Καταγραφή περί σκουπιδιών: «Φτάσανε στον Μπόμπολα» αλλά στα μουλωχτά την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια ο Κοκότσης; Κατά τα άλλα, ο Χάσικος, και άλλοι, προσπαθούν να ξεχαστεί τι έγινε τον Οκτώβριο, ενισχύθηκαν τα τεκμήρια εναντίον του Λουρουτζιάτη από το ημερολόγιο των ραντεβού, ενώ οι Βέργας – Μαληκκίδης [και το ευρύτερο κόλπο των «κατηγορουμένων που μεταμορφώνονται σε κατήγορους»] μετατρέπονται σε κωμωδία: μόλις είχαν καταθέσει ότι τα είπαν όλα – και τώρα, ξαφνικά, βρέθηκαν και με άλλα ποσά μιζών που ξέχασαν στη χριστιανική τους εξομολόγηση – ομολογία στο δικαστήριο.. όπου καταθέσαν σε βάρος άλλων





“Ωστόσο στο κατηγορητήριο δεν θα περιλαμβάνονται τα 19 πρόσωπα αφού η αστυνομία σε μια προσπάθεια να «στήσει» την υπόθεση έκλεισε «deal» με τους σημαντικότερους υπόπτους, υπάλληλους της εταιρείας, όπου θα τους μετατρέψει σε μάρτυρες κατηγορίας. Δεδομένοι μάρτυρες θεωρούνται ο Κοκότσης, ο Γιανακόπουλος και οι 3 υπάλληλοι της εταιρείας που συνελήφθησαν αρχικά και παρέδωσαν στην αστυνομία τα εικονικά τιμολόγια. Μια τακτική της αστυνομίας που ακολούθησε και στην υπόθεση ΣΑΠΑ προκαλώντας διάφορες αντιδράσεις αφού «ξεγλιστρούν» πρόσωπα που επωφελήθηκαν εκατομμύρια ευρώ.” http://larnakaonline.com.cy/2016/03/26/36684/

Odysseas Michaelides
Για άλλη μια φορά ο Πολίτης ρίχνει στα τάρταρα την έννοια της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και ηθικής. Ο κίτρινος τύπος στο μεγαλείο του!!!
Καμαρώστε απόσπασμα από σημερινό άρθρο, ένα συνονθύλευμα ψεμάτων και μυθοπλασιών:
"Του δίναμε (σημείωση: εννοεί του Μπόμπολα) επίσης 30 ευρώ τον τόνο για να θάβει σκουπίδια στην Πάφο. Που στ' αλήθεια ήταν ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης όταν προχθές πήγαινε να του ανανεώσει το συμβόλαιο για άλλα 3 χρόνια; Τη στιγμή που το δημοτικό συμβούλιο Πάφου ανέλαβε να τα θάβει με 10 ευρώ!"



Τι σημαίνει άραγε το ότι η ίδια εφημερίδα, από την μια, καμώνεται ότι κάνει «αποκαλύψεις», από την άλλη, προσπαθεί να συγκαλύψει το τι έγινε; Το ότι ο Πολίτης  καταφεύγει σε τέτοιου είδους κωμικά ψέματα μετατόπισης ενάντια στον αξιωματούχο που επέμενε και αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο είναι ενδιαφέρον σύμπτωμα… Η εφημερίδα, συμπεριφέρεται σαν να προσπαθεί να κάνει το άσπρο-μαύρο – και να ξεχαστεί ότι ήταν ο κ. Σ. Χάσικος που ήθελε εναγωνίως τον Οκτώβριο να υπογράψει με τον Κοκοτση, και κατηγορούσε τον Οδυσσέα Μιχαηλιδη γιατί δεν τον άφηνε..

Κάτι σάπιο μυρίζει στο Βασίλειο του θεάματος…



Οι εξελίξεις για το θέμα της διαχείρισης των σκουπιδιών συνεχίζονται – με μικρά επεισόδια που αξίζουν καταγραφή και σχολιασμό για να κατανοηθεί προοπτικά το ευρύτερο πλαίσιο.



Ο Χάσικος σε υπερενεργητική φάση προσπαθεί να ξεχαστεί το γεγονός ότι φώναζε και πίεζε να υπογράφει συμφωνία με τον Κοκότση τον Οκτώβριο του 2015.. Το να μην ήξερε ως υπουργός είναι κατανοητό, το να διεκδικεί και ότι ..ήξερε, είναι «κεκτημένη ταχύτητα»..

Στην αρχή της εβδομάδας ο Χάσικος μπήκε πάλι σε μια υπερενεργητική φάση να αποδείξει κάτι ασαφές που μάλλον έδειχνε.. ενοχές, παρά οτιδήποτε άλλο.. Δεν ξέρουμε τί περίμεναν κάποιοι από τον Γιαννακόπουλο, αλλά το σκηνικό όπως διαμορφωνόταν έδειχνε αυτό που τονίσαμε την προηγούμενη έκδοση: ότι ο κ. Χάσικος χρωστούσε χάρη στον Οδυσσέα Μιχαηλίδη που τον απέτρεψε από το να υπογράψει την συμφωνία με τον Κοκότση τον περασμένο Οκτώβριο. Ίσως για να αντισταθμίσει εκείνη την εικόνα, έκανε ακόμα ένα γύρο σε ΜΜΕ – μέσω ΚΥΠΕ αυτήν τη φορά.. Το βασικό του επιχείρημα – αβάσταχτο στην αφέλειά του – ήταν ότι ο Χάσικος είχε διατάξει έρευνα το 2013 και ότι τα περισσότερα στοιχεία ήταν ήδη εκεί.. Με τέτοια λογική η ευθύνη του Χάσικου διογκώνεται: διότι αν ήταν υπουργός και δεν ήξερε, δεν τον πληροφόρησαν είναι ένα.. Αλλά αν ήξερε για τον Κοκότση και δεν έκανε τίποτα – αντίθετα επέμενε να του δωθεί και πάλι το συμβόλαιο είναι άλλο… Άσε που αν ήξερε, τότε τίθεται και θέμα γιατί δεν έκανε τίποτα ο κ. Χάσικος, αφού ο Κοκότσης είναι σημαίνων στέλεχος του κόμματος του, του ΔΗΣΥ στην Ελλάδα;.. Μάλλον συνειδητοποίησε σε μια φάση την αντίφαση και το άφησε το θέμα..



..Και ξαφνικά χάθηκε ο φάκελος.. και κανένας δεν φαίνεται να θέτει το ερώτημα ποιές ήταν οι άλλες εταιρείες που υπέβαλαν προσφορά.. και τί λέει η προϊστορία τους για την φερεγγυότητά τους…

Ακολούθησε μια άλλη παράδοξη πληροφορία που οδήγησε σε άδοξο τέλος το θέαμα που προσπάθησαν να κατασκευάσουν Πολίτης και Αβέρωφ. Ανακοινώθηκε ότι δεν βρέθηκε ο φάκελος των προσφορών του 2006.. Χάθηκε ο φάκελος από το αρχείο του υπουργείου εσωτερικών.. Για την αρχειοθέτηση ο ΔΗΣΥ ήθελε να παραιτηθεί η Ακκελίδου κάποτε.. Αλλά τωρά εν της παπαδθκιάς τα ξύλα.. Το θέμα αφέθηκε… Έμεινε πάντως ανοιχτό το ερώτημα αν η εταιρεία Ιακώβου που λέγεται ότι ήταν ανάμεσα σε όσους υπέβαλεν πιο χαμηλή προσφορά, είναι η ίδια με εκείνη που μοίραζε μίζες στην Πάφο και εκείνη στης οποίας το ΔΣ προήδρευε ο Ανδρέας Λουρουτζιάτης.. Και αν ο Αβέρωφ και ο Πολίτης εμπιστεύονται την εταιρεία ότι πραγματικά θα το έκανε με λιγότερο κόστος και ότι δεν θα έκανε τα κόλπα του ΣΑΠΑ – δηλαδή να πάρει την προσφορά και μετά να αυξάνει την τιμή με βολικές μίζες.. Όσοι απάλλαξαν τους εργολάβους θέλουν να ξεχνούν ότι εκείνοι πήραν τα λεφτά και ότι οι μίζες ήταν απλώς η διευκόλυνση του εγκλήματος σε βάρος των πολιτών..



..Νά’τα μας.. Ο Κοκότσης αφέθηκε ελεύθερος και θα καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορίας.. Αυτό το κόλπο θα επεκταθεί;… Θα βγει και καμιά ηχογράφηση στο τέλος για το ..ποιούς θέλουν/ήθελαν μερικοί;

Η επόμενη είδηση ήταν ότι ο Κοκότσης αφέθηκε ελεύθερος και θα καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορίας.. Δηλαδή εργολάβος του ΣΑΠΑ; Ας ελπίσουμε ότι έχουν και άλλα τεκμήρια εκτός από τα ό,ποια συμφεροντολoγικά είπε ο Κοκότσης.. Σιγά που δεν θα έλεγε ότι νά’ ναι άμα του υποσχέθηκαν απαλλαγή.. Πάντως για τον Λουρουτζιάτη υπάρχει και επιπλέον τεκμήριο συν των προηγούμενων.. Φαίνεται ότι τις συναντήσεις του με τον Κοκότση τις κατέγραφε στο ημερολόγιό του στο δημαρχείο. Έτσι, ακόμα και για εκείνη την μαρτυρία υπάρχει τεκμήριο.. Για τις υπόλοιπες θα δούμε..



Ο ένας ύποπτος ήταν και υποψήφιος δήμαρχος στην Δερύνεια…

Μετά αποκαλύφθηκε – έτσι στα πεταχτά ότι ο ένας από τους κατηγορούμενους, ήταν επίσης σημαίνων με τον ΔΗΣΥ… Υποψήφιος στην Δερύνεια παρακαλώ.. Ούτε για αυτόν ήξερε ο κ. Χάσικος; Ή μήπως η δήθεν έρευνα του 2013, ήταν ανάλογη εκείνων του Ρίκκου – κατά παραγγελία… Διότι αν ήταν γνωστός ο Κοκότσης, ο Κουλλαπής, κοκ, τότε; Αν πάλι δεν ήταν γνωστοί τί έρευνα έκανε η νέα Ελεονόρα; Ιδού πάντως και το τεκμήριο καταγραφης..

"Στον προθάλαμο του δημαρχείου Δερύνειας βρέθηκε ένας από τους υπόπτους της υπόθεσης με τα σκουπίδια. Πρόκειται για τον Γεώργιο Κουλλαπή, ο οποίος στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές ήταν υποψήφιος με τη στήριξη του ΔΗΣΥ και έλαβε 36% των έγκυρων ψήφων. Σημειώνεται ότι και η διοικητική έρευνα που διεξήχθη το 2013 με οδηγίες του υπουργού Εσωτερικών Σωκράτη Χάσικου κατέδειξε λάθη και παραλείψεις τόσο στις πρόνοιες των εγγράφων, όσο και στις διαδικασίες της προσφοροδότησης, λόγω των χειρισμών του Γιώργου Κουλλαπή που τότε ήταν υγειονομικός μηχανικός 1ης τάξης. Τότε δεν προέκυψε μαρτυρία εναντίον του" - http://www.philenews.com/el-gr/eidiseis-paraskinio/40/305371/paraligo-dimarchos



Και επιτέλους «έφτασε και στον Μπόμπολα» η υπόθεση, όπως είχε άλλωστε προαναγγελθεί ..παραδόξως [;] μέσω μερικών ΜΜΕ..

Τελικά, η κατάθεση του κ. Κατρή άνοιξε την πόρτα σε αυτό που προανάγγελλε για εβδομάδες ο Πολίτης [και στις κυριακάτικες εκδόσεις ο Πολίτης και η Αλήθεια – ίδιο συγκρότημα πια; - είχαν το θέμα ως κύρια είδηση – σαν αναμενόμενο από καιρό..] ..Ότι υπήρχε θέμα με τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης – τον κ. Μπόμπολα. Στην τότε αναφορά, ο Πολίτης είχε αφήσει και την αιχμή για συνάντηση του Μπόμπολα με την οικογένεια Τάσσου Παπαδόπουλου.. Θα φανεί πως θα εξελιχθεί το θέμα – και πώς θα αντιμετωπιστούν οι άλλοι κατηγορούμενοι από την Ελλάδα. Αν υπήρχε προαποφασισμένος στόχος, είναι λογικό να γίνεται και συναλλαγή… Το θέμα πια είναι τα τεκμήρια… Χωρίς την σκιά συναλλαγών.. Η οποία βαραίνει, ήδη, την κατάθεση Κοκότση – αν και εκεί φαίνεται ότι δόθηκαν και γραπτά τεκμήρια πέρα από τις βολικές συναλλαγές..



Μια άλλη ενδιαφέρουσα διάσταση είναι το κωμικό, πια, δίδυμο Βέργας – Μαληκκίδης.. Και οι δυο μόλις πριν λίγες εβδομάδες κατέθεσαν στη δίκη για το ΣΑΠΑ, και προσπάθησαν να εμπλέξουν άλλους στη διαδικασία. Μάλιστα ο Βέργας έπαθε και λιποθυμιά στην αντεξέταση.. Το ερώτημα που πρέπει τώρα να απαντήσουν τα δικαστήρια [το Ανώτατο για την υπόθεση της Δρομολαξιάς] και το δικαστήριο στην υπόθεση του ΣΑΠΑ, είναι κατά πόσο θα ανεχθούν εξόφθαλμα ψεύτικες μαρτυρίες που έγιναν με στόχο την συναλλαγή για ευνοϊκούς όρους για τους "ομιλητικούς" κατηγορούμενους ["ομιλητικούς" με συγκεκριμένη κατεύθυνση και στόχο, αφού σύμφωνα με τον ηχογραφημένο Ρίκκο υπάρχουν προαποφασισμένοι στόχοι "θέλω τον τάδε"] ..Διότι και ο Βέργας και ο Μαληκκίδης [όπως και η κωμική παρέα των φίλων του Λίλλη που εμφανίζονταν αναλόγως τί βόλευε την μνήμη και τα συμφέροντα συναλλαγής του Λίλλη] μόλις είχαν καταθέσει ότι αποφάσισαν να τα πουν «όλα» γιατί μετάνιωσαν κλπ κλπ.. Και ξαφνικά, πριν «αλέκτωρ λαλήσει» πιάστηκαν να λένε ψέματα. Δεν είχαν δηλώσει τότε τις μίζες για τα σκουπίδια – και προφανώς και πολλά άλλα. Άρα στην τότε διαδικασία όπου ο Ρίκκος έστηνε δίκες [και η εμμονή του με τον Σιαηλή ήταν κραυγαλέα και δημόσια] πόσο έγκυρες μπορεί να είναι μαρτυρίες υπό καθεστώς συναλλαγής για ίδιον όφελος;



Προεκτάσεις ..προς Ελλάδα;

Το γιατί άνοιξε το θέμα της σκουπιδιών έχει να κάνει και με την υπερχρέωση [και την επιμονή μερικών θεσμών – όπως ο γενικός ελεγκτής το περασμένο φθινόπωρο - που φαίνονται να είναι αξιόπιστοι τώρα] αλλα στην πορεία θα φανεί αν η ευαισθησία μερικών άλλων έχει να κάνει και με την αλλαγή διαχειρίστριας εταιρείας.. Διότι η επιμονή στις προσφορές του 2006 χωρίς αναφορά στην φερεγγυότητα εταιρειών είναι ύποπτη με φόντο τις μίζες που δίνονται για να ευκολύνονται υπερχρεώσεις..



Και βέβαια τίθεται και θέμα πως το όλο θέμα μπορεί να εμπλέκεται και σε διαμάχες στην ελληνική οικονομική σκηνή… Είναι "μεγάλο ψάρι" ο Μπόμπολας  - και όχι τυχαίο… Θα δούμε και θα επανέλθουμε..



Και διότι η στάση του Πολίτη όπως την καταγγέλλει ο Οδυσσέας Μιχαηλιδης [βλ. σχόλιο στην αρχή του κειμένου] θυμίζει κλασική πρακτική μετατόπισης και αντιστροφής – γιατί κατηγορεί τον Οδυσσέα Μιχαηλιδη, το άτομο που αποκάλυψε το σκάνδαλο με την επιμονή του να μην υπογραφεί το συμβόλαιο, ο Πολίτης; Ξοφλά «χρέη», υποχρεώσεις; Διότι είναι τεκμηριωμένο και στον δημόσιο λόγο ότι είναι ο Οδυσσέας Μιχαηλιδης που εμπόδισε την υπογραφή του συμβολαίου – για το οποίο επέμενε ο υπουργός εσωτερικων..Να θυμηθούμε ότι και ο Γενικός Εισαγγελέας είχε διαμαρτυρηθεί για κάποιο άλλο δημοσίευμα μετατόπισης – σχετικά με τον Ρικκο;

Θα δούμε λοιπόν…


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η υποθεση της κ. Γιαννάκη φαίνεται να μετατράπηκε, με τις αντιδράσεις της [τζαι των εκ των φαινομένων, υποστηρικτών της], σε υποψία σαν σύμπτωμα διαπλοκής... το οποίο ενισχύεται από ένα είδος άγχους για λογοκρισία από.. τους «υπερασπιστές»..

Επίπεδο γελοιότητας με το συμπάθκειο – τα κοπελλούθκια του Χριστοδουλίδη πρέπει να πηαίνουν σχολείο με κρατική επιχορήγηση;

· Η Γιαννάκη, όπως ήρταν τα πράματα Χριστοδουλίδη, εν εσένα που εκθετει, με το δημοσιογραφικό δίκτυο που φαίνεται να πλάκωσε για να στηρίξει/προωθήσει τουτο που φαινεται σαν συγκάλυψη...