Η Υπεράσπιση του κ. Χάσικου αμφιταλαντεύεται: ο ίδιος φαίνεται να υποστηρίζει ότι ..δεν υπάρχει Ασυμβίβαστο [χωρίς να εξηγήσει πως –με δεδομένη την θέση του στην εταιρεία που ενοικιάζει στο κράτος] και προσπαθεί να μετατοπίσει το θέμα με επίθεση στον Γενικό Ελεγκτή, ενώ ο δικηγόρος του φαίνεται να υποστηρίζει ότι θα προσπαθήσει να αποφύγει την κατηγορία διαδικαστικά [όχι ότι δεν υπάρχει διαπλοκή αλλα αναζητώντας δικαιολογία να αποφύγει την έρευνα].. και ο κ. Μιχαηλίδης συνεχίζει τις αποκαλύψεις – για την παράτυπη μη μείωση των ενοικίων και την μη τήρηση των προδιαγραφών για χώρους στάθμευσης..


Η διερεύνηση της σύγκρουσης συμφερόντων του κ. Χάσικου πήρε δυο ενδιαφέρουσες εκτροπές αυτήν την εβδομάδα.
Από την μια ενώ ο υπουργός δήλωνε ότι δεν υπάρχει ασυμβίβαστο η εφημερίδα του, η Αλήθεια έγραφε πρωτοσέλιδα ότι σύμφωνα με τον κ. Μακρίδη οι κανονισμοί για το Ασυμβίβαστο δεν είχαν εγκριθεί άρα δεν μπορούσε να διερευνηθεί ο πελάτης του. Το τι σημαίνει αυτό το διαδικαστικό αίτημα του κ. Μακρίδη θα διαφανεί, αλλα φαίνεται ξεκάθαρα επίσης ότι ο κ. Χάσικος δεν είναι συνεπής. Από την μια δηλώνει ότι περιμένει από την επιτροπή να αποφασίσει και δηλώνει ότι δεν υπάρχει ασυμβίβαστο [χωρίς να εξηγεί καν λογικά πως γίνεται να μην υπάρχει αφού ο ίδιος είναι ο μεγαλομέτοχος της εταιρείας που νοικιάζει το κτίριο] και από την άλλη ο δικηγόρος του διαρρέει όχι ότι δεν υπάρχει ασυμβίβαστο αλλα ότι ψάχνει νομικίστικα κόλπα για να μην διερευνηθεί ο πελάτης του.


Ο υπουργός επιμένει ότι λόγω του καλόπιστης προαίρεσης, πρέπει να θεωρηθεί ότι δεν τον αγγίζει ο νομός παρα την εμφανή παραβίαση του, ενώ ο δικηγόρος αναζητά διαδικαστικούς τρόπους παρεμπόδισης της διερεύνησης….
Την ίδια περίοδο ο κ. Μιχαηλίδης κατέθεσε ακόμα δυο στοιχεία για το ζήτημα του ασυμβίβαστου του κ. Χάσικου
1.    Το ότι στο συγκεκριμένο κτήριο που ανήκει στην εταιρεία του κ. Χάσικου δεν εφαρμόστηκε η μείωση δάνειων όπως σε αλλα κτήρια, και ότι δεν τηρήθηκαν οι αρχές διαφάνειας και χρήστης διοίκησης όταν έγινε επανεκοικιαση του κτηρίου το 2015. Ο κ. Χάσικος απάντησε ότι: Υπάρχει”, σημείωσε, “θεσμοθετημένο όργανο που είναι ο Φορέας που ασχολείται με αυτά, εκείνο θα αποφασίσει αλλά είναι ξεκάθαρο ότι ο Γενικός Ελεγκτής κατά τρόπο ψυχωτικό, ψυχωτικής συμπεριφοράς». Η δήλωση του όμως δεν ήταν ειλικρινής[1] αφού απέβλεψε το γεγονός ότι το υπουργείο του συμμετέχει στον φορέα που ενοικιάζει κτήρια – άρα είχε εκπρόσωπο του σαν υπουργό που θα μπορούσε να τον εξυπηρετεί και σαν ιδιώτη.
«• για την περίοδο μέχρι την 31.12.2015 δεν εφαρμόστηκε η πολιτική μείωσης των ενοικίων όπως ορθά είχε αποφασίσει το Υπουργικό Συμβούλιο στις 14.12.2011, ενώ μάλιστα το Τμήμα Κτηματολογίου είχε επισημάνει ότι το ενοίκιο ήταν πολύ ψηλό,
• για την περίοδο μετά την 1.1.2016, όταν έγινε η πρώτη επέκταση και ακολούθως όταν προκηρύχθηκε διαγωνισμός (για την περίοδο μετά την 1.1.2017), δεν τηρήθηκαν οι αρχές διαφάνειας και χρηστής διοίκησης και δεν διασφαλίστηκε το δημόσιο συμφέρον.
Καταλήξαμε με την εισήγηση ότι η προταθείσα από το ΤΠΑ υπογραφή νέας σύμβασης δεν πρέπει να εγκριθεί από τον Κεντρικό Φορέα Στέγασης Κυβερνητικών Υπηρεσιών, αλλά να προκηρυχθεί νέος διαγωνισμός στη βάση των πιο πάνω παρατηρήσεων μας, με στόχο να εξευρεθεί κτήριο με καλύτερο συνδυασμό ποιότητας/τιμής.»
http://www.philenews.com/eidiseis/politiki/article/365727/apantisi-gn-eleggti-ston-chasiko-ga-tin-psychosi
2.    Μια υπηρεσία ζητά 80 χώρους στάθμευσης, ενοικιάζει κτήριο που έχει 190, αλλα τελικά παίρνει μόνο…54…Ο κ. Μιχαηλίδης παρέπεμψε επίσης και σε ένα άλλο πρόβλημα του κτηρίου – στους χωρίς στάθμευσής. Σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο οι αρχές για το κτήριο που θα νοικιαζόταν «ζήτησαν 80 χώρους στάθμευσης για το γραφείο του τμήματος πολιτικής αεροπορίας, ενοικίασαν κτήριο που διαθέτει 190, όμως χρησιμοποιούνται οι 54 και ελπίζουν ότι σε περίπτωση του θα χρειαστούν περισσοτέρους θα μπορέσουν να τους εξασφαλίσουν»!!!..Και όπως παρατηρεί η εφημερίδα στην ανακοίνωση του υπουργείου Μεταφορών δεν αναφέρεται αν για να εξασφαλιστούν οι έξτρα χώροι στάθμευσης που θα έπρεπε να είχαν δοθεί από την αρχή, θα χρειαστεί να πληρωθεί και έξτρα ποσό…Οπότε το κείμενο έχει τον αρμόζοντα τίτλο για την ανακοίνωση του υπουργείου Μεταφορών: Τα μασούν με τους χώρους στάθμευσης στο κτήριο του Χάσικου.[2] Οπότε ουσιαστικά φαίνεται ότι ακόμα και στις προδιαγραφές έγιναν εκπτώσεις. Διότι υπάρχουν μεν 190χωροι στάθμευσης αλλα για τις ανάγκες «όλου του κτηρίου» - κατά λογική συνέπεια δεν δόθηκαν οι χώροι που αναφέρονταν στη προδιαγραφές και χρησιμοποιούνται από άλλους…
Αυτήν την εβδομάδα αναμένεται να φανεί πως θα προχωρήσει η επιτροπή για το Ασυμβίβαστο [το οποίο θα είναι και ένα είδος τεστ για το πώς εφαρμόζονται οι νόμοι – με βάση την ισονομία η επιλεκτικά]. Αξίζει ταυτόχρονα να αναφερθεί και η πρωτοσέλιδη αναφορά του Πολίτη ότι ο κ. Χάσικος είναι με το ένα πόδι εκτός κυβέρνησης.[3].Αλλα αν  δεν γίνει εφικτό το μπλοκάρισμα της διαδικασίας διερεύνησης [και τώρα] τότε η αποχώρηση θα μπορούσε να ήταν και στρατηγική τοποθετησης των ζητηματων που αφορουν τον κ. Χάσικο σε άλλο πλαίσιο.




[1] “Περιμένω κι εγώ να συνεδριάσει η Επιτροπή και να μου πει τι άλλο θέλει από εμένα. Τώρα ο Γενικός Ελεγκτής όπως θα είδατε στον Τύπο συνεχίζει. Εκείνο που είδα σήμερα στις εφημερίδες είναι ότι ο Γενικός Ελεγκτής καλεί τον Φορέα Διαχείρισης Ενοικίασης Κρατικών Κτηρίων να μην νοικιάσει το κράτος το κτήριο του Χάσικου”, πρόσθεσε.
“Υπάρχει”, σημείωσε, “θεσμοθετημένο όργανο που είναι ο Φορέας που ασχολείται με αυτά, εκείνο θα αποφασίσει αλλά είναι ξεκάθαρο ότι ο Γενικός Ελεγκτής κατά τρόπο ψυχωτικό, ψυχωτικής συμπεριφοράς, έχει στοχοποιήσει ουσιαστικά τον Υπουργό Εσωτερικών”.
[2] Τα μασουν με ρο χωρους σταθμευσης στο κτηριο του Χασικου. Φιλελευθερος , σελ.14 [25/3/2017
[3] Νίκαρος vs Χάσικος
Πέραν όμως της κόντρας Αναστασιάδη – Νεοφύτου, εξοργισμένος με τον Πρόεδρο παρουσιάζεται και ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος ο οποίος όπως τονίζεται είναι και με το ένα πόδι εκτός κυβέρνησης. Αυτό γιατί ο Πρόεδρος φέρεται να το άδειασε σε σχέση με την μεμονωμένη κατοικία ενώ παράλληλα διόρισε την Μαρία Στυλιανού Λοττίδη στη θέση της Επιτρόπου Διοικήσεως. Υπενθυμίζεται ότι ο σύζυγος της κα. Λοττίδη βρίσκεται σε μεγάλη κόντρα λόγω επιχειρηματικών συμφερόντων με τον Υπουργό Εσωτερικών.Συγκεκριμένα οι δυο ισχυροί άντρες των Μ.Μ.Ε, Χάσικος και Λοττίδης, βρίσκονται σε ευθεία σύγκρουση για θέματα που έχουν να κάνουν με κρατικές χορηγίες και οφειλές ιδιωτικού καναλιού, δικαιώματα ραδιοφωνικού περιεχομένου κ.α.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η υποθεση της κ. Γιαννάκη φαίνεται να μετατράπηκε, με τις αντιδράσεις της [τζαι των εκ των φαινομένων, υποστηρικτών της], σε υποψία σαν σύμπτωμα διαπλοκής... το οποίο ενισχύεται από ένα είδος άγχους για λογοκρισία από.. τους «υπερασπιστές»..

Επίπεδο γελοιότητας με το συμπάθκειο – τα κοπελλούθκια του Χριστοδουλίδη πρέπει να πηαίνουν σχολείο με κρατική επιχορήγηση;

· Η Γιαννάκη, όπως ήρταν τα πράματα Χριστοδουλίδη, εν εσένα που εκθετει, με το δημοσιογραφικό δίκτυο που φαίνεται να πλάκωσε για να στηρίξει/προωθήσει τουτο που φαινεται σαν συγκάλυψη...