξιοσημείωτη, σε εκείνο το πλαίσιο, ήταν η παρέμβαση της διευθύντριας που στήριξε την παρέμβαση και την καλλιτεχνική αυτονομία ενάντια στην προσπάθεια επιστροφής στον Μεσαίωνα του Ταλιαδώρου και των συν αυτώ. Όμως τελικά φαίνεται ότι το βαθύ κράτος καλά κρατεί παρα τις εκλογές και παρα την γενικότερη αισθητική μετατόπιση της κοινωνίας. Η διευθύντρια αντί να τιμηθεί για την αυτονομία της, τιμωρήθηκε. Οι λόγοι μπορεί να είναι ευρύτεροι όσο αφορά όσους ήθελαν να την υπονομεύσουν. Δημοσιεύουμε πιο κάτω επιστολή καθηγητών/τριών του Παγκύπριο με καταγγελίες για τις υπόγειες διαδικασίες εκδίωξης της διευθύντριας – και διάφορων ενδιαφερόντων φαινόμενων από μερικούς που φαίνεται να υιοθετούν με άνεση την ρητορική των ημέτερων. Το ότι η διευθύντρια προσπάθησε να σώσει και αρχειακό υλικό που φαίνεται να αφέθηκε να καταστραφεί είναι ενδεικτικό ίσως του όλου κλίματος…
Δημοσιεύουμε την επιστολή και αναμένουμε να δούμε αν υπάρχει έστω και υποτυπώδης ευθιξία για απάντηση. Διότι η τιμωρία μιας διευθύντριας που τίμησε την αυτονομία του πνεύματος που οφείλουν να έχουν οι εκπαιδευτικοί [κρίνουμε βέβαια από το θέμα που συζητήθηκε στη Δημόσια Σφαίρα] αξίζει μιας αιτιολόγησης το λιγότερο. Και δημόσιας συζήτησης. Θα επανέλθουμε:

Η επιστολή των καθηγητών/τριών
Ο Γιώργος Χριστοδούλου και η Ίρις Ταλιαδώρου είναι τοποθετημένοι από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού στο Παγκύπριον Γυμνάσιον ως Καθηγητές Θεολογίας εδώ και πολλά χρόνια και είναι τοις πάσι γνωστό ότι ο μεν κ.Χριστοδούλου είναι αποκλειστικός Κλειδοκράτορας του τμήματος Παλαιογράφων της Σεβερείου Βιβλιοθήκης και του Αρχείου του Παγκυπρίου Γυμνασίου, η δε κ. Ταλιαδώρου αποκλειστική Επιστάτης σίτισης  και φροντίδας των γάτων της Αυλής των Προπυλαίων του Παγκυπρίου Γυμνασίου. Η Ελένη Παπαστεφάνου τοποθετήθηκε το καλοκαίρι του 2016 Διευθύντρια του Παγκυπρίου Γυμνασίου και διαδέχθηκε τον Σόλωνα Χαραλάμπους. Διεύθυνε το Παγκύπριον Γυμνάσιον, όπου είχαν ήδη αρχίσει τα έργα αναδόμησης και αναπαλαίωσης του, δίκαια, με υπέρμετρο ζήλο και διαφάνεια, σύμφωνα  πάντα, με την νομοθεσία και τους κανονισμούς τους οποίους ακολούθησε πιστά, σε αγαστή συνεργασία με το Υπουργείο και τον Υπουργό, την Αρχιεπισκοπή και τον Αρχιεπίσκοπο, το Κεντρικό Μαθητικό Συμβούλιο, τον Σύνδεσμο Γονέων και τον Καθηγητικό Σύλλογο, την Υπεύθυνη Ομάδα Αρχιτεκτόνων που επιβλέπουν τα έργα και την Διεύθυνση του Εργοταξίου. Δυο μόνον οι δηλωμένοι εχθροί της : Οι δυο καθηγητές Θεολογίας Γιώργος Χριστοδούλου Β.Δ. και η Ίρις Ταλιαδώρου. Ο λόγος ;

Τον Ιούλιο του 2017 αρχίζει η Δεύτερη Φάση των έργων στο Σχολείο στο χώρο της πτέρυγας της Σεβερείου Βιβλιοθήκης και του Αρχείου και το περιεχόμενό τους θα έπρεπε να ελεχθεί και να μεταφερθεί σε ασφαλές μέρος. Αρχίζοντας από την Βιβλιοθήκη, κατά τον έλεγχο φάνηκε ότι πολλά από τα αποκτήματα της, απουσίαζαν χωρίς δικαιολογητικά και η Διευθύντρια πάντα σε συνεννόηση με τους ιθύνοντες αποφάσισε τον Νοέμβριο του 2016, να κλείσει η Βιβλιοθήκη, να καταγραφεί το φυσικό, πραγματικό της περιεχόμενο, να μεταφερθεί σε ασφαλές μέρος, για να μπορέσουν να συνεχίσουν τα έργα στα προκαθορισμένα χρονοδιαγράμματα. Στο Αρχείο όπου επιτέλους μπόρεσε να μπεί κατά τις διακοπές των Χριστουγέννων η Διευθύντρια, μαζί με εθελοντές συναδέλφους, για να ελέγξουν το περιεχόμενό του και να το μεταφέρουν αλλού, βρέθηκαν μπροστά σε μια κατάσταση, πλίνθων ατάκτως ερριμμένων. Μη κατεγραμμένο το υλικό, ριγμένο φύρδην μίγδην σε κάσες παντός είδους, μεγέθους και ποιότητας. Μεγάλο μέρος του παντελώς κατεστραμμένο κι αχρησιμοποίητο, όπως το σάπιο αρχείο των Χαρτών των πάλαι πότε λαμπρών Αιθουσών Γεωγραφίας και Ιστορίας, ή οι σπασμένες παλιές μαυρόασπρες διαφάνειες από γυαλί, για παράδειγμα. Ας σημειωθεί ότι για χρόνια χαρίζονται κάπου 16-17 περίοδοι τον χρόνο για τους καθηγητές που είναι Υπεύθυνοι για το Αρχείο.
Πολλές ακόμα και οι οικονομικές ατασθαλίες που ήρθαν στην επιφάνεια σχετικά με την διαχείρηση των χρημάτων για την Πρόνοια, το Αρχείο, αλλά και για διάφορα Προγράμματα και Ταξίδια, με τα οποία τα ονόματα των περί ων ο λόγος δεν είναι ασύνδετα. Φέρνοντας εις πέρας με επιτυχία, το δύσκολο έργο που ανάλαβε η Διευθύντρια του Παγκυπρίου Γυμνασίου, χωρίς καμιά παρατυπία, (παρά τα εμπόδια, τις παγίδες και τα προβλήματα που προσπάθησαν οι δυο Καθηγητές Θεολογίας, μαζί με τους εκάστοτε χειραγωγημένους συναδέλφους και μαθητές να δημιουργήσουν)  μόνο επαίνους και συγχαρητήρια, άξια, εισέπραξε λαμβάνοντας τα εύσημα από παντού. Το μεσημέρι της Δευτέρας 19/06/2017 δημοσιοποιήθηκε στην ιστοσελίδα του Υπουργείου μετακίνηση της Διευθύντριας του Παγκυπρίου χωρίς καμιά δικαιολόγηση (εφόσον δεν υπάρχει αιτία), με Υπουργικό Διάταγμα.
Από την στιγμήν εκείνη οι δύο περι ων ο λόγος καθηγητές Θεολογίας πανηγυρίζουν, θεωρώντας την δυσμενή μετακίνηση της Διευθύντριας, ως επιβράβευση της απαράδεκτής τους συμπεριφοράς τόσο έναντι της Διευθύντριας προσωπικά, όσο και έναντι των καθηγητών που δεν ακολούθησαν τις αντιδεοντολογικές τους πρακτικές και τοποθετήσεις στις συνεδριάσεις του Καθηγητικού Συλλόγου, καθ'όλην την Σχολική Χρονιά, δηλώνοντας ασύστολα στους Δορυφόρους τους, ότι τα κατάφεραν « να τη διώξουν » και να φέρουν άλλην στην θέση της, την οποίαν αποκαλούν « δική » τους και για την οποία με εμμονήν διαδίδουν « από την ημέρα που έγινε Διευθύντρια έγινε άλλος άνθρωπος ». Ο έχων ώτα ακουέτω και ο νοών νοείτο.

Επειδή τα αυθαίρετα Υπουργικά διατάγματα θυμίζουν αντιδημοκρατικά καθεστώτα, καλείται ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού να βγεί και να απαντήσει : Η απαράδεκτα αυθαιρετη μετακίνηση της Διευθύντριας του Παγκυπρίου είναι εκ μέρους του το « ευχαριστώ » για την άμεμπτη διοίκησή της στα πλαίσια και τις προδιαγραφές που προνοούσε η τοποθέτησή της ;
Ποιά η σχέση του με τον Γιώργο Χριστοδούλου και την Ίρη Ταλιαδώρου, ιδεολογική, κομματική ή διαπροσωπική ; Τί απαντά σε όποιον βλέποντας τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρονται, δρούν και μιλούν οι περί ων ο λόγος, δικαίως αναρωτιέται, τί Θεολογία διδάσκουν ; Ποιός ο λόγος που προβαίνει σε αυθαιρετες, αδικαιολόγητες μετακινήσεις συναδέλφων με Υπουργικά διατάγματα ; Ποιό είδος εκπαιδευτικού επιτέλους προωθεί, τόσο εκείνος όσο και το Υπουργείο του, με τα διατάγματα αυτά ; Γιατί η εργατικότητα, η συνέπεια, η τιμιότητα, η διαφάνεια και η ανιδιοτέλεια τιμωρούνται ; Γιατί αντίθετα η αργία, η ασυνέπεια, η αυθαιρεσία, η ιδιοτέλεια, η προσωπική προβολή, η διαπλοκή και η διαφθορά καλύπτοναι κι επιβραβεύονται ; Ποια τα μηνύματα που αποστέλλονται προς στους μαθητές και τους γονείς τους μέσα από τις πρακτικές αυτές ; Καλείται όπως άμεσα ανακαλέσει την απόφασή του αυτή, τερματίζοντας την αδικία και αποκαθιστώντας την τάξη καθώς και να δημοσιοποιήσει τα όσα προέκυψαν από τους διάφορους εσωτερικούς ελέγχους προς γνώσην όλων.

Να ζητηθεί ακόμα εξωτερικός έλεγχος για το Παγκύπριο εις βάθος χρόνου. Διότι το Παγκύπριον Γυμνάσιον δεν είναι τσιφλίκι κανενός και όλα αυτά αποπνέουν οσμήν της εν Ελλάδι επταετούς δικτατορίας των συνταγματαρχών, της οποίας απ'ό,τι δείχνουν τα πράγματα και οι καταστάσεις ο σπόρος έπεσε, φύτρωσε και ρίζωσε βαθειά ως κισσός στο Παγκύπριον Γυμνάσιον. Κισσός που ύπουλα ροκανίζει κάθε αρμό τόσο του Κτιρίου όσο και του Οργανογράμματος του Σχολείου. Από αυτόν και μόνον κινδυνεύει θανάσιμα το Παγκύπριον Γυμνάσιον κι από κανέναν άλλον. Τώρα είναι η ώρα για την εξωλόθρευσή του. Συνταχθείτε.

ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

Σχόλια

  1. Χαρηκατε τωρα και εσεις που μετακινηθηκαν αυτοι οι 2 καθηγητες ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Κα Ταλιαδωρου ειναι συγγενης του Κου Δημ. Ταλιαδωρου? Εχει οποιαδηποτε σχεση με τον επιδοξο δολοφόνο του Μακαριου (Γιωργο Ταλιαδωρο) στην απόπειρα του 1970 απο την ταρατσα του Παγκύπριου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πραγματι είναι κόρη του συμμετέχοντος στην απόπειρα δολοφονίας εναντίον του Μακαρίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η υποθεση της κ. Γιαννάκη φαίνεται να μετατράπηκε, με τις αντιδράσεις της [τζαι των εκ των φαινομένων, υποστηρικτών της], σε υποψία σαν σύμπτωμα διαπλοκής... το οποίο ενισχύεται από ένα είδος άγχους για λογοκρισία από.. τους «υπερασπιστές»..

Επίπεδο γελοιότητας με το συμπάθκειο – τα κοπελλούθκια του Χριστοδουλίδη πρέπει να πηαίνουν σχολείο με κρατική επιχορήγηση;

· Η Γιαννάκη, όπως ήρταν τα πράματα Χριστοδουλίδη, εν εσένα που εκθετει, με το δημοσιογραφικό δίκτυο που φαίνεται να πλάκωσε για να στηρίξει/προωθήσει τουτο που φαινεται σαν συγκάλυψη...