Ο αλουπός, οι όρνιθες, η παραπλάνηση και η λογοκρισία στα πρωτοσέλιδα για τον Ακάμα και την απόφαση του Ανώτατου: Το πραγματικό σκάνδαλο είναι ότι την διαδικασία σε μεγάλο βαθμό την υπονόμευσαν άτομα/εκπρόσωποι με σαφείς τασεις ενάντια στο οικολογικό κίνημα, όπως ο κ. Χαμπουλάς που δεν παρευρέθηκε σε καμιά συνέδρια, έστω και αν ήταν μέλος… Η απόφαση του Ανώτατου για τον Ακάμα και πώς οι συνήθεις ύποπτοι έτρεξαν αμέσως να υποβάλουν ότι «ανατρέπεται»/"είναι στο αέρα" το σχέδιο προστασίας του Ακάμα.. Αυτό ήταν η παραπλάνηση. Η λογοκρισία αφορούσε την αιτία της έστω και διαδικαστικής θέσης του Ανωτάτου – τα δυο άτομα που συμμετείχαν στην επιτροπή και δεν πήγαν ποτέ στις συνεδριάσεις μπορουν να θεωρηθούν «εκπρόσωποι» του αντί-οικολογικού μπλοκ, όπως ο κ. Χαμπουλλάς, και σχετικών συμφερόντων…



Μόλις ανακοινώθηκε η απόφαση του Ανωτάτου σύμφωνα με την οποία έγινε αποδεχτή για διαδικαστικούς λόγους η ένσταση όσων διαφωνούν με την οριοθέτηση του σχεδίου του Ακάμα στα σημερινά του πλαίσια, μια μερίδα των ΜΜΕ φάνηκε να προωθεί σκόπιμα την γενίκευση της απόφασης..

Η προσπάθεια των δυο φιλοκυβερνητικών εφημερίδων να σπρώξουν την ερμηνεία της διαδικαστικής απόφασης στο «dream-come-true» των επιχειρηματιών που για χρόνια προσπαθούν να υπονομεύσουν την μετατροπή του Ακάμα σε Εθνικό Πάρκο






Έτσι, η διαδικαστική απόφαση [που αφορούσε τον τρόπο που λήφθηκαν οι αποφάσεις παρά τις αποφάσεις τις ίδιες ή ακόμα περισσότερο το πλαίσιο] μετατράπηκε από τον Πολίτη και την Αλήθεια σε θέμα «ανατροπής» στον Ακάμα.. Το ότι αυτή είναι μια φαντασίωση συγκεκριμένων οικονομικών συμφερόντων, δεν αναφερόταν βέβαια. Απλώς γινόταν μια κλισέ [ως συνήθως] προσπάθεια από τις δυο φιλοκυβερνητικές εφημερίδες να κατηγορήσουν την ..προηγούμενη κυβέρνηση, παραβλέποντας και την ουσία της απόφασης, αλλά και το γεγονός ότι ..ένα μεγάλο μέρος της αιτίας για τη διαδικαστική απόφαση αφορούσε στελέχη του αντί-οικολογικού λόμπι και του βουλευτή του ΔΗΣΥ  Ε. Χαμπουλλά, που δεν έκανε τον καθήκον του να παρευρίσκεται στις συνεδριάσεις της επιτροπής..Το άλλο άτομο που δεν φαίνεται να συμμετείχε ήταν ο επικεφαλής της ομοσπονδίας κυνηγών – ο οποίος αν μην τι άλλο θα ανέμενε κανείς ότι, παρά τις διαφορετικές του θέσεις με το οικολογικό κίνημα, θα ενδιαφερόταν να διαφυλαχθεί ο Ακάμας σαν χώρος «άγριας φύσης»..Αλλα φαίνεται ότι επικράτησε κομματικό καθήκον προς την κυβερνητική παραταξη… Τα ΜΜΕ στο κλασικό τους ρόλο της Μετατόπισης και της Λογοκρισίας..
Ας δούμε τα γεγονότα με βάση την ανακοίνωση της «Πρωτοβουλίας για Προστασία των Φυσικών Ακτών»

Τί πραγματικά έλεγε η απόφαση…
«Μετά την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου να ακυρώσει τα όρια του Natura 2000 λόγω του γεγονός ότι η Επιστημονική Επιτροπή συνεδρίαζε με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση σε συνεδρίες που δεν ήταν τακτικές, ο πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής, διευθυντής του Τμήματος Περιβάλλοντος, Κώστας Χατζηπαναγιώτου, ανέφερε στον Φιλελεύθερο ότι θα συμβουλευτεί τη Νομική Υπηρεσία για τον χειρισμό της υπόθεσης. Υπογράμμισε, ωστόσο, ότι παρά την απόφαση αυτή, η περιοχή Natura του Ακάμα δεν σταματά να αποτελεί προστατευόμενη περιοχή και εξακολουθεί να αποτελεί μέρος του Δικτύου Natura της ΕΕ. Η αφαίρεση τεμαχίων από τα όρια Natura γίνεται κατόπιν αιτήματος του κράτους εφόσον συντρέχουν επιστημονικοί λόγοι και όχι διαδικαστικοί όπως στην προκειμένη περίπτωση. Επιπλέον, ανέφερε ότι αναμένεται η Επιστημονική Επιτροπή να συνέλθει με την υφιστάμενη σύνθεση και να λάβει εκ νέου απόφαση η οποία θα υποβληθεί στον Υπουργό Γεωργίας και μετά στο Υπουργικό Συμβούλιο».

Και ποιοί πραγματικά έλειπαν και υπονομευσαν διαδικαστικά την επιτροπή: οι συνήθεις ύποπτοι ή όταν βάλλεις τον αλουπο να προσέχει τις όρνιθες..
Και επειδή κάποιες σημαντικές λεπτομέρειες περνάνε στο ντούκου από το δημόσιο διάλογο, προσέξτε το ακόλουθο απόσπασμα από την Απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου επί της Αναθεωρητικής Διαδικασίας για την συγκρότηση της Επιστημονικής Επιτροπής για την Χερσόνησο του Ακάμα:

«Στην επίμαχη συνεδρία ημερομηνίας 20.10.2009 παρόντα ήταν τα 9 μέλη, απουσίαζαν οι κ.κ. Κασίνης (Ταμείο Θήρας), Χαμπουλλάς (Ένωση Δήμων) και Κακουλλή (Ομοσπονδία Κυνηγιού και Διατήρησης της Άγριας Ζωής), χωρίς να καταγράφεται ο λόγος της απουσίας τους.

Στην επόμενη συνεδρία στις 30.10.2009 παρόντα ήταν 8 μέλη, απουσίαζαν οι κ.κ. Παπαδόπουλος (Τμήμα Δασών), Α. Κυρατζής (Ινστιτούτο Γεωργικών Ερευνών), Χαμπουλλάς (Ένωση Δήμων Κύπρου) και Κακουλλή (Ομοσπονδία Κυνηγιού και Διατήρησης της Άγριας Ζωής), χωρίς να φαίνεται και πάλι ο λόγος της απουσίας τους. [...]
Στη συνεδρία ημερομηνίας 10.2.2010, κατά την οποία λήφθηκε η τελική απόφαση, παρόντα ήταν 10 μέλη ενώ και πάλι απουσίαζαν χωρίς οποιαδήποτε αιτιολογία τα μέλη Χαμπουλλάς και Κακουλλή».

Συνεπώς, τα δύο μέλη που απουσίαζαν και από τις τρεις συνεδρίες της Επιστημονικής Επιτροπής, χωρίς οποιαδήποτε αιτιολογία, ήταν:
1. Evgenios Hamboullas | Ευγένιος Χαμπουλλάς / Evgenios Hamboullas / Evgenios Hamboullas, Εκπρόσωπος της Ένωσης Δήμων Κύπρου στην Επιστημονική Επιτροπή, καθώς τότε ήταν Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος της Επιτροπής Πολεοδομίας του Δήμου Λεμεσού, ενώ τώρα είναι Βουλευτής επαρχίας Αμμοχώστου του ΔΗΣΥ, και
2. Αντώνης Κακουλλής, Εκπρόσωπος και Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Κυνηγίου & Διατήρησης της Άγριας Ζωής / Cyprus Hunting.

Και όπως σχολιάζει σήμερα ο Γιαννακός στην εφημερίδα Φιλελεύθερος: «Έγινε και αυτό στη μακαρία γη. Επιστημονική Επιτροπή που καταρτίστηκε για να οριοθετήσει τη Χερσόνησο του Ακάμα, συνεδρίασε όλο και όλο τρεις φορές, αλλά σε κάθε συνεδρία έλειπαν αδικαιολόγητα μέλη της. Παρά το γεγονός αυτό, η Επιστημονική Επιτροπή προχώρησε και ολοκλήρωσε το έργο της. Αποτέλεσμα όμως ήταν το έργο της, δηλαδή η οριοθέτηση του Ακάμα, να ακυρωθεί από το Ανώτατο Δικαστήριο που έκρινε ότι η σύνθεση της Επιστημονικής Επιτροπής ήταν κακή, λόγω της απουσίας μελών της σε κάθε της συνεδρία. Καλά, τα μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής ή οποιοιδήποτε άλλοι αρμόδιοι, που τη συγκρότησαν και την επέβλεψαν, δεν γνώριζαν ότι μετατρέπεται σε κακή η σύνθεσή της, όταν ελλείπουν τα μέλη από τις συνεδρίες; Τέλος, και με φόβο Θεού, θα θέλαμε να ρωτήσουμε ταπεινά: «Μήπως πληρώθηκαν κιόλας τα μέλη της Επιστημονικής αυτής Επιτροπής;».
Phileleftheros (Ό Φιλελεύθερος) - Σάββατο, 23 Απριλίου 2016
http://www.philenews.com/…/kaki-synthesi-epistimonikis-epit…

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η υποθεση της κ. Γιαννάκη φαίνεται να μετατράπηκε, με τις αντιδράσεις της [τζαι των εκ των φαινομένων, υποστηρικτών της], σε υποψία σαν σύμπτωμα διαπλοκής... το οποίο ενισχύεται από ένα είδος άγχους για λογοκρισία από.. τους «υπερασπιστές»..

Επίπεδο γελοιότητας με το συμπάθκειο – τα κοπελλούθκια του Χριστοδουλίδη πρέπει να πηαίνουν σχολείο με κρατική επιχορήγηση;

· Η Γιαννάκη, όπως ήρταν τα πράματα Χριστοδουλίδη, εν εσένα που εκθετει, με το δημοσιογραφικό δίκτυο που φαίνεται να πλάκωσε για να στηρίξει/προωθήσει τουτο που φαινεται σαν συγκάλυψη...