Ο Κώστας Μαυρίδης κάνει μια αφελή [η μήπως σκόπιμα άθλια] παρερμηνεία δεδομένων..με στόχο να δαιμονοποιήσει την δημοσιογράφο Άννα Ανδρέου



Για να μην συζητούμε γενικά για τον κ. Μαυρίδη, ας δούμε τα δεδομένα..

Κατ' αρχήν ο κ. Μαυρίδης κάνει μια αφελή [ η μήπως σκόπιμα άθλια] παρερμηνεία δεδομένων..Στην Τουρκία συλλαμβάνονται τούρκοι πολίτες..η κ. Ανδρέου είναι ξένη ανταποκρίτρια..Όπως και όλοι οι άλλοι ξένοι ανταποκριτές που μεταδίδουν ανάλογα..Όποτε το πρώτο και βασικό ερώτημα είναι γιατί καμώνεται ο κ. Μαυρίδης ότι δεν βλέπει την διαφορά;..Μήπως θα ήθελε να συλληφθει ειδικά η κ. Ανδρέου επειδή είναι κύπρια; Μήπως άπλα δεν μπορεί να κάνει ένα απλό διαχωρισμό;..Η απάντηση σε αυτό το επίπεδο αφορά την σοβαρότητα του ευρωβουλευτή...και το επίπεδο κατανόησης που έχει..ΑΝ μιλάμε για ένα άτομο που στον φανατισμό του αρπάζεται από ότι θυμηθεί...τότε είναι ο ίδιος που οφείλει να εξηγήσει τον λόγο που εκφέρει..
                             
                 

Σε ένα δεύτερο συγκριτικό επίπεδο αξίζει να δούμε το πλαίσιο της ρητορικής του κ. Μαυρίδη..Όσο αφελής και αχαπαρος και αν είναι, είναι δύσκολο να μην μπορεί να κατανοήσει τι σημαίνει ξένος ανταποκριτής..Μάλλον φαίνεται να προσπαθεί [συνειδητά η ασυνείδητα λογω φανατισμού] να διασύρει την κ. Ανδρέου με ένα είδος "ενοχής δια της διασύνδεσης" - με βασικό κριτήριο το ότι διαφωνεί μαζί της και όχι γιατί υπάρχει οποιαδήποτε ευθύνη..Άλλωστε το όλο επιχείρημα ξεκίνησε με μια αναφορά στην μη παρουσία της κυβερνητικού εκπροσώπου σε παρουσίαση βιβλίου, επεκτάθηκε καθοδόν και στο ΑΚΕΛ [για να συμπεριλαβει όλους τους υποστηρικτές της λύσης;] και μετά έφτασε στην κ. Ανδρέου, με ένα σχεδόν παιδιαρίστικο τρόπο - γιατί πήγαν στην παρουσίαση του δικού της βιβλίου..Και μάλλον θέλει να πει -γιατί γράφτηκε το συγκεκριμένο βιβλίο..Παρακολουθώντας αυτήν την προσπάθεια διασύνδεσης ασύνδετων θεμάτων [απουσία από παρουσίαση βιβλίου - υποστηρικτές της λύσης - βιβλίο της κ. Ανδρέου - και τελικά γιατί δεν...συλλαμβάνεται] φτάνει κανείς στο συμπέρασμα ότι ο κ. Μαυρίδης θέλει να λογοκρίνει ο ίδιος..Το βιβλίο της κ. Ανδρέου κατ' αρχήν - και μετά την ίδια..Αυτή η νοοτροπία της "ενοχής δια της διασύνδεσης"] [κατά το "κέραμοι και πλίνθοι ατάκτως τοποθετημένοι"] θυμίζει τον Μακαρθισμό στις ΗΠΑ ["ήσουν γνωστός με τον τάδε, αρά είσαι ύποπτος και πρέπει να απολυθείς"], η..για να έρθουμε στο υπό συζήτηση θέμα, όπως ενδεχομένως, κάνει και ο μηχανισμός του Έρτογαν..συλλαμβάνει άτομα με διασύνδεση με το δίκτυο Γκιουλεν λέει, και άτομα τα οποία, λόγω ένταξης στο κουρδικό κίνημα ή καταγωγής, τα κατηγορεί για διασύνδεση με το ΠΚΚ και την ένοπλη δράση του..Οπότε σε τι διαφέρει ο κ. Μαυρίδης από αυτές τις πρακτικές;..Ταυτίζει τους διωγμούς στην Τουρκία με μια ξένη δημοσιογράφο που δεν..διώκεται..Και η αφετηρία του [αφού το θέμα ήταν γιατί δεν έστειλε αντιπρόσωπο η κυβέρνηση στην παρουσίαση ενός βιβλίου] ήταν γιατί να γράψει η κ. Ανδρέου ένα βιβλίο που δεν άρεσε στον κ. Μαυρίδη..Αυτό το επίπεδο δεν χρειάζεται ψυχανάλυση για να δει κάποιος ότι ο κ.     Μαυρίδης φωνάζει γιατί δεν εφαρμόζεται η απαγόρευση που βλέπει απέναντι του..

Για να είμαστε λοιπόν ρεαλιστές ο κ. Μαυρίδης προσπαθεί να δαιμονοποίησει...Το ότι ο ίδιος προσπαθεί να βοηθήσει τους συλληφθέντες κούρδους πολιτικούς η πολίτες είναι αξιέπαινο φυσικά..Αλλά το κάνει σαν άνθρωπος με ευαισθησία για τα πολιτικά δικαιώματα, η σαν άτομο που ενδιαφέρεται απλά να κάνει πόλεμο στην Τουρκία;..Και στο εσωτερικό της Κύπρου θεωρεί ότι είναι οκ να εφαρμόζει ότι καταδικάζει στην Τουρκία..Διότι είναι εύκολο να πουλάς ανθρώπινα δικαιώματα και ευαισθησίες εκτός και μάλιστα σε βάρος αντιπάλων..Μέχρι και η Σαουδική Αραβία κάνει κηρύγματα στο εξωτερικό [φυσικά] για "ανθρώπινα δικαιώματα" και "δημοκρατικές ελευθερίες"..Εκεί γελάμε..Είναι να μην γελάς άμα τα βλέπεις εδώ. Άμα στο εσωτερικό κανείς τα ίδια που  κατηγορείς στο εξωτερικό;..

Ας πούμε ότι ο κ. Μαυρίδης έκανε γκάφα από αφέλεια..Κατανοητό..Ας μαζέψει λίγο τον φανατισμό του, ας διαβάζει λίγο τι γραφεί [και να διαβάζει ολόκληρο το κείμενο και να το βλέπει και συγκριτικά], και ας μην πετά πέτρες από το γυάλινο του σπιτάκι..Αυτό το χαζό κείμενο θα τον κυνηγά πια σαν το ..γυάλινο σπίτι..





Σχόλια

  1. ουτε λεξη για την ουσια - Εσεις που εισαστε σοβαροι ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΑΣ
    Ειδατε εικονες απο τις σφαγες των Κουρδων ΔΕΚ 2015 κατα την επιχειρηση του Τουρκικου στρατου, απο ΡΙΚ;;; Μηπως απο αλλο καναλι ; Εγω δεν ειδα . Τουλαχιστον για 3 μερες . Και απο την 1η στιγμη μετεδιδαν εικονες απο R.T και πηρα τηλεφωνο 3 μερες μετα στο ΡΙΚ και ρωτησα να μαθω ΙΣΧΥΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΣΦΑΓΕΣ ΚΟΥΡΔΩΝ ΑΜΑΧΩΝ ΝΑΙ η ΟΧΙ ; Και μου ειπαν δεν μεταδιδαμε τιποτα διοτι το ΡΩΥΤΕΡ δεν εγραψε κατι ....Αρα νεκροι ειναι μονο οσοι κατα το ΡΩΥΤΕΡ σκοτωνονται ....ΑΥΤΑ ΣΑΣ ΕΙΠΕ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΥΡΙΔΗΣ - ΑΛΛΑ ΕΙΣΤΕ ΤΟΥΡΚΟΦΙΛΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οταν τα μελη της Ενωσης Συντακτων Κυπρου , σκοτώνονταν ποιο απ'ολα ΔΕΝ θα μεταδωσει ειδηση για σφαγες των Κουρδων στην Τουρκια
    Η ΣΙΩΠΗ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ ΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. κυριε Γεωργιαδη,

    κατ' αρχην..αλλου να πουλατε την δηθεν ευαισθησια σας για τα ΜΜΕ..αν μιλουμε για την επιλεκτικη χρηση των δυτικων πηγων απο την συντριπτικη πλειοψηφια των κυπριακων ΜΜΕ, ευτυχως που το καταλαβατε..Εμεις παντως το καταγραφουμε για 5 χρονια - ειδικα στο συριακο..αλλα και στο ουκρανικο κλπ...Οποτε τις γενικευσεις αστε τις..Αμα κοιταξετε τα ΜΜΕ που υποστηριζουν την απορριπτικη θεση για το κυπριακο [απο οπου φαινεται να ειναι η αφετηρια σας] τα ιδια και χειροτερα αναπαραγουν..να σας θυμισουμε το τι εχουμε ακουσει απο το 2011;..

    Παμε παρακατω..εμεις δεν προσεξαμε να υπαρχει εστω και η ελαχιστη προσπαθεια να μην προβληθουν εικονες που να δειχνουν ανρητικη εικονα για την τουρκια..αν ο λογος που δεν προβαλλονται μερικα θεματα ειναι οτι τα ε/κ ΜΜΕ ειναι ακομα κολλημερα στα δυτικα [αφου επαναλαμβανεται ακομα χωρις ντροπη η φραση "διθνης κοινοτητα" οταν μιλουν για θεσεις των δυτικων χωρων] τοτε το θεμα δεν ειναι καμια προθεση..αλλα απλα οτι δεν εχουν πηγες αφου ειναι κολλημενοι στο δυτικο καναλι..Οσοι με λαγνεια επαναλαμβαναν τα παραμυθια και τα θεαματα απο την δυση, τι να πουν;..Εσεις δηλαδη ποτε εαυσθητοποιηθηκατε οτι ισως τα δυτικα ΜΜΕ να μην λενε αληθεια; Μονο οταν αφορα τους κουρδους σε σχεση με του κακους τουρκους; Αν αυτο ειναι το μονο σας κριτηριο τοτε απλα θελετε προπαγανδα [και ολοκληρωτικη] αλλα να βολευει την αποψη σας..οχι την αληθεια..

    Ο Κ. Μαυριδης δεν ειπε τιποτα απο αυτα που εσεις φανταζεστε..αναφερθηκε στους κουρδους..αλλα δεν εθιξε καθολου το θεμα της παραπαλανησης απο τα δυτικα ΜΜΕ..αντιθετα χρησιμοποιουσε οτι λενε τα δυτικα ΜΜΕ για την Τουρκια [και καλα κανουν οσον αφορα τις συλληψεις - αλλα βεβαια το κανουν γιατι ειναι σε κοντρα τωρα με τον Ερτογαν - δεν το κανουν ομως για τους παλαιστινιους] για να πει οτι αφου συλλαμβανουν τουρκους και κουρδους [οπως λεει και το ρωυτερς φιλτατε] γιατι δεν..συλλαμβανουν την Αννα Ανδρεου; Δεν την συλλαμβανουν γιατι ειναι υποπτη δικη τους...Και εσεις ψαχνετε να δικαιολογησετε αυτην την αθλιοτητα..Αν δεχεστε την ρητορικη του κ. Μαυριδη [που ζητουσε ουσιαστικα δαιμονοποιηση και λογοκρισια μιας δημοσιογραφου που μετεδιδει κατι που δεν του αρεσει εμφανως] τοτε σε τι ακριβως διαφερετε απο την πρακτικη του ρωυτερς το 2015 [για ητη νοποια διαμαρτυρεστε η απο τις πρακτικες των μηχανισμων καταστολης στη Τουρκια; Ο κ. Μαυριδης ηθελε λογοκρισια - εσεις αυτο θελετε και ψαχνετε δικαιολογιες γιατι περσι δεν ειδατε κατι στο ΡΙΚ, που ηταν εναντιον της τουρκιας και επρεπε να το ειχε δειξει; Αυτο μονο σας ενοχλησε; Αν ειναι τετοια η ευαισθησια σας προφανως δεν διαφερετε απο οτι καμωνεστε οτι δηθεν σας ενοχλει..

    Οσο για το "φιλοτουρκοι"..ποσο θλιβερος μπορει να καταντησει ενας ανθρωπος που δεν εχει επιχειρηματα..:)

    Δέφτερη Ανάγνωση

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η υποθεση της κ. Γιαννάκη φαίνεται να μετατράπηκε, με τις αντιδράσεις της [τζαι των εκ των φαινομένων, υποστηρικτών της], σε υποψία σαν σύμπτωμα διαπλοκής... το οποίο ενισχύεται από ένα είδος άγχους για λογοκρισία από.. τους «υπερασπιστές»..

Επίπεδο γελοιότητας με το συμπάθκειο – τα κοπελλούθκια του Χριστοδουλίδη πρέπει να πηαίνουν σχολείο με κρατική επιχορήγηση;

· Η Γιαννάκη, όπως ήρταν τα πράματα Χριστοδουλίδη, εν εσένα που εκθετει, με το δημοσιογραφικό δίκτυο που φαίνεται να πλάκωσε για να στηρίξει/προωθήσει τουτο που φαινεται σαν συγκάλυψη...