Και το γλυκό έδεσε [Καταδικάστηκε εξ αγχιστείας συγγενής του Χάσικου, για κλοπή και πλαστογραφία, και δεν τα κατάφερε το Κουλερμέϊκο να τον απαλλάξει; Μερικοί δικαστές δεν μασάνε




 ή
γιατί μερικοί ανέβαλαν την δίκη του Λίλλη, για την οποία «έπαιζαν πελλόν» μέχρι να φύγει η δικαστής που δεν ελέγχουν;][1]

Πριν λίγο καιρό σε προηγούμενο άρθρο μας είχαμε σχολιάσει την κωλυσιεργία των συντελεστών της δίκης των δύο Αστυνομικών της ΚΥΠ αναφορικά με την εκδίκαση της υπόθεσης της Δρομολαξιάς και για να φρεσκάρουμε την μνήμη μας είχαμε αναφέρει τα ακόλουθα: 

«Η κοροϊδία των Εισαγγελικών Αρχών προς όλους μας συνεχίζεται ακόμη και μέχρι σήμερα με την ποινική υπόθεση ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας που αφορά τους δύο αστυνομικούς της ΚΥΠ οι οποίοι αντιμετώπιζαν μαζί με τον Νίκο Λίλλη διάφορες κατηγορίες αναφορικά με την «στημένη» έκθεση της ΚΥΠ προς τον Υπουργό Εσωτερικών αναφορικά με την διαμονή του Τουρκοκύπριου Μουσταφά στις ελεύθερες περιοχές της Δημοκρατίας.»

Πρέπει, όμως, να σημειώσουμε ότι η αναφορά μας πιο πάνω βασιζόταν εκείνο τον καιρό στην εκπροσώπηση των Εισαγγελικών Αρχών από το Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα, ο οποίος, όπως καλά γνωρίζουμε, τότε ήταν ο αποκλειστικός καθ’ ύλην αρμόδιος αξιωματούχος της Εισαγγελίας για τον χειρισμό των ποινικών υποθέσεων της Εισαγγελίας και επομένως, θα ήταν άδικο να φορτώσουμε τον Γενικό Εισαγγελέα με οποιαδήποτε σκιά που να αφορά τον χειρισμό της πιο πάνω υπόθεσης.

Και για να φανερωθεί το σενάριο που εξυφάνθηκε με σκοπό να καταδικαστούν ορισμένοι άνθρωποι (όπως και καταδικάστηκαν στο τέλος) σημειώσαμε τα πιο κάτω:
«Σύμφωνα με το περιεχόμενο των διαρροών από τις ηχογραφημένες συνομιλίες του Λίλλη με τον Δικηγόρο του, αλλά και με άλλα άτομα, ήταν όρος από την Εισαγγελία για να υποβαθμιστεί η υπόθεση του Λίλλη με τους αστυνομικούς από το Κακουργιοδικείο στο Επαρχιακό Δικαστήριο, ο Λίλλης να δώσει τον Κιττή και ένα άλλο πρόσωπο και μετά θα «έβλεπαν τα άλλα» σύμφωνα με τον δικηγόρο του Λίλλη και τον Ρίκκο. Μάλιστα, αν καταδικάζονταν αυτοί που ενοχοποιούσε ο Λίλλης, τότε η Εισαγγελία θα «έπαιζε πελλόν» για να πέσει η υπόθεση στα μαλακά.»

Όπως είχαμε σημειώσει πιο πάνω, η Δικαστής που ήταν η καθ’ ύλην αρμόδια για να εκδικάσει την υπόθεση των Αστυνομικών της ΚΥΠ δεν καταλαβαίνει «θεό», όπως λέμε στην Κυπριακά διάλεκτο, δεν επηρεάζεται και δεν την νοιάζει ποιός είναι κατηγορούμενος, η απόφαση της είναι απόφαση μακάρι να είναι ο «Πάπας» απέναντι της. Επιβεβαίωση του πιο πάνω γεγονότος είναι και η πρόσφατη καταδίκη για σοβαρά ποινικά αδικήματα αδελφού «σημαίνοντος» προσώπου της Κυπριακής άρχουσας τάξης και εξ αγχιστείας συγγενή σημαίνοντος Υπουργού της παρούσας Κυβέρνησης..[..] παρά του ότι δικηγόρος του κατηγορούμενου ήταν σημαίνων αξιωματούχος του ΔΗΣΥ εντούτοις το Δικαστήριο δεν «μάσησε» και βρήκε ένοχο τον κατηγορούμενο για πλαστογραφίες, κλοπές και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και άλλα αδικήματα και τον έκλεισε στις Κεντρικές Φυλακές για να του επιβάλει την ποινή του σε άλλη ημερομηνία.

Ο Λίλλης πράγματι απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες μετά από την εξαργύρωση της δικής του μαρτυρίας στη δίκη της Δρομολαξιάς, η οποία υπόθεση, όπως γνωρίζουμε, αν και ήταν μεταγενέστερη χρονικά της υπόθεσης των Αστυνομικών της ΚΥΠ, εντούτοις σύμφωνα με τους σχεδιασμούς των εμπλεκομένων τελείωσε η εκδίκαση της εδώ και μήνες, ενώ η δίκη των Αστυνομικών της ΚΥΠ ακόμα εκκρεμεί προς εκδίκαση. Είχαμε σημειώσει τα πιο κάτω αναφορικά με το ζήτημα:
«Τώρα, γεννάται το ερώτημα γιατί επομένως αναβάλλεται συνεχώς η υπόθεση και δεν καταλήγει σύμφωνα με τους σχεδιασμούς που είχαν γίνει από την αρχή. Ο μόνος λόγος είναι ο αστάθμητος παράγοντας που δεν είναι άλλος από την δικαστή που είναι ενώπιον της η υπόθεση και θέλουν να κωλυσιεργήσουν την υπόθεση μέχρι να υπάρξει αλλαγή της Δικαστού, όπου αυτό αναμένεται να γίνει τον Σεπτέμβριο του 2015 με τις μετακινήσεις Δικαστών. Η συγκεκριμένη Δικαστική κρίση δεν μπορεί να προεξοφληθεί στην βάση του αρχικού σχεδιασμού για λόγους που οι συμμετέχοντες στην «κοροϊδία» γνωρίζουν καλά.»

Όπως είχαμε σημειώσει πιο πάνω, η Δικαστής που ήταν η καθ’ ύλην αρμόδια για να εκδικάσει την υπόθεση των Αστυνομικών της ΚΥΠ δεν καταλαβαίνει «θεό», όπως λέμε στην Κυπριακή διάλεκτο, δεν επηρεάζεται και δεν την νοιάζει ποιός είναι κατηγορούμενος, η απόφαση της είναι απόφαση, μακάρι να είναι ο «Πάπας» απέναντι της. Επιβεβαίωση του πιο πάνω γεγονότος είναι και η πρόσφατη καταδίκη για σοβαρά ποινικά αδικήματα αδελφού «σημαίνοντος» προσώπου της Κυπριακής άρχουσας τάξης και εξ αγχιστείας συγγενή σημαίνοντος Υπουργού της παρούσας Κυβέρνησης.

Παρόλο του ότι τα ποινικά αδικήματα διαπράχθηκαν εδώ και χρόνια και παρά του ότι οι καταγγελίες έγιναν από το 2008 και παρά του ότι καθυστέρησε η καταχώρηση της υπόθεσης (το 2011, δηλαδή 3 χρόνια μετά την καταγγελία) στο Δικαστήριο και παρά το ότι η δίκη ολοκληρώθηκε μόλις πριν λίγες ημέρες και παρά του ότι δικηγόρος του κατηγορούμενου ήταν σημαίνων αξιωματούχος του ΔΗΣΥ, εντούτοις το Δικαστήριο δεν «μάσησε» και βρήκε ένοχο τον κατηγορούμενο για πλαστογραφίες, κλοπές και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και άλλα αδικήματα και τον έκλεισε στις Κεντρικές Φυλακές για να του επιβάλει την ποινή του σε άλλη ημερομηνία.

Επομένως, ο λόγος που δεν εκδικαζόταν η υπόθεση των Αστυνομικών της ΚΥΠ συμπεραίνεται ολοφάνερα από το πιο πάνω γεγονός και φυσικά, η αναμονή για εκδίκαση τους από άλλο Δικαστήριο, τους δίνει περισσότερες πιθανότητες να την γλυτώσουν παρά να ριψοκινδύνευαν την εκδίκασή τους από το παρόν δικαστήριο. Η Δικαστής, φυσικά, μετατίθεται σε άλλη Επαρχία από τον Σεπτέμβριο.

Και κάτι τελευταίο, ενώ τα μέσα μαζικής ενημέρωσης στο δικαστικό τους ρεπορτάζ συνήθως δίνουν μεγάλη δημοσιότητα σε τέτοιες σοβαρές ποινικές καταδίκες, εντούτοις έχει υπάρξει απόλυτη σιγή και συσκότιση αναφορικά με τον «αδελφό» και «συγγενή εξ αγχιστείας». Γιατί ρε παιδιά και η δημοσιογραφία διολισθαίνει επικίνδυνα στον κατήφορο της ταξικής ισοπέδωσης! 

Το Άγρυπνο Μάτι  



Επομένως, ο λόγος που δεν εκδικαζόταν η υπόθεση των Αστυνομικών της ΚΥΠ συμπεραίνεται ολοφάνερα από το πιο πάνω γεγονός και φυσικά η αναμονή για εκδίκαση τους από άλλο Δικαστήριο τους δίνει περισσότερες πιθανότητες να την γλυτώσουν παρά να ριψοκινδύνευαν την εκδίκαση τους από το παρόν δικαστήριο. Η Δικαστής, φυσικά, μετατίθεται σε άλλη Επαρχία από τον Σεπτέμβριο….



[1] Έχουμε ήδη και την ενδιάμεση απόφαση, και την τελική και να σημειωθεί ότι μετά την καταδίκη, αναμένεται η ανακοίνωση της ποινής. Θα  παρακολουθούμε το σκηνικό - ιδιαίτερα αφού το Σεπτέμβρη μετατίθεται η δικαστής.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η υποθεση της κ. Γιαννάκη φαίνεται να μετατράπηκε, με τις αντιδράσεις της [τζαι των εκ των φαινομένων, υποστηρικτών της], σε υποψία σαν σύμπτωμα διαπλοκής... το οποίο ενισχύεται από ένα είδος άγχους για λογοκρισία από.. τους «υπερασπιστές»..

Επίπεδο γελοιότητας με το συμπάθκειο – τα κοπελλούθκια του Χριστοδουλίδη πρέπει να πηαίνουν σχολείο με κρατική επιχορήγηση;

· Η Γιαννάκη, όπως ήρταν τα πράματα Χριστοδουλίδη, εν εσένα που εκθετει, με το δημοσιογραφικό δίκτυο που φαίνεται να πλάκωσε για να στηρίξει/προωθήσει τουτο που φαινεται σαν συγκάλυψη...