Οι εργαζόμενοι στα ΣΚΕ έτοιμοι να αγωνιστούν για τα δικαιώματά τους


Πραγματοποιήθηκε πριν από μερικές μέρες η πρώτη συνεδρία του Κλαδικού Συμβουλίου της ΠΑΣΕΥ-ΠΕΟ στα ΣΚΕ και Ευαγή Ιδρύματα στην ΠΕΟ Λευκωσίας.
To κύριο θέμα που απασχόλησε την συνεδρία είναι η σημερινή κατάσταση στα ΣΚΕ και Ευαγή Ιδρύματα και η καθυστέρηση στην καταβολή της χορηγίας, παρόλο που με ενέργειές της η ΠΑΣΕΥ άσκησε πιέσεις στο Υπουργείο Εργασίας Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και επίσπευσε την διαδικασία των αιτήσεων για τις χορηγίες. Εν τούτοις παρατηρείται καθυστέρηση στο να καταβληθεί σε όλα τα ΣΚΕ και Ευαγή Ιδρύματα με αλυσιδωτές επιπτώσεις που βαραίνουν ιδιαίτερα τους εργαζόμενους.

Επίσης η καθυστέρηση στην καταβολή της κρατικής χορηγίας δεν αφήνει περιθώρια για αίτηση συμπληρωματικής χορηγίας όσων έχουν επιπλέον ανάγκες και το γεγονός αυτό δημιουργεί εύλογα ερωτήματα ως προς τα κίνητρα των αρμοδίων. Όπως επισημαίνει η Συντεχνία σε ανακοίνωσή της, παρατηρείται το φαινόμενο τα τελευταία χρόνια να καθυστερεί η καταβολή της χορηγίας ώστε να μην διεκδικείται η συμπληρωματική χορηγία και εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ να μην αξιοποιούνται από Οργανισμούς που έχουν σοβαρά προβλήματα και να μεταφέρονται ως αδιάθετα ποσά στα πάγια ταμεία του κράτους την ίδια στιγμή που εργαζόμενοι εργάζονται με μειωμένους μισθούς αλλά και πολύ χαμηλούς μισθούς και προγράμματα κλείνουν λόγο σοβαρών οικονομικών δυσκολιών.

Το Κλαδικό Συμβούλιο της ΠΑΣΕΥ ΠΕΟ αποφάσισε όπως η Συντεχνία ενδυναμώσει τη φωνή της στον Κλάδο και να αγωνιστεί για την επαναφορά των μισθών και των ωφελημάτων των εργαζομένων όπως προνοεί και η απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της ΠΕΟ τον περασμένο Δεκέμβριο για να περάσουν οι εργαζόμενοι στην αντεπίθεση.

Επίσης αποφασίστηκε η παγκύπρια συνδιοργάνωση με το Γραφείο Γυναικών Εργατοϋπαλλήλων της ΠΕΟ εκδηλώσεων με θέμα: «Ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης στην προώθηση πολιτικών στήριξης της εργαζόμενης οικογένειας» και η έκδοση ανακοίνωσης στον τύπο με θέμα την καθυστέρηση καταβολής της χορηγίας και την καθυστέρηση της έναρξης της διαδικασίας για την συμπληρωματική χορηγία και την προσπάθεια για επαναφορά των κρατικών χορηγιών στα επίπεδα του 2012 από την 1η Ιανουαρίου του 2017.
Στη συνέχεια έγιναν εκλογές για την ανάδειξη Γραμματέα του Κλαδικού Συμβουλίου όπου στη θέση εκλέγηκε η Άρτεμις Ιουλιανού Λακάγιο.


Από το φμπ της ΠΕΟ


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η υποθεση της κ. Γιαννάκη φαίνεται να μετατράπηκε, με τις αντιδράσεις της [τζαι των εκ των φαινομένων, υποστηρικτών της], σε υποψία σαν σύμπτωμα διαπλοκής... το οποίο ενισχύεται από ένα είδος άγχους για λογοκρισία από.. τους «υπερασπιστές»..

Επίπεδο γελοιότητας με το συμπάθκειο – τα κοπελλούθκια του Χριστοδουλίδη πρέπει να πηαίνουν σχολείο με κρατική επιχορήγηση;

· Η Γιαννάκη, όπως ήρταν τα πράματα Χριστοδουλίδη, εν εσένα που εκθετει, με το δημοσιογραφικό δίκτυο που φαίνεται να πλάκωσε για να στηρίξει/προωθήσει τουτο που φαινεται σαν συγκάλυψη...