Λείπει ο Μάρτης που την σαρακοστή; [το κύκλωμα παρακολούθησης (της ΚΥΠ μήπως?) απλωνόταν με ευκολία στην Αγγλική Σχολή και οι καταγγελίες ακόμα προσπαθούν να φτάσουν στον κ.Αναστασιάδη]


 O Πρόεδρος κ. Αναστασιάδης με την κ.Μάγδα Νίκολσον, πρόεδρο του Δ.Σ. της Αγγλικής Σχολής

***
So what is new? Phone tapping has been discussed by a Board appointed by this government, and also minutes of meetings held in the presence of presidential envoys have disappeared-by same Board's decision. The Presidential Palace is aware of the situation, and they are not acting on this with speed and determination, raising eyebrows as months have gone by. The Board member that has reported the said events is being essentially excluded by various excuses by minor functionaries within the Palace from contacting the President and the Council of Ministers. Such is life in the small island we live in, where we are sometimes expert in pretending that "we don't know what is happening".
Socrates Hasicos, Harris Georgiades A, Georgios Lakkotrypis-a, Odysseas Michaelides,

«Και λοιπόν, ποιά είναι η είδηση; Το θέμα της παρακολούθησης τηλεφώνων συζητήθηκε από ένα Συμβούλιο διορισμένο από αυτήν την κυβέρνηση, και έχουν εξαφανιστεί τα πρακτικά συνάντησης, η οποία έγινε στην παρουσία προεδρικών απεσταλμένων – με απόφαση του ίδιου του Συμβουλίου. Το προεδρικό είναι ενήμερο της κατάστασης, και δεν ενεργούν σε σχέση με αυτό το ζήτημα με ταχύτητα και αποφασιστικότητα, προκαλώντας έκπληξη και δυσφορία, καθώς περνούν οι μήνες. Το μέλος του Συμβουλίου, το οποίο μετέφερε προς τα έξω αυτά τα γεγονότα, είναι βασικά αποκλεισμένος, με διάφορες δικαιολογίες από κατώτερης βαθμίδας λειτουργούς μέσα στο προεδρικό, από το να επικοινωνήσει με τον πρόεδρο ή το υπουργικό συμβούλιο. Τέτοια είναι η ζωή στο μικρό νησί στο οποίο ζούμε, όπου μερικές φορές είμαστε ειδικοί στο να καμωνόμαστε ότι «δεν ξέρουμε τι συμβαίνει».



Η Αγγλική Σχολή είναι το σχολείο της λευκωσιάτικης αστικής τάξης και του κυκλώματος της πολιτικής ελίτ γύρω από αυτήν. Ένα κύκλωμα, λοιπόν, που απλώθηκε και στις εσωτερικές διαμάχες της ελίτ, θα έφτανε και στο σχολείο. Το σχολείο από μόνο του είναι από τα πιο ελπιδοφόρα δείγματα της επανένωσης από τα κάτω [όπως φάνηκε και με την εκλογή τουρκοκύπριου προέδρου των μαθητών/τριων] αλλά και από τα πιο αποκαλυπτικά αρνητικά δείγματα της υποκρισίας και της λογικής του δυο μέτρα και δυο σταθμά που εκφράζουν την ηγεμονική τάση μέσα στην συγκεκριμένη πτέρυγα της αστικής τάξης. Έτσι, το ΔΣ που διόρισε αυτή η κυβέρνηση, που υποτίθεται θέλει λύση και εκσυγχρονισμό και στη οποία προεδρεύει ο κ. Αναστασιάδης με τα όσα έλεγε το 2004 , είναι ένα θλιβερό δείγμα νεποτισμού και κοινοτικής προκατάληψης εναντίον των τουρκοκυπρίων. Μια από τις πρώτες αποφάσεις που πήρε το διορισμένο από τον κ. Αναστασιάδη νέο ΔΣ , ήταν  η ακύρωση της μίας και μοναδικής μουσουλμανική αργίας του σχολείου και παρόλη τη δημόσια κατακραυγή και την παρέμβαση της ιδίας της Επιτρόπου Διοικήσεως και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το Δ.Σ. επιμένει να μπλοκάρει την επαναφορά της αργίας, ενώ στο τέλος της φετινής χρονιάς απέκλεισαν, θα μπορούσε να πει κανείς, τους τουρκοκύπριους μαθητές από τον τελικό χορό των μαθητών/τριων, αναγκάζοντας τους να κάνουν δικό τους χωριστά. Το ελπιδοφόρο είναι ότι μια μεγάλη μερίδα γονιών και καθηγητών/τριων αντιδρά σε αυτήν την νοοτροπία και δημιουργήθηκε ένας νέος σύνδεσμος καθηγητών και γονιών – ο PTA στον οποίο εκπροσωπούνται και οι τουρκοκύπριοι γονείς μετά την αποξένωση τους από το σύνδεσμο γονέων και ο οποίος έχει θέσει ως βασικό του σκοπό την διασφάλιση της διαφάνειας και του εκπαιδευτικού και διοικητικού εκσυγχρονισμού.

Το Δ.Σ. έχει εξαπολύσει ένα ανελέητο πόλεμο εναντίον του PTA:
- Απαγόρευσε στους καθηγητές να γίνονται μέλη του, ενώ στοχοποιεί & εκφοβίζει όσους καθηγητές εξάσκησαν το θεμελιώδες αυτό δικαίωμα, που απορρέει από το σύνταγμα της δημοκρατίας.
- Έχει επιβάλει ένα σύστημα apartheid, απαγορεύοντας στα μέλη του PTA να συνεδριάζουν ή να οργανώνουν εκδηλώσεις στους χώρους του σχολείου, κάτι που όμως επιτρέπεται στους υπόλοιπους συνδέσμους του σχολείου.
- Έ
χει κινήσει από κοινού με τον Σύνδεσμο Γονέων ESPA αγωγή (για τη ακρίβεια και παραδόξως 2 πανομοιότυπες αγωγές) εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας (!!!), επειδή ενέγραψε τον Σύνδεσμο Γονέων και Καθηγητών ως σωματείο στους επίσημους καταλόγους του κράτους! Δηλαδή ξοδεύει από τα λεφτά που πληρώνουν οι γονείς στο σχολείο, για να αποκλείει μερίδα αυτών των γονιών από το σχολείο! 
Οι ενέργειες αυτές πέραν του ότι εκφράζουν τη φυσική εχθρότητα της εθνικιστικής ελίτ προς τους τουρκοκύπριους και όσους τάσσονται υπέρ τους ή έστω θέλουν να βρίσκουν έδαφος για συνεργασία
, μαρτυρεί ότι μάλλον κάτι κρύβεται, ή όπως λέει η λαϊκή ρήση: “follow the money…” Οι ελπίδες της κοινότητας του σχολείου για εξυγίανση αναπτερώθηκαν, όταν στην αρχή του χρόνου ο Γενικός Ελεγκτής με επιστολή του προς το Δ.Σ. ζητούσε στοιχεία για τη διεξαγωγή οικονομικού ελέγχου. Ούτε αυτό αφέθηκε να προχωρήσει, επιβεβαιώνοντας την αίσθηση ότι η ομάδα της Μάγδας Νίκολσον τελεί υπό την προστασία ενός ισχυρού κυκλώματος εξουσίας & διαπλοκής. Όπως καταγράφεται σε επιστολή της Γενικής Λογίστριας, η Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Μάγδα Νίκολσον με γραπτή και τηλεφωνική της παρέμβαση ζήτησε εξαίρεση από τον έλεγχο και όλως περιέργως κατάφερε να την εξασφαλίσει…!
https://www.facebook.com/parents.staff/posts/477644365733042?comment_id=486525748178237&notif_t=feed_comment_reply

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, σε συνεδρία του ΔΣ τέθηκε θέμα παρακολουθήσεων των μελών της σχολικής κοινότητας..(με πιθανή παραπομπή στην ΚΥΠ?) το οποίο καταμαρτυράτε και σε επιστολή που απέστηλε μέλος του Δ.Σ. προς την πρόεδρο Μάγδα Νίκολσον:

Dear Magda
….I must remind you that you have in the past (during a Board meeting at the ESOBGA clubhouse) authorized a fellow Board member who has some "friends" in the telephony surveillance business to find who the person leaking the information is. My view to that was and is that such an action is illegal. 

Να, λοιπόν, που  κ. Πενταράς, ή τέλος πάντων η υπηρεσία του, ή ο κύκλος του, πρόσφεραν υπηρεσίες σε ενδιαφέροντα θέματα εσωτερικής πολιτικής, πιθανής διαφθοράς ή έστω και μικροπρέπειας. Είναι σε αυτό το φαινόμενο, το οποίο ενδεχομένως, αναφέρεται το σχόλιο στην Cyprus Mail.. Αλλά η δημοσιογραφία μας που σκιζόταν για την πρώην ενασχόληση της γυναίκας του Ιερωνυμίδη το 2012, τώρα δεν ευκαιρεί.. Διότι το δίκτυο δεν μαζεύει μόνο πληροφορίες – είχε και δίκτυο μέσα στα ΜΜΕ. Πολλαπλών χρήσεων.

Και τίθενται και θέματα τάξης για το προεδρικό το ίδιο και μερικούς, τουλάχιστον, λειτουργούς του. Ποιοί είναι αυτοί στο Προεδρικό που έχουν λάβει τις καταγγελίες για παρακολούθηση και ατασθαλίες στην Αγγλική Σχολή και δεν έθεσαν αμέσως θέμα παρανομίας – και διερεύνησης τους; Και ποιός ή ποιοί στέλλουν αυτούς τους minor functionaries, κατά τον σχολιαστή, οι οποίοι εμποδίζουν την επαφή με τον πρόεδρο; Ο κ. Πετρίδης, ο οποίος καμώνεται τώρα ότι θα κάνει μεταρρυθμίσεις στην δημόσια υπηρεσία, ξέρει ότι το συμβούλιο εξέφρασε πρόθεση να παρανομήσει και να παρακολουθήσει άλλους πολίτες; Και με την χρήση κυβερνητικών υπηρεσιών, όπως η ΚΥΠ; Και τα συγκαλύπτει, αλλά κατά τα άλλα θέλει «μεταρρύθμιση»..; Μήπως με τέτοια χαρακτηριστικά; Διορισμένοι κύριοι και κυρίες να συζητούν πώς να χρησιμοποιήσουν κατασταλτικούς μηχανισμούς πιθανών του κράτους για να εκφοβίσουν πολίτες και να συγκαλύψουν? Αν αυτό δεν είναι Γιωρκατζισμός….








Aπό κοινού αγωγή Δ.Σ. Αγγλικής Σχολής και Συνδέσμου Γονέων ESPA εναντίων Κυπριακής Δημοκρατίας επειδή ενέγραψε τον Σύνδεσμο PTA




 Eπιστολή Γενικού Ελεγκτή

Eπιστολή Γενικής Λογίστριας





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η υποθεση της κ. Γιαννάκη φαίνεται να μετατράπηκε, με τις αντιδράσεις της [τζαι των εκ των φαινομένων, υποστηρικτών της], σε υποψία σαν σύμπτωμα διαπλοκής... το οποίο ενισχύεται από ένα είδος άγχους για λογοκρισία από.. τους «υπερασπιστές»..

Επίπεδο γελοιότητας με το συμπάθκειο – τα κοπελλούθκια του Χριστοδουλίδη πρέπει να πηαίνουν σχολείο με κρατική επιχορήγηση;

· Η Γιαννάκη, όπως ήρταν τα πράματα Χριστοδουλίδη, εν εσένα που εκθετει, με το δημοσιογραφικό δίκτυο που φαίνεται να πλάκωσε για να στηρίξει/προωθήσει τουτο που φαινεται σαν συγκάλυψη...