Το ιστορικό γήπεδο Καϊμακλιού «κόβεται» σε οικόπεδα για την Αρχιεπισκοπή, κατά παρέκκλιση του Τοπικού Σχεδίου Λευκωσίας με τους ψήφους των Δημοτικών Συμβούλων ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ

και μετά από προσυνεννόηση στην οποία πρωταγωνιστικό ρόλο φαίνεται να έχει ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ και πρώην δημοτικός γραμματέας Λευκωσίας, κ. Μ. Μουσιούτας.


Ο πρώην Δημοτικός Γραμματέας του Δήμου Λευκωσίας και πρόεδρος του σωματείου Αχιλλέας, κ. Νίκος Μουσιούτας  φαίνεται να συνεχίζει να κινεί τα νήματα στον Δήμο Λευκωσίας έστω και αν έπαψε να έχει θεσμικό ρόλο στον Δήμο, δίνοντας την εικόνα ότι βρίσκεται στην κορυφή της πυραμίδας εξουσίας στον Δήμο, πιο πάνω ακόμα και από τον εκλελεγμένο Δήμαρχο.

Παραθέτουμε αποσπάσματα από συζήτηση στα
facebook, όπου η παρέμβαση του κ. Μουσιούτα και η προσπάθεια του να περάσει την οικοπεδοποίηση ως δικαίωμα του κατόχου του κοτσιανιού και ως καλλωπισμό, βρίσκει αντιμέτωπη την αντίδραση των δημοτών. Όπως και στην περίπτωση παρεκκλίσεων κατά παράβαση του Τοπικού Σχεδίου στην Περιοχή Ειδικού Χαρακτήρα Αγίου Ανδρέα, αναδεικνύεται για άλλη μια φορά η έλλειψη διαφάνειας από πλευράς του Δημοτικού Συμβουλίου προς εξυπηρέτηση μεγαλοεπιχειρηματιών - δεν επετράπη ως είθισται να ακουστούν οι απόψεις των επηρεαζόμενων δημοτών, οι οποίοι προσκόμισαν στο Δήμαρχο υπογραφές δεκάδων κατοίκων!
Επίσης, αναδημοσιεύομε σχετικό άρθρο το οποίο δημοσιεύτηκε στον Dialogo στις 4 Δεκεμβρίου 2016, στο οποίο παρατίθενται λεπτομέρειες σχετικά με την νέα υφαρπαγή των «κοινών» από Αρχιεπισκοπή με τη βοήθεια προφανώς, και ίσως όχι αφιλοκερδώς, ομάδων εξουσίας της Λευκωσίας. 




Ο διάλογος στο facebook – όταν ο κ. Μουσιουττας προσπαθεί να παρουσιάσει την εξυπηρέτηση του αρχιεπισκοπου σαν ….καλλωπισμό..


Neofytos-Fytos Neofytou Ο Αρχιεπισκοπος κανει κουμαντο και σας εστειλε το μηνυμα με την υποθεση της εκκλησιας του Αγ. Τραχωνα!!! Εξηγηστε στους Καϊμακλιωτες τη συμφωνια που κανετε στα μυστικα με τον Αχιλλεα αφηνοντας ολα τα υπολοιπα οργανωμενα συνολα εκτος...Ολοκληρος ο χωρος να μεινει στην κοινοτητα για πρασινο και αθληση και η Εκκλησια δεν θελει οικοπεδα...
Marinos Mousiouttas Τι εννοεις φιλε Φυτο? Ειχατε ενωπιον σας ενα διαχωρισμο .Ειχατε το τιτλο ιδιοκτησιας και την γραπτη αιτηση του ιδιοκτητη.Απ εκει και περα αν και οταν ο ιδιοκτητης θελησει να χρησιμοποιησει το χωρο που του αναλογει για κατι αλλο περαν αυτου που προβλεπεται στο τοπικο σχεδιο ,υπαρχουν διαδικασιες που πολυ καλα τις γνωριζεις και σωματα οπως το δημοτικο συμβουλιο το πολεοδομικο συμβουλιο το υπουργικο συμβουλιο που θα πρεπει να τοποθετηθουν..
Giorgos Kasoulides Κύριοι του ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ. Όπως μας αντιμετωπίσατε στην προκειμένη περίπτωση, αυτό θα πάρετε και στις εκλογές, και σε κάθε εκλογές. Ο κόσμος δεν είναι ηλίθιος. Σκεφτείτε λίγο τους δημότες σας ρε ξεφτίλες και αφήστε τα συμφέροντα!
 tha mporousate na polemisete gia na dothi olokliro stin kinotita, pou toso to exi anagki. Anti aftou, mas prodosate ke pali. Tha ginotan ena poli omorfo parko gia tous katoikous Kaimakliou. Krima pou afisate pali na gini to diko tou arxiepiskopou. Re pedi mou kanenas na min mpori na antistathi se afto to parasito pleon!
ΚΝ το θεμα δεν πρεπει να μείνει εδώ. Πρέπει ως κατοικοι να αντισταθούμε σε αυτό το παράλογο παιχνίδι που παίζεται εις βάρος μας. Θα πρέπει να πάμε στην επίτροπο διοικήσεως και να καταγγείλουμε την όλη υπόθεση η οποία βρωμάει από την κορφη ως τα νυχια. Απαιτούμε διερευνηση του θέματος. Κύριοι, κυρίες του Αχιλλεα, κύριοι, κυρίες του δημοτικού συμβουλίου που ψηφίσατε υπέρ, με πρωτοπαλλικαρο τον κύριο Constantinos Yiorkadjis που λόγω εκλογών έκανε ότι ξέρει να κάνει καλά, τον Πόντιο Πιλάτο, η ιστορία θα σας εκδικηθεί. Είστε ντροπή για εμας και να είστε σίγουροι ότι θα έχετε να λογοδοτήσετε συντόμως.
IΠ Ποτε τους δεν ενοιαστηκαν εστω τζαι λιγο για τους κατοικους τζαι τους δημοτες.,μονο οταν πλησιαζουν εκλογες θυμουνται μας. Αισχος και ντροπη η αποφαση του Δημοτικου Συμβουλιου. Και συμφωνω απολυτα οτι δεν πρεπει να τη δεχτουμε αλλα να αντισταθουμε σε αυτους που μας υποβαθμιζουν την ποιοτητα ζωης. Συγχαρητηρια στον κυριο Πέτσα που σταθηκε με τους κατοικους τζαι αγνοησε τις πιεσεις τζαι τα πολιτικα καπριτσια των υπολοιπων προδοτων.
MΕ Ούτε ο "καλλωπισμός" ούτε το "αχούρι" ούτε το "ερήμωσε" μπορεί να σταθεί ως άλλοθι για να κοπεί οικόπεδα το γήπεδο προς οικονομική εκμετάλευση.
IΠ kανετε λαθος. Ο χωρος δεν ειναι καθολου αχουρι και χρησιμοποιειται καθημερινως απο πολλους Καιμακλιωτες συμπεριλαμβανομενης και της οικογενειας μου. το μονο που χρειαζεται ειναι λιγος καθαρισμος και ξεχορτισμα, αλλα επειδη τα συνεργεια του Δημου, μαλλον εχουν εντολες να το αφησουν στο ελεος του θεου για να χαθει η αξια του και να μας πασαρετε πολυκατοικιες. Κυριε Μουσιουτα, σας παρακαλω μην παιζετε με τη νοημοσυνη του κοσμου. Στα κοινα δεν γινονται εκτπωσεις. Οι πολιτικοι και η εκκλησια θα επρεπε πρωτιστως να νοιαστουν για την κοινωνια και οχι για το χρημα. Το ΑΙΣΧΟΣ ισχυει γιατι αρνειστε ή απλα αδυνατειτε να το κατανοησετε
MΕ Η Αρβελέρ στην διάλεξη της στην Πύλη Αμμοχώστος (πριν να κάμετε τον ιστορικό χώρο ακόμα μιαν αίθουσα δεξιώσεων γάμων) είπε δώστε στα κορίτσια μπάλα να παίξουν στουν ανοικτούς χώρους, να μάθουν να διαπραγματεύονται τον δημόσιο χώρο.. για να διεκδικούν τον δημόσιο λόγο. Το φέουδο που νομίζει ότι εν κοτσιανιασμένη η Λευκωσία (μαζί τζαι με τους αθρώπους της) πάνω του, αφαιρεί τους δημόσιους χώρους της πόλης ιδιωτικοποιώντας τους προς ιδίαν εκμετάλλευση..


Ικανοποίησε τον Αρχιεπίσκοπο ο Δήμος Λευκωσίας
Κατεδάφιση των ιστορικών γηπέδων στο Καϊμακλί αποφάσισε η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου
Η συμφωνία του Δήμου Λευκωσίας και Αρχιεπισκοπής για κατεδάφιση των ιστορικών γηπέδων κοντά στον «Αχιλλέα» Καϊμακλίου και δημιουργία οικοπέδων επικυρώθηκε και με βούλα. Το βράδυ της Πέμπτης το Δημοτικό Συμβούλιο Λευκωσίας με την πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ-ΕΔΕΚ αποφάσισε να επικυρώσει την εισήγηση της Πολεοδομικής Επιτροπής του Δήμου, που αποτελεί αίτημα του Αρχιεπισκόπου και προνοεί τη δημιουργία οκτώ οικοπέδων στο χώρο για οικιστικούς σκοπούς.

Ο Δήμαρχος Λευκωσίας γνωρίζοντας το πολιτικό κόστος ψήφισε αποχή από την εν λόγω ψηφοφορία, καθώς γνώριζε ότι είχε εξασφαλισθεί η απαραίτητη πλειοψηφία. Αξιον αναφοράς είναι το γεγονός ότι για άλλη μια φορά δεν επετράπη ως είθισται να ακουστούν οι απόψεις των επηρεαζόμενων δημοτών, οι οποίοι προσκόμισαν στο Δήμαρχο υπογραφές δεκάδων κατοίκων που διαφωνούσαν με την κίνηση αυτή, που στην ουσία διαλύει τα ιστορικά γήπεδα για να μπορεί η Αρχιεπισκοπή να οικοδομήσει πολυκατοικίες. Δεν λήφθηκαν υπόψιν ούτε οι θέσεις αρκετών επηρεαζόμενων σωματείων.
Ο Δήμος Λευκωσίας έλαβε επιστολή (ημ. 25/10/2016) από το δικηγορικό γραφείο Πέτρος Α. Μιχαήλ, εκ μέρους του πελάτη του, Ανδρέα Πέτσα, με την οποία πληροφορείται για επιστολή (ημ.11/11/2015) της Αρχιεπισκοπής που έκανε λόγο για αίτησή της προς το Τμήμα Πολεοδομίας για μετατροπή του αθλητικού χώρου (τεμ. 409) σε οικιστική περιοχή. Η εν λόγω επιστολή απεστάλη από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου στο σωματείο «Αχιλλέας Καϊμακλίου» (το σωματείο καταβάλλει συμβολικό ενοίκιο για το χώρο στον οποίο βρίσκεται). Η Αρχιεπισκοπή κάλεσε τον σωματείο, «να μην φέρει καμία ένσταση για την αλλαγή χρήσεως των οκτώ οικοπέδων για οικιστικούς σκοπούς προς όφελος του ιδιοκτήτη, αλλά να στηρίξει την υλοποίηση του σχετικού αιτήματος». Το αίτημα αυτό της Αρχιεπισκοπής έγινε αργότερα αποδεκτό σε Γενική Συνέλευση του σωματείου, παρά το γεγονός ότι αρκετά μέλη διαφώνησαν.
Ολα αυτά υποδηλώνουν προσυνεννόηση μεταξύ όλων των μερών. Η εν λόγω επιστολή επισυνάφθηκε μαζί με άλλα σημαντικά έγγραφα προς το Δήμαρχο, ωστόσο, όπως φαίνεται, δεν λήφθηκαν υπόψιν. Δεν λήφθηκε επίσης υπόψιν ότι η εν λόγω πράξη είναι αντίθετη με το Master Plan του Δήμου Λευκωσίας, το οποίο δεν προνοεί οικιστική ανάπτυξη στη συγκεκριμένη περιοχή.
Δημήτρης Στρατής

http://dialogos.com.cy/blog/ikanopiise-ton-archiepiskopo-o-dimos-lefkosias/#.WEUgmNR95kg
http://www.moi.gov.cy/moi/tph/tph.nsf/All/07DF11A6355C93A9C225805000230672/$file/%CE%A7%CE%A1%CE%97%CE%A3%CE%97%20%CE%93%CE%97%CE%A3%20%CE%A4%CE%A3%CE%9B%202016%20-%20%CE%9A%CE%BB%CE%AF%CE%BC%CE%B1%CE%BA%CE%B1%201%2025000.pdf



Σχόλια

  1. Κύριε Μαρίνο Μουσούττα!
    Κάμετε τι θα κάμετε να αλλάξετε όλα αυτά που ακούγονται, γιατί θα βρείτε τον κόσμο του Καιμακλιού μπροστά σας.
    Μη πέζετε με τη νοημοσύνη μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ma pia istorika gipeda olan, ta palio xorafa me tis koufaes, kala enna kamoun, na kamoun ktiria kai dimosious xwrous gia olous. kkilijiroi koummounoi grafikoi gyftoi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δέφτερη Ανάγνωση:
    Αγαπητέ Ανώνυμε,

    Αν το σχόλιο σου είναι μια ειρωνεία στην ρητορική των απολογητών του αρχιεπισκόπου και του κ. Γιωρκάτζη, τότε έχεις πιάσει το πλαίσιο μια χαρά..:) Αν από την άλλη, αυτά τα πιστεύεις..oh well..:)..σε τέτοια περίπτωση είναι εκφραστικό και πάλι των απολογητών και των προσπαθειών του αρχιεπισκόπου [να αρπάζει χώρους κοινής χρήσης για ιδιωτικό κέρδος] και του νυν δημάρχου [που φαίνεται να εξυπηρετεί τέτοια συμφέροντα]..Αλλά αν τα πιστεύεις, όντως [!!!] εν όπως την υπόθεση με το αλουπό [λέμε τώρα..:)] που εχώνετουν [επροσπάθαν δηλαδή] αλλά ο νούρος του εφαίνετουν..

    Αν δοκιμάσουμε λογικά να σχολιάσουμε την ρητορική γενικά, φυσικά θα πρέπει να δούμε ότι κανείς ότι [ η όντως] δεν καταλαβαίνεις τι σημαίνει «ιστορικό»…Το να πουλάς αέρα για να αποκρύψεις ότι αυτός ο χώρος εχρησιμοποιήτο από την κοινότητα και τώρα θα είναι στο μενού των εσόδων του wannabe τραπεζίτη της αρχιεπισκοπής, είναι εκφραστικό της προσπάθειας..Και την Λεμεσό πριν χρόνια όταν κατεδαφίστηκαν μερικές αποθήκες στην παραλία με την εμπλοκή του τότε υπουργού εσωτερικών, του Ντίνου Μιχαηλίδη [«άμεμπτου» όπως αποδείχτηκε..:)] κάτι ανάλογα με τα δικά σου μασούσε ο Κατσιαρίστρας..για ποντίκες κλπ..για να συγκαλύψει ότι η κατεδάφιση γινόταν για να εξυπηρετηθούν ιδιωτικά συμφέροντα..Οπότε το παραμύθι «εγώ δεν καταλαβαίνω» άστε το…Το που κατάληξε ο Κατσιαρίστρας είναι εκφραστικό του τι σημαίνουν τέτοιες αστείες προσπάθειες να μετατοπιστεί η συζήτηση στο επίπεδο του που σου νέφκω που πάεις..περί ποντικων τζαι κουφάδων..Αν βέβαια το σχόλιο είναι κωμική παρωδία στην ρητορική του αρχιεπισκόπου..τα σέβη μας..:)

    Φυσικά το αποκορύφωμα είναι η κατάληξη..Τόσο εκφραστική και της ρητορικής του αρχιεπισκόπου..και της γενικότερης αδυναμίας να αρθρωθεί λέξη πέρα από τα συλλαβίσματα που έμαθε κάποιος/α από το εμβατήριο που του έμαθαν να λέει: kkilijiroi koummounoi grafikoi gyftoi
    Στον χαριτωμένο κόσμο της επανάληψης των εμβατηρίων που έμαθαν μερικοί λείπει εμφανώς η χρήση της σκέψης...Ας πούμε ακόμα και στις λέξεις που νομίζουν μερικοί ότι είναι βρισιά, επαναλαμβάνονται με το μένος εκείνου που απλά φωνάζει αντί να σκέφτεται, γιατί φοβάται αυτό που είναι τεκμηριωμένο μπροστά του [εδώ την εμφανή διαδικασία εξυπηρέτησης των λίγων ενάντια στα συμφέροντα της κοινότητας]..Οι κκιλίντιζιροι και οι γύφτοι άραγε έχουν σχέση;..:)..το γραφικοί από ποιο σήριαλ αντλήθηκε;,,..το κομμούνοι πάντως είναι δεδομένο..από το 1948..μα πραγματικά μερικούς τους έχουν στην πρίζα με τέτοια εμβατήρια ακόμα;…..
    Περαστικά γενικώς..
    Υ.Γ και το «δημόσιους χώρους για όλους» τι το θέλετε; Αυτά είναι κόλπα των κομμουνιστών και της συνομωσίας των κκιλιντιζιρων..:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η υποθεση της κ. Γιαννάκη φαίνεται να μετατράπηκε, με τις αντιδράσεις της [τζαι των εκ των φαινομένων, υποστηρικτών της], σε υποψία σαν σύμπτωμα διαπλοκής... το οποίο ενισχύεται από ένα είδος άγχους για λογοκρισία από.. τους «υπερασπιστές»..

Επίπεδο γελοιότητας με το συμπάθκειο – τα κοπελλούθκια του Χριστοδουλίδη πρέπει να πηαίνουν σχολείο με κρατική επιχορήγηση;

· Η Γιαννάκη, όπως ήρταν τα πράματα Χριστοδουλίδη, εν εσένα που εκθετει, με το δημοσιογραφικό δίκτυο που φαίνεται να πλάκωσε για να στηρίξει/προωθήσει τουτο που φαινεται σαν συγκάλυψη...