Οι «παράδοξες» [;] εμπλοκές κάποιων στις εκλογές της Μαρωνιτικης κοινότητας..



Πολύ ύποπτο το timing του δημοσιεύματος του Φιλελεύθερου, δύο μέρες πριν τες εκλογές με τίτλο «Καταγγελίες για κονδύλια στον Κορμακίτη». Οι αναφορές (και η φωτογραφία!) φωτογράφιζαν τον κύκλο του ανθυποψήφιου του αδελφού Λακκοτρύπη στες εκλογές για εκπρόσωπο των μαρωνιτών στην Βουλή, χωρίς όμως να φαίνεται να έχει προκύψει κάτι νεότερο εν σχέση με τες καταγγελίες που έχουν γίνει πριν από 6 μήνες.  Η κατακραυγή στα social media, που προκάλεσε το δημοσίευμα δεν είναι άσχετη και με την αυξανόμενη δυσφορία μελών της κοινότητας με την καμπάνια του αδελφού Λακκοτρύπη η οποία έχει χαρακτηριστεί ως βρώμικη, λόγω της καταγγελλόμενης ρουσφετολογίας και εξαγοράς ψήφων, καθώς και της εμπλοκής μελών της κυβέρνησης.  Από την άλλη το track record του Φιλελευθέρου δεν αποκλείει την πρόθεση για υπόσκαψη του υποψήφιου κ. Γιαννάκη Μούσα, ο οποίος όμως εκλέγηκε θριαμβευτικά  ….

Αν ευσταθούν οι υποψίες ότι την «είδηση», διοχέτευσε στον Φιλελεύθερο υποψήφιος, αυτό δίνει βάση στην αίσθηση ότι το καλώς νοούμενο συμφέρων της κοινότητας έρχεται δεύτερο και καταϊδρωμένο για συγκεκριμένους υποψήφιους και τους συγγενείς τουw.. Διότι ο τρόπος και ο χρόνος που έγινε, υποσκάπτει τις προσπάθειες επανεγκατάστασης των Μαρωνιτών στα χωριά τους, το οποίο αποτελεί σανίδα σωτηρίας για ανακοπή της επιταχυνόμενης αφομίωσης από την δεσπόζουσα κοινότητα των ελληνοκυπρίων. 



Οι αναφορές (και η φωτογραφία!) φωτογράφιζαν τον κύκλο του ανθυποψήφιου του αδελφού Λακκοτρύπη στες εκλογές για εκπρόσωπο των μαρωνιτών στην Βουλή, χωρίς όμως να φαίνεται να έχει προκύψει τίποτε νεότερο εν σχέση με κάποιες καταγγελίες που έχουν γίνει πριν από 6 μήνες.  Η κατακραυγή στα social media, που προκάλεσε το δημοσίευμα δεν είναι άσχετη και με την αυξανόμενη δυσφορία μελών της κοινότητας με την καμπάνια του αδελφού Λακκοτρύπη… Από την άλλη το track record του Φιλελευθέρου δεν αποκλείει την πρόθεση για υπόσκαψη του υποψήφιου κ. Γιαννάκη Μούσα, ο οποίος όμως εκλέγηκε θριαμβευτικά  ….


Ανακοίνωση έτερου υποψήφιου Μιχάλη Χατζηρούσου σχετικά με το δημοσίευμα:

Kαταδικάζουμε το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Φιλελεύθερος σε ότι αφορά το θέμα της επανεγκατάστασης στα χωριά μας και θεωρούμε ότι τέτοια δημοσιεύματα υποσκάπτουν τον αγώνα για επανεγκατάσταση του οποίου εμείς υπήρξαμε πρωτεργάτες αφού οι πρώτοι πέντε επανεγκατασταθέντες έγιναν με σωστά κριτήρια χάριν στις δικές μας προσπάθειες.
..Είμαστε υπέρ ενός θεσμού επανεγκατάστασης όπου όλοι όσοι επιθυμούν να επανεγκατασταθούν σε όλα τα Μαρωνίτικα χωριά να δικαιούνται επιδότηση και για το διόρθωμα των σπιτιών τους και για τις γεωργοκτηνοτροφικές τους ασχολίες χωρίς τούτο να γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης από κανένα….Για νεαρές οικογένειες να δίδονται τέτοια κίνητρα που να τους ελκύουν να μένουν μόνιμα στα χωριά τους, να πηγαινοέρχονται στις εργασίες τους και την φροντίδα των παιδιών τους που θα φοιτούν στο σχολείο του χωριού τους, να αναλαμβάνουν οι εγκλωβισμένοι γονείς τους….Γιατί πιστεύουμε ότι χωριό χωρίς Σχολείο είναι γηροκομείο….Ιδιαίτερα αυτή την στιγμή που στόχος όλων θα έπρεπε να είναι η άμεση επανεγκατάσταση σε όλα τα Μαρωνίτικα χωριά , πριν η μετά την λύση, κάποιοι με τις ενέργειες τους πλήττουν τον στόχο και την Κοινότητα θεωρώντας ότι αυτό εξυπηρετεί την υποψηφιότητα τους .


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η υποθεση της κ. Γιαννάκη φαίνεται να μετατράπηκε, με τις αντιδράσεις της [τζαι των εκ των φαινομένων, υποστηρικτών της], σε υποψία σαν σύμπτωμα διαπλοκής... το οποίο ενισχύεται από ένα είδος άγχους για λογοκρισία από.. τους «υπερασπιστές»..

Επίπεδο γελοιότητας με το συμπάθκειο – τα κοπελλούθκια του Χριστοδουλίδη πρέπει να πηαίνουν σχολείο με κρατική επιχορήγηση;

· Η Γιαννάκη, όπως ήρταν τα πράματα Χριστοδουλίδη, εν εσένα που εκθετει, με το δημοσιογραφικό δίκτυο που φαίνεται να πλάκωσε για να στηρίξει/προωθήσει τουτο που φαινεται σαν συγκάλυψη...